Pokaż pełną wersje : nowe grafiki do tibii
slimaczek
12-03-2005, 11:35
Szukałem dużo grafik nowych do tibii, prawie wszystkie są z forum tibia.de, ale pare jeszcze jest z forum tibia.pl i ze strony wolves on prey. Razem znalazłem znalazłem coś koło 400 grafik, a plików bmp w rozmiarach 32x32 do tibii jest około 700! Dobra koniec tego wstępu.
GRAFIKI NIE SĄ MOJE, JA JE TYLKO ZŁOŻYŁEM DO JEDNEGO PLIKU TIBIA.SPR I UMIEŚCIŁEM TUTAJ DO ŚCIĄGNIĘCIA!!!
Poniżej macie link ze screenami i plikami. Umieściłem tam plik z podmienionymi outfitami (zamiast strojów facc są stroje pacc), plik z podmienionymi outfitami facc na nowe, oraz plik bez podmienionych outfitów. Wystarczy to rozpakować i skopiować do katalogu z tibią. Do tego jeżeli ktoś chce się pobawić i usunąć\dodać swoje grafiki umieściłem programy do edytowania pliku spr, dwie wersje. Jeżeli chcesz się pobawić, to rozpakuj programem z wersją 1.3 beta, przenieś gdzieś powstały katalog sprites, następnie rozpakuj programem z wersją 1.1, i skopiuj zawartość katalogu sprites do tego drugiego którego przed chwilą gdzieś przeniosłeś, ale żadnego pliku nie zastępuj. Teraz zmień grafiki i spakuj je do pliku spr programem z wersją 1.1
nowe_grafiki_i_nowe_outfity***** - grafiki z nowymi outfitami zamiast facca
nowe_grafiki_i_outfity_pacc_zamiast_facc - grafiki z outfitami pacca zamiast facca
nowe_grafiki***** - grafiki z niepodmienionymi outfitami
Pozatym umieściłem też screeny, żeby było wiadomo co się ściąga. Robiłem je swoją postacią i podczas oglądania paru filmów. Jednak one są z najstarszej wersji, dlatego jeżeli chcecie oglądać screeny z bieżącego tibia.spr, radzę oglądnać moje screeny (na tej stronie (http://photobucket.com/albums/y21/slimaczek/)) A teraz linki:
Moje screeny, w których są użyte nowe grafiki (http://photobucket.com/albums/y21/slimaczek/)
Tutaj są wszystkie pliki (http://members.lycos.co.uk/darkbaltex/tibia_download/)
-- UPDATE 27.IV.05 --
Do plików dodałem plik spr, w którym zamiast outfitow facc sa outfity pacc.
-- UPDATE 28.IV.05 --
Do screenów dodałem dwa screeny z nowymi outfitami. A czy takie będą w spr - to już wasza decyzja.
-- UPDATE 30.V.05 --
Do plików dodałem plik spr z nowymi outfitami. podmienione są outfity dla facca. I do tego dodałem jakiś czas z temu 2 grafiki z tymi grafikami. Usunąłem plik zip z podmienionymi grafikami, ponieważ nie był już updatowany (ponieważ dwa razy zapomniałem podczas updatu skopiować tam podmienione grafiki). Pozatym spr z pacc outfitami miał popsute grafiki i w niektórych miejscach "krzaczki" ale jest już to naprawione.
-- UPDATE 19.VII.05 --
Dodane grafiki beara, scarab shielda, guardian shielda, skały i mostu. Nowe grafiki prawdopodobnie będą tuż po update tibii z dżunglą.
-- UPDATE 10.VIII.05 --
Od teraz po update tibia.spr jest już do wersji 7.5, przez co można grać dalej z grafikami. Do tego dodałem 4 grafiki:
- Wygląd jednej książki
- Skullstaff
- Demon shield
- Leather boots
-- UPDATE 14.IX.05 --
Lycos skasował mi konto za to że umieszczałem tam pliki zamiast strony :/ Więc musiałem stworzyć nowe konto i od nowa wszystko umieszczać, ale już wszystko jest naprawione :) Przy okazji dodałem pare nowych rzeczy:
- Studded armor,legs,helmet,shield
- Crossbow
- Horned helmet
- Knight legs (oceniajcie czy są lepsze od wcześniejszych)
naprawde super ci to wyszlo! gz! ja wlasnie proboje wkleic to do tibi bo serio sa piekne
tylko przydalo by sie zamiescic dokladna liste jaki itemek jak teraz wyglada. zrobisz to?
PS. temat nadaje sie do przyklejenia
A co zrobiłeś, że nie ma bugów??
eee probowalem wkleic twoje grafiki wedlug poradnika pimp my tibia i tego kawalka co ty napisales ale albo ja cos zle zrobilem albo twoje graficzki zwariowaly. oto rezultaty:
http://i2.photobucket.com/albums/y23/Myland/Tibia/tibia.jpg
oraz:
http://i2.photobucket.com/albums/y23/Myland/Tibia/spieptiobia.jpg
czy moglby mi ktos powiedziec co sie stalo?
EDIT:
troche sie poprawilo ale jednak:
http://i2.photobucket.com/albums/y23/Myland/Tibia/trochelepiej.jpg
i co mam zrobic? powie mi ktos?
owsik killer
12-03-2005, 13:06
niewiem czy jestem sam ele ten filem wher's the lave mi sie ugo laduje i hyba nie obejze
niewiem czy jestem sam ele ten filem wher's the lave mi sie ugo laduje i hyba nie obejze
Nie zrozumiałem :/
jezu odpowie mi ktos wreszcie?
eee probowalem wkleic twoje grafiki wedlug poradnika pimp my tibia i tego kawalka co ty napisales ale albo ja cos zle zrobilem albo twoje graficzki zwariowaly. oto rezultaty:
(cut)
oraz:
(cut)
czy moglby mi ktos powiedziec co sie stalo?
EDIT:
troche sie poprawilo ale jednak:
(cut)
i co mam zrobic? powie mi ktos?
jeszcze troche pogrzebalem iooo lepiej jest ale troche sa problemy ze scianami i z moja postacia:
http://i2.photobucket.com/albums/y23/Myland/Tibia/rooklepiej.jpg
slimaczek
12-03-2005, 15:53
@specter
co do listy może i zrobię małą stronkę, nie będzie jakaś super hiper fajna bo po co. Robilem juz dobre stronki w php wiec moze zrobie bo daawano nie robilem :P
A co do bugów to na 80% wiem co się dzieje. Poprostu podczas wypakowywania plików z spr nie wypakowywuje wszystkich i wtedy są takie błedy. Też tak miałem raz. Spróbój wypakowywać tak z 3 razy aż się skonczy, może się wkońcu wszystkie wypakowują. Wszystkich plików jest 9998, od s2 do s9999. Ale pliki gdzieś od s5000 (nie wiem dokładnie) są puste i takie mają być.
@owsik killer
was is das? możesz jaśniej to powiedzieć?
@dejvo
Mam peełno grafik za każdy przedmiot, więc musiałem wybierać. Traw także mam z trzy, ziemi do jaskini z 3 też, chodników mam chyba z 10.. dużo mam drzew i kamieni więc też musiałem wybierać.
