PDA

Pokaż pełną wersje : mag czy druid

Hekmet
16-02-2005, 07:10
Czesc wam mam dylemat bo zaczalem grac druidem ma 19 lvl i pacc ale zastanawiam sie jaka jest przszlosc dla druida na wyrzszym lvlu? Bo mag ma Ultimate explosion a druid?? moze kupic tylko sd czy oplaca mi sie grac druidem czy lepiej zmienic na sorca?? a jezeli powiecie ze juz lepiej zostac przy drucie to napiszcie jak bede sobie radzil na wyrzszych lvlach. thx for all
(teraz ide do szkoly ale jak wroce to zobacze co napisaliscie)

Arthus Drag'Tail
16-02-2005, 07:48
Jak dla mnie, to rób co chcesz...
UE wbrew pozorom wcale nie jest takie przydatne, jakby się mogło wydawać, bo 800 many to trochę dużo. Co do SD- na wyższych lvl'ach i tak się je kupuje, więc nie wiem co za różnica. Na Antice jest bodajże 161lvl Elder Druid, a skoro on doszedł do takiego lvl'a, to jest to możliwe. Jak wykupisz sobie promocję, to będziesz mógł fortunę zbijać na robieniu bp UH (2h 10min jeden).
Sorc ma za to przydatne czary jak np. Energy wave, Great energy beam...

Aha.... Uwzględnij także to, iż sorcem i drutem na początku się powoli expi, więc dojście kolejny raz do 19 lvl'a może ci trochę zająć.

Wypisałem tu wg. mnie najważniejsze rzeczy, a wybór pozostawiam tobie.

Kamlot De'Kapy
16-02-2005, 08:14
Wedlug mnie powinnes wybrac raczej swoja taktyke:
-Druid jak dla mnie ma magie defensywna (uh,ih,magic shield)
-A sorc ofensywna (SD i inne co nieposiada druid)
8o
to tyle co wiem o tych dwoch profesjach ;) B)

Thomasi
16-02-2005, 09:01
zmien na sorca to w miare wczesnie 19 lvl mozna zrobic w kilka dni a wiem z wlasnego doswiadczenia mialem eldea na 32 i zmienilem mam sorca 34 i gra sie duzo ciekawiej:)czasem jak sie loguje na eldera brakuje mi e-wave

Aureliunkunfun (DruiD)
16-02-2005, 09:54
to jest twoja decyzja

DruiD - postac ktora tworzy uh (najlepsza runa healujaca) druid to postac lecznicza taka bardziej defensywna ktora sie chowa na koncu i np. jak ma pacca i tluka jakiegos mocnego stwora to druid moze exura sio "nick i leczyc dobrze i zarabiac na uh (juz od 11 lvla)

Sorc - postac ktora tworzy sd (najmocniejsza runa ofensywna) sorc to postac ofensywna ktora pcha sie w srodek tlumu i tlucze sd'kami ktore tez dobrze czasem sie sprzedaja potrafi czasem niezle przylozyc z ue .

ja podalem ich zalety

a teraz wspolne wady

i sorc i drut to postacie magiczne nie sa zbyt twarde i mocne w walce w zwarciu ich taktyki sa proste uciekac i strzelac uciekac i strzelac nie dac zeby za mocno monster ciebie bil (jak cos to uh :D )

no mam nadzieje ze ci pomoglem :D

Shinjix
16-02-2005, 10:05
Jak dla mnie sorc lepszy ale znam osoby, które się będą kłócić :D
Myśle, że jak chcesz ciekawą gre to wybierz sorka, bo w pewnym momencie uhy nie będą juz tak potrzebne, kasy i tak będzie dużo, a UE(ktos wspomniał, że bezużyteczne -.-) będzie siało groze u kogoś kto wie jakie spustoszenie w hp ono czyni... Ktos wspomniał, że za dużo many zabiera-potężny czar to i dużo many ssie ale przy wysokim lvlu nie będzie ci to az tak przeszkadzać i każdy na myśl: "O nie to master na 50 lvlu, a jak mi przygrzeje z UE, E-Wave???" będzie sie chował do depo lub ci dupe lizał[mówie o małych levelkach]... Poza tym Master Sorcerer jest bardziej respektowany niż Elder Druid...

