Pokaż pełną wersje : Serpent sword vs. Two Handed Sword
Co mam wybrać serpent sworda czy two hande sworda ??
Napiszcie też dlaczego mam wybrać tego swrda :baby:
Serpent bo bedziesz musial nadrabiac skille
serpent lepszy no i jednoręczny a tow handed sword dwureczny no i niemozesz tarczy uzywac to mówi wszystko
Bierz Serpent bo możesz używać tarczy.
@Res@ Wiem coś o o tym.
Dr.ażniący
05-03-2005, 14:28
Taa zgadzam sie poprzednikami potem będziesz nadrabial shielda[jak wezmiesz 2h]
Evul Tibian
05-03-2005, 14:34
Bierz serpenta + jakos tarcze (wogole to proponuje zakup spike -wiekszy def), 2handed jest dosc slaby jak na dwureczna
Chomikvader
05-03-2005, 15:01
Bierz serpenta + jakos tarcze (wogole to proponuje zakup spike -wiekszy def), 2handed jest dosc slaby jak na dwureczna
Sry ale sie nie zgadzam, def broni sie nie liczy... pod warunkiem ze masz w lapie jakas tarcze ktora ma wiecej defa niz ta bron :D
zasadnicza sprawa to pytanie jaką masz profesje, skille, lvl itd.
powiem wam chłopaki że dla knighta tak ok. 15-20 lvla two-handed sword nie jest taki zły expiąc np. na rotach i dwarfach...
serpent sword, jak juz bedziesz miał ustawione skille ponad 50 w ataku to warto nadrobić troche shieldinga.
Co do Sorca i Druida to chyba lepiej serpent sword... dwuręczna broń była by dobra do expienia między 10-30 lvlem na słabszych potworkach dających w miare jak na lowlvlowe wymagania exp. Ale to sie tyczy raczej broni typu giant sword, war hammer
Sry ale sie nie zgadzam, def broni sie nie liczy... pod warunkiem ze masz w lapie jakas tarcze ktora ma wiecej defa niz ta bron :D
tu wogóle chłopak załamałeś mnie znajomością tibią...
w żadnym razie sie z tobą nie zgodze, def broni też sie liczy, może nie widać tego na poziomach 10-35 ale tak powyżej 50 jest to odczuwalne (szczególnie w axe gdzie do blokowania np. hero bardziej opłacalne jest używanie knight axe niż fire axe)
Hubo of Harmonia
05-03-2005, 15:21
Ja uważam, że serpent lepszy, bo ja miałem broad potem miałem two handet i nie nosiłem tarczy wiadomo dlaczego, i shielding został w tyle teraz mam serpent i musze nadrabiac shielding i sword bo skille 15 lvl 38/29
to jeszcze zależy czy twoim priorytetem na wyższym lvlu bedzie blokowanie każdego hunta o jaki koledzy cie poprosza czy szybkie expienie.
To pierwszy tyczy sie serpenta, to drugie 2-handed sword
Ja osobiście używam combat knife'a i dwarven shielda do skillowania , a jak chce expic to biore se 2handed sworda bo ma więcej ataku .
Może nazwicie mnei n00bem ale ja tak robie.
Ja używam 2h sworda ze skillem 32/20 mój pierwszy hit na miśku to było 52, a shielda trenuję od czasu do czasu. Bierz 2h.
SLuchaj sie ich to dedniesz predzej niz ci sie wydaje.
1) serpnet jest bronia dosyć popularna i tania to zalezy od switata
a 2H sword waha sie od 450 do 600 gp wiec jest najtanszym mieczem dlam very low lvl knights no chyba ze broad sword ale zakup tego miecza jest glupota zwlaszcza ze kosztuje okolo 300 gp
2) proponuje zakup serpenta a nawet spike ponieważ skille by szybciej szly a i tak ruznicy w udedzeniach by nie było za duzej, bys mógł na dwarfy i roty lazisc.
elvis123456
05-03-2005, 17:31
]serpent lepszy no i jednoręczny a tow handed sword dwureczny no i niemozesz tarczy uzywac to mówi wszystko[/QUOTE]
gimli miły krasnolud
05-03-2005, 17:56
Ja jestem knightem i nie ochodzi mnie to ze two hjanded jest 2 reczny.
jego sila wszytko nadrabia a w defensie two handed ma 25.
