zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Team

Żołnierz Szatana
09-03-2005, 19:12
Tworzę z kolegą drużynę. On knight, ja sorc. Koleżanka dojdzie jako druid. Oczywiscie knight robi za blokera i bierze przedmioty, ja rzucam czary na potwory, druid nas leczy. Ale gdzie jest miejsce na pala? Apel do pali: wytłumaczcie mi dlaczgo ta profesja?

powrót vavca
09-03-2005, 19:16
Pal jest najważniejszą profesją właściwie.Najmocniej wali i zbiera cały exp.
A ten twój kolega drut to głupi musi być;).Knight bierze loot ty exp , a on się ma przyglądać i tracić uhy??omg
Ja dzisiaj zawariuje przez to forum.:/
Współczucia modką...

Hallabard
09-03-2005, 19:25
Nie rozumiem. Co dlaczego ta profesja ? Chodzi Ci o to po co pall potrzebny ? Pall jest strzelcem więc w drużynie jest tak :

Potwór
Knight (bloker)

Sorc (ew. druid) i Pall czyli główni strzelcy

druid (można powiedzieć sanitariusz, ew. jako pomoc przy ubiciu choć druid czasem też walczy jako strzelec)

Pall jest potrzebny i to głównie jemu wraz z jakąś postacią magiczną przychodzi exp. Palek jest również postacią głównie ofensywną, ja nie bardzo wyobrażam sobię porządnej ekipy bez pala albo druida. Knight blokuje a sorc/druid strzelają. A jak się potwór przerzuci na kogoś z drużyny (w tym przypadku sorc) to jest kicha. Biorąc ekipę złożoną z knighta, dwóch sorców i druida jest bez sensu bo jakie będzie zużycie run. A biorąc zamiast jednego sorka palla nie wychodzi tak duże zużycie run bo pall bierze bp boltów, UH ew. HMM i mu starczy a postaci magiczne potrzebują kilku BP SD, HMM, UH, Explo, GFB. Więc idąc ekipą na mocniejsze stwory (demon, DL) pallek robi za dodatkowego strzelca.

Hupe
09-03-2005, 20:44
A ten twój kolega drut to głupi musi być;).Knight bierze loot ty exp , a on się ma przyglądać i tracić uhy??omg
Współczucia modką...

Nie sadze zeby paladyn byl najwazniejsza profesja -.- O zadnej chyba nie mozna tak powiedziec. Kazdy jest potrzebny knight, pall sorc i druid i kazdy ma swoje zadanie. Nie powiedzialbym zeby najmocniej walil i zbieral caly exp. Jakby sorc zaczal walic z sdkow to nie sadze zeby pally dostal wiecej expa ale napewno nie stracilby tak duzo jak sorc...Ale to tez zalezy od skilli palladyna i mlvl i lvl sorca.

~MeRcI~
09-03-2005, 21:52
Wiec tak dla mnie palek jest najlepsza profesja i najbardziej sie przydaje w huntach a to dal tego
PO 1:palek moze uzywac boltow + hmm + xplo a wyzsze lvl moga nawed uzywac sd :evul: i wtedy palek wymiata i z boltow i z sd xD
PO 2:palek z dobrym shieldingiem + dobra tarcza jest lepszy niz knight w blokowaniu bo ma jak juz ktos gdzies napisal "mam mana shield + uhy (podkresla palek uha sie praktycznie full hp) a knight tylko wieksza czesc"

wiec hunt bez palka to jest praktycznie lipa :( ale jak kto woli ;)

Scream
09-03-2005, 22:04
omg ale glupoty tu piszecie :(

palek uha sie praktycznie na full hp - bo ma mniej hp od knighta. Pal bedzie miec troche wiekszy mlv, ale ta sila uha wieksza np. o 18% to nie tak duzo.
Jak uzyjesz naraz bolta + hmm + explo to ci mojego chara oddam.
Pal moze uzywac sd + bolt, ale co z tego, skoro sorc zada wiekszy dmg samym sdkiem?
manashield - przy blokowaniu silniejszych potworkow nic nie daje, mana zejdzie po kilku hitach i juz jej nie przywrocimy, a pozniej trzeba duzo czekac/wydac duzo kasy zeby ja przywrocic.
drut pelni na huncie prawie taka sama funkcja jak sorc, czasami tylko uzyje swoich drucich zdolnosci leczenia (jesli mamy pacc) a tak to bije tak samo i za tyle samo co sorc.
co do ekipy i zuzycia run - po 1. to sprawa danego sorca, po 2 sorc wezmie sobie te same runy co pal, tylko niewezmie boltow i bedzie mial podobny exp/loot co pal. wydajne uzywanie sd/gfb to jest luksus, ktorego pal nie posiada. Pal niejest najwazniejsza profesja, jak chodzi sie na srednie - silne potwory to exp ma podobny do sorca, jak na bardzo silne to sorc ma wiekszy exp.

Knight Simon Dark lord
10-03-2005, 13:56
ale zauważcie jak idzie sie na hunt np na demony (mam tutaj na myśli światy non-pvp) to sorc jak ma duży lvl wychodzi 2 ue i już tylko dobić demony z sd i kto wtedy najwiecej expa dostaje sorc pozatym z sd walnie chyba mocniej 20 lvl sorc 30 mlvl niż 30 lvl pall i 15 mlvl

Scream
10-03-2005, 14:16
@up
zeby demon padl z ue, to musi dostac z 5-8 razy(od bardzo hlvowego sorca), wiec nie bedzie tak ze 2ue + juz tylko dobija z sd.
co do porownywania dmg - powinno sie zakladac ze chary maja taki sam lv. Pozatym pal raczej zadko na 30lv 15mlv osiaga i jak juz pisalem, nawet jak pal walnie power bolt + sd to sorc i tak wiecej zabierze z samego sdka.

ripper
10-03-2005, 14:37
Współczucia modką...

Czy ty byłeś kiedyś na czymś mocniejszym od dragów/gsów? -.- Bo nie wydaje mi sie. Pall i cały/większość xp? Ha ha ha, uśmiałem sie. Sorcem jak na DLe chodziłem to podział był taki : 1000-1200 sorc, 500-600 pal, reszta najt -.-

Khad
10-03-2005, 17:12
Rofl'n'lol

omg bo jeszcze ktos uwierzy w to co piszecie ;s

Pal to tylko na bk/hero bo tam sorce nie maja za bardzo czeg szukac chyba e z explo a to waste.

Przyklad huntu na demony

Ja, bloker
65 pal
65 druid
82 ek - dla jaj postrzelac z explo

podzial expa
ja - 0
pal - 1500
druid 4000
ek 500

Żołnierz Szatana
10-03-2005, 22:58

nie jest taka głupia. Po pierwsze ona jest w tej grze bardziej dla towarzystwa ;) po drugie dzielimy się lootem mniej więcej po równo