Pokaż pełną wersje : Kolejne przerwy w działaniu serwerów.
Dr. Omader
14-03-2005, 13:29
Dzisiaj rano między godzina 11:30 a 13:30 CipSoft wyłączył wszystkie światy oraz strone www.tibia.com w celu przeprowadzenia potrzebnych prac na serwerach.
Prace oczywiście się przedłużyły - miały trwać 90 minut a trwały 120, ale do tego gracze zdążyli się już chyba przyzwyczaić ;)
Miejmy nadzieje, że te ciągłe prace na serwerach przyniosą wreszcie skutki i gracze poznają Tibie bez lagów :)
Założę się że usunąłeś temat, który zrobił użytkownik forum. Po co wałkujesz ten temat od nowa? :S. Wystarczyło poprawić stylistyke, ortografię, interpunkcję tamtego tematu.
@edit
Warto dodać że tamten temat miał bodajże 4-5 stron.
@down
Dobra, zgadzam się z Tobą.
Dr. Omader
14-03-2005, 13:49
Tak usunalem tamten temat bo uzytkownik, ktory go napisal nie powinien napisac tego newsa. Zaden uzytkownik nie moze pisac newsa, tylko moderatorzy moga. Tamten news znalazl sie przez przypadek w wyniku pewnego bledu ;)
Wystarczyło poprawić stylistyke, ortografię, interpunkcję tamtego tematu.
Juz latwiej napisac nowy, niz poprawiac tyle rzeczy.
Warto dodać że tamten temat miał bodajże 4-5 stron.
Tak, jak ktos ma 10 postow na strone to nie ma sie co dziwic. Zreszta 90% tamtych postow byly w stylu:
AAaa tibia nie dziala co ja zrobie teraz? Nie mam co robic!!!1111
OMG cip smierdzi znowu wylaczaja a lagi i tak dalej bendom.
...itp.
Wiec postanowilem wywalic.
dla mnie wyłączenie Serwerów nie miało znaczenia bo i tak byłem w szkole a co do lagów jest to przyczyna połączenia
Miejmy nadzieje, że te ciągłe prace na serwerach przyniosą wreście skutki i gracze poznają Tibie bez lagów :)
Dobrze by było ;]
A tak pozatym jeśli tylko moderatorzy mogą pisac newsy to dlaczego niezrobicie takiego zakazu dla zwykłych użytkowników?? przecierz ztego wynika że tażdy może pisać co chce!!
Shardzik
14-03-2005, 15:01
Dobrze by było ;]
A tak pozatym jeśli tylko moderatorzy mogą pisac newsy to dlaczego niezrobicie takiego zakazu dla zwykłych użytkowników?? przecierz ztego wynika że tażdy może pisać co chce!!
Tak wygląda tok myślenia 11 latka.
[użytkownicy NIE mogą zakładać nowych tematów w niusach.
Pawell Mag
14-03-2005, 15:09
jakie dziadostwo teraz! po jakims czasie wyskakuje ze czas logowania sie skończyl
Heh fajnie że Cipsoft coś próbuje zrobić by nie było tych lagów.
Sorry ale zamieściłem wczoraj albo nawet dziś temat o wyłączeniu serwerów nie umiem go znaleść?POco napisaliście to jeszcze raz?
no cóż po tych pracach na Galanie są jeszcze wieksze lagi
Beniamingo
14-03-2005, 17:26
Hmm.... kurde serwery wylaczone a ja po lekcjach bo my nie mieli przyszlem do domku i myslalem ze se pokram a ty nic wylonczyli serwer:(
evilKRIK
14-03-2005, 17:34
Nie miałem lagów od jakiś 2 miesięcy, najwyzej kick raz na 2 dni z powodu braku połączenia LAN-.- (zwykne na huntah). Kiedyś to była tragedia z lagami, a tera nawet po południu, wieczorem.. no i rano i w nocy też... 0 lagów:D Jedyny minus jak jest dużo ludzi to że zabierają potwory i loot(n00by-_-)
Arcy Micrus - Arcania
14-03-2005, 17:34
Jaka lipa że te serwery akurat dzisiaj sie wylaczyly :( akurat mam wolne i chcialem sobie pograc, a tu...sami wiecie ;( ale moze zrobia cos z lagami. kto wie...
