Pokaż pełną wersje : PvP Enforced---Sorc czy Pall?
Ostatnio postanowilem ze zrobie sobie chara na Dolerze(juz mam 6lvl) niedlugo wychodze na Maina i nie wiem czy wybrac sorca czy moze palla??
Podkreslam iz najbardziej interesuje mnie expienie na ludziech(w koncu po to gram na tym serwerze).
Chce wiedziec ktora profesja lepiej bedzie sobie radzic w walce pvp.
Jak uwazacie jaka profesja jest lepsza?
P.S. <<<<DLA ZAINTERESOWANYCH>>>>>Nie porzucam swojego knighta(40 lvl) tylko na Dolere bede wchodzil od czas do czasu.
Jezeli chcesz szybko pasc to sorc hyhy
Sorcem najlepiejs ie pekuje.. ale dopiero potem ... tylko pierw dojdz do tego potem :]
ja bym bral sorca.. zalezy tez czy mash pacca..
wybieraj.. albo trening i bolty itp..
a sorcem stawiash 2x archery i np... :>
sorca czesciej wala bo ma runy fakt...
zreszta... nie wiadomo czym lepiej grasz i czy mash pacca
osobiscie polecam inferne.. lepsi ludzie (ab) zawsze beka itp :P pzdr
Bierz sorca, zrobisz po cichu 20lvl potem to juz jedziesz na ludziach
sorca weź-2 dni zawalasz szkołe i rankiem wstajesz o 5:00 i robisz 20 level i magic i wymiatasz, a potem juz luuuuuuz..... Przy palu możesz zacząć wcześniej na ludziach expić ale wątpie, że szybo skille ubijesz....
z tym expieniem na ludziach nie ma tak fajnie jak sie wydaje... po 1. expa za ludzi niema tak duzo, a zeby ubic trzeba stracic troche run/amunicji a na mniejszych lv to sie raczej nie zwroci.....na 30lv+(kiedy loot z ludzi calkiem dobry juz) ciezko ubic kogos z wiekszym lv, a zdobycie tego 30lv to juz zupelnie inna bajka..... a co do zabijania ludzi.... mimo ze to epvp, to random pking jest tepiony, glownie przez hlvli.....
@up
Calkowicie sie z toba zgadzam. To ze to jest pvp enforced to nieznaczy ze ludzie graja tam tylko poto aby se popekowac. Pk jest najwieksza plaga na pvp enforced i trzeba ta plage tepic :> Przez tych wszystkich random pekerow na infernie jest teraz kryzys z runami, bo niema kto tych run robic (pekerzy uwielbiaja lac 9-11 lvl drutow sorcow -.-)
@topic
Pall dobry jesli masz slabe lub srednie pvp :P, Sorc dobry jesli masz dobre pvp ^^, Knight dobry na poczatku (wh wymiata :P)
Z expieniem na ludziach się pożegnaj (przynajmniej na średnim lvlu) bo przecież jak ktoś doszedł do tego 30+ lvlu na tym świecie to musi mieć przyjaciół.
Ja bym brał sorca, pomęczysz się kilka dni robiąc hmmy, potem se expisz ostro na ludziach, fajny loot może byc.
moim zdaniem powinienes wybrac sorka. dlaczego?? zrobisz se 20lvl i 30mlvl i robisz se sd'ki i potem to juz tylko jazda!!!! a pall, no nie tylko nie pall, ja sam teraz sorka robie ale na hibernie :)
Lord Sozeron
26-02-2005, 14:39
Wybiez sorca do pk poprostu szybciej cokolwiek zabijesz tylko minimum 20lv i 30mlv a najlepiej 27lv i 40mlv i oki mozesz wymiatac a pall musi duzoo trenic.
