Pokaż pełną wersje : Jakie piwko lubicie najbardziej?? (od 18lat)
Ja osobiście jestem gorącym smakoszem tego trunku i zwykle popijam pifko
SPECJAL !!!!! :)
powrót vavca
08-03-2005, 14:51
Następny temat od czasów batonika-.-.Tamten został usunięty , a co ten spotka?-nie wiem.Pozwól że się nie wypowiem na temat piwa....warka rox ;) .
Co tam od 18lat.. ;) Ja lubie najbardziej Redds'a jablokowego, a potem malinowego.. ;) Ale i tak woodka jest lepsza niz piwo :D
pfi ja nie pije piwa.... SPIRYTUS! prosto z wiadra -.-
a tak na serio głupi temt - 90% forum nie ma skończonego 18lat zapewne zaraz zostanie skasowany
she_devil
08-03-2005, 15:12
Najlepsze piwo? Nie wypite.
Shanhaevel
08-03-2005, 15:19
Iiii tam... BIMBER R0X! :D :D :D Pamiętam znajomego mojego taty, co jak mu się nudziło to liczył krople owego "trunku".
"Jedna... Dwie... Trzy... (...) Dziewięć... Flaszka!
;)
A tak serio- to nie pijam alkoholi jak na rozsądnego dwunastolatka przystało. ;)
@down
Spoko, mówię, że NIE PIJAM alkoholu. I nie zamierzam...
ja *******e, 12-latki mowia jakie maja ulubione piwo -.- Ja bym do waszych postow wprowadzil mala poprawke: nie mowicie o swoich ulubionych piwach, tylko o tych, ktore MOGA BYC waszymi ulubionymi za jakies 3 lata... bo nie wierze, zeby ktorykolwiek z was mial stycznosc z tym trunkiem, chyba ze przez przypadek...
ad. topic: one and only - Warka Strong. Ten smak, ta rozkosz, ach, och ;] Lubie tez Książa, Harnasia i.. hm... no, jako to sie nazywalo... a, Lecha :p Jakos bardziej preferuje polskie marki, za wszelkimi Heinekenami czy Carlsbergami nie przepadam. Nie wspominajac juz o Reddsach, ktore sa normalna oranzada, tylko z lekkimi procentami... bardzo lekkimi...
Czy ja nie mam 18 lat? Chyba... Nie wiem...
Moje ulubione to Heineken, ale najczęściej i tak pije Królewskie albo Steffla, bo mam w najbliższym kiosku...
dobry barbarzyńca
08-03-2005, 16:47
jakiekolwiek :D , byle było tanie i dobrze sponiewierało :p
<tak na serio to nie mam ulubionego, zawsze pije coś innego, zależy też ile chce wypić, gdzie, z kim i ile mam kasy :) >
chcialbym tylko nadmienić, ze dobre z tanim wzajemnie sie wykluczaja...
ja *******e, 12-latki mowia jakie maja ulubione piwo -.- Ja bym do waszych postow wprowadzil mala poprawke: nie mowicie o swoich ulubionych piwach, tylko o tych, ktore MOGA BYC waszymi ulubionymi za jakies 3 lata... bo nie wierze, zeby ktorykolwiek z was mial stycznosc z tym trunkiem, chyba ze przez przypadek...
ad. topic: one and only - Warka Strong. Ten smak, ta rozkosz, ach, och ;] Lubie tez Książa, Harnasia i.. hm... no, jako to sie nazywalo... a, Lecha :p Jakos bardziej preferuje polskie marki, za wszelkimi Heinekenami czy Carlsbergami nie przepadam. Nie wspominajac juz o Reddsach, ktore sa normalna oranzada, tylko z lekkimi procentami... bardzo lekkimi...
Hehe ;) Ciekawa opinia. Ja stawiam na wroclawski Piast Mocny i Ksiaz. Harnas i Tatra tez sa calkiem spoko.
o kurcze....11, 12 lat!!?? ..ludzie...to juz jest patologia...wy lpiej sie zajmijcie czym konkretnym np szkołą a nie alkoholem
Uncle Warrior
08-03-2005, 17:12
o kurcze....11, 12 lat!!?? ..ludzie...to juz jest patologia...wy lpiej sie zajmijcie czym konkretnym np szkołą a nie alkoholemAle wiesz, oni myślą, że są 1337, że są kimś za***istym jak powiedzą, że piją piwo czy coś w tym stylu ;d To samo idzie za klnięciem :p Pozerstwo i tyle trzeba ignorować chyba, że ktoś uważa to za dobry moment do zjechania kogoś tak też można :D
Ja nie pije... jedynie herbate ;P
@Up:
Ja akurat nie mysle, ze bede jakis 'ql' jak bede pil.. poprostu.. alkohol pozwala sie wyluzowac.. czlowiek jest bardziej smialy.. no i wogole.. a poza tym jak juz pije, to nie codziennie, tylko np. w piatki albo soboty..
