zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Palladyn z Mieczem

5336115
08-03-2005, 23:49
Siemka Jestem Kamil i tak se pomyślałem aby zrobić pallka walącego z miecza ale niewiem czy dobrze robie bo atak wolno rosnie X( a shielding 2x szybciej :confused: niz wspomniany "atak" co myślicie czy zaczać robić dystans jak bede mial dobry shielding ???? Błagam o szybką odpowieć :kat:

Poland Rullez :flaga_pl:

:evul: :evul:Kill Brazil !!!!!!!!!!!!!!!!!! :evul: :evul:

Magus
09-03-2005, 02:39
To twoja sprawa, jak nie umiesz zdecydowac to rzuc moneta. Palek jest stworzony do dista, aby miec dobre 'sword fight' musisz miec od cholery czasu i nie lada cierpliwosc.

DeeJeyek
09-03-2005, 07:13
Ja Tam wole dista na twoim miejscu ćwiczyc Bo coto za Palek z mieczem ? ;)
a ty zrób jak chcesz :]

Scream
09-03-2005, 07:34
palem gdybys np. dojechal do 30sword, to w tym czasie mogl bys zrobic 40-50 distance..... dlatego nie oplaca sie trenic sworda.

Dark Mike
09-03-2005, 10:35
ja tam mam palladyna na 8 lvl niestety bo mnie juz kilka razy zabili mam niestety 1 mlvl :( 28 w dystansie i 19 w tarczy tesh malo i ja tam wole dystans trenowac bo pozniej jest coraz fajniej w miare przyplywu skilla w dystansie... ale rob co chcesz ;)

Nietypowy
09-03-2005, 16:59
Chcesz grać mieczem graj knightem ;/ proste

Noob Polski
09-03-2005, 19:35
Drogi Kamilu radzę ci byś nie ćwiczył sworda paladynem tylko dista w przeciwnym razie będziesz uchodził za nooba na swoim serwie (aehueaheauhu) a shilda możesz ćwiczyć jak trenujesz dista
:D
PS
Jak tak bardzo chcesz ćwiczyć sworda graj knightem :D

Averus
09-03-2005, 21:00
Usuniete. Usuniete. Usuniete.

owsik killer
10-03-2005, 17:31
ja tam olevam co muwiom inni i zrobilem paladyna walczącego swordem skill 35/45

Uciulany Gecik
10-03-2005, 17:48
Siemka Jestem Kamil i tak se pomyślałem aby zrobić pallka walącego z miecza ale niewiem czy dobrze robie bo atak wolno rosnie X( a shielding 2x szybciej :confused: niz wspomniany "atak" co myślicie czy zaczać robić dystans jak bede mial dobry shielding ???? Błagam o szybką odpowieć :kat:

Zły pomysł ,dragonslayer 150 pallek z antici żeby shield mu skakał chodzi sobie z magic swordem ,a ma 60 sworda ...słabo sword ,club i axe skaczą u palla...

Deraxtor1149
10-03-2005, 18:16
LOL niegdy nie widzialem paladyna ktory wali mieczem chyba ze mojego kolegi
(nooba) ktoremu tlumaczylem pol godz. ze lepiej palkowi rosnie distans i posluchal mnie (zrobil dobrze) :p

Deraxtor1149
10-03-2005, 18:24
Ej kamil nie obraz sie ale nie wiedzialem ze masz 20 lvl no i wiesz ekhem ze to sa bardzo ciekie skile jak na ten lvl to ja na 13 lvl mialem 44 dista i 34 shielda.
PS: Moje skile sa ciekie ale twoje jeszcze bardziej :cup:

U$er
11-03-2005, 17:11
Może sie zdziwicie ale ja moim pallem mam juz 55/53 w clubach (dluzej od knighta ale zawsze cos) i dzieki temu jestesm "magiem bitewnym" i trenowanie pallem broni typu axe, sword jest dobrym pomyslem a patrzac na wasze posty widac ze wogole sie nie znacie -.-

Scream
11-03-2005, 17:14
@up

lol!
wlasnie tak mowia nooby. "ja wiem lepiej, tak sie powino robic, co z tego ze gracie w tibie dluzej i macie wieksze lvle, ja wiem lepiej!"
jakiegos skilla do walki w zwarciu mozna potrenic, przyda sie to przy blokowaniu, lub gdy nie bedzie kasy, ale napewno nie do skilla 50 bo to strata czasu, max do 30-35, wtedy nie staje sie to nasza normalna bron tylko okazjonalna, normalnie uzywamy kuszy/luku.

Szymon ziom
11-03-2005, 17:23
Jak se chcesz walic swordem to se knighta zrób!!! Pal jest stworzony do dysta a ty chcesz to zmienć!!!

