Pokaż pełną wersje : Druidzi-Czym zarabiasz na zycie?
Tutaj prosze pisax usadnienia na temat zarobku np. wedlug mnie najlepiej sprzedaja sie Uhy itp. ja zaglosuje na UHy poniewaz najlepsza kasa i duuuuzzzzyy popyt ;)
OMFG..
chyba wszyscy wiedza ze najbardziej oplacalne sa uh'y...
nierozumiem poco ten temat....
a ja widze ze nie ktos zaglosowal na potwory
PalAnonim
13-03-2005, 13:31
Wow. Expienie druidem bez runek to masakra, chyba lepiej uhy robic. Fajny temat napewno wplynie na zycie innych ludzi :baby:
ciekawe...juz 3 osoby zaglosowaly na potwory nic! poczekamy zobaczymy;)
Bulboglowy
13-03-2005, 15:36
Ja zagłosowałem na HMM, ponieważ obecnie na moim 11 lvl mam tylko 3 magic level i nie moge jeszcze robić UH... :( Mam nadzieje, że z promocją troche szybciej mi pójdzie.
BTW: Nie zgadzam się z tym, że druid zarabia najszybciej robiąc UH. W najlepszych jaskiniach z Rotwormami można wyciągnąć 900-1000gp/h, nie wspominając już o robieniu lootbaga z mace i sword'ów.
slimaczek
13-03-2005, 15:47
@up
lol. na 11lv miec 3mlv druidem? Tyle to ja mogę mieć knightem bez dużej ilości trenowania ^^
slimaczek prosze nie krytykuj innych ja tak samo mialem trudno bylo uzbierac na UHy i HMM sie robilo zycze ci szczescia Bubulgowy
re: zarabianie na potworach
A myślisz że co robi jakiś Druid na 100lvl ? Robi UH-y pod dp i selluje ?
Druidzi na wyższych lvl-ach robią multum bp UH na zamówienie, a w międzyczasie expują (i zarabiają) na potworach typu, guard, dragi czy demony.
Bulboglowy
14-03-2005, 00:38
lol. na 11lv miec 3mlv druidem? Tyle to ja mogę mieć knightem bez dużej ilości trenowania ^^
@ślimaczek: Ty mnie chyba źle zrozumiałeś. Ja pisze o tym jak szybko expie moim druidkiem... LOL ty myślałeś, że co ? Że ja nie wiem, że mane trzeba spalać ? hahaha, chłopcze 11 mlvl to druid ma na 17 lvl, no chyba, że jak jakiś n00b stoi pod depo i manasituje.
BTW: Co do twojego knighta... 3 mlvl osiągasz po 17h 20min i masz go jeszcze przez 36h. Czy sugerujesz, że przez ten czas twój Knight osiągnął 11 lvl ? Hahaha, bez treningu Knight spokojnie może osiągnąć 25lvl (mówie o expieniu tylko na rotach, bo bez skilli).
PS: Prosze o dokładne zanalizowanie mojej wypowiedzi, żeby znowu nie było: "o jakiego masz słabego druida (17lvl 11mlvl), ja mam swoim (17lvl 20mlvl)" - w czasie gdy n00b ma 11lvl 11mlvl my mamy 17lvl 11mlvl. Proste ?
Ja sobię twoże druida ale Uh'y to nudna robota nie lepiej walnąć 2 monki i na guardy?
Loot bag bedzie cenniejszy niż 2 bp of Uh ( lub 1 ) który zrobisz :/
A pozatym można sobie runki na guardach porobić :P
Ktoś tu pisał że niemiał pieniędzy na hmm/uh i dlatego miał niski mlvl. Bullshit. To utevo lux sie niema ? Na tym spellu można mane spalać praktycznie cały czas... [ Nawet mi ( Sorc 15 lvl, 26 mlvl ) zdarza się w przypadku braku blanków spalić cała mane 'światełkiem' ]
Co do Druidów - Zawsze druidzi kręca się w okół Uhów... Niski lvl... High Lvl... Zawsze sie robi uhy na sell... Widziałem Druida który rzeczywiście zarabiał na potworach - robił uhy, i szedł z dsami na dragi. Jednak to jest bardzo nieopłacalne, ponieważ praktycznie loot niezrwóci straconych pieniędzy [ no chyba że trafią mu się 3 dhammery i 3 dragon shieldy w ciągu 20 smoków...( na tyle mu uhów wystarczało...) ]
Bel~
MUAHAHAUAHAUAHUAHUAHUAHUA o boze ale sie usmialem. 17 lvl i 11 mg lvl, o boze , MUAHAAUAHAUAHUAHUAAA. to ty na tym 17 lvlu z hmmow wjezdzasz po 10+ w ludzi ?? :D:D:D:D:D:D:D:D:D
Nightwalker
14-03-2005, 14:03
Ja miałem podbnie 17lv i 11mlv. bo robiłem runki i PRZY OKAZJI ROBIENIA RUNEK EXPIŁEM NA ROTACH. I co? teraz mam
30lv 49mlv
To chyba proste że UHy.
