Pokaż pełną wersje : Pacc karta platnicza
Nie znalazlem poradniku dot. zakupu pacca karta platnicza. Chcialbym zatem przyblizyc ten proceder uzytkownikom. Jesli podobny temat juz byl, z gory przepraszam.
Zacznijmy :
Pierwszym krokiem, jaki musimy uczynic, jest zalogowanie sie na swoje konto i klikniecie na http://img.photobucket.com/albums/v436/nekroraven/Poradnik/get_prem.jpg.
W nastepnym okienku zapoznajemy sie z cenami premmium accountow :
http://img.photobucket.com/albums/v436/nekroraven/Poradnik/ceny.jpg
oraz sposobami platnosci za account. Po przeczytaniu wszystkich mozliwosci klikamy na "continue".
W nastepnym okienku zapoznajemy sie z wlasnosciami pacca (oferta, zasady etc). Nie bede tego streszczal, bo to juz temat na osobny poradnik. Po przeczytaniu zasad klikamy na http://img.photobucket.com/albums/v436/nekroraven/Poradnik/agree.jpg.
Kolejna czynnoscia jest podanie swojego wieku oraz informacji, na kogo kupujemy pacc, do wyboru : swoje konto / konto innego gracza. Zajmiemy sie kupnem na wlasne konto, druga opcja jest bardzo podobna. Jesli mamy ponizej 18 lat, powinno pojawic sie okno pytajace o zgode prawnych opiekunow :
http://img.photobucket.com/albums/v436/nekroraven/Poradnik/parents.jpg
Kolejna czynnoscia, ktora od nas wymagaja, jest podanie account numberu, passwordu oraz czasu, na jaki chcemy zakupic pacc :
http://img.photobucket.com/albums/v436/nekroraven/Poradnik/czas.jpg
Pokaze nam sie okienko potwierdzajace nasz wybor :
http://img.photobucket.com/albums/v436/nekroraven/Poradnik/nick.jpg
Przyszla pora na jedna z ''trudniejszych'' czynnosci. Nie bede opisywal, co gdzie trzeba wypelnic. Po prostu przyjrzyjcie sie rysunkom ;)
http://img.photobucket.com/albums/v436/nekroraven/Poradnik/info.jpg
http://img.photobucket.com/albums/v436/nekroraven/Poradnik/metod.jpg
I tak to powinno mniej wiecej wygladac :
http://img.photobucket.com/albums/v436/nekroraven/Poradnik/przyklad.jpg
Po poprawnym wypelnieniu (warto sprawdzic dwa razy!!) klikamy na "next".
Kolejne okienko :
http://img.photobucket.com/albums/v436/nekroraven/Poradnik/karta.jpg
Warto zaznaczyc, ze w tym okienku nie podajemy po drugi raz wlasnych danych, tylko dane wlasciciela karty (jesli nim jestesmy, sprawdzamy, czy wszystko jest dobrze wypelnione).
Jesli nie wiecie co to jest security code :
http://img.photobucket.com/albums/v436/nekroraven/Poradnik/sec_code.jpg
W skrocie : jest to 3-4 cyfrowy kod napisany na karcie kredytowej :) Jesli nie ma takiego kodu - sprobujcie zostawic to pole puste, nieraz pomaga :)
Znowu sprawdzamy podane informacje. W nastepnym okienkach tylko sprawdzamy, czy wlasnosci podane podczas zakupu sa prawidlowe, wiec nie bede o nich pisal. Aha, wazna informacja. Zobaczcie, ze nie wysyla calego numeru karty. Tylko 5 ostatnich cyferek. Wiec macie dobry argument do zgaszenia rodzicow ;)
@Edit:
mam pytanie oco chodzi w tym expiry date (data wygasniecia) co tam trza wpisac
a tak wogule swietny poradnik
http://img.photobucket.com/albums/v436/nekroraven/karta-kredytowa.jpg
W koleczku jest zaznaczone :) Jest to data wygasniecia karty, np. 10/05 - pazdziernik 2005 roku.
valid from to co zaznaczyles to jest ważna od a nie ważna do
expires end to jest do kiedy
Mala poprawka. Jako, ze nie mam dostepu do obrazka - macie sprostowanie :)
Gdyz Moi Najblizsi nie maja karty na ktore mozna wsadzic euro czy moze byc waluta w Polskich Zl ? a oni se oblicza to na euro ? czy na koncie moze byc tylko te np : 19.99 E ? czy moze byc 80zl ?
Tak, na karcie moga byc zlotowki - w banku przelicza je na euro i kupia pacca.
Witam
Mam kart visa electon z Inteligo, i mam para pytan:
1. CZy moge ta karta kupic pacc??
2. Jakie bede koszty z mojej strony??
To jest karta do bankomatu, ale mozna placic nia w necie <tak pisze> wiec prosze o odpowiedz ludzi ktorzy juz kupili pacca w ten sposob co ja zamierzam kupic
1.Prawdopodobnie nie, ale zawsze warto sprobowac - co najwyzej nie kupi wam pacca.
2.Kosztow brak.
Gesundheit
19-02-2005, 00:00
Dobry poradnik kupie sobie wreszcie PACCA :)
Evul Tibian
19-02-2005, 00:13
Gratuluje, swietny poradnik. Mozesz byc dumny ze oczysciles forum z kilku zbednych tematow :)
10/10
Dwimenor
19-02-2005, 10:56
Ocena:10/10
+Przejżyście napisany
+Opisu tego sposobu płatnośći za pacc brakowało
Arthus Drag'Tail
19-02-2005, 11:52
Spoko poradnik.
GRATZ
kagahiru
21-02-2005, 19:53
Ale jest jedne zasadniczy bład. Nie kartą płatniczą a kredytową!! Zwykła kartą płatniczą NIE da się zamówić PACCA!!
Ale jest jedne zasadniczy bład. Nie kartą płatniczą a kredytową!! Zwykła kartą płatniczą NIE da się zamówić PACCA!!
Sorki za oczywisty blad. Zawsze mi sie to myli :/ I akurat tutaj tez musialo :/
Lord Merciless
22-02-2005, 21:27
Nareszcie coś sensownego i przydatnego . w 6/6 ( w szkolnej) :cup:
Magical Trevor
22-02-2005, 22:21
Ahh, nareszcie będę sobie bez problemów kupić PACC.
THX :D
Gratz, pierwszy dobry poradnik jak kupic Pacca karta kredytowa :)
świetny poradnik . 10/10 :)
Czy są tu jakieś opłaty ?
Rafik121
23-02-2005, 19:58
OK teraz już wiem jak wypełnić ale jak im zapłacić oto mój numer gg:6382179 i tu sobie pogadamy
kagahiru
23-02-2005, 21:17
Kasa przelewana jest z twojego konta na ich konto.
Karta Kredytowa, czyli nie taką kartą do bankomatu? Sor za pytanie oczywiste dla części z was, jeśli mam swoje konto młodzieżowe (z kartą do bankomatu), to muszę jeszcze sobie zamówić kartę kredytową, aby nią zapłacić? I jeszcze jedno - jakiej wyskości są opłaty za kupienie PACC'a w ten sposób?
Z góry dzięx ;P
kagahiru
24-02-2005, 16:41
Powiem ci tak. Każda karta kredytowa słuzy również do bankomatu ale nie każda kartra do bankomatu jest kredytową. Jeżeli np. posiadasz konto Izzy w mBanku czy Graffiti w PKO to niestety ale nią nie załpacisz za PACCA. Co do opłat to płacisz tyle co za PACCA + koszty przelewu na zagraniczne konto w twoim banku.
Pozdro
Drut of Azura
24-02-2005, 17:41
Pytanie:wystarczy wpłacić to 19.95 EURO (około 80zł)czy jeszcze jakieś koszty są?????? :) :) :)
Pytanie:wystarczy wpłacić to 19.95 EURO (około 80zł)czy jeszcze jakieś koszty są?????? :) :) :)
Nie ma innych kosztow. W kazdym razie ja nie ponosilem...jesli cos, dolicza kilka zlotych za przelew, ale to rzadko stosowana praktyka.
~~Matq~~
25-02-2005, 01:23
Mam pytanie... mianowicie ile czasu trwa taka aktywacja pacc?? bo ja juz czekam ladne 4 dni a płaciłem karta ;( ;( ;( co prawda pierwszy raz wqpuje pacc ale robił mi to kolega który wie jak to sie robi
plzz pomocy
kagahiru
25-02-2005, 11:03
Z tego co wiem to takie cos nie powinno trwać dłuzej niż 5-6 min.
Chcialbym zapytać czy powstanie poradnik z zwiazku z przelwem nie kartą tylko chodzi mi, jezeli ktoś ma konto w internecie i sie zarejstrował do pacc jak uzupełnić forumalarz w internecie, jak co trzeba wpisac. Mam konto w millenet.pl i chcialbym się tego dowiedzieć. I ile się czeka związku z przelewem internetowym. Prosze napiszcie odpowiedz.
Powiem ci tak. Każda karta kredytowa słuzy również do bankomatu ale nie każda kartra do bankomatu jest kredytową. Jeżeli np. posiadasz konto Izzy w mBanku czy Graffiti w PKO to niestety ale nią nie załpacisz za PACCA. Co do opłat to płacisz tyle co za PACCA + koszty przelewu na zagraniczne konto w twoim banku.
Pozdro
A ja ci powiem tak. W mbanku na izzykoncie mozesz zalozyc ekarte i ona sluzy tylko do transakcji wirtualnych, tzn. ona nie ma paska magnetycznego i mozna nia placic tylko w intrencie. Mam nadzieję, że da radę zapłacić nią za PACC bo mam zamiar założyć izzykonto i kupic pacca. Mam jeszcze pytanie: Ile się płaci za przelew zagraniczny w mbanku bo nie mogę tego nidzie znaleźć ??
Pozdr
Mily Knight
27-02-2005, 09:07
Czy da sie kupić pacca kartą MAESTRO ?? jeżeli tak to powiedzcie mi jak ;(
o i gdzie pisze kod pin na karcie :confused: sorka jeżeli pomyślicie że jestem mongoł ale niejestem bankierem... prosze o pomoc :)
Mily Knight
27-02-2005, 09:14
A jak wykupić pacca kartą Maestro prosze was o pomoc o i jeszcze jedno gdzie na karcie pisze kod pin ?? :confused:
kagahiru
28-02-2005, 21:49
re:up
Można to zrobić. Jeśli chcesz wiedzieć jak to przeczytaj ten poradnik :)
re:slammer
Być może na izzyknto tak jest - nie wiem - mam konto w mBanku ale jestem po 18 B) B) i mam normalne konto. CO do kosztów to teraz w mBanku jest stałą kwota za przelewt do wszystkich innych banków niż mBank o wartości 50gr. (przynajmniej mi tak potrącają jak wysyłam kase bratu do Anglii)
Ja karty kredytowej nie mam, to znaczy ze nie moge kupic pacca ? (jak dlugo oczekuje sie go po zaplacie przelewem? )
Kryptonics
02-03-2005, 16:44
Z tego co zrozumiałem to nawet nie musimy wychodzić z domu.Wypełniamy tylko to wszystko i po paru minutach mamy pacca??Czy tak??Poprostu oni dzięki tym informacją biorą sobie kase od nas z banku?? Prosze powiedzieć czy mam racje, a jak nie to mnie porawić.Dziękuję. :D
Lord kiedziu
02-03-2005, 22:42
kur.......... zamówiłem pacca kartą visa tylko ze mam na niej polską walute a nie można kupic pacca polska walutą to musze mieć visse z wyłącznością na euro ,usd itp itd ?
kur.......... zamówiłem pacca kartą visa tylko ze mam na niej polską walute a nie można kupic pacca polska walutą to musze mieć visse z wyłącznością na euro ,usd itp itd ?