A do szkoly sie nie czepiajcie, bo mam bardzo dobre oceny ;)
o kurcze....11, 12 lat!!?? ..ludzie...to juz jest patologia...wy lpiej sie zajmijcie czym konkretnym np szkołą a nie alkoholem
Jak ja zacytuje tu pare wypowiedzi Twoich z Tibi to zobaczysz co to patologia....:)
Nie pije bo nałóg wyniszcza, ja zgine grając a nie pijąc !! ;)
Qomar freak
08-03-2005, 17:31
Specjal czarny mocny for ever :evul: :evul: :evul: :evul: :evul: :evul: :evul: :evul: :evul: :evul: :evul: :evul: :evul: <chociaz i tak mam 16 lat , to pije i co z tego ? a tak a propo , czesciej pijam wino (nie zeby ta odrazu biały patyk) wiśniówka lub porzeczkowa only plx> :<:<:<
Shanhaevel
08-03-2005, 17:33
Nie żebym się narzucał, ale czy wy mojego posta lub she przeczytaliście? Czy my tam mamy choć jedno słowo, że pijemy alkohol? Może ja ślepy, ale nic takiego nie widzę.
Dębowe Mocne i Mocny Full ;]
hehe.
Volt Tylko z kufla! Takiego specialnego jeszcze ^^ Ale ogolnie nie gardze zadnym oprocz Tatry blee kiedys mi smakowala ale za duzo juz jej -.-. Speszial Black plx...and more more more...
Ale wiesz, oni myślą, że są 1337, że są kimś za***istym jak powiedzą, że piją piwo czy coś w tym stylu ;d To samo idzie za klnięciem :p Pozerstwo i tyle trzeba ignorować chyba, że ktoś uważa to za dobry moment do zjechania kogoś tak też można :D
Ja nie pije... jedynie herbate ;P
Z tego mam rozumieć: "Nie znam żadnego z tych 12 latków, nie wiem jakie mają oceny. co robią, ale są pozerami i gówniarzami, trzeba takich ignorować"?
@Topic
Myślcie sobie, że jestem pozerem, ale przy okazjach z kumplami lubię wypić jakiegoś małego dębowego or something, co dzdaża się bardzo żadko, i to nie dlatego, ze czuję się gorszy, gdybym się czuł gorszy piłbym przy każdej okazji o papierosach już nie wspominając(oczywiście nie palę). Czy jak pieprzony 12 latek napisze, że ma kaca to znaczy, że to pozerstwo? A jeżeli na prawdę ma i ma w dupie komentarze od "dojrzałych" 13 latków, którzy im napiszą, że są gówniarzami? Ja jestem głupim 12 letnim gówniarzem. O dziwo jako jeden z niewielu takich mam umiar i nie czuję się gorszy kiedys starsi kumple piją jakieś świnstwo...
hmm.... mi niekiedy daje mąż mojej siostry i najlepsza jest WARKA STRONG
Taaaak...Bryna wszyscy wiedzą że ze Zdzichem sączycie bo 3 specjale naraz, ale ujawnianie tego do publicznej wiadomosci to juz skandal. Przez Ciebie dzieci zamiast zająć sie czymś pozytecznym mysla 3 godziny co by tu napisac zeby komus zaimponowac.W temacie wyrażnie bylo napisane od 18 lat, wiec nie wiem dlaczego wydowiadają sie dzieci 11 czy 12 lat. TO juz nawet nie jest smieszne. Moje gusta znasz... juzsie kiedys wypowiadałem.
BORYNA LEPIEJ BYS GRAL A NIE SIE OPIEPRZASZ !!!! ;(
Gonzo von Krenzel
08-03-2005, 18:45
Jakie piwko lubicie najbardziej??
Tyskie w towarzystwie przyjaciół...
Taaaak...Bryna wszyscy wiedzą że ze Zdzichem sączycie bo 3 specjale naraz, ale ujawnianie tego do publicznej wiadomosci to juz skandal. Przez Ciebie dzieci zamiast zająć sie czymś pozytecznym mysla 3 godziny co by tu napisac zeby komus zaimponowac.W temacie wyrażnie bylo napisane od 18 lat, wiec nie wiem dlaczego wydowiadają sie dzieci 11 czy 12 lat. TO juz nawet nie jest smieszne. Moje gusta znasz... juzsie kiedys wypowiadałem.
