Pokaż pełną wersje : Podkrecanie procka
bo widzicie mam maly problem... komp juz stary -.- a tak szybko nowego nie bedzie, wszystko wina procka ... a slyszalem ze da sie jakos go podkrecic pytanie... czy wogole sie da, jak TAK to jak?
jaki procesor bys przynajmniej podal!! To jest wazne. Zalezy jak masz "staery" ten komp... rok, dwa czy 7 lat?? Bo jak rok to z BIOSu mozesz podkrecic. Ale obowazkowo kupujesz owy wiatraczek
komp 5 lat ... nowy kupie za pol roku dopiero, procek 500 mhz.
I wlasnie o biosa mi chodzi.
sprawdz czy wBIOSIE mozesz ustawic magistrale procesora... powinna byc opcja AUTO i MANUAL... ale to zalezy od BIOSU. Poszukaj. Na 500 juz chyba mozna bylo w biosie sie bawic. Al;e nie dam sobie chu** uciac.
Shanhaevel
08-03-2005, 15:23
Ewentualnie metodą siłową... kluczem francuskim... :P
Baron Kaldrick
08-03-2005, 15:33
Mam 12 lat i zegar na ścianie. Mogę podkręcić procesor?
Pff....Może jakieś bardziej techniczne dane, niż taktowanie procka?
Poszukaj w sieci coś na temat overclockingu i dopasuj swojego kompa tak jak tam będzie pisało. Niektóre płyty wymagają dodatkowych ustawień w biosie. Polecam program do overclockingu WCPUID.
ludzie z twoja wiedza nie powinni sie brac za takie cos bo to sie nie moze dobrze skonczyc (dla kompa oczywiscie)
bo widzicie mam maly problem... komp juz stary -.- a tak szybko nowego nie bedzie, wszystko wina procka ... a slyszalem ze da sie jakos go podkrecic pytanie... czy wogole sie da, jak TAK to jak?
Mhm... Bierzesz młotek, metalowy pręt, procek, potrzebns mocna ściana (byle by nie nośna). Metalowy pręt wbijasz w ściane młotkiem, potem nakładasz na to jakoś komp i kręcisz do oporu. Miłego grania...
@Topic
No jasne, że się da, są óżniaste programy itp.:p.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.