Pokaż pełną wersje : Exp dla 30+ sorca
Thunder87
05-03-2005, 17:50
Jak można dobrze expić od 30 do 40 levelu sorkiem? :]
Myślałem nad takimi sposobami:
- dragi z summonami (DS/Orc Leader, co lepsze?), idzie dużo manasów bo 2 summony + utamo vita cały czas.
- guardy z hmm, w której kopalni łatwy resp jest? w pierwszej kopalni fajnie ale cały czas zajęta
- guardy z monkiem, niektórzy biegają z jednym monkiem + hmm, po co? przecież jak monk walnie raz na jakiś czas guarda na 30hp to co to da n nie kumam.
- poh z monkami
- cycopolis z monkami
- ghoule, chyba mały exp, ale dużo kasy leci. (ghostland czy ankr lepiej?)
- coś jeszcze? :baby:
Jakim sposobem można szybko expić sorciem 30-40 lvl ? Coś z tych powyżej, a może coś innego? Gdzie lepiej expić na dragach? W edron czy venore? edron dragon lair nie znam. :baby:
plx help ;)
PS. niech sie wypowie ktoś kto ma sorca 35+ :P
Jak można dobrze expić od 30 do 40 levelu sorkiem? :]
Myślałem nad takimi sposobami:
- dragi z summonami (DS/Orc Leader, co lepsze?), idzie dużo manasów bo 2 summony + utamo vita cały czas.
- guardy z hmm, w której kopalni łatwy resp jest? w pierwszej kopalni fajnie ale cały czas zajęta
- guardy z monkiem, niektórzy biegają z jednym monkiem + hmm, po co? przecież jak monk walnie raz na jakiś czas guarda na 30hp to co to da n nie kumam.
- poh z monkami
- cycopolis z monkami
- ghoule, chyba mały exp, ale dużo kasy leci. (ghostland czy ankr lepiej?)
- coś jeszcze? :baby:
Jakim sposobem można szybko expić sorciem 30-40 lvl ? Coś z tych powyżej, a może coś innego? Gdzie lepiej expić na dragach? W edron czy venore? edron dragon lair nie znam. :baby:
plx help ;)
PS. niech sie wypowie ktoś kto ma sorca 35+ :P
1. Monk nie wali guarda po 30 hp....wali po 70...pozatym przywołuje się 2 monki.
2. Krypty...? Jak masz pełno kasy na GFB to miły exp.
3. Najlepszy sposób na exp dlatakiego sorca to dragi, oraz liczne hunty. Na tym lvl DL'e polecam z ekipą. Ewentualnie Necro :)
Z monkiem na kryptach w ankrahmun mozna robic szybka kase + exp.
Dragi - venore - edron - ankrahmun. Jak masz respy na ukos to nie marnuj utamo vita.
Necro, ale to musisz miec dobry mlvl, gdzies tak 215%+ sily czarow, zeby je jakos takos juz bic oplacalnie dla expa.
Myno pyramid, ghostland na darashii przed wejsciem do necro.
ja 43 lvl zrobilem na rotach/amazon camp ^^
taka prawda
DL'e od 40~
wczesniej nei ma sensu, no chyba ze na single albo cos
Thunder87
05-03-2005, 19:43
1. Monk nie wali guarda po 30 hp....wali po 70...pozatym przywołuje się 2 monki.
2. Krypty...? Jak masz pełno kasy na GFB to miły exp.
No racja, czasami przywali za 70hp, ale dość często guard blokuje cios monka. 2 monki = mniejszy exp :|
Krypty, ale jakie? Takie gdzie są tylko ghoule? Bo z crypt shamblerem czy vampirem to sobie rady nie dam, a SDków szkoda.
Dragi - venore - edron - ankrahmun. Jak masz respy na ukos to nie marnuj utamo vita.
Huntowałem do tej pory w venore dragon lair, respy na ukos czyli? Tam po prostu jest kawałek terenu ^^. Max smok przywalił mi za 150, jakbym dostał 2x (combo) to dead, a tak mana shield ratuje, ale duuużo manasków schodzi :(
Myno pyramid, ghostland na darashii przed wejsciem do necro.
W myno piramidzie zakładać mana shielda? Czy metoda up&down + gfb?