Tak ogólnie dobrze by było gdybyście mowili mi bugi jakie znaleśliście, bo nie jestem żadnym highlvlem i nie sprawdze czy dragon lord jest dobrze podmieniony, ale i tak próbóje sprawdzać rzeczy w filmach. i z góry thx za dobre (i złe) opinie
wielkie dzieki ale mnie rozpakowywuje do 6771.bmp :D ale teraz sie postaram i za chwile wyedytuje posta
EDIT:
nie da rady rozpakowywalem ze 100 razy za kazdym razem to samo ;( juz nie mam sily
jesli mozesz to umiesc to w .spr bo ja juz nie mam sily do zmieniania tego w .spr
a ja nie pomysle ze to keylogger i trudno ze bedzie zajmowalo 4,5mb poprostu inaczej nie moge zrobic!!! plz daj ten spr
Polny Lowca
12-03-2005, 16:57
zanim to sciongne to chce wiedziec czy WSZYSTKIE kolory bagów są podmienione
slimaczek
12-03-2005, 17:02
@upup
Dobra, już mam. O to linki, w pierwszym poście też zaraz poprawie:
Grafiki do tibii na lycosie w bmp (http://members.lycos.co.uk/slimoczek/tibia/grafiki_do_tibii*****)
tibia.spr spakowana na lycosie (http://members.lycos.co.uk/slimoczek/tibia/tibia_spr*****)
@up
Niestety jest tylko ten zwykły bag, nie ma kolorowych. Właśnie koloruję to w photoshopie (robię nową warstwę na rysunek, zamalowuję baga kolorem i ustawiam przezroczystość. ). Niedługo powinienem zrobic kolorowe bagi.
dzieki tylko sie pospiesz bo usiedziec juz nie moge :p
a co do bledow to troche ta trawka taka niezbyt jest i laczenia trawki z np. ziemia tak odbiegaja od reszty ale za to ziemia to prawdziwy majstersztyk
EDIT: yeah sciaga sie! wielkie dzieki
sciagnelo sie! poprostu cudo! a jakie piekne sa czaszki (skulle ale te co wypadaja z min. Amazonek) teraz bede je zbieral :D kilof tez swietny a spike sword? genialny! a ringi to juz jest prawdziwy cud!
Polecam wszystkim!!!
Nie chce być niemiły, ale tą trawę widziałem chyba na tibia.de. Może sie mylę, w takim razie zwracam honor.
@down:
A to sorry. Kłaniam się nisko, nie przeczytałem. Trochę dziwne, że chciało ci się zbierać to wszystko. Gratuluje.
slimaczek
12-03-2005, 18:52
@up
A co pisałem we wstępie? że większość jest z forum tibia.pl i tibia.de i troche z wolves on prey.
A co do trawy - popróbuje jeszcze troche i zobacze która najlepiej wygląda (mam ich pare).. Jutro zrobię stronkę..
@down
heheh już mam. Wg mnie średnio wyszły, później zdecyduję (albo wy zdecydujecie) czy to dodać. A o to obrazek:
http://members.lycos.co.uk/slimoczek/bagi.png
Polny Lowca
12-03-2005, 22:30
O! widze że już bagi zacząłes robić, jak już bedziesz wszystkie mial zrobione to napisz :)
WIELKE GRAAATZ
daje maxymalna note
topic do przyklejenia
Dawaj bagi!! Super ten spr. Ale pokaż inne trawy które masz bo ta mi sie średnio podoba.
Kiedy bedziesz wszysko mial zrobione [troche sie waham ale moim zdaniem grafa w tibii zwykla to jest shit] a wiec daj to kiedy bedzsie pelne
Polny Lowca
13-03-2005, 11:34
to niewszystkie bagi! a gdzie zloty, szary itd.? Powinno być 7 Bagów (o ile dobrze licze) powodzenia
slimaczek
13-03-2005, 12:52
@Sasek62
Wątpie żebym podmienił wszystkie grafiki, mam narazie ich 603 a w grze jest 10 razy tyle ^^
@Polny Lowca
Nie wszystkie? myslalem ze te trzy co znalazlem w spr to wszystkie, coz poszukam jeszcze i zrobię resztę.
Co do trawy zaraz pokaże wszystkie i zrobie po jednym screenie.
-- edit --
To jest jedna z traw co mam, wygląda tak sobie, pokazałem też inny chodnik, on wg mnie jest za****sty :P Screen jest pod tym linkiem (http://i2.photobucket.com/albums/y21/slimaczek/nowy_spr/innatrawa.jpg). Co do bagów, to zobacz pare postów wyżej, obrazek jest teraz wzbogacony o dwa nowe bagi.
Pozatym już wiem czemu nie możecie wpakować bmp do spr i musicie ściągać cały spr. Poniewać dostępna wersja 1.3 edytora jest betą, ma pare błędów. Jednym z nich jest, że nie wypakowuje niektórych plików bmp, nie wypakowuje tych które są puste. Niby są nie potrzebne, ale bez nich gra wygląda tak jak pokazał na screenach Specter. Ja mam edytor wersji 1.1, nim wszystko jest ok, mimo ze jest stary i przeznaczony do wersji 7.21 :D. Problem w tym, że czasami wypakowuje pliki a na kazdym jest kropka biała w różnym miejscu. Dziwnie brzmi, i może ten 1 pix jest niezauważalny, ale w grze to nieźle psuje grafikę. Dzisiaj musiałem wypakować 1.3 edytorem, później wypakować 1.1 tak żebym miał pliki bez kropek i te puste też. Później to spakowałem i było ok. Linki do obydwóch wersji jest w pierwszym poście.
Trawa powinna byc jakas taka "sterczaca" :P
PS: Scale armor do poprawy - wyglada jak puszka
swietnie. tylko niech jakis koles z cipow tego nie oglada :D szkoda ze takiej tibii nie ma
slimaczek
13-03-2005, 20:18
@upup
Też mi ta trawa jakoś tak nie podoba mi się, bardziej mi się podobała ta co jest na screenach. A co do scale armor, to nie mam innego. A i tak wogle to mi się on z puszką jakoś niekojarzy :confused:
@up
A czemu miałby nie oglądać? Przecież to jest full legal z tibią :] A apropo tibii, teraz robią grafiki bardzo dobre prawie wszystkie na poziomie tych grafik. Jak nie wierzycie to sprawdźcie nowe przedmioty (czy nowe sety czy rzeczy do mieszkań nie są dobre?) albo potwory (faraon wygląda fajnie..)
Jak bys mogl to dsorob tak: Zmien ta jasna trawe bo oczy mi wypala i dodaj knight legsy bo braciszek ma knight seta i ***owo to wyglada i chodniczek bo to jakies kafelki a nie chodnik zrob to plx i platynki
slimaczek
14-03-2005, 08:15
@up
A może być taki chodnik i trawa jaki jest na screenie który podałem jakieś 4,5 postów wyżej? Co do knight seta, mam jeden secik nawet ładny to go moge wstawić. Co do platynek właśnie zrobiłem, są identyczne jak gold cointsy ale szare. Rysunek poniżej:
http://members.lycos.co.uk/slimoczek/platinum.png
A goldy wyglądają tak: (zresztą one już chyba były na screenach ale dla porównania)
http://members.lycos.co.uk/slimoczek/gold.png
@down
Knight secik:
http://members.lycos.co.uk/slimoczek/knight_set.png
Skullstaffa zapodam wieczorem.
czarodziej_czasu
14-03-2005, 10:18
@up
A może być taki chodnik i trawa jaki jest na screenie który podałem jakieś 4,5 postów wyżej? Co do knight seta, mam jeden secik nawet ładny to go moge wstawić. Co do platynek właśnie zrobiłem, są identyczne jak gold cointsy ale szare. Rysunek poniżej:
http://members.lycos.co.uk/slimoczek/platinum.png
A goldy wyglądają tak: (zresztą one już chyba były na screenach ale dla porównania)
http://members.lycos.co.uk/slimoczek/gold.png
Fajna graficzka (sam jej urzywam teraz) wg. mnie lepsza byłaby ta trawa co podałes na screenie, bo ta jest za jasna i razi w oczy.
A i jakbyś mógl to zrób coś z k-legsami żeby wygladały jak armorka i zmienic skull staffa na wygladającego jak czaszka.
