PDA

Pokaż pełną wersje : Dentysta.

Belefiz
08-03-2005, 15:30
Czy lubicie chodzić do dentysty i jakich czynności dentystycznych najbardziej nie lubicie :D Ja osobiście nie lubie dentysty i wiem że nikt nie lubi ale mam kolegów co lubią.

@down
to tak jak ja :D

A wiesz nudzi się to pomyślałem spytam czy wśród was też są masochiści :] A pozatym to jest ten dział OWION więc wszystkie pytania dozwolone :D:D:D

Najlepsza pasta do zębów to Elmex®. A jakich past wy używacie ?

powrót vavca
08-03-2005, 15:32
Moim zdaniem 99% nie lubi dentystów bo nie ma powodu-.-.Dentysta=ból.Jak lubisz ból to możesz spokojnie do neigo iść.Ja staram się unikać dentysty dlatego dbam o higiene jamy ustnej...

Hallabard
08-03-2005, 15:39
Kolejny inteligentny temat -.-
Nie macie co robić ?

@Topic

Dentysta to dentysta, normalny człowiek, nic do nich nie mam żebym ich nie lubił. Tak na poważnie to do dentysty trzeba pójść i koniec. Nie ma sra()@ po krzakach. Czego można się bać u dentysty ? No prawda np. wiercenie jest nieprzyjemne ale takie życie. Coś boli żeby co innego sprawiało przyjemność. I daltego trzeba dbać o higienę gę.. e jamy ustnej :P

djkuter
08-03-2005, 19:01
Nie jestem masochistą, więc raczej omijam gabinet dentystyczny, lecz kiedy musę iść, idę. Nie wiem czemu dentysta kojarzy mi się z zastrzykiem znieczulającym.

Ostry92
08-03-2005, 19:04
Mnie tam nie boli <paker>. Ale nie lubie chodzić, tak jak każdy. W ogóle ta sonda jest bezsensu, przynajmniej ta odpowiedź "tak"....rotfl. Ale za to ta ostatnia "nie, ale gdy trzeba to idę" <---- to ja...

sesaj
08-03-2005, 19:07
Ja tam sie go nie boje. Jak juz chodze to tylko na sprawdzenie zebow i na tym sie konczy, poniewaz dbam o swoje zabki.

A dentysta to taki sam lekarz jak inni, ja tam bardziej sie boje chirurga niz dentysty :)

Berburio
08-03-2005, 19:34
ja tam lubie chodzić do dentysty.... dlatego że tak jak napisał twórca tematu... lubie jak mnie coś boli:))))) a w szczene nie dostaje bo obronić się umiem:)

joey
08-03-2005, 19:37
jak sie płaci to wcale nie boli :P dostajesz znieczulenie miejscowe (moge poweidzieć że ten zastrzyk w dziąsło wcale nie boli) a i zabieg nie boli

roland
08-03-2005, 19:41
Moim zdaniem 99% nie lubi dentystów bo nie ma powodu-.-.Dentysta=ból.Jak lubisz ból to możesz spokojnie do neigo iść.Ja staram się unikać dentysty dlatego dbam o higiene jamy ustnej...
Po cudownych rodzicach, odziedziczyłem, cudowne ząbki, dzięki którym dentysty się nie boję- psują się tak często, i mocno, iż do bólu się przezwyczaiłem, a i tak prawie zawsze dostaję znieczulenie...

Greainnden
08-03-2005, 20:33
Ja własnie mam bardzo dziwne objawienia mianowicie:

Jak idędo dentysty to się nie boje nawet jak mi wsztrykują do dziąsła igłe nie boję się wręcz przeciwnie badam czy dobrze mi usuneli lub zrobili ząb a jak nie to opieprzam a jak idędo okulisty 0.o boję się PANICZNIE!!!!