Mozna. Mozesz miec zlotowki, a w banku zamienia ci zlotowki na dana walute.
Lord kiedziu
03-03-2005, 15:39
ok to jak zaznacze usd w zamowieniu i mam na visie zlotowki to oni sami se mzienia ? eh wtedy zle zmaoilem zamiast nazwiska drugie imie mamy podalem i nie mogli sie dowiedziec czyja to visa :P:P
ok to jak zaznacze usd w zamowieniu i mam na visie zlotowki to oni sami se mzienia ? eh wtedy zle zmaoilem zamiast nazwiska drugie imie mamy podalem i nie mogli sie dowiedziec czyja to visa :P:P
Powinni zamienic. Mi w kazdym razie zamieniali ;)
Kryptonics
03-03-2005, 21:26
Moi starzy się boją,że im wyczyszczą kartę jak się poda te informacje :(
Przekonałem ich, że to porządna firma, to znowu pytają zkąd oni będą wiedzieć, jak to pobrać. Dziwi ich , że nie trzeba iść do banku i potwierdzić chęć przesłania kasy.Prosze powiedzcie dokładnie co i jak oni robią bo ja nie moge im to przrtłumaczyć.Chcą fachowej opini ,a myśle ,że nigdzie indziej jak na forum jej nie otrzymam (nie chodzi mi o nie wiem jaki opis, tylko ze 2,3 zdania co i jak i już)
Z góry thx.
Moi starzy się boją,że im wyczyszczą kartę jak się poda te informacje :(
Przekonałem ich, że to porządna firma, to znowu pytają zkąd oni będą wiedzieć, jak to pobrać. Dziwi ich , że nie trzeba iść do banku i potwierdzić chęć przesłania kasy.Prosze powiedzcie dokładnie co i jak oni robią bo ja nie moge im to przrtłumaczyć.Chcą fachowej opini ,a myśle ,że nigdzie indziej jak na forum jej nie otrzymam (nie chodzi mi o nie wiem jaki opis, tylko ze 2,3 zdania co i jak i już)
Z góry thx.
Tak samo pobieraja, jak w hipermarkecie. Tam przeciez tez nie ma banku, prawda? 2)Nie wyczyszcza karty, bo wysyla im dla potwierdzenia 5 ostatnich cyfr, nie wszystkie.I nic wiecej, oprocz danych. Jesli cos wyczysciliby - mozna ich pozwac do sadu. Srednio pacca na miesiac kupuje 5-6 tysiecy osob i jakos nikogo nie okradli. A jak cos, to kase zawsze mozna odwolac (2 tygodnie, ale podobno przedluzyli do miecha).
A cipsoft kase pobiera mniej wiecej w taki sposob :
1 - dostaje twoje dane i weryfikuje je w banku (poprzez internet)
2 - bank potwierdza dane
3 - cipsoft uaktywnia ci pacca
4 - po pewnym okresie pobieraja ci pieniadze z karty.
hmmm no spoko mam zgloszone. wszystko jest OK ile czasu bede musiał czekać na aktywacje pacca bo wg. mechaniki napisanej wyzej to powinno to byc w miare szybko :)
off topic:
Kryptonics czyżby powrót? :P
edit:
@ down:
Mam cie w vipach i jak bedziesz online to mesegne cie ;]
Kryptonics
03-03-2005, 22:26
Big thx Nekromanta,ale znowu mam problem :(
Jak już wszystko zrobie i na koniec trzeba podać dane z karty.
Podaję wszystko ale nie ma secure code więc go nie pisze i mi pisze,że brakuje informacij.Co ja mam zrobić. HELP PLZ!!
<=KaLeCiQ=>
05-03-2005, 22:21
bardzo mily poradnik (krutko,zwiezle i na temat) najlepszy motyw w przykladzie cwiartki 3/4 z kiepskich 8o
a gdy ktoś mi kupuje pacc, a ja go aktywuje to jest możliwość wycofania pieniedzy przez wykupującego? i co wtedy się dzieje? strace pacc ?
a gdy ktoś mi kupuje pacc, a ja go aktywuje to jest możliwość wycofania pieniedzy przez wykupującego? i co wtedy się dzieje? strace pacc ?
Tak, ale moze wycofac je w banku. A ty dostaniesz bana.
@Kryptonics : moze sprobuj zostawic to pole puste.
Salvatore
13-03-2005, 08:35
Spox poradnik nareszcie wiem jak wykupic pacca. :D
karramba90
16-03-2005, 10:21
Mam kilka pytan
1) Jakie sa kata mlodziezowe z ktorych mozna kupic pacc
2) Ile trzeba placic za stwozenie takiego konta
3) Po jakim czasie od zlozenia wniosku o konto mozna z niego kozystac
Ghost Recon Online to darmowa, sieciowa gra akcji sygnowana nazwiskiem popularnego pisarza powieści sensacyjnych – Toma Clancy’ego. Wcielasz się w żołnierza przyszłości - szturmowca, specjalistę lub zwiadowcę – i ściśle współpracując z drużyną bierzesz udział w taktycznych walkach we wszystkich regionach naszego globu
Drakensang Online to darmowa gra MMO RPG dostępna bez pobierania, w przeglądarce. Bazuje na istniejącej już serii Drakensang, podobnej do takich gier jak Torchlight czy Diablo
Ceiron Wars to darmowa gra strategiczna z elementami RPG, które cechuje się świetnym systemem walki rodem z legendarnej serii Heroes of Might & Magic. Stwórz swojego bohatera, skompletuj armię i podnoś swoją rangę wykonując ciekawe questy
11Legends to darmowa gra przeglądarkowa z gatunku managerów piłkarskich, w której wcielasz się w rolę zarządcy klubu piłki nożnej. Do Twoich obowiązków należy więc dbanie o rozwój zawodników, rozbudowywanie infrastruktury klubu, znajdywanie sponsorów i utrzymywanie płynności finansowej.
Dragons of Atlantis to przeglądarkowa gra strategiczna wyróżniająca się na tle innych tego typu produkcji przede wszystkim świetnym wykonaniem oraz unikalną mechaniką rozgrywki. W tej grze na Twoich barkach spoczywa wiele obowiązków, ale wykonanie każdego z nich to tony satysfakcji. Sprawdź się więc w roli zarządcy królestwa i opiekuna smoków
The Settlers teraz jako darmowa gra w przeglądarce! Czy jest ktoś, kto nigdy nie słyszał o tej serii? Pamiętny klimat panujący w świecie Osadników jest nie do podrobienia. Tym, co szczególnie przyciągało, był dopracowany do perfekcji system ekonomiczny. W dobie powszechnie dostępnego Internetu, zespół Blue Byte podjął próbę wskrzeszenia swojego dzieła, starając się zaimplementować w jego przeglądarkowej wersji wszystko, co najlepsze
My Little Farmies to symulacja prowadzenia farmy z prawdziwego zdarzenia. Gra oferuje duże możliwości - dbasz nie tylko o prawidłowy rozwój roślin, ale też o rozbudowę swojego gospodarstwa rolnego. Do zabawy zachęca także przyjemna dla oka oprawa graficzna. Co jednak najważniejsze - gra jest w pełni darmowa, można więc grać godzinami bez żadnych ograniczeń w każdej przeglądarce!
Merc Elite to najnowsza MOBA ze studia Bigpoint osadzona w niedalekiej przyszłości. Dołącz do gry już teraz i to za darmo w każdej przeglądarce
W dziejach starożytnego Rzymu wydarzyły się jedne z najciekawszych wydarzeń historycznych. W grze Romadoria mamy okazję wcielić się w przywódcę jednej z rzymskich kolonii i tym samym wpłynąć na przebieg tamtej epoki. Jeśli sprawdzimy się jako zarządca i dowódca wojska, sukces będzie w zasięgu ręki!
Dołącz do Sherlocka Holmesa i doktora Watsona w mrożącej krew w żyłach przygodzie! Podnieś zasłonę tajemnicy i odkryj starożytny sekret Baskerville i bagna Devonshire!
Aion Online to darmowa gra online do pobrania autorstwa NCSoft. Ten znany producent MMO ma już na swoim koncie m.in. dwie części Guild Wars, popularnego Lineage II czy City of Heroes – grę o ciekawej i oryginalnej tematyce. Aion Online jest najbardziej klasycznym MMORPG-iem NCSoft, które pomimo dużej konkurencji na rynku, zdążyło już sobie zjednać ogromną rzeszę fanów.
Kraina Wikingów stoi przed Tobą otworem! Walcz, zdobywaj i stań się najlepszym wojownikiem na całym kontynencie. To nie będzie proste zadanie, ale jeśli wykażesz się ponadprzeciętnymi umiejętnościami, żadna przeszkoda nie popsuje Twoich ambicji. Czy czujesz się na siłach by dokonać wielkich czynów?
Firma Blue Byte coraz silniej specjalizuje się w darmowych grach przeglądarkowych. Tym razem na zlecenie giganta branży – Ubisoftu – stworzyli pełnoprawnego, sieciowego następcę kultowej serii Heroes of Might & Magic. Najnowsza odsłona – Might & Magic Heroes Online – nie instaluje na dysku nawet megabajta: włączamy ją w przeglądarce i nie płacąc ani złotówki, możemy się bawić do woli!
Fani Harry'ego Pottera mają kolejną produkcję dotyczącą młodych czarodziejów - Wizard101 to nowa produkcja ze studia Gameforge, w której wcielamy się w rolę adepta szkoły magii. Jak na darmową grę, jest to rozbudowana produkcja, która nie tylko pozwala na rozwój bohatera i walkę z innymi graczami, ale również oferuje swój własny wątek fabularny.
