PDA

Pokaż pełną wersje : halp again - neostrada

Scream
13-02-2005, 20:16
mam powazny problem - neostrada.
bardzo czesto rozlacza mnie po kilku minutach ( choc nie jest to regula, czasami rozlacza po 40min, a czasami nawet po 8h). Wczesniej tez sie rozlaczala, ale po np. 16h i uznalem to za normalne, nieprzeszkadzalo mi. ale teraz to masakra - do tibi nie mam nawet co siadac. rozlacza mnie, i musze czekac ok 2-3 min az modem sie schynsonizuje ( zle to napisalem, ale mysle ze wiecie o co mi chodzi ). Czasami, nawet jak jest schynsrozywany, niemoge sie polaczyc, bo wyskakuje jakis tam blad - chwilowe problemy techniczne lub zla konfiguracja konta. i niewiem co zrobic >.< czasem jak przeinstaluje neostrade i sterowniki to jest spokoj, ale niezawsze. mysle nad formatem, aLe jakos nie chcem tego robic >.< HELP!

Powiew kata
13-02-2005, 20:49
Za bardzo to nie wiem jak ci pomóc ale roześmiałeś mnie do łez :D 8o ;(
swoimi formami słowa (którego ja też nie umiem napisać)
Pamiętam cie z xantery ale grałem dziewczyno :evul: i na pewno mnie nie pamientasz

ale master bobo utkwił mi w pamięci

to ja tyle nyrx hahahahaha :D

Brzydal
13-02-2005, 23:08
Moja propozycja jest taka:

Próba nr 1: Zainstaluj sterowniki z płyty dołączonej do Neo~, G:\Correctif_USB_VIA\4in14.38(2)v(a)*****. dla win 98
G:\Correctif_USB_VIA\VIAHyperion4in1447v*****. dla win ME 2000 i Xp

Próba nr 2: Zadzwoń pod numer 0800-102-102 i pogadaj z miłym panem/panią który da Ci numer zgłoszenia i przekaze je do pionu sieci.

Próba nr 3:Wywal modem przez okno, wątpie zeby pomoglo no ale cóż...

@up: po co sie wypowiadasz skoro nie chcesz mu naawet pomoc? Istnieje cos takiego jak "prywatna wiadomość" mozesz ją wyslac innemu uzytkownikowi forum...

VanZiga
13-02-2005, 23:22
wirus ?

sformatuj kompa i zainstaluj na czysto Neostrade
jak niepomoze to radziłbym zadzwonić albo nawet przejsc sie do TPSA
kolezance tez kiedys buga wepchneli '=,=

Zindahjira
13-02-2005, 23:51
Też mam neostradę więc piszę.

Problemy z synchronizacją mogą wystąpić jeżeli masz za długi kabel telefoniczny (ten kabelek co dają to mogą sobie głęboko w ....... wsadzić). Ale skoro synchronizację masz to idziemy dalej. Wykonujesz test łączenia i patrzysz co wyskakuje. Może być albo odmowa połączenia albo błąd łączenia z pocztą. Jeśli pisze, że nie łączy to pokazuje Ci się numer błędu. Wtedy dzwoń do tepsy i powiedz o co chodzi. Pracują tam w miarę normalni ludzie ;) Jeśli to wszystko nie zadziała to może modem? W końcu może się zepsuć.