Pokaż pełną wersje : instrumenty
dap-galothij
18-02-2005, 21:01
Ile osób na ty forum umie grac na jakichś instrumentach?
w przpadku instrumentów bardziej popularnych(fortepian, gitara itp.), zaznaczam GRAĆ, a nie jedną melodyjkę(chyba że Chopin:P) zagrać, a więcej nic.
umieszczę tylko parę instrumentów.
flet i dęte, to dwie różne grupy.
osoby chodzące do szkoły muzycznej, lub zaczynające z chęcią na dłuższy czas moga wymienić ten instrument na którym się uczą, bez względu na poziom gry(czyli pierwszoklasista zaczyna grać na pianinie, i będzie grał do 6 kl, to zaznacza)
kontrabas jest wyodrębniony, ponieważ ja na nim gram:) :cup:
Gesundheit
18-02-2005, 21:02
Ja na Mixerze :) i na gitarce :P
Slagolash
18-02-2005, 22:58
do muz. szkoły na fortepian chodzę...w poniedziałek mam konkurs :P
a w domu pykam na gitarce :D
Moja rodzina ze strony mamy to muzycy, ja sam choc tradycji nie podtrzymuje to grac umiem, 7 lat nauki nie poszlo w las (pianino) :).
hmm a ja za to gram na flecie ;P glownie gram utwory zespolu metallica... kiedys w 4 klasie podstawowki uczylismy sie na muzyce grac jakies koledy itp... teraz od 2 miesiecy jestem samoukiem ;P
Ja bardzo dobrze umiem grać na nerwach. Poza tym na pieprzonej gitarze ...
@Gtyk:
To na flecie da sie grac Metallice? Zapodaj jakies linki do nut, czy cus ;P
@Topic:
Gralem w 6 klasie na flecie sopranowym. Teraz lezy gdzies w pokoju. ;)
Ja w deszczowe wieczory zajmuję się grą na grzebieniu :)
Makilili
20-02-2005, 20:59
Jak się nudzę (czyt. jak plik się długo ładuje) wystukuje na myszcze (komputerowej oczywiście:)) jakieś melodyjki.
Matheous
20-02-2005, 22:01
-Pianino-kazdy debil umie powalic w klawisze;P Daj mi nuty to ci zagram:)
-Gitara-szkola muzyczna robi swoje...
-Perkusyjny-a pokaz mi kogos kto nie wypukuje sobie wymyslnych rytmow jak mu sie nudzi:) Ja tak robie i mysle ze jakby mi dac zestaw(albo ksylofon, czy inna marimbe) to bym cos wygral:P
lewy/fallen
20-02-2005, 22:14
ja gram czasami na strunach głosowych
beatbox / freestyle
xD
dap-galothij
20-02-2005, 22:44
@ up:D
@ matheous:-Pianino-kazdy debil umie powalic w klawisze;P Daj mi nuty to ci zagram
niby tak, ale ja zaznczyłem, że umie GRAĆ a nie brzdąkać.
dam debilowi nuty etiudy rewolucyjnej c-moll Chopina, a on mi to zagra. lol
coś mnie podpuszczasz. więc nei dałem tobie tylko debilowi. jak ktoś chce impromptu chopina, to podajcie maila a ja wyślę:P
-Gitara-szkola muzyczna robi swoje...
:) jednak na tym forum ludzie trochę się uczą:D z jakiego jesteś miasta(może mój konkurent :berserk: ) jak nie na forum to mi wyślik PW lub maila:)
Perkusyjny-a pokaz mi kogos kto nie wypukuje sobie wymyslnych rytmow jak mu sie nudzi:) Ja tak robie i mysle ze jakby mi dac zestaw(albo ksylofon, czy inna marimbe) to bym cos wygral:P
niby tak. ale jak ja widzę czasami jak u mnie w szkole ćwiczą. strach się bać. ty byś tego raczej nei zrobił tak od razu. chyba, że talent:) tak jak mój kumpel. miał bębenek pierwszy raz w ręku, a jak zaczął na nim grać 8o
@Kajulec
Na flecie da sie wszystko zagrac... :P
Nut nie mam, gram z pamieci ;) ale jak znajde flet <ostatnio jak bylem kilka dni poza domem ktos mi go zgubil -_-''> moge ci napisac taby ;)
Zindahjira
20-02-2005, 23:04
Moja specjalność: gra na nerwach (tak jak już ktoś się wypowiedział :p ). Podobno też bardzo melodyjnie umiem gwizdać :)
Thimburd
20-02-2005, 23:19
Ja umiem na Keyboardzie i na gitarze :)
Matheous
21-02-2005, 15:39
@dapcio-no wiesz to ze ktos umie grac to tez nie znaczy ze od razu zagra ci najtrudniejszy utwor jaki wyszedl na dany instrument. Na pianinie ucze sie grac w szkole, jako instr dodatkowy, od chyba 3 czy 4 lat, wiec to juz chyba cos;) A co do perkusji-moj bracik gral. Skonczyl juz szkole, ale co w domu wymiatal, to moje:P Mam w jednym pokoju caly zestaw i jeszcze jakas qrna kasete z nauka gry na perkusji... Masakra^^ Dobra, to troche chwalipiecko wyszlo wiec od razu wszystkim mowie ze chwalipieta nie jestem:P
@Zindajhira-wlasnie, gwizdanie! Zapomnialem^^
@Thimburd-w sumie keyboard ma troche podobna strukture do pianina:P Kto umie na pianinie, to na kibordzie(ale jednoklawiaturowym:P) tez ci zagra^^
Slagolash
21-02-2005, 20:23
@up-wg. doświadczonych muzyków keyboard to g**no w porównaniu do fortepianu...na keybordzie "nie ma głębi dźwięku", dzwięk "nie rozbrzmiewa", "nie ma pełnej skali klawiszy"...i tym podobne różnice (wszystko w cudzysłowach to cytaty mojej facetki od fortepianu :P)
Gonzo von Krenzel
21-02-2005, 22:46
Jakub Krężel - uczeń Państwowej Szkoły Muzycznej przy ulicy Wojska Polskiego w Szczecinie pod kierownictwem profesora Dariusza Jagiełło w sekcji instrumentów perkusyjnych.