Wargame 1942 to darmowa gra strategiczna, w której musisz być zarówno charyzmatycznym dowódcą, jak i bystrym dyplomatą. Do czego dążysz? Cel jest prosty – wygraj II wojnę światową! Nierealne? Tylko pozornie. Przekonaj się, na ile Cię stać i spróbuj odmienić losy świata w Wargame 1942
Pirate Galaxy to rozbudowana przeglądarkowa gra akcji z gatunku action MMORPG. Najnowsza produkcja zespołu Splitscreen na tle innych browserowych tytułów wyróżnia się przede wszystkim zaskakująco dużym światem. Rozgrywka jest bardzo złożona: aby odkryć zróżnicowane możliwości i zwiedzić najciekawsze lokacje, trzeba spędzić wiele dni w międzyplanetarnym świecie Pirate Galaxy
Akcja w darmowej grze przeglądarkowej Steel Legions dzieje się w alternatywnej przeszłości, w epoce pary i stali, gdzie walczą ze sobą cztery frakcje. Zdecyduj, do której z nich dołączysz i zasiądź za sterami potężnie opancerzonej machiny. Walcz o dominację nad terytoriami i surowcami
"Od zera do bohatera" – to powiedzenie idealnie opisuje rozgrywkę w grze RPG Hero Zero. W końcu tytuł zobowiązuje! Tym samym w Zero Hero wcielamy się w obwiesia, który kreuje się na superbohatera. Problem polega na tym, że nasza postać nie dość, że jest wątła i łapie zadyszkę po wejściu na drugie piętro, to w dodatku nie grzeszy inteligencją
The Mighty Quest for Epic Loot to najnowsza, fenomenalna gra akcji w duchu kultowego Dungeon Keepera. Dostępna do pobrania całkowicie za darmo
Pirackich gier nigdy za wiele! I bynajmniej nie mowa tu o grach nielegalnie ściąganych z Internetu. Po prostu to świetne uczucie ponownie wskoczyć za stery pirackiego okrętu i poprowadzić swoich dzielnych kompanów do totalnej dominacji na morzach i oceanach. W darmowej grze Pirate Storm możesz to osiągnąć – podróżuj, odwiedzaj porty w najdalszych zakątkach, zatapiaj wrogie statki i stań się najgroźniejszym piratem na świecie
Gra wojenna w realiach drugiej wojny światowej, w formie karcianki i do tego darmowy spadkobierca popularnego tytułu? To jest możliwe - przedstawiamy Panzer General Online
Koyotl to gra przeglądarkowa z gatunku action-RPG o bardzo ładnej grafice i rozbudowanej rozgrywce, pełnej rozmaitych zadań, przeciwników oraz przedmiotów do kolekcjonowania. Na szczególną uwagę zasługuje ciekawie zaprojektowany turowy system walki, dzięki któremu zabawa jest jeszcze bardziej pasjonująca
Goal United to manager piłkarski oferujący Ci dziesiątki rozwiązań. Nie tylko dbasz o drużynę, ale również jesteś zarządcą stadionu, osobą odpowiedzialną za zatrudnianie nowych pracowników czy dokonywanie transferów. A to wszystko w ładnym wydaniu z efektownym interfejsem
Wśród fanów symulatorów łodzi podwodnych z pewnością nie ma osoby, która nigdy nie słyszałaby o serii Silent Hunter. Po pięciu instalowanych na dysku twardym częściach Silent Huntera, tym razem mamy okazję zagrać w wersję przeglądarkową o oznaczeniu „Online”, ale nie mniej złożoną, nie mniej zaawansowaną i zdecydowanie nie mniej wciągającą. Za to w pełni darmową i dzięki niskim wymaganiom sprzętowym, dostępną niemal dla wszystkich użytkowników komputerów
Zostań gwiazdą piłki nożnej! Czekają Cię godziny morderczego treningu, ale jeśli chcesz zagrać w FC Madrito, nie masz wyjścia! Zadbaj o dobre relacje ze swoim menadżerem i inwestuj w suplementy, które pozytywnie wpłyną na Twój rozwój sportowy. Gdyby brakowało Ci kasy, zawsze możesz poprzetykać rury stadionowe w zamian za parę miedziaków. Cóż, nikt nie mówił, że piłkarz-amator ma lekko
Game of Thrones: Seven Kingdoms to darmowa, przeglądarkowa gra MMORPG oparta na motywach powieści Pieśń Lodu i Ognia, stworzonej przez Georga R.R. Martina. Autorzy Battlestar Galactica Online - zespoły Bigpoint i Artplant – raz jeszcze połączyły siły i wydały bardzo rozbudowaną, sieciową grę skierowaną specjalnie do fanów jednego z najlepiej ocenianych i najpopularniejszych seriali wyświetlanych na kanale HBO
Fragoria to darmowa gra przeglądarkowa MMO RPG, która oferuje podróż do niezwykłej krainy pełnej skarbów, pięknych krajobrazów i wielkich możliwości. Twoja bohaterska ścieżka musi prowadzić przez zastępy przeciwników. Czy stawisz im czoła?
Symulator kosmiczny przeniesie cię w ekscytujący świat walki o surowce i władzę w przestrzeni międzygwiezdnej. Jako kapitan statku kosmicznego, walcz z obcymi rasami, zdobywaj broń i najlepsze wyposażenie
Dobra wiadomość dla wszystkich fanów pierwszej części gry Tom Clancy's EndWar! Ubisoft przygotował darmową, przeglądarkową edycję tej online’owej gry strategicznej!
Określ swój los i wciel się w wampira, wilkołaka lub łowcę! Niezależnie od tego, jaką klasę postaci wybierzesz, czeka Cię niezwykła przygoda w świecie pełnym dziwacznych stworów i tajemniczych miejsc. W Bloodmoon, grze twórców Shakes & Fidget, czekają na Ciebie jeszcze większe możliwości i jeszcze bardziej rozbudowana rozgrywka.
Pamiętacie jeszcze Theme Hospital? Pewnie niektórzy z Was doskonale znają tę grę, a reszcie osób nie pozostaje nic innego, jak zagrać w Kapi Hospital, która pełnymi garściami czerpie z legendarnego tytułu
Internetowa gra gangsterska określana często jako „GTA w wersji przeglądarkowej”. Ze względu na przedstawiane w niej treści, całość jest przeznaczona tylko dla osób pełnoletnich.
Gry online oferują zabawę z wysokiej jakości grafiką. Wybór należy do Ciebie! Gry akcji, gry wyścigowe, strategiczne, gry sportowe i casual i wiele wiele innych. Znajdź swoją grę! A najlepsze jest to, że nie musisz nawet sam szukać! Wystarczy, że użyjesz naszej wyszukiwarki gier i już. Przeszukaj nasz szeroki wybór gier online - czeka Cię nie tylko dużo zabawy, ale także wielu przyjaciół, którzy nie pozwolą Ci się nudzić! Łącz się z tysiącami graczy, planuj strategie, zawieraj sojusze i dyskutuj o swoich ulubionych grach online. W grach spotyka się ogromna społeczność graczy. Kto chce grać tylko z komputerem? Świat gier jest inny: tu znajdziesz sojuszników i przeciwników z całego świata, fora tematyczne do wszystkich naszych gier i nie tylko. Gry online staną się Twoją drugą rzeczywistością, a przeglądarka - areną, placem budowy lub kosmosem. Gry online przekonują wysokiej jakości grafiką i głębią akcji. W przeciwieństwie do różnych małych gierek "na chwilę", nasze gry online są interesujące przez długi okres czasu. Wiele misji, poziomów, wyzwań i sukcesów sprawia, że gry online zapewniają doskonałą zabawę, której można zazwyczaj doświadczyć tylko w grach offline. Tak wyglądają gry online przyszłości!
Adrian-13
16-03-2005, 17:15
Po ilu dniach bede miec pacca i czy tą kase zamienia na euro?? :baby:
mam maly problem probuje kupic pacc karta i nie moge wpisuje wszystko tak jak jest opisane w poradniku. Eeee czy to ma znaczenie jak mam nazwisko z polska litera ? jak mam to mam wpisac normalnie polska czy mam np ń zamienic na n?
pls odpiszcie szybko bo juz 3 tygodnie probuje na rozne sposoby ale nic i czy tam gdzie jest wiek to mam wpisac wiek posiadacza karty ? bo kupuje karta mamy.
z gory thx na odpowiedz
Edit: Postanawiam założyc konto w inteligo może jak bede mial własną karte to mi pójdzie pozatym jak mam co 3 miechy kupowac PACC to wole miac na koncie własnym i samemu wpłacać niż prosić mame :baby: pozatym moge se odkladac i kupic bez wiedzy starej 8o
Hulakula
19-03-2005, 07:55
ale jak mam polskie zl to moge wrzucic euro na konto ;(
ale jak mam polskie zl to moge wrzucic euro na konto ;(
Jak masz zlotowki na koncie, to automatycznie w banku przelicza ci na euro i zaplaca w euro...
Adei : podaje sie bez polskich znaczkow typu ń, ą itp. A po podaniu rodzaju karty i tak dalej, podajesz dane wlasciciela, czyli mamy.
pokemonlol
23-03-2005, 14:32
Wiem że jestem noobem, ale nie miałem PACCa nigdy, może ktoś mi powie jak mam je zaaktywować, gdyż ktoś mi już je zakupił.
pokemonlol
23-03-2005, 14:53
ok już niw trza i am noob
mom problem jak odruznic kare płatniczą od karty do bankomatu??(tej co za pacc można zaplacić)PlEaCe HeLp!! ;(
Ej mam pytanie jak wszystko wypelni sie dobrze to Cipy same pobiora dna kwote czy samemu trzeba przelac??
Ej mam pytanie jak wszystko wypelni sie dobrze to Cipy same pobiora dna kwote czy samemu trzeba przelac??
Jesli kupujesz karta, bank sam ci pobierze kase z konta.
Dziękuje serdecznie za odpowieć pożądny z Ciebie człowiek :) Wielki + dla Ciebie za temat
Nekromanta widze ze jestes w tym zorientowany. powiedz mi jedna rzecz. powiedzmy moj numer karty to 1111-2222-3333-4444(podaje caly numer karty?), ktore cyfry im formularz wysle ?!
W polu podajesz 1111-2222-3333-4444, jednak wysyla tylko ****-****-***3-4444.
Winged Vallor
29-03-2005, 11:46
A ja mam pytanie dotyczące karty...
Czy ta transakcje da się przeprowadzić za pomocą karty Visa Electron?
JA juz sie pogubilem ;/ moglby mnie msgnąć na gg ktoś kto dobrze potrafi pacca kupic? Najlepiej taki ktos kto juz kilkadziesiąt razy kupował. 8427539 z góry thx ;]
A ja mam pytanie dotyczące karty...
Czy ta transakcje da się przeprowadzić za pomocą karty Visa Electron?
Niestety nie :/
Ehh mam pytanie. Czy jak chcesz kupic pacca to na twojej karcie mósi się znajdować cena w euro? bo mam karte na którą sie nie da wplacic waluty zagranicznej :/
Ehh mam pytanie. Czy jak chcesz kupic pacca to na twojej karcie mósi się znajdować cena w euro? bo mam karte na którą sie nie da wplacic waluty zagranicznej :/
Juz gdzies pisalem : nie, nie trzeba. Wystarczy, ze masz zlotowki a bank automatycznie zamieni je na euro.
Dj Nekro
01-04-2005, 14:57
Mam problem, czy niemoże być karta "Maestro" ?
Bo mi mama powiedziała że niemoże być... a jej do końca niewieże :P
Blos Tius
13-04-2005, 18:27
MAM pytanie cZy mozna w dolarach placic jak tak to ile??
Czy jest mozliwość kupienia PACC kartą Maestro ???
Credit Card (Visa, Mastercard, American Express, JCB and Diners Club)
This is the fastest and easiest way to make your payment. Within the next day after submitting your credit card information the payment will be processed and the Premium Account will be assigned.
