Pokaż pełną wersje : Knight!
Tibia Cool
08-02-2004, 09:58
Jestem knightem na 10 levelu co mam na siebie wlozyc?
Jaka bron?na co chodzic?
ps.10 level skile 30/25
Kosteusz
08-02-2004, 10:01
zalezy czym bijesz..... jesli clubami morning star, scale armor, soldier helmet, brass legs i dwarven shield to bardzo dobry uklad... chyba ze masz kase na cos lepszego :P
Tibia Cool
08-02-2004, 10:04
Bije swordem!!
bij roty dwarfy minosy itp a potem mozesz se chodzic na amazonki itp
Tibia Cool
08-02-2004, 10:07
Ja juz chodze na amazonki!!
Zacznijmy od poczatku.....
Pierwsze co musisz zrobic to zastanowic sie jaka bronia walczyc cluby/swordy (proponuje swordy), postaraj sie "wyzebrac" od kogos chociaz scimitara, bedziesz juz prawopodobnie mial na sobie scale armous, idz do kopalni i expuj narazie na rotwormach i dwarfach, w miedzyczasie trenuj jak najwiecej ...... na killach +- 50/50 i 4 mlvlu mozesz zaczas na dwarf soldier.
Wiesz mozesz nie miec 4 mlvla ale pamietaj ze zawsze mozesz uzywac Ih-ow (1 mlvl), wiadomo ze mozna sie przyczepic do tego co napisalem ale wg mnei moze w ten sposob w miare szybko i bezpiecznie cos tam zarobisz i poznasz ta gre.
Good Luck Have Fun
Pamietaj: knight na niskim lvlu jest do d........
Oryginalnie dodany przez Tibia Cool
Jestem knightem na 10 levelu co mam na siebie wlozyc?
Najlepiej okulary lub szkła kontaktowe, wtedy bedziesz widzial ze zakladasz temat w zlym dziale. Przenosze do działu 'bronie i przedmioty'.
A co do tematu. Gdzie expić ze skillami xx/xx (http://tibia.pl/thread.php?threadid=3256&boardid=9&styleid=1&sid=743659a602dc68d243bee0cf0e9227e3) i Gdzie znajdę danego potwora? (http://tibia.pl/thread.php?threadid=1081&boardid=9&styleid=1&sid=743659a602dc68d243bee0cf0e9227e3). Na Twoim miejscu nosłbym: plate set, scimitar/morning star/barbarian axe no i steel helmet.
Ej no człowieku chodzisz na co chcesz a jak nie dajesz rady to idz na co słabszego a wkładasz na siebie to co masz! :D
Ithelios
08-02-2004, 15:52
Z takimi skillami to nigdzie nie chodź tylko trenuj!!Dobij tak przynajmniej do 45/45 i możesz hurtem i sprawnie kłaść amazonki(też walkirie),dwarfy i roty(polecam fibule).od 50/50 to już wszystkie dwarfy z wyjątkiem guardów(tylko uważaj na większe ilośći soldów).Możesz się też wybierać na beszki.
A jeżeli mam już scimitar, to jaki powinien być następny miecz na który powinienem zbierać kasę? I czy warto na niskich poziomach walczyć mieczami dwuręcznymi?
Mozesz zaczac zbierac na fs lub spikesworda.
Chodzeni na niskich poziomach z 2reczna bronia jest dosc oplacalne szybko zdobywa sie exp i nasi przeciwnicy szybciej padaja (ale nie zapomnij trenowac shieldingu)
Real_MTK
11-02-2004, 16:11
Wbijaj sie na fibule i klep masowo roty, skille ci podskacza podczas walki, uzbieraj tam sobie na Spike albo Sepent sworda, jak bedziesz mial tak z 17lvl i skille 50/50 to mozesz poszukac jakis innych potforkoof.
Najlepiej Ghule, Slimy, i kup FS'a. a na takim lvl tu zaloz
Scale armor, brass legs, soldier helm(dark tesh moze byc) i dwarven shield :)
A ile mniej więcej kosztują na Calmerze fs i plate legs?
fs okolo 20 k a plate legs 1500-2000
Dr. Omader
11-02-2004, 18:01
Bijesz swordem więc powinieneś chodzić z 2handedem albo scymitar + dwarven shield - zależy co bijesz.
A armor to plate-arm i brass legsy/plate legsy, jakiś steel helmet na głowe, szalik na szyje i jazda expić.
Ale radze potrenować tak do 45+ skille 45/44 walcząc z 2 przeciwnikami nabijesz w około 8h a to nie jest dużo i wtedy z 2 handedem na BH szybko fajnego loota i expa nabijesz. Radze kupić kilka ihów jak gdzieś idziesz bo exura nie starczy ci.
Przemyslawek
11-02-2004, 19:09
załatw se wszytkco co najlepsze :P
A czy kiedy sie zginie można stracić mlvl??
EDIT: Właśnie zginąłem i już wiem, że można:/
Tak umierając tracisz równierz skille (mnie to strasznie boli bo mialem 18 shielding, kilka razy sie poległo i juz mam tylko 16 a mi shielding idzie strasznie wolno). Mlev się nie przejmuje tak bardzo bo robiąc runki szybko nadrabiam. :P :D
Kolejne pytanie:) :
Znalazłem kuszę, a ponieważ na stronie nie ma już cennika nie wiem czy jest ona coś watra. Można ją opchnąć w jakimś sklepie, a może graczowi?? Jeśli tak to za ile??
