PDA

Pokaż pełną wersje : Update na tibia.pl

MatKus
12-02-2004, 18:51
Jak widac, wreszcie doczekaliśmy się update'u strony.
Wreszcie poprawione są wszelkie statystyki przedmiotów i potworów.
Graficznie strona niewiele się zmieniła w stosunku do tego, do czego jesteście przyzwyczajeni, jednak od środka została w całości zrobiona od nowa, co, mamy nadzieje, ułatwi nam poprawianie wszelkich błędów i dodawanie nowych informacji.

Zapraszamy do szukania błędów na stronie, a zamieszczać je proszę w tym temacie (http://www.tibia.pl/thread.php?threadid=5196&boardid=4&styleid=1), a nie tutaj.

Nie myślcie jednak, że to już koniec z aktualizacją strony. Mamy sporo pomysłów co do nowych działów i funkcji strony, i stopniowo będziemy je wprowadzać.

Hegemmon
12-02-2004, 19:31
no no GRATZ :D
na pierwszy rzut oka zmiana na + zaraz powiem tu coś więcej ale rezerwuje miejscie
:P

EDIT:
a więc tak
*
dobrze podzielone Menu na lewe i prawe
*
Tabela potworów jest spox choć wolał bym by domyślnie ładowała się selekcja :D wedłóg exp ale spox że jest i wedłóg HP i EXP
druga sprawa co do tej tabeli to fajne opisy loota:
nic nie zostawia wiec nie zabijajcie go
magic plate armor (niebywale rzadko)
to mi się bardzo przyda jak i innym pewnie też :)
*
Cennik podróży też jest super ^^ kilka ciekawych rzeczy tam jest napisane ale nalerzy też tam chyba ostrzec przed Ghost sip :P
*
Kalkulatorki też są świetne ale wolałem tabele expa na lvl ale mam już swoją w kompie więc tu nie będę tego urzywać :))
*
[edit by MatKus]
Błędy to nie tu, please

to chyba na razie tyle :D
jak oceniam update w systemie od 1 do 10?
dałbym 11 gdyby to było możliwe a tak to się musicie tylko dziesiątką zadowolć :P

Majen
12-02-2004, 19:57
Wreszcie się doczekaliśmy. Może, następnym razem więcej zmienicie.

vade
12-02-2004, 20:22
Jedynie nie podoba mi się jak narazie spis potworkow. jest wedlug Hp zamiast EXP . A to ulatwia :/

Oxygane
12-02-2004, 20:29
Bardzo mi sie podoba ten update, wszystko jest na swoim miejscu, Fajne są opisy potworków, szczególnie przypadł mi do gustu opis orca: "Jest prawie jak czlowiek ale bardzo brzydki"

Hegemmon
12-02-2004, 20:32
Oryginalnie dodany przez vade
Jedynie nie podoba mi się jak narazie spis potworkow. jest wedlug Hp zamiast EXP . A to ulatwia :/
jak napisałem up można sobie wybrać czy według exp czy hp kliknij na odpowiedni napis w tabeli....

MatKus
12-02-2004, 20:52
Zmieniłem domyślne sortowanie na EXP.
Fakt, ludzie sie przyzwyczaili.
Ale sortować można według expa, hp albo nazwy, jak kto woli.

Brzoza
12-02-2004, 21:10
Teraz to jest super tibia.pl
Brawo dla projektantow
------------------------------------------------------------------------------------------
Potwory
Warning: file(/home/hosts/tibia/stats/data/iparr.txt): failed to open stream: Permission denied in /home/hosts/tibia/stats/counter.php on line 64
[wyciąłem trochę tego - MatKus.
Ten błąd pojawiał się przez 10 sekund, bo krzywo statsy wrzucilem na stronę, ale już się nei poprawia]
Warning: fclose(): supplied argument is not a valid stream resource in /home/hosts/tibia/stats/func.php on line 101

NIe chcem nic mowic ale takie cos zauwazylem to w dziale Potwory....
------------------------------------------------------------------------------------------
Tutorial tez nie dziala
To sa tylko moje uwagi....Nie chcem za to bana albo upomnienia tylko mowie co jeszcze trzeba zrobic....