BORYNA LEPIEJ BYS GRAL A NIE SIE OPIEPRZASZ !!!! ;(
3 na raz?? hehe....standard :] niechwaląc sie mój rekord to prawie dyszka :] .....i ja tu nikogo do nieczego nienamawiam tylko zadaje pytanie kto jkaie pifko najbardziej lubi :] ...a co do tibii to moze znowu zaczne grac czesciej.... i sie nieopierdoalam tylko poprostu sie troche zaczołem uczyc :] nawet student czasami musi :P
Jak ja zacytuje tu pare wypowiedzi Twoich z Tibi to zobaczysz co to patologia....:)
Nie pije bo nałóg wyniszcza, ja zgine grając a nie pijąc !! ;)
hupe...Polak nie kaktus....pic musi.....a skoro już mówisz o nałogach to moze zwolnij troche z tibią :P a jeśli chodiz o moje niektóre wypowiedzi z Tibii to można powidzec ze kamufluje sie w środowisku :P
Gonzo ma racje, Tyskie rzadzi.
Radek 666
08-03-2005, 18:53
Ja raz w życiu spróbowałem... omal się nie zrzygałem... od tamtego czasu nie pije i nie mam takiego zamiaru... co najwyżej podpiwek xP .
Dębowe mocne rządzi. Zaraz dalej Tyskie ofkoz. Albo wina ;)
Wódka tylko na weselach :P
Ja raz w życiu spróbowałem... omal się nie zrzygałem... od tamtego czasu nie pije i nie mam takiego zamiaru... co najwyżej podpiwek xP .
hehe......i bardzo dobrze robisz (uwzględniając twój wiek) ....moze niejestem wróżką...ale cos mi sie zdaje ze za kilka wiosen zmienisz zdanie o piwie :D
3 na raz?? hehe....standard :] niechwaląc sie mój rekord to prawie dyszka :] .....i ja tu nikogo do nieczego nienamawiam tylko zadaje pytanie kto jkaie pifko najbardziej lubi :] ...a co do tibii to moze znowu zaczne grac czesciej.... i sie nieopierdoalam tylko poprostu sie troche zaczołem uczyc :] nawet student czasami musi :P
A jakie wypiles? ;) Bo czeskie piwka to nawet ja bym w liczbie 10 wypil....Sprobuj Faxe mocne, 11% piwko :P
@11-12 lat : ludzie, o co wy tak sie drzecie? Skoro taki 'gowniarz' pije, to znaczy, ze mu sie to podoba. Przeciez nie bedzie udawal, ze nie pije, co nie?-.- Coz, to jego wybor. A zdanie moze wziac kazdy, wiec prosze mi tu nie 'gowniarzowac'.Btw nie mam 12 lat.
A jakie wypiles? ;) Bo czeskie piwka to nawet ja bym w liczbie 10 wypil....Sprobuj Faxe mocne, 11% piwko :P
@11-12 lat : ludzie, o co wy tak sie drzecie? Skoro taki 'gowniarz' pije, to znaczy, ze mu sie to podoba. Przeciez nie bedzie udawal, ze nie pije, co nie?-.- Coz, to jego wybor. A zdanie moze wziac kazdy, wiec prosze mi tu nie 'gowniarzowac'.Btw nie mam 12 lat.
Specjale czarne :] ...a po tych czeskich to bym padl :P
A bicie rekordu było poprzedzone tygodniami treningów polegających na zmniejszeniu tolerancji :] i udało sie :P
DAJCIE DŁŻEJ POŻYĆ SWOIM NERKOM
i wątrobom.
Pijcie Kubusia albo tego dinozaura co lata po drzewach :P BTW
Piwo powoduje:
-Zaniki pamięci na czas nieokreślony (aż kumple z imoprezy nam powiedzą co robiliśmy po 10-tej butelce).
-Bruździ w dokumentach (nie zdziwcie się jak was policja przyłapie na chodzeniu zygzakiem).
-Utrudnia chodzenie, siedzenie na krześle(zawsze można spaść), komunikacje, stanie na baczność, prace, prowadzenie samochodu.
-Kac. Według niektórych największy minus piwa i innych alkoholów(bez dopływu zimnej wody jest źle :P)
-Kary na kompa(jeżeli twoi rodzice z powodów blizej nieokreślonych zakazują ci pić owego trunku).
-Trudności z pamięcią i koncentracją(żadne vigor ani inne ziółka tutaj nie pomogą :P).
