Pokaż pełną wersje : Wszystkie serwery wyłączone
Kilkanaście minut temu wszystkie serwery Tibii zostały nagle wyłączone.
Nie wiemy, co jest tego przyczyną, w związku z tym prosimy nie pytać o to na forum.
Obecnie na forum jest przeszło 2000 osób, na samej stronie równierz jest bardzo dużo ludzi, więc prosimy także nie dziwić się, że tibia.pl ledwo działa lub wcale nie działa.
[edit]
Tibia działa ponownie.
Powodem był niewielki problem techniczny, który został szybko naprawiony.
W czasie, kiedy tibia nie działała, obserwowałem fora tibia.pl, tibia.de oraz tibiabr.com. Na naszym forum padł nowy rekord, 2211 użytkowników jednoczesnie.
Na tibiabr.com w szczytowym momencie udało mi się złapać około 1400 użytkowników. Tibia.de zgromadziła jeszcze mniej, bo ledwo 1000 przekroczyła. Tak więc niewiele nam brakowało, a mieli byśmy więcej użytkowników, niż obie te strony razem wzięte. Zastanawiające jest więc, dlaczego w głosowaniu na tibia.com mieliśmy dużo mniej głosów. Wydaje mi się, że w Polsce jest dużo mniej osób z Premium Accounts, które nie mogły głosować.
Oczywiście w tym czasie wszystkie strony internetowe o Tibii ledwo działały i częściej leżały, niż chodził :(
Jactrans Pacera
09-03-2005, 20:21
Czyzby padly lacza? X(
Prawo Kruka
09-03-2005, 20:26
Zaraz zacznie sie wielki lament:
AAA ZGINALEM!
Nie polecam expic/huncic dzisiaj, smierdzi cofa...
A mialo byc tak pieknie...
DeeJeyek
09-03-2005, 20:27
hmmmm dziwne Cos czesto padaja łacza Wczoraj wieczorem Dzisiaj Rano i znów dzis wieczorem hmmmmm mysle ze przesto beda wszyskie Bugi usuniete ;) ..
kszychu13
kurdem taka mialem nadzieje ze sie zaloguje i popykam troszke a tu klops:D
DeeJeyek
hmmmm dziwne Cos czesto padaja łacza albo Wyłaczane Servery Wczoraj wieczorem Dzisiaj Rano i znów dzis wieczorem hmmmmm mysle ze przesto beda wszyskie Bugi usuniete ;) ..
Dawny Gnom
09-03-2005, 20:28
Czy skoro wyłoczane zostały serwery to bedzie "cofka" czyli ze gra bedzie zapisana dzis o 9.00 rano ?? bo przewaznie tak jest prosze o komentarz
Czy servery padly czy nie jedno jest pewne.....Ktos napewno padl ;/
Ja zdazylem dopiero co z Cyclopolis wrocic i zaczelem trenic.
Ale fart :P
dragon_pl
09-03-2005, 20:28
hehe, ktos sie wlamuje do CipSoftu :P
moze hack serverow? dawno nie bylo...
Shyym-ski
09-03-2005, 20:30
Link do screena http://wszymski.webd.pl/AllOff.JPG jakby ktos nie wierzyl bo tibia.com padlo i sie nie sprawdzi tak łatwo :P
Mam nadzieję, że nie będzie "cofki" do 9.00 bo inaczej czeka mnie powtórka z nabijania lvl 32 ;/ 25K expa w plecy...
DeeJeyek
09-03-2005, 20:33
Zaraz zacznie sie wielki lament:
AAA ZGINALEM!
Nie polecam expic/huncic dzisiaj, smierdzi cofa...
A mialo byc tak pieknie...
Napewno Tak będzie ;) ale cóz Dobra Rada: posłuchac twojej Rady :)
A może jakiś update się szykuje :] !!!!!!!!!!!!!!!!!1
dragon_pl
09-03-2005, 20:35
hehe ach Ci polac... zawsze sie przegryzają...
kumpel tutorem jest i twierdzi ze schakowali servy hehe :P aha kumpal ksywa rowabis wiec jak ktos nie wierzy niech sprawdzi
Czy skoro wyłoczane zostały serwery to bedzie "cofka" czyli ze gra bedzie zapisana dzis o 9.00 rano ?? bo przewaznie tak jest prosze o komentarz
Mhm...
@Topic
Za dużo ludzi gra w Tibię, padają servery i o proszę. A więc nie leń się, ubieraj buty i jazda poganiać za piłką, a nie z głową w monitorze ;P.
