Pokaż pełną wersje : 30 PALLADYN ( problem z expieniem guardy )
Zapewne nie raz poruszany byl temat guadrow na tym forum i expienie na nich. To moj pierwszy paladyn na takim lvlu i chcialbym expic w godny sposob nie tluc sie na rotach jakto bylo moim sorciem .... ale guadry . Usłyszałem od kolegi ze istnieje dobra kopalnia dla pallow (poziom z samymi guardami ) gdy schodzisz na dol atakuje Cie 1-2 guadry a nie jak ta ma sie 4-5 ( spotkalem taka ... zrazila mnie ). Prosze o pomoc ludzi znajacych sie na sprawie ... informacja ta ma diametralne znaczenie w mojej dalszej grze w tibie (obecnie desperacja nie ma gdzie expic itp .... załamka ). Prosze o udzielenie mi odpowiedniej rady
Prosze o pomoc
30 lvl pal skills : 65/48 mlvl 10 Fortera
dzieki za pomoc z gory thx :P
Przyjemna jest 4 kopalnia [labirynt tak zwany] i 5 (przed crusader helmet questem...
PS: Masz słabe skille :P
ile guadrow atakuje po wejsciu ? w 4 kopalni i ile w 5 ?
ile guadrow atakuje po wejsciu ? w 4 kopalni i ile w 5 ?
W labiryncie jest ich sporo. Zreszta oile dobrze pamiętam, Elfman nagrał filmik z tego miejsca. Stara tibia+'szukaj' i problem z głowy. A skille żeczywiscie fatalne :P
czlowiek strzala
15-02-2005, 06:14
co za różnica ile guardów jest przy wejściu ? =/
bo jak go dopadna 4 to moze nie uciec...-.-
Nie zamierzam uciekac bo wladuje sie w inny spawn guadrow i bedzie na serio po mnie ...
Full def shield i gfb i unikanie hitow czwartego czy tam trzeciego guarda ...
A propo skilli dzisiaj robie 70 :)
Eter powinienes potrenic skille :p a tak do topicu to ja mam 30 lvl palem i dalem sobie spokuj z guardami jak na 27 mialem deep red hp na nich-.-i lvl 28,29 i 30 wbilem na ghostlandzie expiac na ghulach ds'ach itd. :P
A dupa... ja z distem 60, 25 lvl palem lajtowo expiłem na guardach w pierwszej kopalni
Tolo ale to zalezy na ktorym poziomie bo w pierwszej kopalni jest poziom chyba 11 soldierow i 2 guardy to wiesz -.-
a nizej to dopiero sie zabawa zaczyna 2 guardy na spawni odbiegasz i ci 3 nastepne wylatują :P
Mc manaj
15-02-2005, 08:25
JA na Guardu poszedłem kilka razy niepodoba mi sie apropos mam skille 66/56 na palku lvl 17 wiec potrenuj muwie:D
:D
ciemne dropsy
15-02-2005, 09:13
Jezu kiedy wy sie nauczycie... Zrozum wreszcie panie u gory ze lepiej miec skille 65/65 na 30 lvlu niz takie same na 17... A wiesz dlaczego? bo tu masz i lvl i skille a tu same skille... a lvl etz ejst wazny.
Zielevitz
15-02-2005, 09:30
oczywiście masz racje ale skille znacznie ułatwiają nabicie tego lvl-u :)
Cors Ent
15-02-2005, 14:08
Nie sluchaj tych malkontentow z skillami
dobre sa.
expiac tez strzelasz, tak samo jak na treningu idze dist, a przy okazji lvlki up.
osobiscie robilem palka nie treniac ani godziny skilli i nie narzekam.
od 25lvl palkiem dasz rade na guarach w kazdej kopalni na kazdym poziomie o ile wiesz jak rozegrac z nimi sprawe.
pare fire bombek i uhow i zadne guardy cie nei zabija jak nie zlamisz
a widzac 5 guardow to raczej radosc ze 1k expa w przod szybko a nie panika
:evul:
ciemne dropsy
16-02-2005, 12:07
Co do tych skilli jeszcze raz pls xD
Speary maja znacznie mniejsza szanse na trafienie przeciwnika niz strzaly/belty. Zauwazajac ze przy trafieniu do krwi znacznie lepiej rosnie dist niz przy trafieniu w tarcze/zbroje, wychodzi na to ze lepiej jest expic niz trenowac bo i tak dist urosnie nam tak samo jak przy treningu i jeszcze przy okazji dostajemy exp. Oczywiscie najlepiej potrenowac sobie do ~35 na poczatek w dist`cie a potem polatac troche ze spearami ael pozniej trening sie nie oplaca.
