zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Polski Serwer Tibii

liazu
14-09-2003, 17:04
Ja mam jedno ważne pytanie :

- Czemu nie zostanie utworzony serwer z polskim światem tibii ? na którym za pac'a płaciło by się polskim złotówkami, w grze wszystko było by proste i zrozumiałe ?

Ja chce, ja pomoge ja proszeeeee :]

z pozdrowieniami Liazu

Yogi
14-09-2003, 17:22
bo:
-nie ma srodkow na stworzenie takiego serwa
-nikomu sie nie chce
-W POLSCE SA ZA WOLNE ŁĄCZA
-gra i tak bylaby po angielsku

MatKus
14-09-2003, 17:26
To nie takie proste.
Po pierwsze, CIPowie musieli by znaleść providera, który by im utrzymywał serwer. Ktoś musi wziąć pieniądze za opiekę nad nim. Nie mogą natomiast dać komuś serwera na zasadzie "ja wam za free załatwię serwer" bo potem różne żeczy ten ktoś może zrobić, a w końcu to jest kasa dla CIPów.

Co do płacenia w złotówkach, to problem polega na tym, że nie płacisz bezpośrednio CIPom, tylko robisz to za pośrednictwem firmy Share-it!, która ma swoje siedziby w wielu krajach, ale nie w polsce. Można więc płacić dolarami, euro, i wieloma innymi walutami, ale nie złotówkami. Mimo to jeśli płacisz z polski (obojętnie, czy przelewem, czy kartą), każdy bank bez problemów przeliczy ci złotówki na euro (niestety, zwykle wezmą za to prowizję).

Życie nie jest proste, a tymbardziej nie zrozumiałe. Nie ma chyba na tym świecie osoby, która by rozumiała, jak ten świat działą. Chyba tylko sam Bóg wie to :D

[edit]
Yogi : widzę, że mnie ubiegłeś.
Ale IMHO w polsce wcale nie są wolniejsze łącza, niż gdziekolwiek indziej. jak zapłacisz, to możesz mieć dowolnie szybkie łącze, takie samo, jak na całym świecie.

bosal
14-09-2003, 18:24
nie zgadzam sie :) pytalem i jestem w trakcie ustalania szczegółów bo mam providerów itp... chyba będzie to dva.pl ale nie znam terminu nowego serwera polskiego i za bardzo jeszcze sie nie zgodzili ale juz 1 admina przekonalem :)

Yogi
14-09-2003, 18:27
bosal... mowisz serio
dzisiaj jest 1 kwietnia czy co??
a moze to sen?
w kazdym razie zycze powodzenia

MatKus
14-09-2003, 18:36
Do przekonania jest przede wszystkim jedna osoba : Guido. Jak byś jego przekonał, to reszta nie jest problemem, a innych nie musisz przekonywać, bo to i tak on decyduje.

U$3r
14-09-2003, 18:39
U nas w Bydgoszczy, moj dobry kolega chce postawic w swoj wlasny serw... serio...ma nick bolbi na lunarze , spytajcie go...

U$3r

MatKus
14-09-2003, 18:45
Tak, a ja chcę udostępnić za darmo i legalnie Windowsa, Office i wszystkie inne programy microsoftu. Jest tylko jeden drobny szczegół, bo M$ sie nie zgadza.

U$3r
14-09-2003, 18:59
Czy ktos mowil ze to bedzie legalne na 100%, na jakies 89% hehehe... CiP musi wiedziec?:D

MatKus
14-09-2003, 19:04
Jak mam to rozumieć? bo widzę następujące możliwości
1) twój kumpel jest genialnym programistą i sam napisał serwer tibii
2) twój kumpel jest genialnym hackerem i ukradł cały soft serwera
3) Twój kumpel to Guido, tylko ukrywa się pod innym pseudonimem i do tej pory tylko udawał, że jest niemcem, a tak naprawdę jest polakiem
4) twój kumpel bierze cię za idiotę i robi sobie z ciebie jaja, a ty to łykasz jak młody pelikan

Pozwolę sobie nie pisać, która odpowiedź moim zdaniem jest prawdziwa, bo nie chcę nikogo obrażać.

[edit]
Tak, jest coś takiego jak OpenTibia (szczegółów szukajta na sourceforge), ale to jest w fazie bardzo wczesnej alpha.