Ja bym wybral sorca. ;)
A ja ci polece druta. Moze robic te najprzydatniejsze runy do pekowania niskim lvl, w dodatku ma uhy za free. Zrobisz sobie bp hmm, bp uh, kilka ff i gfb i juz mozesz szalec, a zanim sorcem zrobisz hmm, sprzedasz je i kupisz uhy to troche czasu stracisz. Druid r0x ;)
Faktycznie na pvp enforeced lepszy druid, nie musisz kupować UH i ma więcej kasy na niskim lvl. Dobijasz do 27 lv (Zerk ^^) i możesz PKować z summonami :P
Mc macio
26-02-2005, 19:12
ja tez bym ci druta radzil
tez sobie tam zrobilem druta (9lvl, 12mlvl) do pekowania. jak narazie nawet idzie jakos i jest good. jakby co to do Vireusa mojego chara.
Mc macio
26-02-2005, 19:14
ja tez zrobilem sobie tam postac, do pekowania oczywiscie inaczej grac sie nie da
mam juz 9lvl i 12 mlvl jestem Vireus(jakby co)
ja polecam sorca wlasnie dzisiaj zrobilem na infernie 1 lvl :) heh chce juz do konca tibi grac na inferze
Ciekawy temat, dzisiaj właśnie zrobiłam sobie chara na Dolerze :D I ja jednak myśle że palek będzie lepszy bo jęsli chcesz grać od czasu do czasu to trzeba ten czas efektywnie wykorzystać a nie stać i runy robić (nabicie 20-27vlv tez troche czasu zajmuje). Więc raczej palek będzie lepszy.
p.s jakbyś zdecydował się na palka chętnie potrenię (mam 2 lvl dopiero :baby: ). Mój nic to Malena B)
Wedlug mnie palek najlepszy... Robisz skille 60+, kupujesz duzo uhow i na 80 levelu wymiatasz... A zeby bylo smieszniej to na takich serverach najlepiej expi sie na ludziach knightem, wystarczy zrobic skille 70+, bierzemy warhammera i jestesmy cool :D Widzialem filmik jak dwoch braci tak zrobilo w jeden dzien 20 level z 8 :P. Zabijali 30 levele na luzie. oczywscie mieli duzo uhow.
Polewkin
27-02-2005, 00:59
ja polecam sorca wlasnie dzisiaj zrobilem na infernie 1 lvl :) heh chce juz do konca tibi grac na inferze
Coś mi sie nie zdaje ze bedziesz juz ciagle grał na infernie,mam druida na 18 lvl inferna i to pekowanie calkiem przyjemne nie jets,mialem tam 25 lvl i w ciiagu dnia spadlem na 20 lvl,wiec nieciekawie jest na pvp enforced!!
B) B) B)
Imie xxxx
Serwer Lucera
Level 17
Magic Level 26
Skille 17/20
Profesja Sorcerer
>>>>>>>>>BEST SORCERER OF LUCERA<<<<<<<<<<<
:mag: :mag: :mag: :mag: :mag:
palek lepszy bo sorca ci odrazu zabijom
expowanie na ludziach to fana rzecz :evul: ale jeseli nie msz protectora to moze byc cienzko
Jeremiasz Pachwina
07-03-2005, 21:16
Weź palka - jest lepszy. Sork na niskich lvl jest wręcz prostacki do zabicia, a palek moze sie chociaz troszke bronić B)
Lord Sozeron
07-03-2005, 21:24
Jesli masz zamiar grac krotkoo na takim servie to pall a jesli mazy ci sie duzo zabijania poprostu masss pk to sorc lub drut ale lepiej sorc ;)
Lord Of Knight's
14-08-2005, 10:59
Pall ponieważ jak nie masz doświatczenia w celowaniu z run to sorc pada jak mucha.. A pall.. z boltów przewaznie trafi 8o
Sir Kondzior
15-08-2005, 20:01
sam mam sorca 20lvl 34mlvl dobrze mii sie pkowalo ale na poczntku jets trudno bedziesz latwo dedal ja na twim mjecu wziol bym chyba palla :cup:
Jak widac po Upie ceny runek poszly w góre.Nabijesz mlvl zarobisz kase na eq i pozostale czary i idziesz expic. Jak masz Pacca to na Tomb zbierasz lucika ze szkieletów i jestes bogaczem.
