Pokaż pełną wersje : Czego Wam brakuje na Rookgaardzie
Salvatore
24-02-2005, 21:49
Mi brakuje :
Demonów,
Zabijania innych graczy
Meeen1991
24-02-2005, 21:52
Mi brakuje :
Demonów,
Zabijania innych graczy a mi brakuje np. jednego ghula ciekawe czy ktos by nawalil...albo np. dwarf solidera... ale demona po co on tam ?!
A mi brakuje lepszego eq do zdobycia, np. z jakiegoś nowego questu (mogliby zrobić tego questa ze spikiem :) )
Mi brakuje czarów i rżniecia nOObuw.
Master Of Devastation
24-02-2005, 23:00
Nie ładnie ,chciałbyś w grze uprawiać sex??:P ,joke hehe :P ,a ja chciałbym żeby na rooku były dostępne spike sword i brass armor ,bo że sunrise jako jedyny ma brass armor to jest nie fair :(
Evul Tibian
24-02-2005, 23:37
Czary.
zalozmy ze masz czary na rooku na Infernie, na rooku nabijasz 50mlvl wychodzisz dostajesz od kolegi SDki i nabijasz w 1 dzien ~50lvl. Fajnie?
by ktorys z modow
Rżniecie nOObow (zakladam ze chodzi o PK)
Rookgaard- newbie island sluzy do tego aby kazdy pocztkujacy gracz mogl sie zapoznac z zasadsami panujacymi w Tibii a nie po to zeby go zabijali 8lvlowi PKerzy
bo że sunrise jako jedyny ma brass armor to jest nie fair
zapracowal sobie na to i jest to jak najbardziej fair
Master Of Devastation
25-02-2005, 00:42
zapracowal sobie na to i jest to jak najbardziej fair
Co racja to racja :(
Vanhelsen
25-02-2005, 00:54
Czary.
zalozmy ze masz czary na rooku na Infernie, na rooku nabijasz 50mlvl wychodzisz dostajesz od kolegi SDki i nabijasz w 1 dzien ~50lvl. Fajnie?Postać na rooku tak naprawde nie jest bez profesji. Na rooku grasz zawsze sorkiem, skille idą najwolniej z wszystkich. Idąc tym tropem, gdyby można było trzepać mlevy na rooku i potem wybierać profesję mielibyśmy Knighta siekającego SD >.<
A na rooku brak mi..... <verble>
DEPO !
Zaskoczeni ?? :P
mi na rooq brakuje takiego lisciku, ktory jest obok jablka, na ktorym pisze
"porzuccie wszelka nadzeje, ci, ktorzy tu wchodzicie!"
;P
a tak serio, to brakuje mi normalnych graczy...
Hmmm.... czego mi brakuje? Brakuje mi depo. I brakuje mi najazdów, takich np. 2 zerki rynek atakują. :P
mazi-zne
25-02-2005, 09:03
Zdecydowanie DP
moglo by to byc male dp do kturego NIE da sie przeslac nic z miana
pomoglo by to w grze Rooksteyerom :)
Adrian-13
25-02-2005, 09:19
Mi brakuje przedewszystkim depo i banku, dobre to by bylo dla rookasterow :mag: C:\Documents and Settings\Adrianek\Pulpit
a mi.....mi brakuje tam czarow!!! daje przyklad: jakis rookmaster na na 20lvl ma wystarczajaco many na hmm albo fire fieldy, to szkoda, ze nie mozna kupowac blank runow i czarow no nie?? :) :)
Wyspa powinna być większa ! Na rooku tylko są minosy, orki, szczury, bugi, spidery i skeletony ! Powinny być dwarfy, ghule oraz więcej skeletonów.
Nawet rota trudno ubic solo a ghoula to nie polozysz nawet w teamie
Chcecie depa? Wtedy wysłałbym sobie parcela z maina do rookgardu z jakims dobrym sprzętem
Hmmmm, mi brakuje tak:
- Depo
- Nowego potworka np. ghoula
- Normalnych graczy
- I kiedyś wspomnianego w Fake questu na Annihilator na Rooku
- Magi
- Oraz lepszego SHIELDA
To chyba wszystko -.-
Ognisty paladyn
26-02-2005, 20:49
Zrozumcie ludziska ze magii na rooku nie bylo, nie ma i nigdy nie bedzie bo uzywajac magii nabijasz mlvl. Na rooku nie masz profesji (he has no vocation) i nie wiadomo kim bedziesz. Takze gdyby ktos nabil 15mlvl i wybral rycka to normalnie maszynka do zabijania.
Devin Luta
03-03-2005, 15:24
mi brakuje:
-depo
-jakiegos sklepu rzeby mozna bylo wymieniac 100gp na 1platyne coin :) :)
@UP: LOL ale zes wyrabal z tym 1k....
@TOPIC: depo, banku, normalnych graczy, fajnych expowisk, nowych broni, wiekszy rook plx
Brakuje tylko dwóch rzeczy... depo i banku (wymiana gold na platinum), ale to tak bardziej dla rookstayerów :]
Bam Margera
04-03-2005, 18:42
Mi brakuje depo,potworów i questuw.
przede wszystkim rook jest za maly. magia - tego NIE moze byc na rooku. zreszta, mozna zalozyc ze jest magia. chociaz zaklecia no vocation(znikaja po zejsciu z rooka, razem z mlvl) to by ulatwilo gre z drugiej strony n00bki by myslaly ze zrobia 15 mlvl i wybiora knight'a...hihihi
Zrozumcie ludziska ze magii na rooku nie bylo, nie ma i nigdy nie bedzie bo uzywajac magii nabijasz mlvl. Na rooku nie masz profesji (he has no vocation) i nie wiadomo kim bedziesz. Takze gdyby ktos nabil 15mlvl i wybral rycka to normalnie maszynka do zabijania.
Wiem, że magii na roku nie było, nie ma i raczej nie będzie, ale skoro na roku skile wolniej rosną to czemu mlv nie mógłby rosnąc wolniej np tak jak knightowi albo nawet wolniej, więc raczej by se nie nabili 15mlv :P
PS: wyjątkiem jest tylko runa antidote :P to chyba jedyny rodzaj magii na roku
Na rooku brakuje wiekszego zroznicowania potworow. Chodzi mi o to ze na rooku powinny byc potwory ktore juz pozniej nie wystemuja na Mainie tak dla urozmaicenia Tibii ;)
A co do MAGII na rooku. Runa Antidote i duzo ludzi pomija ten fakt ale jest to MAGIA jak idziemy do mnicha w swiatyni i prosimy o naladowanie naszego HP :) czyz to nie magia ??;]
DeeJeyek
09-03-2005, 09:59
Mi Brakuje DP przydało by sie :D i Wybijania N00bów ;)
Mi brak jakiegoś fajnego stworzonka. Mógłby być na roku jakiś scorpion na skale. :D
Dark Mike
11-03-2005, 09:23
mi brakuje : depo, nowych miejsc (nie mam pacc'a i wszystkie miejsca na rooku sprawdzilem no procz najglebszych jaskin np tej gdzie siedza 7 minosow), lepszy eq i jakby zrobic taka arene walk :p - czlowiek vs czlowiek (aby nie bylo prania sie wszedzie bo nie po to jest rook) no i magi
mi by sie przydalo:
skrzynki jak w depo aby chować kase(nie można by było wysyłać paczek z maina na rook i z rooku na maina)
Bez depo można przeżyć, bank też niepotrzebny itak mam 2K w platynkach. Ale ghoul by się przydał i spike sword :) może jak na tibi będzie dużo rokslayerów z levelami 20 to może dlanich by coś lepszego dodali :DD bo by zabijali mlodym potwory i ludzie by nie mogli levelów szybko robic :DD Albo karzdy quest byby l latwy bo potworki wybite by byly zawsze hehe
wystarczy 3 rokmasterów na tibi by bylo caly czas i będzie wielkie spustoszenie B)
Hallabard
11-03-2005, 16:28
Luudzie... Po co wam Ghul na rooku skoro i tak 3/4 z was by go nie położyło nawet w teamie ? Żeby sobie na niego popatrzyć ? Z potworów to mogły by się przydać, Dwarfy, Liony, Scorpiony, może Swamp Trolle, Elf nawet i Hiena. Z broni brakuje Bone Sworda, możę Heavy Machete, Iron Hammer, Bone shield. Depo by się przydało, większa przestrzeń, mniej n00bków...
