Pokaż pełną wersje : > Jaki Tibia ma Sens? <
Mianowicie zastanawia mnie to... po co gramy w tibie?... przyjemnosci to raczej nie czerpiemy (przynajmiej mi sie tak wydaje)... gramy i wmawiamy sobie ze to przyjemnosc... a tak naprawde... nie chcesz a expisz itp... padasz i jestes wkur** -> (pozdro dla modków :P ) Ech.. I tak Wszyscy kiedys przestaniemy w to grac... niewiem jak z wami ale przez to zaniedbuje sie obowiazki... gorsza nauka itp, wiec po co marnujemy najlepsze lata swego zycia?
Progmast
19-02-2005, 18:04
Tez sie nad tym zastanawiam i nachodzi mi mysl zeby skonczyc z Tibia ale z ta mysla czuje sie zle i jakos nie mam na tyle sily zeby z nia skonczyc<nie chce>.
Kryształek
19-02-2005, 18:11
Wiesz co Ci powiem M@niek, ja sam próbowalem przestać grać w ten Shit, Ok udało się tydzień bez Tibi i już za nią tęskniłem :( i niestety wróciłem CZEMUUUUUU.... Gz Zielu że Ci się udało :) :cup:
a wiecie ze tez nieraz sie nad tym zastanawialem ze czemu stoje pod depo i robie gupie runy zeby miec troche kasy i jakis glupi mlvl troche dziwne ale narazie zrobilem sobie przerwe niegram jakies 2 tygodnie i wogle nawet niechce mi sie tego wlanczac ale na forum siedze :P
Mianowicie zastanawia mnie to... po co gramy w tibie?... przyjemnosci to raczej nie czerpiemy (przynajmiej mi sie tak wydaje)... gramy i wmawiamy sobie ze to przyjemnosc... a tak naprawde... nie chcesz a expisz itp... padasz i jestes wkur** -> (pozdro dla modków :P ) Ech.. I tak Wszyscy kiedys przestaniemy w to grac... niewiem jak z wami ale przez to zaniedbuje sie obowiazki... gorsza nauka itp, wiec po co marnujemy najlepsze lata swego zycia?
a ja się zastanawiam po kiego hu...a zarejestrowało się tylu użytkowników na tibia pl i wogóle na tibie przecież to bez sensu
jak dla mnie temat debilny ;( <<okdryliście ameryke Polacy złodzieje,br dobrzy,fala nobów,a teraz sens tibii ...
kierki11
19-02-2005, 18:23
Tibia jest jak mysl o czyms zlym, niekiedy porobujemy o tym zapomniec, owszem udaje sie to ale tylko na jakis czas potem to powracaze zdwojona sila.Tak wiec zycie bez tibi jest nudne ale z nia jescze bardziej :D :p
POZDRO
Ty noobek czy pawelekthedruid tam nie widze ruznicy.. jezeli Ci sie temat nie podoba to go nie czytaj... nie musisz komentowac... a tak woogle na tibie jest jeden sposób: Laska plx :]
Popieram znadnie że bez sensu jest gra w tibie..............poprostu tibia jest to pożeracz czasu.Zobaczcie ile jest takich osob które zawalają::
-nauke
-obowiazki
-przyjaciol
-noce
-wolny czas
-dziewczyne ;)
-etc.
i tylko po to bo są w tą gre zapatrzeni i se wmawiają że to fajne ale to i tak sie nudzi.......kazdemu sie znudzi,może i nie teraz ale kiedys ,nmie oficjalnie jush to nie bawi i nie gram od 3 tyg i cieszy mnie to bo mam czas na wszystko ,poprawiłem swoją nauke stosunki miedzy znajomymi i upatrzyłem se koleżanke :D.............
tak wiec mówie że każdy od tego odejdzie bo to nie ma sensu.....zobacz ile wy***a**** czasu w to.......ja grałem od marca i uważam że straciłem rok życia ;/.........spujrzcie na to z innej strony,ile rodzice na prądzie tracą że wy dziennie minimum wywalicie 5h grania........nie mówie jush o wakacjach ;/
także wbrew ideą tibi i tego forum zachęcam do skończenia z tą grą ponieważ to jest tylko strata życia i nic przez to nie osiągniesz.........to na tyle :D
M@niek:::
-popieram cie również ze zaniedbanie jest przez to i ja tesh zeszłem na psy ale teraz sie nawracam :D :D
pawelekthedruid::::
ale z ciebie cieć.chłopie ile ty masz lat...ja tobie 12 dam góra..........to jest własnie ideologia dziecka ktory mysli wciaż o tibi.........i powiedz co ci to da....
ktoś ci zapłaci za zabicie dragon lorda???.....a może tak bronisz tibi bo masz rodzine w tibi i ich bardzo kochasz.bardziej niz Życie w RL..........
określe cie 3 słowami......;/
Żal Mi Ciebie ;/ :confused:
@up
wkoncu madra wypowiedz... :]
widze ze dusho osob zgadza sie ze mna.. ze tracisz dusho... jeszcze nawet kase w rl (pacc) ... nie wiem co jest w tej gierce.. moze to ze jest podobna do normalnego zycia.. (niby) chodzisz z qpmlami.. gadasz i wogole... nie wiem :] jedne jest pewne tibia Sux i żaluje ze zaczalem :]
P.S tylko zeby modki sie nie pluly ze im ludzi odbijam :P
Ty noobek czy pawelekthedruid tam nie widze ruznicy.. jezeli Ci sie temat nie podoba to go nie czytaj... nie musisz komentowac... a tak woogle na tibie jest jeden sposób: Laska plx :]
czy to ci sie podoba czy nie to userzy wypowiadają się i negatywnie i pozytywnie i sam jesteś noobem no dalej pokaż co potrafisz. różnicy jak już NOBIE,niestety ja coś osiągłem w tibi (mało)ale jednak coś ale widząc po lamencie jakim jest temat ty nic
[email protected] zupełności cie popieram...choc to propaganda przeciw Cipom ale my mówimy o faktach a pozaytm w polsce jest wolność słowa ;)
pozatym tibia ma wiele wad które wpływają na nasza psychike..............
zapewne starsi forumowicze pamietaja afere w niemczech jak typ dostał kose w plecy przez tibie ;/.......prawie zamkneli servery i napewno zamkną jak jeszcze raz to sie powtórzy..........prawdą jest to że dla dziewczyny sie zmieniasz............znajdziesz jakąś a tibie idzie w róg............wogule u mnie na dzielni takie afery o tibie........młodsi teroryzowani przez starszych bo dedy wyłapali przez nich....okropność albo co wyjde na dwor mam kumpli (10 chyba) ktorzy nie maja innych tematów..........no sory jak idziesz drogą i biegniemy a ktoś krzyczy "utani hur"........a drugi "*** ci w dupe,ja mam paca.........utani gran hur"...............i weź tu sie nie załam........
Biednyś jeśli zaniedbujesz przyjaciół przez gre...