Tylko nooby tak robią. jak nie chcesz byc zjechany, to usuń ten temat!! X(

Khazar
11-03-2005, 17:40
rzadko pisze na forum, wole czytac, ale jak widze takie kretynizmy jak ludzie pisza to zdarza mi sie napisac.

wy ludzie nei wiecie o czym mowicie (ci co mowia ze trening sworda u palla to strata czasu). popatrzcie na taka sytuacje. macie sobie palka 100 lvl, zalozmy ze 92/75. idziecie na anni i nie wiecie co wziac bo wszystko badziewie dla palladyna jest. bierzecie s axe. zaczynacie trening axe. robicie gdzies tak 65 skila i patrzcie teraz. bije was jakis knight, ktory na bank jest od was szybszy. wiec wy zakladacie tarcze, s axe, full def, stajecie w miejscu i ***iecie go z sd. knight jest wielce zdziwiony bo cos was slabo trafia, a wy go niezle jedziecie z runek. taka sytuacja zdarzyla sie naprawde (no podobna, jak pewien knight wielce sie zdziwil kiedy podszedl do niego palek i zaczal go ***ac za 70 bo bil z gsa). podczas treningu do skila 65 w axe podtrenujecie sobie shielda. idac na jakiegos hunta dalej lapiecie za kusze i strzelacie sobie normalnie, jak macie duzo cierpliwosci robicie 100 disata i dalej wracacie do axe. w ten sposob macie cos na wzor slabszego knighta z 15mlvl, strzelajacego z sd i majacego sporego defa. nie jest to calkiem nietrafiony pomysl, wrecz przeciwnie. ci ludzie ktorzy od razu wygwizdali tego kolesia poprostu nie do konca to przemysleli. narazie malo prawdopodobne zeby ten koles doszedl do sova, ale trzeba myslec przyszlosciowo :P a tak wogole to jak sie jest na axe to na skilu 65-70 z bronia 50 w 1 lapie mozna dcalkiem dobrze i szybko (i za darmo, nie tracac boltow) poexpic, jak nei ma sie kasy na amunicje badz runki.

Scream
11-03-2005, 17:50
@up
pall na annhi, zalozmy ze gdzies 110lv(wczesniej to raczej ciezko). knight, zeby bylo widac roznice w poruszaniu sie, to gdzies 130lv.
wiec teraz
to, ze ktos dojdzie do tego 110lv jest bardzo malo prawdopodobne
to, ze bedzie chcial go bic 130lv+ jest jeszcze mniej prawdopodobne
pozatym, moze stosowac sztuczki pozwalajace mu wyprzedzic na chwile knighta, jak np. przejscie pomiedzy drzewkami, przez ktore trzeba przejsc na ukos, albo zchodzenie/wchodzenie po schodach, stosowanie m walla.
pozatym co lepsze
zrobic se ultra skill dista i bez sworda, sprzedac sova, zakupic se za to tyle boltow, ze starczy nam jeszcze na dluuuuuuugo.
bardzo dobre skille dista, srednie sworda, sov w plecaku.
sword przydaje sie palowi naprawde sporadycznie, na tyle sporadycznie ze nei oplaca sie wydawac kasy na swordy ani trenic skilla, a juz napewno nie na jakims slabym lv.

Khazar
11-03-2005, 20:29
ale uwierz mi ze taki myk naprawde przydatny jest. ja bym za chiny nie sprzedal swojego sca nawet jakbym byl palkiem. to poprostu jest item ktory sie albo ma raz na zawsze albo nigdy. palek moze zrobic z niego uzytek, wystarczy chciec. zrobic 70 skila w swordzie, miec jakies 90 w shieldzie i jestescie chodzacym knightem z sdkami - tak upragnionym przez wiekszosc tibijczykow grajacych knightami. naw przy skilu 70 bron 50 atk nadaje sie do ciupania ludzi z dosc dobrym skutkiem. a sytuacja jaka przedstawiles, o malo prawdopodobnym sciganiu palka 110 przez knighta 130 jest w rzeczywistosci bardzo prawdopodobna. wystarczy tylko jakas "mala" wojenka.

dobry barbarzyńca
11-03-2005, 21:12
Niech każdy robi jak chce...
Jak chce mieć palka walczącego mieczami/młotami/toporami to niech taką postać robi.... :)
To jest TYLKO gra....
Stworzona dla przyjemności....
Jeżeli ktoś lubi czary i walkę wręcz to niech gra palkiem i trenuje "zwykłe" bronie i magię....
Nie mówcie że to jest szczyt głupoty... bo to nie jest szczyt głupoty, tylko zwykłe granie <tak jak sie komu podoba>
Co z tego że dist znacznie szybciej rośnie niż inne... ;)
Ważna jest przyjemność z gry....
A jeżeli tej osobie się znudzi to zacznie grać od nowa - "po staremu :p "....
Nie narzucajcie komuś jak ma grać !!! <to że palek szybciej skiluje w diście nie oznacza że nie może używać "zwykłych" broni, osobiście nie uważam takich ludzi za nooby/noby/nuby/newbie/itp>
ps.Dotyczy to wszystkich profesji.....<trochę to głupie ale każdy gra tak jak lubi :p , NIE JAK MUSI lol>

OLOL
12-03-2005, 10:25
Wiecie co a ja uważam że Pallek ze Swordem to coś fajnego. Shielding leci dosyc szybko, sword wystarczy odrobinka cierpliwosci, a potem wyobrazcie sobie jaka to bedzie rzeź :evul: Mażyliście o knighcie, który wali z SD ? To macie go przed sobą !!!! :evul: Ja jestem gotów zmarnować kilka tygodni treningu, żeby zrobić taką machine do zabijania :evul:

@dobry barbarzyńca: Popieram.
@Szymon Ziom: Tylko nOOby wyzywają za pytania i piszą takie pierdoły.