@UP : Niestety, nie mozna.
@Blos Tius : Nie mozna placic w dolarach, tylko w euro. Za 3miechy pacca wyjdzie ok. 80zl
Wielki MarIuSzzo
19-04-2005, 19:00
A czy mozna placic karta Visa Electro?? Bo mozna zwykla Visa. Czy jak zamawiam karta to pobierane sa jakies dodatkowe oplaty tak jak np. przy przelewie bankowym??
A czy mozna placic karta Visa Electro?? Bo mozna zwykla Visa. Czy jak zamawiam karta to pobierane sa jakies dodatkowe oplaty tak jak np. przy przelewie bankowym??
1. Visa Electron nie zaplacisz.
2. Nie ma dodatkowych oplat (w kazdym razie u mnie nie bylo).
Wielki MarIuSzzo
19-04-2005, 19:11
To gorzej. Bede musial troche pokombinowac. A mozesz mi odpowiedziec na to co ci napisalem na PW??
Czy są wogóle jakieś karty "młodziezowe" ktorymi da sie kupic PACC???
Czy są wogóle jakieś karty "młodziezowe" ktorymi da sie kupic PACC???
O ile mi sie wydaje, to nie :/
Dzieki Ziomus za ten opis wreszci bedzie PACC ye ye :D :evul:
Dragonius
29-04-2005, 09:53
thx musialem temat przejżeć
-calmerian-
03-05-2005, 19:24
Mam pewną wątpliwosc dotyczacą kupna paccka kartą platniczą bo tak nie wiem czy trzeba cos zmieniac na koncie karty wplacac jakies pieniadze i tam gdzie trzeba zaznaczyc Euro to mozna zaznaczyc zl i czy trzeba tam cos wpisac prosze o pomoc bo za jakis tydzien pacca kupuje i nie wiem czy sie nie rozloze na stronce opiszcie mi dokladnie czy <jeśli trzeba >cos robic z pieniedzmi na koncie karty z góry thx sory za noob post ale to dl mnie wazne i musze wiedziec wszystko doslownie wszystko a wkoncu po to jest forum :D
no narescie ktos zrobil fajny poradnik :D <<Ogor dzieki za info:]>> no to tylko teraz czekamy do kieszonkowego......:D:D:D
Diego of the Honor
07-05-2005, 20:23
Mam jedno pytanko.
Gdy bym przekazem pocztowym wysyłał.To jeszcze trzeba zrobić coś z numerem REF.
I właściwie to tylko tego nie wiem.
http://img.photobucket.com/albums/v436/nekroraven/karta-kredytowa.jpg
W koleczku jest zaznaczone :) Jest to data wygasniecia karty, np. 10/05 - pazdziernik 2005 roku.
Shardzik
18-05-2005, 20:23
Ocena:10/10
+Przejżyście napisany
+Opisu tego sposobu płatnośći za pacc brakowało
OMG dwimenor przejrzyście nie przejŻyście
@topic Cudowny poradnik :)
Ja kiedys kupowałem PACCa kata kredytowąi miałem mały problem. Ale w końcu sam go rozwiązałem bo na forum nikt mi nie pomógł. A teraz z tym poradnikiem to już chyba nikt nie zabłądzi :]
Nuku Hiva
21-05-2005, 09:09
może to będzie głupie pytanko ale jak mam na karcie PLN to jak mi pobierze EUR ? zamieni mi PLN na EUR zgodnie z kursem walut ?
może to będzie głupie pytanko ale jak mam na karcie PLN to jak mi pobierze EUR ? zamieni mi PLN na EUR zgodnie z kursem walut ?
Powinno zamienic :)
szurgocik
25-05-2005, 20:13
extra napisane wielkie gz xD
CIP Soft zmienił swojego partnera w sprawach bankowych. Teraz mamy doczynienia z Element 5.
Chciałbym na początku zaznaczyć, że Element 5 to chyba jakaś pomyłka, a nie firma. Na ich stronie jest napisane, iż akceptują "te ważniejsze" karty kredytowe (VISA, MasterCard itd.). Jak sie okazuje - g**** prawda.
Od 3 dni próbuje bezskutecznie założyć premium account. Wypełniam wszystkie pola, wybieram MasterCard i okazuje się być ok. Dostaję maila od Element 5, że weryfikują moją kartę i zajmie to od 12 do 24 godzin. Przeważnie po godzinie dostaję kolejnego maila, którego temat brzmi:
"Payment for your order failed (..., "Tibia Premium Account for 3 months (90 days)""
Na początku myślalem, że coś źle zrobiłem. Następnie powtórzyłem czynności... Po 3 podobnych próbach zadzwoniłem do siedziby MasterCard i powiedzieli mi, że oni dostają od Element 5 informacje na temat weryfikowania mojej karty. MasterCard potwierdza, że wszystko jest ok, więc pozostaje jedynie Element 5 skontaktowanie się z CIP Softem. I tutaj sie wszystko urywa!
Czytałem na forum.tibia.com, że kilkoro ludzi ma podobne problemy jak ja. Teraz to już nie wiem co mam robić. 6 raz probowałem założyć pacca - jak sie okazuje, bezskutecznie.
Btw. O e-mailu do Element 5 możecie zapomnieć! Podają jakieś durne FAQ, które w ogóle nie ma związku z podobnym problemem. A jeżeli nie znajdziesz odpowiedzi na swoje pytanie, to można wybrać z listy temat, który jest związany z problemem. Tylko jest jeden szkopuł. Oni wysyłają auto-responder i g**** ci to wszystko pomaga.
Jestem strasznie rozgoryczony na Element 5. Jedyna sensowna droga kontaktu z nimi to telefon. Naprawdę, tym ludziom chyba coś odbija... Mieć problemy z MasterCard...?! Ech...
Ja wysłałem rachunek za paca do niemiec do dziatka ile mam czekac bo w srode mija 2 tygodnie niepokoje sie.
Muj dziadek muwi mi że już zapłacił lecz ja nadal niemam paca co mam robic ??
:o ;(
Pasorzytek
29-05-2005, 21:54
Poradnik napisany bardzo dobrze tylko jest jeden poważny błąd na ostatnim obrazku
Poradnik napisany bardzo dobrze tylko jest jeden poważny błąd na ostatnim obrazku
Fakt, nie przygladalem sie tak obrazkowi (na mojej karcie jest tylko jedna data, dlatego ;)). Ale wiadomo, o co chodzi.
Pasorzytek
29-05-2005, 22:01
jezeli masz dostep do obrazka to lepiej popraw bo ludzie zanim przeczytaja caly temat to moga cie jechac za to ze jest zle ;p
Ja mam WIEEELKI problem. Mianowicie zaplacilem kartą "visa expres" tam przy kupnie byla karta viza ale bez expres czy moge kupować paca właśnie visa express
@Topic
GRATZ dla ciebie poradniczek GIT
Szymonorius
05-06-2005, 13:41
Jak można zapłacić z polskiej karty w polskim banku? Przecierz nie ma w wyborze waluty polskich złotówek chyba że jakoś sie samo zrobi że weźmie złotówki a ja podam że płace w euro :( . I weźmie złotówki zamiast euro :confused:
1. mam prosbe czy mozecie podac argumenty swiadczace o tym ze napewno nie wyczyszcza moim rodzicom karty??
2.na poczatku ankiety o pacca podaje sie imie i nazwisko i czy musza byc takie same jak tam w miejscu posiadacza karty bo karta matki a to moj pacc. :)
juz wielokrotnie kupowalem pacca za pomoca swojego "plastiku" i jeszcze ani razu nie zdarzylo sie ze moje konto zostalo wyczyszczone. takie same obawy mogla by miec twoja mama placac karta w pierwszym lepszym sklepie w polsce.
dane powinny sie zgadzac. tam gdzie sie pytaja o dane wlasciciela konta w grze powinno sie odawac swoje dane, a tam gdzie pytaja o dane wlasciciela karty nalezy podac dane wlasciciela karty.
A ja mam troche offtopicowe pytanko...mianowicie:
Wiem ze mozna zalozyć konto dla mlodocianych (z wlasna karta). Jesli na pewno mozna to od ilu lat??
w danych trzeba podac tzw. Securi code na karcie nie ma a jak zostawiam puste pola to pokazuje ze mam wpisac!!!!!!!!
o sorki podpisem bylo zamalowane :))) ju zamowilem pacaa JEEE:D
Kumagoro
11-06-2005, 16:17
A da się tym zapłacić?
http://www.kartyonline.net/galeria_data/ekarta_mbank_przod.jpg
Jak widać to jest Visa
Kumagoro
11-06-2005, 20:56
Sorry za double posta ale chcę to wysunąć na szczyt
Co mam wpisać w "security code" kiedy nie mam security code, podobno nie działa wpisanie niczego, mam wpisać 000?
Co mam wpisać w "security code" kiedy nie mam security code, podobno nie działa wpisanie niczego, mam wpisać 000?
Mialem ten sam problem i po prostu zostawilem pole puste - dzialalo.
@down : moze warto sprobowac? ;)
Kumagoro
11-06-2005, 21:25
Ktoś pisał że nie działało, może od niedawna NIE można zostawiać pustego...
Kumagoro
11-06-2005, 21:42
Cóż, najpierw muszę wpłacić kasę na kartę ;) bo to e-karta jest, specjalnie do kupowania przez internet :) Na codzień jest pusta
A napiszcie mi jak sie kupuje pacca kartą maestro , bo to karta mojego starszego i niewiem czy to cos jak master card czy co :/ powiedźcie plz czy sie da kupić maestro.
Ja ponawiam pytanie Kumagoro da się płacic ekarta czy trzeba czegoś innego szukac?
Świetnie napisany,nawet mój stary to przyznał :P .Dzieki temu za pare dni bede mial Pacc'a <jupi>
Wielkie gratz jeszcze raz.
Ja ponawiam pytanie Kumagoro da się płacic ekarta czy trzeba czegoś innego szukac?
Warto sprobowac. Trudno, zebym wiedzial, czy wszystkie karty dzialaja ;) Moglby ktorys z was sprawdzic i napisac mi, uwzglednilbym to w poradniku.
@Zomos : bodajze jest ona nawet w spisie, wiec problemu byc nie powinno.
Dobry poradnik, robiłem dokładnie tak jak było i pacc w 5 minut już był. :)
Tylko to ostatnie zdjęcie z datą wygaśnięcia karty jest trochę mylące jak się do końca nie doczyta, że to błąd.