Mam nadzieje że otworzy to oczy (lub odpowie na niektóre pytania) dłuższych użytkowników trunków ,,mocniejszych" jak i tym młodszym, którzy lubią się popisać (Pozdrawiam moją klasę :D).
po "pierwszym razie" to wiekszosc osob malo sie nie porzygalo/porzygalo :p Pozniej juz bedzie tylko lepiej ;D
Specjale czarne :] ...a po tych czeskich to bym padl :P
A bicie rekordu było poprzedzone tygodniami treningów polegających na zmniejszeniu tolerancji :] i udało sie :P
Czeskie piwa maja max 4%....;)
wy tu sobie gadu gadu o piwach, powiedcie mi czy piliście kiedyś wino samoróbe?
mój brat (25lat) takie robi, są lepsze i słabsze niż takie "buraki"
zawsze jak u niego w domu jestem to mnie szklaneczką częstuje :P (podejżewam że takie niedojżałe jest słabsze niż piwo) smakuje jak sok
Uncle Warrior
08-03-2005, 20:17
Z tego mam rozumieć: "Nie znam żadnego z tych 12 latków, nie wiem jakie mają oceny. co robią, ale są pozerami i gówniarzami, trzeba takich ignorować"?
O ocenach nic nie wspomniałem bo mnie to nei obchodzi, ale tak uważam, że ktoś kto mówi, że pije alkohol w wieku 12 lat to to mnie śmieszy i nie uwierze czyt. biorę to jako pozerstwo ;d Po drugie 'co robia...' to wiem bo właśnie mówią, że piją.
A jeżeli na prawdę ma i ma w dupie komentarze od "dojrzałych" 13 latków, którzy im napiszą, że są gówniarzami?
Nie jestem wystarczająco dojrzały żeby pouczać kogoś czy picie jest dobre czy nie, od tego są rodzice.. napisałem co o tym myślę nikogo także nie nazwałem gówniarzem ;>
Nie żebym się narzucał, ale czy wy mojego posta lub she przeczytaliście? Czy my tam mamy choć jedno słowo, że pijemy alkohol? Może ja ślepy, ale nic takiego nie widzę.
Eee... chyba nawet nikt nie wspomniał, że akurat Ty pijesz :P
O ocenach nic nie wspomniałem bo mnie to nei obchodzi, ale tak uważam, że ktoś kto mówi, że pije alkohol w wieku 12 lat to to mnie śmieszy i nie uwierze czyt. biorę to jako pozerstwo ;d Po drugie 'co robia...' to wiem bo właśnie mówią, że piją.
No ja lubię małe piwko z kumplami od czasu do czasu, ale to nie musi znaczyć, że kłamie, chce się popisać i jestem gówniarezm. A tak odbiera to większość "dojżalszych". To dość smutne po prostu, powinienem kłamać?
Nie jestem wystarczająco dojrzały żeby pouczać kogoś czy picie jest dobre czy nie, od tego są rodzice.. napisałem co o tym myślę nikogo także nie nazwałem gówniarzem ;>
W tym wszystkim chodzi o umiar, nich i się napije, byle by wiedział kiedy przestać...
Eee... chyba nawet nikt nie wspomniał, że akurat Ty pijesz :P
Ale Shanowi chodziło zapewne o to, że 12,11 latkowie są z góry kłamcami miejącymi nadzieję, że nie są gorsi. Ja odniosłem (+/-) takie wrażenie po przeczytaniu postu Hoomika. Zactyuję:
ja *******e, 12-latki mowia jakie maja ulubione piwo -.- Ja bym do waszych postow wprowadzil mala poprawke: nie mowicie o swoich ulubionych piwach, tylko o tych, ktore MOGA BYC waszymi ulubionymi za jakies 3 lata... bo nie wierze, zeby ktorykolwiek z was mial stycznosc z tym trunkiem, chyba ze przez przypadek... .
Jesli chodzi o alkohol, to nie mam nic przeciwko. To, ze pije to moja sprawa.. bede chcial, to bede pil.. Uncle Warrior, moze czesc sie 'popisuje', ale po co mialbym klamac? Jakbym nie pil, to bym nie pisal.. a poza tym temat jest bez sensu.. bo i tak malo kto pisze o ulubionych piwach, tylko robi sie dyskusja na temat "12-13 letni pozerzy, ktorzy pisza, ze pija piwo..)