Czy tibia ma sens? Sens oczywiście ma, taki sam jak każda inna gra. Dla autorów sensem jest przeważnie zarabianie. Dla Ciebie, zwykłego gracza tzw. przyjemność, a tak naprawde w jakimś % zabicie czasu...
"zachęcam do skończenia z tą grą ponieważ to jest tylko strata życia i nic przez to nie osiągniesz........."
Tu się zapędziłeś... jeśli ktoś z tego czerpie przyjemność, lub inne korzyści (zabicie czasu, gdy ma się go za dużo) to trudno to nazwać stratą czasu. Jeśli miałeś na myśli "grasz w tibie, ale ten czas mogłeś przeznaczyć na coś bardziej pożytecznego" to może i masz racje, ale też nie do końca.
"wiec po co marnujemy najlepsze lata swego zycia?"
Marnujemy... gracze tibii spędzają czas nad grą która im da bardzo mało, a jednocześnie zabierze bardzo dużo czasu, jednak chcą w nią grać co jest równoznaczne z tym że mają coś co ich zachęca. Więc skoro chcą... niech grają.
Tak na podsumowanie, granie w gry mmorpg daje niewiele wiedzy i zabiera dużo czasu, daje przyjemność lub coś innego ich zachęca... ni więcej ni mniej, to nie taka wielka strata, przynajmniej robią co chcą.
czy to ci sie podoba czy nie to userzy wypowiadają się i negatywnie i pozytywnie i sam jesteś noobem no dalej pokaż co potrafisz. różnicy jak już NOBIE,niestety ja coś osiągłem w tibi (mało)ale jednak coś ale widząc po lamencie jakim jest temat ty nic
67 royal na Galanie ... zagadaj na gg jak mash watpliwosci.. i nie podniecaj sie ze cos osiagnales bo ci stanie i sie okaleczysz
slimaczek
19-02-2005, 18:42
w zupełności was popieram.. przez ferie nie chciało mi się grać w tibie (2 tyg) bo mi się trochę znudziła, i pogrywałem wnowe gierki (pharaoh, diablo 2 + lod), ale po feriach znow zaczalem ostro pogrywac w to.. poprostu tibia to jak normalne życie.. był gdzieś taki artykuł do gazetki zabito nas jesteśmy ostro w****ieni, dostajemy adv jestesmy ucieszeni, opylyliśmy nieźle rzecz, noob nas dręczy - w każdej sytuacji mamy całkiem inną minę czy humor. To wciąga bardziej niż pokemony mnie dwa lata temu (gdy mialem 9lat...) :P
zapewne starsi forumowicze pamietaja afere w niemczech jak typ dostał kose w plecy przez tibie ;/...
Myślisz że rzad zamknie tibie? nigdy w życiu. Ludzie w wieku 14-18 lat pare razy popełnili zbrodnie (ostatnio była kolejna, dzieciak rzucił śnieżką w samochód a kierowaca mający 18lat grajacy w gta rozjechal ich) i się tłumaczyli że to przez GTA. A ono nadal jest. Wg mnie gdyby GTA było by online też byłby by to taki pożeracz czasu jakim jest tibia.
FAJNIE.a teraz nie fajnie ale to już było nie poszukamy więcej tibia pożeracz czasu ile takich tematów było ludu
mądrze mówisz kagan......zgadzam sie z tym ż niestety ten temat tyczy sie wszystkich mmorpg,prawda to każdego decyzja czy gra czy nie........ja chce tylko uświadomic innym że moga miec przez to kłopoty bo ta gra otłumania i jush przekonałem sie na własnej skórze i na kumpla.........ktorego mieli wywieść do lasu za haka ;/ (okropność).......jesli kogoś to bawi i ma dużo czasu to looz ale ja chce uświadamiać że może go wykorzystac na inne sposoby........takie coś cipowie przewidzieli........na tym opiera sie ich polityka
.....oni zdają se sprawe z konsekfencji gry,np. jakiś nieporozumien..........
Ty chodziles kiedys na J.Polski? ja tez robie duzo bledów w pisaniu ale bez przesady... pomysl zanim cos napiszesz.. jakos sformułuj a nie -.-
P.S tibia wplyla na rl zycie... i to jak... :> a teraz nie chce mi sie postow pisac ide grac w tibie hyhyh nalog wzywa... lookne potem co napisaliscie..
Gesundheit
19-02-2005, 18:50
Czemu tibia ma sens? bo nasze czujniki mózgu wyczuwają lub odbierają (nawet te najmniejsz) że to gra,mamy internet,podniecamy sie jak zdobywamy lvl bo nam tak każe mózg jak idziesz siku to kto co karze? pomyśl
a:Ręka która trzyma siusiaka
b:Mózg
c:zew natury?
oczywiście że mózg bo on daje nam zew natury a zew natury daje nam ręke.
Tak samo jest z tibią...
Ges, to co napisales mnie totalnie rozbroilo.
@Topic :
Osoby ktore przez gry komputerowe zawalaja nauke, zycie rodzinne, przyjaciol, nie powinny po prostu grac. Jesli oni na panuja nad soba, tylko gra panuje nad nimi, znaczy ze ta gra wywiera na nich zbyt duzy wplyw. Ja gram w Tibie, tylko i wylacznie dlatego, ze mam tam mnostwo przyjaciol. Owszem, lubie popatrzec jak mi wskakuja nowe skile, lvle itd. Ale to tylko taki dodatek! Potrafie nad tym zapanowac. Jesli bede chcial, wylacze Tibie i jej juz nie wlacze. To samo pytanie mozesz sobie zadac do kazdej gierki.
Jaki sens ma tibia? - tibia nie ma sensu.
Dirty Sanchez
19-02-2005, 19:12
ja mialem przerwe w tibie jakies 3 miechy i znowu wrucilem ale jakos niezaniedbuje obowazkow jakos to ukladam mam czas na wszystko !!
ale i o tym swiadczy moj lvl 16 nie tak dobrze :( ale inni maja gorsze
a gram dosyc dlugo
tibia nie ma sensu, a to dlaczego w nią gramy, to inna sprawa. To tak samo jakbym spytał moją mamę, dlaczego ogląda "M jak miłość". Choć, zastanawiając się nad tym dochodzę do wniosku, iż obecnie większości graczy frajdę daje posiadanie władzy, poczucie wyższości swojej siły, również ze smutkiem stwierdzam iż dla niektórych tibia stanowi alternatywę dla RL. Tak jak od zawsze było z grami, jest łatwiej niż w życiu, zrobisz błąd, to wczytujesz SAVE (w przypadku tibii zmieniasz świat/ tworzysz nową postać) i masz czyste konto, zaczynasz, od nowa, w życiu jest niewiele błędów które da się naprawić.
Drum'n'Bassowy chłopiec
19-02-2005, 20:36
ten typ wyżej dobrze gada.