Kumagoro
15-06-2005, 18:21
Mozna kupić e-kartą, dostałem go po dosłownie 60 sekundach
Security code dostajemy w oddzielnym liście (nie na karcie)
-calmerian-
15-06-2005, 20:33
To tak mam jedno proste pytanie i prosze o szybko odpowiedz: Co to jest secu. code to sa ostatnie cyfry z przodu karty czy z tylu.A i jeszce jedno ocb z tamtym numerem karty, że tylko ostatnie cyfry wysyla?<to tylko tak z ciekawosci>tam nic zmieniac nie trzeba tylko normalnie nr karty wpisac nie?:P
@Topic.ZA****bisty poradnik. ma wszytko co trzeba :)
-calmerian-
15-06-2005, 21:05
no wescie pomozce zalezy mi na tym :(
Zobacz na rysunkach - sa to najczesciej ostatnie cyfry (3 lub 4), troche oddalone od numeru karty. Moga tez sie znajdowac na odwrocie karty. Co do tych ostatnich numerkow : wysyla ci tylko 4 ostatnie cyfry, inne sa "zagwiazdkowane". Tak sie gdzies tam doczytalem :)
Mam pytanie czy ten 4 cyfrowy secu. code to nie jest czasem kod PIN??
-calmerian-
15-06-2005, 22:09
@up to nie kod pin tyle ze mi chodzi czy te cyfry sa na odwrocie czy na przodzie karty bo ja amm inne po obu stronach. :/
@up to nie kod pin tyle ze mi chodzi czy te cyfry sa na odwrocie czy na przodzie karty bo ja amm inne po obu stronach. :/
Na odwrocie.
No to z kąd ja mam wziąć ten secu. kod, ale przecież oni muszą mieć mój kod PIN no bo jak by sobie kase zassali jak tu niektórzy mówili taka transakcja wygląda jak w hipermarkecie, a tam przecież podaje tak cichaczem kod PIN.
Ja nadal uwarzam, że ten secu.kod to jest kod PIN, ale mogę się mylić :p
No to z kąd ja mam wziąć ten secu. kod, ale przecież oni muszą mieć mój kod PIN no bo jak by sobie kase zassali jak tu niektórzy mówili taka transakcja wygląda jak w hipermarkecie, a tam przecież podaje tak cichaczem kod PIN.
Ja nadal uwarzam, że ten secu.kod to jest kod PIN, ale mogę się mylić :p
To nadal zle uwazasz. TO-NIE-JEST-KOD-PIN. Jesli nie masz tego na karcie, sprobuj zostawic to pole puste, ale wtedy na 75% pacca ci nie kupi...
Kumagoro
16-06-2005, 14:28
Ja swój sec. code dostałem w oddzielnym liście, na karcie nie ma
Musze przyznac, ze poradnik spox, ale w moim banku (BPH) koszt przelewu z mojego konta na ich konto poprzez internet poprzedzony jest jednorazowa oplata w wysokosci 80zł :/ Wiec to jest rownowartosc PACC, fakt, ze to sie placi raz, ale nie wiadomo ile razy sie jeszcze PACC kupi :P
Musze przyznac, ze poradnik spox, ale w moim banku (BPH) koszt przelewu z mojego konta na ich konto poprzez internet poprzedzony jest jednorazowa oplata w ysokosci 80zł :/ Wiec to jest rownowartos PACC, fakt, ze to sie placi raz, ale nie wiadomo ile razy sie jeszcze PACC kupi :P
I dla ciebie jest, na przyklad, mozliwosc kupowania pacc via tibia.pl :)
Don Corleone
17-06-2005, 18:16
Mi jest obojętne czy będą nowe outfity czy nie. Tylko błagam was CIP'y zostawcie outfit PACC'owego knighta !!! Nie zmieniajcie go !!!
Gensioorek
18-06-2005, 20:36
Mam pytanie, jak zamawiam PACC to muszę mieć na karcie Euro??????
czy oni jakoś sobie złotówki przeliczą na Euro??
Mam pytanie, jak zamawiam PACC to muszę mieć na karcie Euro??????
czy oni jakoś sobie złotówki przeliczą na Euro??
Możesz mieć złotówki, oni sobie ze wszystkim sami poradzą.
Gensioorek
20-06-2005, 17:43
Aha, dzięki Raul, ale mam jeszcze jedno pytanie czy można kupić PACCa kartą Maestro????? Moja mama niestety dysponuje tylko taką...
@UP:
http://img.photobucket.com/albums/v436/nekroraven/maestro.jpg
Nie wiem, czy daloby rade :/ Ew. musialbys wybrac inna i liczyc na lut szczescia, ale na to sa bardzo male szanse. Jesli to nie wyjdzie, pozostaje tibia.pl
A ja mam pytanie bo ludzi w Tibi powiedzieli mi że trzeba podać kod pin do karty to prawda czy nie ?? :)
A ja mam pytanie bo ludzi w Tibi powiedzieli mi że trzeba podać kod pin do karty to prawda czy nie ?? :)
Nigdzie nie podajesz kodu PIN.
to co to jest ten Scurity Code ???
to co to jest ten Scurity Code ???
A czytac ze zrozumieniem to nie laska? Otworz 1 strone tego poradnika i przeczytaj kilka zdan od tylu. Albo ci pomoge :
W skrocie : jest to 3-4 cyfrowy kod napisany na karcie kredytowej :)Jesli nie ma takiego kodu - sprobujcie zostawic to pole puste, nieraz pomaga :)
Juz? Przeczytaj jeszcze raz. I jeszcze. I jeszcze. Zrozumiales? Masz kod PIN napisany na karcie?
-calmerian-
25-06-2005, 11:45
yo, mam takie jedno pytanie jeszcze czy tak jak musze miesto wpisać i moje miasto to Białystok to mam tam nazwe wpisać z "Ł" czy Bialystok. i czy w innych rubrykach jak jest polski znak to pisać go czy nie? prosze o szybka odpowiedz plx ;)
yo, mam takie jedno pytanie jeszcze czy tak jak musze miesto wpisać i moje miasto to Białystok to mam tam nazwe wpisać z "Ł" czy Bialystok. i czy w innych rubrykach jak jest polski znak to pisać go czy nie? prosze o szybka odpowiedz plx ;)
Napisz "bialystok". I nie uzywaj literek z ogonkami - w ogolnym formularzu wyjda ci jakies krzaczki.
@Edit : tak, bo sam pisalem "Wroclaw" a nie "Wrocław" ;)
-calmerian-
25-06-2005, 12:30
no ja raczej nei amma zadnych literek z ogonkami :P ale jestes tego pewien ze "bialystok"?a nie "białystok"?
Ja mam takie jedno pytanie, bo nie jestem pewien. A mianowicie: Czy jak kupuje pacca karta kredytowa po place jakies dodatkowe oplaty ? czy tylko to ile kosztuje pacc 19.95 euro. i jak sa jakies dodatkow oplaty to moze ktos mi powiedziec ile wynasza zamawiajac karta Visa Elektra ( czy jakos tak :P )
-calmerian-
02-07-2005, 09:04
Visa Electron* :D Nie nie ma żadnych dodatkowych opłat.Mi przynajmniej nic nie liczyli...
Mój tata ma karte ,lecz powiedzial mi ze on nie ma karty kredytowej tylko debetową.
Czy taka kartą moge kupic pacca ?
Może mi ktoś powiedzieć gdzie dostane security code karty MasterCard.
Proszę o szybką odpowiedź.
Virvicus
05-07-2005, 08:52
sorka moze zle przeczytalem ale ile placimy za te wszystkie tranzakcje?? no bo placimy te 20 euro za pacc a ile bierze bank za tranzakje miedzy nami a cipsoftem?? prosze o odp jezeli juz to bylo to przepraszam... :D
sorka moze zle przeczytalem ale ile placimy za te wszystkie tranzakcje?? no bo placimy te 20 euro za pacc a ile bierze bank za tranzakje miedzy nami a cipsoftem?? prosze o odp jezeli juz to bylo to przepraszam... :D
Bylo, i to z 5 razy. Bank nie bierze nic. Tylko pobieraja ci te ~20 euro.
@pionio : wlacz pierwsza strone. I poczytaj. Wiesz juz, skad? Mala podpowiedz : na samym koncu masz to napisane, jak i zilustrowane obrazkiem.
Virvicus
06-07-2005, 11:54
dzieki i soorka za 5 powtorke :p teraz to juz sam sobie bede kupowal pacca bo to sie oplaca... pozdro i cya in tibia...
exodus style
06-07-2005, 18:46
naprawde nie mozna zamowic PACCA karta platnicza? moja mama ma mastercard, ale platnicza. nie da sie??
naprawde nie mozna zamowic PACCA karta platnicza? moja mama ma mastercard, ale platnicza. nie da sie??
Zawsze mozna sprobowac. Co ci szkodzi? ;) A bylbym bardzo wdzieczny, gdybys sprawdzil - moglbym umiescic informacje, czy mozna kupowac platnicza mastercarda, czy nie.
exodus style
07-07-2005, 08:22
dostalem taki e-mail
Dear Customer,
Your order for "Tibia Premium Account for 3 months (90 days)" (order number
*******) has been received and is being verified by our team. Your order
will most likely be processed within the next 4 hours, but in no case will
it take more than 24 hours.
In order to avoid multiple charges to your credit card, please do not
resubmit your order.
potem dostalem ze sie cos tam nie powiodlo wiec zamowilem jeszcze raz i znowu dostalem ten 1 e-mail czy cos jest z karta? czy po prostu kazdy tak ma(moja mama ma kredytowa MasterCard)
1-wszy mail swiadczy o tym, ze chec zakupu trafila do Element5. Drugi prawdopodobnie swiadczy o tym, ze wpisales zle dane (swoje/ posiadacza karty). 3 mail jest dokladnie tym pierwszym, wiec teraz zostaje tylko czekac. Moglbys wkleic zawartosc drugiego maila?
exodus style
07-07-2005, 08:36
Dear Customer,
element 5 processes orders and collects payments on behalf of CipSoft GmbH.
Unfortunately, we were unable to charge your Credit Card for the order
listed above. Please contact MasterCard to clarify this situation.
If your inquiry to MasterCard was unsuccessful, you can contact our
customer service team to change your payment information:
Customer Service Germany: +49 221 31088-30
Languages: German, English, French, Italian, Spanish, Portuguese
Customer Service USA: 1-800-406-4966
Language: English
You may choose from the following payment options for your order:
Visa, MasterCard, American Express, Diners Club, JCB
Solo, Switch/Maestro (only if issued in UK)
Bank transfer
Check
Cash
-calmerian-
14-07-2005, 18:59
Powiem jedno zastosolwalem sie do tego poradnika i na pacca czekalem ok ~5 sekund wiec naprawde polecam . !! GZ Nekromanta świetny poradnik :cup:
Mój tata ma karte ,lecz powiedzial mi ze on nie ma karty kredytowej tylko debetową.
Czy taka kartą moge kupic pacca ?
odpowie mi ktos na to pytanie ?................
demon xad
18-07-2005, 10:20
a jest jakis sposób by kupic karta platnicza? bo ja ma mkarte visa electron graffiti z pko i jakos mi nie wychodzi to kupienie
:(
Mam pytanie, a mianowicie czy jest jakaś dodatkowa opłata czy po prostu bank ściąga mi z konta tyle ile kosztuje pacc (oni to przeliczają z PLN na Euro w/g kursu bankowego). Czyli np. 19,95 euro to ja płace coś tam ponad 80 zł?