Kiedys uczylem sie kilka lat grac... a instrument to piano. NIe dlugo zamierzam kupic gitare elektryczna...
kierki11
29-05-2005, 16:40
ja gram czasami na strunach głosowych
beatbox / freestyle
xD
Tez tworze beatbox ;]
Freestyle mi czasem wychodzi na kumplu (diss) :p
POZDRO
Ja umiem grać na harmonoijce i keybordzie
No właśnie powinna być w tej sondzie opcja grania na nerwach i na grzebienu :D. JA osobiście umiem grać Gamę i Świnki Trzy na flecie :D A babcia powiadała, że najważniejsze są chęci. Posłuchałem się Babci i umiem nawet dobrze grać na nerwach. Pamiętajcie dzieci, że trzeba słuchać się starszych :p
Ktoś tu się bawi w archeologa...:D
Gram na gitarce, jestem samoukiem:].
Malumiasta
29-05-2005, 18:33
Hmm... tak jak wyżej, gitara, samouk.
W porywach radości keybord.
A w szczególnych chwilach to i perkusja! [zdarzało się na próbach kapeli, jak nasz perkusista był zbyt... ekhu ekhu, nie był w stanie grać :D ]
Ale i tak preferuję wokal! [eful!]
Ja umie grac swietnie na nerwach :D :D tez na flecie troche
dap-galothij
31-05-2005, 21:42
Kto gra na kontrabasie?
Bo napisane, że ktoś gra.
Przyznać mi się!!!:)
Van Wojskowy II
01-06-2005, 15:12
/edit/
(ciach)
ja gram na perkusji (gdy miałem 9lat mama zamażyła se że będe muzykiem xD)
i odtąd se czasem gram (nie chodze na żadną szkółke ni nic poprostu sam się uczyłłem)
Silvianas
02-06-2005, 10:09
Ja sie ucze grac na gitarce od 1 klasy podstawowki :) ostatnio dostalem Ibaneza ]:->
aha.... i jeszcze umiem gwizdac :P
PalAnonim
02-06-2005, 15:57
Ja sobie pocinam na gitarce, troche na flecie i jeszcze bardziej troche na pianinie. 6 lat szkoły muzycznej za soba.
Kiedyś grałem na key-boardzie :P Ale tylko 1,5 roku...
gram na perkusji od 9 roku zycia.. ale tak na serio wzialem sie za to od poltora roku. Troche wydatków, ale spoko jest :D
A ja gram na keybordzie :)
Dr. Bitter
11-06-2005, 09:51
Jestem jednym z tych nieudaczników.
Około 2 lata temu (kiedy jeszcze chodziłam na harcerstwo) nasza iful drużynowa powiedziała, że co to za harcerka co nie umie grać na gitarze B) Zalatwiła faceta i przez 1,5 roku uczyłyśmy się grać. Teraz czasem jak nie ma co robić to "brzdękam" (wg. mojego brata) różne melodie :)
Jestem jednym z tych nieudaczników.
Nie martw sie, nie ty jeden ;)
B.C Rich Warlock Bronze II
http://muzyczny.pl/images/2066_cc.jpg
\m/
Musze się zapisać na jakiś kurs, na szczęście w Domu Kultury moża pobierać lekcje.. ;)
Carl Fry
18-06-2005, 00:10
ja skonczylem szkole muzyczna na klarnecie cykl 4 letni. umiem grac na saxophonie altowym i tenorowym (na barytonie tez ale juz ciezko sie do ustnika przyzwyczaic). instrumenty klawiszowe... ,a teraz w wakacje gitara klasyczna lub akustyczna sam niewiem dokonca:P. od wakacji bede sie przygotowywac na egzamin do koszly muzycnzej IIst. na fagot (co ja bym dal zeby sie dostac:P).
aha... gram jeszcze w mlodziezwej orkistrze detej... (jakby ktos chcial to moglbym dac linka do kilku zdjec z orkiestry:P). 18-19 czerwiec parada orkiestr u mnie w miescie :). troche sie rozpisalem wiec juz koncze.
p.s. pelen szacunek dla autora tematu, wlasnie dobrze jest sie dowiedziec czegos o innych :)
Silvianas
18-06-2005, 06:31
@ allatar
hehehe mam taka sama tylko ze ognie mam narysowane xD
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.