Lome de'wof
14-03-2005, 18:08
Za***isty pomysl Kamil ja proponuje zebys se zrobil sorca strzelajacego boltami bedziesz wymiatał

Goorge
17-03-2005, 15:06
@up

lol!
wlasnie tak mowia nooby. "ja wiem lepiej, tak sie powino robic, co z tego ze gracie w tibie dluzej i macie wieksze lvle, ja wiem lepiej!"
jakiegos skilla do walki w zwarciu mozna potrenic, przyda sie to przy blokowaniu, lub gdy nie bedzie kasy, ale napewno nie do skilla 50 bo to strata czasu, max do 30-35, wtedy nie staje sie to nasza normalna bron tylko okazjonalna, normalnie uzywamy kuszy/luku.

lol kto tu jest noob -.-. Zanetgotsuken z novy ma 52 sworda chodzi z SoV i wygrywa z niejednym knightem. ponadto ma jeszcze sd ktorego knighte raczje nei bedzie mogl uzywac. taki uniwersalny palek "wymiata" niestety trzeba miec duuuzzzooo czasu.
a odnosnie shieldingu nie trzeba trenowac sworda zeby rosl. ja swoim palkiem mialem 99/87 niestety ostatnio neta zabrali i padlem to spadly o 1 ;s. nigdy nei trenowalem male weapons a shielding mam dosyc wysoki jak na pala. tak mi sie przynajmniej wydaje...

Sir Saneris
18-03-2005, 01:42
Gram palkiem... mam 42 sworda... czy ja wiem czy to chybiony pomysl? Trening sword+shielda daje mi to ze nie musze co 3 sekundy latac za nowym potworkiem (tak jest niestety przy treningu spear'ami), trenie sobie fajnie shielda (68.. planuje caly czas wiecej). Dista mam 88 wiec tez nie mam na co narzekac.. tymbardziej ze gram na swiecie non-pvp (Harmonia). Poza tym zawsze moge wziac giant sworda i isc poekspic (+ zdobywanie kasy na bolty) na amazon camp. Moge wziac brighta, masterminda i isc poblokowac kumplom gs'y/guardy/cokolwiek innego zeby sobie poekspili... moge wziac hmm'ki, blokowac gs'y/dl'e samemu ekspiac. Zszedlem nieco na praktyczne uzycie tarczy.. ale jakbym mial shielding trenowac ze spiear'ami mialbym moze z 30-40 max. Nie wydaje mi sie straconym czas przeznaczony na trenienie sworda. Ale z annihilatora i tak planuje wziac present box'a ;]

Pyre_Ashmaker
18-03-2005, 08:38
Niech każdy robi, jak chce. Jestem paladynem, niedawno wyszedłem z rookgaardu, walczę mieczem. Nie wiem czemu, ale distance'a mi się nie chciało trenować. Może pozbieram se kasę na kuszę lub coś w tym stylu (mimo wszystko).

Scream
18-03-2005, 08:45
omg 70 sworda paladynem >.< ciekawe ile bys musial trenic >.< w tym czasie zdobyl bys ultra skille w dist.

@goorge
trenowanie sworda u pala ma taki sam sens, jak trenowanie skilli u maga. Jak by sie dobrze wytrenowal to rowniez byl by super uniwersalny, ale po co skoro moze ten czas zamiast na trening skilli poswiecic na cos co mu sie bardziej przyda, np expienie? Tak samo u pala, moze trenic sworda, ale lepiej wyjdzie na tym jak bedzie trenic dista albo expil.

dobry barbarzyńca
16-04-2005, 20:56
heh
trenić sorcem skile to było dobre....
zauważ jednak że pallek jako chyba jedyny ze wszystkich profesji ma możliwość "wyboru"
palek: szybkie skile - dystans, shielding(poniekąd)
średnie - wszystkie mele, mlvl
bardzo wolne - brak
knajt: szybkie - wszystkie mele, shielding
średnie - brak
bardzo wolne - dyst, mlvl
sorcer/druid (nie wiem dokładnie czy z tą samą szybkością skilują, ale jeżeli z różną, to różnica ta jest mała dlatego są razem):
szybkie - mlvl
średnie - brak
bardzo wolne - mele, dyst, shield

Blos Tius
16-04-2005, 21:17
Lol mam 15 lvl palka i zrobilem nim 30 swording:)

Maniack
17-04-2005, 00:49
jeśli by sie bardzo zawzioł i zrobiłten porządny sword fighting i shield fighting..
i porządny lvl.

był by lepszy od knighta/pala

miał by sporo hp+many
mugł by urzywać sd i niewidki
uhał by się za full hp [prawie]
nie musiał by tracić beltów

więc jakby sie tak zawzioł i mu wyszło, kto by powiedział że jest noobem -.-?

patrikoz
17-04-2005, 04:51
Palkiem aby zrobic 70 sworda trza poswiecic tyle czasu:
11269 hours and 18 minutes.
W tym czasie dojedziesz 118 Shieldingu i bedziesz wymiatal. Ale zeby to osiagnac trza grac kilka lat...