Neaniver
16-08-2005, 13:41
Ja mam pytanie - zlozylem zamowienie karta Visa, ale do dzisiaj nie dostalem zadnego mejla od tego element5. Czy cos jest bardzo nie tak? Na www bylo napisane ze wszystko jest okej. Zamawialem w sobote ok. 22.
sir kubax
17-08-2005, 15:35
Hm
Tak czytam i czytam....
Nie doszedłem do tego czy udało wam sie w końcu dojść do tego czy Visa Electron zadziała....
Wiec napisze
Moja działa - nie wiem jak wasze :P
Mam karte z Inteligo tak btw zwykłą bankomatową
Jesli nie macie pewności czy wasza karta zadziała - sprawdźcie.
Tylko dobrze wypełnijcie wszystkie pola:P
pozdrawiam
Ja mam pytanie - zlozylem zamowienie karta Visa, ale do dzisiaj nie dostalem zadnego mejla od tego element5. Czy cos jest bardzo nie tak? Na www bylo napisane ze wszystko jest okej. Zamawialem w sobote ok. 22.
Hm, mozliwe, ze ci po prostu nie zamowilo.Chociaz naprawde, dziwny przypadek.
Gdyz Moi Najblizsi nie maja karty na ktore mozna wsadzic euro czy moze byc waluta w Polskich Zl ? a oni se oblicza to na euro ? czy na koncie moze byc tylko te np : 19.99 E ? czy moze byc 80zl ?
sorry za post pod postem .
Odpowie ktos ? :P
Witam
Mam kart visa electon z Inteligo, i mam para pytan:
1. CZy moge ta karta kupic pacc??
2. Jakie bede koszty z mojej strony??
To jest karta do bankomatu, ale mozna placic nia w necie <tak pisze> wiec prosze o odpowiedz ludzi ktorzy juz kupili pacca w ten sposob co ja zamierzam kupic
Fajnie napisane(przejzyscie)
Motocyklus
03-11-2005, 12:13
Mam karte bankomatową banku BPH Maestro, i zastanawiam sie czy ta karta moge kupić pacc'a, prosiłbym o jakąs szybka odpowiedz
@Sowa, Mac Far, Motocyklus :
uzupelnilem glowny poradnik o wasze pytania, znajduja sie one na samym dole.
Ja mam pytanie a nawet kilka:
- Czy mozna wycofac płatnosc za pacc? Co trzeba zrobić i ile ma się na to czasu?
-Co sie stanie jeżeli kupujący pacc wycofa pieniądze?
-Jezeli ma sie ban "invalid payment" trzeba kupic pacc czy bedzie on dzialał np. jak kupie na 90 dni to ban mi zniknie i bede mial 90 dni pacc?
kupiłem paca kartą i dostalem maila i niewiem co powinienem robic dalej ??
i czy dostena jeszcze dzisiaj paca i jakiegoś maila ??
Prosze pomuszcie !
@up
To może z łaski swojej napiszesz nam jakiego maila dostałeś?
Always include your reference number, REF #XXXXXXX, in
the subject line of any messages you send to element 5
Dear Mrs. Krosniewicz,
listed above. Please contact Visa to clarify this situation.
If your inquiry to Visa was unsuccessful, you can contact our customer
service team to change your payment information:
Visa, MasterCard, American Express, JCB
Bank transfer
Check
Cash
You can save time by changing the payment information for your order
online:
https://secure.element5.com/esales/chp.html?pid=26806135&m=7641286164b20826e3c881631eb17df8
CUSTOMER SERVICE
Answers to the most frequently asked questions / Contact:
http://esd.element5.com/ccc/?languageid=1&pid=26806135
Your order data:
https://secure.element5.com/esales/ccc/my_account.html?languageid=1&pid=26806135
Viewing PDF documents:
You can download Adobe Reader free of charge from the following location:
http://www.adobe.com/products/acrobat/readermain.html
Sincerely,
Your element 5 Team
__________________________________________________ ___________________
element 5 - a digital river company
http://www.element5.com
To mniej więcej chodzi o to, że nie mogą pobrać zapłaty z Twojej karty, więc musisz skontaktować się z Visa. Jeśli nie możesz tego uczynić to skontaktuj się z pracownikami CipSoft'u by to wyjaśnić.
Prawdopodobnie to nie Twoja karta, więc zapytaj się właściciela, czy ta karta jest kartą kredytową międzynarodową.
Ja mam pytanie a nawet kilka:
- Czy mozna wycofac płatnosc za pacc? Co trzeba zrobić i ile ma się na to czasu?
-Co sie stanie jeżeli kupujący pacc wycofa pieniądze?
-Jezeli ma sie ban "invalid payment" trzeba kupic pacc czy bedzie on dzialał np. jak kupie na 90 dni to ban mi zniknie i bede mial 90 dni pacc?
1. Mozna, na przyklad przez zablokowanie karty lub anulowanie wplaty. Nie jestem pewien, ile masz na to czasu - kiedys bylo 2 tygodnie, teraz chyba zwiekszyli czas.
2.Jesli aktywujesz pacca i wycofasz kase - ban.
3. Kupienie pacca zlikwiduje tylko bana, tj. masz bana, kupujesz pacca, ban ci znika, ale konto jest dalej nieoplacone. Zeby miec pacca, trzeba zaplacic po raz drugi.
Arcanian Legolas
05-12-2005, 20:27
Mam problem, otorz:
Kiedy wysylalem pacc karta platnicza popelnilem blad podczas wpisywania danych posiadacza karty. Dostalem wiadomosc na maila o tresci podobnej do przedstawionej przez "olonor". Skorektowalem blad i czekalem na nastepna odpowiedz. Byla ona pozytywna. Wszystko sie zgadzalo. Czas oczekiwania bylo jakos 4-24 h. Bylem ucieszony :)
Ale godzine pozniej dostalem nowego maila od elementu 5 z trescia identyczna do maila pierwszego.
Teraz nie mam pojecia co zrobic.. Czy nadal jest cos zle? Ale przeciez dostalem maila, ze transakcja sie udala.
Tresc maila pozytywnego, wlasciwie jego fragment:
Dear Customer,
Your order for "Tibia Premium Account for 3 months (90 days)" (order number
????????) has been received and is being verified by our team. Your order
will most likely be processed within the next 4 hours, but in no case will
it take more than 24 hours.
In order to avoid multiple charges to your credit card, please do not
resubmit your order.
a godzina pozniej, mail zaw. taki fragment:
Dear Customer,
Cos mi tu nie gra... Jezeli ktos wiedzialby co z tym postapic i uspokoic mnie zebym zasnal jeszcze dzisiaj prosilbym o niezwloczna odpowiedz.
Pozdrawiam!
P.S.
Poradnik bardzo sie przydal :)
Hm, na twoim miejscu poczekalbym 24h. Warto napisac maila do element5 (ew. CIPsoftu) z pytaniem, czy zrealizuja zamowienie - zeby nie wyszlo, ze przez blad systemu kupi ci 2 pacce. Jesli masz karte Visa, po 24h/odpowiedzi od element5 mozesz sprobowac jeszcze raz. Jesli masz Vise electron, nie wydaje mi sie, zebys mogl kupic nia pacca.
A jest tu jakis sposub jak kupywac pacca KOMUŚ?? PLX Bardzo ważne!!
A jest tu jakis sposub jak kupywac pacca KOMUŚ?? PLX Bardzo ważne!!
Patrz nizej :
Kolejna czynnoscia jest podanie swojego wieku oraz informacji, na kogo kupujemy pacc, do wyboru : swoje konto / konto innego gracza. Zajmiemy sie kupnem na wlasne konto, druga opcja jest bardzo podobna. Jesli mamy ponizej 18 lat, powinno pojawic sie okno pytajace o zgode prawnych opiekunow :
Zamiast zaznaczyc, ze kupujesz na swoj account, zaznaczasz, ze kupujesz na account kogos innego. Dalej postepuj wg polecen na tibia.com.
NO tak tez kolega zrobil ale... Czy na takiego pacca czeka sie dluzej, jezeli zamówil go w Niedziele o 3 w nocy??
NO tak tez kolega zrobil ale... Czy na takiego pacca czeka sie dluzej, jezeli zamówil go w Niedziele o 3 w nocy??
Czeka sie na niego tyle samo, jakbys zamowil o 14 ;)
Dostalem maila do tibia com bo chce kupic pacca
i niwiem co dalej ?
Always include your reference number, REF #xxxxxxxx, in
the subject line of any messages you send to element 5
Dear Customer,
element 5 processes orders and collects payments on behalf of CipSoft
GmbH.
Visa, MasterCard, American Express, Diners Club, JCB
Bank transfer
Check
Cash
You can save time by changing the payment information for your order
online:
https://secure.element5.com/esales/chp.html?pid=31758725&m=f283a78dfa0d4a5ea57918375dd91f59
CUSTOMER SERVICE
Answers to the most frequently asked questions / Contact:
http://esd.element5.com/ccc/?languageid=1&pid=31758725
Your order data:
https://secure.element5.com/esales/ccc/my_account.html?languageid=1&pid=31758725
Viewing PDF documents:
You can download Adobe Reader free of charge from the following location:
http://www.adobe.com/products/acrobat/readermain.html
Sincerely,
Your element 5 Team
__________________________________________________ ___________________
element 5 - a digital river company
http://www.element5.com
co oznacza ten mail ??
i gdzie jeszcze moge kupic pacca przy pomocy karty ??
bo wszystko robie tak jak nalezy i nieciem co mam dalej robic ??
dużo jest tutaj tych postów i niechce mi się patrzeć aż tyle i mam pytanie którą kartą moge zapłaić debytową czy kredytową?
Kredytowa przyjmie napewno, debetowa nie wiem, sprobowac nie zaszkodzi.
Kredytowa przyjmie napewno, debetowa nie wiem, sprobowac nie zaszkodzi.No to ja niewiem jaką wywoływać za debytową w mbanku 0 opłat a kredytową jakieś dziwne obroty czy co tam ...
edit
ta karta ma mieć ten pasek magnetyczny czy ma byc bez paska, bo jest jakaś karta ekarta w mbanku bez tego paska magnetycznega służca do placenia w necie.
mateusz999
01-06-2006, 02:37
NIekupujcie pacc w taki sposób ale w macie z głową to sie nieoplaca 20 euro za 3 miechy to 82zł + koszt przelewu 50gr + 5zł za zmiane waluty czyli 87,50 i jeszce czekane a nie lepiej na allegro za 85zł znajdujesz uczciwego sprzredawce kupujesz u niego przelewasz mu kase koszt zalezy od banku w moim wypadku 50gr no chyba ze to ten sam bank to 0zł przelew idzie pare min do kilku godzin i masz pacc wiec rano kupisz sprzedawca zobaczy wplate i odrazu masz pacc na koncie wiec oco chodzi?? a jak niemasz konta to idziesz na poczte i robisz przelew za 2,50 ale to trwa 3dni do tygodnia ;/
witam, otrzymałem dzis (8 dni po kupnie pacc) taki e-mail:
Dear Customer,
This e-mail is not a new bill; it is meant to help you to identify the
charge that will appear on your credit card statement shortly.