Ale powiem tak gram w tibie od roku mam 22 lata i czemu w to gram na poczatku gralem bo to bylo fajne cos nowego jak każda inna gierka którą sie zaczyna i chce sie przejśc tylko ze tibi nie da sie przejść i tu zaczyna sie jej porblem.Teraz gram w nią bo zacząlem odczuwać korzyści finansowe jeżeli rozumiecie co mam na myśli a popykanie sobie pare godzin w tygodniu żeby później dobrze sie bawić na weekendzik za czyjąś kase ma dla mnie sens.
Wiec zachęcam wszytkich do grania(trzeba być otwartym na nowe doświadczenia życiowe) a wy co tam twardo odradzacie granie i gadacie ze straciliście rok czy poł życia gadacie pierdoły bo co w tym czasie byście robili pewnie grali w inną gierke wiec co za różnica lub ogladali TV czy wybrali byscie inne pożeracze czasu(Bar mhuahauahua).Teraz ten czy tamten zaczoł myslec trzecią noga i jak każdy wie dziewczyny nie lubia takich girek ponieważ sa za trudne zeby je zrozumiały(nie mówie że wszystkie ) i takie gry potrafia być czasem bardziej interesujace niż one a one tego nie lubia bo chca aby im poswiecać swoj cały wolny czas wiec zaczynaja sie robić zazdrosne o gre i mowia Tobie że to jest złe i nie graj w to bo ci nie dam itd.
Mógłbym tu napisać jeszcze wiecej takich przykładów za i przeciw ale po co.
Wiec jaki jest sens grania w Tibie??
A jaki jest sens Życia??ten kto mi odpowie na to pytanie ten bedzie wiedział jaki jest sens grania w Tibie.
Zakończe to tak "Życie boli" i "Tu jest strasznie ja nie chcem tu byc"
młodsi forumowicze mogą nie zrozumiec tego i niektórzy starsi tez albo nie przyznać mi racji ale taka jest prawda chciaż czasem ciężko sie do tego przyznać i można zaprzeczać i szukać innych opcji usprawiedliweń ale predzej czy później dojda do podobnego zdania jak przejżą na oczy i życie ich zaboli.
dziadbab
19-02-2005, 21:36
LOL I PO CO TEN TEMAT!?!?!!
Jak nie podoba ci sie tibia to nie graj...
A jak innym sie podoba to niech se graja...
Moze inny sprawia przyjemnac grania w tibie np. tak jak mi, a tobie nie..
I po co tyle tej nudne gadki..
O gustach sie nie rozmawia! :p
PS.Odnosze sie do kolesia ktory zalozyl ten temat!
slimaczek
19-02-2005, 21:55
a ja wiem, czego ty nie wiesz ze ja niestety nie wiem ze ty wiesz. To jest tak samo dziwne zdanie jak to pytanie "Jaki tibia ma sens"
Ja nie kończe jak dedne to sie w****iam nieźle chcem kończyć ale jakoś zawsze robię nową postać i się wyładowuje (dlatego mam 13 postacii B) )
she_devil
19-02-2005, 22:07
ja znam jescze lepszy przyjaciele ktorzy cie na ziemie sprowadza, nie mam ani kobiety ani faceta i zyje bez tibii
Heh... wcale nie jest tak trudno jak sie wydaje... ;)
Mnie tibia juz znudzila, pogrywam tylko czasamii jak mi sie strasznie nudzi... A nie jak kiedys ze gralem codziennie od rana do.... nastepnego rana :D
Ostatnio od tygodnia nie wlaczylem tibii, i nie zanosi sie na to ze w najblizszym czasie wlacze ;)
Macie odpowiedź:
Tibia jest BEZ SENSU, i to właśnie jest najpiękniejsze. :)
ja tam nie rozumiem po co taki temat zakladac ale sie juz wypowiem co o tym sadze. dla mnie tibia to fajna gra, poznalem ja dzieki koledze i jak ja pierwszy raz zobaczylem od razu mi sie spodobala. gram juz 8 miesiecy i nadal mi sie nie znudzila. moje kontakty sa takie same poznalem nowych przyjaciol w rl i w tibi tez. ucze sie dobrze zawsze pod koniec roku mam wzorowego ucznia ale to w tym temacie nie jest wazne. jednak sa osoby pewno takie same jak autor tematu ktore zbyt zaangazowaly sie w tibie. a to ze podupadli nauce i stracili przyjaciol to juz jest ich slaba wola i charakter. mi sie tam tibia podoba a w sensu jej nie warto szukac liczy sie to ze jak sie gra to jest sie zadowolonym i to mnie w tej grze cieszy. poza tym czesto ucze sie jezyka gadajac z anglikami. jak ktos wczesniej powiedzial "jaki sens ma życie?"="jaki sens ma tibia?". nie wiem po co wogole napisalem tego posta bo i tak nic nie zmieni ale co tam. TIBIA RULEZ :]
Ta gra robi z ludzi psycholi ! Czesto w szkole słysze choćmy na cafe wpier....imy dla jakiegos gówniarza i zabierzemy mu all eq..... :glupek:. Niestety 1x ja poszedlem na taka akcje i skonczyło sie na tym ze kolesiowka z cafe zadzowniła na Szmaty i z kolega zostalismy zapakowani do radiowozu ;/ oczywiście nie powiedzialem ze co chciałem go bic.. tylko walnołem ścieme ze on mnie wyzywa i obgaduje. Pałarze chciali mi do***ać za to ze grożby sa karalne i miałem na dołek jechac ale na szczeście Wujek <chwała ci> XD pracuje w policji na jakimś wyższym stanowisku i jak powiedziałem nazwisko to jakos sie załagodziło. NIE POLECAM TAKICH AKCJI
No wiec tak... Dzieki wszystkim za odp... poprostu chcialem wiedziec kilka rzeczy :P i nie piszcie ze ten temat bez sensu bo ma sens... poprostu chciualem wiedziec.. czy gramy dla przyjemnosci czy z nalogu.. ale wiekszosc nie wie ze jest uzalezniona i sie wydaje ze to lubi :} dobra dzieki wielkie...
nie moge sie wypowiadac bo ide na Orc Fortress :P
Moja wypowiedz jest prosta:
1. Jeśli nudzisz się leżąc na łużku i marzysz o tym co byś zrobił z 1.000.000 zł.....to lepiej już grać w Tibie
2. Jeśli masz dobrych kumpli...fajne towarzystwo....i nie masz problemów z bezsennością....WAL TĄ GRE.
3. Jeśli grasz bo "Kumple grają" a tobie to nie daje żadnej radości..- to jesteś frajerem.
4. Moje osobiste zdanie na ten temat jest takie: " Jedyne co mam z roku grania w ten pochłaniacz....to satysfakcje i 150 zł...'"...
