Pokaż pełną wersje : dlaczego nie da sie zamienic w ...
Delfin1995
24-02-2005, 17:24
mam takie pytanie dlaczego sie nie mozna zamienic w np. orca ridera...??
plz o odpowiedz i zeby skomentowal to modek ;p :) :] :p :D
Bo zupa była za słona!!!
-.-
Cipy tak wymyśliły i koniec...
Dwimenor
24-02-2005, 17:38
Bo taka jest natura zaklęcia. Z nazwy tworzy iluzję twojej osoby, ale tak naprawdę jego działanie jest inne.
Po wypowiedzeniu inkantacji mana rozpływa się po ciele maga zakłócając jego pole morfogeniczne. W zależności od wybranego stwora, pole dostosowuje się do nowych wymogów wykorzystując kolejną porcję many. Dla postronnego obserwatora przemiana jest natychmiastowa, ale tak naprawdę trwa jedną zerową sekundy.(liczba nierzeczywista, mająca odniesienie jedynie do przypadków szczególnych. Bardzo przydatna przy obliczenia skończonego nieprawdopodobieństwa.)
Połowę tego czasu zajmuje zakłócenia działania pola morfogenicznego maga, kolejną ćwiartkę czasu foruje się nowa forma. W ostatniej części czasu ujawnia się nowy wygląd (ciało przyjęło formę Pola)
Kiedy znacz już naturę tego czaru, możesz łatwo się domyślić, dlaczego nie można się zamienić np. w demona. Im większy stwór(a raczej im bardziej skomplikowany wewnątrz. Smoki są wbrew pozorom dość prostymi organizmami) tym przemiana jest tródniejsza. Także pole morfogeniczne nie może się rozciągać w nieskończoność
Dobra, taka teoria. Myślę, że to rozwieje problemy ludzi którzy nie potrafią myśleć czterowymiarowo.
P.S
Shinjix ma rację jeżeli chodzi o rzeczywistość.
Mój wywód jest czysto Fantastyczny.(Erpegowy jak kto woli)
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.