Po 1 proponuje najpierw wytrenowanie skilli do jakis porzadnych dopiero wtedy opłaca sie chodzic z dwureczna bronia a i lvl trzeba miec duzy bo hp sie wtedy duzo traci :/
Po 2 nawet ja majac skill 72 i 32 lvl chodzilem caly czas z bs dlaczego?
bo na cyclopolis mając 8 uhow zwrucilo mi sie na 2 bp :P
a zgsem tak 1 uh na 5 cycow mi zchodzilo...bardzo nieoplacalne...gs jest przydatny glownie do expienia na dragach lub ..... na lvlelach 80+ na dlach :p
skille... niee... wcale nie są aż tak bardzo potrzebne do expienia z 2handed,
ja na skillach 17/19 sorcem na 10 lvlu expiłem ale war hammerem, chociaż myśle że 2handed też by był dobry tylko trzeba mieć zapas many na kilka exur... a i jesli chodzi o ginięcie... bo ktoś to poruszył wpoście sprawe że jak bedzie sie mnie słuchał to zginie... fakt jest taki że jak ktoś nie umie grac to zginie i z serpentem, jeśli umie lurowac pojedyńczo np. roty to nie ma problemu, jeśli zluruje np. 2 to nalezy biegać wokół jednego tak aby jak najrzadziej otrzymywać hity od drugiego rota.
I wszystko w ten sposób nie ma problemu przezyć, wiem bo sam tak robiłem do 20 lvla (sorcem) a ty ze skillami już ponad 30 nie bedziesz miał większych problemów
Alaverti Guill
06-03-2005, 09:37
Powinienes wybrac serpent sword jak masz dobrom tarcze cos takiego jak dragon shild i guarden shild a jak masz slabszom to wal z tow handed sword i radze ci wybrac swordy bo som dobre jest ih duzo B)
Jest to temat w którym można mówić i mówić bez końca.. a moja rada jest taka że jak dobijesz shielding i 4 mlvl (uhy) wysoki możesz iśc spokojnie z two handed swordem na jakieś expy, ale zanim to zrobisz radze zostać przy serpent swordzie.
Buwoduxo
06-03-2005, 21:23
sperpent sword bo mozesz uzywac tarczy a jak przyjdzie jeszcze lepszy sword 1 reczny bierz ;p :2handed:
ciemne dropsy
06-03-2005, 22:17
Two handed jest dobry gdy mamy skille nie dajace nam duzej szybkosci expienia na rotach a dajace nam pewnosc ze roty nas nei zabija (nie tracimy rpawie w ogole hp z tarcza). Wtedy chwytamy za thsa i idziemy poexpic znacznie szybciej niz z jednoreczna bronia, a w sumei roty za duzo nam i tka nei ebda robily. Serpent jest lepszy na lvlu 15+ gdzi enie mamy kasy na fsa a mamy jzu calkiem niezle skille i radzimy sobie ladnie z expieniem.
oftop: Broad sword wcale nie jest takim strasznym gownem jak mowicie... etz kiedys tak mysallem ale myslac logicznie na nowym swiecie jest bardoz dobrym erozwiazaniem dla 8-10 lvli. A no do trenowania na trolalch broni dobrej nam nei potrzeba wytrenujemy sobie kilka skilli w shieldzie i swordzir e\i mozemy lataac z broadem na trolle bo szybko je zabijemy. A no padnie pytanie czmeu z broadem jak mozna sobie kupic two handeda... Zycze kupna ths na nowym swiecie + arm + tarcza + helm + legi... A broad sworda mozna miec szybko, albo go kupic za nieduza cene albo wykonac prostego questa...
alstar xuvi
06-03-2005, 23:36
hmm.. no ja ez stanolem pszed tym wyborem...
to zalezy ile masz kasy jak cie stac to se kup serpent sworda a jak nie to to drugie
Lord Smencik
07-03-2005, 19:46
nie no oczywiście że serpent jest lepszy... 2h to ja uzywam knightem na 10lvl... do pkowania :p
Serpent :) Ja go kupiłem za 941 gp :P
Storm Silverhand
09-03-2005, 14:30
Jest sprawa...