5. Hmmm....zrobiłeś następny temat który zbierze 300 postów +
^ziom paladyn
19-02-2005, 23:17
Ja niewiem czemu gram w tibie ale od pierwszego wlaczenia Tibii spodobala mi sie i tak gram do tej pory i jeszcze dlugo mam zamiar grac :]
Jak coś to pisac :)
Wole TIBIE niz wodke i inne uzywki :evul:
Tibia uzaleznia... naparwde potrafi zniszczyc zycie...
Wykryłem problem. Ktoś napisał, co by było gdyby było gta online (coś w tym stylu nie pamiętam po przeczytaniu całego tematu). Otóż gta online jest. Ja grałem w vice city w internecie :). Sieczka fajna ale kicha bo na całej mapie jest np. 7 ludzi ;/. Oczywiście nie ma sztucznej inteligenci (przechodniów itd.)
Wole TIBIE niz wodke i inne uzywki :evul:
Tibia gorzej uzaleznia niż inne używki .....:P
:kat:
Ja tam nie jestem wcale uzalezniony do niczego sie nie zmuszam chce to expie nie to nie... a co mam innego robi cjak sie nudzi? to se tibie odpale...ale jesli mam do wyboru isc z kolegami na piwo czy grac bezawachania wybiore piwo..... nikorzy maja ostro cos zwalone w glowach ze siedza po 12h dziennie w tibii a znam niestety takie osoby :/
Tibia gorzej uzaleznia niż inne używki .....:P
:kat:
Ale za to nie niszczy organizmu. W ogole, zastanawiam sie, po jaka cholere ludzie zakladaja takie tematy. Przeciez dla kazdego tibia ma inny sens. Dla mnie jest jednym, wielkim chatem. Stoje sobie, robie runy i gadam. Czasami poexpie. A jak mi sie skoncza ludzie, z ktorymi mozna pogadac, albo afkuje i pisze na forum, albo ide w cos innego pograc. Tak, a teraz powiecie "o, sobek siedzi w domu". Nie, mam duzo alternatywnych mozliwosci (dziewczyna, wyjscie z kolegami na dwor etc). Wg mnie tylko debilki nie potrafia oderwac sie od tibii. A kazdy kolejny temat w stylu "tibia uzaleznia" "tibia twoj wrog!" nie ma ZADNEGO sensu.
Zielevitz
20-02-2005, 08:09
Wiesz co Ci powiem M@niek, ja sam próbowalem przestać grać w ten Shit, Ok udało się tydzień bez Tibi i już za nią tęskniłem :( i niestety wróciłem CZEMUUUUUU.... Gz Zielu że Ci się udało :) :cup:
ty mi gratulujesz? :) bez tibii wytrzymałem 2 miesiące :]
Wole TIBIE niz wodke i inne uzywki :evul:Tibia uzaleznia... naparwde potrafi zniszczyc zycie...
Ja tam zdecydowanie wole wódke, a najlepiej piwo. Wszak alkohol pity z umiarem nie szkodzi nawet w duzych ilościach. Na pytanie z topicu odpowiem tak: oczywiscie ze ma sens, kazda gra ma jakis sens, natomiast Wasz (wiekszosci) problem stanowi brak umiaru. Jak sie człowiek potrafi kontrolowac to nie ma problemu z zadna uzywka czy gra a jak nie potrafi to powinien sie nauczyc albo od razu wybrac do poradni psychiatrycznej.
Ja już nie gram miech, i już nie bedę grał właśnie z takich powodów
Trudno powiedzieć jaki tibia ma sens, moim zdaniem tibia jakby nie miała sensu ale w nią grasz :p
Mnie tibia już tak nie ,,pociąga" jak kiedyś, teraz kiedy kupiłem pacc to zawsze mogę sobie gdzieś wyjść albo pograć w pilke, bo i tak się zawsze wbiję.
Kiedyś miałem z tym problem (kiedy jeszcze pacc nie miałem) jak po mnie kumple przychodzili żebym mogł z nimi wyjść odpowiadałem ,,nie, bo się już nie wbiję".
Więc jak to niektórzy mówili ,,brak umiaru może spowodować" zmiany w psychice człowieka...
slimaczek
20-02-2005, 11:26
Wykryłem problem. Ktoś napisał, co by było gdyby było gta online (coś w tym stylu nie pamiętam po przeczytaniu całego tematu). Otóż gta online jest. Ja grałem w vice city w internecie :). Sieczka fajna ale kicha bo na całej mapie jest np. 7 ludzi ;/. Oczywiście nie ma sztucznej inteligenci (przechodniów itd.)
To jest dodatek MTA (Multi theft auto) to gta3 i gta vice city zrobiony przez fanów. I właśnie w tym problem ze bardoz mało ludzi a jakby rockstar games oficjalnie by wydało taki dodatek było by dużo lepiej.
Aureliunkunfun (DruiD)
20-02-2005, 12:19
to jest przyjemnosc to jest zbijanie wolnego czasu
ale ja juz nie gram w tibie tera dla mnie jest najwazniejsze RuneScape :D
Jaki tibia ma sens? A jaki sens ma inna gra? Jaki sens ma wogóle granie na kompie? I tak sie znudzi kiedyś. I można tak wyliczać... Nadmiar każdej rzeczy szkodzi, trzeba dawkować odpowiednio żeby znaleść ukryty sens... czyli przyjemność.
Tibia nie ma sensu, dlatego w nią już nie grram ;).
btw. był już taki temat..
Mnie Gf odciagnela od tibii ;)
Nawet nie chce mi sie grac bo tibia stracila sens i mam kilka huntow na titani
@Ges
Hahahahahaha twoje teksty wymiataja 8o 8o 8o 8o 8o 8o
Tibia nie ma sensu, dlatego w nią już nie grram ;).
btw. był już taki temat..
dlaczego ty w kazdym swoim poscie musisz pisac, ze juz nie grasz w tibie?
@Up
What? Chcesz o tym porozmawiać?
TIBIA NIE MA ZADNEGO SENSU.Jezeli ktos uwaza ze ma 100lvl w tibi jest kims na rl morze sie pomylic.Tym ktorzy maja zamiar grac radze nie zaczynac.Tym co graja krutko radze usunac i nie grac.Tym co graja hardcorowo moge jedynie wspulczuc bo zycie im mija i nawet tego nie widza.....
Tibia jest to holerny pozeracz czasu i nie ma sensu w to grac,tibia to nawet nie jest gra to jest jakis dziwny kult ludzi którzy calymi dniami siedza i robia lvl,trenio skille,pala mane, i pewnego dnia zauwazaja ze minele kupa czasu i tak naprawde nic nie osiagneli prubuja usunac tibie ale nie moga.....
Skonczylem grac w tibie, jestem z tego dumny... dzieki wam... :}
Lord KATuxo
23-02-2005, 20:21
Nie wiem jak wy ale ja Tibii nie traktuje jak moje drugie zycie po prostu nie z.a.p.i.e.r.d.a.l.a.m. kontaktow z dziewczyna(ona jest wazniejsza), i z przyjaciolmi tak samo a gram w tibie jak nie mam co do roboty. Poswiecam na nia
max 1 godz diennie chyba ze jest to sobota czy niedziela to max 3 h dziennie i jest all ok. Tibie traktuje jak inne gry: Colin, Undrground 1,2, GTA 1,2,3 itp.
