PDA

Pokaż pełną wersje : help me!!!!!!!

neo_maly
26-02-2005, 10:02
mam keyloggera a z tej pobieralni keyloggerhunter nie dziala na windowsa 98 podajcie stronke z takimze programikiem do usuwania keyloggerów albo powiedzcie jak robic format 98 bo nie umiem! plx. dla mnie lebpszy by byl ten 1 sposób :) :D pomuszcie!!!!!!!!! bez komentarza na ortografie :] plx pomuszcie stracilem najlepszom postac 13 lvl 11 mlvl ;(

Acid
26-02-2005, 10:04
MKS Vir, Norton... poszukaj tego...

neo_maly
26-02-2005, 10:35
no ok ale nic niemoge znalezc ale jesli jusz to z tej bobier nic nie dziala
zciagnolem pare dni temu avast ale niewiem jak wirusy usuwac ale co do keyloggera i tak go nie rozpoznaje ;(

Ulrek
26-02-2005, 11:01
MKS vir jest tu: skaner.mks.com.pl
Keyloggera można spróbować usunąć ręcznie (pewnie nic to nie da, ale warto spróbować). Wduszamy ctrl+alt+del i szukamy tam podejrzanych programów (w przypadku windowsa xp procesów). Nie pytaj się jakich bo nie mam zielonego pojęcia, to samemu wiedzieć co jest załadowanym anty wirem czy driverem a co świństwem. Potem klikamy Start -> Uruchom i wpisujemy msconfig. Tutaj w menu Uruchamianie (bądź Autostart, nie pamiętam jak jest w Win98) również szukamy podejrzanych programów i je wyłączamy. Potem klikamy OK. Jak windows się zapyta czy zrobić reboota to klikamy "Nie". Następnie wciskamy Start -> uruchom i wpisujemy regedit. Robimy kopię zapasową (gdzieś w menu File jest odpowiednia opcja), po czym w
HKEY_LOCAL_MACHINE/Software/Microsoft/Windows/CurrentVersion/Run (są tam też inne Runy, typu Run-, RunOnce, RunServices) usuwamy podejrzane wartości. Jeśli system przestanie się po tym uruchamiać, odpalamy tryb awaryjny i ładujemy spowrotem wcześniej zapisaną kopię zapasową.
Teraz restartujemy system.

To prawdopodobnie nic nie da, albowiem wirusy są na tyle sprytne by zapisywać się też w innych kluczach rejestru i potem ładować się spowrotem, ale zawsze można spróbować - a nuż się uda.

Po za tym jeśli znasz nazwę keyloggera, a nie możesz go usunąć na www.google.pl (http://www.google.pl) wpisujesz tą nazwę i powinno ci wyświetlić strony z jego opisem oraz opisem jego usunięcia.

bobier

Co to znaczy "bobier"?

Ma$ter MatiK
26-02-2005, 11:14
mam keyloggera a z tej pobieralni keyloggerhunter nie dziala na windowsa 98 podajcie stronke z takimze programikiem do usuwania keyloggerów albo powiedzcie jak robic format 98 bo nie umiem! plx. dla mnie lebpszy by byl ten 1 sposób :) :D pomuszcie!!!!!!!!! bez komentarza na ortografie :] plx pomuszcie stracilem najlepszom postac 13 lvl 11 mlvl ;(
Propnuje tobie dwa programy:
-Panda Titanium Ativirus 2005
-The Cleaner
-Ad-aware SE Personal

Ja ma te programy i zaden keyloger albo virus nie jest mi straszny.

Ps.Bobier=Bóbr???

TheNatoorat
26-02-2005, 11:21
http://tibia.pl/forum/showthread.php?t=23946&page=1 - link do mojego poradnika. Mam nadzieję że jakoś ci pomoże...

Patimrok
26-02-2005, 11:49
www.instalki.pl tam poszukaj

neo_maly
26-02-2005, 12:02
oks patimrok ale jak tam wcisnolem jeden z z tych programuw ww pande to tak sie ciagnie ze sie okienko nie otwiera a siostra niechce mi formatu zrobic!! X( ;( mam ją zmolestowac??????? no wiecie o co hodzi?? 8o

Ma$ter MatiK
26-02-2005, 12:10
oks patimrok ale jak tam wcisnolem jeden z z tych programuw ww pande to tak sie ciagnie ze sie okienko nie otwiera a siostra niechce mi formatu zrobic!! X( ;( mam ją zmolestowac??????? no wiecie o co hodzi?? 8o
Mozesz pisac troche wyrazniej????
Za bardzo nie wim o co chodzi...

Pan Własnego Losu
26-02-2005, 12:11
siostra :o haha
www.gdata.pl stąd też mozesz sciognoc anty vira