Yomhuidel
12-02-2004, 21:14
Nareszcie sa wszystkie opisy potworów (Czarownica rlz :D ). Powinniście powrócić tabelkę Expa na Lvl. Gratz dla projektantów.

n3m3s!s
12-02-2004, 21:54
Oryginalnie dodany przez Yomhuidel
Nareszcie sa wszystkie opisy potworów (Czarownica rlz :D ). Powinniście powrócić tabelkę Expa na Lvl. Gratz dla projektantów.

Wejdz sobie w dzial kalkuatory online i tam masz cala, ktory wskazuje ilosc expa na lvl. Malo tego, wskazuje jeszcze jakies inne duperele, ale nie pamietam jakie. Zreszta sami sprawdzcie.
Oczywiscie wszystkie cale wykonane przez Matkusa ^^

Bobercjusz
12-02-2004, 22:07
Wszystko git ale jeszcze spore braki macie.
niema red robe.
A i niema wielu wartosci(waga, def itp).
jak niewiecie to napiszcie do jakiegos high lvlowca aby wam powiedzial (najlepiej polak)

Tibia jest jak wojsko - jedni myślą, inni walczą
a inni pkują

Chcę umrzeć spokojnie we śnie, tak, jak mój dziadek, a nie krzycząc z przerażenia tak, jak jego pasażerowie.
Mogliście to sobie podarować! Naprawdę. Nienalezy to do sympatycznych tekstow i troszke psuje klimat strony. Zeby to bylo gdzies w podstronach to jeszcze ale zeby takie cos na glownej...

Tychanowicz
12-02-2004, 22:09
Siemka,
Może byście zrobili ceny przedmiotów w tabeli bardzo by się to przydało dla graczy.Pozdrawiam

p.l
12-02-2004, 23:31
Oryginalnie dodany przez Tychanowicz
Siemka,
Może byście zrobili ceny przedmiotów w tabeli bardzo by się to przydało dla graczy.Pozdrawiam

kilka razy oferowałem się coś takiego zorganizować ... ale na razie bez echa

vade
12-02-2004, 23:49
Ave wam . Teraz jest juz lepiej :).

Dejof
13-02-2004, 00:56
Spox Upgrejd. Na serio super. Najlepsze chyba są opisy potworków. :D .Ogułem łatwiej teraz wszystko znaleźć.
Dzięki wam o dzielni administratorzy i moderatorzy!!

WiQ
13-02-2004, 05:34
ŚWIETNIE!
podział menu na dwie strony jest naprawde super pomyslem! kalkulatory są WYPASIONE! opisy potworkow tez bardzo dobre choc czasami troche zbyt "fantazyjne" ogólnie update oceniam na 9,5 na 10!

WiQ
13-02-2004, 05:50
!CIEKAWE OPISY NIEKTÓRYCH POTWORÓW!

rat: "mogą byc niebezpieczne dla słabo wyposażonego podróżnika"
to chyba musial by byc 1level bez itemkow

Winter wolf: "Gdy są głodne moga atakowac ludzi."
mogą? to znaczy ze nie musza? a jak rozpoznac ktory jest glodny a ktory nie?

Banshee:"Ponieważ jednak stała się jej wielka krzywda popełniła samobójstwo"

wielka krzywda? hmm ciekawe pewnie ktos ja zgwalcil i tera sie mści to pewnie feministka!

Vampire: "Niektórzy ludzie sądzą że potrafią latac podobnie jak nietoperze."

moze któryś "ludź" widział już w tibii latającego wampira? bo ja jeszcze nie mialem okazji

Dwarf Guard: "Ten rodzaj jest swego rodzaju policją wśród krasnoludów"
oo a to ciekawe? to drogowka a moze prewencja?!

Stone Golem: "Normalnie sa przyjazne, lecz jeśli podróznicy zaczną sie dobierac do ich pożywienia mogą się rozzłościć"

a to ci dopiero tzn. ze jak nie bede im zabieral zarcia to nie beda mnie atakowaly?! a moze sie jeszcze do mnie przylączął!?

Monoron
13-02-2004, 08:34
fiu fiu fiu.
gratz.
update wyszedł świetnie.
mieliście super pomysł z tym menu po dwóch stronach.
od razu serfuje się lepiej.

Majen
13-02-2004, 08:51
Można by jeszcze dorobić nowe działy na forum. Bo nie wszystko kręci się wokuł Tibi. Można by dać dział 'Hobby', 'Szkoła'(można by o nauce pogadać no i otym jak tibia wpływa na oceny),'Inne Gry', no i mogli byście przenieść wszystkie tematy zamknięte do działu(o ile go stworzycie) 'Tematy Zamknięte'.