Van_Waterflew
16-02-2005, 10:50
Podsumujmy:
Druid:
+uhmaker
+ duzo many (tyle samo co sorc ale to i tak wyruznia go sposrud knighta i pallka)
+ uh+wysokolvlowy knight, nadziany knight=majotek
+ skille szybciej leco niz sorcowi (niewiele ale i to jest +)
- nie ma sd i genialnych czarów
- nie ma skilli i ma malo hp wporuwnaniu do pallkuw i knihtuw lecz ma tyle samo many i hp co sorc
- jesli nie masz innej profesjii oprucz druida gra jest owiele nudniejsza

Sorc:
+ to samo co u druida mana+mana shield=wiecej hp niz knight na tym dsamym lvlu o ile nie bedzie mial pierscienia
+ sd+wysokolvlowy pallek, druid, sorc niemogocy jeszce robic sdhuw=kasiora:D
+ ue, e-wave, inne zarobiste czary i runy
-skille mu slabiej leco niz u innych profesjii (druid, pall, knight)
- nie ma uhuw i runy convince (czasem sie przydaje)
- na nizszym poziomie latwiej go zabic
---------------------------------------------------------------------------
Co mozesz zrobic z druidem?:
1)Mozesz oczywiscie zalozyc inno postac a to se zostawic do robienia uhuw.
2) Druid czesto ma wysoki mlvl poniewarz przy uhah szybko idzie mlvl i kasa wiec druid moze byc tak samo grozny jak i sorc a nawet silniejszy poniewarz raz mojego palla zaq***al druid na 20lvl z gfb na 3 strzaly -.-

Zastanuw sie zanim zucisz druida......

Aureliunkunfun (DruiD)
16-02-2005, 11:06
jeszcze chcialem dodac ze jezeli chodzi ci o respekt to wybierz sorca poniewaz jak ktos widzi mocnego sorca to mysli o ty w zyciu on mnie zara wbije w podloge z sd albo ue
a jak ktos widzi druta to mowi eee tam drut co on mi moze tam z jakiegos gfb zrobic chyba ze sobie kupi sd'ki albo zara zacznie uciekac i sie caly czas uhac i zwieje do pz

PS. wedlug mnie cip soft powinien dac jakiegos mocnego spella drucikowi a magowi jakiegos fajnego runicznego heala :D

Vamerian
16-02-2005, 12:28
jeszcze chcialem dodac ze jezeli chodzi ci o respekt to wybierz sorca poniewaz jak ktos widzi mocnego sorca to mysli o ty w zyciu on mnie zara wbije w podloge z sd albo ue
a jak ktos widzi druta to mowi eee tam drut co on mi moze tam z jakiegos gfb zrobic chyba ze sobie kupi sd'ki albo zara zacznie uciekac i sie caly czas uhac i zwieje do pz

PS. wedlug mnie cip soft powinien dac jakiegos mocnego spella drucikowi a magowi jakiegos fajnego runicznego heala :D
I jaki to by miało sens?Gdyby sorc robił np UHY , a drucik SD ?Wtedy wystarczyłby tylko sorc?A wogóle czemu maja sie nie bać druidów?Wieksze lvl zawsze maja raczej SD w zapasie ... To to samo co powiedzieć , że knight nie ma dobrych czarów (Niedowiarki niech poczują eXoRi na własnej skórze ... )

Shinjix
16-02-2005, 12:31
I jaki to by miało sens?Gdyby sorc robił np UHY , a drucik SD ?Wtedy wystarczyłby tylko sorc?A wogóle czemu maja sie nie bać druidów?Wieksze lvl zawsze maja raczej SD w zapasie ... To to samo co powiedzieć , że knight nie ma dobrych czarów (Niedowiarki niech poczują eXoRi na własnej skórze ... )
Niema, a exori w pvp jest na prawde mało warte-chyba tylko dla szpanu...
PS: Exori to jedyny czar dla knightów, który się jako tako przydaje... [czytaj: To nie to samo....]

Aureliunkunfun (DruiD)
16-02-2005, 12:49
exori exori stfu ! trzymasz na dist i ci go**o zrobi tym exori

Gold Dragon Knight
16-02-2005, 13:43
Ja uważam że powinineś zmienić profesje na sorca!!