On 01-AUG-2006 you purchased the following product by CipSoft GmbH from
element 5 and paid by credit card:
Tibia Premium Account for 3 months (90 days)
The order stored in our system under the order no. xxxxxxxx was paid with
your Visa card. The total amount of the order is EUR 19.95.
Please note that "WWW.ELEMENT5.INFO" will appear on your credit card
statement, not the name of the publisher, CipSoft GmbH.
Co to znaczy?
Borch.Trzy.Kawki
30-08-2006, 18:12
Nie znalazłem tutaj konkretnej odpowiedzi odnośnie Inteligo, więc pozwolę sobie opisać tę kwestię.
Otóż bardzo ogólnie rzecz biorąc karty dzielą się na płaskie i wypukłe - mowa tutaj o napisach na karcie (imię, nazwisko, itd), które na kartach kredytowych są wypukłe. Wynika to ze starej technologii - otóż zanim w sklepach pojawiły się terminale, można było płacić kartą kredytową, z której napisy były kalkowane na specjalny formularz.
Podział jest więc dośc oczywisty - karty wypukłe umożliwiają sprzedaż na odległość (przez sieć czy telefon) a karty płaskie nie. Jedynym wyjątkiem jest płaska karta VisaElectron, którą czasem można płacić na odległość a czasem nie - zależy to od banku który ją wydaje. W polsce jedynie Inteligo wydaje karty VisaElectron którymi można płacić na odległość.
Podsumowując, kartą z Inteligo da się zapłacić przez sieć, mimo że nie jest to karta kredytowa.
Mam taki problem , przyszedł mi taki mail przy próbie kupienia pacca kartą kredytową Visa :
Szanowny Panie,
element 5 przejmuje realizację zamówienia i płatności w imieniu CipSoft
GmbH.
Niestety, nie możemy obciążyć Państwa karty kredytowej za zamówienie
********. Dlatego zamówienie nie może zostać zrealizowane.
Poprzez niżej podany link mogą Państwo bez trudu zmienić dane dotyczące
płatności złożonego już zamówienia ********. Nastąpi przekierowanie do
odpowiedniej strony procesu składania zamówienia. Tam mogą Państwo zachować
sposób zapłaty 'Karta kredytowa' i wprowadzić ponownie dane karty lub
zmienić sposób zapłaty. Przy ponownej wysyłce zamówienia nastąpi zapisanie
zmienionych danych. Nie spowoduje to jednak podwójnego zamówienia!
Zmiana danych dotyczących płatności do zamówienia ********:
https://secure.element5.com/esales/chp.html?(itd)
Jeśli płatność kartą kredytową nadal nie będzie możliwa, prosimy o kontakt
z Visa. Mogą też Państwo zwrócić się do naszego Działu Obsługi Klienta:
Dział Obsługi Klienta w Niemczech: +49 221 31088-30
Języki: niemiecki, angielski, francuski, włoski, hiszpański, portugalski
Dział Obsługi Klienta w USA: 1-800-406-4966
Język: angielski
Co moge zrobic w takim przypadku , co moze byc tego przyczyna ?
Prosze o odp =] z góry Thx
A ja mam pytanie. Jak kupić PACC jeśli moi rodzice mają konto w banku internetowym? Czy wtedy musze przelać na konto CIPow ok. 75zł czy jak? Z góry thx za odp.
Mam taki problem , przyszedł mi taki mail przy próbie kupienia pacca kartą kredytową Visa :
(...)
Co moge zrobic w takim przypadku , co moze byc tego przyczyna ?
Prosze o odp =] z góry Thx
Na karcie masz wydrukowany numer telefonu do helpdesku, centrum obsługi klienta czy jak to tam się zwie w Twoim banku. Dzwonisz tam, mówisz, że próbowałeś tego a tego dnia zrobić transakcję przez internet na taką a taką kwotę i transakcja została odrzucona. No i prosisz o informację dlaczego dostałeś odmowę i co zrobić, żeby transakcja przeszła (niestety niektóre karty nie pozwalają na transakcje internetowe).
MZ
Super poradnik! Wreszcie wiem jak kupić PACCA! A tak wogóle PACCA będe kupował dopiero w grudniu. Ocena: 10/10 - nikt już niema wątpliwości jak kupić PACCA ;)
THX
Jesli nie wiecie co to jest security code :
W skrocie : jest to 3-4 cyfrowy kod napisany na karcie kredytowej Jesli nie ma takiego kodu - sprobujcie zostawic to pole puste, nieraz pomaga
NEKROMANTO! Kod zabezpieczający ten 3-4 cyfrowy nazywa się kodem CVV2! Proszę podaj to w poradniku i używaj fachowej nazwy.
A oto moje pytanie: Czy jeżeli mam kartę Visa Electron izzy w mBanku (karta debetowa dla nieznających się na fachowym słownictwie bankomatowa) to jeżeli spróbuję (po wpisaniu numeru karty i kodu CVV2) zatwierdzić i zatwierdzi mi całą płatność, to jeżeli takie coś nie będzie dozwolone w moim banku, to bank może mnie czymś obciążyć?
Też chciałbym mieć PACC, ale... to jest ten problem.
Z góry dzięki
Mam pytanie czy do zakupu Premium używał ktoś karty wydawanej przez mBank ? Bo posiadam jedną do min. bankomatu itp. a drugą do operacji w sieci i e5, który obsługuje przelewy odrzuca mi kartę, czy ktoś kupywał PACC za jej pomocą ?
mam takei pytanie czy karta z izzybanku w mbanku moge kupic pacca? karta sluzy tylko do transakcji w internecie ale to chyba jest visa electron czy taka karta zakupie pacca?
mam takei pytanie czy karta z izzybanku w mbanku moge kupic pacca? karta sluzy tylko do transakcji w internecie ale to chyba jest visa electron czy taka karta zakupie pacca?Niestety nie. Element5 nie obsługuje ich.... :(
Timl fe Drate
30-12-2006, 18:28
witam,
czy ktos moglby mi wytlumaczyc jak CIP'y pobieraja pieniadze z karty bez mojego pinu? czy to znaczy, ze wystarczy aby ktos mial dane wlasciciela karty i karte (badz jej numer) aby mogl wyczyscic mi konto?
YyyeeyIsBack
03-01-2007, 18:46
Zastrzeżeń niemam, gz, acz szkoda, że moją kartą płatniczą niezamówię sobie PACC. Oczywiście autorowi tematu chodziło o kartę kredytową.
poprawka ta karta z mbanku to visa ! a taka element5 obsluguje wiec napewno mozna nia zakupic pacca i niedlugo to sprawdze ;]
Mama pytanie:
Nie mam 18 lat, a chciałbym mieć jakąś kartę , którą mógłbym kupić pacc! I jakiego typu musi być ta karta (visa,masterCard).
Sir Emilio
12-01-2007, 19:44
Mama pytanie:
Nie mam 18 lat, a chciałbym mieć jakąś kartę , którą mógłbym kupić pacc! I jakiego typu musi być ta karta (visa,masterCard).
od bodajze 15 roku zycia mozna zalozyc konto ale nie dostaniesz karty kredytowej tylko platnicza... i to za zgoda opiekunow
Nortonus
12-01-2007, 20:14
Hi!
>Hello!
mBank
>Do you want have account in mBank?
Yes
>Unfortunately you aren't 18 year old. You can open an IzzyKonto account.
IzzyKonto
>Do you want open IzzyKonto account?
Yes
>Ok. Your account is open.
Karta do zakupów w internecie
>Do you wanna buy Karta do zakupów w internecie for 36 PLN?
Yes
>You buyed Karta~. Now you can buy Premium Account without going to bank!
Bye!
>Good Bye;)
Po pierwsze: mBank i jego Izzykonto. Dlaczego? Darmowe prowadzenie, darmowa karta bankowa, wypełniamy wniosek przez internet umawiamy się z kurierem, on przyjezdza i daje nam paczke.
Po drugie: Nie musisz miec 18 lat, a jak je zdobędziesz twoje konto zostanie przemianowane na normalne(będziesz mógł mieć karte kredytową prawdziwą)
Po trzecie: Za 36zł(chyba - nie pamietam) możesz zamowić sobie kartę do zakupow w internecie i możesz kupować PACCe. Niestety nie wiem czy są tam jakieś limity.
Źle coś napisałem? Popraw ;)
wampirek007
13-01-2007, 21:31
Aktualnie posiadam karte bankowa w PKO bank polski
jest to karta visa elektronic i mam pytanie czy taka ów karta moglbym kupic sobie pacc?? Prosze o odpowiedz tych ktorzy juz probowali :) ;)
Magic Harmonian
14-01-2007, 21:53
Nie, niestety Visa Electron nie da się płacić w internecie. Jedyna Visa Electron z możliwością płatności w internecie to Inteligo Visa Electron z Inteligo (internetowy bank).
Tibijczyk222
29-03-2007, 08:55
:] fajny poradnik8o
Mam pytanie, czy bank pobiera jakąś opłate za zmiane waluty?
Czy kupowanie pacc karta kredytowa jest bezpieczne? Xd
Hiszpan17
25-04-2007, 01:48
Mam pytanie(no moze 2 :p).Moze i bylo to juz w tym temacie(chociaz przegladnalem wiekszosc stron) nie znalazlem nigdzie jasnej odpowiedzi.
Chodzi mi o to czy mogę za pacc zapłacić kartą z WBK Visa Silver czy jakos tak.
Jezeli tak to czy zostanie pobrana jakas prowizja(slyszalem ze za przelew na zagraniczne konto jest pobierana duza prowizja). Mam jednak nadzieje ze zaplace tylko 79.95 za pacca xD.
Prosilbym o wypowiedzenie sie osoby ktora sie na tym zna(powiedzmy ze ma karte albo cos i probowal juz kupowac nia pacca.)
Jezeli nie jestes pewien to sie nie wypowiadaj, po co wprowadzac czlowieka w blad przez takie cos moge stracic sporo kasy ;p
Ufff... sie rozpisalem xD Z gory THX :D
Felixian
27-05-2007, 18:03
I nie rozumiem... jak zaplace karta to dostane poczta polska jakis list z kodem ? Jesli nie to po co im moj adres ? ^^
Do domu nic Ci nie przyjdzie. Adres jest potrzebny do autoryzacji danych.
Poradnik oczywiście świetny, ale i tak mam kilka pytań.
