PDA

Pokaż pełną wersje : Fibula na Antice

fufu
17-02-2005, 20:44
Slyszlaem wiele histori na ten temat. gram on dneidawna na antice i slyszalem ze fibula jest wyspa jakiejs gildi i ze placi sie za wstep. niestety z doswiatczen pamietam ze tam jest duzo pk wiec nei osmeililem sie tam isc bo nei mam narazie przyjaciol ktorzy by dopomogli ^^. proszewas powiedzcie mi o co chodzi z ta gildia i czy jest tam bezpiecznie plx.

Master Of Devastation
17-02-2005, 20:51
LOL,nic się nie płaci nikomu ,no oprócz opłaty za statek ,wiem bo wiele razy na fibuli pikowałem moim knightem na antice:P

fufu
17-02-2005, 21:01
lol moze ja jestem noob czy jakos tak ale nie pameitam zeby na fibue plynelo sie statkeim pamietam tylko kilka pieter w dul puzneij lawa tabliczka <--- fibua
tibia ----> kilka peiter do gory i studnie. moze ja mma sklerose :P

Sierput
18-02-2005, 02:22
LOL,nic się nie płaci nikomu ,no oprócz opłaty za statek ,wiem bo wiele razy na fibuli pikowałem moim knightem na antice:P
Lol, wyspa jest w posiadaniu gildii. Za wstęp płacisz, ale grosze (chyba 10gp). Nie ma tam PK, gdyż gildia dba o porządek i bezpieczeństwo :)

ciemne dropsy
18-02-2005, 09:02
Tia wyspa jest wlasnoscia gildii... Ale ja nigdy im nie placilem xD I nigdy jakos ani na antyice ani na innych serwerach nie spotkalem sie z pk na fibuli... Fibula to porzadna wyspa, szkoda tylko ze luruja dsy. Fajne sa tam respy beholderow -.-

fufu
18-02-2005, 09:11
thx ale jeszcze jedno od ktorego lvl wpuszczaja na wyspe ??

Kajulec
18-02-2005, 09:13
@Up
Jesli jestes na mainie to mozesz plynac na wyspe..

ciemne dropsy
18-02-2005, 17:22
up: ojej naprawde? a ja mysalelm ze na fibule sie nei plynie tylko dizei pod ziemia...

fufu
19-02-2005, 13:03
hmm... podobno jest w posiadaniu gildi jak ostatnio byllem to nik odemnei kasy nei chcial wejsc tez niemoglem bo klucza nei mam :(

Mestre
25-02-2005, 15:04
Ludzie nieróbcie se jaj żeby takie bzdury pisać...

Więc tak na Antice fibula należy do jednej gildi(nazwy niemaiętam chyba Red rose ale to na 30 %,mniejsza o to)

Na wyspe można sie dostać tylko przez tunel który idzie pod ziemią.

Wstęp na wyspe jest całkowicie darmowy.

Płaci sie tylko wtedy gdy chce sie expić w jej podziemiach(podziemiach Fibuli) ,wtedy to musisz zapłacić owej gildi kase.Wielkośc zapłaty zależy od twojego lvl(10gp za każdy lvl,czyli jak masz 20 lvl płacisz 200gp).Po zapłaceniu kasy morzesz se expić przez miesiąc po miesiącu znowu musisz zapłacić(i znowu wysokośc zapłaty zależy od lvl który aktualnie posiadasz)

To chyba wszystko na temat tej wyspy.

Kumagoro
02-03-2005, 21:13
:P ciesze sie że nie gram na Antice bo bym bulić musiał, wariaty. Nie dość że 2k na klucz to jeszcze 500 na wstęp :P
A co jeśli nikt by nie stał na warcie? A może do GM zgłosić?

Tuhamiid
02-03-2005, 22:16
ehhh grałęm na antice i z tego co pamietam bo bylem jakis czas w mercenarys.wiec to jest tak jezeli idzie sie do sklepu to jest to za darmo.A jesli chodzi o placenie za exp to jest tak : np.Ma sie 40lvl zrobi sie na fibulie 41 to płacie sie 4,1k czyli taki jaki masz lvl tyle platynek :).Teraz to aktualnie tylko alliance ma wstep na fibule lub ludzie którzy ida cos sprzedac.Poniewaz poprostu allianci boja sie szpiegów z dark side.To tyle.Wiec lepiej narazie tamnie expic na czas wojny :)