Mimo-vader
16-02-2005, 17:47
Dobrze radze żeby w porę zmienić profesje na Sorca. ja grałem już wszystkimi profesjami i przyznam że sorc jest najlepszy, chociaż knighcik też. jak tylko nabilem 34 lv ( Mialem 54 m lv :D ) To jak tylko szedlem sobie przez carlin i mówilem do kogoś "Pay or die" :p to mi nawet raz 36 elderek zapłacił 2 bp uh.
Niestety, ma to też swoje gorsze strony: walnołem ue (Przez przypadek 8o ) i bana dostałem ;( . Tak więc radze zmieniać profesje póki czas.

Bastek
16-02-2005, 19:05
Mam master sorca 41 lvl 46 mlvl i szczerze radze ci grac druidem :)

Mag ma mniej kasy niz druid, sd sie kupuje i to niezle (potem robisz bp uh za 3k (robisz ich od uja :P ) i sprzedajesz masowo) i mozesz ladnie sie hajsem oblowic >.<
Ue wcale nie jest wypas spellem ^^ ja nie zabije rownego mi lvlem sorca/druta chyba ze wejdzie max dmg ^^

Druidem zawsze uhy masz przy sobie a magiem mi sie zdarzalo chodzic bez ;P Exura sio to tez duzy plus ^^

Mass healem leczyzs dsy na huncie a nie marnujesz uhow tak jak ja sorc.
Sam wybierzesz, radze druida ;)
@btw ten co napisal ze pomylil hotkeye pod dp to ma kur.wa bujna wyobraznie LOL i 36 elderek 2 bp uh ci zaplacil powiadasz? >.< LOL.
btw 34 lvl i 52~ to jest lekka przesada, popracuj nad wyobraznia

arvegil
16-02-2005, 19:26
Ja powiem tak... niektórzy grają sorcererem i mają uh makerów, a ja gram druidem i mam sd makera ;)
ja ci radze wybrać sorca, bo wzbudza groze i ma większy respect, a do druida co chwile ktoś podchodzi i "uh plx" lub "daj uha plx" ^^

Beniamingo
21-03-2005, 22:53
Najlepsza profesja mag gralem wszystkimi jeszcze knight ujdzie. Ale najlepsi sa madzy na wysokich lewelach nik im nie podskoczy bo zginie :) No ale tylko jedna wada ma bardzo malo zycia:( Ale najlepszy jest

Imie: niepofiem :p
Profesja: Sorcerer (mag) :evul:
Świat:Danera :confused:
Lvl:12(ciągle rośnie)
Mlvl:16(ciągle rośnie)

patrikoz
21-03-2005, 23:19
@Ten co mowil o exori - Ziom... w PvP taka Catrishia z Galany (80 lvl~ knight) walnela chyba ze 120 wiec nie tylko dla szpanu.

Wg mnie (ale tylko mnie) sorc to najgorsza profesja w grze.

Otoz tepi ja brak PACCa, brak UE i promocji :/ SD mozna kupic badz miec SD-Makera (kupic na allegro, od kolegi, albo po prostu zrobic). W walce PvP na lvlu:
8-10 - Z Druidem rowne szanse ma Sorc, z knightem baty (chyba ze dobry magic level), z palkiem (o ile ma przyzwoity dist) tez baty :P
11-15 - Druid bije Sorca, bo ma UHy, a Sorc ciagle nie ma SD. Knight raczej wygra (ale musi miec przyzwoite skille), a palek zaleznie od distu i run tez wygra.
16-40 - Knight wymieka, bo do 25~ lvla czesto nie ma UH. Druid rowna walka, a palek ja uniknie run to wygra.

Pozniej liczy sie juz tylko PvP.

Sorc traci na huncie najwiecej. Sorc ma najgorsze skille i Sorc, aby skutecznie grac musi grac z kolegami - hunty, runki itp

Sorc takze wymaga dobrych umiejetnosci grania. Trzeba tez miec duzo czasu :)

Takie jest moje zdanie.

