zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Gdzie Expić i jak?

Zollo
10-02-2004, 22:57
Cze all! Posłuchajcie temat który chciałbym zacząć może się wydać dla dobrych graczy za banalny i oczywisty ale ja serio się nad tym zastanawiam. :P Nie raz nie dwa słyszałem od różnych graczy, nawet tu na forum o tym że typy jednego dnia dwa charki na 10lvl doprowadzały, no i mnie to troche zaintyrygowało, bo ja jak 500exp dziennie nabije to jest nieźle :D No i chciałbym żeby ci "pro'si" co biją te 10 leveli dali mi i przy okazji innym jakies rady, co robić żeby nabijać te 10 lvl :) Chodzi o miejsca, zachowania itp.

michosz
11-02-2004, 19:46
Ja (Ab'Dendriel) najczęściej expie na zamku kolo Ab. Świetny exp, duzo kasy, super loft. Według mnie na zamku jest super.

P.S. Uwaga dla niedoświadczonych knightów (na 8-9 lvl) mozecie wpasc na zerka i prawie na pewno dead.

MicNeo
11-02-2004, 21:57
A ja zrobie temat w temacie ,ale o temacie :D

Jakie będą dobre miejsca do expienia dla nowicjuszy (8 lvl soccer 16/17 fish 23 1 lvl mag)Żeby zdobyc wyższy lvl?I gdzies w poblizu miasta Verone. ?( ?( ?(

Berials
12-02-2004, 17:51
500expa!!!!!!????? To jest dziwne a nie niezłe. to jest 12rotów :). A koło Venore to expuj na swamp trollach narazie a potem na roty.

Przemyœlanin
12-02-2004, 18:42
Ja najczesciej expie kolo Venore Jest tam "Elf Village" moj rekord to zrobienie tam 15k expo 1.5 godzinki !

Majen
13-02-2004, 10:20
Widzę że niema tu lepszych rad to ja ci poradze.

8-10 spokojnie nabijesz na trolach pod Ab
10-13 chodź na Skeletony,Ghoule i Slimy(na dwa ostanie shodzi średnio HMM ale to zależy od mlv.
15-20 to spokojnie Cyclopy, a z SD i niewidzialnością nawet berserkera rozwalisz.
Na 20 lv. dobrze by było żebys miał już 35 mlv. i spokojnie z SD i blokerem możecie iść na dragony, no ale musicie kupić UH(uruny te kupisz u druidów na 11+lv.)
Te rady są ogulne, nie mówie jakie potwory możesz pokonywać na jakim lv. tylko mówi gdzie możesz w miarę szybko expić. No a na zamku to radze uważac czasami można sorcererem już przy samym wejściu zginąć. Na zamek bież GFB, HMM, UH a na wyższe tereny też SD i Explosion, ale to na wyższym lv.

tOOnY
13-02-2004, 17:10
A ten bloker jaki musi miec lvl i skille ?

I najlepiej equip.

Jakbyście mogli to dajcie taki poradnik tez dla knighta :D

MicNeo
13-02-2004, 18:45
Ja tam nie wiem ale knight ma na tyle latwo ze idzesz do kumpla mowisz ze chcesz potrenowac i trenujesz,a knightowi szybko lece skile wiec yest good.ALE TO TYLKO CHYBA ;-) heh bo nie gralem knightem.

~~Nobit~~
16-02-2004, 14:51
to nie gadaj takich rzeczy jak nie byles knightem.
wcale nie tak latwo podejsc do kogos i powiedziec "train" i nabic skille. Ja mialem okropny problem z knightami ( mialem 2 ). Trzeba dobrac cnlopaka ze podobnymi skillami i bronia a do tego gosc musi byc zaufany juz mnie pknal jeden. Podszedl powiedzial "wanna train?" spojrzalem "tylko 9 lvl". wlaczylismy duela i walczylismy. Po chwili okazalo sie ze ja obrywalem za 13-18 a on nic. Zasmial sie i mnie zabil. Na szczescie NA TRENING NIE WZIALEM NIC WARTOSCIOWEGO ZAPAMIETAJCIE MLODZI TRENINGOWCY. nawet wedki nie stracilem bo przerzucilem ja na miejsce strzal zeby wygodniej lowic. Ale fakt faktem ze deada mialem. //okazalo sie ze skille mial potezne a uzbrojenie od kumpli wiec szans nie mialem. Jak wrocilem zobaczyc co zostalo z mojego cielska bylo tam juz 4 FACETOW. zobaczywszy mnie wywalili cialo do wody i zaczeli mnie gonic (ale ucieklem do depo). Wiec nie tak latwo o dobry trening. :(

Latka

Strzezonego PK nie dostrzeze

Gimlos
16-02-2004, 15:01
Oryginalnie dodany przez Majen
Widzę że niema tu lepszych rad to ja ci poradze.