1. Czy przy przelewie jest pobierana jakaś prowizja, jeśli tak to jaka ?
2. Moi starsi mają taką kartę co nią z bankomatu biorą hajs, czy taką właśnie kartą kupie PACCa ??
Duch Guardi
29-05-2007, 10:31
up
1. nie wiem
2. nie
Moi rodzice mają kartę visa elektron czy można nią zakupić pacc ? jedni piszą że "nie" drudzy że "tak" inni jeśli ma kod xxxx xxxx xxxx xxxx +3 liczby to chyba tak
czy mógłby mi ktoś jedną ale prawidłową odpowiedź podać ?
karta moich rodziców ma ten kod xxxx xxxx xxxx xxxx +3
sory ze moge kogos urazic ale polowa z was to kretyni ktorzy nie potrafia czytac ze zrozumieniem i nie chce im sie przejzec 20 stron gdzie juz i tak to czego szukaja jest napisane conajmniej pieciokrotnie bo tacy jak wy ( ta polowa kretynow) pytali o to samo; lepiej jest zadac kolejne pytanie i czekac przez kilka dni na odpowiedz... gratuluje ....... -.-
@topic: zajeboskie B)
nie wiedzialem o co chodzi poczatkowo z security code ale przeczytalem kilka stron i jzu wszystko wiem i cos do tych kre... : a mianowicie wezcie najpierw karte do reki, zobaczcie jak wyglada, zapytajcie w banku czy mozna nia zaplacic bo tutaj nikt tego nie moze wiedziec a jesli powiedzial to pisalo wczesniej wiec nie pytajcie po sto razy o to czy mozna zaplacic np. karta maestro... i co do tego sec code to w banku wszystko wam powiedza!!!!! co za narod .....
i jeszcze raz gratuluje tematu :):p
edit: i gratuluje cierpliwosci niekorym do ciaglego odpowiadania na te same pytania, ja bym chybva ich pozabijal :D
lord_piccolo
09-06-2007, 20:46
Mam problem z kupieniem Pacca moja karta (Visa Debit Cart). Dane wpisalem poprawnie probowalem 3 razy i nic... przysylaja mi maila ze nie moga pobrac kasy z banku. WHY??? Mam wystarczajaco srodkow na koncie a dzien wczesniej kupowalem mojemu znajomemu Pacca i wszystko bylo OK. zaraz po tym jak kupilem jemu chcialem i sobie kupic a tu lipa!!! I tak probuje od tamtej pory i nic please help!!! Czy mozliwe jest ze jak kupilem jemu to teraz nie moge sobie?? Tj czy dana karta jest przypozadkowana do danego konta?? nie wiem - moze pie..dole glupoty ale juz sam nie wiem co mam myslec!!!
PS. Tak moge placic moja karta przez internet!
PS2 Tak sprawdzalem to wielokrotnie
PS3 Pomóżcie.............
Na pewno po zakupu nie musze potwierdzać w banku? na wszelki wypadek wartoby iść ale wolałem najpierw spytać
I jeszcze coś "ul. 6-go Sierpnia 666 m.666 " wchodzi w role czy musze inaczej napisać?
Czy napisać 6-go Sierpnia 666/666 ?
mnie bardziej wkurza ta nowa firma -.- kiedyś było kilka min i już, a teraz kuffa jakieś oczekiwania na autoryzacje czy bóg wie co jeszcze -.-
Witam.
Mieszkam teraz w Angli i mam konto w banku. Tutaj po ukończeniu 16 roku i życia po założeniu konta w banku dostałem karte kredytową Vise. Dzisiaj rano około 8.00 zamówiłem Pacca na 3 miechy. Na koncie mam funty brytyjskie a w formularzu gdzie był billing mozna bylo wybrac dolary, euro i wlasnie funty brytyjskie ktore oczywiscie wybrałem. Po okołu 10 min od wypełnienia formularza dostałem maila:
Szanowny Panie,
Państwa zamówienie na "Tibia Premium Account for 3 months (90 days)" o
numerze 141831195 zostało przez nas przyjęte i jest sprawdzane przez nasz
zespół. W ciągu najbliższych 4 godzin, ale najpóźniej po upływie 24 godzin,
skontaktujemy się z Państwem za pośrednictwem poczty elektronicznej.
Aby uniknąć wielokrotnego obciążenia Państwa karty kredytowej, prosimy nie
wprowadzać zamówienia ponownie.
Do tej pory jeszcze nie dostałem Pacca. Czy ktoś wie co jest nie tak??? Proszę o odpowiedź bo się zaczynam niepokoić.
Mam ten sam problem.
Wygląda na to, że może mają jakieś problemy techniczne :/
ShitLoot
03-08-2007, 10:15
Heja !! Mam pytanie jak bym kupował pacca przez tą kartę kredytową . To przyszło by coś mojej mamie ?? Że kupowałem coś przez tą kartę ?? .
Pozdrowienia !! :)B)
ShitLoot
03-08-2007, 10:23
Mama pytanie:
To pod piernicz starym kasę :D:D:D
ShitLoot
03-08-2007, 14:38
Mam pytanie czy przez PKO kartami kredytowymi idą przekazy międzynarodowe ? . Chodzi mi o to że by moja mama nie była wściekła że jej hajs zmarnowałem . :o
:D . Więc to jak jest idą te przekazy tam na pacca przez PKO ??
Pozdro ... :mag::flaga_pl::flaga_pl:
Demonrage
11-08-2007, 12:12
ja mam pytanko posiadam kartę kredytową visa electron z pko bp czy tą kartąda sie kupić pacca czy tylko zmarnuje sie hajs?
Angel of Death
16-08-2007, 14:27
Z tego co mi się wydaje to na karcie kredytowej nie ma składowanych pieniędzy, więc jak zlece kupienie pacca, to odejmą mi z karty 20 euro czy przelicza na złotówki i odejmą te ~75 zł ?
GZ tematu.
Dobrze że jest ktoś kto chce pomagać innym :]
pozdro
A ja mam pytanko - ile kosztuje ten przelew do banku?? Zeby nie bylo ze zamowie sobie Pacc a tam mi 2 dyszki za przelew wezmie...
Pozdro
Astrodus
02-09-2007, 15:45
A ja mam pytanko - ile kosztuje ten przelew do banku?? Zeby nie bylo ze zamowie sobie Pacc a tam mi 2 dyszki za przelew wezmie...
Pozdro
Też bym chciał znać odpowiedź na to pytanie.
DOBRA MAM MAŁY PROBLEM :P
27 Sierpnia dokonałem zakupu pacca za posrednictwem mojej karty inteligo ( nie pierwszy i nie ostatni raz ). Jako ze popelnilem blad podczas skladania zamowienia nie wybralem typu platnosci : karta kredytowa tylko przelew. Dziwilem sie kilka h dlaczego pacc nie dochodzi az tu nagle przeczytalem maila ktory nadszedl jak zawsze po zakupionym paccu ( ten mail ktorego nikt nie czyta). Po glebszej chwili refleksjii, zadumy zauwazylem ze jest opcja "Edytowania" zamowienia... No wiec wybralem te opcje i ku mojemu zdziwieniu znalazlem blad ktory juz wczesniej wymienilem. Zedytowalem zamowienie, pacc dotarl po 15 sekundach, ALE CO CIEKAWE:
POBRALO KASE ZA DWA PACCE, DOLADOWALO JEDNEGO PACCA :|
Mam 5 dni na splate zadluzenia Inteligo, tzn mam 5 dni na wyrownanie debetu, ktos pomoze xD?
Hestoran
09-09-2007, 23:56
DOBRA MAM MAŁY PROBLEM :P
27 Sierpnia dokonałem zakupu pacca za posrednictwem mojej karty inteligo ( nie pierwszy i nie ostatni raz ). Jako ze popelnilem blad podczas skladania zamowienia nie wybralem typu platnosci : karta kredytowa tylko przelew. Dziwilem sie kilka h dlaczego pacc nie dochodzi az tu nagle przeczytalem maila ktory nadszedl jak zawsze po zakupionym paccu ( ten mail ktorego nikt nie czyta). Po glebszej chwili refleksjii, zadumy zauwazylem ze jest opcja "Edytowania" zamowienia... No wiec wybralem te opcje i ku mojemu zdziwieniu znalazlem blad ktory juz wczesniej wymienilem. Zedytowalem zamowienie, pacc dotarl po 15 sekundach, ALE CO CIEKAWE:
POBRALO KASE ZA DWA PACCE, DOLADOWALO JEDNEGO PACCA :|
Mam 5 dni na splate zadluzenia Inteligo, tzn mam 5 dni na wyrownanie debetu, ktos pomoze xD?
Spróboj napisać do ellement5 albo do cipsoftu :p mi odpisali w ciagu 24h i pomoglo ;)
Spróboj napisać do ellement5 albo do cipsoftu :p mi odpisali w ciagu 24h i pomoglo ;)
A jak proponujesz to wyjasnic ?:P
Dr. Omader
10-09-2007, 14:21
A jak proponujesz to wyjasnic ?:P
Napisz na
[email protected] i na
[email protected] i wyjaśnij sytuacje dokładnie. Pamiętaj aby podać numer zamówienia.
Napisz na
[email protected] i na
[email protected] i wyjaśnij sytuacje dokładnie. Pamiętaj aby podać numer zamówienia.
Jak moge sprawdzic numer zamowienia, gdy usunalem mail z jego numerem ?:P
Dr. Omader
11-09-2007, 00:30
Jak moge sprawdzic numer zamowienia, gdy usunalem mail z jego numerem ?:P
Hmm... No to masz problem :P
Możesz pogrzebać tutaj:
https://ccc.element5.com/ccc/my_account.html
Jak sie zalogujesz to masz tam historię zakupów i będzie numer. A inaczej to możesz napisać do Elementu 5, podać dane i oni powinni Ci podać numer jak podasz wszystkie dane.
Chcialem kupic pacc lecz kartą mojej mamy sie nie da tego zrobic.Czy mogę dowiedziec się jak odwolac zamuwienię???
GrubySwordfighter
04-10-2007, 22:43
Mam pytanie, ile mam czasu na odwolanie PACC jeśli płaciłem kartą płatniczą przez tibia.com ? :<
KrEmAs KAc
07-10-2007, 20:11
Raz zrobiłem taki numer z kartą starego. Wziąłem kartę i zacząłem sobie grać w Helbreath na USA serwer :D jak wzięli kasę za 3 miechy to taki miałem przejeb ,że szok :( (to było za czasów końca świata w 2000 roku czyli nie doświadczony mieszkaniec tego globu)
Witam !
Nie wiem czy ktoś już miał taki problem ale z tego co mniej więcej czytałem to nie.
Otóż gdy zamawiam pacca po wypełnieniu wszystkiego otrzymuję informację iż płatność będzie sprawdzona w ciągu najbliższych 4h a maksymalnie 24 h. Po tym okresie dostałem maila iż zapłata nie powiodła się !!! ;/ lecz dotyczy to tylko pewnej postaci, ponieważ zamawiając na swoje konto wszystko idzie jak należy ;/ ;/ :(
proszę o pomoc !
Sirkolba
10-02-2008, 13:25
ja tez mam pytanie co to znaczy?? to że nie kopiło mi PACC??
http://obrazek.net/uploads/23c1926364.jpg
Prosze pomocy!!:baby:
Ja ci radze szybko zamazac te numerki :D
Mam kartę debetową w mBanku, VISA. Czy przez nią też mogę tak zapłacić?
miecio1994
13-04-2008, 23:42
Witam. Mam konto w mbanku izzy niemam zadnej karty i czy moge kupic pacc przez tibia.com bez tej karty i czy moge wyslac kase 90zl w zl czy musze w euro?:/ Z góry dzieki za pomoc
Witam. Mam konto w mbanku izzy niemam zadnej karty i czy moge kupic pacc przez tibia.com bez tej karty i czy moge wyslac kase 90zl w zl czy musze w euro?:/ Z góry dzieki za pomoc