Winged Vallor
11-03-2005, 17:20
Dołączam się do lamentu innych graczy < :P >
- Depo
- Bank
- Paru "nowych" questów (np. na brass armor/battle axe/scmitar itp :) >
A tak poza tym to:
- Na pónocy Rook~ powinien być teren oblodzony i pare frost troli itp. <oprócz Yesti>
- Małej pustyni z paroma skorpionami i (jak ma miejsce w pomieszczeniu z kataną) za gróbą ścianą Ancient Scarab lub Fire Devil <tak dla picu :) >
- Jedna kopalnia z małym respownem dwarfów <only dwarfów>
- Gdzieś po lasach powinny spacerować Skunksy i Boruki :P
I chyba to wszystko... :)
mi brakuje rónów np. jest tylko antidote dali by CIPowie light magic missile a pk mi nie brakuje :p
Mi Brakuje Depo i Koni zeby szybciej jezdzic :P Albo Domków :P
Mi Brakuje Depo I Koni Zeby Szybciej Jezdzic Także Na Majnie Te Konie :P
A mi brakuje pvp na rooku;p chetnie roz***al bym kilku noobow:D i jeszcze depo by sie przydalo ale depo to glupi pomysl bo pomyslcie mozna by 2 charem z maina wysylac se eq na rook i mial bys k set na rooku (podaje przyklad niektorzy pewnie cos lepszego) dlatego jest to bez sensu jednym slowem PVP PLX!!:D Nowe questy to tesh dobry pomysl :)
Ma$ter MatiK
19-03-2005, 20:20
A mi brakuje pvp na rooku;p chetnie roz***al bym kilku noobow:D i jeszcze depo by sie przydalo ale depo to glupi pomysl bo pomyslcie mozna by 2 charem z maina wysylac se eq na rook i mial bys k set na rooku (podaje przyklad niektorzy pewnie cos lepszego) dlatego jest to bez sensu jednym slowem PVP PLX!!:D Nowe questy to tesh dobry pomysl :)
1.wyobrazasz obie walki 1 lev vs. 2 lev???Bo ja niestety nie...
2>Depo to beznadziejny pomysl,ale z innych powodow niz ty podales...
Elite knight z aldory
20-03-2005, 14:37
X( X( Mi brakuje na rooku DEPO !! X( X( bo mam rookstayera i niewiem gdzie chowac zecczy i wkladam do innej postaci ale ona tesz ma capa X( X( i mam 10 postaci wypchanych kasa i itemami X(
Czemu Nikt Nie Popiera Koni :( Pomyście Rycerz Na Koniu Przyjerzdza Kolo Pienknej Damy Zeby Ja Uratowac :P
szary_Ludek
09-05-2005, 17:38
Mi brakuje depo, dobrych itemkow i przedewszystkim zabijania innych ludzi... :evul: :evul: :evul:
Konie to dobra rzecz ale przydaloby sie
wiencej questuw
Evul Indigo
10-05-2005, 18:08
Po co Wam cos nowego? Dla mnie osobiscie rook jest sprawdzianem samodzielnosci... i byle by jak najszybciej ten sprawdzian ukonczyc. Niczego mi nie brakuje bo dla mnie rook nie odgrywa waznej roli
Artix pall
10-05-2005, 18:57
A mi brakuje i inny mgraczom questów dla rook stayerów
Oni maj po 50 lvl na isarze byla dama dziewiczy instynkt
zamiast nagrody zaduzy lvl dostala bana na zmienienie nazwy :/
Mi brakuje choćby takich run jak lmm B) Mogliby też dodać jakąś runkę która ulecza tak jak exura...do kupienia u jakiegos npc ! Przydało by się coś takiego ! Co o tym sądzicie ?
Na Rookgaardzie przydałoby się duuużo rzeczy, jednak takich bardziej pomniejszych. Nie takich co zupełnie zmieniają naszego poczciwego "rooka", a np. parę questów, broni, jakis potworek.
Myślę że najbardziej się przydałyby:
1. Nowe tereny (wiem ze banalne) - Mogli by zrobić jakąś małą wyspę wielkości areny dla PACC, na którą możnabyłoby się dostać tylko przez tunel. Oczywiście nie mam nic, by było dostępne tylko dla PACC'ów. Ważne by były nowe tereny.
2. Potworki - Jednak nie takie siłacze jak na rooka w stylu orc wariora, czy (o zgrozo) ghula. Za silne potwory, zrobią z rookgaardu piekło. To ma być wyspa nowicjuszy, a nie strachu. Można byłoby dodać np. jakieś 2 respy swamp trolli na bagnach. Albo dodać 1 dwarfa/elfa (ale to chyba za silne) w jakiś podzemiach. Skunksy i borsuki też mogłyby występować w lasach.
3. Questy - Ale nie takie łatwe jakie są obecnie. Jakiś gdzie można byłoby bardziej pokonbinować, albo więcej powalczyć (mino hell jest banalne). Albo też quest na jakiś amulet. Narazie można zdobyć tylko silver amulet z trolla, a inne?
4. Przedmioty - Jednak nie taki jak plate armor, czy scale. Spike sword też odpada. Trzeba byłoby dodać rzeczy silniejsze ale nie aż tak. Mogliby dodać longsworda (z swordów) i Irron Hammer z clubów. Co do axe, też by się przydałyby ale nie tak silne jak Orcish axe, mówiąć krótko, CipSoft musiałby stworzyć nową broń. Z tarczy można byłoby dodać Battle Shield, z zbroi, Brass Amor (wiem że kiedyś był, ale mogliby spowrotem wprowadzić), a legsów Chain Legsy. Hełm natomiast to Soldier Helmet.
5. Magia - Tak, ale tylko przelotnie. Narazie z magii, są tylko runy Antidote, ale mogliby wprowadzić jeszcze runę Light Magic Missile, w końcu nie wymaga levelu magicznego. Co do spontanicznych czarów, lepiej nie. Bo by jeszcze ludzie biliby się o zaszczytne miejsce najlepszego levelu magicznego na rooku.
6. Więcej dodatków - Mam na myśli tak zwane "legendy". Czyli takie smaczki jak Spike Sword na wyspie, ghul/mino mag za scianą, czy też minotaur pieczący sobie mięsko na ognisko (to najlepsze).
Tylko tyle mam potrzeb. :evul: Jest jeszcze sprawa depo. Uważam że wpowadzenie depo na rookgardzie jest czystą głupotą. Czemu? Proste. Jak powstanie depo, to będzie można wysyłać itemy przez parcele do depo. Już widzę wypchane parcele z rzadkimi itemkami (nawet jak na maina) z napisem "Rookgaard". Taaa...
Co do PvP na rooku to też głupota. Już widzę trapy, PK, itp. A to ma być przyjazne miejsce.
Natomiast wymiana złota na platynki... Rety, jak będą platynki, to będą też kryształki (te niebieskie monety). Heh, na rooku powinniśmy wynosić trochę kasy, ale nie od razu całe tysiące.
Mi na rooku brakuje bright sworda:)
Fajnie by było gdyby wyspa była większa ;) Np. Jakaś lodowa część wyspy, gdzie są frost trolle!
Master Yedi
14-05-2005, 10:45
A mi brakuje jakiś dobrych broni z questów :]
Wiz from Pandoria
14-05-2005, 18:57
... Depo, irytujace jest jak po dedzie wypada Ci caly plecaczek, muisisz wszystko nosic przy sobie, a oprocz tego te nieskonczone zastępy tępych n00bów, którym mam ochotę wybic uzębienie :P i którzy na kazdym kroku mowia, ze masz " hanta", nie znając znaczenia tego slowa, powolujac sie na wyimaginowanych, kolegow z levelami od 100 do ??? :P
X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(
n00by ( nie mylic z newbie ) TO WROGOWIE UCZCIWYCH GRACZY!
acidland
14-05-2005, 19:45
Brakuje tunelu na maina:P
Brakuje tunelu na maina:P
by takie nuby jak ty wychodziły na niego ? A kysz !
