Pokaż pełną wersje : Help ;] "show light efect"
Witam mam problem poniewaz, nie moge w tibi ustawic efektow swiatla, nie wiem dlaczego.Wczesniej przed formatem mialem te efekty.Mam zainstalowane najnowsze sterowniki do karty.Wczesniej tez mialem ten problem ale zrobilem cos i bylo dobrze, ale nie pamietam jak :(
Może pomóc to, że zainstalujesz directy z tamtych lat.
Mc macio
18-02-2005, 21:58
mialem to samo. wylacz w ustawieniach ekranu/karty antialiasing i anisotropic. mi to pomoglo. ustat te parametry na 0
srry ze pytam ale nie moge tego znalesc. mozesz podac dokladnie co i jak.Bardzo cie oto prosze
Założę się, że grasz tylko w Tibię, prawda? Jakbyś pograł czasem w coś innego to od razu zauważyłbyś że coś jest nie tak i spostrzegł, że brakuje ci DirectX.
W 99% przypadków po formacie kompa zanik efektów 3D w Tibii jest spowodowany nie zainstalowaniem DirectX'a.
A no na przyszłość po każdej instalce systemu polecam www.windowsupdate.com (http://www.windowsupdate.com)
Mam wszystkie najnowsze uaktylnienia windowsa i najnowszego directxa 9.0
i jest nadal to samo.Wczesniej ktos mowil ze trza odznaczyc jakas opcje tylko ja jej nie moge znalesc :(
Evul Tibian
19-02-2005, 12:36
Mam to samo, a mam directx 9.0c (byl wraz z jakas gra)
W takim razie o wiele łatwiej byłoby jakbyś podał jeszcze jaką masz kartę graficzną. Teoretycznie załózmy, że jest to karta NVidii. Jeśli ściągnąłeś najnowsze drivery-detonator i zainstalowałeś to w prawym-dolnym rogu w trayu (tam gdzie jest zegarek jakby co :P ) powinieneś mieć taką ikonkę wyglądającą jak logo NVidii. Klikasz na to prawym przyciskiem myszy i tu grzebiesz do woli. A no i radzę czytać wszystko co jest napisane w okienkach bo o ile się nie mylę jedno z nich służy do podkręcania karty... a robienie coś z tym może się już skończyć zdecydowanie gorzej.
Próbowałem wszystkiego i nic to nie dało, więc się wkurzyłem i dałem formata, zmieniłem wina i teraz jest wszystko dobrze :) Proszę zamknąć już ten temat. :cup:
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.