PDA

Pokaż pełn± wersje : Sterowanie summonem

Acoma
11-03-2005, 12:08
Jak można sterować skutecznie summonem? Rozptarzmy tu sytuację, kiedy idzemy z DS na draga na przykład. Jak spowodować, żeby on szedł pierwszy i zbierał hity od draga, a nie dopiero jak sie zacznie fight bedzie leciał do ataku a ja bede robil za blokera? Dzięki za pomoc z góry......

P.s. Już widzę odpowiedzi - "...użyj opcji szukaj...." . Czasy sie zmieniaj±, taktyki walki też, weszło jaki¶ czas temu nowe update więc chyba moje pytanie nie jest bezzasadne.... Pozdro...

Dex Julera
11-03-2005, 12:53
tez mam ten problem ale odp. jest prosta jak idizesz an draga z ds
to podejdzi tak zeby drag zaczal biec za toba i zacznij uciekac
dragon sam przerzuci sie na ds bo nie bedzie chcial za toba gonic :d
a ty z daleka z hmm ds blokuje i cacy :D

Magus
11-03-2005, 12:56
Dobre pytanie, (juz mialem odruchowo kasowac bo myslalem ze to w stylu "jak zrobic by atakowal).
Nie da sie go zmusic by szedl pierwszy, no chyba ze w tunelu o szerokosci jednej kratki. Sumon jest na tyle glupi ze zawsze idzie tam gdzie Ty nie chcesz aby szedl. Po prostu trzeba sie nauczyc manewrowac. Opanujesz to z czasem. Bywa ze smok atakuje Ciebie zamiast summona, wtedy polecam szybki odwrot albo chwilowa ucieczke na wyzszy/nizszy poziom.

ciemne dropsy
11-03-2005, 14:47
up: racja, summony to idioci B) Powiedzmy spawn draga w thais tam na lewo w Ancient temple, chcesz zeby szedl w lewo i w dol... a on ci w gore do tylu w prawo po ogniach gdzie ty nie mozesz lazic ci dokaldnie tam dizie dgzei nei chcesz... Przy wyzszym lvlu ejst taki komfort ze mozesz tak biegajac blokwoa mu droge zeby szedl w ta stron w ktora chcesz.