Topic. W labiryncie moim zdaniem jest troszke za duzo guardow jak dla paladyna z twoim lvlem i skillami, Uciekajac przed dwoma mozesz sie wpakowac na kolejne 3 z tylu, szczegolnie ze sa tam waskie koryatrze. Nie wiem jak jest w innych kopalniach ale ten labirynt odradzam, ja tam chodze z monkami na gaurdy ale dla paladyna moze byc krucho...
Mimo-vader
16-02-2005, 18:26
Nie słuchaj ich! Skille masz do dupy (bolesna prawda :p ) [zró sobie 72 dist]. Ziomki mówio że lepiej jest expić i jednocześnie expić. GÓWNO PRAWDA! {ja mu chce tylko pomóc}. Sam mialem palka i zrobilem na 8 lv 60 dist i do 20 lv w 6h expilem :D . A z 72 dytem to bedziesz wymiatal guardy, możesz sbie pomagać troche hmmkami. Yo by było na tyle 8o
sami macie słabe skille :] kopalnia z crushader helmet są tam odnogi po 1 guardzie czy po 2 :) jak zejdziesz niżej to z 10 może być przy wejściu
@Mimo
Co ty mi rotfl powiedz LAWL, niedawno mowiles ze miales sorca na 34 z 52 mlvlem :O
w ogole czlowieku stfu
@topic
Skile masz najs
Jak sie boisz guardow to do hellgate zapraszam ^^
Dzieki za msge i odpowiedzi wlasnie skilluje do 70 aby nie bylo .. jak nie mam z kim skilowac to ide na soldki z spearami ( full def ) i jade max po 2 . Interesuja mnie kopalnie na poziomach z samymi guardami ( only ). Po wejsciu max moze atakowac mnie 3 guadry ( 4 to absolutne maximum po updacie wala straszne hity ... ). W jakiej kopalnij na jakim poziomie jest sytuacja opisana jak powyzej ??
Gdybybylby ktos .. tak mily i nakrecil film to przydalbys sie on kazdemu palkowi w podobnej sytuacj jak ja .
ciemne dropsy
17-02-2005, 11:53
Za cholere nie moge sobie przypomniec ktora to byla kopalnia, ael poziom -3 jest w niej malutkim pomieszczeniem z 4 czy 5 dwarfami... i tam na -5 na wejscie atakuea cie 2-3 gaurdy (raczej dwa) i spawny sa po 3 gaurdy naraz... nie wiem moze ci sie to przyda :)
zpewnoscia tak .. ale :) czy ja tam wejde .. to sie okaze .. ( mam zlekka stach do takich sytuacji hardocowych ).