A na ghostlandzie koło darashi to chyba niewidka non-stop bo tam nie ma gdzie uciekać wszędzie DSy. Na pewno szybki exp ale dużo many na niewidke idzie, żeby posiedzieć długo to trzeba brać manasy :(
Ziomek Mateuszek
05-03-2005, 20:20
przeglondarka Cie sie *****e
Bez sens. Lepiej Utana Vid i czyścisz (Magic Shield tylko jeśli się na MinoMagi wybierasz)
A na ghostlandzie koło darashi to chyba niewidka non-stop bo tam nie ma gdzie uciekać wszędzie DSy.Ghoule i Stalkery i tak widzą niewidzialnych... DS wolny więc niewidka nie jest tam niezbęda - już prędzej Utamo Vita pod ręką
A na ghostlandzie koło darashi to chyba niewidka non-stop bo tam nie ma gdzie uciekać wszędzie DSy. Na pewno szybki exp ale dużo many na niewidke idzie, żeby posiedzieć długo to trzeba brać manasy :(
a co daje steahl ring ? NIEWIDZIALNOSC
Sozemego
06-03-2005, 15:20
a co daje steahl ring ? NIEWIDZIALNOSC
Na 10 minut. A zalozmy bedziesz tam siedziec 2 godziny. 12 stealth ringow ?
Wątpie, zeby to przeszlo
Bez sens. Lepiej Utana Vid i czyścisz (Magic Shield tylko jeśli się na MinoMagi wybierasz)
Ghoule i Stalkery i tak widzą niewidzialnych... DS wolny więc niewidka nie jest tam niezbęda - już prędzej Utamo Vita pod ręką
Zgadzam się.
W ghostland darashia jak juz koniecznie chcesz niewidke, to wlacz przed skorpionami i wybij duży resp dsów na dole i stalkery.
Potem, jak juz nie bedzie najwiekszego respawnu, to staraj sie robic regularne kolka, zeby dsy sie respowaly pojedynczo.
Bulboglowy
08-03-2005, 21:33
Na Dwarf Guardach nie przyzywasz Monka, żeby za ciebie expił, bo jest za słaby. Robisz to tylko dla własnego bezpieczeństwa, bo jak przyjdzie kilka krasnali naraz to nie nadążasz ze strzelaniem (mówie o 30lvl), a tak to Monki blokują krasnale, a ty masz czas na spokojne strzelanie z HMM.
Na smokach można robić podobnie, bo Leadery gdy nie atakują mają o wiele lepszy defens, dzięki temu nie tracisz tak dużo run UH tylko HMM, ale zdobywasz więcej expa(niestety troche wolniej zabijasz smoki).
Lord Sozeron
08-03-2005, 21:44
Dwrf guardy i 2 monki i spoko exp lub monk i fire devil tez good albo 2 ds i dragon lair .
http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=28016
Tretogorczyk
09-03-2005, 06:35
Guardy w zasadzie od ~20 do 60 sorciem ? Dowolnie, sa sorci ktore robia 50 lvl w miesiac na larvach i jakos nie narzekaja... Expowisk jest wiele, ale przewazaja guardy/dragi z summonami jako normalny exp. Problem w tym, ze najlepsze kopalnie (czyli np. taka 4.) sa zawsze zajete, pierwsza kopalnia akurat smierdzi... Wlasciwie to expisz "normalnie" z przerwami na hunty, na ktorych tez expa nabijasz...
30~ sorc ma pelno mozliwosci :)
- Larvy - jak Ci sie chce wysiedzisz tam 5~ h ;]
- Roty - jak wyzej xd
- Dragi - polecam smoki na edron, double spawn na skalce
- Guardy - hmm+gfb lub monki
- Dle - niezly exp ale nie trudno o zgon :b
- Poh - hmm+gfb
- Krypty - hmm+gfb
Jak cos mi sie jeszcze przypomni to dopisze :P
1) jaki mlvl
2) Ja jestem sorcem więc słuchaj sie mnie ; P
Jak masz maly mlvl nie oplaca sie isc na Poh,jak masz 30 lvl tym bardziej nie oplaca sie isc na Poh :P
@Pero
- Larvy - jak Ci sie chce wysiedzisz tam 5~ h ;] (mozna swira dostac :P)
- Roty - jak wyzej xd(-II-)
- Dragi - polecam smoki na edron, double spawn na skalce (eee dragi solo na 30 lvlu :P niezle niezle powiedzmy ze idzie z Dsami jak ma na nie mane :P jak powiadasz double resp[niech mi ktos powie jle many jest na 30 lvlu :D]2 Fw i kombo i lezy nawet na Mana shieldzie:P)
- Guardy - hmm+gfb lub monki- Bezsens
- Dle - niezly exp ale nie trudno o zgon :b (bezsens moze solo co xD?)