Topic:
Więcej questów dla rookstayerów.
Malumiasta
15-05-2005, 15:39
Hm... profesji. Chociaż to dało się załatwić - przez jakiś czas z kumplem lataliśmy jako najemnicy [z tą różnicą od rooksteyera, że płacili nam za ochronę :D]
Pzdr
Talavdra
15-05-2005, 17:09
Chciałem usunąć posta ale się nie da
PATRZ NIŻEJ V
V
Talavdra
15-05-2005, 17:11
3. Questy - Ale nie takie łatwe jakie są obecnie. Jakiś gdzie można byłoby bardziej pokonbinować, albo więcej powalczyć (mino hell jest banalne). Albo też quest na jakiś amulet. Narazie można zdobyć tylko silver amulet z trolla, a inne?
Otóż można jeszcze zdobyć jeszcze bronze amuleta wypadającego z Minotaura
Fast'Gex
26-05-2005, 22:30
jak to czego??Dragow xPPPPPPPPPPPPPPPP
tibianusIIIV
10-11-2006, 22:23
Dołączam się do lamentu innych graczy < :P >
- Depo
- Bank
- Paru "nowych" questów (np. na brass armor/battle axe/scmitar itp :) >
A tak poza tym to:
- Na pónocy Rook~ powinien być teren oblodzony i pare frost troli itp. <oprócz Yesti>
- Małej pustyni z paroma skorpionami i (jak ma miejsce w pomieszczeniu z kataną) za gróbą ścianą Ancient Scarab lub Fire Devil <tak dla picu :) >
- Jedna kopalnia z małym respownem dwarfów <only dwarfów>
- Gdzieś po lasach powinny spacerować Skunksy i Boruki :P
I chyba to wszystko... :) Naucz sie pisac
X(
Arena z pvp, Depo po co... jest dobrze tak jak jest, jakby były lepsze items to by rook był za łatwy, pvp mogłobybyć ale po 2 killach ludzi ban... żeby nie było mass killing, i chyba to all :D.
Mi na rooku brakuje dużo rzeczy, a wśród nich są:
Potwory
-Tiger (FACC)
-Dwarf (FACC)
-Hyaena (FACC)
-Lion (FACC)
-Cobra (FACC)
-Orc Warrior (PACC)
-Minotaur Archer (PACC)
-Dwarf Solider (PACC)
-Scorpion (PACC)
-Elf (PACC)
-Ghoul (PACC)
-Crocodile (PACC)
-Larva (PACC)
-Scarab (PACC)
Wszystkie wymienione powyżej potwory znajdowały by się na specjalnym terenie dla lvli 35+ oddzielnie potwory dla pacc i dla facc.
Questy
-Mini anihilator
Opis: Aby wykonać quest potrzebne są następujące przedmioty:
-23 bolts
-78 apple
-6 bow
-Crocodile boots
-Dwarven ring
-12 coper shield
Quest jest od 55 lvla, z przodu znajdują się zamiast demonów do pokonania 2 Larvy, po boku z jednej strony 2 Minotaur Archery i z drugiej to samo. Jedna nagroda do wybrania z pośród podanych:
-Scimitar
-Iron hammer
-Battle axe
-Scale armor
Wymagania: PACC
-Addon FACC
Opis: Addon gościa w kapeluszu z piórkiem. Potrzebne będą:
-300 kitchen feather
-3 dwarven ring
-2 bow
-12 coper shield
-10 apple
-100 wolf paw
-Dead troll (trzeba unieść)
Idziemy do NPC Seymour i piszemy tak:
-Hi
-Addon
-Facc
-Yes
-Yes
Wtedy zabiera nam 200 kitchen feather i daje nam addon key oraz list. Idziemy do Obiego i piszemy:
-Hi
-Addon
-Facc
-Yes
-Letter
-Yes
Obi zabiera nam dead trolla i daje nam bp manafluidów i życzy powodzenia. Teraz najważniejsza część questu, jeśli padniemy nigdy nie wykonamy już tą postacią tego questu. Idziemy kupić jeszcze 2 bp manafluidów i udajemy się do Blind Orca. Piszemy tak:
-Buta Hamak
-Aunu hama
-Han
-Han
-Kerru hamak
Blid Orc zabiera nam 2 bowy czyli wszystkie i pojawia się teleport. Wchodzimy i pokonujemy 2 Liony i Larve. Po pokonaniu potworów idziemy dalej i pokonujemy Orca warriora, klikamy na ciało i pisze,
you have found warrior key. idziemy prosto, przechodzimy przez 10 fire fieldów i widzimy drzwi które otwieramy warrior keyem. Za tymi drzwiami są następne drzwi które otwieramy addon keyem i widzimy nieznanego NPC, NPC Uriun. Rozmawiamy z nim w następujący sposób:
-Hi
-Yes
-Yes
-Addon
-Yes
jeśli zabraknie nam chodz jednego przedmiotu NPC nas zabija a jesli nie to bierze wszystko, otrzymujemy addon i wchodzimy w tp znajdujący się za nim.
Wymagania: PACC/FACC
hmm.
brakuje mi zdecydowanie depozytu, ale BEZ mozliwości przesyłania sobie stuffu i itemów z maina, bo wtedy wychodzenie z rooka miałoby sens tylko dla zabicia silniejszych potworów i dla profesji czy czarów. =.= po wyspie maszerowałyby gwardie uzbrojone w golden legsy, magic plate armory, skull helmety, shield of the mastermindy wspomagani cudownymi BOHami, z bp wypełnionymi UHami i SDkami...
tylko PO CO, skoro najsilniejszy potwór na Rooku, którego DA SIĘ zabić, to zwykły minotaur?!?! =.=
na tej wyspie brakuje mi jeszcze tylko paru ciekawych questów, nie koniecznie na spike sworda, chociaż byłoby to całkiem przyjemne, móc go dostać. 8o albo questa na poison daggera, bo niby jest on dostępny, w końcu wypada niby tam z minosa, ale quest byłby fajny. ;)
A PoH (Po Hu*a) odświeżaliście?
Alessandro Del Piero
11-11-2006, 00:59
Rookstayerzy którzy chcą depo, Dwarfy Soldiery i Annichillatory -----> Main na was czeka..
Zapomnieliście o jednej, jedynej rzeczy, ta wyspa jest od szkolenia nowych graczy... Sam mam Rookstayera z 15lvl i brakuje mi tylko paru mało istotnych rzeczy.
W innym, podobnym do tego temacie, ktoś napisał, że fajnie by było gdyby była amazonka. Otoczona mroczną legendą, schwytana i uwięziona przez gobliny, tygodniami karmiona zgniłym serem, przez co zwariowała i zabije każdego, kogo będzie mogła. Wyobrażam to sobie jako małą celę, zamkniętą na klucz, której strzegą gobliny. Klucz zdobywało by się z jakiegoś zadania, jednak nie wiem jakiego. Respawn amazonki mógłby być (załóżmy) jedna dziennie, po każdym save serwerze. Nie wypadają z niej żadne itemy, które zaburzyły by równowagę Rookgaardu, tylko crystal necklake i small ruby, co byłoby gratką dla kolekcjonerów. Jak sami wiecie te dwa przedmioty wypadają bardzo rzadko i trzebaby polować na amazonki ponad miesiąc, a może nawet cały rok (przy respawnie jedna na dzień).
Malutki skrawek lodu... może na oddzielnej wyspie, może dołączony do istniejącej już wyspy Rookgaard, z paroma frost troll'ami i polar bear'em
Paru nietoperzy w głębszych podziemiach, tak dla ozdobyZauważcie, że potwory typu minotaur archer zaburzałyby równowagę na Rooku. Dlaczego? A bo na przykład z ww. minotaura wypada kusza i bełty, co byłoby zbyt silną bronią. Pisaliście także o elfach, jednak z nich wypada longsword. Możnaby tak pisac bez końca, czemu nie mieliby wprowadzić tego, a wprowadzić to. Niestety i tak nas nie posłuchają... zrozumcie, że oni robią to, co chcą.