@Down:
12 lat to 6 klasa.. mi tez bylo ciezko sobie to wyobrazic.. wiekszosc ludzi 'zaczyna' pic w wieku 13 lat.. bo gimnazjum, to sie jest doroslym i wogole.. (tak im sie zdaje!) Pieerwszy moj alkohol to byl bodaj w listopadzie. Walnelismy wtedy cwiartke przed dyskoteka.. pozniej bylo pol litra.. pilismy jakies pol litra (wodki) co piatek.. czasami byly przerwy.. a w ten piatek kumpel przynosi 0,7.. nie pisze tego, zeby niby pokazac, jaki to ja 'men' jestem.. po alkoholu jest fajnie i 'lubimy' pic.. mozna sie na moment wyluzowac i zapomniec o problemach.. gorzej jest w domu, bo czlowiek zaglebia sie w swoich myslach i te problemy wyrastaja na jeszcez wieksze..
12 lat, czyli jeszcze podstawowka... nie, nadal nie moge sobie jakos tego wyobrazic. Mowcie co chcecie, mnie do tego nie przekonacie. Ale to juz jest offtop chyba, wiec radze albo zalozyc nowy temat, albo zakonczyc ta dyskusje.
P.S. Żubry sux :/
Mi to obojentne jakie i tak bombelki uderzom mi do głowy i zaczne wymiotować :)(jak zwykle) ledwo 4 łyki i już bełt nawed niezdonże się nacieszyć smakiem :)
@LOLO
Widac, ze jakos Ci alkohol nie podchodzi. Ja nie wymiotowalem nigdy.. a w ostatni piatek powinienem.. bo strasznie namieszalem..
she_devil
08-03-2005, 21:35
W moim poscie astaralam sie wyrazic sowja pogarde dla alkoholu. Nie wyszlo.
Nightwalker
08-03-2005, 22:29
Nie bedę pisał za jakich nieodpowiedzialnych uważam ludzi, którzy piją nie mając 18 lat. TAK DOKŁADNIE. Obrażam prawie całe forum, no ale cóż.
Przestałem walczyć z alkoholem wsród moich kolegów. Nie odzywam sie poprostu, chodź wiem swoje. Nikt by prawie mnie nie lubiał, jakbym ogłaszał wszem i wobec to co u góry napisałem.
Czemu 18 lat?
-Prawo(THE LAW)
-Mając mniej lat nie masz ukonczonej matury, a alkohol u młodej osoby szybko zabija szare komórki. Wieć trudniej bedzie ci się uczyć.(a bez matury trudno znaleśćpracę)
-Z czystej przyzwoitości. Jak widzę małolata pijącego piwo, czy palącego to mnie ściska.
Jednakże jeśli chodzi o kontakty z ludźmi to alkohol nie jest u mnie wyznacznikem, byle nie pili duzo i często(wtedy tylko gadają o piwie -_- i głupieją).
@ Do tych, którzy mówią że nie mają 18 lat, ale są na tyle dojrzali by pić.
A jak rozpoznać dojrzałego nastolatka od niedojrzałego? jak ma rozpoznać go sprzedawca? Ponadto każdy, który pije mówi, że jest wystarczająco dojrzały
Ja tam mam 15lat, a piwo jest dla mnie za gorzkie :P Cóż, czasami jest to powód do śmiechu. Może za 3 lata..Pewnie jakiegoś tam Guiness'a spróbuję..;) (Irlandzkie) ale raczej nie. Aktualnie jak jest okazja, to kosztuję czerwonego wina..ale i to nie zdarza się często ^^
Ok, ja już nic poza tym nie piszę w tym topicu:
Pytam sie po raz setny: Czy okozjalne picie (ok. co 2 miesiące) małego piwa (1/4 l) można zaliczyć do szkodliwego spożywania alkoholu? (Około 2%). W tym wszystkim chyba chodzi o to, że większość 12, 11 latków nawetnie obchodzi jakie piją, jak smakuje byle by pić.. i przede wszystkim żeby w towarzystwie nie być "gorszym". Tak jest, ale prawie wszyscy nie są wszystkimi... Nie da się rozpoznać, który 12 latek dlaczego lubi się od czasu do czasu napić Tyskiego? To znak, że nie powinno się każdego 12 latka zaliczać do tych gorszych, anie też do tych lepszych. A poza tym jeżeli ktoś pije, i co to jego sprawa. Wieć po prostu nie powinno się komentować posta takiego 12 latka, a jeżli już komentować to pprzynajmniej z góry nie pisać, że pije bo chce "zaimponować" swoim "ziomalom"...
chlystek
09-03-2005, 07:28
Warka czerwona!!!! TO JEST ZA******* PIVO!!!!!!
error błąd
09-03-2005, 08:01
Jak widzę małolata pijącego piwo, czy palącego to mnie ściska.