Juszczi
17-04-2005, 17:14
Stary PALEK jest do DISTA a nie do SWORDA!
Ale rob jak chcesz, cwicz sworda albo dista, a jesli zdecydujesz sie na sworda to zycze "POWODZENIA"!

Mopi !
20-10-2005, 18:35
Co do grania palkiem bronią bym się zastanowił. Jest kilka plusów, jak i minusów.

PLUSY:

- Mlv, a co za tym idzie - sd
- Shielding szybko leci
- Wszystkie czary,a wśród nich najbardziej przydatny - Ultimate healing (UH)
- Mana, mana, mana
- Wbrew pozorom melee wcale nie rośnie tak wolno
- Szybsze odnawianie sie many

MINUSY:

- Może skille lecą dosyć szybko, ale knightem nabil bys "szybciej i lepiej"
- Mniej HP
- Trzeba mieć cierpliwość (kiedyś myślałem o grze palkiem w melee, ale nie gram aktualnie dużo)
- Wolniejsze odnawianie się HP (nie dużo wolniejsze)

I to tyle. Ja jestem raczej za.

P.S.

Jeżeli ktoś chce rade to mysicie go wyzywać od nooba ? ;) B)

Edit:

Zauważyłem kiedyś, że paleki z tym skillem samy skillem co knight lepiej blokuja nie wiem czemu :P Nie tylko ja tak sądze, ale kilku innych ludzi m.in. (hahaha) znany wam Elmer :P

Yoda pal
20-10-2005, 19:16
Według mojej opinii całkiem ciekawie byłoby spróbować zagrać palkiem na melee, jednak wiąże sie to z pewnym ryzykiem. Właśnie najgorsze jest to że, jeżeli to nie wypali to straciłeś czas... dużo czasu. Dla mnie by to było na rękę jakbyś sprawdził czy to rzeczywiście dobre rozwiązanie problemu łamiących sie spearów i całkiem możliwe, że sam stworze taką postać już nie na isarze... :evul: . Popatrz jeszcze na to z tej strony: zostajesz highlvlem, masz dużo kasy, skille 100/100 palkiem, sd, uh(dużo wcześniej może być użyty), mocny shot z hmm, eq za***iste... full wypas. I co? Dla mnie wtedy mała ilość hp to nic jak masz i tak dużo na takim lvlu a pozatym uh odnawia ci wiecej niż na 4 albo 5 mlvlu. Ogólny szpan na serwerze. :cup: Idzie Mopi Meele Pal a ludzie mówia: "ooo 8o patrz to ten co ma skille w swordzie 100/100! FREE ITEMS PLS" . No to tyle. Ogólnie jestem na tak. :)

PS: TIBIA 7.5 UPDATE SUX!

EDIT: PO PRZECZYTANIU ODPOWIEDZI INNYCH UWAŻAM WIĘKSZOŚĆ ZA TOTALNIE POZBAWIONYCH TOLERANCJI! CZY KAMIL ZROBIŁ WAM COŚ ZŁEGO? SPYTAŁ SIE! PODSUNA DOBRY POMYSL! POPIERAM ZROBIENIA PALKA NA MEELE BO BYLBY LEPSZYM BLOKEREM NIZ KNIGHT! NIE TRZEBA ODRAZU NAZYWAC KOGOS DE-BI-LEM JAK SIE PYTA CZY DOBRZE ROBI! WRACAJĄC DO TEMATU PALKA TO POWIEM ZE ODPOWIEDZ TYPU: "KNIGHTEM ROBISZ SKILLE SZYBCIEJ I LEPIEJ" NIE MA NIC DO RZECZY PONIEWAZ PALKIEM MASZ MLVL, A POZATYM NIC NIE MA W TIBII BEZ WYSILKU! JAK CHCESZ MIEC JAKIES OSIAGNIECIA W TIBII TO MUSISZ DUZO GRAC I NA TO NIE MA RADY. NIEWAZNE CZY WYBIERZESZ PALKA NA MEELE CZY KNIGHTA! PRZYKLADEM JUZ UDANEGO TRAINA NA SWORDA JEST WLASNIE TEN PALEK NA 114 LVLU CO TU NAPISAL! DOBRZE POWIEDZIANE!

Vil
20-10-2005, 19:24
W czasie w ktorym ty zrobisz 60 sworda, ja zrobie 2-3 dobre postacie, ty nie bedziesz mogl expic nawet na guardach a ja sobie bede z przyjemnoscia pocinal palkiem.

Jestem na nie z jednym zastrzezeniem : po update wiekszosc bedzie grala palkiem prawdopodobnie metoda "25 dista i z lukiem na roty" albo podobna, wiec warto bedzie poswiecic troche czasu zeby potem dobic shielding do ~60 ( wiecej sie nie przyda ).