Michaello
11-11-2006, 09:26
udajemy się do Blind Orca. Piszemy tak:
-Buta Hamak
-Aunu hama
-Han
-Han
-Kerru hamak
Poszukaj najpierw gdzies jak sie rozmawia z Blind Orcem ("HI" to "CHARACH").
[Wydaje mi sie tez, ze myslales, ze "HAN" to "YES"... ''YES" to "MOK"
zakazane1991
11-11-2006, 18:55
według mnie zdecydowana większosć waszych pomysłów jest do bani!!!
1. Depo na rooku. Po co to komu? Nie nosisz lf to padasz, większość idzie na maina a rookstayerzy mają po 20 dp (wiem bo sam mam w dp z 10k na rooku)
2. nowe potwory. Przykładowo wpuszczamy dwarfa, elfa, scorpiona , niektórzy mówili że dragona nawet (dragon był ale go zabiłem i leży ciało ;)). Powiedzmy gość lootuje axe ringa i jest maszyną do zabijania troli. Ubijasz elfa masz longsword i łuk. A co dopiero jeszcze ghoul, crocodile, mino archery, fire devile i inne szalone pomysły.
3.Questy typu anhilator. kole w oczy, bo sie nie możesz dostać na anhilatora na mainie i dlatego robisz go na rooku?? Quest mógłby być jakiś nowy, ale po co powtarzać przerobione już pomysły
4. P.K. Bardzo dobry pomysł. Idzie 3 lvl z rapierem i go bije 6 z macy.
5.MAgia. Mój ulubiony pomysł z tych głupich. No i jak sobie to wyobrażacie? bp gfb? może ue najlepiej, ale na rooku od 30 lvl bo gorzej sie lvl bije
Prosze pisać dalej głupoty bo chociaż można fanie skomentować
Na ROCKgard'dzie niczego mi nie brakuje =] A jeśli chodzi o Rookgaard to jest dobry sam w sobie, ale przydałby się jakiś resp z potworkami nowymi ;d
@zakazane1991
Przeciez bowa mozna mieć na rooku :p
A mi osobiscie nie potrzeba żadnych nowych potworków ani questów(oczywiście gdyby dodali to by sie nie obraził, ale w najbliższym czasie napewno nic nie zrobią), tylko większą wyspe z tymi samymi potworami, aby było mniejsze prawdopodobieństro, że ktoś wejdzie nam na resp.
Zapomnieliście o jednej, jedynej rzeczy, ta wyspa jest od szkolenia nowych graczy... Sam mam Rookstayera z 15lvl i brakuje mi tylko paru mało istotnych rzeczy.
W innym, podobnym do tego temacie, ktoś napisał, że fajnie by było gdyby była amazonka. Otoczona mroczną legendą, schwytana i uwięziona przez gobliny, tygodniami karmiona zgniłym serem, przez co zwariowała i zabije każdego, kogo będzie mogła. Wyobrażam to sobie jako małą celę, zamkniętą na klucz, której strzegą gobliny. Klucz zdobywało by się z jakiegoś zadania, jednak nie wiem jakiego. Respawn amazonki mógłby być (załóżmy) jedna dziennie, po każdym save serwerze. Nie wypadają z niej żadne itemy, które zaburzyły by równowagę Rookgaardu, tylko crystal necklake i small ruby, co byłoby gratką dla kolekcjonerów. Jak sami wiecie te dwa przedmioty wypadają bardzo rzadko i trzebaby polować na amazonki ponad miesiąc, a może nawet cały rok (przy respawnie jedna na dzień).
Malutki skrawek lodu... może na oddzielnej wyspie, może dołączony do istniejącej już wyspy Rookgaard, z paroma frost troll'ami i polar bear'em
Paru nietoperzy w głębszych podziemiach, tak dla ozdobyZauważcie, że potwory typu minotaur archer zaburzałyby równowagę na Rooku. Dlaczego? A bo na przykład z ww. minotaura wypada kusza i bełty, co byłoby zbyt silną bronią. Pisaliście także o elfach, jednak z nich wypada longsword. Możnaby tak pisac bez końca, czemu nie mieliby wprowadzić tego, a wprowadzić to. Niestety i tak nas nie posłuchają... zrozumcie, że oni robią to, co chcą.
Wywnioskowywuje, że to najmądrzejsza wypowiedź, również i Quodiona
(wszystkich nie czytałem)
Chociaż z tym repawnem troche przesadziłeś xD
@topic
A ja chciałbym żeby po rynku biegał sobie taki beholder i wyżynał wszystkich graczy -.- np: Jakiś newbie wchodzi do dziury z ghoulem lub z Mino magiem i taki newbie leży na ziemi ;/.
Mi brakuje Twojego mózgu ... albo inaczej, sensu w tym temacie ... Po kiego chu...steczka Ci demony na rooku ? Moze to mial byc zart ... nie wiem nie czytalem komentarzy, moze jestes debilem, nie wiem nie znam Cie, wiem tylko ze kiedys byl juz taki temat ...
Pszepraszam jezeli urazilem czyjes poglady polityczne, religijne badz czyjes uczucia, naprawde nie chcialem,
Z poszanowaniem,
Buc B)
Rookgaard jest dla nowych graczy, a nie dla Rookstayerów. Mi się podoba to, że wszędzie można być szybko (mała powierzchnia) i ważniejsze expowiska (dla FACC) obskoczyć w kilkanaście minut, co na Mainie jest właściwie niewykonywalne. Niepotrzebne mi żadne nowe potwory, respy depo. Bank też jest bez sensu, bo kolekcjonowanie platynek traci sens =/
Mogliby najwyżej w kolejnym updacie dodać max. 3 questy (2 FACC, 1 PACC chociaż jakby już tak miało być to zrobiliby odwrotnie >.<).
*coś w stylu questa na studded shield, tyle że zamiast banana byłyby 2 wisienki, a drzewa broniłoby około 3 orków i minotaur
*quest na plate shield (skrzynki broniłyby 4 minotaury)
*quest na jakiegoś kwiatka (np. red rose), którego broniłyby waspy, a sam kwiatek można byłoby wymienić na mace
Alanus Lutinum
12-11-2006, 16:58
Nowy potwór - Noobhunter, wykrywałby kto jest noobem i go zabijał jednym hitem. Rookared jest wporzo ja nie narzekam, tylko wieksza mapa by się przydała i więcej respów.
Powinni zrobić qesty na żeczy kolekcjonerskie np: dragon ham, scarf, i mini
pokoiki do robienia wystaw.
Zillek Edonek
12-11-2006, 17:39
Ale niestety CipSoft nie wprowadzi ulepszeń rooka tylko dla rooktayerów...
Ale pomażyć każdemu wolno. A ja chciałbym z 5 serwerów , powstałych specjalnie dla rookstayerów. Na normalnych serverach rooksayerzy dobijaliby do 30 lvl , a następnie podchodziłby do jakiegoś specjalnego pomnika przenoszącego go na inny server gdzie te wszystkie wasze mażenia byłyby spełnione...
Niestety wątpie, aby CipSoft wprowadziłby cos takiego , o ile to możliwe.
Antykwaczor_z_Calmery
12-11-2006, 17:52
Brakuje PVP! Bo przecież jak ci podejdzie jakiś noob 3lvl i zacznie gadać: "hahahahha noob ja cachero ja kill ty buhahahaha" to niestety nic nie możesz zrobić.
Mac Artur
12-11-2006, 19:38
Brakuje PVP! Bo przecież jak ci podejdzie jakiś noob 3lvl i zacznie gadać: "hahahahha noob ja cachero ja kill ty buhahahaha" to niestety nic nie możesz zrobić.
Powiem jedno. Wyobraz sobie sytuacje, jak banda 1-8 lvl trapowala by rookstayera aby go zabic jakby to wygladalo :D
Dark Sven
12-11-2006, 20:46
Brakuje wam czegoś? Pvp? Depo? Potwory? Questy? Sprzęt?