Randlemen
14-03-2005, 12:45
Bardzo podoba mi się ten knight secik. Ta niesymetryczność na armorze bardzo fajnie wyszła. A co do tych coinów to wyglądają raczej jak kamienie :p . FAJNE PRACE. pracuj dalej...
caly czas uzywam tylko mam kilka sugesti:
trawa jest okropna
posadzka ktora pokazales a screenie jest super
zmien wyglad katany bo sie nie da jej ogladac
pieniadze wygladaja jak kukurydza
scale armor rzeczywiscie wyglada jak przejechana puszka :p
No i najwazniejsze:
zrob liste jaki itemek jak teraz wyglada
czekam na nowy plik .spr ;)
slimaczek
14-03-2005, 17:38
Widać że dużo sugestii na temat coinsów ze są beznadziejne, to chyba przywróce stare. Trawe i nowy chodnik też zmienię w spr. A co do scale armora narazię zostawię, ostatecznie mogę ci specter powiedzieć który ma numer w pliku spr i sobie podmienisz ten scale armor na oryginalny. A co do listy itemów, robię stronkę, narazie zrobiłem 4 działy z 17-stu. W tym tygodniu może zrobie resztę.
czarodziej_czasu
15-03-2005, 07:04
Widać że dużo sugestii na temat coinsów ze są beznadziejne, to chyba przywróce stare. Trawe i nowy chodnik też zmienię w spr. A co do scale armora narazię zostawię, ostatecznie mogę ci specter powiedzieć który ma numer w pliku spr i sobie podmienisz ten scale armor na oryginalny. A co do listy itemów, robię stronkę, narazie zrobiłem 4 działy z 17-stu. W tym tygodniu może zrobie resztę.
Spr juz podmieniony???
Czekam na odpowiedz bo chce inna trawe.
<EDIT>
Sprawdziłem i jest zmieniony.
Teraz mam cos do wyglądu knight armora, bo coś krzywo wyszedł- lepszy był tamten, jakbyś mógl zmienic to zmień i crown armor zmień.
slimaczek
15-03-2005, 18:04
@up
Akurat ten knight armor ma tak wygladać, bo jak byś nie widział ma ten pasek. Chociaż i tak nie jest taki perfekcyjny. Co do crown armora, napewno ci się nie podoba? wegług mnie ten secik jest bardzo ładny:
http://members.lycos.co.uk/slimoczek/crown_set.png
stara trawa jest ok zmienic tylko laczenie trawy z innymi podlozami (te ciemniejsze paski) na cos ladnego. scale armor nadal do poprawy ;-P zmienic albo p legsy albo noble armo, bo to troche smiesznie wyglada... i to chyba na tyle
czarodziej_czasu
16-03-2005, 07:20
@up
Akurat ten knight armor ma tak wygladać, bo jak byś nie widział ma ten pasek. Chociaż i tak nie jest taki perfekcyjny. Co do crown armora, napewno ci się nie podoba? wegług mnie ten secik jest bardzo ładny:
http://members.lycos.co.uk/slimoczek/crown_set.png
No crown legsy sa ok ale ten armor troche wsiowo wyglada :p, a co do knight seta to jest taki jakis mały i krzywo wyszedł lepszy był wcześniej...... i jakbys mógl to zmień dwarfen shield....teraz jestem na niego skazany i niemoge na niego patrzec.
co tak ucichlo ?
jest juz nowy *.spr ??
czarodziej_czasu
19-03-2005, 08:33
co tak ucichlo ?
jest juz nowy *.spr ??
Właśnie niewiem......
-=::NorbI::=-
19-03-2005, 20:10
W tym pliku jest prawie napewno keyloger!! Ściagnołem wszystko ślicznie było. Wyszedłem z domu wruciłem i sie loguje, a że to Fortera czekałem w kolejeczce...Gdy byłem już pierwszy patrze a tam pisze że wpisałem zły accont bądź password...Wkurzyłem się ostro od razu tibia.com zmieniłem hasło, sprawdziłem na szczęście nie byłem lognięty...Jest to bardzo dziwne, keylogerów wcześniej nie miałem na 99% bo robie często skana dysku (właśnie teraz robie scan disk ;P) A po za tym to moje konto jest już dość stare...miałem tu kilka dni temu chara na infernie 26 knight...fajne eq (mówie miałem poniewarz wkurzyłem się na inferne dałem itemki qmplom i jednemu dalem sie zabić kilka razy dla expa) Więc dlaczego wtedy nie zostałem haknięty...Bardzo dziwne...Bo tera muj nowy char ma 8lvl i itemy nie powiem jakie i ile ich jest...A przecierz ta dziwna sytuacja stała się kilka godzi po ściągnięciu tego...A od kilku dni nic nie ściągam ostatnia żecz jaka była ściągnięta, to jak jeszcze miałem knighta. X( Może jakiś błąd czy coś albo ktoś pomyśli że ja jestem jakiś nienormalny, ale poprostu mówię co się stało i ostrzegam ludzi. :confused: :confused: Może ktoś mugłby to jeszcze sprawdzić nie mówie że to ty ślimaczek może w jednym z tych plików które sklejałeś zawieruszył się key loger... :o
I jeszcze jedno usunołem teraz tibie i został folder i w nim kilka plików usunołem je ale sam folder się nie chce usunąć... ;(
Może zbieg okoliczności, ale wątpie bardzo wątpie... :D
Ja tam nie miałem żadnych problemów....
Czekamy na nowego .spr ;(
@norbi
to na 100 % nie od plikow slimaczka, wszystkie przeskanowalem. pewnie uzywasz tibii gg, albo jakiegos innego swinstwa :p
tez czekam na nowego .spr
no to sobie poczekamy.... bo slimaczek nie odpowiada
EDIT:
Moze powinniśmy przejąc sprawe we własne ręce...
Kto tu dobrze rysuje ?
20-03-2005, 10:00
@Wipatu
Może żeczywiście jakiś zbiego okoliczności, a tibi gg nie uzywam bo to nie oddaje klimatu gry wogule traci się przy tym frajde grania. Jedynie z czego kożystam to TibiCam i ściągam z tego forum filmiki :D A z resztą to moiże być jakiś błąd, no bo pod koniec logowania to sie stało, gdzyby ktos zmienilby hasło logowałbym się chyba dalej, aż do momentu jak ta osoba się lognie. Ehh...zrobiłem scana i znalazłem tylko jednego Trojanka. I jakieś cooki :D
slimaczek
20-03-2005, 10:35
@-=::NorbI::=-
Taa? Czyli jeżeli źle wpisałeś\aś hasło to w moim pliku musi być keylogger? lepiej sam(a) se sprawdź czy nie masz różnych badziewii typu tibiaGG czy MC. U mnie żadnego keyloggera virusa czy trojana nie ma. Pozatym wątpie żeby keylogger się ukrył w plikach bmp zajmujących 3,126kb które są skanowane(jak i cały dysk) co tydzien.
Ostatnio nie odpowiadałem bo byłem chory :] Leżałem w łóżku więc nie miałem dostępu do kompa. Ale już wróciłem.
Co do łączenia trawy nie mam innej.. Mam jeszcze za to inną trawę, screen jest pod tym linkiem (http://i2.photobucket.com/albums/y21/slimaczek/nowy_spr/innatrawa2.jpg).
siema graficzki git, ale zrób nowego skull staffa i daj te wszytkie nowości do już gotowego .spr bo nie chce sie nikomu bawić z pakowaniem...
pozdro
edit: zainstalowałem .spr z 1 posta i nie mam pomostów w ab :/ plz zró z tym cos
Hegemmon
20-03-2005, 11:56
Grafiki bardzo fajne. Niektóre podłogi znacznie lepsze, choć przydałoby się zrobić jeszcze te skrawki. Zaimponowały mi pomosty w A'b, które podsunęły mi pewien szatański pomysł :evul:
ta inna trawa może byc, jest lepsza od poprzedniej :)
20-03-2005, 14:52
@Slimaczek
Syfów nie mam, a jak według Ciebie żle wpisałem hasło -.-' Wpisałem dobrze wybrałem postać zacząłem się logować czekałem w kolejce hmm... 20 min i nagle wyskoczył komunikat że źle wpisałem hasło, co oznacza że ktoś mi zmienił ale na szczęście nie ucierpiałem na tym bo zmieniłem hasło...Widze że to się robi bez sensu zamknijmy ten mój temat. Ale Sprity fajniuśkie, podobały mi się. :cup: ;)
Ściągać śmiało nawet polecam, key logerów ni ma...Mój błąd, że mówiłem że są key logery... :p Głupi bład :p
ślimaczek!! znalazlem buga - beholder ma nowa grafe tylko z jednej strony ;P
napraw to i daj w koncu tego nowego .spr
slimaczek
21-03-2005, 17:05
Beho naprawie ale później. Pozatym co ja mam dać nowego w tym nowym spr? I pozatym komentujcię tą najnowszą trawę.
najnowsza trawa calkiem spoko, ale prosilem cie o katane
i zrob cos jeszcze z crown helmetem bo do arma nie pasuje
i kiedy bedzie ten itemlist?
powiedz jak podmienisz spr
-trawa i łączenia trawy (może wogóle tego nie być??)
