Pokaż pełną wersje : Uwaga!Wirusy i trojany w zdjeciach!
Golden Eye
18-02-2005, 14:31
Na poczatek mowie ze tu niema zdjec...
Zanim otworzycie fotke z jakiego kolwiek linku na prywatnum FTP etc. sprawdzcie commenty i miejcie czesto aktualizowane antywirusy bo byc moze jest tam zawarty trojan lub wirus!
A niekazdy ma antywirusa i potem moze miec pretensje do moderatorow o shakowanie postaci czy cos w tym stylu.Radze wam- uwazajcie.
Dla przykladu wchodze w forum zdjecia i widze temat o nazwie amazon shield.Mysle sobie bardzo ciekawe wiec zobacze a tu wyskakuje antywir...
Gromexor
18-02-2005, 14:35
Najpierw TIBI CAm a teraz prywatne ftp?
****A WY ***ANE SZMATŁAWCE (mówie to do osób które hackują) PRZESTAŃCIE TO ROBIĆ!
Dwimenor
18-02-2005, 14:36
Akurat zdjęcie ciężko zarazić wirusem(kiedyś po necie krążył .jpg który po uruchomieniu zawieszał system, ale ty chyba max) .Na tamtej stronie, co podał po prostu był złoślwy skrypt automatycznie instalujący jakieś badziewie.
Zdjęcie było dla niepoznaki.
Samotny-smutny
18-02-2005, 14:36
nom jasne zew sa te virusy ale w amazon shield nie było :P chyba sie pomyliles u mnie nic nie wyskoczyło ;d
Golden Eye
18-02-2005, 14:45
Jak sie nieaktualizuje antywirusa 2 lata to jasne ze nic nie wyskoczy...
Sorcerer The Pucek
18-02-2005, 14:54
nom jasne zew sa te virusy ale w amazon shield nie było :P chyba sie pomyliles u mnie nic nie wyskoczyło ;d
-.-
byl ja sam mam juz skasowalem ale moga byc jescze porblemy!
i dobry temat dla nowych etc
nie no to chyba przesada... wiry w zdjęciach nic ci się nie przyśniło i jaki jest to antywir?? ja mam AntiVirenKit i przy uruchomieniu jakiego kolwiek zdjęcia z wirusem powinien mnie zawiadomić... to chyba oznacza, że nic nie ma....
to nie jest blef, ostatnio czytałem artykuł w jakiejś gazecie komputerowej (nie KŚ). Ale mnie to ryba, jeżeli ktoś jest takim specem żeby do jpg-a wcisnąć wirusa to raczej nie bawi się w np. hackowanie kont z jakiejś głupiej gry.
nie no to badziewie zupełne do tych którzy umieszczają zdjęcia apel aby to było img
Progmast
18-02-2005, 15:30
Tak w amazon shield to byl tylko skrypt otwierajacy<lub sciagajacy> inny plik na serwerze tego kolesia,jeszcze nie slyszalem o wirusie w jpg.
Lord KATuxo
18-02-2005, 15:38
No. To calkiem spoko. Za niedlugo bedziemy ogladac virusy w plikach z notatnika! O ile juz takich nie ma.
podajcie link jakiejs strony z antywirem offline albo online
Sorcerer The Pucek
18-02-2005, 16:25
to nie jest blef, ostatnio czytałem artykuł w jakiejś gazecie komputerowej (nie KŚ). Ale mnie to ryba, jeżeli ktoś jest takim specem żeby do jpg-a wcisnąć wirusa to raczej nie bawi się w np. hackowanie kont z jakiejś głupiej gry.
mmm do jpga nie da sie wsadzic vira (raczej nie mzoliwe)[chyba ze jest jakis program] ale amazaon shieldzie wlasnie jak powiedzial ktos up byl LINK a nie foto.... wiec uwazajcie na linki chyba ze link jest typu photobucket/us(czy jak to tam jest)
Gandalf Black
18-02-2005, 17:53
:] O wirusach w zdieciach nie syszalem ale wszystko jest mozliwe :] Przecierz nikt niezaprzecza ze jestesmy samy w przechswiecie na pewno daleko daleko z tad ktos jest :] I moze sie na nas gapi. Ale słyszalem o kodowaniu ukrytych wiadomosci w zdieciach Tekst przepusza sie przez jakis program zdiecie i odczytuje tekst ktory w nim nakodowano :]
Sir Danio Bartolik
18-02-2005, 17:58
A jak mi wyskoczylo nie mozna znalesc servera to zaden vir mi nie wskoczy??