Jeśli grasz zeby sie pobawić i nie chcesz nigdy do czegoś dojsć to mozes długo chodzić z 2handed ponieważ shielding ci itak nie będzie potrzebny. A jeśli chcesz być kimś i blokować silniejsze potwory to Serpent wygrywa. Shielding jest bardzo potrzebny każdemu dobremu knightowi i nic tego nie zmieni bo poco komu rycerz 100 lvl z 10 shielding :/
Ja uważam, że serpent lepszy, bo ja miałem broad potem miałem two handet i nie nosiłem tarczy wiadomo dlaczego, i shielding został w tyle teraz mam serpent i musze nadrabiac shielding i sword bo skille 15 lvl 38/29
OMG jak to mozliwe miec takie skille na takim lvlu -.-
topic: jezli masz niskie skille to wybierz 2h a jezeli juz
troche treniles to wybierz serpenta
ja osobiscie bym oba kupil :p
Knight Simon Dark lord
11-03-2005, 10:01
ja używam 2h bo magom nie potrzebny jest shielding wszyscy mi muwiom że lepiej bym wzioł spika którego mam w depo i tracze i expił ja stoje murem za 2h
kup sobie serpenta aby ci shielding rosl a pozniej zmien z np. dwarf shield na draggy shield i ju bo two handem walisz mocno ale wolno sie nawet sword fight nabija i tracisz wiecej zycia
bartox1115
07-04-2005, 19:21
Przede wszystkim two-handed sword jest tańszy od serpenta a więc gorszy
Vashresamunuh
07-04-2005, 22:17
Moim zdaniem serpent, bo nie mozesz nosic tarczy
jedni tak, drudzy tak.
ja swoje: 2 handed jest jedną z najmocniejszych mieczy dla osób poniżej 20lvla. ja praktycznie od początku chwaliłem ten miecz i expiłem tylko nim. na 15 lvl expilem na orkach warriorach i nie zabierały mi prawie nic hp. ma nieobliczalny atak a slima zabiłem 2 hitami.
pozdro
ze swordami jest ten problem, ze nie ma w tej klasie zadnej broni typu battle hammer albo orcish axe a wiec taniej, szybko dostepnej z atakiem rzedu 24. Spike jakdla mnie to parodia miecza, kosztuje praktycznie na kazdym swiecie ( moze oprocz antici ) kilka razy tyle co identyczny barb axe, dla low levelowejpostaci jest zupelnie poza zasiegiem. Wiekszosc graczy startujaca ze swordami niezaleznie od tego, czy swiat ma tydzien czy kilka miesiecy zmuszona jest wybrac ths jesli nie ma kumpli/ innego chara ktory zafunduje jej eq. W kwestii zakupow:
lev 8-15: bierzesz po wyjsciu z rooka scimitar, tarcze zostawiasz taka jaka masz, jesli jestes bogaty kupujesz dwarven shielda igonisz na trolle.
Zanim dobijesz do 13 bedziesz na bank miec kase na ths, jesli masz farta to kupisz p-arma ( zalezy od cen i ilosci kasyz trolli ).Z ths lecisz na roty. Jesli masz jakiekolwiek pojecie o grze bedziesz na tym etapie miec skille kolo 45/45 wystarczajace do swobodnego expienia na rotach. Dalej spokojnie zarobisz na serpenta.
