Pokaż pełną wersje : Kurs walki PvP
Otóż robię sobie w ramach walki z nudą kolejne kursy, i zastanawiam się, czy powinienem robić kurs walki z innymi graczami. Na pewno będzie kurs jak unikać walki i PK, natomiast chciałem się Was zapytać, czy powinien być opublikowany kurs jak walczyć z innymi.
Zaletą takiego kursu może być to, że nauczyli by się ludzie jak zwalczać PK, wadą - to na pewno pomagało by także PK, co mogło by wpłynąć na ich ilość i skuteczniść.
Jeśli macie zaś jakieś inne prośby co do tutoriali i innych działów na stronie, to też możecie pisać tutaj.
Kilka uwag dla każdej z profesji, napewno było by cennych. Zwłaszcza jak uciec/obronić się przed PK i jak ocenić zagrożenie.
Sam ostatnio miałem taki przypadek, że przeżyłem tylko dzięki lagom i szybkim nóżkom :-)
Przechodze przez Kazo, a obok dwarf bridge stoi druid niższy od mojeg Knighta o 7 leveli i mówi "dawaj kase".
Myśle sobie "lol" i nawet mu nie odpowiadam, no bo niespodziewałem się, że mógłby mi coś zrobić.
Mina mi zrzedła, jak koleś zaczął rzucać we mnie fire bombami. fb rzucał z runów a zwykłą mane trzymał na ewentualne leczenie. Nie wiedziałem ile tych runów jeszcze ma, a sam UH-ów nie miałem, więc zdecydowałem się przejść na z góry upatrzone pozycje. Czyli uciekłem (na czerwonym) przed kilka leveli niższym druidem, w co wcześniej bym nie uwierzył gdybym nie zobaczył. :-(
Tym samym przestrzegam (grających Knight'ami) przed tego typu zasadzkami, ze strony niepozornie wyglądacych druidów/sorcererów. Nigdy nie wiadomo, czy nie będzie miał więcej runów niż my HP.
kurs obrony TAK!!
ale kursowi walki z innymi NIE!!
obawiam sie ze stworzy to zbyt wielu PK
wystarczy podpowiedz jak sie przed nimi bronic
ps.
dlaczego jestem pierwszy ktory zaznaczyl odpowiedz NIE??
niepokoi mnie ta sytuacja :(
Wedlug mnie kazdy kurs sie przyda ^^ A taki bedzie nawet mily ,pewnie wzrosnie ilosc PKow a tym samym lootu :P
Ten pomysł ma według mnie wady i zalety. Wadą jest wzrost liczby PK na wszystkich światach.A zaletą jest to że więcej ludzi będzie sobie radziło z nimi , PK będą mieli większe problemy z zabiciem swojej ofiary.Więc mamy tu do czynienia z podwujnym tematem i nie mam pojęcia co można by z tym zrobić.Według mnie ten kurs raczej powstać nie powinien.
Kurs walki ciekawe ciekawe ael czy wogóle jest coś takiego?? jeśli tak to raczej powinno się to odbyć bo myślke że jakieś debile pk nie wchodzą na tą strone za często bo chcą zabijać ;)
Phantom: nie ma podwojnego problemu, bo kurs obrony i tak powstanie, tutaj chodzi o kurs ktory uczylby atakowac i walczyc z innymi a nie bronic sie
Bobciu: moze i PK tu nie wchodza ale po przeczytaniu takiego kursu jakis obywatel moze stac sie PK
Myśle, ze wystarczy kurs samoobrony :)
A ja uważam, że taki kurs by się przydał. Kurs samoobrony, to pewnie bedzie: Jak uciec od PK? Dzięki temu kursowi będzie można takiego PK zabić, dzięki czemu następnym razem zastanowi się 2 razy zanim kogoś zaatakuje.
zwlaszcza ze ty masz 10lvl a pk 23lvl
napeeeewno go wtedy pokonasz :P
Kurs jak kazdy inny. Ale żaden nie pomoże jak pk ma 10 lvl wiecej. Poza tym nie przesadzajmy z niechęcią to pk, skoro twórcy gry dopuszczają taką możliwość. Sam raz tak zginąłem i potraktowałem to jako cenną lekcję życia. A mój zabójca ma teraz 2 lvl mniej (chyba go nie lubią) a mój lvl ciągle rośnie i jeszcze się spotkamy (dodałem go do VIP - ów). W czasie ataku innego pk po prostu odłączyłem się od sieci na 15 min. Byłem na czerwonym, ale przeżyłem i to chyba najskuteczniejsza metoda jak jest w miarę dobra zbroja i shielding skill.
Ja mysle ze taki kurs przydal by sie dla ludzi ktorzy dopiero zaczeli swoja przygode z Tobia.
Ludzi ktorzy graja w nia ponad 6 miesiecy napewno poznali tajniki w sztuce walki.
Ale ja mysle ze kazdy i stary wyjadacz w tibie i poczatkujacy beda sklonni do przeczytania takiego poradnika.
Van nister roy
22-09-2003, 07:32
Jeśli jesteś niższym levelem od PK to uciekaj do najbliższego protection zone(depo itp.),ale możesz też podjąć walke lecz gdy bedziesz przegrywac to uciekaj
Fingerout
06-10-2003, 18:00
Sadze, ze najlepszym kursem dla kazdego beda wlasne spostrzezenia i wlasny styl gry.... Wiadomo, ze w praktyce uczymy sie najlepiej wiec uwazam, iz taki kurs jest zbedny - uczcie sie na swoich bledach i starajcie sie ich wiecej nie popelniac....
----------------------
FiNgErOuT (43 master sorc, DaNuBiA)
Hmmm za kurs walki NIE kurs Obrony TAK !!! :)
myśle że kurs obrony dla początkujących jest znakomity
ponieważ są takie osoby które chodzą tylko na raty
i nie wiedzą jak walczyć !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Gonzo von Krenzel
18-10-2003, 23:48
A ja myśle, że nie. Myśle, że każdy sam musi uczyć się na swoich błędach, anie robić wszystko co jest napisane na stronce. To by było nudne i monotonne. Tymbardziej uważam, że kurs walki jest niepotrzebny, ponieważ każdy ma inny lvl, mlvl, inną broń skile itp., więc ten kurs dobry by był tylko dla nielicznej gruby osób grających w tibie. Chyba, że chodzi tu tylko o proste podstawy... :]
O wielki Matkusie stwórz kurs walki z PK i jak skutecznie mówić innym kto PKuje.
Bobercjusz
29-10-2003, 22:16
ja bym tam podpalil
najlepszy sposob na pk to siedziec przez caly czas w depo i porzadki robil
no ale jak jakis pk to looknie to odrazu bedzie wszystko wiedzial co i jak
pozdrawiam
a i wszystko to kwestja ceny :P
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.