:] O wirusach w zdieciach nie syszalem ale wszystko jest mozliwe :] Przecierz nikt niezaprzecza ze jestesmy samy w przechswiecie na pewno daleko daleko z tad ktos jest :] I moze sie na nas gapi. Ale słyszalem o kodowaniu ukrytych wiadomosci w zdieciach Tekst przepusza sie przez jakis program zdiecie i odczytuje tekst ktory w nim nakodowano :]
Tu nie o tym mowa...
Topic:
Możliwe z tym linkiem ale wir w zdjęciu nadal mi nie przychodzi na myśl...
Dwimenor
18-02-2005, 18:07
@Wir w zdjęciu.
Tylko w plikach .jpg Oczywiśćie nie jakieś super niszczycielskie viry, ale raczej takie złośliwe rzeczy. Narazie spotkałem się z jednym takim przypadkiem(czyli zawieszanie kompa-pisałem wyżej).
Autorowi chodziło o to, że na stronie można wstawić zdjęcie a w tle skrypt(java itp) który zainstaluje vira na kompie.
@Sir Danio Bartolik
Bo Raynold zeedytował link do tej strony z virem
@Arni
www.google.pl
Wpisz skaner online
Jak chcesz offline ściągnij jakiś darmowy program antywirusowy.
@Lord KATuxo
W plikach .txt nie słyszałem, ale kto wie.
@ALBERT
Programy antywirusowe rozpoznają sygnatury wirusów,a więc jeżeli ludzie tworzący taki program nie odkryli takiego wirusa-ich program nie zadziała.
Dlatego trzeba często ściągać aktualizację do programów antywirusowych.
Sir Vomir
18-02-2005, 18:30
Chyba ktoś z was spadl na głowe, przeciesz to nie mozliwe zeby w jpg. byly wirusy... LoL No chyba, ze komus naprawde sie nudzilo. Albo o takim czyms nie slyszalem B)
Sir Danio Bartolik
18-02-2005, 18:43
ej jak mialem nie mozna znalesc servera to weszedl mi wirus?
@up
Bueh, masz jakieś pojęcie o komputerze/internecie oprócz tego jak grać w tibie? Dobra, nie musisz odpowiadać bo to widać ;> Odp brzmi: Nie.
Moim skromnym zdaniem , rzecza pewą jest że mozna w plik z rozszerzeniem jpg.
mozna wsadzic wszelakiego rodzaju wiry,trojany. Ktos wspomnial ze niedlugo
beda wiry w notatnkiku. To już jest możliwe. Nawet w czyste pliki txt mozna wsadzic wiry. Byl juz takie temat i bylo w nim wiele konkretnych odpowiedzi. Jezeli znajde ten temat dam linka do niego
Dwimenor
18-02-2005, 19:10
@Sir Vomir
"Wszystko jest możliwe, tylko trzasnąć dzwiami obrotowymi się nie da"
Dobra-znalazłem jak robi się vira w .jpg<wersja dla tych co się mało na tym znają>
Ten typ formatu plików ma to do siebie, ze podczas otwierania komp musi wykonać jakieś operacje zapisane w tym pliku. Komuś udało się tak zapisać to polecenie, że otwarcie pliku=zawieszenie kompa. NIe wiem czy było to takie polecenie, czy kilka poleceń zajmujących całą uwagę kompa itp.
Oczywiśćie-każdy plik można rozkodować do kodu dwójkowego, zamienić zera i jedynki, a następne znowu złożyć do normalnego pliku. Ale wątpie żeby to się tak odbywało.(np. tak możn zrobić fake w rec. Ale trwałoby to tyle czasu, że minełoby kilka kolejnych updatów i ten film już nie dałby się odtworzyć)
@Sir Danio Bartolik
A przeczytać posty to nie łaska??
@Elfret*
Jeden co mi wierzy.
(W czystym pliku .txt?? no ładnie:D. To już krok od napisania vira zmieniającego "nowy dokument tekstowy" na taki z kodem vira)
Golden Eye
18-02-2005, 19:16
No widzicie...A nie mowilem? :p
Pan Własnego Losu
18-02-2005, 19:17
masz racje wtym filmie coś było :p fuc* haker X(
slimaczek
18-02-2005, 19:51
Nie wiem czy ktoś wie co to jest gazeta pcworld, powiem ze to zaawansowana gazeta o kompach, prenumerate stary zamawia od '96 ^^. No więc chyba w numerze listopadowym bylo ze jak wejdziesz na strone gdzie jest obrazek-wirus to juz go masz na kompie.. Co prawda jest to tylko w IE i chyba tylko w starszej wersji niz service pack 2...