8-10 spokojnie nabijesz na trolach pod Ab
10-13 chodź na Skeletony,Ghoule i Slimy(na dwa ostanie shodzi średnio HMM ale to zależy od mlv.
15-20 to spokojnie Cyclopy, a z SD i niewidzialnością nawet berserkera rozwalisz.
Na 20 lv. dobrze by było żebys miał już 35 mlv. i spokojnie z SD i blokerem możecie iść na dragony, no ale musicie kupić UH(uruny te kupisz u druidów na 11+lv.)
Te rady są ogulne, nie mówie jakie potwory możesz pokonywać na jakim lv. tylko mówi gdzie możesz w miarę szybko expić. No a na zamku to radze uważac czasami można sorcererem już przy samym wejściu zginąć. Na zamek bież GFB, HMM, UH a na wyższe tereny też SD i Explosion, ale to na wyższym lv.
8-10 trolle pod ab - zgadzam sie
10-13 - jesli nie masz dobrego equipu nadal trolle, bo tracenie HMM na slime sie nie oplaca ( chyba ze tak strasznie zalezy ci na expie ) . jezeli dobry equip to roty plx ( glownie bron z duzym atakiem :) )
15-20 roty plx , czasami dla rozrywki mozesz wyskoczyc na cos silniejszego np. cyclopy z HMM itp.
20 lvl - dragony? exp na dragonie? ciekawe... no i jeszcze po co sorc ma brac UH, UH sa potrzebne tylko blokerowi, jesli juz cie cos trafi, to masz exure vite :/

re nobit : trenowanie z potworami ( jak dla mnie ) na niskich skillach jest lepsze ( mniej wiecej do 55/55 )

Matheous
16-02-2004, 15:17
Hm jesli mozna to zadam pytanie:
GDZIE expowac?
Nie chodzi mi na czym bo powiecie-'idz na roty'-a gdzie mam isc na te roty???Tam gdzie sa trole w ab to jest resp 1 rota i sie moge w d*** pocalowac a nie expic tam... I jeszcze taka rzecz-co jest na zamku Elvenbone?
(hm zeby dostac lepsze informacje:P-sorc 13 lvl 13 mlvl skille 18/21 equip: scimitar; copper shield; scale armor; brass legs; leather boots; legion helmet)

Browar
16-02-2004, 15:40
Hehe... 500xp na caly dzien... ja w pol godziny umiem zrobic 1,5k na samych trollach, wężach i wilkach (no i czasem poison spider sie trafi...) na wschód od Thais!! I to nie wchodząc do żadnej jaskini!! Taki mały skrawek ziemi a tak dużo radości... Ale poza tym to jestem n00b do kwadratu bo w roty wale z HMM!! ;) Serio!!

Matheous
16-02-2004, 16:56
No coz nie martw sie ja co prawda nie walnie w nie z hmm ale robilem to jeszcze 2 dni temu-teraz z kazdym trolem mam walke ze nie wiem przez 10 min stoje i sie lejemy:P Powinienem zorganizowac pokazowke:JAK SIE BIJE ROTY PRZY NISKICH SKILLACH by ludziska mieli pokazowke na caly dzien:) Dzisiaj mnie 2 roty gonily ja nie mialem hmmow i musialem wejsc do takiego ciasnego korytarzyka(mogl sie zmiescic tylko jeden)...I wyszedlem na yellow:P

Palisanderos
16-02-2004, 19:03
ja to robie tak mam kolo thais 3 respy wilkow 1 niedzwiadkow 1 spiderow i 2 jaskinie troli (te małe) i łaże od jednej do drugiej i zabijam wszystko co jest i tak do us..... śmierci albo aż mi sie znudzi kasy nie ma ale expa duuuzooooo ;)

Xodapi
18-02-2004, 11:38
Ktoś tu mówił, że trudno trenować knighta. Ja się nie zgadzam. Mam knighta, 25 lvl i trenuje z ppaladynem, 38 lvl, skile o wieksze niz moje. I jest super, skile rosno szybko (tak jak jets napisane kiedy powinny rosnąć), wolno trace HP, a pozatym fishing rosnie bo lowie rybki :)

jachu^^
29-02-2004, 16:34
Jeśli mieszkasz w Thais z 8 lvl radzil bym chodzic na trolle, a od 10 na roty... Znajdziesz je na wschód od Thais w podziemiach. Od 15 lvl expuj na Dwarfach... :))

Koxamide
29-02-2004, 18:30
A jak ktoś sie boi iść na slimy i ghule ( Sorc. 9 level. 5 mlvl.) to gdzie można równie dobrze expić ??

pihorinio
29-02-2004, 20:06
WITAM ja tam chodze sobie na amazonki vilkirje i gobliny bo są kolo siebie pomiędzy carlin a ab'dendriel i na 1 zrespołnowanie mam 195exp
czyli 3-4 respołnowanie (10 min) i mam ponad 500expo jak ja tam chodze sobie na 1-3godzin to zarabiam grubo monad 5k expo i tak robie od 11 pallka do 14 pallka UWAGA VILKIRJE MAJA NIEZŁY ATAK!!!

Vixiwew
29-02-2004, 20:21
Czesc ja radze :
8-9 lvl na trollach pod ab
9-13 lvl mozesz na waspach (kolo ab jest taka duza jaskinia)
13-25 lvl dobrze by bylo soie przeniesc na krutki okres czasu do thais blisko z tamtad amasz fibule mnustwo rotuw exp leciiiiiiiiii 8) tylko musisz uwazac na Dsy sa zczesto po lewej stronie.
25-30- mozesz spedzic na beholderach tez na fibuli
30 -100000000000000 juz nie wiem gdzie :)

Adamsik
01-03-2004, 18:24
Na ktorym levelu moge chodzic na amazonki( te na wschod od Carlin)?? I jeszcze jedno: na ktotym levelu na slimy sie ladowac??(te w podziemiach carlin)

gexagov
04-03-2004, 15:26
ej radze sie nie ladowac na zamek na niskich lv ja tam bylem na 12 lv o malo co mnie nie zabili i nie radze tam chodzic magom do 14 lv bo to jest prawie pewne ze was zabija

----------------------------
tajemniczy mag ktory ukrywa sie na hiberni :))