@Akossy
A świstak siedzi i zawija je w te sreberka...
fil0nson
09-03-2005, 20:36
Ciekwae czemu cofnej tylko Valorie narazie :p
dragon_pl
09-03-2005, 20:37
taaa jasne jakoś nie wierze w jakis update... :)
te lagi sa sexowne szczegolnie jak sie siedzi na dlach :D ciekawe kto 1 padl ja czy bloker :D
GROM-GROM
09-03-2005, 20:39
tez zrobilem screena (nawet dwa , na jednym widac ze jeden serwer jeszcze dzialal)
Wyglada na to ze jest cofka tylko na valorii
Royal_Knight
09-03-2005, 20:39
omg... moj kumpel byl na demonach wtedy... ale zwial bogu dizieki
dragon_pl
09-03-2005, 20:40
oby tylko nie cofka... wielka strata i wielki kurz....ale bigos.... buuu..wrrr :(
Greainnden
09-03-2005, 20:43
Ahh jak ja lubię jak jesteśmy wszyscy w kupie ROTFL abauhahahah ale miło :) ehh cipy się ochlały z żonami i teraz coś robią pewnie :P
Sor"ser"
09-03-2005, 20:44
Dobrze, że przez kicka nie dedłam, bo już szłam na Cyclopy Uf.... :] Pewnie dużo osób nie miało farta i dedneło na huntach :(
No more:lags>kicks>and any offlines servers X(
dragon_pl
09-03-2005, 20:46
ja na szczęscie siedziałem w depo :) świat: Valoria---> chyba padła jako pierwsza... to jest wada zawsze musi być pierwsza...
Royal_Knight
09-03-2005, 20:49
ciekawe kto padl.. smeisznei by bylo gdyby cos sie speszylo bysmy wszyscy na rooka z k-armami i demusiami trafili :p
Nie mam pojecia co sie moglo stac. Mozemy tylko przypuszczac ale miejmy nadzieje ze jak najszybciej usterka zostanie naprawiona ( o ile to jest ustarka bo kto wie moze jakas niespodzianka ?? ) i w przyszlosci bedzie mniej takich problemow :)
CentyBoy
09-03-2005, 20:51
Diablo ty k*rwa geju smierdzący, niech no ja cie tylko spotkam jutro :D
@Noobs
Ludzie nei piszcie g*wna w stylu "oj hakneli łącza, robiom apdejta i wogole to wszystko wina Bubble" bo mi sie płakać chce ze tacy ludzie graja w ta gre... Używanie mózgu nie powinno bolec -.-
dragon_pl
pewnie nie płacili rachunków i prąd im wyłączyli... :D
Jactrans Pacera
zadna niespodzianka. wbilem sie jakos na chwile i nie bylo nic ciekawego -.-
Jak pisalem wczesniej zapewne padly lacza
Raczej nikt nie padł bo servery padły nagle i wszystkich wyrzuciło, czyli nie byli online, ale muszą uważać przy logowaniu się, bo wlogują się prosto w spawn.
Mnie kickneło na cycach i zalogowałem sie full hp, ale za mną 3 cycki.
EDIabolo
09-03-2005, 20:57
Centy Brudasie stól pysk wszyscy wiedzą że to przez kosmiczne promieniowanie padają serwy;/ Logiczne nie? HAHAHAHAHHA Albo jeszce lepiej szczury ze śrubokrętami porozkręcaly kompy CIP-ów i zaj***** wszystko:P
Jak ja nie lubie takiego czegoś 0 organizacji. Tworzą tylko nowe serwy a potem komu sie za to obrywa?
Oby szybko usunęli usterke albo wcale bo tibia troszke zabradzo wciąga.
P.S
To prawda ze Centy jest gejem;/ radze na niego uważać.
dragon_pl
09-03-2005, 21:01
Diablo ty k*rwa geju smierdzący, niech no ja cie tylko spotkam jutro :D
@Noobs
Ludzie nei piszcie g*wna w stylu "oj hakneli łącza, robiom apdejta i wogole to wszystko wina Bubble" bo mi sie płakać chce ze tacy ludzie graja w ta gre... Używanie mózgu nie powinno bolec -.-
Centy Brudasie stól pysk wszyscy wiedzą że to przez kosmiczne promieniowanie padają serwy;/ Logiczne nie? HAHAHAHAHHA Albo jeszce lepiej szczury ze śrubokrętami porozkręcaly kompy CIP-ów i zaj***** wszystko
Jak ja nie lubie takiego czegoś 0 organizacji. Tworzą tylko nowe serwy a potem komu sie za to obrywa?
Oby szybko usunęli usterke albo wcale bo tibia troszke zabradzo wciąga.
P.S
To prawda ze Centy jest gejem;/ radze na niego uważać
i po co sie rugac i wyzywac??
:cup: jush wiem to supergalaktyczny smalec zatłuszczył komputer cip softu
dragon_pl
09-03-2005, 21:10
nooobem jest kazda osoba ktora tego slowa uzywa, czyli kazdy z nas... :P noobem jest kazdy!! był nim kiedys, jest teraz i zawsze nim pozostanie....
oby cofneli lunare do 7.03. Bo 8 straciłem k armor a 7 karol of knight padł stracił lvl, mlvl, k legs, skille
miło by było :D :D :D
jak by cofneli mythere to bym przestał w to grać :P
Jakby mieli cofnąć all to już by cofneli, tymczasem tylko Valoria została cofnięta i nie sądzę, żeby pozostałe zostały.