- katana,
- kolorowe bagi,
-crown helm,
- beholder,
- aha, mi ta lina nie przeszkadza, ale widzialem ciut lepsza na tibia.de. Na pewno widziales!! :P
KrZySiOnEk
22-03-2005, 11:55
Powiem krzótko i zwięźle: ZA***ISTE
Evrasell
23-03-2005, 10:37
faajne szkoa tylko ze nie zmieniles wyglodu ludzi :p:p:p 8o
slimaczek
29-03-2005, 13:03
@re wipatu
Zobacz ostatni screen z trawą, wg mnie ona jest najlepsza z tych co mam, weź ją oceń bo nie wiem czy ją wstawić do spr. Co do łączenia trawy mam tylko jedno takie, a uwierz mi domyślne łączenie trawy co jest w normalnym spr wygląda bardzo brzydko.
Co do katany, dam Kuraja która była w konkursie katany na tym forum. Wygląda ona tak:
http://members.lycos.co.uk/slimoczek/katana.png
Kolorowe bagi już pokazywałem, wstawię je do spr.
Crown helmetu nie mam, narazie zostanie taki jaki jest, a co do beho miałem już taki super zrobiony beho, ale po update teraz inaczej jest w spr i nie moge go wstawić
Co do linek mam dwie, są poniżej:
http://members.lycos.co.uk/slimoczek/rope.png
Darksorcerer
01-04-2005, 13:05
Niewiem czemu ale mojich prac niemoge tu umioescic w poscie moze to zle robie prosze powiedzcie jak :/
slimaczek
02-04-2005, 11:06
@up
Da się, poprostu przy pisaniu posta piszesz coś takiego: link_do_obrazka_który_chcesz_pokazać, albo poprostu nad polem tekstowym naciskasz na taką ikonkę z obrazkiem.
Lord kasztanowiec
02-04-2005, 11:09
podmien outfit żebraka na outfit rycka
a outfit palla na outfit tego kolesia co ma te dwa passy na piersi i git xD
edit: do HMM, SD, i GFb daj napis jak na uh tyle ze na sd daj czerwony xD
Zobacz ostatni screen z trawą, wg mnie ona jest najlepsza z tych co mam, weź ją oceń bo nie wiem czy ją wstawić do spr. Co do łączenia trawy mam tylko jedno takie, a uwierz mi domyślne łączenie trawy co jest w normalnym spr wygląda bardzo brzydko.
własnie o tą trawe mi chodzi, jest lepsza od tej w aktualnym spr, a co do łączeniua trawy, to trudno :P podoba mi sie ta druga lina, ale nie wiem jak innym :D
slimaczek
02-04-2005, 16:32
spr już zaktualizowałem pare dni temu, tak więc zapraszam do ściągania. A i co do plików bmp spakowanych narazie ich nie aktualizuje nie wiem czy wogle ktoś to sciaga bo cos nie mozecie zainstalowac.
Heh srry ale ja w tych sprawach nie jetsem obeznany, w tym linku nna lycosie jestkilkanascie plikow typu:bagi,gold ipt.Wiec? Co mam sciagnac? Bo na screenach to super wyglada Czekam na odpowiedz :S
Edit:
Wielkie sorki juz teraz wiem:Tibia i tam jest wszystko , superanckie te grafikczki, torchy achh... tylko bagi jakies takie ;) bulwowate ale spox rzadzisz stary
slimaczek
03-04-2005, 19:21
Mam dobrą informacje, izu już nie robi avatarrów na tibia.de i wraca do tibijskich obrazów. Po zatym nie dawno przejrzalem topici na forum tam od nowa i niedługo spodziewajcie się aktualizacji (lepszy bear, spear, shovel, firanki i pare innych rzeczy)
nieno spear i lopata sa super wiec ich nie musisz zmieniac
popraw crown helmeta, lub wroc do poprzedniego crown setu
knight armor jest cudowny, ale bybly jeszcze lepszy gdybys wymazal te zieone krysztalki przy kolnierzu, i troche go przyciemnil
lina jest zbyt mama lepsza ta druga
poszukaj jeszcze lepszych "laczen" trawy z np. chodnikiem
i to by bylo na tyle xD
widze że masz problem z trawą więc moge zaproponować ci moją
http://img170.exs.cx/img170/8341/trawanormal5cn.png (http://www.imageshack.us)
obrobic łączenia to już nie problem ;)
Mi za pierwszym razem dobze poszlo.
Tibia w takiej szacie jest piekna!
Cyber Demon
16-04-2005, 07:48
ok wszystko ladnie, pieknie ale jak to zrobic :( ??
co zrobic? jak wkleic? szukaj! przeczytaj pimp my tibia poszukaj w dziale poradniki
@Slimaczek
powiedz kiedy bedzie spr podmieniony, i zrob cos z tymi laczeniami
...:::Mareczek:::...
16-04-2005, 08:20
graficzki sa suuuuuuuuuuuuuper wszystko mi sie podoba tylko..... ta trawa :/ troche tego nie tego(:P)
Krzysiek Potter
16-04-2005, 20:53
Wszystko jest za***iste prócz spidera i poison spidera. Ale całą reszte moge określić jednym słowem:
ZAJEFAJNE :cup:
No, ta trawa ci też jakoś nie wyszła! :)
@Jackiew: Twoja trawa jest cool
Gracz Tibii
16-04-2005, 21:58
Ej a co robicie że wam wszystkie pliki zapisuję? Bo mi nie zapisuję 4 mb plików (chodzi o to że zapisuje grafiki do pliku tibia.spr) plis powiedzcie a jeśli zapisujecie Tibia sprite editor 7.4 to podajcie linka.
Yarevitch
17-04-2005, 01:50
Witam!
Graficzki bardzo fajne! Czekam na kolejne nowości jednak bardzo nie podobają mi się: Dziura w ziemi zamknięta/otwarta wygląda jak stary rotoworm. Łaczenia... Już wspomnainy rotoworm... stary był lepszy...! I to natyle!
Pozdrawiam!
Lord kasztanowiec
19-04-2005, 19:58
Yare to ja Lord kasztanowiec :)
Graficzki za***iste i tyle czekam na 6000 grafik
Mam jeszcze 1 sugestie...
Podmien wyglad FACC dla PACC
down
LOLOLOLOLOLOOL
Mi chodzi o to zeby w tym pliczku byly stroje PACC
Mam jeszcze 1 sugestie...
Podmien wyglad FACC dla PACC
to już było robione 0,5 roku temu -.- .
slimaczek
27-04-2005, 16:23
Strojów podmieniac nie bede, jak juz jak bedzie mi sie chcialo to zrobie dla ciebie oddzielny spr ze strojami pacc zamiast facc.
Nowego spr jeszcze nie bedzie poniewaz czekam na nastepne nowe grafiki. Co do trawy Jackiewa zaraz ją sprawdze i zedytuje posta.
-- EDIT --
Na lycosie umiescilem plik spr z podmienionymi outfitami, teraz sa tylko pacc. Fajnie wyglada teraz np. hunter, valkyria albo amazon :D
-- 2nd EDIT --
Trawa Jackiewa zła nie jest, ale całkowicie nie pasuje do mojego spr :(. Od teraz wszystkie nowe updaty bede pisał w pierwszym poscie. Pozatym znalazłem nowe outfity, dodałem dwa screeny z nimi i komentujcie czy mam je dodać do spr czy nie.