Ale karzdy moz\e miec swoje zdanie wiec...
Lord KATuxo
23-02-2005, 20:32
Ale jest tez leprzy motyw. Ja z kumplem jak mi sie na lekscji nudzi to ,,trenujemy"(w realu) :D . Wypowiadajac slowo <puff> a potem sie chwalimy advencami ale oczywiscie z umiarem nie tak zeby na nauczyciele sie czepiali=) :D
Mi Tibia sprawia dużo radości!!!
Mam kilku qumpli na rl którzy grają w Tibie i myślę że nasze stosunki znacznie się polepszyły. Szkoły nie zaniedbuję a nawet się poprawiłem :] . Tibia nie jest stratą czasu bo choć to tylko gra to tworzysz w niej coś wraz z ludźmi, któży dzielą twe pasje.
PS : Nie gram w tę grę maniakalnie!!! :)
Pozdro all :flaga_pl:
Ale jest tez leprzy motyw. Ja z kumplem jak mi sie na lekscji nudzi to ,,trenujemy"(w realu) :D . Wypowiadajac slowo <puff> a potem sie chwalimy advencami ale oczywiscie z umiarem nie tak zeby na nauczyciele sie czepiali=) :D
Rzeczywiście, ten "leprzy" motyw jest całkiem spox. Ja dzisiaj z kumplami robiłem walkę na runy (adori vita vis i ***ut gościa w głowę). Dużo dobrej zabawy na niektórych nudnych przerwach.
Tar-Toudi
23-02-2005, 21:24
Grałem w diablo przestałem
Grałem w Morrowin przestałem
Grałem w MU przestałem
Grałem w Lineage przestałem
Grałem w NWN przestałem
Grałem w icewind dale 1 i 2 przestałem
Grałem w baldursa przestalem
Grałem w gry i przestawałem
Grałem w tibie i wracam do tibi . Bardzo się ciesze i wkurzam że wogóle powstała taka gra.Ciesze sie jak zabijam potężne stwory ciesze sie jak widze swój skromny ekwipunek.Wk.. sie jak jakś pedał mnie pkuje. Może jest i to strata czasu ale co z tego co ja bym innego robił. A dla założyciela tematu jak dopiero przejzałeś na oczy to jesteś pajac. Tibia powinna być tylko nasza rozrywką a nie zawaleniem pół roku życia zastanów sie co pisze ...
"nie chcem ale muszem" ;s to jak narkotyki ... btw grasz po to zeby zapełnić nadmiar wolnego czasu którego i tak nie ma ;P po to żeby poznać nowych ludzi , mieć przygody etc.. (najfajniejsze przygody są jak sie jest newbie :P) normalnie aż tęskno do tamtych czasów .. chlip niemoge sry <kwiiiiii,kwiiiiii> :)
EDIT
pograjcie w cs'a :P , gram dopiero 2 dzień .. dopiero zacząłem o.O fajnie nawet :P
"nie chcem ale muszem" ;s to jak narkotyki ... btw grasz po to zeby zapełnić nadmiar wolnego czasu którego i tak nie ma ;P po to żeby poznać nowych ludzi , mieć przygody etc.. (najfajniejsze przygody są jak sie jest newbie :P) normalnie aż tęskno do tamtych czasów .. chlip niemoge sry <kwiiiiii,kwiiiiii> :)
EDIT
pograjcie w cs'a :P , gram dopiero 2 dzień .. dopiero zacząłem o.O fajnie nawet :P
Jak chce poznać nowych ludzi to ide do Pubu, baru albo dyskoteki.... A w CSa grałem 2 lata i na razie starczy :)
Listek_16
23-02-2005, 22:48
Widzisz pawelekthedruid cos ci powiem... i reszty... Popieram ze tibia zzera czas ale jednak jest cos w niej takiego wciagajacego no ale ja narazie nie gram poltora miesiaca bo mam bana na konto:D i wcale mi sie niechce powracac do tych czasow...
No ale co do ciebie tak bardziej to ty chyba jestes mocno uzalezniony od tibi a dlaczego??? dlatego ,,Noob'' rzadko (przynajmniej u mnie) spotykane slowo szczegolnie na forum a ty takiego zwrotu uzyles takze wiesz co to oznacza:)
Ja tam rok temu miałem faze na Tibie... Byłem młody i głupi, teraz gram z nudów i idzie mi znacznie lepiej :D
Kakaroto
24-02-2005, 00:55
Gramy dla zabawy i patrzymy jak rozwija sie "Nowy Świat"
Gram dla zabawy oraz po to aby byc najlepszy choc to trudne :) , kazdy w zyciu chce byc w czyms najlepszy ja chce byc najlepszy w tibie oraz w Cs'a obecnie klan top 20 cb 5on5 ominous
wysilcie sie i pomyslcie dlaczego w to gramm...dlaczego zawsze wracam nie przychodzi wam do glowy słowo przyjaciele?
Uwazam ze w tej grze najlepsza strona jest ten dolny czat
ludzia z neta czesto bardziej ufamy niz rl friends
taki jest urok tej gry
ale chodzi o komercje
tibia nie ma sensu, bo to jest bzdetna pozbawiona muzyki z dupną frafiką żmudna nawalana w której praktycznie nie masz można sie rozwijać w jakimś szerszym zakresie, zdobywanie expa w tibi jest naprawde meczące a nabicie 100lvl jest możliwe i wykonalne dla ludzi którzy powoli zatracaja kontak z rzeczywistością i mają na to naprawde kupe czasu, w tibi nie trzeba być dobrym żeby coś osiagnąć ale trzeba mnieć poprostu ogrom czasu, prąd za darmo i płaski monitor( to na oczy) a jedyna satysfakcja z gry jest taka że jak stoisz pod depo i masz wyzszy lvl od wszystkich do okoła czujesz sie ważny Tibia to dno ale odziwo w nią gram
ja grałem w tibie... ale odczuwałem coraz większe uzależnienie od tibii to przestałem wogóle przez jakiś miesiąc siadać przed kompem a kiedy powróciłem do grania w tibie to se tak pomyślałem nad tym i już wiem czemu gram w tibie:
-dla zabicia czasu
-mogę się tam wyżyć (jak mnie kolega nabił w szkole to ja poprostu go w tibii zabiłem i kwita)
-poznaje tam dużo nowych kolegów i koleżanek
-z ciekawości ?? (chodzi mi tu o to że jak ja gram sobie i np. ide z kolegą na jakiegoś hunta np. GS i wpierw siedzimy i przeżywam całą walke napięty jak szczypior a potem po zabiciu GSa wypada knight armor np. no i łapie fazee ciesze się i wogóle) to jest główny powód :D dlatego jestem knightem
Ja gram dużo dosyć w Tibie ale jak chche to moge przestac, jakos sie nie uzależnilem:)
Fryteczka
29-04-2005, 21:46
Niby tibia to taki pozeracz czasu, ale ja jednak mam czas na :
Expienie(56 lvl i 64 magic lvl)
Dziewczyne i inne zwiazane z nia atrakcje :>
Szkole i nauke w domu
Kolesi
Gre w pilke,kosza itp.