A jakby już cofneli Securę, to ich zabije normalnie - fajny loot ze scarabów + 6 bp uh zrobiłem dzisiaj, czego normalnie nie robię.
sknerus22
09-03-2005, 21:28
TO WSZYTKO PRZEZ BAL... ROK KOGUTA
A ja nawet nie zauważyłem... jak co dzień IP ADRESS BLOCEK FOR 30 MINUTES te cipy z cipsoftu już mnie wnerwiają trochę...
No i dalej tibia.pl nie może pogodzić się z 4 miejscem w votowaniu. Może i to prawde, że jest mniej polaków co mają pacce, ale porażki już nie cofniecie :P (btw. Ja głosowałem na tibia.pl)
Porzeracz Trawy
09-03-2005, 21:40
.... i pamiętajcie, dowiedzieliście się o tym pierwsi dzięki TIBIA.PL :P....
Vanhelsen
09-03-2005, 21:57
ODKRYŁEM!!!!!!
Wiem dlaczego servery padły!!!
To był wielki spisek CipSoftu i teamów fanowskich stron o tibii (Razem z tibia.pl)
Oni poprostu chcieli pobić rekordy userów na stronie!!!
Tak! MatKus zgadał się z CipSoftem i specjalnie wyłączyli servery :P 8o8o8o
(Dla tych mniej kumatych: j/k)
Kilkanaście minut temu wszystkie serwery Tibii zostały nagle wyłączone.
Nie wiemy, co jest tego przyczyną, w związku z tym prosimy nie pytać o to na forum.
Obecnie na forum jest przeszło 2000 osób, na samej stronie równierz jest bardzo dużo ludzi, więc prosimy także nie dziwić się, że tibia.pl ledwo działa lub wcale nie działa.
[edit]
Tibia działa ponownie.
Nadal nie wiadomo, co było powodem wyłączenia wszystkich serwerów.
W czasie, kiedy tibia nie działała, obserwowałem fora tibia.pl, tibia.de oraz tibiabr.com. Na naszym forum padł nowy rekord, 2211 użytkowników jednoczesnie.
Na tibiabr.com w szczytowym momencie udało mi się złapać około 1400 użytkowników. Tibia.de zgromadziła jeszcze mniej, bo ledwo 1000 przekroczyła. Tak więc niewiele nam brakowało, a mieli byśmy więcej użytkowników, niż obie te strony razem wzięte. Zastanawiające jest więc, dlaczego w głosowaniu na tibia.com mieliśmy dużo mniej głosów. Wydaje mi się, że w polsce jest dużo mniej osób z Premium Accounts, które nie mogły głosować.
Oczywiście w tym czasie wszystkie strony internetowe o Tibii ledwo działały i częściej leżały, niż chodził :(
Strajk plx? Btw i tak wydaje mi sie, ze rownieŻ w _P_olsce moze byc coraz wiecej pacc-playerow...;)
Czyzby padly lacza? X(
pierwsze pomysl, pozniej pisz... kazdy serwer jest gdzie indziej, wiec raczej trudno by bylo zeby wszedzie lacza padaly i to w tym samym czasie...
Serva także cofneli na Azurze.... Kumpel skille stracił a inny 20k expa :P ale to było rano a teraz miałem ostrego cykora że padne bo trenowałem :P Ale wszystkich wylogowalo nawet jak sie tłukli bo gdze trenowałem powinny byc spdery.
Sry za ortografie.
jak by cofneli mythere to bym przestał w to grać :P
Ta jakby mythere cofneli to bym olał tą gre.4 bp hmm w tył i 2 lvle.
O i kumulus jaki masz nick w grze?
DeeJeyek
10-03-2005, 07:40
Elysie by mogli cofnac ;) bo bym red skulla stracił :D
Silver_Wolfos
10-03-2005, 11:55
Cofneli, Cofneli ale tez trzeba Tibie.pl pochwalic co nie :> ze utrzymala i wogule za urode i za wdziek i no jeszcze za cos tam :P :D
Shyym-ski
10-03-2005, 14:39
Pewnie jakaś awaria głownego serwera albo sieci :D w końcu to chyba jakies centrum sterowania tym jest
Matkus niecukruj juz tak sobie :P
Na tibiabr.com w szczytowym momencie udało mi się złapać około 1400 użytkowników. Tibia.de zgromadziła jeszcze mniej, bo ledwo 1000 przekroczyła. Tak więc niewiele nam brakowało, a mieli byśmy więcej użytkowników, niż obie te strony razem wzięte. Zastanawiające jest więc, dlaczego w głosowaniu na tibia.com mieliśmy dużo mniej głosów. Wydaje mi się, że w Polsce jest dużo mniej osób z Premium Accounts, które nie mogły głosować.
Chyba dlatego że w Polsce gra wiele osób młodych , którym szkoda kasy na PACCa (vide me). U brazoli jest trochę inna godzina i może dlatego mielu tylko tyle, zwykle jest ich więcej
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.