Macieq17
16-08-2005, 13:23
z tym expieniem na ludziach nie ma tak fajnie jak sie wydaje... po 1. expa za ludzi niema tak duzo, a zeby ubic trzeba stracic troche run/amunicji a na mniejszych lv to sie raczej nie zwroci.....na 30lv+(kiedy loot z ludzi calkiem dobry juz) ciezko ubic kogos z wiekszym lv, a zdobycie tego 30lv to juz zupelnie inna bajka..... a co do zabijania ludzi.... mimo ze to epvp, to random pking jest tepiony, glownie przez hlvli.....
Mam Pytanko: OD KIEDY ZA PLAYER-a JEST EXPERT... 8o :D Hahah Widze że noooobki... :/ oj oj... :/
Master Sparco
16-08-2005, 14:16
Mam Pytanko: OD KIEDY ZA PLAYER-a JEST EXPERT... 8o :D Hahah Widze że noooobki... :/ oj oj... :/
Buhahahahaha co za Lamer :) omg hahahaha
Jesli chcialbys wiedziec to na swiatach pvp , Takich jak Inferna, Dolera, itp. Za kazdego zabitego człowieka o wyższym levelu niż twoj dostajesz expa. Jest to chyba 50% tego co ta osoba straci. I sam jestes N00b lamerze.
hmmm ja zamierzam grać na inferi i tak się zastanawiam co wybrać ? :S a waszym zdaniem knighta / palka/ sorca/druta powiem że chciałbym sobie tam już dłuższy czas pograć
Thunder Birth
17-08-2005, 16:52
Jesli chcialbys wiedziec to na swiatach pvp , Takich jak Inferna, Dolera, itp.
To jest wiecej swiatow epvp ?
Cos czuje ze wielu z was nigdy niegralo na epvp i niema zielonego pojecia jaki exp tam dostaje sie za zabicie gracza. Exp dostaniesz tylko za zabicie kogos na wiekszym lub rownym lvl od ciebie ilosc doswiadczenia jest uwarunkowana od roznicy w poziomach jaka was dzieli i trzeba pamietac ze na Infernie za zabicie nieodpowiedniej osoby mozna tego samego dnia trafic spowrotem na Rook'a ;]
Na epvp najleprzy jest Sorc. Dlaczego zapytacie ato daltego ze na epvp jest mniejsze opuznienie pomiedzy strzalem z pojedynczego czarami/runy i niemozna dostac "zadyszki", a wiec mozna walic UE co sekunde.
Taki Filthy Ragon moze walnac co sekunde UE ktore zada 500+ dmg, a walnac ich moze 4 :P czyli 2k+ dmg czy to niejest masakra ? ;]
Thunder from p(r)oland
Sorc czy drut teraz po updacie jest spox,wandy i rody daja mu straszna przewage nad innymi profesjami ,bo nic ci nie da skill ani eq na magie.
Knight tez jest niezly ale trzeba sie niestety wyskilowac,a w przypadku pvp-e jak padniesz 4 razy w pare minut i skill spadnie o 5 to sam wiesz ile czasu poswieciles na zrobienie 5 skili i sie zniechecasz niestety,ze nie wspomne jak wypadnie np.BS czy GS czy inne drogie cacko to zyc sie odechciewa :P
Po co sie zachwycacie takim fiftym ?,skoro juz razcej nie walnie z UE :)
Palek tez niezle combo moze wsadzic walac dodatkowo z run,i to juz na nieduzym lvl (np.bolt 30 hp + hmm 20 hp =50 hp),a zrobic lvl do walenia z UE to masakra na swiecie pvp-e.Chyba ze masz duuuzo cierpliwosci i protka znanego.
.
Ale sam wiem po sobie ze jak masz noob chara do Pk to lejesz na jakies protki,nawet jak ma protka z 100 lvl i walisz typa jak masz mozliwosc.Niech cie nawet zrokuja jak loot byl oplacalny :P
Robisz nowego noob chara albo grasz swoim mainem :)
Byle sie oplacalo :)
Nie da sie grac jednym charem jak chcesz popekowac i rozwijac postac na pvp-e.