Możesz za nie kupić, sd, czary, eq, manaski. Ufff... ffs...
EJ!!!!!!! A czemu nie ma LMMów???
a na serio to chyba jednak uhy...
Bulboglowy
14-03-2005, 15:08
MUAHAHAUAHAUAHUAHUAHUAHUA o boze ale sie usmialem. 17 lvl i 11 mg lvl, o boze , MUAHAAUAHAUAHUAHUAAA. to ty na tym 17 lvlu z hmmow wjezdzasz po 10+ w ludzi ??
Wiedziałem od zawsze, że niektórzy Polacy są zaliczani do n00bów, teraz uważam, że jest ich więcej niż br...
Jeszcze raz pisze: skoro każdy spala mane z taką samą szybkością(przynajmniej do promocji) to lepiej mieć na 11 mlvl 17 lvl niż np. 11 lvl. Innymi słowami gdy ty jak jakiś newbie expisz w kanałach pod miastem to inni w tym czasie expią na rotach, dzięki czemu mają dużo wyższy level w tym samym czasie.
Moim zdaniem dobry gracz spokojnie może mieć druidem wyższy level niż magic level spalając całą manę(bez straty).
Acha, n00bku! jeszcze cie uświadomie: do 100% damage index (magic), czyli np. 20lvl (lvl*2) 20mlvl (mlvl*3), wartość zadawanych obrażeń od magii jest stała, więc z HMM strzelasz nawet na 6vl(zabili go 4 razy) 1mlvl za tyle samo.
Up@ Jakoś niechce mi sie wierzyć że nawet expiąc cały czas, bez ustannie na rotach, miałbyś już większy mlvl.
Btw. Poruszyłeś temat Manasiterów [ Tak ich nazwałeś ] dlaczego ich nazwałeś noobkami ? Wiesz co znaczy to słowo ? Chyba nie, więc nieużywaj słów których znaczenia zabardzo nieznasz... Ja np. Lubie sobie Afkować, robiąc runy i sie do tego przyznaje [ Nieużywam cheatów równo co 12 minut podchodze do kompa i włączam kolejną rune bo oglądam tc ew. gram na konsoli :P ] I powiem ci że niekiedy daje to duże korzyści, ponieważ nieośmieszam się mówiąc że mam 20 lvl i 15 mlvl, tylko moge komuś puścić szpana mam 15 lvl i 30 mlvl. Napewno niezbudzisz u nikogo respectu mówiąc że masz mlvl niższy niż własny lvl [ panuje zasada że mlvl minimum musi być większy o 5 od lvlu [ na początku ] ] Mój własny uhmaker ma 11 lvl i 26 mlvl. Wybacz ale takie gadki o spalaniu many poprostu już mnie dobijają - jak aj szybko expie i dlatego amm mały mlvl - oh no no comment...