Xeltix
21-03-2005, 23:53
ja radze jaknajszybciej odpuscic i zrobic palka PAL > all + pacc

Knight Simon Dark lord
22-03-2005, 08:12
patrikoz@

jeszcze jedno przeciesz mag ma summony i tez podczas walki z 40 lvlowym knightem by wygrał bo summonie sobie 2 monki i juz knight musi zdecydowac czy monki czy maga jak maga to monki go lejom jak monki to mag ma pole do popisu z sd z druidem co z tego ze druid ma uhy duzec tego pewnie tez nie nosi a co do palla to nie wiem

Mardag
22-03-2005, 09:10
no ja ez sie wypowiem na ten temat mimo ze jestem noobem... ale najpierw skomentuje to co powiedzial niejaki patrikoz

Wg mnie (ale tylko mnie) sorc to najgorsza profesja w grze.
zgadzam sie ze tylko wedlug ciebie...

Otoz tepi ja brak PACCa, brak UE i promocji :/ SD mozna kupic badz miec SD-Makera (kupic na allegro, od kolegi, albo po prostu zrobic). W walce PvP na lvlu:
no a druid to co? jakis bog? tez moge powiedziec ze UHy mozna kupic lub miec UH-makera. a jesli chodzi o pacca to chyba dobrze ze sorc dostawje troche wiecej (znaczy plus dla sorca)

8-10 - Z Druidem rowne szanse ma Sorc, z knightem baty (chyba ze dobry magic level), z palkiem (o ile ma przyzwoity dist) tez baty
o ile te cyferki to lvle.. to aqrat sorc skopalby dupe knightowi z hmmow... z druidem rowne szanse to nie wiem... druid moglby miec troche leczenia juz... z palem moglby dostac wpierdy ale to raczej zalezaloby od sprzetu sorca...

11-15 - Druid bije Sorca, bo ma UHy, a Sorc ciagle nie ma SD. Knight raczej wygra (ale musi miec przyzwoite skille), a palek zaleznie od distu i run tez wygra.
po pierwsze czemu sorc nie moze miec sd np na 15 lvlu? no chyba ze uwazasz iz postacie czarujace powinny miec taki mlvl jak lvl... ale i tak sie zgodze bo sd malo robi na niskim lvl a dru moglby sie od czasu do czasu uhnac... knight wygra jak bedzie mial juz uhy... a to chyba nie jest takie pewne na tym lvlu.. z palem podobna sytuacja co wczesniej.. chociaz raczej juz ma uhy wiec sorc dostanmie baty...

16-40 - Knight wymieka, bo do 25~ lvla czesto nie ma UH. Druid rowna walka, a palek ja uniknie run to wygra.
ja bym raczej powiedzial ze to sorc wymieknie... bo knight na wysokim lvlu to ma kilka bp uhow przy sobie... (chociaz ty to bys pewnie nosil ze 2 UHy na krzyz...) nalezy zauwazyc ze knight ma duzo hp i nie zjezdza sie go od tak... dla knighta 100 hp to nie jest tyle co dla dru/sorca... z dru roznie bywa... zalezy od ilosci run w plecakach... wydaje mi sie ze rzeczywiscie w miare rowno by bylo... no i pal standardowo tyle ze juz nie zabije sorca bo on zwieje;)

Sorc traci na huncie najwiecej. Sorc ma najgorsze skille i Sorc, aby skutecznie grac musi grac z kolegami - hunty, runki itp
sorc traci na huncie najwiecej... no rzeczywiscie jezeli drut bedzie tylko stal i patrzyl jak koledzy bija... ale jezeli pomoze to wyjdzie tak samo...
sorc ma najgorsze skille.. yyy.. a po co mu skille?:/
...aby grac musi grac z kolegami... hmm... a kto nie musi? chyba ze do konca zycia chcesz bic np cyklopy czy cos... kazda profesja moze sama zabic kiedys jakies mocniejsze potworki solo.. ale zuzywa sie na to tyle ze jest to samemu nie oplacalne.. co nie znaczy ze niemozliwe...