@ bron dwureczna jest bardzo uzyteczna w momencie gdy knight zaczyna expic na guardach ze srednimi skillami. U mnie na 72/70 wygladalo to tak, ze z jednorecznej lalem guarda srednio minute ze stratami powyzej 150 hp ( tarcza demon shield, bron - bs), z gs srednio na 4 hity, tracilem 50-70 hp.
Oprocz bloku liczy sie tez czas walki, bo to on decyduje o stratach uh
@ rycerz na 100 lev z 10 shieldinga ? malo smieszne nawet jak na zart. Shielding 50 to kilka godzin treningu, nie wierze ze nikomu sie nie bedzie chcialo dotrenic choc do takiego poziomu
Zależy kim grasz :
Knight - NIE
Sorc/Drut - Na nowych server'ach
Pall - ?!?
Radek 666
12-04-2005, 17:39
Według mnie zdecydowanie lepszy jest serpent sword ze względu:
-Na twoim lvlu nie ma się zastanawiać nad takimi głupotami, tylko bierz serpenta i tarcze (dwarven albo beho) żeby ci skille rosły. W późniejszym czasie kup sobie Fire Sworda a jak nazbierasz kase to dodatkowo Giant Sworda (Miej oba jeżeli jesteś knightem) i będziesz ich używał w zależności na jakie potwory będziesz chodził. Na potworki strzelające magią bierz Giant Sworda a na potworki atakujące normalnie lub strzałami/boltami bierz FS'a. Sam tak robiłem z Skull Staffem (wcześniej dragon hammerem) i war hammerem.
-Jeśli jesteś magiem tym bardziej nie opłaca się 2-handed sworda dlatego, że potwory zabierają ci i tak dużo, nawet z bronią jednoręczną, a ty rozwalasz je z magii, więc nie potrzeby ci duży atak.
slimaczek
12-04-2005, 18:13
Ehh. 1/4 ludzi nie wie co to jest jeden miecz a drugi. Niektorzy mysla ze serpent kosztuje fortunę, a on kosztuje tyle samo co p-legi albo co p-armor. Dwuręczna bron się nadaje tylko na jako takich skillach czyli ponad 70/70. Wtedy mozesz wziasc gsa/d-lance, bo na niskich skillach two handed swordem nie bedziesz robil shieldinga. Zreszta wychodzisz z maina kupujesz prosty eq bierzesz knife i jazda na trening do 50/50 ..
czaro_16
12-04-2005, 19:13
to wszystko zależy jaki masz lvl i skille. ja sie nie musze martwić, bo mam magic sword( staram się o magic longsword B) ) B) ja na levelu 8-20 miałem knight axe( koleś wyrzucił na ziemie B) ) aż na 20 levelu sprzedałem knight axe , bo miałem fire sword. ja doradzam ci na 16 levelu wybrać seprent sword,
matii-14
16-04-2005, 21:59
serpent sword mo mozes uzywac tarczy
DirtyMike
19-04-2005, 17:47
Zdecydowanie lepszy jest Serpent Sword bo można używać tarcze.
Ravencave
21-04-2005, 21:08
Serpenta...ponieważ jest 1 ręczny...ja kiedyś zwaliłem akcje i nawalałem 2 handed a później musiałem odrabiać skile:/ więc nie popełnij tego samego błędu co ja :P pozdro ziom :)
Last silva
22-04-2005, 07:29
Sie rozpisali ....
Ja ci powiem jedno... Sam musisz stwierdzić czym chcesz grać, jeżeli uwazasz ze serpent ma za slaby atak a na fire sworda cie nie stac biez 2 handed ... A jezeli cos z 2 handed za duze obrazenia dostajesz(i nie stac cie na uhy czy tez ihy) to serpent. Proste nie? No chyba ze w bedziesz plecaku nosił Serpenta i shielda w razie potrzeby blokowania czy tez zabicia czegos lepszego...... Nikt to chyba nie powie graj tym a ty odrazu zrobisz tak jak ci mowia ... Rob to co uwazasz za słuszne.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.