Co do twojego wzoru - Ok to pójdz swoim 6 lvlem na demona i strzel w niego z sd. Zadasz 400 - 500 dmg jak master sorc z 50 mlvl ? Czy walniesz mu za ledwo 80 i będziesz sie cieszył że niepadłeś ? [ Nawet nie demon - wystarczy drag... ]
ciemne dropsy
16-03-2005, 10:38
up: oboje macie po troche racje. Zawsze warto troszeczke posiedziec pod dp w sytuacji naprzyklad keidy mama lagi, wtedy nie idziemy expic i nei siedzimy bezczynnie w dp tylko spalamy mane. Tak samo znacznie lepiej jest expic na rotach i rownoczesnie robic runy niz stac pod dp i robic runy. Tutaj zdobywasz i lvl i mlvl a tutaj tylko mlvl. Niektorzy sie smiali z tej teorii ale potem sie przekonali ze jednak z tym samym mlvlem a lepszym lvlem bylem mocniejszy :]
Marcin'Niszczyciel
16-03-2005, 11:01
co sie nabijacie jak on mowi ze nooby maja wyzsze mlvle od lvli to niech powie na jakim gra serwie to zobaczymy ja moim druidem czyli uhmakerem mam na 15 lvlu 30 mlvl a nie uzywam manasow B)
Bulboglowy
16-03-2005, 20:46
@Sadamq: Wiem doskonale co to jest n00b, np. to facet, który chce mi udowodnić, że tracąc czas na manasiting jest lepszy od kogoś kto woli w tym czasie expić.
Powiem tak: lubie grać na nowych serwerach, ten wyścig szczurów to pełen odjazd i dlatego nigdy nie manasituje. Po tygodniu sprawdzam sobie highscores i widzę, że jakiś gracz ma mlvl podobny do mojego(chyba gramy tyle samo godzin/dzień) jednak jego level jest o wiele niższy. Nie wiem dlaczego on nie expi, może ma lagi, a może musi odrabiać lekcje, szczerze mówiąc nie obchodzi mnie to, mam do niego respekt jak do każdego. Ale w momencie gdy on śmieje się ze mnie że mam wyższy level niż magic level, a on ma 20lvl/40mlvl to mówie prosto N00B.
Nie chodzi o to, że mnie obraża, ale jak ktoś wyszedł z rooka później, ale expił od razu to ma tak jak on 20lvl ale magic np. 22mlvl i tamten sie z niego śmieje, że taki mały ten mlvl jak na 20lvl - ponownie mówię N00B.
Czy wyjaśniłem to zagadnienie ? Highscores raczej nie kłamią, na pewno wolę mieć wyższy level niż mlvl i być na dwóch listach niż szpanować swoim SD za 120 na 11 lvl... Gram tyle co ten gracz a moje SD jest nieco wyższe...
PS: Naprawdę współczuję ludziom którzy nie mogą expić, bo mają lagi/kicki, jeżeli tylko się nie wywyższają, że mają lepsze hity na 11lvl niż ja miałem na 11...
Salvatore
22-03-2005, 16:04
Uhy chyba wszyscty wiedzą że najlepiej sie je sprzedaje.
A HMMy sprzedaje mojemu kumlpowi bo nie ma czasu na robienie(a ma duzo kasy).
Ja zaglosowalem na potworki poniewaz siedząc 3h na bp uh strace czas lepiej isc na guardy i zarobie owiele wiecej + exp.
Całkowicie cię popieram Bulbogłowy.Kiedyś pisałem podobne posty ale myslę,że nie bardzo docierało to do ludzi.Zaproponowałem nawet, że przy porównaniu magów powinno padać pytanie odwrotne:który masz lvl na np.40 mlvl i wtedy jest jasne że ten kto ma wyższy ten jest lepszy B) .
poszukiwacz
25-03-2005, 17:42
moim druidem czyli uhmakerem mam na 15 lvlu 30 mlvl
zeby zdobyc 30mlvl straciles duzo czasu...a jakbys ten czas zuzyl na rozwalanie rotwormow na fibuli to bys mial lvl 40 no i zastanow sie lepiej miec 15/30 czy 40/30....
...:::nick Krzeslo:::...
Skile: 20/23 8o 8o 8o 8o
Polak ziom
26-03-2005, 12:03
zaglosowalem ze potworki ale na poczatku zarabiac najlepiej uhami ale za to pózniej te ~2.5k to juz beda grosze na twoje wymagania wiec robisz na potworkach lootbagi
Czy u Was też zauważalny jest zmniejszony popyt na UHy ??
Wszystko przez te 11-lvlowe druty :P, zwane UH-maszynami już.
U mnie zauważalna jest już utrata sporej ilości klientów, jak tak dalej pójdzie trzeba będzie pomyśleć o robieniu Explodek i GFB.