Harven
26-10-2005, 16:36
Po updacie kiedy chcę opexpić na czymś słabym np dwarfy i roty to biore axe'a i jade ;) Poprostu nie chce mi się co 10 min latać po spiry bo to nie miałoby sensu.

Thanatos
26-10-2005, 17:13
Moim zdaniem kazdy robi jak chce - jestem sorcem i na lev 30 (w zasadzie juz od 29) mam skille 20/25 bo walczę axem w kopalniach Kaz / w miedzyczasie robie runki i mlev tez rosnie (znalazlem dobre zestawienie) Runki sprzedaje/zurzywam na silniejsze potworki tak raz na 2 dni - pozwala to zarobić i rozerwać się przez powiedzmy 3 godziny co 2 dni :D. Na lev 30 sorc wg wiekszości POWINIEN juz walczyć głównie runami - ale taka taktyka jak moja przyśpiesza exp, a knighci obserwujący moje solo z 3 Dwarf Soldkami z urzyciem 1 UH som naprawdę zadziwieni... Dla ciekawskich robię to z Knight Axem i Drag Shieldem ale pancerz mam słaby - scale arm, plate-l i steel helmet.

Vil
26-10-2005, 20:12
uh na 3 soldki - faktycznie jest sie czym podniecac...

Jerkov Thundersword
29-10-2005, 12:06

LOL. Nie wiem teraz czy jesteś newbie czy noob. Pytanie pasuje do newbie ale te rasistowskie teksty są typowo noobskie. Nie używaj ich i nie rób z siebie jełopa, dobrze radzę.

Co do sworda dla paladyna- totalny shit. Na 40 lvl będziesz tłukł orci, minotaury i rotwormy, no może jeszcze dwarfy B)

Be happy :)
29-10-2005, 13:03
A ja powiem tak, jak by ci się chciało zrobic dobre skille(nigdy nie beda takie jak u knighta ale wysokie) to miałbyś ciekawą postać(mysle tu o czarach jak exura vita, sd itp. plus dobra walka w male i bloczenie). Ale na to trzeba wiele cierliwości i doswiadczenia. :D

lolplax0
29-10-2005, 14:03
Stworz sobie maga i skilluj nim do 50/50.

poisoner
29-10-2005, 22:08
Moim zdaniem szkoda czasu na skillowanie melee palkiem, lepiej w tym czasie nabic duzo dista, bo to sie bardziej przyda palkowi.

Thanatos
29-10-2005, 22:56
No wielkie sorry Panie Vil - nie wiem jaką profesją grasz ale na 90% to nie jest sorc - na takim eq jak moje (czyli cienkie bo nie będę wydawał fortuny skoro z zaleceń nie muszę) 1 soldek może mnie hitnąć nawet za 25-28hp (przeciętnie za 12) więc jak walcze z 3 to MUSZE łazić żeby kontaktowo biły mnie max 2 a i wtedy obrywam ZA DUZO zeby zabić 3 z axa :/ a UH był PO zabiciu 3 - miałem reda I NIE URZYŁEM ANI RUN ANI MANA SHIELDA!! Więc jak nie wiesz jak sorc jest słaby w takiej walce to sie nie wypowiadaj!

Elite Mati
30-10-2005, 03:06
Ja jak trenilem sheldnig moim palem to ze swordem asz wkoncu mialem 37 sworda ale to jest wogule nie oplacalne bo robilem to bardzo dlugo...

.:Marta:.
30-10-2005, 07:27
rzadko pisze na forum, wole czytac, ale jak widze takie kretynizmy jak ludzie pisza to zdarza mi sie napisac.

wy ludzie nei wiecie o czym mowicie (ci co mowia ze trening sworda u palla to strata czasu). popatrzcie na taka sytuacje. macie sobie palka 100 lvl, zalozmy ze 92/75. idziecie na anni i nie wiecie co wziac bo wszystko badziewie dla palladyna jest. bierzecie s axe. zaczynacie trening axe. robicie gdzies tak 65 skila i patrzcie teraz. bije was jakis knight, ktory na bank jest od was szybszy. wiec wy zakladacie tarcze, s axe, full def, stajecie w miejscu i ***iecie go z sd. knight jest wielce zdziwiony bo cos was slabo trafia, a wy go niezle jedziecie z runek. taka sytuacja zdarzyla sie naprawde (no podobna, jak pewien knight wielce sie zdziwil kiedy podszedl do niego palek i zaczal go ***ac za 70 bo bil z gsa). podczas treningu do skila 65 w axe podtrenujecie sobie shielda. idac na jakiegos hunta dalej lapiecie za kusze i strzelacie sobie normalnie, jak macie duzo cierpliwosci robicie 100 disata i dalej wracacie do axe. w ten sposob macie cos na wzor slabszego knighta z 15mlvl, strzelajacego z sd i majacego sporego defa. nie jest to calkiem nietrafiony pomysl, wrecz przeciwnie. ci ludzie ktorzy od razu wygwizdali tego kolesia poprostu nie do konca to przemysleli. narazie malo prawdopodobne zeby ten koles doszedl do sova, ale trzeba myslec przyszlosciowo :P a tak wogole to jak sie jest na axe to na skilu 65-70 z bronia 50 w 1 lapie mozna dcalkiem dobrze i szybko (i za darmo, nie tracac boltow) poexpic, jak nei ma sie kasy na amunicje badz runki.