Yarevitch
07-05-2005, 12:33
Jak dołożyłem ten *.spr z outfitami pacca to zrąbały się mostki...
Jak w ab na 1 pietzre sa 2 mostki to bylo podzielone na "dwie deski" i malo widoczne... w czym problem?
@up
a wiesz ze u mnie to samo? autor spra pewnie o czyms zapomnial :P
Szczerze mówiąc te niektóre nowe ....są strasznie bajkowe (a to strasznie do kitu wygląda...szczególnie ta trawa i wybrukowane/ ceglane drogi -.-).
Aha, moge pomóc w grafikach ... jak coś to odezwij się na 1611291 ^^ ..
Co do PAcc Spr.... ja właśnie dlatego odinsatowałem tibia.spr z pacc bo myliłem czasem Amazonke z normalnym ...Paccem ^^ (przykra sprawa dla pacc'a :/ ).
Może mi jeszcze raz, ktoś wytłumaczyć jak przez Tibia Sprite Editor, zamienić strój facc'a na strój pacc'a... Szukałem, ale takiej odpowiedzi, nie znalazłem. :)
up:
Zamienić pliki Pacc na pliki FACC -.- ... a teraz idź ich szukać -.-... to taki problem ? Jak nie wiesz oco chodzi to podrośnij może się potem dowiesz.
up:
Zamienić pliki Pacc na pliki FACC -.- ... a teraz idź ich szukać -.-... to taki problem ? Jak nie wiesz oco chodzi to podrośnij może się potem dowiesz.
No, tak wiem, że trzeba jakieś numerki podmienić...
Pozatym nie chcem zamienić pacc na facc tylko odwrotnie :)
Ślimaczek, kiedy doczekamy się nowych grafik :P ?
miuriel-trimera
16-05-2005, 10:27
dobra..slimaczek mowiles ze sa dodane outfity pacc'owe..a ja scagam .spr i wlanczam..wszystko ok ale nee ma wygladaow pacc'ow...nee dodales ich czy cos spierd*****??
blagam pomozcie ktora konkretnie mam sciagnac rzecz zeby miec pacc outfit? me noob plax;)
Strojów podmieniac nie bede, jak juz jak bedzie mi sie chcialo to zrobie dla ciebie oddzielny spr ze strojami pacc zamiast facc.
Nowego spr jeszcze nie bedzie poniewaz czekam na nastepne nowe grafiki. Co do trawy Jackiewa zaraz ją sprawdze i zedytuje posta.
-- EDIT --
Na lycosie umiescilem plik spr z podmienionymi outfitami, teraz sa tylko pacc. Fajnie wyglada teraz np. hunter, valkyria albo amazon :D
-- 2nd EDIT --
Trawa Jackiewa zła nie jest, ale całkowicie nie pasuje do mojego spr :(. Od teraz wszystkie nowe updaty bede pisał w pierwszym poscie. Pozatym znalazłem nowe outfity, dodałem dwa screeny z nimi i komentujcie czy mam je dodać do spr czy nie.
Jak to jest mozliwe zrob outfity:
Monka
Necromanty
Dwarfa
Witch
Elfa
Priestess
Demona ( to by byla bajka :D)
Z gory dzieki
slimaczek
17-05-2005, 14:55
@up
Heh, widziałem w tibia.spr outfity elfa i krasnoluda, mógłym je nawet podmienić. Tylko nie wiem który mam podmienić na który.
Co do nowych grafik - będą kiedy ich się uzbiera troche, nie bede aktualizował pliku spr o jakies 3 pliki.
Co do bajkowych grafik - coz, trawa mi na taka nie wyglada, ale fakt moze pare itemow takie są. Ale chyba wolicie te troche bajkowate grafiki (choć ich jest mało) niż te zwykłe..
@miuriel-trimera
A może zamiast pliku spr z pacc outfitami ściągłeś ten normalny? Pozatym jak rozpakowujesz ten plik spr z pacc outfitami to musisz go rozpakować do katalogu z grą i zamienić nazwę na tibia.spr
hpotter22
27-05-2005, 11:15
plz zrob sprita z outfitem pacc.. bez tych innych grafik..plz i daj mi linka na PW plx
Takie grafiki mozesz dac:
1. Speary,Kusza , Luk i amunicja
2. Outift Pacc
Reszty nie zmieniaj plz....
Bede wdzieczny...
elite krysiu
27-05-2005, 11:33
hiho
TEngo Knight Seta to ty wytrzasnołeś z Open Tibia Server(ots) więc niema się czym chwalić że jest śliczny bo po:
1.to nie twoja grafika
2.tak naprawde jest obżydliwy
narq
hpotter22
28-05-2005, 15:17
plz zrob sprita z outfitem pacc.. bez tych innych grafik..plz i daj mi linka na PW plx
Takie grafiki mozesz dac:
1. Speary,Kusza , Luk i amunicja
2. Outift Pacc
Reszty nie zmieniaj plz....
Bede wdzieczny...
Malutki Palladino
29-05-2005, 00:05
Slimaczku mam pytanie, czy mozna tak zrobic ze z tego wszystkiego bede mial tylko outfit pacc? bez tych innych itemkow etc. ? jak tak to blagam powiedz jak to zrobic =(((( Blagam ;P
hiho
TEngo Knight Seta to ty wytrzasnołeś z Open Tibia Server(ots) więc niema się czym chwalić że jest śliczny bo po:
1.to nie twoja grafika
2.tak naprawde jest obżydliwy
narq
Elite Krysiu przeczytaj sobie pierwszego posta -.-
Szukałem dużo grafik nowych do tibii, prawie wszystkie są z forum tibia.de, ale pare jeszcze jest z forum tibia.pl i ze strony wolves on prey. Razem znalazłem znalazłem coś koło 400 grafik, a plików bmp w rozmiarach 32x32 do tibii jest dokładnie 603 ! Dobra koniec tego wstępu............
A obrzydliwy to jest może tylko dla ciebie, mi się bardzo podoba :cup:
U mnie dziala wszystko dobrze :D:D:D dzieki za to bo jest super szczegolnie to z wygladem pacc :D:D:D:D VERY BIG TY!!!!!
Wymienilem sobie graficzke wszystko jest spoko. Tylko nie podoba mi sie troszke trawa (ale to moge sobie zmienic).
I mam jeszcze pytanie do Ciebie Slimaczku:
Gdzie sa te Elviskowksie outfity?? I te typki z rogami na helmofonie??
Maciosek
29-05-2005, 10:42
Nieźle powstawiałeś graficzki do pliku z stronki.
EDIT
@DOWN
Zapomniałem zmienić wcześniej, więc zrobiłem to teraz.
Za***iste grafy, no stary, ocenę za grafiki to 70/10. Naprawdę wy***iste grafiki.
Tylko, że to nie są jego grafiki tylko ludzi z różnych forów itd. :P
A takto to prawie wszystko cacy tylko ta trawa ...
slimaczek
29-05-2005, 13:26
Wymienilem sobie graficzke wszystko jest spoko. Tylko nie podoba mi sie troszke trawa (ale to moge sobie zmienic).
I mam jeszcze pytanie do Ciebie Slimaczku:
Gdzie sa te Elviskowksie outfity?? I te typki z rogami na helmofonie??
Heh dodałęm screeny anikt nie ocenia. Dodam to dzisiaj, powinno się pokazać w plikach
hpotter22
30-05-2005, 11:48
ja nowych SS nie widzialem :(
zrób dwa pliki z nowymi outfitami i bez (dla tych którym sie nie podoba)
Ale osobiście według mnie są niezłe
slimaczek
30-05-2005, 17:50
Dodałem plik spr z nowymi outfitami. Wszelkie błędy proszę zgłaszać, spróbuje je jak najszybciej poprawić. Usunąłem plik zip z podmienionymi grafikami, ponieważ nie był już updatowany (ponieważ dwa razy zapomniałem podczas updatu skopiować tam podmienione grafiki). Do tego spr z pacc outfitami miał dużo krzaczków, teraz już jest to naprawione.