UHy to już każdy robi na własny rachunek :)
Krzesław
02-04-2005, 19:53
A ja mam druta na 11lvl i prawie 12mlvl mam skille 17/17 zarabiam robiąc HMM-y i jestem zadowolony ;)
@down na 11lvl praktycznie nie da sie robić Uhów chyba że na mana fluidach ale wtedy zysk mniejszy nie ?
ehm... druid 11 lvl i 10(bodajrze ale pewny nie jestem) mlvl zaczynac robic uhy:P i nic innego sie nie oplaca
nie ciezko jest sprzedac uhy :P i nigdy puki sa knighci nie bedzie trudno sprzedac :P
re: Up
Na 11lvl i 11mlvl można już robić UH.
re: ^^6 (dziwny nick)
Istnieje coś takiego jak providerstwo :).
Ja naprzykład, nie martwie się sellowaniem UH'ów na trade, tylko jak zrobie kilka bp to msg do mojego protektora, i on przychodzi i kupuje każdą ilość jaką mam (oczywiście w przypadku jeśli np. nie huntuje lub coś.)
Głupie pytanie-Chyba każdy wie po co się jest drutem
A tak po za tematem do ogriza to toun już nie istnieje
Mikhalov
04-04-2005, 20:37
Ja robie tak
od rana do południa tak do godz 17 proboje expic - jesli mam dzien wolny
wieczorem robie runki GFB, HMM
wieczorem są zajęte expowiska na full tak ze nie opłaca się chodzić expować (przynajmniej według mnie)
narazie mam 15 lvl ale w 2 dni zrobilem 2 lvle grajac po 3h
dla mnie to dużo
Najlepiej jest expić i zarazem robić UH'y dla knightów. Najlepiej na Fibuli :p , pełno rotów a dla spragnionych wrażeń DS'y i BH'o.
A z innej beczki: Nie podniecaj sie tak że 2 lvle w 2 dni B) . Ja zrobiłem w tydzień (na fibuli) 7, od 13lvlu do 20. Nawet mnie pochwalili mocniejsi (40lvle) i tak 14 lvl sie na wykrzykiwał że w 7 dni zdobyłem 7 lvli :D. A kasa z l z rotów idzie strasznie szybko. A jak idziesz na BH'o to łatwo trafić w nim Morning Star lub Stell Shield więc pomyśl jak mi idzie :D
Jestm drutem 19lvl (ded w Kazo) z 21 mlvl i skilami 19/21. I jestem z tego dumny.
I zagłosowałem na potwory.
@ Berials:
taki już mam nick ;P
@ topic:
Jasne że jeżeli chodzi o potworki i wynikający z ubijania ich zysk, to lepsze wydają mi się bh i dsy, może stanowią one ryzyko zgonu ale i ich huncenie jest o wiele przyjemniejsze. Roty są dobre ale do czasu.... Jak długo na nich siedzisz (przynajmniej jest tak u mnie) to zaczyna mnie denerwować wszystko, a to dlatego że to takie monotonne zaznaczanie, otwieranie i zbieranie z nich kasy bywa dręczace.
Jedna racja twoja to monotoniczność bicia rotów, ale po to są dsy i bholdery (oraz pkarzy) blisko, aby mieć urozmaicenie.
Ithilbin
19-04-2005, 15:14
@ślimaczek: Ty mnie chyba źle zrozumiałeś. Ja pisze o tym jak szybko expie moim druidkiem... LOL ty myślałeś, że co ? Że ja nie wiem, że mane trzeba spalać ? hahaha, chłopcze 11 mlvl to druid ma na 17 lvl, no chyba, że jak jakiś n00b stoi pod depo i manasituje.
Ale nie pomyślałeś o jednym. Każdy normalny zrobi pare bp hmmów żeby zarobić coś więcej i mlvl mu przyróśł. Tak sie składa że na 11 lvlu miałem 11 mlvl :P I co? Chyba jednak warto "Manasitować"
Fryteczka
21-04-2005, 22:16
Stojac przed depo i robiąc bp UE i Exury gran.
Bulboglowy
21-04-2005, 23:00
Tak sie składa że na 11 lvlu miałem 11 mlvl
A ja mam na 11 mlvl 17 lvl.
I co? Chyba jednak warto "Manasitować"
I jajco. Wolę expić i robić runy, niż stać i robić runy.
Tak naprawde to też lubię się obijać, ale na nowym serwerze nie ma na to czasu.
Sozemego
21-04-2005, 23:07
A ja mam na 11 mlvl 17 lvl.
a ja 43 i co z tego ........... ? -.-
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.