U$3r
14-09-2003, 19:21
A moze jest jeszcze opcja
*) Mozliwe ze ma takowe oprogramowanie, a ja dokladnie sprawdze, czy nie polknalem tego" jak mlody pelkan" bo jak mnie zrobil w jajo, to bede wqrzony.. niezle..odezwe sie na priv... tym czasme nie zaklocam biegu forum...

Bastien
20-09-2003, 16:01
To jest calkiem calkiem pomysł ale jak jush Yogi powiedizla to jest niemożliwe!!!!! ;(

egg
21-09-2003, 21:00
W POLSCE SA ZA WOLNE ŁĄCZA
a jakiego łącza wymaga server tibii ?

Bobercjusz
21-09-2003, 22:34
Ja chce polski server na tibii..... lecz pewnie tak by to wolno chodzilo ze mialbym juz 100lvl na novie niz bym sie zqalogowal na ten niby polski. ale przydal by sie polski server tibii
w koncu pomazyc mozna :rolleyes:

Wtajemniczony
01-11-2003, 20:19
http://forum.tibia.4players.de/forum/index.php?subtopic=thread&postid=1372488#post1372488 Chlopaki(i dziewczyny wejdzcie na to i powiedzcie cos w sprawie Polskiego Serwa im wiecej tym lepiej.A moze akurat Cipowie stworzo u nas serwer(marzenia) :D

Desperat
02-11-2003, 09:59
Gdyby był polski server tylko by sami polacy!!! :D
Chciałbym żeby postawł taki sever tibi :]

Mowubi
02-11-2003, 10:35
Nie tylko sami Polacy bo przecież na Isare wchodzi tylko jedno państwo?Nie! wchodzą Polacy Czesi NIemcy Anglicy i wiele innych bo przecierz na Polski serwer może nawet Czech wejść ale to prawda że b ybyło fajnie

Gimlos
02-11-2003, 10:54
szybciej juz cipom wpadnie do glowy zeby postawic serwer w brazylii bo jest tam duzo graczy :( ale w polsce tez jest nas sporo tylko ze jestesmy tak blisko niemiec ze cipom pewnie nie chcialoby sie trudzic - wedlug nich wychodzi na to samo czy serwer jest w polsce czy w niemczech:((

Wtajemniczony
02-11-2003, 11:06
Najlepiej by bylo gdyby CIPowie sprawdzili ile ludzi z danegho kraju gra w tibie i dla wiekszosci zrobili oddzielne serwery,oczywiscie jesli by im sie oplacalo.

Gimlos
02-11-2003, 13:06
a mi sie podoba tak jak jest bo moge podszkolic swoj angielski czyli - tibia ma walory edukacyjne:D
zreszta wielu kumpli ktorzy nie umieli slowa po angielsku powiedziec teraz z wlasnej woli zagladaja do slownikow i ksiazek szkolnych:D

Reinmar
02-11-2003, 16:30
Gdyby był polski server tylko by sami polacy!!! :D

omg ... moj najgorszy koszmar

Najlepiej by bylo gdyby CIPowie sprawdzili ile ludzi z danegho kraju gra w tibie i dla wiekszosci zrobili oddzielne serwery,oczywiscie jesli by im sie oplacalo.

chyba chory jesteś

Lombard
03-11-2003, 08:00
Oryginalnie dodany przez Yogi
bo:
-nie ma srodkow na stworzenie takiego serwa
-nikomu sie nie chce
-W POLSCE SA ZA WOLNE ŁĄCZA
-gra i tak bylaby po angielsku

Ja mam łącze światłowodowe :D jak coś to jestem gotowy !
Tylko zrzutka na nowy komp bo na 2,5g nie będzie chyba zadobzrze chodził LOL :D

Alucard
09-11-2003, 13:45
ja osobiscie mysle ze serv w polsce to super sprawa
wszystko by sie pewnie zalatwilo wystarczy troche chenici wein musimy tego dokonac a propo jebac szwedow i niemcow bo to rasisci:P
;)

Wtajemniczony
09-11-2003, 13:54
Polacy co grajo w HELLBREATHA majo swoj wlasny serwer w polsce i do tego darmowy.Czemu my bysmy nie mieli miec wlasnego serwa.Bysmy razem wspolnie go oplacali. :))

eerion
17-11-2003, 05:09
HELLBREATH jest polski, ale mniej miodny od tibii :/