Bardzo ładne i młe dla oka. ;) Ale ta trawa jest okropna poszukaj lepszej. :]
Moze i jestem głupi ale może mi ktos na pm wytłumaczyc jak to sie instaluje ?? :baby: :baby: ;( ;(
post mozna usunać :cup:
To jest świetne! Szkoda że sam nie umiem sobie robić takich graficzek. :(
Kumagoro
15-07-2005, 21:06
To jest świetne! Szkoda że sam nie umiem sobie robić takich graficzek. :(
Akurat to są prace Dozziego, Eloryna i Izuaela (Oina chyba też), on jedynie poukładał to do pliku
A mozna zrobic tak zeby miec tylko outfit pacc bez zmiany innych grafik?
slimaczek
18-07-2005, 23:56
Ok, od dzisiaj dodane są grafiki beara, scarab shielda, guardian shielda, skały i mostu. Następny update będzie pewno tuż po update ;P Spr jest zaktualizowany. A i bug z beholderem jest naprawiony. I komentujcie co do spr co dodać co ująć ! ;P
@down
Knight armor nie jest z wersji 7.1
A co do outfitów to nic nie poradzę, dla valkirii, warlocków, black knightów, hunterów amazonek nie ma osobnych outfitów tak jak z potworami, tylko poprostu mają outfit człowieka z odpowiednimi kolorami, wiec ja nic nie poradzę. Ale fajnie wygląda ta valkiria czy black knight ze strojami pacc nawet ;P
Spoko ogólnie. Denerwujące tylko niektóre stworki na przykład jak widze valkirie w tym płaszczu a'la Maryja to sram ze śmiechu :D
Ale wszystko fajne tylko knight armor czemu z 7.1 X( weź zrób jakiś albo daj tez ze zwykłej 7.41 .
Randlemen
20-07-2005, 00:13
Jackiew, bardzo mi sie podoba twoja trawa !!! Troche dziwnie brzmi taka pochwala ale trudno... :p Duzo lepsza niz tibijska ;) Powinienes robic tekstury w CipSoft'cie B) .
Task Roxel of fortera
27-07-2005, 18:36
Wszystko zainstalowałem i jest super! rób dalej.
Randlemen
27-07-2005, 19:08
Hail Ślimaczek !!! Hail Ślimaczek !!! Pokłony bije dla ciebie siedząc przed monitorem ;) :) B) . Wielbie Cię za to że dałeś te outfity. Są super. Szczególnie ludziki rycerza i łucznika. Nawet jeśli ty tego nie narysowałeś to i tak wielkie gratz dla ciebie za to że to zmontowałeś w działający, podkreślam DZIAŁAJĄCY plik i opublikowałeś to na naszym forum. Dzięki tobie zacznę więcej grać w tibię. YOU ARE THE CHAMPION :cup: :cup: EXTRA
Rafista Del'Mort
28-07-2005, 15:02
I gdzie mam wlozyc to spr.??
slimaczek
29-07-2005, 17:12
@up
Do katalogu z tibią. Polecam iść do okulisty i przeczytać pierwszy post.
Jeszcze nie zdążyłem przejrzeć wszystkich grafik ale ogólnie jest zajefajne
Kadmilos
30-07-2005, 09:11
Grafiki sa bardzo mile i ciesza oko jedyne co mi sie niepodoba to lina :p
Jedi Master
06-08-2005, 15:22
Z tego co wiem, z pokazanych Nam SS'ów od Administratów to w miejscu gdzie pokazuje się tryb walki (pod miescem na pierścienie :] ) będzie pisało Soul (Soul Points) a pod tym dana liczba SP. Oglądając SS'y Slimaczka nie było tam śladu ŻADNYCH Soul Pointów.
WNIOSEK: Ślimaczek sam wykonał te SS'y! Myślę, że tak naprawdę to są jakieś Fake'i bardzo dobrze wykonane przez tego użytkownika. A tak apropos to Nasi wysłannicy na niepubliczny OTS powiedzieli między innymi, że:
- nie ma nowych outfitów :(
- będą SP (Soul Points) :]
Rewelacja, Zarabicha, Wy***icha, Radosc... trudno opisac uczucia jakie mi dostarczyles:D
Jestes hm... "Bogiem", podziwiam Cie!!! Gratulacje dla Tego Pana!!!
<<< Temat zdecydowanie do przyklejenia >>>
@Edit
Hm... Mam pytanko, czy mozna usunac te wszystkie hm... nowosci, pozostawiajac tylko stroj pacca? Jakbys mogl moglbys zamiescic tylko tibia.spr zawierajacy cala reszte tak jak w Tibii + stroje pacca?
P.s. Wiesz zabardzo sie an tym nieznam ale to nietrudna rzecz rozpakowaci wkleic:P tylko wole stare grafy...(z strojem packa)
Chyba za duzo wymagam... ale jakbys mogl to postaraj sie ok? "Ślimaczku" :P
slimaczek
07-08-2005, 11:49
Z tego co wiem, z pokazanych Nam SS'ów od Administratów to w miejscu gdzie pokazuje się tryb walki (pod miescem na pierścienie :] ) będzie pisało Soul (Soul Points) a pod tym dana liczba SP. Oglądając SS'y Slimaczka nie było tam śladu ŻADNYCH Soul Pointów.
WNIOSEK: Ślimaczek sam wykonał te SS'y! Myślę, że tak naprawdę to są jakieś Fake'i bardzo dobrze wykonane przez tego użytkownika. A tak apropos to Nasi wysłannicy na niepubliczny OTS powiedzieli między innymi, że:
- nie ma nowych outfitów :(
- będą SP (Soul Points) :]
LOL? To nie sa faki, poprostu sciagasz tibia.spr wgrywasz do tibii i grasz z taką grafiką jaka jest na screenach.. a to nie są screeny z update!
A i po update spr wgram jakieś 1-2 dni po, już mam tibia.spr z wersji 7.43 ale czekam na ostateczną wersję 7.5 bo może się jeszcze coś zmienić.
@up
W każdej chwili mogę coś takiego zrobić ale już na tym forum jest umieszczony taki plik. Co prawda topiców było pare a w żadnym się nie dało znaleść ale w jednym topicu jest taki plik tibia.spr jaki chcesz.
@Slimaczek
Ej mam problem udało mi sie rozpakowac tym programem beta 3.0 czy jakos tak i przenioslem ten folder zgodnie z instrujkcja gdzies indziej - do innego folderu ale nie moge rozpakowac pliku spr tym programem 1.1 wydaje sie jakby wogule nie raegowal na polecenia klikam exartc sprites i nic czekam 15 min i gowno a chcialbym sobie pomieszc w grafikach :)
PLX help ;/
@Slimaczek
Niewiem czy mnie dobrze zrozumiales...:P
Sprawdzajac na twoim umieszczonym linku znalazlem pacc outfits, wszystko jest tam ok z wyjatkiem ze jakos niepasuje mi grafa:D Wolalbym ta stara tak jak w tibii wraz z pacc outfits:P Wybacz ze tak duzo wymagam... Ale tak jak stwierdzilem jestes "Bogiem" :D , zatem czy moglbys dokonac tego dziela?
Wystarczy ze odpowiesz tak albo nie:P To juz Twoja wola:P
Hyh Jestes i taq The Best'cior:D
Slimak mam pytanie czy da sie zmienic cos jak sie JUZ ZASTAPILO GRAFIKI?!?!?! bo wydawalo mi sie ze wiem o co chodzi..i zastapilem...PLS HELP ME !!!!:(:(:(:( ;(
Barerujo
08-08-2005, 04:25
ale ten up-date bedzie lipny
cala grafa na gorsze zminiona!!!!
ale ten up-date bedzie lipny
cala grafa na gorsze zminiona!!!!