Trzeba umiec tylko dobrze zagospodarowac swoim czasem :)
Ja gram dużo dosyć w Tibie ale jak chche to moge przestac, jakos sie nie uzależnilem:)
Hehe każdy nałogowiec tak mówi ;)
nie kazdy miec moze --
@ Edit
Sry moze miec kazdy ale nie kazdy ma tyle odwagi
Romusiek
29-04-2005, 21:55
Ja bardzo chcialbym cofnac czasi nie zaczac grac tibie... niestety to nie mozliwe, tibia mi nic nie dala.. tylko zarala.......... ze sredniej 4.0 zrobila sie 2.7 O.O... wiec powiedzcie czy warto jeszcze w to grac ?
Ja bardzo chcialbym cofnac czasi nie zaczac grac tibie... niestety to nie mozliwe, tibia mi nic nie dala.. tylko zarala.......... ze sredniej 4.0 zrobila sie 2.7 O.O... wiec powiedzcie czy warto jeszcze w to grac ?
:) mi z 4.43 na 3.34 :D zmobilizowałem się..przestałem grać w tibie i odrazu oceny w góre poleciały :)
powiem ci jedno... weź swój modem od neta postaw na jakimś stoliku potem o stolik się potknij i masz neta z głowy... następnie idź grać w noge potem troche jeszcze pobiegaj idź spać a kiedy rano wstaniesz nie będziesz dał rady zasiąść przed kompem więc idzesz spać dalej... (mini poradnik :D) jak byś tak robił conajmniej tydzień to już byś niczego nie widział w tibii... Boże dzięki Ci za sport :D
Apropo wyciągniecia się z nałogu jest do tego poradnik.
Ja już nie gram w tą gre i czuje sie z tym bardzo dobrze.
Po prostu jak się już nie gra to dopiero widać jaki błąd się popełniło...
Thimburd
29-04-2005, 22:28
Ehhh... właśnie. Dlaczego? Dlaczego gram w coś, co mnie czasem wkurza? Wiecie czemu? Bo to jest naprawdę fajne. Co prawda, czasem męczące (train, expienie). A dedy tak wku*****, że ma się mysli samobójcze (nie pk'ujcie! Pomyślcie co się dzieje w psyhice waszej ofiary!). Ale Tibia jest ciekawą grą. Można poznać nowych ludzi, pogadać, pośmiać się. Wspólne hunty, rozmowy, zabawy itp. itd. To jest własnie fajne! INNI GRACZE (nie licząc noobów, thiefów, looterów, idiotów <-- to głównie polacy... niestety. Ci ludzie nie umieją grać w Tibię, to porpostu tępe małe cioty nie znające dobrej zabawy.)!!!
Mówicie ,że tibia pogorszyła wam średnie ,zaniedbujeie obowiązki ,a patrzcie na innych ,godzą swoje życie z tibią i mają szczęście w życiu,sztuka nie polega na tym by sie oderwać tylko zrobić przerwe i nauczyc sie pożadnie grać, bo taki pożeracz czasu to stanie przed depo.
tibia jest beznadziejna najpierw jestesmy oczarowani maine nabijamy lvl a potem PACC i co tracimy?
CZAS,PIENIADZE,PRZYJACIÓŁ i inne rzeczy
tibia jest beznadziejna najpierw jestesmy oczarowani maine nabijamy lvl a potem PACC i co tracimy?
CZAS,PIENIADZE,PRZYJACIÓŁ i inne rzeczy
Wymieniles co tracimy gdy ktos jest na tyle glupi i ma pusto w glowie ze dla niego jest wazniejsza gra niz RL zycie!!!! A znam kilku takich ludzi i szkoda mi ich na tym forum tez jest wiele.....BTW Ja gram jak mi sie nudzi...a tak w ogole co ma sens? Wszystko? czy raczej nic? :|
To właśnie to podobieństwo do RL tak przyciąga do Tibii. Ludzie nie odczuwają, że to gra, bo podobnie jak w RL mają kolegów, przyjaciół, zdobywają kasę, za którą kupują nowe dobra, czasami się nudzą, mają dom, denerwują ich wszelkie straty kasy, spotykają sięz debilami, którzy nie potrafią porządnie grać>żyć. Chodzi o to, że w Tibii jest baaardzo dużo rzeczy podobnych do RL, nie tylko tych pozyywnych. W innych grach mamy prawie tylko pozytywne emocje, jedynie jak coś nam się nie uda to się denerwujemy. A Tibia stała się dla wielu drugim życiem, czują się tak, jakby postać była ich "wirtualnym Ja" - denerwują się przy deadzie - to tak jakby w rzeczywistości coś człowiekowi nie wyszło, denerwują się przy stracie itemków - okradnięcie w RL. Da się znaleźć dziesiątki analogii między światem rzeczywistym a Tibią. Może trochę o tym napiszę później, teraz muszę już niestety wyłączać kompa. W każdym razie... sami dojdziecie mam nadzieję do mojego toku myślenia. Przepraszam też za wszelkie dziwne zdania w poście, ale pisałem to co mi aktualnie na myśl przyszło.
Jonis ramitemus
30-04-2005, 21:23
****a zalezy kiedy chcecie grac nie raz jest z***anie bo niema co robic a zreszta zycie jest wazniejsze niz z***ana gra online...... :evul:
Ja już z tym dawno skończyłem, ale mam inny nałóg. Nieważne jaki ;)
Wszystko co mam do powiedzenia zobaczycie w comment gracza Xamewedo.
Ja z Tibia probowalem skonczyc ale nie umiem, ,przerywalem na tydzien dwa. Moim najwiekszym osiganieciem w Tibii bedzie z nia skonczyc.Narazie udalo mi sie powstrzymac granie przez wakacje :) na poczatek i to dobre .Dodatkowo na Tibii popsulem sobie oczy i mam teraz mocniejsze okulary( co prawda nie wiele mocniejsze ale sie pogroszylo).A z drugiej strony w nauce mi to nie przeszkadza poniewaz zostawiam knighta albo druida afk i juz. Korzysci sa np z sprzedania konta za prwadziwa kase.Ale jak sie gra z umiarem jest fajnie(po prostu trzeba zaplanowac czas)
A wiec posumowujac fajnie by bylo zerwac z tibia ale to mi nie przeszkadza w nauce a mozna zarobic.Poki co gram w koncu sie znudzi, no nie? Znudzi sie? Prwada? ZNUDZI SIE ????!!!!!!!!;(
A wogole granie w gry ma sens? No wlasnie ;p
Always hunted
16-07-2006, 21:20
może popełniam bład nie czytając tego tematy, ale i tak odpowiem na pytanie zawarte w temacie.