Zatrudnie moze kumpla jakiegos aby poblokowal mi pierwsze spawny
a potem bedzie luzz
dzieki za pomoc prosze dalej o jakies info :)
ot i tutaj widac wypowiedz kogos kto guarda raczej na oczy nie widzial albo ma 100+ level... ( sadze jednak ze to pierwsze ). guardy maja troche hp. przy takich skillach z bolcow guard pada po kilku klepach. jezeli obskoczy cie wiecej niz 2-3 guardy to jest to bardzo duzy problem. hity beda wchodzily wtedy pod 100hp, a moze nawet i wiecej. osobiscie jestem zwolennikiem metody na "desperata" dol, gfb, exani tera i tak do skutku. powodem tego jest to ze zawsze trzeba miec miejsce do ucieczki, a guardy nie sa takie potulne jak cyklopy ( ktore czasem tez "wala jak dzikie swinie" )
@khazad
jakbys mogl sfilmowac kazda jaskinie z samymi guadrami (poziom) i opisac ladnie co i jak robisz :) to bys mial u mnie jeden wielki + :)
jakuzzja
18-02-2005, 08:32
[QUOTE=Eter]
Zatrudnie moze kumpla jakiegos aby poblokowal mi pierwsze spawny
a potem bedzie luzz
:D :D na taki levie i z takimi skillami możesz iść sam (jak nie jestes pacc to nie rób looot bagów na niższych poziomach bo nie masz magc rope :baby: )
Po Guardach fajny jest looooot :baby: :)
J. Hunter
18-02-2005, 18:18
Wiesz co? Proponuje ci pozwiedzać kopalnie w środku kazo. Szczerze mówiąc na początku one są najlepsze. Więc wybierz sie tam z plecakiem uhów, dobrą tarcza (np.dragon shield) i ok. 700 sztuk amunicji żeby długo se posiedzieć. Zejdż do poziomu jak zaczynają sie soldki. tam biegnij na południe i potem skręć na zachód. Jak nie ma żadnego listu przy dziurze to zakładasz tarcze i schodzisz (na dzień dobry jest tam jeden guard). Z takim shieldingiem na full defence możesz już blokować guarda(jak masz jeszcze co najmniej k-armor). Biegasz sobie spokojnie wokół kolejnej dziury tak żeby guard cie nie bił i zakładasz z powrotem łuk albo kusze i jedziesz go.
Co do skilli są one zależne od tego czy gracz sie dobrze z nimi czuje czy nie. Wiadomo, że im wyższe tym lepiej, ale niech sam decyduje.
Co do moich skilow to jestem własnie w trakcie skillowania do 70. Na obecna godzine mam 69/55. Dzisiaj postaram sie zrobic 70 dist i 31 lvl :) i bedzie jazda na guardach :)
Kolega mi doradzil aby ropoczol moja przygode w pierwszej kopalnij od strony carlin czyli pierwsza od góry. Podobno nie ma tam zadnego guarda na wstepie a przy full spawnie respia sie po 2-3 czy to prawda moze sie pomylil musze byc w 99 % pewny :P
dziadbab
20-02-2005, 10:50
Na 30lev powinienes miec skile 75/60..
Ja swoim pallem na 21 mam 71/59...
Potanuj i pozniej idz do 3 jaskini (jest ona za 1 mostem ale prze 2-im)
Tam masz max 3 guardy na raz (i sa tez soldy na tym poziomie)..
Ale ja sie nie spotkalem rzeby mnie az 3 opadly naraz..
Tam exp na takich skillach jakich ty masz.. Jak bedziesz mial lespsze skille to w tej samej jaskini 1 poziom nizej masz same guardy i moga byc i 4 naraz.... ;)
Shardzik
20-02-2005, 11:03
Nie słuchaj ich![...]Ziomki mówio że lepiej jest expić i jednocześnie expić. GÓWNO PRAWDA! {ja mu chce tylko pomóc}.[...]
Moim zdaniem najlepiej jest Expić i jednocześcnie expić to się nazywa hardkor exp...
Przyjemna jest 4 kopalnia [labirynt tak zwany] i 5 (przed crusader helmet questem...
PS: Masz słabe skille :P
Hmmm....Byles kiedyw labiryncie?..Myslsiz ze onz takimi skilami da rade? Tam ida na ciebei po 2-3 (to jest amlo )ale nie ma gdzie uciec bo nagle znowu ci wyskakuje 2-3 Wiec odradzam ci ta kopalnie moim zdaniem dobra jest d-hell Zaje... Expo i duzo miejsca do ucieczki ;)
Sozemego
21-02-2005, 00:05
Dziwne, jak na razie w zadnej kopalni nie spotkalem guarda na samym wejsciu... Te guardy są troszke oddalone od wejscia, i mozna je spokojnie zabic.
Arana Osia of Lunara
21-02-2005, 13:33
Jsli wiesz gdzie jest quest z ciasteczkami to tam na dule sa te krasnale.
Pochwale sie.
Blocknelem 2 guardy na 12 lvl bez eq z sama tarcza :] i skills 46/44 8o ale Uh'owali mnie koledzy :]. To byl test.
