PDA

Pokaż pełną wersje : Hasło w Windows XP

Pawcioo
22-02-2005, 07:25
Siemka...

Mam pytanie...
Czy da sie jakoś zdjąć lub ominąć hasło w Windows Xp...
Nie chodzi mi tu o hasło na Bios tylko na hasło któte wyświetla sie przy starcie Windowsa :D...
Potrzebuje w razie gdyby mi starzy zalożyli Bana na kompa ;)...
Prosze o rady i wskazówki

Radcliffe
22-02-2005, 08:51
Skoro rodzice mają założyć ci szlaban, no to chyba mają jakiś cel, co nie? Co my jesteśmy, alfy i omegi? każdy musi, mieć jakąś władze zwierzchnią...

Zielevitz
22-02-2005, 08:54
da się jakoś to ominąć - spróbuj może uruchomić komp w trybie awaryjnym a jak sie nie uda to powpisuj hasła typu zxcvbn czyi takie 6 literek pod rząd, może dołóz jakąś cyferkę :P

Chopkers
22-02-2005, 09:09
u mnie mam czasami podobny problem, i wtedy z racji tego ze instalowalem osobiscie windowsa, znam haslo na administratora. wtedy tylko odpalam tryb awaryjny, klikam na ikonke "Administrator", wlaze w ustawienia haslo po zalogowaniu sie, usowam hasla, a starej wciskam ze cos jest nie tak :/ ze sie haslo nie ustawilo xD

Slajt
22-02-2005, 10:39
Mój kolega miał podobny problem, w akcie desperacji posypał kredą klawiaturę, a potem odczytał, jakie litery były naciskane i ułożył z nich kilka sensownych haseł.

Ostry!
22-02-2005, 10:45
Starzy chyba po to dają "bana" na kompa bo coś przeskrobałeś. Żałuj... i sie popraw, nie musiałeś tego tematu robić. n/c

Pawcioo
22-02-2005, 15:13
Dzieki za wskazówki ... Ten "ban" od starszych mnie nie dotyczy :p .
Ja raczej nie mam problemów z parentsami :D ...
Ban dotyczy mojego kumpla ... No to probuje mu pomóc.
A co do faktu to może coś przeskrobał ale 2 miesięczny
"Ban" to troche za długo B)

Ing
22-02-2005, 15:26
Siemka...

Mam pytanie...
Czy da sie jakoś zdjąć lub ominąć hasło w Windows Xp...

...Da się ;]

A tak na serio - gdzieś już na tym forum był taki temat, gdzie opisane było kilka sposobów... poszukaj :P