powiem na koniec od siebie... ze ja drutem nie gralem.. bo od razu wiedzialem ze chce sorcem lvlowac^^ dlatego tez nei wiem jakie drut dostaje czary na paccu... ale z tego co slysze ogolnie tutaj to nie sa one zbyt uzyteczne... natomiast UE (moim zdaniem) jest niezle...^^ ktos napisal ze nie moze zabic na 41/46 rownego sorca... dziwne bo dmg jest 352-704 czyli pvp 126-352 wiec z max hita nie tylko zabije rownego sorca ale takze duzo wyzszego.... zreszta moim zdaniem UE przydaje sie raczej na potworki... jak na pvp ciagnie za duzo many a to samo mozna zrobicdwoma sd

jezli chodzi o porownanie dru i sorca to chyba najwazniejsze jest to ze dru ma wiecej kasy (UHy wychodza lepiej niz SD) a sorc... hmm... no jest ta profesja bardziej ofensywna i zeby ni epowiedziec ze ma SDki (bo SD to se moze kupic nawet pal) to na paccu wydaje sie byc lepsza postacia... dodatkowo nie zawsze znajdzie sie drutem tyle sd ile sie bedzie chcialo... (chyba ze SD-makerzy...) i nie bedzie sie nim robilo wiecznie tych UHow..

Kamilos
22-03-2005, 09:11
wybierz sorca jest bardzo ciekawa gra

Czarny Paladyn
22-03-2005, 10:31
Zdecydowenie Druid. Sam niedawno zacząłem grę drutem. Miał to być sorc, ale kumpel przekonał mnie do druciaka. Czemu? Drut jest bardziej do defensywy, co wcale nie oznacza, że jest słaby! Po wejściu na Maina siedziałem w Carlin. Kumpel dał mi parę itemków i wskazówek. Ćwiczyłem głównie w lasach Carlin. Zbierałem fooda i pierwsze punkty expa. Nabiłem 3 mlvl. Byłem dość ostrożny, bo świat na którym zaczynałem to była Infa :P ale szybko się przyzwyczaiłem do Elysii. Kiedy okolice Carlin były mi znane postanowiłem przenieść się do AB. (znałem drogę bo na Infie miałem to samo - z Carlin do AB) I wspomagany mapą (thx tibia.pl :P) wreszcie trafiłem :cup: Idę do dp. Patrzę 8o DAMN! Szlag by to! Nie wysłałem sobie itemków parcelem. Więc wróciłem, wysłałem (wszystko poza shovelem) i w drogę. Potem miałem trochę zastoju. Siedziałem na Infie, ale kumpla shaczyli ;/ Więc wróciłem na Elkę pa paru dniach. Zacząłem intensywiniej grać. Kiedy brakowało mi 20% do 9 lvlu i wymiotowałem na widok trolli popłynąłem z kumplem na Foldę. Tam dobiłem expa. Zyskałem lite 200gp w gotówce (bez lootowania) i wróciłem do AB. Kupiłem czar na IHy i po 2 dniach zabawy (nie siedzę cały dzień przez brachola) zrobiłem mój pierwszy BP. Sprzedałem go za 1,1k :cup: Potem kumpel pograł mi trochę i kupił c-mace. Znów 2 dni i 2 bp ihów. Teraz wykupiłem go za bp hmmów. Jeżeli zrobisz to samo możesz iść z kumplem na Ghule. BP HMMów powinien starczyć. Na ghulach zdobędziesz całkiem porządnie expa, ale nikt nie mówi, że będzie łatwo. Za to wczoraj przelazłem przez labirynt i zdobyłem obywatelstwo AB :D w najbliższej przyszłości kupię czar na HMMy i będę je kuł i expił do 11 lvlu (na przemian z IHami). A na 11lvlu kupuję spell na UH ;D Obecnie mam 9 lvl :baby: i 9,5 Mlvl :D