Re DOWN:
No wiesz dział 'O wszystkim i o niczym' jest zbyt ogólny to tak jak by wszystkie działy o tibi zastąpić jednym o nazwie 'Tibia'

Magus
13-02-2004, 09:19
!CIEKAWE OPISY NIEKTÓRYCH POTWORÓW! Winter wolf: "Gdy są głodne moga atakowac ludzi."
Opisy to nie nasza fantazja tylko tlumaczenie ze strony CIPów.
Można by jeszcze dorobić nowe działy na forum. Bo nie wszystko kręci się wokuł Tibi.
Od tego masz dzial "O wszystkim i o niczym" - nie wiem dlaczego ludzie czasem zakladaja tam 'tibijskie' tematy.

Bambuko
13-02-2004, 11:46
No spoko jest. Wreszcie może będzie mniej głupich tematów.

Bobercjusz
13-02-2004, 14:23
Winter wolf: "Gdy są głodne moga atakowac ludzi."

Wystarczy spojrzeć czy mu "korbolek*" wystaje

*korbolek- Brzusio :)

MatKus
13-02-2004, 14:32
Co do opisów potworków, to są wszystko tłumaczenia z tibia.com (czasem niewielkie modyfikacje), konkretne opisy nasze będą dopiero, jak porobimy taktyki.

Matiq
13-02-2004, 14:37
spox

sesaj
13-02-2004, 15:18
Wszystko fajnie, super cudownie i w ogole, ale ja chem NOWY DESING :(

Norticus
13-02-2004, 15:43
nie ma pokazane jakie obrazenia zadaja strzaly belty itd.

MatKus
13-02-2004, 16:49
Oryginalnie dodany przez Norticus
nie ma pokazane jakie obrazenia zadaja strzaly belty itd.

Jak to już wyjasniałem w paru miejscach : Podaj mi jakiekolwiek wiarygodne źródło takiej informacji, to zamieścimy ją. Ale kopiować po kolei w całości inne strony nie mamy zamiaru, a w Tibii nigdzie nic takiego nie pisze.

WiQ
13-02-2004, 17:12
Oryginalnie dodany przez sesaj
Wszystko fajnie, super cudownie i w ogole, ale ja chem NOWY DESING :(

a po co ci nowy desing?! ten jest dobry przejrzysty i czytelny! nie zmieniajcie desingu ten jest the best! :)

Pekaok
13-02-2004, 19:56
spoko update, wreszcie można poczytać rzetelne informacje o nowych potworkach. Ale zauważyłem błąd w dziale SPODNIE. dziwne że crown legs mają arm:8 i reszta spodni też jest drobną pomyłką. ALE RESZTA JEST GIT ;)

luki_000
13-02-2004, 20:36
http://www.tibia.pl/food.php <---- tam trzeba zmienić zamiast dragon meat ma być dragon ham myśle że jakiś moderator to zmieni.

Dr. Omader
13-02-2004, 20:36
Re: Pekaok: A ile wg. ciebie mają def. crown legsy? Mają 8. I inne spodnie też się zgadzają, tylko grafiki są stare, ale to poprawimy w najbliższym czasie.

Ważne że strona została przebudowana, wiele śmieci zostało skasowanych, skrypty naprawione itp. Dzięki czemu szybciej działa i jest bardziej przejrzysta przy wprowadzaniu zmian. Teraz już tylko poprawa zawartości.

Błedy prosimy zgłaszać tu (http://www.tibia.pl/thread.php?threadid=5196&boardid=4&styleid=1).

Rikimaru
13-02-2004, 22:18
W swordach brakuje Sword of Valor.... czy jakos tak;)

Tonick
13-02-2004, 23:03
nawet spoko ale głupio że nie ma nowej grafiki choćby taka co jest na tibia.de X(
a tak własciwie to takich wielkich zmian nie ma :/

Xodapi
14-02-2004, 12:07
Wiecie co wam powiem. Ten update był bardzo potrzebny. Teraz jeśli dokonacie kilku małych zmian, troche polepszycie tego laya to wogóle go nie zmieniajcie. Według mnie teraz jest super, dawajcie też więcej kalkulatorów online (generatorów)

Browar
14-02-2004, 15:54
Nie wiem czy ktos juz o to pytał ale ja zapytam gdzie sie podział cennik przedmiotów w sklepach?? Wg. mnie był bardzo przydatny a teraz z przykrością nie moge go znaleźć!!