- Poh - hmm+gfb(lol Gs rulez)
- Krypty - hmm+gfb NOO to mi sie spodobało :) Exp Miodzio :) powiedzmy ze kolo 40 lvlaa (a robi sie tam go naprawde szybko) bierzesz kogoss zeby cie oprowadzil po nizszym pietrze bys mógl zobaczyc co jest w jakiej dziuze i 50 loozem tam zrobisz.
@up
glupoty piszesz :( czy uwazasz ze sorc moze expic tylko w jednym miejscu? tak pozatym nie tylko ty tu jestes sorcem ;/
Ja mam sorca 33 lvl i nie wiem gdzie expic 49 mlv nie mam pacc a jak na smokach expic z hmm ?
Za moich czasow... na 30levq to ja sie na hero hunt lapalem ;]
ale to bardziej loot niz exp... ale ja sobie to tlumacze ze loot sprzedajesz i mash na gfb... a gfb rlz
Tak na dragach z 2 ds z hmm.
Asieks głupoty piszesz jak nic.
2 dragi i sorc dead?
Na 31 lvlu bilem 4 dragi na raz i jakoś żyję.
Tomby tak, Poh cyce i minosy z bohami i utani hur w pogotowiu.
szczerze jak mam polecic expowisko to guardy kolo carlin po stronie wildi wariorw z lewej tam idize sie na slimy najzizszy poziom wygibany exp, slimy co 20 second sie respi z 6-8 chodzi ie jeszcze na guardy i jest fajnie polecam ale na czym expic od 35 lvl to niewiem:/:baby:
ViXi Paladyn
07-04-2006, 18:42
Co prawda ja sorka niemam, ale moja siostra cioteczna laska the sorcer jak grała swoim sorkiem to widzialem jak expila na guardach tam kolo questa n crus helmet 2 pziomy jechala ten c jest bramka lvl i ugury duzy loot i duzo expa a na dragi to w thais na resp 1 ds+hmm mana fluidow zero bo zanim sie zrespi to ci mana trohe urosnie :D.Na drugi raz opcja "Szukaj" pamientaj ona niegryzie 8o
(rycerz na 30 lvl na full def nie powinien miec problemu z przezyciem).
Zalezy od respa i ksztaltu korytarzy, w niektorych miejscach mozna latwo wbic sie miedzy 'mlot' a 'kowadlo'.
Diamonic
09-04-2006, 11:29
1. Exp z summonami bijaco-blokujacymi SUXXXX
Tylko zajmujemy kopalnie komus kto mogl by tam normalny exp robic w chwili gdy my robimy 5k na godzine. Na kryptach wyglada to troche lepiej, ale tez ogolnie srednio wesolo.
No, ale takie bicie guardów do 33lvla jest bardzo, hmm... kasodajne... chyba, że masz jakąś lepszą perspektywę dla "biednego" sorca z FACC. :P
lol lol i lol te odpowiedzi
30-50 lev zadne dragi bo to strata czasu i zasobów
wand of inferno + vis w life ringu bp mf i siedzisz na guardach dochód + szybki exp
na paccu tomby i tylko tomby
po 50 poprostu deeper tomby zadnych sumonów czy hero ew jak ci sie nei chce lootowac to hydry z ekipa
<<<Kiemi>>>
24-04-2006, 15:17
Guardy (bez monka >.<) z rozdzka Wand of Inferno, HMMami i kilkoma manasami, bo bez manasów ciezka sprawa...Inferno zabiera 13 mana a laduje sie po 2...
LUB
Tomby z Rozdzka i HMM :) Sa chyba 3 tomby a najlepszy tomb jest na polnocny-wschod od ankrahum...jest tam wylana smoła (takie cos jak bagno tylko ze czarne :P) i ze smoły jest takie odwrocone L, trzeba poprostu pokopac lopata naokolo tego L i sie odkopie dziura na tomby :cup:
Knight Simon Dark lord
25-04-2006, 00:43
wg mnie:
najlepiej około tego 33 lvlu z wand of inferno soldy i pojedyncze guardy nie trzeba nawet manasów a jak masz klucz do połączeń z kopalniami to jest miodzio (sam tak expie i jest wg mnie git) bo jak ktoś zajmnie jedną ty idziesz do innej
mozna też do tomb jak tu polecili z rużdżką i hmmami i nic wiecej nie trzeba oprucz żarcia by mana sie regenerowała cały czas
Wiesz ja na lvl 10 trzepałem mino guarda!