Main wita ~~
Alessandro Del Piero
12-11-2006, 23:08
@up
Sven dobrze gada. T byś chciał Dwarfa Soldiera? LOL. Kusza na rooku? Dwarven Shield na rooku? Battle Axe na rooku? Zastanów sie zanim coś napiszesz -.-
Antykwaczor_z_Calmery
12-11-2006, 23:34
Powiem jedno. Wyobraz sobie sytuacje, jak banda 1-8 lvl trapowala by rookstayera aby go zabic jakby to wygladalo :D Napewno lepiej, niż Maria Kaczyńska jako matka chrzestna F16.
Mi jedynie brakuje Depo ;>
Pan Klocek
13-11-2006, 10:28
Tobie bana brakuje...
To jest forum o rooku, nie mainie.
I co sie rzucasz? DARK SVEN ma racje...
Na rooku prawie nieczego nie brakuje, dlatego tylu ludzi zdecydowalo sie na nim zostac i wlasnie po tym mozna poznac prawdziwego Rookstayera - bierze Rooka takiego jaki jest.
W prawdze CipSoft moglby go lekko uatrakcyjnic, ale NIE mowie to u dwarfach, smokach, cyklopach, faraonach i co tam jeszcze za glupoty ludzie wypisuja. Chodzi o uatrakcyjnienie WIZUALNIE, np kawalek terenu ktory wyglada jak Port Hope, ot taka zagubiona dolina, albo ukryta piramida jak w Ank - oczywiscie z "rookowymi" potworkami, zadnych udziwnien.
Chodzi o to, zeby nowy gracz chcial grac w ta gre, a jak narazie to wszystkim znajmomym mowie "wiem wiem, wyglada okropnie, jakby kwadrat bil prostokat ale musisz przezyc rooka, a na mainie juz jest ciekawiej"
Ja bym tak zrobil gdyby zalezalo mi na nowych graczach ktorzy placa :]
Mi nie brakuje nic zupełnie nic oprócz jednej rzeczy: Rookgard powinien być przysunięty bardziej do mainlandu i powinien być zbudowany tunel na maina, lub portal przenoszący (nie mówię o tym w Minohell). Powinna być zrobiona specjalna wyspa, na której by lądowali wszyscy newbie do około 4 lvla. Od czwartego każdy by miał wybór, czy zostać na Rookgardzie czy nie, ale wtedy byłaby to jednoznaczna decyzja. Tunel lub portal powinien się kończyć w okolicach spokojnych aby każdy newbie mógł się przygotować do wyjść na miasto. To jest moja wizja. Oceńcie. :]
Ta i wtedy 100lvl z maina wszedł by sobie na rooka tym tunelem i dał full eq koledze żeby sobie przeszedł rookgaard w 5 minut.
mogliby dać np. war wolfy dla rookstayerów ;)
Lukasz(R)
13-11-2006, 19:58
no przedewszystkim depo :] i fajnie bylo by gdyby byl quest na poison daggera przynajmniej ale taki dla prawdziwych rookstayerow a nie ze na 8 lvl juz zdobyc mozna :P
Res Khmer
13-11-2006, 23:19
poison dagger'a ;/
Tebiator
14-11-2006, 07:59
oj tak tak ... poison dagger... przydalby sie... zdobycie go graniczy z cudem ( jesli w ogole da sie go zdobyc ) zabilem tyle minosow ze szkoda gadac... ale nigdy nie trafilem na poisona... :( jedyne co wartosciowe to skora z minosa... i tyle...
moze jakis mieczyk lepszy... i jakiegos potworka z 100expem :P ale by byla frajda :D
Ludzie po co wam depo na rooku jak można se robić dp chary... tunel na main(to chyba najlepszy wybór dla noobkow... żeby mogli sobie pójść szybko na maina jakimś tunelem bez voc bo kto wam przydzieli klase, jak pójdziecie jakaś jaskinią na maina...)
War Wolf na rooku- Next głupi pomysł, War Wolf wystarczająco mocno wbija sie z eq na main... to co dopiero na rooku. Jak chcecie takie monsters, dp to idzcie na maina, napewno wam się spodoba...
Antykwaczor_z_Calmery
14-11-2006, 12:56
tunel na main(to chyba najlepszy wybór dla noobkow... żeby mogli sobie pójść szybko na maina jakimś tunelem bez voc bo kto wam przydzieli klase, jak pójdziecie jakaś jaskinią na maina...)Tia, albo ludzie przychodzą z Maina na Rooka i do jasnej cholery będą gadać nooby, "jak ty to zrobiłeś" "WTF?" "MPA plax!" ZAPOMNIJCIE!
@ up
Albo po mainie biegaly by pierwsze lvl'ki ;P Wogóle zrypany pomysł xD
@ topic
Brakuje nam wiecej potworow!!
Można by zrobić dla rookstayerów drugą wysepkę a na njej dwarfy i dodać nowe lokacjie, !!QUESTY!!
Klucz do minomaga :P
Można by zrobić dla rookstayerów drugą wysepkę a na njej dwarfy i dodać nowe lokacjie,
Tia, tak samo możesz sobie powiedzieć "jestem rookstayerem ale na mainie" Człowieku! Rookstayer to taki człowiek kktóry zostaje na rooku, czyli jakby zrobili specjalny teren tylko dla rookstayerów, to to nie byl;iby rookstayerzy!
Jacekkkkk
15-11-2006, 14:19
Jesli wam czegos brakuje na rooku to po co wogule na nim gracie??
slawekmag
15-11-2006, 15:23
@up
Bo na mainie też nam czegoś brakuje
@top
PACCA!
A na serio to nowych terenów, potworów, questów. Ale głównie tereny. Aby rook to nie była jedna wyspa tylko równoległy świat dla początkujących i również rookstayerów. Warto to zrobić, chociażby dla jednych z najlepszych graczy - rookstayerów z Sunrisem na czele.
Mi bardzo brakuje
DEPO
...i może troche lepszej broni i tarczy oraz wiecej questów...:confused: :(
Michaello
17-11-2006, 21:32
Mi brakuje malego depo tylko dla rookstayerow, strefy dla rookstayerow (to marzenie, ale przeciez ludzie na main szybciej wychodziliby, poniewaz rookstayerzy nie przeszkadzaliby poczatkujacym B)), wiecej stworkow do zabijania takich jak np. butterfly, pig, seagull, island troll, carrion worm (:D), frost troll, swamp troll, centipede, scorpion, lion, bandit. Quest na jakis super rarek dla rookstayerow chcialbym zeby zrobili np. small rubby, crystal necklace, crystal coin (wiem ze to 10k, ale chyba zaden rookstayer by z tym na main nie wyszedl :P), wedding ring czy dragon ham. Chcialbym zeby rook byl lepszy i dla rookstayerow i dla poczatkujacych.. :)
Valanath
17-11-2006, 21:37
Mi na rukgardzie jak i majnlandzie brakuje takiej broni przeciwko noobom, ktora czyta fale umyslowe nabkow podczas gdy ty expisz... te fale to oczywiscie te fale ktory falujac zawieraja informacje ze ten akurat nabek zaraz zacznie lac ci potworka... :P Wtedy bron ktra lezala by np. w backpacku wysadzila by tego frajera w powietrze... a tak na poważnie... To depo jakies malutkie powiedzmy w okolicy stolow do wymian, czy jak to sie tam nazywalo i chociaz 2/3 questow... wtedy rukgard bylby ciekawszy.:)
Mogliby powiększyc mapę ^^
nartos1212
24-11-2006, 00:19
Mi brakuje hatek , lepszych questow , depo i zeby byly czary na roku takie jak Exori czy exevo flam hur B)
Pan Klocek
24-11-2006, 11:09
Mi na rukgardzie jak i majnlandzie brakuje takiej broni przeciwko noobom, ktora czyta fale umyslowe nabkow podczas gdy ty expisz... te fale to oczywiscie te fale ktory falujac zawieraja informacje ze ten akurat nabek zaraz zacznie lac ci potworka... :P Wtedy bron ktra lezala by np. w backpacku wysadzila by tego frajera w powietrze... a tak na poważnie... To depo jakies malutkie powiedzmy w okolicy stolow do wymian, czy jak to sie tam nazywalo i chociaz 2/3 questow... wtedy rukgard bylby ciekawszy.:)
To jakies jaja czy ty chciales powiedziec cos powaznei, bo nie rozumiem. 2/3 questwo z czego? 2/3 questa? chcesz nioedokonczony quest?? nie rozumiem.