o tak... 1 to nawet widzialem z tarfka(juz mi zal bylo chlopca :( )
on topic:jak juz wypic czasami niecala puszke to lubie takie tyskie ;)
Ok, ja już nic poza tym nie piszę w tym topicu:
Pytam sie po raz setny: Czy okozjalne picie (ok. co 2 miesiące) małego piwa (1/4 l) można zaliczyć do szkodliwego spożywania alkoholu? (Około 2%). W tym wszystkim chyba chodzi o to, że większość 12, 11 latków nawetnie obchodzi jakie piją, jak smakuje byle by pić.. i przede wszystkim żeby w towarzystwie nie być "gorszym". Tak jest, ale prawie wszyscy nie są wszystkimi... Nie da się rozpoznać, który 12 latek dlaczego lubi się od czasu do czasu napić Tyskiego? To znak, że nie powinno się każdego 12 latka zaliczać do tych gorszych, anie też do tych lepszych. A poza tym jeżeli ktoś pije, i co to jego sprawa. Wieć po prostu nie powinno się komentować posta takiego 12 latka, a jeżli już komentować to pprzynajmniej z góry nie pisać, że pije bo chce "zaimponować" swoim "ziomalom"...
NO... tok myslenia malolata:) Jesli masz naprawde 12 lat to wypicice nawet JEDNEGO piwa jest dla mnie popisem: "...pije piwo". Glupota. Ale kazdy odpowiada za swoje zycie;)
Ja uwielbiam Dębowe, Specjala i Hainiego
To ByŁ Temat O Ulubonym Piwie A Nie O Podejsciu Do Alkoholu< NaŁogach Etc !!!!!!!!!!!
Magical Trevor
09-03-2005, 09:07
http://www.stawy.com/mn/download/carlsberg.jpg
jak to muwi moja pra babcia (82).............................................. red bullll!!
Ja tam lubie Koka-kole :D
Koka-kola rox & rulz !!!!!!!!!!!!
Niech Zyje KoKa-Kola ( oczywiscie al rajts reserfet )
COCA-COLA RULEZZZZZ
Powiem jedno... Po co mam w moim wieku wypic 2 piwa ??? Wole pol litra ( COCA-COLI NIE WODKI !!!!! )
TWOJ SPRZECIW MA ZNACZENIE xD
Fakolpet
09-03-2005, 12:43
hmmm, jak jakies piwo czy alkohol to tylko na imprezy ale z piw lubie najbardziej warke z soczkiem malinowym ale i tak
WINO ROX!!
Parzydlik
09-03-2005, 13:24
Trudności z pamięcią i koncentracją(żadne vigor ani inne ziółka tutaj nie pomogą :P).
Jeszcze zostaje witamina C :evul:
Ja nie pijam B) i jestem z tego dumny B)
A tak serio my tu gadu gadu a dzieci sie demoralizuja 8o
Shanhaevel
09-03-2005, 15:39
@up
Wujek Dobra Rada radzi: Na kaca najlepsze jest wypicie całej butelki płynu do mycia naczyń i rytmiczne walenie głową o lodówkę. :D
@Up
Nie prawda! Lekarstwem na kaca jest Apap spod materaca ;P.
lol to jest mozliwie jak ktos ma starszego brata ja pierwszy raz narobalem sie jak mialem 12 lat podziekowanie dla brata ;)
@topic: ja najbardzie lubie Królewskie i Żywca ;d;d
a ty to może super dorosły jesteś? -.-
o tak... 1 to nawet widzialem z tarfka(juz mi zal bylo chlopca :( )
on topic:jak juz wypic czasami niecala puszke to lubie takie tyskie ;)
O jejq! Gosciu palil trawke!! Tragiedia!! -.- A teraz odpowiedz sobie na pytanie : skoro cie tak sciska, powiedziales mu, zeby nie palil? Nie? Coz...Wydaje mi sie, ze jesli naprawde by cie "skiskalo" sprobowalbys z nim pogadac, etc -.- A jesli obchodzi cie los jakichs biednych ludzi, to pomoz na jakiejs zbiorce, aukcji dla biednych, daj kase na PCK i Caritas...Ja naprawde nie rozumiem, czemu ludzie mowia, ze to dla nich przykre etc a nic nie robia. Zreszta, kazdy czlowiek ma prawo decydowac o swoim zyciu, wiec do tego, czy pije piwo w wieku 10, 15 czy 50 lat nie powinno robic wam roznicy. A jesli ktos broni sie prawem, prosze bardzo - a czy TY nigdy nie robiles czegos niezgodnego z prawem, jesli ci sie to podobalo?
ja tam najbardziej lubie ciemne
Wchodzi facet do baru:
-Piwo prosze!