Tibia.... nie ma sensu. Proste.
@Pietru
Pozostaje Ci leczyc sie. :(
@Topic
Tibia ma sens ma poczatku, gdy odkrywamy nowe lady, uczymy sie grac, poznajemy nowe potworki, nowych przyjaciol, wbijamy lvl.
Pozniej sie nudzi :(
Sir Sire
16-07-2006, 21:44
(Już ktoś tutaj tak pisał), że dużo osób gra w Tibie, bo jest podobna (przynajmniej tak się wydaję) do prawdziwego życia, ale w Tibii można obracać wielką kasą, mieć NAJLEPSZE itemy i cieszyć się z tego, że zabiło się wyższy lvl, ja osobiście czytałem całą "historie" Tibii, bo chciałem wiedzieć, w co gram, a więszkość zaczyna po prostu grać i nabijać expa, fishing itd. ;) I chyba właśnie o to w tym wszystkim chodzi, pogoń za większym lvl-em bo wtedy mozna być od kogoś "lepszym" chociaż w rl byłby "bez szans", ja też jestem na etapie uzależnienia, i bardzo wkobieta lekkich obyczajówia mnie, gdy ktoś mnie zabije i zniknie mi 500 gp, które zbierałem godzinke (na moim niskim lvl-u), bo poprostu utożsamiamy się z postacią, to jest największa frajda, ze widzimy "SIEBIE" na monitorze, który zabija potwory, włada magią i ma świetne itemy, chodzi tu o to, że tak naprawdę nasza postać (w naszych umysłach) staje się nami i wszystko to co w grze, odczuwamy w rl, równie mocno (oprócz dedów ;) ) i cieszymy się z tego, że "poderwaliśmy" jakąś dziewczynę i w sumie po to się gra, żeby móc utożsamiać się z tą osobą, ten kto wymyślił gre, też był sprytny, bo daje nam wiele możliwości, spędzenia wolnego czasu, mozemy piec sobie chlebek, hardkorowcy mogą sobie co nieco chlapnąć i łazić "po pijanemu" (fajnie nie ? ;) ) a inni chodzą na hunty z kolegami i cieszą, się z zabitego dragona :)
trochę namąciłem, ale mam nadzieję, że ktoś zrozumie, co było moim przesłaniem ;)
mlodysiwek
16-07-2006, 22:31
Dla ma sens. Nie chce nikomu jechadz ale dla wiekszosc z was gra po to by miec: Duzy level, duzo kasy, dobre eq. Ja gram owszem: tez dla tych czynnikow ale dla mnie liczy sie przedewszystkim chodzenie razem z kumplami na questy, wpolne hunty, wpolne trenienie, stawianie komus summonow, pomoc dla innych zyczliwosc dla innych, poznawianie nowych kumplai (pozdro dla Capotosa ze Sloveni :P) Poprostu sensem jest gra razem z ludzmy a nie przeciwko nim.
@edit
Chcialem dodac jeszcze ze ja znajduje czas: na tibie, kolegow, treningi, proby w zespole i imprezki :D
racja ja w tibie gram czasami ale tylko dla rozrywki jak jest piękny dzionek wole wyjsc na dwor niz siedziec przed kompem i krzywic kregoslup i niszczyc wzrok
bo jest do bani, ale wciąga jak narkotyki?
..::QRAS::..
16-07-2006, 22:40
> Jaki Tibia ma Sens? <
ZADEN
Dla zabicia czasu?
WielkiSorc
16-07-2006, 23:56
Ktoś tam wyżej mądrze napisał, że prawdziwą tibię poznaje się dopiero jak skończy się w nią grać. Zupełnie się z tym zgadzam... od 2 miechów nie gram... tyle co na ots'a czasami wbije żeby lud powybijac :) Panienka i kumple najlepsze na zerwanie tego nałogu :)
Piotrek Marycha
17-07-2006, 01:23
Tibia jest tak popularna bo jest grą w której COŚ sie tworzy ( w tym wypadku postać) a takie gry walsnie sa najlepsze, bo gra sie dla satysfakcji ze stworzylo sie COŚ, a tak wogle to chcialem powiedziec ze to jest idiotyczny temat poniewaz tibia to jest po prostu ROZRYWKA, jak ktos zaniedbuje rodzine, nie wychodzi na dwór z kumplami to jest widocznie popiep***y i jego problem, ja gram juz niecaly rok i jak dotąd NIKGDY nie powiedzialem kumplowi ze nie wyjde grac w noge, na dwor pogadac itp bo gram w tibie, autor tematu sam pokazuje ze ma jakis niezupelnie normalny stosunek do tibii jezeli sie zastanawia na jej sensem... boze to tak jakby sie zastanawiac nad sensem pojścia na impreze albo wyjscia a kolegami na dowor pogadac chociazby, no bo przeciez to marnowanie czasu !! juz lepiej isc do szkoly uczyć sie, albo do pracy jak juz ktos dorosly....n/c
Dla mnie tibia sensu nie ma i smiesza mnie niektore komenatze, sam juz nie gram, ale jesli ktos lubi grac i ma to dla niego sens to niech gra :):p
xedhgyr zezathyn
17-07-2006, 10:51
@up:
mówisz że niegrasz,a w profilu masz aktywnie grający??zresztą się nie wtrącam..
@topick:
jak to ktoś wyżej powiedział w tej grze tworzymy COŚ i daje to nam satysfakcje
pozatym ja osobiście lubie expić i gadać z kumplami tibijskimi i z tego też czerpie radość (no i dlatego mam niskie skille)
a co do reala:mimo że czasem pogrywam długo,to jestem najlepszym uczniem w klasie,mam real life,tylko z dziewczynami mi się nie układa:(
tylko z dziewczynami mi się nie układa:(
Poprobuj w tibii, wtedy na pewno poderwiesz fajna dziewczyne. Ew. napisz do bravo.
@down : dobrzes wyczul :D
xedhgyr zezathyn
17-07-2006, 10:57
@up:
czyżbym wyczuł ironię??jeśli nie to uważam że niema nic na siłę,a takie rozwiązania są dobre dla poje*** i odje***
Sensu nie ma w tym że ktos sie narobi tych walonych 100% expa, dednie i zrypie mu 150 ;p. Dla mnie to jest własnie powalone ;p zeby zdobyc expa czasami trzeba się katowac kilka h i to jest ten nałóg ;p. Jakby było wprowadzone Party z podziałem na expa + kara za róznice lvli było by inaczej...Tak samo respy z Mobami Omg....To są te rzeczy które sprawiają ze siedzi się w tibi dniami i nocami żeby coś osiągnać...To jest Bez Sensu
<do usunięcia 2 razy posta wkleiło -.->
Necro Fighter
17-07-2006, 11:46
Sory ale nie miałem czasu i chęci żeby czytać te wasze zauwielbiam jeść banseny posty więc pisze co następuje <muahahahahaha>
Jaki jest sens grania w Tibie? Tak samo można sie zapytać jaki jest sens grania w piłke, grania w CS czy poprostu w szachy ;) Jaki jest sens chodzić do szkoły, mieć dziewczynei przyjaciół? Przecież to wszystko marnuje czas (tak dla nas ważny) który moglibyśmy poświęcić chyba tylko dla siebie np na naukę lub pracę...
