PDA

Pokaż pełną wersje : cluby - najlepsze?

Scream
10-03-2005, 20:45
do clubow doszla nowa bron 2 reczna, posiadajaca 48 ataku(tyle co magic sword) oraz 12 obrony. Do tej pory cluby byly znane z tego, ze sa tanie oraz slabe. A teraz cluby dostaly bron ktora wyprzedza swoich odpowiednikow w swordzie i axe (gs - 46 atak; dragon lance - 47 atak). Czy to nie zachwieje rownowagi gry? cluby staly sie teraz najbardziej uniwersalna bronia i chyba najlepsza. Z poczatku szybki i latwy dostep do dosc silnych broni jak na poczatek, a pozniej mamy tego cluba z 48 ataku......

Hallabard
10-03-2005, 20:51
Jeszcze pozostaje JAK go zdobyć. Kto wie może zmiana nagrody w Annihilatorze będzie, bo trudniejszego questu (no poza tym jak on się zwie ? Ten z faraonami) narazie nie będzie bo nie ma nowych silniejszych potworów.Może wymyślą coś co nas zupełnie zaskoczy ? I znów rozmyślania jak o DSL, TH, MLS itp, itd

Lord KATuxo
10-03-2005, 20:52
nie kojaze o jakiego Cluba Ci chodzi ale ja pozostana i tak przy Swordach.

Pacek
10-03-2005, 21:15
co by nie doszło to uważam że najlepszą bronią są miecze, bo są ładne, i miecz to miecz a walka młotem jakoś tak nie bardzo mi sie zawsze widziała, a toporami to już wogóle z rycerza robią drwala, wedłóg mnie powinno sie wprowadzić nowy rodzaj broni odnoszący sie do fista, jakieś rekawiczki czy cuś

Louner
10-03-2005, 21:17
nie kojaze o jakiego Cluba Ci chodzi ale ja pozostana i tak przy Swordach.

http://www.tibia.pl/items.php?sort=item&id=357

O tego cluba :)

Tibiańczyk
10-03-2005, 22:06
No dobra jeżeli nawet przjedziesz na cluby to co ? Do blokowalnie zostaje ci dragon hammer z 20 def ,a bs ma 30 def. Zreszta powiedz mi jak go zdobędziesz?

Zefir
10-03-2005, 22:14
no to spoko...moze ktos wreszcie pomysli o toporach?!?! bo stonecuttera to tak ciezko dosc dostac,fire axe to w ogole porazka a knight jest troszke cienki

Catrishia
11-03-2005, 10:32
Nie zachwije. Ten młotek bedzie zapewne bardzo trudno dostać, a tak pozatym to zobacz s-axe i SoV można wziąść z powrzechnie znanego questu - Anihilator. Obie te bronie sa jednoręczne. HoW, którego teraz dostaliśmy ma dużo korszą obrone i porównywalny atak, więc i tak cluby zostają daleko w tyle, bo u thunder hammera cięzko...

@down
jeśli nawet bedzie łatwijszy do zdobycia to i tak cluby maja strate po to 2 ręczna broń, a jak ktoś ma SoVa, czy S-Axe to może jeszcze z mms chodzić w łapie, więc nadal swordy i axe mają przewagę nad clubami. Przynajmniej takie jest moje zdanie...

Scream
11-03-2005, 10:45
@up
mam dziwne wrazenie ze ten mlotek bedzie latwiej dosteptny niz sov >.<

Knight Simon Dark lord
11-03-2005, 11:02
mnie ciekawi sprawa z warlord swordem czmu w mieczach są 2 bronie w dodatku 2 ręczne jako nagrody od CIP softu a w hammerach i axach tylko jedna więc ja uważam że może warlord sword gdzieś tam dalego jest dostępny tylko nikt go nie znalazł

Evul Tibian
11-03-2005, 15:40
do clubow doszla nowa bron 2 reczna, posiadajaca 48 ataku(tyle co magic sword) oraz 12 obrony.

porownales HoW do SoV ale zapomniales dodac ze Sov jest 1handed a HoW 2handed

Ognisty paladyn
11-03-2005, 16:11
Wg mnie ten młotek ma bardzo fajny wygląd ;). Ma w sumie bardzo małą obronę, która nawet przy 2-ręcznych broniach się liczy. Ogólnie mówiąc swordy są najlepsze (i wg mnie tak pozostanie na zawsze). ten hammer nie musi być dostępny z questa o stopniu trudności takim jak Annihilator. Przecież dotychczasowy najlepszy club Warhammer wypada z Wild Wariorra :D
co do porównania zgadza się. porównanie było broni jedno ręcznej do dwu, więc wychodzi i tak na to, że Magic Sword jest o niebo lepszy od How, bo zawsze można mieć tarczę

Scream
11-03-2005, 16:32
porownales HoW do SoV ale zapomniales dodac ze Sov jest 1handed a HoW 2handed
omg..... wiem o tym..... poprostu podalem, ze posiada taka sama sila jak sov, zeby ludzie mieli porownanie....

