Pokaż pełną wersje : Co nieco o Securze
hm...Secura: Kiedy zaczynalem gre na tym serverze nie odnioslem wiekszego wrazenia, ze on jest lepszy badz gorszy od innych. Mapka ta sama wiec gra, bedzie ta sama choc jest to server non pvp. Po przejsciu rookguard'a skombinowalem sobie eq..i zaczela sie prawdziwa gra. Z dnia na dzien server coraz bardziej mi sie podobal, moze jednym z tych powodow bylo ze zaczynajac tu gre poznalem wiele spoko osob:P. Zaczolem skillowac i expowac.. wszystko bylo idealne bylo super az do pierwszego deada...przez mass kick'a .... lecz nawet on nie byl wstanie zmienic moich pogladow na temat Secury. Gra jest tu spokojna, choc nie raz chcialoby sie aby byl to server pvp...np. jak ktos Cie okradnie.....; lub zgarnie twojego loot bag'a. I wlasnie najwiekszymi wadami Secury są: coraz czestsze lurowanie potworow przez wyzsze level, kradniecie loot bag'ow..jest tego o wiele wiecej lecz to sa jedne z najwazniejszych wad ktore moga was zniechecic do gry na tym serverze,ale ...jest jedno ale.. Secura ma takze zalety. Bezpiecznie prowadzisz tu swoje tibijskie życie, nie masz sie czego bac afk'ujac przed depo poniewaz nie ma tu red skulli...latwiej jest wykonac wielke questow poniewaz nie ranisz przy tym swoich kumpli..i wiele wiele wiecej zalet kryje ten server ktore postaraj sie sam odnalesc.
Konczac chcialbym zachecic wszstkich poczatkujacych graczy... abyscie sprobowali zyc na tym servku..a zobaczycie ze mile bedziecie spedzac czas z tibią. Mam takze jedno ostrzezenie!!! Nie badzcie naiwni i nie kupujcie rzeczy slac sobie parcele poniewaz najczesciej konczy to sie okradnieciem i utrata danego przedmiotu badz pieniedzy!! :P
Masz trochę racji.
Według mnie Secura jest światem pełnym newbie (będących również noobami), thief'ów oraz lurer'ów. Gram już trochę na tym serverze i zdążyłem zauważyć, że większość Polaków oraz Brazylijczyków do ok. 25 lvl zachowują sie w bardzo denerwujący mnie sposób.
Co do lurowania przez high levele to się akurat nie zgodzę. Najczęściej lurowane są huntery z nad Mount Sternum przez levele ok. 30. Gian spiedery stały się już żadkiem widokiem bo levele ok. 60 wolą huntować niż bawić się w lurowanie. Oraz Dwarf guardy przez niskie levele. A high level czyli jak dla mnie powyżej 85 levelu siedzą prawie non stop na expie lub treningu i nie marnują czasu na głupoty. Od dłuższego czasu nie widziałem już, ani nie słyszałem o jakim kolwiek lurowaniu potworków.
Wadą Secury są ciągle zmieniające się ceny equip'ów. Niższe levele zaniżają ceny przez co coraz trudniej sprzedać cokolwiek. Dlatego ja na przykład wole gromadzić cały lootbag niż bawić się w sprzedawanie go za takie ceny jakie są obecnie. Jedną z broni, której cena po update podskoczyła ponad dwukrotnie jest giant sword, przed update można było go kupić za 7k teraz jego cena wzrosła do 20k.
Jak coś mi przyjdzie jeszcze do głowy to dopiszę. cYa
Death Druid of Secura.
Reklama:
http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=26746 (dajcie jakieś comment)
Vot... Popieram Cię w 100%... Secura ma wiele "-" i wiele "+" ale to jest własnie urok że to świat non pvp... Jeżeli chodzi o kradzieże, lurowanie itd. to zawsze jest blacklist chociaż według mnie za mało ludzi na to patrzy. Ile razy też pragnalem zeby secura byla Pvp... Jakies n00bki koszą lootbagi warte minimum 5k.... Ale na Securze bardzo łatwo znalezc sobie qmpli... Ja naprzykład spotkałem pewnego kolesia zapytałem sie czy idzie na GSy i tak sei zaqmplowałem [Pzdr dla niego on wie kto :P] i do tej pory mnie nigdy nie okradł ani nic... O wiele łatwiej na tym servq używać Gfb, xpl i innych tego typu czarów bo skull nam nie wyskoczy :P
Wszystko ok . Rację masz :)
PS. Do oceniania postów jes taki fajny przycisk 'oceń post' :)
Ja osobiście gram na Securze, mam 42 Elite i 28 Master, Secura mi się podoba poznałem tu dużo kumpli. Mogę się zgodzić że lurowanie jest tu ogromne. Raz szedłem z Venore do Thais i napotkałem 3 GSy, dałem full defa i jakoś zdupiłem do dwarfen bridge, no pomyślcie jakby tam szedł 20lvl bez UH.... Co do newbie, zgadzam się jest ich dużo, ale napewno nie więcej od dobrych, uczuciwych graczy.
Też polecam innym Secure.
SECURA ROX!
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.