Barman na to: Jasne czy ciemne?
-Jasne ze ciemne
-To jasne czy ciemne?
-Ciemne, jasne?
Ja tam nie pije często, ale lubie Tatra Mocne i Frathera(chyba tak się to pisze :) ).
Ps. Z niektórymi moimi kumplami nie można pogadać o niczym innym niż picie. Co tydzień planują jakąś "bibe", albo na wagarach, albo po szkole ;/. Najlepiej tanie wino po 5 zł. Ostatnio zostałem nazwany lamą, bo nie chciałem pić. Ręce opadają :p
To jasne ze jestes chory!! Alkoholizm to choroba taka jak kazda inna, a jak ktos jest chory to powinien lezec w lozku.
she_devil
09-03-2005, 21:42
Wszystkie dzieci zostaly zdemoralizowane i co teraz z Błękitną Arką*?
Przecież nigdy nie slyszlay o piwie zulach i przeciez go nigdy nie próbowaly. \
A ty jestes taki mega super kewl Franeczek co ma 14 lat i jestes dorosly woooooow -.-
*Odsylam to piosenki "Błękitna Arka" Budki suflera
Osobiście zgadzam się z poglądami Nightwalkera, sam też już przestałem przekonywać kolegów, żeby nie pili.
Wiecie.. co innego jest się napić piwa na spotkaniu z kolegam, w dobrym towarzystwie, a co innego jest chlać wódkę w wieku 12 lat, na swego rodzaju 'melanżach' i innych tego typu sprawach. Moim zdaniem jak człowiek w takim wieku już sięga po wódkę to ma ostro nasrane we łbie.
I naprawdę, uwierzcie, że ludziom, którzy coś sobą prezentują nie zaimponuje chlanie wódki w tym wieku.
A co do tego, żeby się nie wtrącać w to czy ktoś pije w tym wieku, czy nie - należy się wtrącać, gdy to jest złe, gdyby nikt o tym nie mówił, jeszcze więcej młodych zaczynałoby pić w młodym wieku.
Należy przede wszystkim znać umiar i nie pić 'dla szpanu', a jak ktoś mówi, że picie z kolegami pół litra wódki co piątek to jest zachowanie umiaru, to niestety się myli.
Knight Simon Dark lord
10-03-2005, 13:43
my z kolegami nie pijemy alkocholu jedynie z jakiejś okazji urodziny kumpla,nowy rok, zakonczenie semestru albo poprostu jak czasami urządzimy impreze co jest rzadko bo prawie nigdy nie ma lokalu by zrobić bo zawsze albo są rodzice albo kasy brak na impreze więc alkochol oczywiście ale nie tak by pić 24/h tylko okazjonalnie a do tematu z piw to lubie żywca,Tyskie i red'sa jak nie mam zbytnio ochoty na coś mocniejszego
to ogolnie wiadomo, ze ludzie w wieku 12lat pija zeby przypodobac sie kolegom... pamietam... sam taki bylem...:/ pilem zeby popisac sie rpzed kolegami... nawet palilem papierosy (czaicie to?? jaki ja glupi bylem...:/)... teraz juz tak nie jest... owszem... na imprezach, na spotkaniach z rzyjaciolmi, rodzina wypije pare piw ale z umiarem... chociaz nawet ostatnio mialem taka jazde ze chcialem zapic smutki... i tak sie stalo(oczywiscie nie sam)... ale teraz zaluje... (zalowalem juz nazajutrz-kac..:P)... ale tym 11,12-latkom dajcie spokoj... za dwa lata znormalnieja i powiedza ze picie dla popisowy jest glupie...
ONTOPIC: najlepsze piwko?? <hmmm> chyba haineken... CO JA GADAM??!! NA PEWNO HEINEKEN!!!:P:P:D
Thimburd
10-03-2005, 14:25
Hm... Tyskie rox! :D Kiedyś lubiłem "Broczka", ale teraz ma jakiś szujowaty smak -.-
Ja Tam nie pije..Jedynie troche z okazji nowego roku :]
A najlepsze piwo hmm...Dębowe?
no wiadomo,ze najlepszy browara to SPECJAL CZARNY
ps. koniecznie w butelce :P
Dobra, ja sie juz nie odzywam.. bo nie ma sensu.. i tak bedziecie sie czepiac.. TO MOJA SPRAWA I MOJE ZYCIE!
Szmelinger
10-03-2005, 16:19
ja tam mam 10 lat i z mama pijemy po butelce piwka karmi
she_devil
10-03-2005, 16:40
Piwo to zawiera tyle alkoholu i jest tak nie zdrowe...