jestem tego samego zdania co kolega wyzej(cytat) moj kolega pall 47 ktory juz nie gra (hail dedzik) tez trenowal sworda i co z tego ze dlugo trenuje ale ma z tego naprawde duze korzysci a bodajmy kamil wyszedl z rooka nie ma za duzo hajsu zeby sobie odrazu kupic tone spir to przeciez tez kosztuje a wszystkie ciala potworkow sa puste bo ludzie tez zbieraja spiry X(

Więc moim zdaniem nie zrobil zle trenujac sworda bo dzieki temu ma lepszy shielding co jest potrzebne potem i kase na dalsze spiry jesli trenuje z potworkami ;)

Vil
30-10-2005, 20:16
-robimy sobie te 65-70 axe ( nie znam nikogo kto by tego doczekal, zdaje sie ze jest jeden koles na antice ale z oczywistych wzgledow nie da sie tego sprawdzic ), tracac czas ktory moznaby spozytkowac na mocny boost dla naszego palka, robiac hybryde ktora faktycznie niczemu nie sluzy
-knight jest wielce zdziwiony, bo mu palek robi tyle, co duza mucha.. Rownie dobrze sorc moglby go bic z hmm..
-palek nawalajacy po 70 srednio z gsa to chyba tylko w nieuzbrojonego rsa ( moim rycem nie jestem w stanie walic tyle w ludzi a mam niezle skille )
-po kilku miesiacach treningu mamy stforka, ktory bez bardzo silnej broni ( sca .. ) nie bedzie w stanie wydajnie expic nawet na guardach, melee dmg w pvp bedzie zalosny, cos tam robi z sd ale jak to zwykle u palka bywa jest to symboliczny dmg, blokuje tak samo jak normalny pal, znacznie nizszy dist i lev niz konkurencja ( konsekwencja zmarnowanych miesiecy )
-shielding nie liczy sie gdy uzywamy kuszy ( 0 obrony ).

finito.

ViteQ
31-10-2005, 18:05
Ja też jestem paladynem i wale z miecza. :D Dlatego, że nawinął sie jakis typo, co sprzedawał serpent sworda za 500gp i kupiłem. A potem z qmplami mamy zakładać gildie i ja bede blokerem.

Loron
31-10-2005, 21:41
Na 40 lvl będziesz tłukł orci, minotaury i rotwormy, no może jeszcze dwarfy B)
Ja tam nie wiem, czy na 40 lvlu. Ja moim palkiem z 26 swordem i broad swordem tłukłem mino i orki, a czasami szalałem z wild warriorami:] i musze przyznać, że jak waliłem po 30 w wild warriora (3 deady zaliczyłem na nich, szczególnie jak po kilka ich było:D), to miałem radochę z gry. Jak na 12 lvlu przerzuciłem się na dist, to gra stała się monotonna. Co jest fajnego w uciekaniu przed cyckiem albo guardem? :confused: Nic. A ile radości daje ww ubity broad swordem, a potem z radości jeszcze cała rodzinka bearów? Dużo. :D :D

Moim zdaniem takie używanie broni białej przez palka to ciekawe rozwiązanie, jeżeli znudziło ci się granie twoim 100+ lvlem i ubijanie w kółko demonów w poszukiwaniu MPA :p. Przy tym można sobie poszaleć, nie mówię, że od razu trzeba sie przyłożyć do tego, ale jakby po prostu wziąć i rozerwać się przez te długie nadchodzące zimowe wieczory :)

Claymor
04-11-2005, 05:24
A tak wracając do pierwszych stron. Gdzie ktoś napisał, że pall na 70/90 byłby super. To taki train palla od 10 do 70 w mieczu czy obojętnie jakim 'malee' trwałby około 11269 godzin. Ale co to jest dla wytrwałego gracza. :p

-dodane-
+ Przeliczając to na doby, wychodzi, bagatela! 470 takich 24 godzinnych eskapad na traina xD
+ W tym samym czasie broń dystansową jesteśmy w stanie wyszkolić do: ok. 125.5!
Co daje nam hity z bolców ok. 200, zaś z p-bolców ok. 300-350.

No i teraz, co się bardziej opłaca? -.- PALL TO PALL

pijany rolnik
04-11-2005, 06:14
Jak byłem newbie to wybrałem palka i wogle niewiedziałem co to pal. nikt mi w Tibii niepomagał więc miałem palka i walilem ze sworda i miałem go 34 :) na 22 level :)

Vil
04-11-2005, 08:10
A tak wracając do pierwszych stron. Gdzie ktoś napisał, że pall na 70/90 byłby super. To taki train palla od 10 do 70 w mieczu czy obojętnie jakim 'malee' trwałby około 11269 godzin. Ale co to jest dla wytrwałego gracza. :p

-dodane-
+ Przeliczając to na doby, wychodzi, bagatela! 470 takich 24 godzinnych eskapad na traina xD
+ W tym samym czasie broń dystansową jesteśmy w stanie wyszkolić do: ok. 125.5!
Co daje nam hity z bolców ok. 200, zaś z p-bolców ok. 300-350.