Depo wielkosci stolow do wymiany hmmmm a juest gdzies wieksze? wielkosci 4 parceli czy o co chodzi? Depo wszedzie jest takei samo, mala czarna skrzynka, no chyba ze ty mowisz o calym pomieszczeniu, albo wogole nigdy nei widziales jak depo wyglada.... znow nie wiem o co ci chodzi.....
Ja tez nie wiem o co mu chodzi ale wiem o co mi chodzi :) Chcialbym zeby na rooku nie gralo tylu newbie i zeby nie mozna bylo zginac bo nie ktorzy to przesadzaja i skaladaja sie nawet na 1 lvl przez rata to juz przesada...Chcialbym jeszcze zeby dla tych ktorzy posiadaja powyzej 20lvl na Rooku dostali swoje malutkie skrzynki w ktorych mogliby przetrzymywac rozne roznosci :) ale dopiero od 20 lvla. Ten pocztkowy swiat powinien byc "ochronny" taki w ktorym niema dedow i zeby byl taki zeby mozna bylo poznac co wogole w Tibi jest grane i jak sie jej uzywa :)
nie wiem czy ta wypowiedz jest madra ale sie staralem :baby:
Mi brakuje hatek , lepszych questow , depo i zeby byly czary na roku takie jak Exori czy exevo flam hur B)
Wtdy to już ta wyspa by się nie nazywała Rookgaard tylko Main ...
@Klocek
Ja cały jego tekst zrozumiałem, nie wiem w czym masz problem.
Mi brakuje nowych terenów i tajnej broni przeciwko newbie ^.^ i noobom
Wolferin_Angel_of_Death
28-11-2006, 22:26
Nie krzyczcie bo to mój pierwszy post tutaj ;).
W pierwszej kolejności na Rooku przydało by się Depo, chociaż dwie skrzyneczki :) , zmniejszyło by to liczbę graczy i to o sporo, bo wielu robi sobie tak zwane Depo-Char (czy Char-Depo :p).
Mam nadzieje że może KIEDYŚ to Cipsoft wprowadzi :).
shadow1230
28-11-2006, 22:36
Mnie brakuje normalnych graczy.
Wy tu muwicie " czego wam brakuje na rookgaardzie " a prawdom jest ze rook jest po to zeby nauczyc sie na nim wogule jak grac, jak sie poruszac ( to dla zupelnie zielonych ) i jak expic !! :confused: Więc CipSoft nie zrobi tych rzeczy bo to wszytsko jest na mainie, a co do rookslayerow to byl wasz wybor sami wiedzielscie dobrze ze rook to wyspa nowych wiec MAIN CZEKA X(
gdyby było depo to chyba by była możliwość wysyłania rzeczy z maina na rook... (chyba że była by jakaś blokada)
Antykwaczor_z_Calmery
28-11-2006, 23:42
Wy tu muwicie " czego wam brakuje na rookgaardzie " a prawdom jest ze rook jest po to zeby nauczyc sie na nim wogule jak grac, jak sie poruszac ( to dla zupelnie zielonych ) i jak expic !! :confused: Więc CipSoft nie zrobi tych rzeczy bo to wszytsko jest na mainie, a co do rookslayerow to byl wasz wybor sami wiedzielscie dobrze ze rook to wyspa nowych wiec MAIN CZEKA X(
Ty to pierw się naucz języka polskiego.
@Wolferin_Angel_of_Death
"[..]zmniejszyłoby to liczbę graczy[...]" Wręcz przeciwnie. Przybyłoby wiecej rookstayerów.
Taaa a mi brakuje browara na roku :)
Fajnie by bylo mala kopalnie dwarfow zrobic
only zwykle dwarfy
i fajne by bylo pvp na rooku:D
Golion Xara
14-12-2006, 02:20
Witam. Co do tego co przydałoby się wprowadzić na rooku to:
1. Nowa runa Light magic missile do kupienia w sklepie w którym obecnie kupuje się Antidote Rune. Czarów spontanicznych - nie.
2. Mini skrytka\depo. Działająca tak jak depo na mainie, ale bez możliwości przesyłania czegokolwiek pomiędzy mainem a rookiem i odwrotnie.
3. Nowe troche lepsze elementy EQ do zdobycia z questów,np longsword, steel shield ,brass armor, magic light wand i takie różne - oczywiście tylko troche lepsze od tych najlepszych obecnie dostępnych.
4. Jakiś cudowny ,innowacyjny sposób na noobów.
5. Kilka nowych potworków respiących się gdzieś najgłębiej pod ziemią np: dwarf , elf , amazon - pojedyńcze spawny strzegące dostępu do najlepszych questów.
6. Dodatkowe respy zwykłych potworków na nowym małym terenie. (facc)
Witam. Co do tego co przydałoby się wprowadzić na rooku to:
1. Nowa runa Light magic missile do kupienia w sklepie w którym obecnie kupuje się Antidote Rune. Czarów spontanicznych - nie.
2. Mini skrytka\depo. Działająca tak jak depo na mainie, ale bez możliwości przesyłania czegokolwiek pomiędzy mainem a rookiem i odwrotnie.
3. Nowe troche lepsze elementy EQ do zdobycia z questów,np longsword, steel shield ,brass armor, magic light wand i takie różne - oczywiście tylko troche lepsze od tych najlepszych obecnie dostępnych.
4. Jakiś cudowny ,innowacyjny sposób na noobów.
5. Kilka nowych potworków respiących się gdzieś najgłębiej pod ziemią np: dwarf , elf , amazon - pojedyńcze spawny strzegące dostępu do najlepszych questów.
6. Dodatkowe respy zwykłych potworków na nowym małym terenie. (facc)
Oczywiście, gdyby wprowadzili to co mówisz, to za 2 updaty już byś chciał tam mieć plate seta, guardy, hmm.. pomyśl troche.
Michaello
14-12-2006, 18:31
A ja chciabym, aby zrobili cos czego na mainie nie ma, a na rooku jest (np. Apprentice Sheng- ten nowy potwor) :)
GothicMaster
23-05-2007, 13:37
Szlachtowania innych no i ja bym na rookgard dal wild warriora bo bardzo zadko leci z niego war hamemer :D
Addon ktory mozna zdobyc tylko na rooku.
Quest od np 30lvla+, jakis bardzo trudny i z jakas fajna nagroda :p
I jakiegos potwora w stulu Sheng tylko zeby sie respil caly czas
Questa na rookstayera.
Trzeba by wypełnić wszystkie questy na rooku po czym udać się do jakiegoś NPC i poprosić o tytuł rookstayera. Dostajemy jakieś zadanie z którego dostajemy item dostępny tylko dla rookstayerów, nie możemy go sprzedać i dostajemy tytuł Rookstayer.
Bez depo można przeżyć, bank też niepotrzebny itak mam 2K w platynkach. Ale ghoul by się przydał i spike sword :) może jak na tibi będzie dużo rokslayerów z levelami 20 to może dlanich by coś lepszego dodali :DD bo by zabijali mlodym potwory i ludzie by nie mogli levelów szybko robic :DD Albo karzdy quest byby l latwy bo potworki wybite by byly zawsze hehe
wystarczy 3 rokmasterów na tibi by bylo caly czas i będzie wielkie spustoszenie B)
tak szczegolnie gdy nie grasz przez jakis czas i ci dp chara usuwaja ... a bylam troszeczke retired ;( dp must be on rook!
@up
Mogłaś wbić depo charem 3-4lvl i po sprawie.
Mi na rooku brakuje jedynie więcej fajnych ludzi...