Czy ktos pamieta np. Kurt-Erik ?Znany pker z Thais ,ja go pamietam 40 lvl a widzialem go ostatnio z 15 lvl.
Moja taktyka jest taka na pvp-e:Glowny char do rozwijania i noob chary do pkowania zeby byl fun i loot :)
Poznanski Rycerz
20-02-2006, 13:36
zobacz se kiedy byl ten temat.... RECE OPADAJA
To jest wiecej swiatow epvp ?
Cos czuje ze wielu z was nigdy niegralo na epvp i niema zielonego pojecia jaki exp tam dostaje sie za zabicie gracza. Exp dostaniesz tylko za zabicie kogos na wiekszym lub rownym lvl od ciebie ilosc doswiadczenia jest uwarunkowana od roznicy w poziomach jaka was dzieli i trzeba pamietac ze na Infernie za zabicie nieodpowiedniej osoby mozna tego samego dnia trafic spowrotem na Rook'a ;]
Na epvp najleprzy jest Sorc. Dlaczego zapytacie ato daltego ze na epvp jest mniejsze opuznienie pomiedzy strzalem z pojedynczego czarami/runy i niemozna dostac "zadyszki", a wiec mozna walic UE co sekunde.
Taki Filthy Ragon moze walnac co sekunde UE ktore zada 500+ dmg, a walnac ich moze 4 :P czyli 2k+ dmg czy to niejest masakra ? ;]
Thunder from p(r)oland
Gówno prawda, jeśli mam być szczery. Ty grałeś na epvp? Nie wygląda -.- Na epvp JEST EXHAUSTED. Z runek jest ono bardzo zmniejszone (ale jest), a ze spontanów jest takie same jak na innych worldach.
@topic
Polecam palka dla FACCów. Ja bez problemów wbiłem 22 lvl i 61 dista i moge sobie PKować. Czasem jakiś 20-25 sorc padnie... Sorcem/druidem jest o tyle lepiej, że masz SD Powera i summony, no ale trzeba też mieć 27+ lvl żeby to wykorzystać, co bez PACC jest trudne do osiągnięcia, chyba, że gra się po nocach. Jak masz pacca (a chyba masz z tego co pamiętam) to graj sorcem.
Elite_1990
25-02-2006, 10:23
Moim zdaniem powienienes wziasc sorca ale nie zalam sie jak bedziesz czesto padac ;p Dla mnie i tak najleprzy jest knight:miecz:
Moim "skromnym" zdaniem:cygaro: ... SORK IS THE BEAST!!!:dance:
Ups chyba dalem spama :p! Sry for all!
poisoner
09-03-2006, 14:49
Ostatnio postanowilem ze zrobie sobie chara na Dolerze(juz mam 6lvl) niedlugo wychodze na Maina i nie wiem czy wybrac sorca czy moze palla??
Podkreslam iz najbardziej interesuje mnie expienie na ludziech(w koncu po to gram na tym serwerze).
Chce wiedziec ktora profesja lepiej bedzie sobie radzic w walce pvp.
Jak uwazacie jaka profesja jest lepsza?
P.S. <<<<DLA ZAINTERESOWANYCH>>>>>Nie porzucam swojego knighta(40 lvl) tylko na Dolere bede wchodzil od czas do czasu.
Zrob sorca, bo pala ci od razu beda zabijac jak bedziesz skilowac i dobijac nim 4 mlvl, w ogole sorc w pvp duzo lepszy. :p
Jasne ze sorc musisz tylko poekspic do 20 lvla a potem gitz
moim zdaniem powinienes wybrac sorka. dlaczego?? zrobisz se 20lvl i 30mlvl i robisz se sd'ki i potem to juz tylko jazda!!!! a pall, no nie tylko nie pall, ja sam teraz sorka robie ale na hibernie :)
Po pierwsze: sd jest na 45lvl.
A pozatym to wybierz pallka, bo na sorcu odrazu padniesz...
Po pierwsze: sd jest na 45lvl.
[..]
Ale nie było przed update, a temat jest lekko przestarzały.
eh juz nic srry nie zauwazylem ze temat juz taki stary...
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.