No i teraz, co się bardziej opłaca? -.- PALL TO PALL

dokladnie.

bad19
04-11-2005, 11:19
siema ja sadze ze paladyn na cluby,axy lub miecze jest dobry slabijej wali ale ma exure gran i exure vite wiec moze sie szybciej leczyc ja mam palka na 16 lvl 8 mlvl 29 club 31 distans (bo kiedys uzywalem luku)i jest fajnie robie hmm i je sprzedaje wiec kase mam a walenie z luku jest nieoplatne bo strzaly sie szybko konczom jak chcecie pogadac to muj nr gg 5445116 d hammer i hity po 50 wale soldom

pijany rolnik
04-11-2005, 14:45
Być paladynem i używać clubu czy innych broni jest dobre do czasu. Wbijesz 40 level i załóżmy będziesz expił na dragach, i nagle mówisz jak ja mam expic?? z powiedzmy 30 - 40 skillem cluba ? ^.- Walenie z clubu czy jakiejś innej broni palkiem jest fajne jak sie ma poniżej 30 lv. Póżniej niema już jak grać :)

Vil
04-11-2005, 14:53
Melee moza byc co najwyzej "fajne". Przydatne nie bedzie nigdy..

A bajki o waleniu po 50 soldom na skillach ~30/30 to postaw na polce kolo Harry'ego Pottera..

Noro
04-11-2005, 16:47
Kamil-to jest tylko i wyłącznie twój wybór.:)(możesz się sugerowac innymi ale nie musisz)

Jeśli chcesz się poświęcic to trenuj sword fighting palem.Byc może dojdziesz do czegoś wielkiego.Jest to monotonne i bardzo uciążliwe ale może przynieśc powodzenie. :)

Thanatos
06-11-2005, 23:03
No cóż jak pisałem sorcem 20/25 z k-axa solda ubiję i hity po 40 sie zdarzają... mój best hit to 49 w rota i 48 w dwarfa więc na skillach 30/30 50 w solda może wejść :P

Viereoni's
07-11-2005, 05:32
shelding sie zawsze trenuje do 50 i sie zostawia bo wtedy juz sie nie przyda.Ale rób jak chesz

Simsung
07-11-2005, 12:56
w solda może wejść :P
Wchodzisz w soldy ?? :)
a co do tematu, myśle że to bardzo głupi pomysł, jedeynym powidem mogłoby być tylko zbieranie spear, kasy na spear i tyle :)
Ktoś napisał: PALL TO PALL
A więc: PALL TO PALL !!!

Turtle Sikornik
07-11-2005, 14:03
Jak se chcesz walic swordem to se knighta zrób!!! Pal jest stworzony do dysta a ty chcesz to zmienć!!!

Tylko nooby tak robią. jak nie chcesz byc zjechany, to usuń ten temat!! X(
Wrzuć na luz. Może on nie wiedział a pozatym to nawet niezły pomysł. Będzie Oryginalny jak tak zrobi.I moim zdaniem nie jest nOOb'em* bo to tylko gra i to tylko pytanie było a wszyscy robią z tego aferę. Eh nie komentujcie tego proszę. To temat o skill'ach a nie o mnie i o moim zdaniu

*nOOb: Człowiek który nie umie się zachować, kradnie, Podmienia teksty bardzo często i czasami naumyślnie(nie chodzi mi o to że tak dla szpanu), i wiele wiele innych.

Turtle Sikornik
07-11-2005, 14:33
LOL. Nie wiem teraz czy jesteś newbie czy noob. Pytanie pasuje do newbie ale te rasistowskie teksty są typowo noobskie. Nie używaj ich i nie rób z siebie jełopa, dobrze radzę.

Co do sworda dla paladyna- totalny shit. Na 40 lvl będziesz tłukł orci, minotaury i rotwormy, no może jeszcze dwarfy B)
Nie przejmuj się tym ale rasizm to raczej jest jak komuś się nie podoba inny kolor skóry. Co, ja nie lubię niemców i powiesz że jestem rasistą?

Goox
10-11-2005, 22:34
ja poprostu nierozumiem niekotrych...
"pall to pall" no co ty?! nie wiedzialem! a tak serio:
co zlego jest w melle palka? fakt potrenujesz 3-6 miesiacy ale masz uber postac!
"chcesz walic mieczem zrob sobie knighta" LITOSCI ! ale on chce grac palkiem miec sdki czary exure vite rozumiecie? jeszcze nie? jezeli mu sie chce niech robi polecam. NIGDZIE NIE JEST NAPISANE ZE PALLEK MUSI BIC NA DYSTANS. jesli to nie ma sensu co mowie to- powiedzcie rookstayerom ze rook to turtorial... glupie to takie z was spoleczenstwo ze zabic i zakopac pozdro! : )

Vil
11-11-2005, 08:09
Potrenuje 6 miesiecy i bedzie miec cos na ksztalt jednomiesiecznego knighta z mniejsza iloscia hp i slabiutkimi sdkami. Robienie palka na melee jest pozbawione jakiegokolwiek ( powtarzam: JAKIEGOKOLWIEK ) sensu. To nie Diablo2, w ktorym w 2-3 dni mozna zrobic kompletnego chara.