Goldscorpion
23-05-2007, 19:10
Więc po kolei:
1. Dlaczego do cholery wycofali poision daggera??!! teraz taki przeciętny rookslayer nie ma chęci do dalszego grania bo ma najlepsze eq. :/ Czyli wprowadzenie jakijś nowych itemków wypadających bardzo rzadko za minotaura albo rotworma.
2. Nowe questy
3. Nowe tereny:
- wyspa (najlepiej dla pacc, żeby była wolna od noobów :p). Przechodzisz mostkiem z pacc area na wyspę i stoi tam zameczek albo taka mała wieża. 5 pieter up na kazdym waspy i 5 pięter down (piwnice). -1 trolle -2 skeletony ( resp 2-3) -3 minotaury -4 rotwormy -5 rookhell (roty, mino i może jakskinia z bearami)
4. I może jakiejs najazdy na jakimś terenie. Np. plaga skeletów na północy kontynentu albo np. najazdy elfów itp.
@up
Mogłaś wbić depo charem 3-4lvl i po sprawie.
Mi na rooku brakuje jedynie więcej fajnych ludzi...
a myslisz ze nie wbilam? i tak mi usunelo chary... a na domiar tego zrobilam nowego dp chara i przenioslam 100 piorek i poszlam na chwilke od kompa to przyszedl jakis noobek i zlurowal raty....-.- jaki wk@#w mnie ogarnal..
szkoda ze jest bank na rooku zawsze jak porzebowałem kaske to szedłem se na resp wolfuw i tam miałem 300gp z deda na dzien dobry.
zabijania na party pod gadką jak tu klikniesz to dostaniesz ,,empa!''
rutek322
04-06-2007, 19:40
Mi na rookaardzie brakuje 2 rzeczy mainlanda i normalnych graczy -.-
Mi brakuje pięknych dziewczyn i zimnego piwa:)
to wyłącz kompa i idź do baru ..
crystal12
09-06-2007, 19:17
- Na północy rooka powinni jakiś mały, lodowy teren zrobić, gdzie byłyby frost trolle, polar beary i winter wolfy.
- Jakiejś mini pustyni na której chodziłyby Hieny, Bugi i 1 war wolf na 10 minut. Na tej pustyni była by dwupiętrowa piramida. Na każdym piętrze po 2 pomieszczenia, z czego nie dało się wejść zawsze do tego po lewej (wejście jest od prawej). Na parterze byłyby: 0-1 skeleton, trolle i raty, oraz schody, a za tą grubą ścianą (w drugim pomiesczeniu do którego nie można było się dostać) 3 fire fieldy i 1 fire devil (oczywiście brak dostępu doniego. Tak dla picu). Na 1 pietrze byłyby 0-3 skeletony, 0-3 bugi, troll, minotaur, a w tym niedostepnym pomieszczeniu za gruba sciana lezalyby sobie scarab coiny i ancient scarab (też dla picu, chociaż mogło być tam tajne dojście, lecz tak trudne jak do MM'a). Na 2 piętrze byłyby tylko 0-2 ratów i NPC Mumia, a za grubą ścianą skarbiec tego NPC (też dla picu_, w którym leżałoby 100 scarab coinów, golden armor, golden helmet, demon helmet, elven amulet, frozen starlight, blessed shield, avenger.
- Questu w podziemiach tej piramidy - Pomieszczenie questowe byłoby takie jak piętra tylko że bez muru na środku. Byłybytam: 3 minotaury, 2 larwy, 4 raty, 2 cave raty i NPC Banshee. Kiedy ubiliśmy potwory zagadujemy do NPC Banshee (jej imię to Princess of Banshee) i mówimy: (teksty banshee tłumaczone na polski)
my: hi
ona: Witaj drogi wędrowcze...
my: quest
ona: Wspaniale! Wykonałeś quest! Musisz wybrać skrzynkę z nagrodami, więc? Skrzynka A, czy B?
my: A (jeśli chcesz B to B)
ona: A więc proszę... Oto twoja nagroda...
Potem ona teleportuje nas do świątyni...
Nagroda w skrzynce A to:
2 small saphire, small diamond, small ruby, longsword, plate legs
Nagroda w skrzynce B to:
2 small saphire, small ruby, yellow gem, plate armor, brass legs, present box, a w prezencie: Rookgaard Bear.
Quest nazywał by się: Rookgaard Pyramid Quest.
- Na bagnach małego respu swamp trolli
- Wiezy szkieletow.
- Lepszego eq np. Najsilniejszym armorem bylby plate armor, legami plate legs, mieczem spike sword, siekierka hunting spear, maczuga daramanian mace, shieldem dwarven shield, butami sandaly (chociaz mozna zdobyc soft boots lub boots of waterwalking na rooku tylko od boga), helmetem dark helmet.
- Dwóch kopalnii dwarfów. Jedna na PACC Area a druga dla FACC. W kopalni na PACC Area możnabybyło zobaczyć soldiera za murem.
- Domki (ale bardzo mało)
- Jakis rzeczy, których niebyloby na mainie, a byly na rooku dla odmiany. Np. jakis Bronze Dagger, Training Sword, Blurite Sword, Iron Shield
- Coś nowego np. zwoje z zaklęciami, ale tylko takie w stylu Antidote, LMM, czy Poison Field.
Ale się rozpisałam... :baby: Jak zrobie ta swiatynie to editne posta i dam screeny z pieter.
Ja bym chciał ,żeby na rooku było PVP i może Dwarfy,Amazon!:D
@up & 3xup.
Taa... a świstak siedzi i zawija...
a moze by tak cos sensowniejszego?
co do pvp... to bez sensu... chyba ze by jakąs specjalną arene do tego zrobili...
gdzie mozna by bylo rozgrywac takie "walki".
Cos slyszalem ze Master Slayer, dal taka propozycje na forum.tibia.com.
pzdr0.
A mnie to brakuje zcarow i depo. i wiekszej ilosci przestrzeni, co mi sie podoba to to ze nie mozna zabijac graczy :p przynajmniej nie madam co 10min
Najbarrdziej brakuje mi GM'ów, którzy mogli by zbanować bottera.
Nie wiem jak jest na innych światach ale na Morganie to poprostu dramat.
ROOKIE_MARIO
18-06-2007, 14:56
Mi brakuje :
Demonów,
Zabijania innych graczy
Ciekawe, ciekawe. Pomyślmy... Podchodzi 60 level do początkującego 1. level'a i go dedzi...(no comment) Następne(Demony...) Masz w tym rację Demony muszą być na rooku(ironia). Będziemy go mieli na 2 hity z Katany i nam wypadnie MPA albo Mastermind Shield.
@Topic
Mi brakuje na rooku tylko tych rzeczy:
-zabicie MM( Minotaur Mage),
-Zabicie Ghoula,
-Zdobycie SS(Spike Sword albo Sword of Fury),
-No i oczywiście wejść w TP niedaleko MM (Minotaur Mage).:cup:
-Chcę też "pobić" "Sunrise" w level'u( nie możliwe, ale można pomarzyć).
Maciektgk
19-06-2007, 23:28
Mi brakuje wykrywacza noobów, który mówił by który gość to noob i brakuje mi czaru który przyzywał by nowego potwora na rooku który nazywał by się Noobkiller i dedał nooby wykryte wykrywaczem.
walet-94
20-06-2007, 19:14
Według mnie brakuje najbardziuej depo i czarów.;);) Czary tylko niektóre, albo specjalnie stworzone nowe. wyobrażmy sobie któryś lvl na roku który wali z Exori lub SD`ków, a depoo w ograniczeniu do 100-200 itemów bo więcej na roku się nie ma itemów.:D:D:D
Rychulec
20-06-2007, 19:24
A mi brakuje potworów....Jest ich za mało :(
Na nowym serwie trudno szczura spotkać ;(
Pan Klocek
21-06-2007, 12:16
Według mnie brakuje najbardziuej depo i czarów.;);) Czary tylko niektóre, albo specjalnie stworzone nowe. wyobrażmy sobie któryś lvl na roku który wali z Exori lub SD`ków, a depoo w ograniczeniu do 100-200 itemów bo więcej na roku się nie ma itemów.:D:D:D
No nie wiem, w podpisie masz noobom stop a piszesz takie głupoty, czary na rooku? Daj spokój. Antidote wystarczy. Depo by tylko spowalniało wyjście na maina a po to jest rookgaard. Po co 6lvl depo? Żeby sery i cluby chował? A po co? Jest bank i to wystarczy.