Tibia nie jest czymś co uzależnia bardziej (przynajmniej według mnie...) od innych "rozrywek" np uprawiania sportu, spotykania sie ze znajomymi, % ;) czy seksu.
Każda rzecz ma sens... Ja np gram w Tibie od 3 lat z kilku powodów (nie jestem ślepy i mam prosty kręgosłup). A więc (moja polonistka by mnie zabiła <muahahahaha>) przez Tibie poznałem wielu ciekawych ludzi, z częścią się zaprzyjaźniłem, bardziej zaprzyjaźniłem się z kumplami z rl, spotkałem się z kilkoma osobami które poznałem w Tibi, nawiązałem jakieś tam kontakty, dostałem propozycje wyjechania za granice do kumpla na wakacje. Lubie też poprostu czasami sie zalogować tylko żeby pogadać... Innym razem tylko żeby komuś pomóc w tym dla tutorów i GM. Grając w Tibie ciągle mam kontakt z językiem angielskim i zawsze czegoś nowego sie naucze B) Fajna sprawa wkońcu grać i sie uczyć (bawiąc uczyć <muahahahah>) Kolejna sprawa to RPG i klimat który niestety niektórzy gracze mogą stworzyć... A poza tym przez te 3 lata grania ani razu nie zdarzyło mi sie oblać ani jednego sprawdzianu czy semestra. Moja średnia nie skoczyła w dół przez te 3 lata a maturke napisałem tak że jestem pewien że sie dostane tam gdzie będe chciał. To co "zawdzięczam" Tibi to to że poznałem wielu kumpli z którymi utrzymuje kontakt, czasami sie spotykamy, troche podrasowałem język i nauczyłem się troche innych oprócz angielskiego. HAIL dla tych którzy umią tylko powiedzieć Hi, Torch, Yes...
Nie uważam że granie w Tibie ma jakiś WIELKI sens, nie musi mieć żadnego jeżeli tylko nie zapomina się o innych rzeczach i gra z głową a nie traktuje tego jak 2 życia, Tibia nie da Ci wykształcenia ani pracy...
Dla tych którzy mówią że granie w Tibie nie ma sensu mówię serdeczne STFU, ponieważ wasza gra pewnie polega na tym że siedzicie cały dzień przy kompie, jecie przy kompie, ciekawe czy czasem nie s****e koło kompa i tak po jakimś czasie grania nie macie kumpli w Tibi, nudzi wam sie expienie i trenienie i mówicie że to nie ma sensu... Gra sie dla przyjemności, nie musicie oczekiwać od Tibi że dzięki niej staniecie się "lepszymi" ludźmi, wystarczy że będziecie grali tak jak lubicie. Nie chce mi sie już pisać, chyba wszystko już powiedziałem. Jak nie widzicie sensu grania to nie grajcie, proste? Szkoda mi was bo pewnie większość osób, która tu sie wypowiadała właśnie co straciła swój wymarzony boski hilvl lub hiskila lub jeszcze coś...
P.S. Nie zmuszajcie sie do gry! I jeżeli kogoś uraziłem to z góry przepraszam - wersja dla anglistów - Sorry from the mountain. :baby:
Im evul huh? :evul:
Sens Gry w tibie ... Pozeracz czasu i tyle, jak bym nie gral w tibie to bym ogladal TV bo niestety zyje w dzielnicy Komputerowych maniakow, a jak ktos wyjdzie to jest Dobrze ^^
Zastanówcie się lepiej jaki jest sens wykopywania tematów sprzed półtora roku...
Według mnie żaden, jest tak ogłupiająca, że aż miło w nią pograć, oderwać się od codziennego życia :)
Dragon of Piorun
17-07-2006, 16:19
Znowu jakiś noob uzależniony od Tibii, lub kiedyś uzależniony pisze, że Tibia to zło, lub narkotyk i tracą ludzie przy niej życie. Jak ktoś nie jest uzależniony to nie zaniedbuje obowiązków, ja gram kiedy mi się chce ile mi się chce, a nie tak, że za wszelką cene grać jak najdłużej. Jak mam coś zrobić to nie siedze przy Tibii, tylko robie, mam wolną wolę Tibia to nie jest mój bóg, tylko gra.
Wedlug mnie, a przynajmniej ja tak sadze ze gram w tibie tylko dla zabicia czasu... padne odrobie zabije mnie pk zabije go potem i odrobie :P wiec nei wiem jak dla innych ale to dla zabicia czasu
Zastanówcie się lepiej jaki jest sens wykopywania tematów sprzed półtora roku...
A ty się zastanów zanim napiszesz durny i niepotrzebny post!!
Co do tematu to moim zdaniem tibia niema sensu. Gra se dla "zbicia" czasu. I tyle
Lord Wardi
17-07-2006, 23:02
Według mnie, Tibia jest "ostatnią dechą ratunku"... No bo jeśli chodzi o mnie, są wakacje, nie ma co robić na kompie, więc ściągamy Tibię i gramy... Dedniemy, to nowa klawiaturka potrzebna bedzie (xD)... No i po co to? I ja na przykład zawalam przez to naukę, obowiązki itp... Staram się zapomnieć o Tibii, ale cały czas, nawet jeśli usunę (samą Tibię, czy konto), i tak założę nową postać... Jedynym sposobem na tę nudną grę jest dziewczyna. Spacery po parku i lizanie sie (B)) pozwala zapomnieć o tej Tibii. Głupie to, a ja cały czas w to gram :/
@ do uzaleznionych ;p od Tibii
moze juz pora udac sie do psychiatry?
King Mati
18-07-2006, 07:55
Jaki jest sens grania w Tibie? Tak samo można sie zapytać jaki jest sens , mieć dziewczynei :evul:
z tym sie pomililes...
Necro Fighter
25-07-2006, 11:48
@King Mati
Właśnie nie, zależy kto jak to traktuje.... Można być typowym "ru*****em" albo traktować dziewczyny poważnie i tu sens w obu przypadkach jest inny... Więc albo jesteś tibijskim "ru*****em", nabijaczem lvl albo traktujesz to w miare na "luzie" i grasz tak żeby Ci to przynosiło przyjemność...
Tibi + RL tak Tibi + Tibi nie! :evul:
P.S. Nie traktujcie moich postów w 100% poważnie :P Teraz są wakacje więc proponuje zabrać wasze dziewczyny na miły spacerek, pojechać nad jeziorko czy na biwaczek a nie czekać na "letni" update.... Pozdrowionka B)
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.