Iris on Eternia
22-02-2005, 23:07
Dziwne, jak na razie w zadnej kopalni nie spotkalem guarda na samym wejsciu... Te guardy są troszke oddalone od wejscia, i mozna je spokojnie zabic.
Tak, niema... a szczególnie jeśli przed tobą był tam newbie ktory myslal ze guard to to samo co sold.
Powiem wam tyle ze zaczolem expic zrobilem skille 70/55 i poszedlem z kumlem zwiedzac koplanie :P nie wchodzilem do tych hardcorowych (wczesniejsza uwaga kumpli o istniejacym zagrozeniu :P ) . I tak zapoznalem sie z moja obecna koplania a exp na guardach ( jest tam spawn sam raz dla mnie i za szybki nie za wolny .
Pytanie z innej beczki ile moze byc warty loot 7 k oz z guardow ? ( scale army itp batle shieldy) itp ??
Powiem wam tyle ze zaczolem expic zrobilem skille 70/55 i poszedlem z kumlem zwiedzac koplanie :P nie wchodzilem do tych hardcorowych (wczesniejsza uwaga kumpli o istniejacym zagrozeniu :P ) . I tak zapoznalem sie z moja obecna koplania a exp na guardach ( jest tam spawn sam raz dla mnie i za szybki nie za wolny .
Pytanie z innej beczki ile moze byc warty loot 7 k oz z guardow ? ( scale army itp batle shieldy) itp ??
10k cos kolo tego :)
Sozemego
25-02-2005, 02:17
Tak, niema... a szczególnie jeśli przed tobą był tam newbie ktory myslal ze guard to to samo co sold.
Nie trafilem jeszcze na takiego n00ba. W swojej karierze, moze 2 razy guardy byly zlurowane,to daje jakies 99% szans ze nie bedzie :P
Przyjemna kopalnia to ta w kazo jedna na południe od zejścia i dosyć duża na zachodzie . Zejście do tych kopalni jest w tej odnodze jak idziesz kamiennym korytarzem do depo ;)
Potren Skille bo z takimi to sie nie oplaca isc na Guardy bo mozna nawet zyciem przyplacic. Wiec narazie slabe potworki by UP SKILLE :) A potem to popros o pomoc kumpla z dobrym lev na twym swiecie i sprawdzajcie kopalnie az wkonuc trafisz na swe wymazone miejsce :)
a tak na 30 lvl skille jakie dla pala sa dobre :) ?
a tak na 30 lvl skille jakie dla pala sa dobre :) ?
Nigdy nei mialem palladynka al emysle ze minimum 60/50 powinno byc good :)
Polny Lowca
25-02-2005, 23:44
Jeśli chcesz słabe respy 1-2 to zwiedź 3 kopalnie na poziomie -4 1 guard na powitanie tylko a dalej też nie najgorzej, i duzó soldów
NA 30 levelu to minimum 70 dista a shieldinga to ile chcesz możesz nawet mieć 70 :P
NA 30 levelu to minimum 70 dista
.tibia.comNie słuchaj ich! Skille masz do dupy (bolesna prawda :p ) [zró sobie 72 dist]. Ziomki mówio że lepiej jest expić i jednocześnie expić. GÓWNO PRAWDA! {ja mu chce tylko pomóc}. Sam mialem palka i zrobilem na 8 lv 60 dist i do 20 lv w 6h expilem :D . A z 72 dytem to bedziesz wymiatal guardy, możesz sbie pomagać troche hmmkami. Yo by było na tyle 8o
no coz... dla mnie wiekszym autorytetem w tych sprawach jest cors... ale to moja prywatna sprawa...
HAIL DoF!!!
HAIL SoF!!!
PalAnonim
12-03-2005, 21:45
http://tibia.pl/map.php?map=kazordoon
Looknij na level +4
Lokalizacja nr 1
Pos "spacerniakiem" Emperora są drzwi, zamknięte na klucz dostępny z questa na ciasteczka (copper key nr. 3801)
mój brat expil tam palem na 12 lvl
a i ja często expie :)
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.