LOLO
08-03-2005, 21:12
Ja za nim zabardzo nieprzepadam a to zemba wyrwie a to zboruje trace czas Itd itp.... NIENAWIDZE go ale niestety musze :(

Shardzik
08-03-2005, 21:16
@ Topic. Zależy na jakiego dentyste trafisz, jezeli coś takiego piszecie to, znaczy albo słyszeliście opowiastki od kumpli przykładowo, i chowacie się pod łóżko z krzywymi i żółtymi ząbami, albo mieliście w dzieciństwie wypad do dentysty zza Buga (Róś Kijowska ect.)

Sobixu
08-03-2005, 21:54
Pamiętam jak byłem mały miałem z 6-7 lat to jak poszedłem to tak bolało ... te wiercenie.
Niedawno byłem u innnego dentysty to zastrzyk i nic nie czułem.
Ale chodze do tego (przeklętego) lekarza tylko jak musze.
Ogólnie nic nie boli ale jak wierci to czuć ucisk i jakby wyrywanie X( .

Bzik
09-03-2005, 13:57
Moim zdanieem jak takie tematy się zakłada to równie dobrze można założyć temat czy podoba sie wam zapach skarpetek lub czy dziwi was to ze tulipan jest tulipanem?

@topic

NIe

Magus
09-03-2005, 14:20
Jak sie boicie to wybierzcie sie raz, wyrwijcie sobie wszystkie i zafundujcie sztuczna szczeke. Problem z glowy.

Knight Simon Dark lord
09-03-2005, 14:20
ja nienawidze denmtystów nigdy ich nie lubiłem dlatego odkąd miałem pierwsze wiercenie które bolało wiecej czsu spedzam na myciu zębów niż na np. myciu rąk :D i narazie nic nie mam przynajmniej na ostatniej kontroli nie było :D

Vitihud
09-03-2005, 14:38
Ja uwielbiam chodzić do dentysty! W przyszłości zamierzam być dentystą!

djkuter
09-03-2005, 16:03
jak sie płaci to wcale nie boli :P dostajesz znieczulenie miejscowe (moge poweidzieć że ten zastrzyk w dziąsło wcale nie boli) a i zabieg nie boli

Miałem kulka razy "znieczulenie miejscowe" i bolało jak cholera, nie wiem może coś przekręciłeś

AibiT
12-03-2005, 21:50
Dentystka jak fajna to mniej boli ;)

Thero
12-03-2005, 21:53
Dentystka jak fajna to mniej boli ;)
A świstak siedzi i zawija je w te sreberka -.-""...

@Topic
Pamiętam jak kiedyś miałem wyrywanie ząbka.. Te 3 ukucie igłą w dziąsło wysiadału przy bólu jaki fundowało mi wstrzykiwanie tego świństwa...

AibiT
12-03-2005, 22:01
sądze ze wiekszy strach a przy okazji ból jesli stoi przed Tobą jakis dentysta z pokiereszowaną twarzą i uśmieszkiem szaleńca :)

Evul Tibian
12-03-2005, 22:02
Ja jestem masohista i uwielbiam dentyste, MmMmM te szczypce uuuuu lubie to...

tak serio to:
nie, ale jak trzeba to zacskam piesci i ide :p

TheNatoorat
12-03-2005, 22:03
Dentysta... brr!
Na samą myśl o takim kimś aż krew się burzy. Najgorsze było wyrywanie zębów, ale na szczęście od 3 lat nie miałem ani jednej wizyty u dentysty, czyli z zonpkami wszystko gra. :)

AibiT
12-03-2005, 22:04
-Evul Tibian-
hehe niektórzy tak mają ;]

she_devil
12-03-2005, 22:06
Ja tam sie boje wsyztskich lekarzy. (Polowa mojej rodizny to medycy :P)
Raz normalnie myslalm ze sie poplacze, zwijalam sie zbolu bo mnie bolal brzuch i psozlam do doktora i kupa weslzam wpoiedzialm dizendobry dostalam jakas recetpte bodajze z paracetamolem, na ktory jestm uxczulona i kazal mi wyjsc ;/