Dan the Automator
10-03-2005, 17:00
To to piwo jest :o?
Vamerian
10-03-2005, 17:04
CO Po**** Was ? :D Wy tu o piwie mówicie ? Wódka RULEZ !! :P
A tak to piwo ŻUBR
Żubr ssssssssiiiieeeeeeeeeee... na początku normalny smak piwa, potem kwasne jak cholera...
Element Zaskoczenia
10-03-2005, 19:14
SPECIAL :evul: :evul: :evul: :evul: :evul: :evul:
Noi sie pewnie przyczepio ze mam 13 lat itp Ale mei to j e b i e Lubie se wypic nie szpanuje Od tak se z qmplami wypijamy a propos Jako wódke lubicie ? niepijam ale :P
a nie zauwazyles ile on ma lat??:P:P
Żubr ssssssssiiiieeeeeeeeeee... na początku normalny smak piwa, potem kwasne jak cholera...
no jasne ze Zubr. i wcale nie jest kwasne tylko jest gorzkie[subtelna roznica] a poza tym to tak powinno smakowac piwo a nie te wszystkie slodko-szczochowate warki itd
no to chyba o dwoch roznych zubrach mowimy, bo ten ode mnie to kwasny jak cytryna jest...
Wiem ,że nie jestem jeszcze "dorosły" to wiem ,że gdzie niegdzie są jeszcze takie żubry że białe tło żubra głowa i pod spodem dojlidy.Mysle ze dla jednego chodzi o tego z puszczy :> a drugiego stare opakowanie i smak pewnie :P
Boguś co ty wiesz o Karmi...
no to chyba o dwoch roznych zubrach mowimy, bo ten ode mnie to kwasny jak cytryna jest...
no mnie chodzi o tego z puszczy i one raczej kwasne nie sa
hmmm.... Najbardziej smakuje mi Tatra Mocne.
btw. nienawidzę piw o smaku jakiś owoców itp. Piwo powinno smakować jak piwo, a nie jak malinki z cytryną :p
hmmm.... Najbardziej smakuje mi Tatra Mocne.
btw. nienawidzę piw o smaku jakiś owoców itp. Piwo powinno smakować jak piwo, a nie jak malinki z cytryną :p
Tatra mocna jest calkiem dobra,ALE NIGDY W ZYCIU NIE PIJCIE PILSA[szczegolnie cieplego :p ],bo to swinstwo smakuje jak rozpuszczone w piwie landrynki.ale porzadnego kopniaka jesli chodzi o piwa to daje debowe.to jest dopiero MOCNE piwo
Zuber is the best ( 2,05 za 0,5 l, no i ten niezapomniany smak i wrazenia )
Czarny Paladyn
12-03-2005, 10:28
Komandos Connecting People :p
niektórzy popadli w paranoje jednak w Polsce nie trudno o kupienie alkocholu,także pomysłowe "dziecko"napije się,nawet 7 latek dostanie od swojego taty łyka czy coś...
dla mnie ruluje Dębowe mocne, jest też pare zagranicznych, ale ogólnie popieram to co Polskie ;] :flaga_pl: , żywca już ni bo Carlsberg go przejął, i teraz on Carlsberg jest lepszy dlatego Dębowe Mocne !!! I wcześniej zresztą też!
Fajnie nie jestem pełnoletni ale na imprezce u kumpli zawsze siem coś znajdzie ;p
Preferuje stronga =D Ale bez fajek rowniez siem nie obejdzie a więc Cristal menthol i strong musi byc na stole ;p
Najlepsze Czeskie Piwo!!!
Pilzen Urqell lub Czerny Kozel
Fajnie nie jestem pełnoletni ale na imprezce u kumpli zawsze siem coś znajdzie ;p
Preferuje stronga =D Ale bez fajek rowniez siem nie obejdzie a więc Cristal menthol i strong musi byc na stole ;p
dlatego to powinien byc temat dla osob pelnoletnich,bo teraz nawet nie rozumiesz jakie swinstwo palisz i pijesz[sam pale takze to nie jest "ojcowskie" kazanie].palenie mentoli to juz niezle przegiecie paly ale nazwanie tego szczocha -warki "strongiem" to juz sie kwalifikuje na krzeslo elektryczne :evul:
Porzeracz Trawy
12-03-2005, 21:41
bezalkoholowe :]
Carlsbeg ssiut
The best beer on the world
12:34 Los Angeles
15:56 New York
17:29 Texas N.A.S.A. Centrum
18:00 After the start of a Orpheus, Pub...
Carlsberg Connecting People.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.