MatKus
14-02-2004, 18:08
Właśnie wróciły ceny w sklepach.
A teraz dzięki Dr.Omaderowi zupdate'owałem grafiki przedmiotów.

Wyzzer
15-02-2004, 10:54
sprawdzie dzial mapy, przy mapie Edron jest opis: 'Mapa Carlin' :P

Browar
15-02-2004, 10:59
Jeszcze jedna sprawa godna uwagi... Czy moglibyście przy opisach czarów dawać screeny z ich działaniem?? Ja jestem n00b, większości czarów nie widziałem a opis nie zawsze wystarcza do wyobrażenia sobie działania!! I jeszcze jedno... Przy potworkach można by dodać podstawowe obrażenia zadawane przez nie (bez modyfikatorów shielding)... Byłoby łatwiej obliczyć czy sie przeżyje spotkanie z takim... Z góry dzienks!!

----------
A i jeszcze moglibyscie przy broniach napisac czy sa jedno czy dwuręczne!! (nie każdy wie... :P)

Dr. Omader
15-02-2004, 13:32
Oryginalnie dodany przez Rikimaru
W swordach brakuje Sword of Valor.... czy jakos tak;)

Sword of Valor to jest druga nazwa Magic Sworda. Uwzględnimy to jak będziemy pisać legendy do przedmiotów.

@Browar: co do tych SS z czarami to ciężko będzie chyba że ktoś z forum byłby chętny to zrobić(to msg do MatKusa). A z tymi potworkami to jeszcze trudniej... Ewentualnie jakaś skala kto na jakim lvl mógłby zabić danego potworka.

MatKus
15-02-2004, 14:51
Oryginalnie dodany przez Browar
Jeszcze jedna sprawa godna uwagi... Czy moglibyście przy opisach czarów dawać screeny z ich działaniem?? Ja jestem n00b, większości czarów nie widziałem a opis nie zawsze wystarcza do wyobrażenia sobie działania!! I jeszcze jedno... Przy potworkach można by dodać podstawowe obrażenia zadawane przez nie (bez modyfikatorów shielding)... Byłoby łatwiej obliczyć czy sie przeżyje spotkanie z takim... Z góry dzienks!!

To nie takie łatwe, bo obrażenia zależą od wielu zeczy :skilli, poziomu, tarczy, pancerza, no i oczwyscie szczęścia. Po za tym niektóre potworki potrafią walnąć kombo uderzając jednocześnie na parę sposobów (np Smok jednocześnie firewave, z pazurka i z FB)

----------
A i jeszcze moglibyscie przy broniach napisac czy sa jedno czy dwuręczne!! (nie każdy wie... :P)

Dodamy, ale później, nie wszystko na raz :D

Warrior of ksamat
15-02-2004, 20:25
Po co ta grafe poprawiaja jak i tak jest caly czas 2d mogli by dac jakis dzwiek , chociaz podstawowy.
Albo jakis nowy przedmiot a nie , zmieniaja wyglad krziazki.
To moje zdanie...

Triciol Pogromca
16-02-2004, 20:54
Musze powiedziec ze spoko.Opisy potworow są cool.
Lecz jest jedna zec ktora mi brakuje. Są to informacje dotyczace postaci np. Magowie są tacy i tacy co lvl. dostają tyle i tyle many i zycia itp.
Ale ogolem jest Spoko:D

Lord Koks
17-02-2004, 23:02
prosze tych co mają premium accont by wyszli z gry na chwilke bo nie umiem sę zalogować od ponad godziny proszę więc was. miejcie zrozumienie wasz lord koks ;(

Gewof
17-02-2004, 23:21
prosze tych co mają premium accont by wyszli z gry na chwilke bo nie umiem sę zalogować od ponad godziny proszę więc was. miejcie zrozumienie wasz lord koks

lol Jaki to ma zwiazek z tematem?? Po 2 nawet nie napisales na jakim swiecie grasz :P No i raczej marne sa szanse na to by ktos ci pomogl wiec lepiej staraj sie zalogowac normalnie.

Powodzenia

Matix
03-03-2004, 12:33
Sorry wszystkim nie dziala teraz zaden serwer i moz jest ktos w stanie powiedziej jak dlugo to potrwa ?