Asieks
22-03-2005, 13:29
Widze ze niektórzy obsmarowywuja tu Moją kochaną profesje :P.
Przytocze tu Elf Fortec Quest na Time Ringa,Chyba wiecie co czeka na samym dole toz przy skrzyniach ?;p Pare ds,arkany i Scouty.No prosze bardzo ;] Druid na takie questy idzie jako ogon nic pozatym No moze zeby Exura sio" Puscic.Gdy Ja robiłam Tego questa nikt nawet nie myslal o "tej"Profesji.Byly 2 Knighty Pall i Mój Sorc.Blokerzy byli tylko po to by "zwabic" blizej wejscia Mobki,a pall wybijal rzeczy po drodze.Reszta Roboty spoczywala na Sorcu dokładniej 2 Ue i 2 questy zrobione w Chwile.Bez Ue itp.Nie wiem Jle Uhów poszlo by na wybicie tego szajsu w głównej sali.
Druidem mozna Grac jak ktos nie ma czasu i loguje sie na PARE minut to se moze Ukrecic Pare Uhów : P Jednak ich cena jest gorsza od Sd,Zadko sie zdaza by Pall mial swojego Sd Mejkera :P a Druta na 20 lvl :P lub 11 ma parwie kazdy.
Co do Porównania Sorc Vs Druid,Knight,Pall w wiekszosci wygra sorc nawet jesli inne chary sa o 2-3 lvl wyzsze.
Druid powiedzmy ten 35-40 lvl zerwie raz z Sd,powiedzmy ze byla by wymiana "ognia" :P SD,Sd, (przy unkiach wystarczy jeden cios z Sd w Druta)i Ue.
Co to za porównanie ?Ze Druid zarabia Lepiej? Wielkie LOL.Sorcowi zwraca sie za runy ;] jak nie w kasie to w expie.I tak czy siak trza wydac kase na Hmm czy sd.

Mardag@
No :D Jeden Mądry 100% prawda :) i popieram słowo w słowo to co zostało napisane.
Tylko jedno mnie zaintrygowało.Sorc vs Knight powiedzmy ze Hight lvl. Ma sporo Hp Jeśli nie mamy Runów ale Full mane Knight Moze nam Nafikac :P Mana shield i wiejemy.Jeli jednak mamy przy sobie chociaz Bp Sd niech sie modli."100 Hp nie robi Róznicy" no własnie ;) wiekszosc Knightów To polanty i nie Uhaja sie po 2-3 atakach z Sd.Maja Reda "pwiedzmy" i sie Uhna ale w przeciwienstwie do Innych Profesji nie na Fulla wienc znowy Sd i Ue.I Baju Baju :P

Vashresamunuh
22-03-2005, 13:49
patrikoz@

jeszcze jedno przeciesz mag ma summony i tez podczas walki z 40 lvlowym knightem by wygrał bo summonie sobie 2 monki i juz knight musi zdecydowac czy monki czy maga jak maga to monki go lejom jak monki to mag ma pole do popisu z sd z druidem co z tego ze druid ma uhy duzec tego pewnie tez nie nosi a co do palla to nie wiem

Jak ty człowieku chaotycznie piszesz, wiesz że istnieje coś takiego jak INTERPUNKCJA? (Przecinki, kropki, wykrzykniki...) Nic z twojej wypowiedzi nie zrozumiałem

Vashresamunuh
22-03-2005, 13:53
patrikoz@

Jak ty człowieku chaotycznie piszesz, wiesz że istnieje coś takiego jak INTERPUNKCJA? (Przecinki, kropki, wykrzykniki...) Nic z twojej wypowiedzi nie zrozumiałem.

Seteus
22-03-2005, 14:35

Człowieku co ty wogóle za głópoty wypisujesz ? To co napisałeś to wogóle jest ne wyobrażalne , to że ty sobie tak myślisz jak widzisz daną osobe nie znaczy że wszyscy tak myślą..

A tak wogóle obi klasy magiczne od 20 lv na bank mają SD przy sobie (no chyba że spotkałeś jakiegoś idiote), druida trzeba sie bać tak samo jak sorca .

A tak wogóle co do tematu , ja mam druida , ale czasem żałuje że to nie sorc , może cip dorzuci druidowi jakis fajny czar który da mu szanse w wlce przeciw sorcowi , bo magic shield vs UE jest ieporozuminiem (strata many u druida ) ale czy mamy inny wybór ?

[Frost18]
22-03-2005, 16:54
CI co wypisują że drutow nie mozna sie przestraszyc niech się schowają. Mam druta i jestem z niego dumny z sd siekam sporo hp ludziom i sd zawsze nosze przy sobie i drut lepiej zarabia kase szebciej :cup: Druida się sporo ludzi boi szczególnie dlatego że moga byc czyimiś uhmakerami B) wiec sie boja ich zabijać. Na koniec chcailem dodac ze rozlozylem sorca na łopatki na takim samym levelu co ja :p Poprostu mialem wiekszy magic POZDRO ALL

Hemp Gru
22-03-2005, 17:12
Jeśli grasz na facc to wybeirz Druida, sam nim gram i jest spoko ;] 42 lvl, 50 mlvl ;]

Jeremiasz Pachwina
22-03-2005, 17:27
Dla pacc lepszy jest sork bo jak wykupisz promo i nabijesz 40 mgc lvl to kupujesz UE i wtedy mało osób i wyskoczy ;)
Ale jeśli jesteś facc to moim zdaniem lepszy druid.