Tibiańczyk
11-03-2005, 17:18
omg..... wiem o tym..... poprostu podalem, ze posiada taka sama sila jak sov, zeby ludzie mieli porownanie....
Lecz do SoVa lub SA możesz założyć tarcze a do HoW nie co czyni go gorszym.

Evul Tibian
11-03-2005, 17:37
nie porownuje sie 2handed z 1handed bo to dwie calkowicie ille "klasy" broni

Scream
11-03-2005, 17:37
omg. ale dmg bedzie taki sam. o to mi chodzilo.

Adaras
11-03-2005, 17:41
No dobra jeżeli nawet przjedziesz na cluby to co ? Do blokowalnie zostaje ci dragon hammer z 20 def ,a bs ma 30 def. Zreszta powiedz mi jak go zdobędziesz?
Hah, so what ? Przy blokowaniu możesz mieć nawet broń z 0 def a i tak nie zmieni to różnicy...Def broni liczy się tylko wtedy, gdy jest większy od defu tarczy lub nie używasz tarczy...Czyli praktycznie tylko przy dwuręczniakach.

@Ontopic
I gites :) Mówiłem, że CIPSoft będzie rozwijał cluby...zresztą to wciąż jest tylko kwestia gustu w co idziesz.

error błąd
12-03-2005, 11:25
omg. ale dmg bedzie taki sam. o to mi chodzilo.
TO CO Z TEGO?! jak pojdziesz na np. guady z magic sword lub axem, to co ci bede odbierac? goo*** a taki 2-handed na 2 guardy moga nawet pojsc 1 uh... nie mowiac o grupkach

iglarf
12-03-2005, 12:06
@Adaras- LoL..... Def broni ma bardzzzzzzo duzo do rzeczy.......

Topic@ Cluby byly sux , sa sux i beda sux !

Momiv
12-03-2005, 12:17
@Adaras- LoL..... Def broni ma bardzzzzzzo duzo do rzeczy.......
Fakt, ma dużo do rzeczy, jak nie używasz tarczy lub masz broń dwuręczną.

[quoote]Topic@ Cluby byly sux , sa sux i beda sux ![/QUOTE]
Teraz Cluby wychodzą na prowadzenie, to się zaczynają rzucać. Ehh.

Knight Simon Dark lord
12-03-2005, 12:39
ja zawsze wolałem swordy/axe mimo że jestem magiem jakoś cluby mi nie pasują

kokos
12-03-2005, 13:24
Wg mnie brakuje Silver Mace w cenie powiedzmy 2-3 Bright Swordów i skonczyło by się gadanie że cluby są najgorsze.

Druid'ek Miyakishi
12-03-2005, 17:55
do clubow doszla nowa bron 2 reczna, posiadajaca 48 ataku(tyle co magic sword) oraz 12 obrony. Do tej pory cluby byly znane z tego, ze sa tanie oraz slabe. A teraz cluby dostaly bron ktora wyprzedza swoich odpowiednikow w swordzie i axe (gs - 46 atak; dragon lance - 47 atak). Czy to nie zachwieje rownowagi gry? cluby staly sie teraz najbardziej uniwersalna bronia i chyba najlepsza. Z poczatku szybki i latwy dostep do dosc silnych broni jak na poczatek, a pozniej mamy tego cluba z 48 ataku......

GS ma 40 atk
Magic Sword ma 42 atk

X( X( X( X( X( X( X(

moF
12-03-2005, 18:03
Nie porownywal bym tego cluba do SoV'a poniewaz SoV jest jedno reczny :P I wiadomo skad go wziasc (wystarczy meic tylko 100 lvl ;)) ! Dopoki nie bedzie wiadomo skad to wziasc club dalej pozostanie najtanszym i najgorszym dla knighta rozwiazaniem :/

Sozemego
12-03-2005, 18:30
GS ma 40 atk
Magic Sword ma 42 atk

X( X( X( X( X( X(

GS ma 46 ataku
Magic Sword 48
Btw. nie nawidze tej emotki "X(" :P

Cadonis
12-03-2005, 18:33
GS ma 40 atk
Magic Sword ma 42 atk

X( X( X( X( X( X( X(

PWNED!! (a teraz limit znaków...)

Zebiak
12-03-2005, 19:12
a ja i tak pozostane moją postacią przy toporkach.
Clube nigdy nie beda lepsze od mieczy i toprów , ale co do fire axe to ja musze uzbiearc tylko około 10k i już go mam kolega mojego kumpla skiluje na domonach!

Sheverish
12-03-2005, 19:24

Zauważ ze silver mace ma 30 def :P jak ktos bedzie miał WoH to i SM zdobędzie raczej :/

Lord Sozeron
12-03-2005, 20:47
jak grasz sorcem lub magiem to cluby a jak knight to axe lub swordy chyba ze nowy serv to cluby ale i tak lepieji swordy i axe

NCrash
13-03-2005, 01:22
najlepsze sa axe'y pozniej swordy/cluby a pozniej dystansowe bo od dystansowych zalezy dist fighting poniewaz PALADINS RULE :paladyn:

Serex
13-03-2005, 20:18
cluby to dla sorca bo raczej nie wali caly czas bronia tylko runami i są tanie i dość dobre