BUAHAHAHA ja niemoge czy ty lubisz udawać debila?? TO SĄ NOWE GRAFIKI PRZYGOTOWANE PRZEZ SLIMACZKA! TO NIE JEST ŻADEN UPDATE!!!!!!
Tacy ludzie nie powinni mieć prawa nawet oglądać tej strony -.-
slimaczek
08-08-2005, 21:48
Slimak mam pytanie czy da sie zmienic cos jak sie JUZ ZASTAPILO GRAFIKI?!?!?! bo wydawalo mi sie ze wiem o co chodzi..i zastapilem...PLS HELP ME !!!!:(:(:(:( ;(
Pozostaje zainstalować tibię.. Ale jak nie chcesz zastąpić innych plików, to poprostu zainstaluj ją gdzieś indziej i skopiuj do swojej tibii tylko tibia.spr
ok... juz uptade, ale jak myslicie kiedy nadejdzie nowy tibia sprite?
Przydalo by misie zedytowac postacie z facc na pacc...
Jak myslicie kiedy go bedzie mozna sciagnac?
slimaczek
10-08-2005, 14:36
W tym tygodniu go powinienmz robic ;P
Ice Paladyn
10-08-2005, 14:44
Ślimaczek jesteś poprostu spox :D .Fajne grafy itp... :D
slimaczek
10-08-2005, 21:28
Ok, Już są tibia.spr do wersji 7.5 :) Możecie ściągać ( i używać :P). Do tego dodałem pare rzeczy:
- Wygląd jednej książki
- Skullstaff
- Demon shield
- Leather boots
Zrob jak naszybciej, bo twoj spr jest elegancki.
Troche sie spoznilem :D
Dodaj jeszcze ze trzeba zmniec nazwe pliku na tibia.spr
Blade Elf
10-08-2005, 22:28
A co zrobić aby był sam wygląd otoczenia/okna bez eq (itemków)?? Życia, ramka no i... bez eq... ;) :confused:
slimaczek
10-08-2005, 23:21
@up
Nie da sie, jak juz mozna nacisnac nat aki przycisk, wtedy ten pasek z eq sie znacznie zmniejszy.
fajny palladynek
12-08-2005, 22:20
Szukałem dużo grafik nowych do tibii, prawie wszystkie są z forum tibia.de, ale pare jeszcze jest z forum tibia.pl i ze strony wolves on prey. Razem znalazłem znalazłem coś koło 400 grafik, a plików bmp w rozmiarach 32x32 do tibii jest około 700! Dobra koniec tego wstępu.
GRAFIKI NIE SĄ MOJE, JA JE TYLKO ZŁOŻYŁEM DO JEDNEGO PLIKU TIBIA.SPR I UMIEŚCIŁEM TUTAJ DO ŚCIĄGNIĘCIA!!!
Poniżej macie link ze screenami i plikami. Umieściłem tam plik z podmienionymi outfitami (zamiast strojów facc są stroje pacc), plik z podmienionymi outfitami facc na nowe, oraz plik bez podmienionych outfitów. Wystarczy to rozpakować i skopiować do katalogu z tibią. Do tego jeżeli ktoś chce się pobawić i usunąć\dodać swoje grafiki umieściłem programy do edytowania pliku spr, dwie wersje. Jeżeli chcesz się pobawić, to rozpakuj programem z wersją 1.3 beta, przenieś gdzieś powstały katalog sprites, następnie rozpakuj programem z wersją 1.1, i skopiuj zawartość katalogu sprites do tego drugiego którego przed chwilą gdzieś przeniosłeś, ale żadnego pliku nie zastępuj. Teraz zmień grafiki i spakuj je do pliku spr programem z wersją 1.1
tibia_spr_new_outfit***** - grafiki z nowymi outfitami zamiast facca
tibia_spr_pacc_outfit***** - grafiki z outfitami pacca zamiast facca
tibia_spr_orginalne_outfit***** - grafiki z niepodmienionymi outfitami
Pozatym umieściłem też screeny, żeby było wiadomo co się ściąga. Robiłem je swoją postacią i podczas oglądania paru filmów. Jednak one są z najstarszej wersji, dlatego jeżeli chcecie oglądać screeny z bieżącego tibia.spr, radzę oglądnać moje screeny (na tej stronie (http://photobucket.com/albums/y21/slimaczek/screeny/)) A teraz linki:
Screeny z nowego spr (27) (http://photobucket.com/albums/y21/slimaczek/nowy_spr/)
Tutaj są wszystkie pliki (http://members.lycos.co.uk/slimoczek/tibia/)
-- UPDATE 27.IV.05 --
Do plików dodałem plik spr, w którym zamiast outfitow facc sa outfity pacc.
-- UPDATE 28.IV.05 --
Do screenów dodałem dwa screeny z nowymi outfitami. A czy takie będą w spr - to już wasza decyzja.
-- UPDATE 30.V.05 --
Do plików dodałem plik spr z nowymi outfitami. podmienione są outfity dla facca. I do tego dodałem jakiś czas z temu 2 grafiki z tymi grafikami. Usunąłem plik zip z podmienionymi grafikami, ponieważ nie był już updatowany (ponieważ dwa razy zapomniałem podczas updatu skopiować tam podmienione grafiki). Pozatym spr z pacc outfitami miał popsute grafiki i w niektórych miejscach "krzaczki" ale jest już to naprawione.
-- UPDATE 19.VII.05 --
Dodane grafiki beara, scarab shielda, guardian shielda, skały i mostu. Nowe grafiki prawdopodobnie będą tuż po update tibii z dżunglą.
-- UPDATE 10.VIII.05 --
Od teraz po update tibia.spr jest już do wersji 7.5, przez co można grać dalej z grafikami. Do tego dodałem 4 grafiki:
- Wygląd jednej książki
- Skullstaff
- Demon shield
- Leather boots
Kur*a X(
czemu mi to jakos nie dziala ;(
wziolem sciagnolem potem rozpakowalem i skopiowalem do katalogu z tibią i co i gów** X(
prosze pomózcie ;(
Kurcze niedziala mi outhit pacca czemu odpowiedz mi chce outhita ;(
Thimburd
23-08-2005, 17:41
Niektóre rzeczy są fajne, niektóre niestety okropne, dlatego nie będę raczej tego używał :) Ale gratz za zebranie grafik :)
Lord Graffiti
23-08-2005, 21:18
ale skad masz te stroje co trzeba zrobic bo jak wchodze w set outfit to kurde niemam tych oufoow plzzka help :]
Fajne,Fajne ale, te leather booty mi sie nie podobaja :P I mam prosbe czy moglbys zrobic spr. z samymi ouftitami pacc ??o_O
Elemental
27-08-2005, 11:33
mam prośbe zrób plik spr z outfiu samymi pacc bo te twoje graficzki są ładne ale nie wszystkie i jakoś nie mogę się do nich przyzwyczajic ;/
Dino Krisis
27-08-2005, 13:32
Ślimaczek zrób *.spr zeby byly tylko pozamieniane facc>>>pacc
Plx i tak chyba bedzie dobrze dla wszystkich bo jakos nie moge sie do tych nowych przyzwyczaic ;) plx o linka :D
Elemental
27-08-2005, 15:09
popieram przedmówce juz mam takie grafiki robione przez kogo innego ale tam są
jakieś czerwone kropki i inne bugi plx zrób to
slimaczek
04-09-2005, 21:03
No dobra, zrobiłem to co chcieliscie (bez podmienionych grafik a ytlko zmienione outfity z facc na pacc), jest to pod tym linkiem: (link do tematu)
http://tibia.pl/forum/showthread.php?p=519301 (http://tibia.pl/forum/showthread.php?p=519301#post519301)
slimaczek
14-09-2005, 11:38
Lycos skasował mi konto za to że umieszczałem tam pliki zamiast strony :/ Więc musiałem stworzyć nowe konto i od nowa wszystko umieszczać, ale już wszystko jest naprawione :) Przy okazji dodałem pare nowych rzeczy:
- Studded armor,legs,helmet,shield
- Crossbow
- Horned helmet
- Knight legs (oceniajcie czy są lepsze od wcześniejszych)
@do modków
Wiem że to jest double post, ale chciałem odswieżyć ten temat, bo nikt nie pisze grr
I jak sciagniecie to wyrazcie opinie albo zglaszajcie bugi..
dap-galothij
14-09-2005, 17:09
tych obrazków nie widzę.