Belefiz
17-03-2005, 10:29
Pamiętam jak byłem mały (jak ktoś mieszka w Białymstoku to wie gdzie Bema) jak dentystka dawała znieczulenie to te znieczulenie nic nie dawało i wyrywała mi zęby na żywca :D(prawie bo troche jednak dawało ale nie dużo) Może temu nie lubie dentysty. Ostatnio musiałem zaleczyć 3 zęby bo nie byłem 4 lata :D Na dzisiejczy dzień został jeszcze jeden ^.-

Badzo
17-03-2005, 10:50
hm..... ja mialem kiedys jak jeszcze mialem mleczaki taka historie:,

mialem zeba do wyrwania(bodajze szostke), no dobra... dała mi 1 znieczulenie.. g.ówno nic nie dalo, dobra 2 raz znieczulenie... tym razem troszeczke dalo....
a ze nie moga tego zeba wyrwac to rozciela go na pol!!!!!! krew leciala jak z kranu!!!!nigdy wiecej nie poszedlem to tej dentystki..

she_devil
17-03-2005, 11:44
Jak sie boicie to wybierzcie sie raz, wyrwijcie sobie wszystkie i zafundujcie sztuczna szczeke. Problem z glowy.

No tak ty jestes obeznany, bo 2 zabki masz na srubkach ;]

gorgi
17-03-2005, 21:09
ja tam jedynie co sie boje to szalonego ketchupu, a tak do dentysta to pryszcz xD

Belefiz
26-03-2005, 16:21
Myślę że lepiej jest dbać o zęby niż puźniej je leczyć. Przekonałem się na własnej skórze :D. Teraz chodzęco tydzień żeby wszystkie zęby wyleczyć. Najlepsza pasta to Elmex®. A jakich past wy używacie ?

@otsrty121 (:D)
Popatrz na mój nick :D

ostry12
26-03-2005, 16:24
Nie boję się dentysty, hehe myślicie że sciemniam :> ale to nie prawda, no nie lubie tam chodzić no ale jak trzeba to trzeba:(

@Benefiz

Zęby fluoryzuję pastą ELMEX. A na codzień myję jakąś Colodent :/

Destruktor
26-03-2005, 16:40
DENTYSTA??? JEZUS MARIA!!!! Jak ostatnim razem bylem u dentysty to mialem borowanie zebow. On to tak wrednie borowal ze myslalem ze wsadze mu to do, za pszeproszeniem tyłka.

Maniak Hip-Hopu
26-03-2005, 16:43
@UP:
Zgadzam sie, elmex to najlepsza pasta sam uzywam, nawet dostalem ich kubeczek. :D I probke pasty, ale teraz tylko ja qpuje :P

Silvianas
02-06-2005, 15:19
Ja zawsze jak bylem mlodszy to dostawalem od dentysty lizaka ale teraz mi juz nie daje :(:(:(:(:(:(:(:(:(

TiTuS
02-06-2005, 15:22
Ja tam lubie mojego dentystę :P Spoko ziom :D :D i jest jo :D :D A tak serio to serio niezły dentysta, kiedyś mi wyrywał zęba nawet się nie obczaiłem że tak szybko :D :D (to było całkiem niedawno)

Tygryseq
02-06-2005, 15:23
moi rodzice są stomatologami :)

Pramus
02-06-2005, 15:25
Ja wybrałem, że lubię ale nie miałem tego na myśli dosłownie, że wizyta u dentysty jest u mnie długo oczekiwana i nie mogę się tego doczekać :] . Chodziło o to, że mam stosunek do wizyt u dentysty neutralny i taka opcja powinna być w sondzie.....Jak trzeba to ide i traktuję to tak jak każdą inną wizytę u jakiegokolwiek lekarza (nie nie nie ginekologa :P)