Zejiwu
22-03-2005, 17:32
matrix moim zdaniem lepszy jest druid chociasz sork też jest dobry niezprzecze myśle że obie profesje sa dobre jeden jest lepszy z uzdrowienia a drugi znow z bardziej zabijającej mam obie profesje i innne też. :wiking: :sword: :lucznik: :berserk: :kat: :kon: :Ork: :elf: :crusader:

Mardag
22-03-2005, 17:51
Asieks napisała:
Mardag@
No Jeden Mądry 100% prawda i popieram słowo w słowo to co zostało napisane. Tylko jedno mnie zaintrygowało.Sorc vs Knight powiedzmy ze Hight lvl. Ma sporo Hp Jeśli nie mamy Runów ale Full mane Knight Moze nam Nafikac Mana shield i wiejemy.Jeli jednak mamy przy sobie chociaz Bp Sd niech sie modli."100 Hp nie robi Róznicy" no własnie wiekszosc Knightów To polanty i nie Uhaja sie po 2-3 atakach z Sd.Maja Reda "pwiedzmy" i sie Uhna ale w przeciwienstwie do Innych Profesji nie na Fulla wienc znowy Sd i Ue.I Baju Baju

hmm.. ja nie mowilem ze high lvl knight zabije high lvl sorca.. tylko ze hlvl sorc NIE zabije hlvl knighta... gram od niedawna ale mam taki sprzet ze knight 30-40 lvl mi zadaje max 20... przy zyciu 280 hp nie musze uzywac mana shielda (bo lepiej wychodze sie uhajac czarem) wiadomo ze zwieje czy to przed knightem czy palem... ale jak mowie bic sie ich nie oplaca bo nie zabijemy a loot i tak bedzie marny bo oni raczej nie maja przy sobie zwykle tylu run co sorce/drudy. druga sprawa... ja gram na dolerze... masa pk i malo noobkow ktorym udalo sie dojsc do 30+ lvla... powiem wiecej.. nie ma tu takich... jak ktos juz jest high lvl to sie uha gdy trzeba... i zwykle maja tyle uhow ze bysmy musieli miec naprawde mase capa i mase sdkow... a niestety sorc tak nie moze bo zawsze nam nieszczesnikom brakuje tego capa...:/

P.S.: fajnego masz avatara:P

Seteus
22-03-2005, 17:56
Pokolei..

Bastek , świetnie przedstawiony punkt widzenia , zgadzam sie z tobą w 100 % , ale... powiem to póżniej.

Patrokioz , gówno wiesz o pvp , knight póki nie ma mlv 4 jest niczym , ja jak zaczołem grać na infernie zabiłem lv 18 kighta na "dzien dobry inferno" miałem lv 9 , no i ine jestem jakimś tam talentem pvp.

A co do tematu.. no moim zdaniem nie ma porówniania , jeśli jestes facc , to na non pvp lepszy druid bo więcej kasy sie nim zarabia , jeśli premium to sorc bo UE do niektórych questów sie przyda , jeśli grasz na światach pvp to czy facc czy pacc sorc jest lepszy , bo często lekcewarzony czar energy wave , tak naprawde jest bronią która trudno zatrzymac.

