Pokaż pełną wersje : Stracony Acc
Witajcie mój problem wygląda tak..
Aby ustrzec się przed wszelakimi key loggerami, napisalem hasło składające się z ok 50 znaków, całość wraz z numerem acc wrzuciłem na dyskietke... Dyskieta siem zepsuła :( (przy próbie otworzenie, wingroza krzczy do mnie "Ten dysk jest niesformatowany, czy sformatowac go teraz ?" oczywiscie wybieram "nie"), na domiar złego zapomniałem na jaki adres e-mail założyłem konto. Próbowałem wszystkie jakie przychodziły mi do głowy (Error Internal error. Please contact the web administrator., z tym komunikatem wiąrze się następne pytanie. Czy jest on wyświetlany dlatego, iż adres mailowy wpisany przeze mnie jest błędny, czy dlatego że jest jakiś błąd na tibia.com ?). CO PORADZIĆ ? Może znacie jakiś sposób na odzyskanie danych z tej dyskietki ?
Jeśli dyskietka był formatowana na win 98 to uruchom ją na 98, jeśli na xp to na xp, popróbuj na kilku systemach...
Magical Trevor
14-02-2005, 23:22
Ściągnij se jakiś program cziterski albo poproś kumpla hakera, aby ci hacknąl konto i da ci pasy do niego. Proste nie? 8o
Ściągnij se jakiś program cziterski albo poproś kumpla hakera, aby ci hacknąl konto i da ci pasy do niego. Proste nie? 8o
Oczywiście, że łatwe!!! -.- Wystarczy się włamać na serwery CipSoftu i jumnąć acc i pass!!! Przy okazji możesz sobie "pożyczyć" kilka innych acc... np. bubble...
Co do programów cziterskich-to są keyloggery więc żeby go shackować musi się zalogowac z włączonym keyloggerem.....
Magical Trevor
14-02-2005, 23:43
Hah, wchodzisz na serwer cipów. Mówisz dzień dobry ochronie, ja tu przejazdem, pożyczasz pare pasów i mówisz, że oddasz za godzine i gitara.
Sciągasz 'John the ripper' i jazda :P
Pobaw się manulanie ;] Masz tylko 4,1647072114817777153267636991812e+89 kombinacji dla 50-znakowego hasła :P
BTW Ripperem się tego nie da, jakby jeszcze do kogoś nie dotarły te cyferki na górze ;]
Jeśli dyskietka był formatowana na win 98 to uruchom ją na 98, jeśli na xp to na xp, popróbuj na kilku systemach...
Dyskietka była formatowana pod windą 98, i na tym windowsie próbowałem otworzyć... może dziś u ojca spróbuje pod linuchem...
no co jest ?? wielcy znawcy oswieccie mnie !!!
Boner3773
15-02-2005, 18:52
lol..
przeslij dyskietke doo mnie..napewno coś poradze :D:D:D:D :P
przykro mi to mówić, ale to co zrobiłeś to głupota. Ponieważ 50 znakowe hasło w żadnym razie nie chroni Cię przed keyloggerami, tylko przed metodą brut-force. Poza tym hasło powinno być takie, abyś był je w stanie spamiętać, a nie żebyś przepisywał 10 minut z kartki.
Posłuchaj. Bezpieczeństwo hasła nie polega na jego długości. Hasła generowane przez CipSoft są dobre. Jeżeli chcesz czegoś więcej używaj znaków niealfabetycznych.
Hasło
jestemwojtekimam12laticzestogramwtibie1234 :)
jest gorsze od tego
mj9#2?$
przykro mi to mówić, ale to co zrobiłeś to głupota. Ponieważ 50 znakowe hasło w żadnym razie nie chroni Cię przed keyloggerami, tylko przed metodą brut-force. Poza tym hasło powinno być takie, abyś był je w stanie spamiętać, a nie żebyś przepisywał 10 minut z kartki.
co prawda temat juz nieakutalny, ale powiem tylko tyle że hasło jest 50 znakowe dlatego że:
po pierwsze: chroni mnie przed metodą brute force
po drugie: key logger działa tak że zapisuje/zapamiętuje wszystkie znaki wpisane z KLAWIATURY, gdy zaznaczam hasło kopiuje, i wklejam w tibii keylogger lapie tylko "ctrl+c, ctrl+v" a na co to komu ?
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.