Azmaveth
16-10-2005, 12:05
Hm.. ściągnąłem sobie jakis sprite pack... podczas insatlowania, oczywiscie w ostatniej sekundzie wyskakuje błąd i teraz w ogóle nie moge grać w Tibię... czy wiecie może ską ściągnąć oryginalne sprite'y, albo jakiś lepsze, ale które będa działały?:D
BeinFester
16-10-2005, 12:21
yyyyyyyyyyyy.......orginalne sprity sciągają się przy ściąganiu tibi.......
@ up Może bys zobaczył date zalozenia tematu -_-. Podpowiem ci jak ten temat byl zalozony to tibia 7.5 była dopiero planowana -_-.
Wszystko fajnie, ale gdzie tu jest link do sciagnięcia :confused:
A tak pozatym to te grafiki sa zaj****** :sword:
@UP Matko Boska! Jakie dziecko! Ogromnymi literami masz napisane gdzie jest link omg (załamka)
OMG sry all za ten glupi post, on nie byl mojej roboty...
mój kochany braciszek sie bawil
Slimaczek, moze powinienes wrzocic rowniez stare grafiki aby mozna wrazie czego wrocic do normy jak by sie nie spodobaly nowe.
Maciosek
01-11-2005, 12:29
@UP
Nie pomyślałeś, że możesz sobie skopiować ten plik z normalnymi grafikami do innego folderu ?
slimaczek
07-11-2005, 06:37
@ up Może bys zobaczył date zalozenia tematu -_-. Podpowiem ci jak ten temat byl zalozony to tibia 7.5 była dopiero planowana -_-.
A może byś zobaczył że w pierwszym poscie sa napisy updatów, i było to zupdatowane do 7.5 5 dni po jej wyjściu, bo ja zajmowałem się explorowaniem caaałych nowych terenów. Do tego w topicu widac pelno moich postów..
@topic
I bardzo prosze, o zglaszanie bugów, bo jeszcze nikt mi nie zgłosił o buga w chodnikach w np. carlin albo po drodze do venore.. napewno są jeszcze jakies bugi, ale nikt mi jeszcze onich nie powiedzial. tibia.spr zaaktualizuje ale nie wiem kiedy, byc moze wtedy kiedy wyjdzie nowa tibia 7.6
Vizharan
15-11-2005, 09:54
przepraszam cie bardzo slimaczek ale cos mi sie tu nmiepodoba :P rotworm wyglada jak Lechtaczka :D
Hm... Skoro nadszedł nowy client do ściągnięcia, czy moglbys zrobic nowe podmienione outfity facca na pacca B) ?? Bardzo bym prosił...
slimaczek
18-11-2005, 18:19
Niedawno powstała nowa wersja 7.55, no i wiec macie tibia.spr. Obawiam sie, ze w nastepnym update z tego co widzialem na screenie z tibia.br (na innych stronach tez powinien byc ten screen, nie wiem czemu nie ma), grafika jest za***ista (w porownaniu do tamtej tibii, bo do np. WoWa to to nawet nie doskakuje)
@Slimaczek
No siemasz ^^,
Czy mogłbyś zrobić nowe stroje pacca (pod 7.6), bez żadnych grafik??
Jakbyś mógł to bym prosił :)
@edit
Ehhh... nie mogę zrobić i mam takie coś;/
http://img222.imageshack.us/img222/6688/bd6aa.png
oraz to
http://img220.imageshack.us/img220/5835/ehhh0td.png
Help pls?
zgadzam się z preem przydały by się stroje pod 7.6 jak znajdziesz troche czasu to muglbys zrobic
slimaczek
20-12-2005, 15:11
Niestety nie mam juz czasu zeby robic te grafiki. Cipsoft i tak ostatnio zabral sie za poprawe grafik, wiec teraz to mozna wytrzymac. Nie gram juz w tibie dlatego tego nie robie, nie mam czasu szukac nr grafik w nowym update i uploadowac 25mb. Moderator moze to zamknac ale nie usuwac! :P Najwyzej jak to bede chcial kontynuowac to poprosze zeby otworzyl.
A co do outfitow pacc zamiast facc to je zrobilem, ale bez zadnych grafik. Link tutaj (http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=49270).
Kala Glar
27-03-2006, 20:32
fszystko fajnie tylko ze co mam zrobic zebyprzedmioty sie zmieniały??
ej slimaczek skond masz takui skin tiibi
Shanhaevel
02-05-2006, 21:32
ej slimaczek skond masz takui skin tiibi
Stamtond, stond, skondinond. a co hcialbys? nałucz siem jenzyka kohany.
Superowo ci to wyszlo ja tez tak fajnie sprubuje zrobic ale bede sam tworzyl bo umiem...:evul:
Maly Orszabal
26-05-2006, 13:27
czy ktos wie skąd można sciągnąć nowe skiny do TIBI??
Jeżeli tak to napiszcie na GG:6894605
Z góry dziękuje :]
A co zrobiłeś, że nie ma bugów??
mam pytanie poda mi ktoś kodu lub bugi do tibii????? na gg 3599642 PLS
bo mnie ciągle 1 osoba bije i z depo wyjść niemoge PLS
fajna praca, ale naprade sa bledy.
a czy Ktos robi tutaj avatary?
Maly Orszabal
07-06-2006, 17:49
Yo all
Slimaczek mam prośbe. Może wkleiłbyś ten motyw do Tibi?? http://img520.imageshack.us/my.php?image=46lv7gm.jpg (bez nowych ikonek do itemów) Prosze ;) Nigdzie nie umie takich motywów znaleźć.
Z góry dziękuje
Maly Orszabal
08-06-2006, 18:50
http://rapidshare.de/files/12092333/Tibia.pic.html
nie umi mi zaakceptować tego motywu.(a chciałem aby działało pod 7.72) Próbowałem pic editorem wklejac ale nic :( ciagle chce mi sciągać nowe grafiki (oryginalne) nie wiem co zrobić. A chciałbym go mieć.
Dziękuje za odpowiedź.
Maly Orszabal
08-06-2006, 18:51
http://rapidshare.de/files/12092333/Tibia.pic.html
nie umi mi zaakceptować tego motywu.Próbowałem pic editorem wklejac ale nic (a chciałem aby działało pod 7.72) :( ciagle chce mi sciągać nowe grafiki (oryginalne) nie wiem co zrobić. A chciałbym go mieć.
Dziękuje za odpowiedź.
czemu nie ma tego .spr tylko .spr z offitami ;( a mialp byc tak pieknie ;(
Azazel'destroyed
18-06-2006, 00:07
co zrobic by miec te grafiki fast:baby: :cup:
Mądrzy to wy nie jesteście -.-
Zareportuje ktoś, że podrabiacie Tibie to bany sie posypią :)
Może ja to zrobie? :)
@Up
A tyś się z kąd urwał?
czemu sa tylko pliki z tandetnymi outfitami? ja chce te fajne lopaty itd
Majstersztyk
10-03-2008, 14:32
Mądrzy to wy nie jesteście -.-
Zareportuje ktoś, że podrabiacie Tibie to bany sie posypią :)
Może ja to zrobie? :)
Lol, pajacu. Ciekawe jak ten gm to zoba
Mi tam wszystko elegankco dziala
Arka_Sath_Wielki
10-03-2008, 15:31
archeolog plz ?? sprawdz date jelopie :|
No to co, temat jest ciagle aktualny.
papugakakadu
02-05-2008, 10:02
dejvo fajny avatar:D
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.