Seteus
22-03-2005, 18:00
Asieks napisała:

hmm.. ja nie mowilem ze high lvl knight zabije high lvl sorca.. tylko ze hlvl sorc NIE zabije hlvl knighta... gram od niedawna ale mam taki sprzet ze knight 30-40 lvl mi zadaje max 20... przy zyciu 280 hp nie musze uzywac mana shielda (bo lepiej wychodze sie uhajac czarem) wiadomo ze zwieje czy to przed knightem czy palem... ale jak mowie bic sie ich nie oplaca bo nie zabijemy a loot i tak bedzie marny bo oni raczej nie maja przy sobie zwykle tylu run co sorce/drudy. druga sprawa... ja gram na dolerze... masa pk i malo noobkow ktorym udalo sie dojsc do 30+ lvla... powiem wiecej.. nie ma tu takich... jak ktos juz jest high lvl to sie uha gdy trzeba... i zwykle maja tyle uhow ze bysmy musieli miec naprawde mase capa i mase sdkow... a niestety sorc tak nie moze bo zawsze nam nieszczesnikom brakuje tego capa...:/

P.S.: fajnego masz avatara:P

Aty kolego jak masz na imie na dolerze ? znaczy z tego wnioskuje żesteś lv 29 druid/sorc.. mnie pewnie znasz :D

Seteus
22-03-2005, 18:17

Kolejny ignorant lekcewarzący GFB. Ten czar jest idealny do pkowania koło depo , nie dlatego że atakujesz obszarowo , ale dlatego że uderzenie z GFB budzi panike , nie ma gdzie uciekać , ekran rozbłyskuje , ludzie sie denerwują i wpadają w panike , wiesz mi to działa.

Co do pvp.. w walce można wykorzystac gfb i to smiało , zwłaszcza przeciwko srocowi , ja w pvp srednio z gfb uderzam 60-65 , wyobraś sobie 2 szybkie uderzenia na sorca (100% celnosci) , wmiędzyczsie juz sie szykujesz do spammu z SD , 2 gfb = 100 dmg , spamm z sd (wchodzą 2 sdki) = 300 dmg , jak dla mnieto napisałbym "pwned". (taktyka tu przedstawiona jest bardzo często stosowana przez ludzi w tym przezemnie , świetnie sie sprawdza w walce z sorcami ale także z paladynami, z kmnightami zawsze mam problemy :D)

patrikoz
22-03-2005, 21:46
ja bym raczej powiedzial ze to sorc wymieknie... bo knight na wysokim lvlu to ma kilka bp uhow przy sobie... (chociaz ty to bys pewnie nosil ze 2 UHy na krzyz...) nalezy zauwazyc ze knight ma duzo hp i nie zjezdza sie go od tak... dla knighta 100 hp to nie jest tyle co dla dru/sorca... z dru roznie bywa... zalezy od ilosci run w plecakach... wydaje mi sie ze rzeczywiscie w miare rowno by bylo... no i pal standardowo tyle ze juz nie zabije sorca bo on zwieje

2 UHy na krzyz? Dobre. Knight na wysokim lvlu - dokladnie. Do 25 przewaznie (!) nie nosza UHow. Z reszta sie zgadzam :) Tylko ze przewaznie palek pierwszy kupuje BOHy, czesto nosi time ring, wiec... kto wie ;)

o ile te cyferki to lvle.. to aqrat sorc skopalby dupe knightowi z hmmow... z druidem rowne szanse to nie wiem... druid moglby miec troche leczenia juz... z palem moglby dostac wpierdy ale to raczej zalezaloby od sprzetu sorca...

Tak, te cyferki to lvle. Gratz tego sukcesu mysleniowego :P Sorc robi HMM od 10 lvla :P I na 10 lvlu ma ich malo. Knajt w zaleznosci od skilli moze latwo rozbic sorca, ktory na tym lvlu rzadko ma chocby Exure Gran. Druid moglby miec troche leczenia juz, ale... zalezy kto jak gra :) Moim zdaniem raczej nie. A pall - zalezy czy umie unikac run.

patrikoz@

Ta. Jest nagle duel i mag bedzie summony robil? :P

Seteus
22-03-2005, 22:45
Ta. Jest nagle duel i mag bedzie summony robil? :P

duel'i sie nie robi nagle , duel to umowiona walka osobników , mająca na celu pokazanie który znich jest lepszy..

Xeltix
23-03-2005, 01:20
moim zdaniem jednak lepiej zeby chlopaki grali sorcami bo lubia walczyc itp a dziewczyny druidow zeby afkowaly i dawaly uhy facetom za ;*

Seteus
23-03-2005, 02:29
wybierz sorca jest bardzo ciekawa gra

Niewiem dokładnie o co ci chodziło bo z tego co ja wiem to gra sorcem a drutem nie różni sie zbytnio , te same zasady , te same metody expienia itd.