Oryginalnie dodany przez Dabek
Kolejne pytanie:) :
Znalazłem kuszę, a ponieważ na stronie nie ma już cennika nie wiem czy jest ona coś watra. Można ją opchnąć w jakimś sklepie, a może graczowi?? Jeśli tak to za ile??
mozna, na wyspie fibula, za 160 gp
Zawsze zakladaj to co masz najlepszego!!!!
Mysle ze na twoim poziomie p-set, steal helmet, dwarven shield i spike sword/morning star/orcish axe to bardzo dobry sprzet.
Tibia Cool
21-02-2004, 20:35
Mam juz knighta na 14levelu mam p-set,serpent sword,dwarven shield,soldier helmet,leather boots!
Na czym moge expic??
Mam juz knighta na 14levelu mam p-set,serpent sword,dwarven shield,soldier helmet,leather boots!
Rotwormy, Dwarfy, Minotaury, Orki (Spearmany, Warriory), możesz spróbować sił z Dwarfami Soldierami, ale jak na Ciebie pójdą 2 albo 3 to raczej sobie nie poradzisz.
Wy muwicie p-set,spike sword,stell helmet i drawen sheld ale nie birzecie pod uwagę że ten sprzent kosztuje.Ja polecam robić kase na rotach a expa na waspach(są koło ab)i można to robić jednym ciągiem najpierw waspy potem na roty itd.Jedna taka seria to od 1000 do 1600 expa.
Tibia Cool
21-02-2004, 21:25
3 dwarf soldieryzabijam na full ataku . Z 4 na full ataku mam juz problem ale na balansie problemu nie ma.
Ja też mam knighta(i lagi) więc wieczorem gdy lagi są nie do zniesienia robie sobie Bp IH i HMM(oczywiście to robi druidek) a zrana idę Expić do kopalni dwarfów, HMM są tylko na wypadek trafienia na dużą grupkę dwarf soldierów bądź na dwarf guarda, Jest tam też strasznie dużo rotów więc mozna się nieźle wzbogacić, z rotów zbieram mace, sword z soldierków chain armory, cross bow*, battel axe*(*można zarobic na tym ale trzeba znaleść kupca) i czasami bolty. Przeważnie wychodze z kopalni gdy mój lot bag jest warty jakieś ~3-4 K.
W ten sposób na 16 lv. mam:
K-Armor(tak jak mówiłem kupiłem za 9 K)
brass legs
Crown Shield
Dragon Hammer
leather boots
Scraf
Battle axe i kusza na to nie trzeba kupca kusza 160 na fibuli battle axe 75 w kazz 80 w thais (i 50 w carlin chyba)
Radze żebyś se szybko zodbył jakieś 2k i se kupił Plate arm , brass legsy ,dwarven shield, dark lub stell helmet, i jakos broń to zależy czym walisz i pobiegł na kopalnie Dwarfów i expowal :))
Mam p-set ,dwarven shield,soldier helmet, sejmitar 17lvl i 44/41 skile jak szybko zwinkszyc skile gdzie expowac i na jakie potwory moge bic napiszcie coś to moja pierwsza wiadomosc napiszcie cos plz jeszcze niewiem gdzie wpisac wiadomosc
Człowieku kup se lepszy ekwipunek jakis lepszy hlmn i bron i tarcze plate set moresz zosatwic jak na ten level i idz expować orc, orc wariony, minosy,elfy,dwarfy i roty 8)
Jak w miare szybko nabic skile skoro mam 44/41. A na krasnoludach bardzo zadko mi wzrastaja. Nie mam z kim trenowac i nie umiem zabardzo. Pomurzcie plx.
Siusiorg ~~Libera 17
Antica vampire
25-02-2004, 17:15
Najlepiej zrób sobie nową postac i graj palkiem moim zdaniem jest 10 razylepszy od knighta przynajmniej mi sie tak wydaje..... Najlepiej trenowac spearami i slabą tarcze ewentulanie chaion armor lub podobne badziewie.. Wtedy skille lecą ak szybko że nawet nie zauwazycie kiedy..... :D
Pani Czarodziejka
25-02-2004, 17:22
Oryginalnie dodany przez Antica vampire
Najlepiej zrób sobie nową postac i graj palkiem moim zdaniem jest 10 razylepszy od knighta przynajmniej mi sie tak wydaje..... Najlepiej trenowac spearami i slabą tarcze ewentulanie chaion armor lub podobne badziewie.. Wtedy skille lecą ak szybko że nawet nie zauwazycie kiedy..... :D
jesli chcesz trenowac to speary ii jak najlepszy sprzet ( zbroja tarcza itp )
a palek vs knight?? hmm chyba wiadomo ze palek przegra
Entar Srebrna Tarcza
27-02-2004, 18:43
ja na 10 lvl najtem miałem dark helmet(za 200gp) scale arm(znalazlem w depo) brass legs(tak jak scale arm) dwarfen shield (za 100gp) i longsword(za 190gp) no i leather bootsy
Firehand550
29-02-2004, 10:35
Ważne na jakim świecie grasz.Jak na Securze Mogę ci pomóc i dać kilka rzeczy.
Knight 30 level
Trudne początki heheh Ściema
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.