Fakt,że waliłem z wanda i zwiałem ale liczy się to,że je biłem.
Niewiem jak masz pacc to ankrahmun i tamtejsze roty jak nie to ghostland i dwarfy ale zazwyczaj są przepełnione nie potworkami tylko ludżmi i PK!!!:(
Duch Niespokojny
04-05-2006, 07:08
guardy z hmm, w której kopalni łatwy resp jest? w pierwszej kopalni fajnie ale cały czas zajęta
szczerze jak mam polecic expowisko to guardy kolo carlin po stronie wildi wariorw z lewej tam idize sie na slimy najzizszy poziom wygibany exp, slimy co 20 second sie respi z 6-8 chodzi ie jeszcze na guardy i jest fajnie polecam ale na czym expic od 35 lvl to niewiem:/
W pierwszej i drugiej kopalni może i dobrze się expi, ale wątpię czy koszty się zwrócą - ze slimów nic nie wypada, więc to raczej dla knightów niż dla sorców.
najlepiej około tego 33 lvlu z wand of inferno soldy i pojedyncze guardy nie trzeba nawet manasów a jak masz klucz do połączeń z kopalniami to jest miodzio (sam tak expie i jest wg mnie git) bo jak ktoś zajmnie jedną ty idziesz do innej
A skąd wziąć ten klucz? Jeżeli to quest spoiling, to prosiłbym poinformować mnie przez prywatną wiadomość.
Jesli nasz bloker ma podobny lvl do nas to mozna bic guardy... na non pvp z GFB, na pvp z explo, w sumie teraz moze bardziej sie z wanda bedzie oplacac. Ogolnie bloker jest po to zeby nie marnowac GFB na 2 guardy tylko po to zeby wszedl od razu i wprowadzil w zasieg GFB 4+ (rycerz na 30 lvl na full def nie powinien miec problemu z przezyciem).
Nie wiem czy tak łatwo znaleźć blokera, który zechciałby siedzieć z nami po kilka godzin dziennie, żebyśmy mogli sobie poexpić. Poza tym, guardy nie są aż tak niebezpieczne, żeby wymagały blokera.
Wiesz ja na lvl 10 trzepałem mino guarda!
Fakt,że waliłem z wanda i zwiałem ale liczy się to,że je biłem.
Wiesz, ludzie na 8 lvl walili Orshabaala. Fakt, że z różdżki nawet 1 hp mu nie zabrali i padli od jednego hita, ale liczy się to, że go bili.
dwarfy ale zazwyczaj są przepełnione nie potworkami tylko ludżmi i PK!!!
W Ghostlandzie nie bywam (bo faktycznie za dużo ludzi), ale w kopalniach pk raczej nie ma zbyt dużo, a to dlatego, że kręci się tam wielu high leveli, więc pekerzy mają tam ciężkie życie.
guardy z monkiem, niektórzy biegają z jednym monkiem + hmm, po co? przecież jak monk walnie raz na jakiś czas guarda na 30hp to co to da n nie kumam.
No racja, czasami przywali za 70hp, ale dość często guard blokuje cios monka. 2 monki = mniejszy exp :|
To zdecyduj się. Najpierw marudzisz, że za słabo walą, potem, że expa zabierają. Jak nie walą mocno i to doświadczenia nie kradną dużo, a jak dużo hp guardom zabierają, to i xp mniej dostaniesz.
Co do tematu - ja expię na dwarf guardach tylko przy pomocy różdżki. Do tego celu biorę oczywiście kilka (6-7) plecaków mana fluidów i zbieram wszystko co wypadnie z guardów (poza butami oczywiście), co sprawia, że koszty zwracają się ze sporą nawiązką. Ma to też tę zaletę, że bardzo szybko rośnie magic level. Przy słabym respawnie (100-200 osób online) zdobywam ok. 10 tysięcy punktów doświadczenia na godzinę, przy lepszym nawet 20 tysięcy, choć wtedy już ciężko ze znalezieniem wolnej kopalni.
Myślałem też, żeby spróbować w Hellgate - exp na pewno przyzwoity, loot też raczej niezły, tylko chyba dużo run by poszło, zwłaszcza na demon skeletony (expienie z samą różdżką tutaj oczywiście odpada).
2 monki = mniejszy exp
A to ci dopiero nowina......
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.