Rownie dobrze mozna powiedziec zeby dotrenic sorcem ~35 melee, wziac w lape sca i tez sie bedzie dobrze expic... na dwarfach..

Goox
11-11-2005, 11:15
no to potrenuje rok i bedzie mial sens! 70 melle i 100~ shielda
bedzie to postac shooter- i bloker w jednym
exura vituje sie i sdkuje

paw3
11-11-2005, 13:08
Potrenuje 6 miesiecy i bedzie miec cos na ksztalt jednomiesiecznego knighta z mniejsza iloscia hp i slabiutkimi sdkami. Robienie palka na melee jest pozbawione jakiegokolwiek ( powtarzam: JAKIEGOKOLWIEK ) sensu. To nie Diablo2, w ktorym w 2-3 dni mozna zrobic kompletnego chara.

Rownie dobrze mozna powiedziec zeby dotrenic sorcem ~35 melee, wziac w lape sca i tez sie bedzie dobrze expic... na dwarfach..

Dlaczego pozbawione sensu? Zrobienie skili melee na poziomie 50 nie jest wcale takie trudne, a przy takich skilach można juz zadawać całkiem sensowne obrażenia np. z war hammera (przynajmniej na tyle aby w miare sprawnie expic). Do tego przy okazji treningu wskoczy przyzwoity mlvl, dzięki czemu na wyższych levelach bedzie w miare opłacalne wspomaganie się podczas expienia runami. Oczywiście taki Palek będzie sporo słabszy niż Palek prowadzony w tradycyjny sposób, ale to jeszcze nie oznacza że jest to bez sensu. Gra takim palkiem mogłaby być nawet ciekawa, taki magiczny rycerz. :)

Vil
11-11-2005, 19:42
no ba..

Z 70 melee nie bardzo jest sens wybierac sie na guardy. Z 50 melee nie bardzo jest sens wybierac sie na soldki. Mlvl i tak nie przekroczy 20-22 ( bo nie ), wiec dla sily czarow jest to bez roznicy. Wspomaganie sie podczas expienia runami to idiotyzm, ze wzgledu na to na czym bedziesz expic ( patrz wyzej ).

Chcecie koniecznie skomplikowac sobie gre ? Grajcie sobie knightem opartym na discie. Ma duzo hp, duzy udzwig boltow i "wcale tak wolno" nie awansuje w discie, a ze skillem 40 moze z kuszy zadawac calkiem sensowne obrazenia...

Bez jaj.

Goox
12-11-2005, 09:58
70 melle- cyclopolis, czasem mozna podczas expa wpasc na kilka behemotow z sdkami :)

Texterus
12-11-2005, 10:47
Ja tam popieram Kamila, według mnie jest to dobry pomysł bo jak już bedziesz miał skille 50/70 pallem to wymiatasz a wiesz czemu bo możesz blokować dużo potworków a poza tym walisz z sd. Ogladałem filmik z hunta na Grolamie pall shield 76 + tarcza (chyba) demon shield blokował Grolama i walił go z sd Grolam padł bardzo szybko, w ten oto sposób mogłby solować najsilniejsz estworki a uhów nie musi używac bo ma exure vite.:cup:

Drazharm
20-11-2005, 00:52
Może sie zdziwicie ale ja moim pallem mam juz 55/53 w clubach (dluzej od knighta ale zawsze cos) i dzieki temu jestesm "magiem bitewnym" i trenowanie pallem broni typu axe, sword jest dobrym pomyslem a patrzac na wasze posty widac ze wogole sie nie znacie -.-

to o czym mowisz ma sens jak masz lvl 150 i walisz sd po 300 :)

Vil
20-11-2005, 11:32
Ja tam popieram Kamila, według mnie jest to dobry pomysł bo jak już bedziesz miał skille 50/70 pallem to wymiatasz a wiesz czemu bo możesz blokować dużo potworków a poza tym walisz z sd. Ogladałem filmik z hunta na Grolamie pall shield 76 + tarcza (chyba) demon shield blokował Grolama i walił go z sd Grolam padł bardzo szybko, w ten oto sposób mogłby solować najsilniejsz estworki a uhów nie musi używac bo ma exure vite.

To samo mozna robic ze skillami 10/70.

70 melle- cyclopolis, czasem mozna podczas expa wpasc na kilka behemotow z sdkami

Bylem w cyclo moim knightem 72/72. Nie zwracalo sie za uhy, expo srednie ( znam znacznie lepsze miejscowki ). Roznica polega na tym, ze zrobienie takiego knighta zajmuje miesiac, a zrobienie takiego palka przynajmniej 3-4 razy tyle.
Policz sobie ile bp sd pojdzie ci na "kilka behemotow".