Golden Eye
19-02-2005, 08:53
Ciekawi mnie czy i keyloggery sa w tych obrazkach...
Ciekawi mnie czy i keyloggery sa w tych obrazkach...
Raczej nie.Gosciu, ktory potrafi wstawic wirusa do .jpg raczej nie bedzie bawil sie keyloggerami.
Dj Fara0n
19-02-2005, 09:08
Off Topic:
TibiaHacker 7.4 już jest! Poradnik i program do hackowania TUTAJ <---Co to jest za stona?
Topic:
Wiem ze da sie zamiescic wira w .jpg ale jeszcze latwiej dac do niego link z skryptem sciagajacego jakiegos syfa na kopma ,ale o wsadzeniu wira do czystego .txt nie slyszalem ,bo czystych plikow nie da sie edytowac wiec w jaki sposob?
Baltazzar
19-02-2005, 10:13
Koles ma racje ja juz mialem taka sytuacje na prywtnaej stronce z fotami do tobi nagle mi sie antywir usunol ze zdjec 3 wiry trojany,a w pewnym momencie automatycznie mi sie zaczelo cos sciagac ale zanulowalem to i wrazie czego haslo zmienilem do Account B)
Golden Eye
19-02-2005, 17:56
Ale czy sa sie pod .jpg wwalic keyloggera? Oby nie bo sie boje -.-'
blackshield z mumii:
http://members.lycos.co.uk/aktus/tibia/ssy/UO0046.jpg
possible virus?
Genesis 007
19-02-2005, 19:30
Najlepiej nie otwierać żadnych linków zawierajace niby screeny z rare itemami..Albo wogóle ich nie otwierać.
Duże prawdopodobieństwo że natrafisz na jakiś syf(99,5%)
Zapewniam was ze jezeli zdjecie bedize mialo rozszerzenie *.jpg to napewno nie bedzie mialo keyloogera < jak to nazywaja nooby wirusa dzieki ktoremu mozna przechwycic konto >
Takie Sobie Coś z Julery
19-02-2005, 19:59
hey, jak był ten 20 sekundowy film *.rec z Amazon Shieldem, był tu na forum(albo jeszcze jest) to w nim mógł być keylogger albo jakieś inne świnstwo?? ten temat na serio mnie zaniepokoił
Tylko pliki Cookie Ci sie moga sciagnac a nic innego nie moze :o
http://top.pwii.pl/nie-usuwac-wazne/exori-on-me.gif
NIE WLAZIC KEYLOGGER J/k ^^
Golden ma racje! Jak ja zciągnołem ten film "Amazon Shield" tesz mi sie anty-wirus wloczył i sie troche zdziwiłem ale olałem to...Jak przeczytałem ten temat zaraz usunołem ten film z kompa mam nadzieje ze to nie bylo jakies gu**o...
Golden Eye
20-02-2005, 13:13
Dziekuje, ze sie na cos przydalem :)
Jorg Bruce
20-02-2005, 16:03
lol? noob? Pewnie koles se siedzi na golych babach i muwi że ze zdjec sa trojany lol!! Ja w to niewieze lol
niema wirusów w formacie jpg..bmp itp (www.haker.com.pl) czytajcie czasem forum ;) , chyba ze zbindowane z keylogerem ale to trzeba najpierw pobrac na dysk a wiec w przegladarce jak bedzie to niema co sie martwic , Ps. instalujcie sobie Moozile Firefox a nie internet szica... poniewaz w html moze byc ukryty jakis badziew ktory bez naszej wiedzy sie pobieze moozile blokuje takie zeczy a no i niemamy okienek :P
Warlord Konrad
20-02-2005, 16:30
Głupiej gry?Byles kiedys na allegro ?Ludzie sprzedawaja postacie nawet do 1 tys zlotych i mozna sie niezle oblowic :/
wszystko jest lepsze od internet explodera. mialem kiedys na dysku plik cd.jpg. jezeli sie go otwieralo z dysku, bylo widac kod zrodlowy napisany w javie. program prosty. otwieral tylko naped cd. w listningu katalogu uzywajac IE bylo widac pieknie i ladnie plik cd.jpg. jak sie na niego kilkalo otwieral sie cdrom.
wszystko jest lepsze od internet explodera. mialem kiedys na dysku plik cd.jpg. jezeli sie go otwieralo z dysku, bylo widac kod zrodlowy napisany w javie. program prosty. otwieral tylko naped cd. w listningu katalogu uzywajac IE bylo widac pieknie i ladnie plik cd.jpg. jak sie na niego kilkalo otwieral sie cdrom.
Dobre jak sie zepsuje guzik od cd romu 8o
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.