PDA

Pokaż pełną wersje : Ip

Racon
08-03-2005, 12:09
Mam pomysł.Powino byc ze na tibia.com zaznacasz ,,only <tu twoje IP> can play with this characters".I MOŻA by bylo zaznaczyć i zaden haker by się nie włamał na konto(nie wszedł by do tibi).Ta opcja byla by pod inym hasłem bo gdyby ktos net zmienial albo co inego.Dodatkowo ta opcja jak wcześniej mowilem była by włanczana i wyłanczana wiec mozna by ja wylonczyc jak ktos ma IP zmieniane co jakiś czas

Mar Cin
08-03-2005, 12:15
Nie głupi pomysł, ale dalej można by mieć hacka jeśli dzielisz z kimś numer IP.

Dr.Unknown
08-03-2005, 12:16
Pozostaje problem neostrady i jej podobnych.

Kele
08-03-2005, 12:18
No fajnie ale mowisz ze na to konto tylko 1 IP... a jak "haker" jest w sieci Lan?? Wtedy IP zawsze to samo... i to juz mamy lipe...

Edit: Druga sprawa to jest to że przyjmijmy w pewnym momencie nie wiesz kiedy ci sie net popsuł i musisz miec nowe IP... a odblokowac to mozna ze starego ktore juz nie istnieje.... po postaci ;/

Shinjix
08-03-2005, 12:20
No fajnie ale mowisz ze na to konto tylko 1 IP... a jak "haker" jest w sieci Lan?? Wtedy IP zawsze to samo... i to juz mamy lipe...
wtedy wiesz gdzie szukać hackera... w końcu się ujawni kto cię zhackował, a wtedy możesz mu "podziekować"... Ale pomysł niegłupi...

Racon
08-03-2005, 12:21
Ale ta opcja by byla zaznaczana jesli by kto mial własnie takie problemy to wyłancza.Juz by bylo tyle zabezpieczen ze ryzyko hacku 0,01% by bylo

Kele
08-03-2005, 12:27
Ale chodzi mi o to... że nie ma wogole problemow a w pewnym momencie jest tsunami na twoj blok i server sieci i inne IP juz jest a ty nic o tym nie wiesz i nie mozesz nic zrobic bo bylo niespodziewane...

Edit:
Sorrka jestem zmęczony po szkole i nie doczytałem do końca... jeżeli pod innym hasłem to przetłumaczaj na english i dawaj do gmów!!

Shinjix
08-03-2005, 12:30
Ale chodzi mi o to... że nie ma wogole problemow a w pewnym momencie jest tsunami na twoj blok i server sieci i inne IP juz jest a ty nic o tym nie wiesz i nie mozesz nic zrobic bo bylo niespodziewane...
czy ty nie umiesz czytać??
On napisał:
Ta opcja byla by pod inym hasłem bo gdyby ktos net zmienial albo co inego.Dodatkowo ta opcja jak wcześniej mowilem była by włanczana i wyłanczana wiec mozna by ja wylonczyc jak ktos ma IP zmieniane co jakiś czas
więc idziesz do kumpla i wyłanczasz i grasz... takie trudne do pojęcia??

Vanhelsen
08-03-2005, 12:31
Ja już pisałem pomysł na hakerów w temacie "co chciał byś ujrzeć w tibii v.8.0" A było to tak:

Na stronce pojawia się nowe okienko, wpisujesz tam wybrane przez ciebie 25 znakowe hasło i zaznaczasz opcję "Możliwe logowanie tylko z autoryzowanego klienta"
Potem w kliencie wchodzisz w "options" i "Autoryzacja" poczym zaznaczasz "Autoryzuj klienta" i podajesz wcześniej wymyślony 25 znakowy kod.
Gdy podajesz nr konta w swoim kliencie to logujesz się tak jak zwykle, ale jeżeli hacker będzie się próbował zalogować to wyskoczy mu okienko
"Konto zabezpieczone systemem autoryzacji. Możliwość logowania się tylko z autoryzowanych klientów!"

Dodatkowym zabezpieczeniem był by program "Autoryzarot 4 www", działał by na podobnej zasadzie. W programie wpisujesz kod (1 razowo) i jak chcesz zalogować się na stronie www.tibia.com to musisz odpalić program i tyle.

Wtedy nawet jak nasz pseudo haker zyska numer konta i hasło to będzie nimi mógł się... no wiecie co :P

Racon
08-03-2005, 12:48
@up własnie jakby my to jeszcze jakos pomontowali to by niezły system wyszedl zabezpieczeniowy.Moze by nam jakies itemki... mpa... dsm...