Jeśli mieliby coś dokładać to tak:
Nowy bankier - doskonale wiemy jak wyglądają kolejki do bankiera, czasmi to 15 minut się czeka.
Kurczaki - przenieść z miasta na północno - zachodnią część wyspy (koło wasp tower). Ograniczy to ilość tz feather-botterów na 1 lvlach.
Stamina - ograniczyć do 15h, tyle czasu wystarczy spokojnie aby opuścić rook, a ograniczy to botterów na ratch
Noclegownia u Amber - możliwość wynajmowania łóżek, przydatna jeśli skończy ci się stamina (to akurat dobre dla Rookgaardianów)
Nowe tereny - rook jest początkiem, reklamą Tibii, należy więc zareklamować ją odpowiednio, np dodając na plaży dziurę do rozkopania wewnątrz której odnajdziemy katakumby stylizowane na piramidy z Ankrahmun, potwory oczywiście typowo rookowe. Dodać więcej pięter do górki ze ślepym orkiem, na samym czubku będzie lodowa kraina (potworki jakieś typowe dla rooka ale jednak inne, np winter wolf, czy dzwiedź polarny), na końcu lodowej krainy zagubiona dolina wyglądająca jak dżungla z Port Hope, potwory typowo rookowe. Nie popsuje to rooka, a ludzie zapragną zobaczyć podobne tereny na mainie.
Nowe bossy - Sheng jest za twardy dla większości newbe, nie posiadają wystarczającego doświadczenia i wolą się okradać niż walczyć ramie w ramię. Dlaczego by nie dodać nowych łatwiejszych bossów? Np:
Anakonda - boss - wąż (pomysł darushu) na stronie dla pacc w dziurze z węzami, hp: 55 exp 40 - truje od 5 hp
Worg - boss - wilk, dziura na północnym zachodzie rooka na facc, hp 60 exp 40 loot: wolf fang necklace (very rare) i wolf paw
Bombardier Beetle - boss - bug, bugi pod All Dee, hp 60, exp 40, atakuje raz kiedyś explozją na 1sqr (1-15 obrażeń) loot: 5-10 wisienek, 10-25 gp, stuffed bug (very rare) - nowy itemek, taka mała wypchana biedronka, typowa ozdoba/trofeum za zabicie bossa
Araneus - boss - poison spider, poison spider hell, hp 55, exp 50, trucizna od 5 hp, summonuje 1-2 zwykłych spiderów. Loot: 1-10 gp, Araneus silk ( very rare, taki jak z GSa tylko całkiem bezużyteczny ;) )
Oki koniec bo sie za dużo rozpisałem, część pomysłów zaczerpniętych od gildii AoR i ewentualnie nieco zmienionych...
... albo? Pospolitego scorpiona.
Pewno wielu z Was by stwierdzilo, ze na rooku to jest smiertelne dla graczy 1-8 lev. No ale zmusilo by to do noszenia 'antidote runes' (gdybys oczywiscie mial chec stanieciem z nimi 'oko w oko').
Byloby to takze duze urozmaicenie dla Rookstayerów... My Rookstayerzy tragamy ze soba tylko i wylancznie Life Fluid'y. Co do 'antidote runes'... to bardzo rzadko a jak juz tak to w ilosciach nieprzekraczajacych '2'. Skusilo by to do noszenia ich wiekszej ilosci... tylko ze by byl problem, bo nikt by niechcial na nie isc.
Albowiem i na to by byla rada... wystarczyl by nowy teren w 'poison cave'
A dokladniej, idac do areny z Rotwormem, na samym koncu... schodzilo by sie w dol, i bylby tam jakis korytarzyk z kilkoma osobnikami :) Na koncu - skrzynki z nagrodami. 100gp - 10 poison arrows - wedding ring - ewentualnie scarf.
Dobrze by takze zrobil jakis resp, do dwoch carrion wormów gdzies za gorami za lasami...
Co do amazonek niemam nic przeciwko... jednak twierdze ze co za duzo to nie zdrowo dla Rookgaardu... i owe troche zepsuly by ten klimat. Chociaz gdyby sie pojawily... jak juz powiedzialem: niemialbym nic przeciwko.
Ale co najwazniejsze... Nalezy zmienic dialog z Blind Orc'iem.
Bo ilez razy chcac kupic wieksze ilosci strzał... bylismy to niejednokrotnie 'muted', albo schodzilo nam na zakup 400 strzal... kilka minut.
Czyz nielepiej i niepraktyczniej, byloby dodac do rozmowy 'cyferki'?
Zeby juz niepisac 'goshak pixo' (10 strzal), tylko np. 'goshak 400 pixo' (400 strzal)?
Moze to update cos zmieni bardziej znaczacego na Rookgaardzie, niz wprowadzenie nowej grafy.
Ja juz osobiscie ze spelnieniem ostatniej propozycji bylbym szczesliwy. :)
See Ya.
hmm....depo, mogło by byc chodz pare skrzynek ( tłok przy nich byl by zapewnie ooooogromny ale co tam;) ).
Troche nowych terenów dla pacc jak i facc w podziemiach( np.nowe tajemnicze miejsca )
Więcej zagadek (ktore da sie rozwikłac:D) i ciekawostek...
Zaraz ktos napisze - oooo odezwal sie czolowy Botter (juz sie przyzwyczailam do tego okreslenia =] )
PeZet Dr. =]
Hmm wlasnie dlaczego debówke nazywacie Botterką?Nigdy nie bottowała a wiedzcie pamietam ją z czasów 38-go lvla..Nie ma czego zarzucać na temat botów,jednak nie wiem czy sprawa MC jest prawdziwa ale pamietam jak cie z 5 razy Przyłapałem jak Ridguimem i debovą byłaś zalogowna w 1 chwili,może 2 kompy któż to może wiedzieć,lecz przy podejściu do testu na Tutora nie powiesz ze robiłaś to do końca legalnie..lecz i tak nie zdałaś . Ale naprawde apeluje do ludzi o nie nazywanie Jej Botterką ponieważ nią nie jest.Sry za lekki offtop..
() ./\. ()
\______/
Mowicz
Pan Klocek
21-06-2007, 16:05
@Instynkt
Zdaję sobie sprawę, że to są tylko pobożne życzenia, na tym polega chyba ten temat :P
Jak rozwiązać bankiera? A proszę bardzo, może tak jak kapitanów statków? Rozmowa z kilkoma ludzmi "Hello, please can you deposit 400 gold?"/"Hello i want to withdraw 400 gold".
Kurczaki, a co będzie przeszkadzało żeby były poza miastem? Może i ją jak króliki jeśli chodzi o exp, ale dają jeden itemek który jest potrzebny do addona, tak na rooku jak i na mainie. Ludzie ustawiają boty na 1lvlach i zbierają całymi dniami pióra. Mów sobie co chcesz jest to nielegalne, a zbanowanie wszystkich botterów niemożliwe, bo zakładają kolejne postacie. Raportowanie tutaj nic nie daje.
Stamina - nie mówie 3h bo tyle nie zajmie newbe wyjście z rooka, potrzebują oni znacznie więcej, a 15h to wystarczająca ilość. Pokaże to teżnowym co ich czeka jak wybiorą sobie profesję. Na mainie 50h staminy jest dobre, nie potrzeba tego zmieniać. A raportowanie botterów? Można oczywiście tylko po co robić prace GMom, niech się zajmują poważniejszą pracą niż botter na ratch, np h lvl dzielący konto.
Noclegownia - ograniczyć spanie do max 1-2h
Anakonda - dziura na pacc jest na bagnach :P i w środku w dziurze również są bagna :P
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.