kupcie se novego kompa a nie gadacie ze lagi sa to macie pewnie jakies kompy z przed 10lat to sie niedziwie ze navet tibia wam sie tnie ja mam loncze 128neo i jakos niemam wcale lagów
corp por
14-03-2005, 18:33
Około 18:20 wystąpił mi błąd serwera z tego co wiem to chyba znowu wyłączyli serwer :/ chyba, że mi się tibia wali ale przeinstalowałem ją i znowu mi ten błąd wyskoczył co się dzieje :( ja chce grać :D
Dwimenor
14-03-2005, 18:39
@corp por
Sprawdź czy masz prond w mieszkaniu. Moze ci wyłąćzyli za niepłacenie rachynku
(A jakiej odpowiedzi się spodziewałeś, nawet nie podająć natury błędu??)
@FilipYo
Moc przeliczeniowa kompa nie ma nic do rzeczy z płynnością wymiany danych. Liczy się przedeszystkim przepustowość naszego łącza i jego aktuale obciążenie.
Dwimenor
14-03-2005, 18:57
1. Edytuj posty
2. Wpisz "connection timeout" w szukaj i będziedsz miał. ten problem był poruszany wiele razy.
Jak zaradzić temu-załatw sobie leprze łącze.
Wątpię w to aby lagi w Tibi skończyły się na zawsze, ponieważ lagi są przyczyną słabego łącza użytkownika, a nie serwerów na Tibi, przynajmnie tak mi sie wydaje ;)
z tego co wiem to tylko n00by podaja acc number i pass do swojego konta na innej stronie niz www.tibia.com. jak gracz z 53 levelem!!! moze wchodzic na takie strony i dawac hasla??????????
btw. ja tylko dzis mialem lagi 30 min
Dr. Omader
14-03-2005, 21:26
@up: odpowiedz jest prosta...
pewnie kupil to konto i szpanuje jaki to on nie jest kosior ;)
o bosche ludzie ja mam lacze 64 kb/s : :D :D i teraz praktycznie rzadko sie tnie, nieraz przez ulamki sekundy . . . no ale jak porownywac z wakcjami to teraz jest raj, w wakacje gralem na 128 kb/s i mialem koszmarne lagi :( :( i sie w****ilem i dalem konto koledze :p :p więc jednak nie wszystko zalezy od lacza ;) ;)
Neon Misza
15-03-2005, 06:55
Po tych ostatnich pracach na serwerach ciągle mnie laguje ;( i 2 razy mnie kikło ;( od czego to zależy łącze mam dobre więc w czym problem ??
Mam łącze 64kB/s czyli 128kB/s na dwa kompy jak kto woli.
Logi mam żadko, częściej przez to że często mam AvG włączone.
Mój kolega ma szajsowe łącze i wcześniej mógł tylko trenić... 30 lvl 85+ skills :P, a teraz po wczorajszych pracach ma mniejsze lagi i nareszcie może expic...
Pozdro...
Co jak co ale te wczorajsze prace CIPsoftu coś dały...
Siedze dzisiaj przed kompem patrze a tu normalnie lagów minimum...
Jestem MEGA zadziwiony... bo na moim kompie zawsze były...
<musiałem chodzić do kafejki, jak chciałem normalnie pograć...>
Kompletne zadziwienie tak trzymać :-) :) :-)
Dopiero ok. 13.25 zaczęły sie robić ale naprawde minimalne...
Tak trzymać
do maripo: rzadko pisze sie prezez rz :-)
Xane Moon
15-03-2005, 13:23
U mnie i tak zawsze sa lagi.
Od pewego czsu mam problemy z logowaniem :( gdy ra zle podaje password odrazu blokada na 30 min , nie wiem co z ty zrobic X(
Od pewego czsu mam problemy z logowaniem :( gdy ra zle podaje password odrazu blokada na 30 min , nie wiem co z ty zrobic X(
RADA:zawsze pisz dobrze password :baby: :evul:
Adrian-Czader
15-03-2005, 15:13
[QUOTE=Dr. Omader]Dzisiaj rano między godzina 11:30 a 13:30 CipSoft wyłączył wszystkie światy oraz strone www.tibia.com w celu przeprowadzenia potrzebnych prac na serwerach.
Prace oczywiście się przedłużyły - miały trwać 90 minut a trwały 120, ale do tego gracze zdążyli się już chyba przyzwyczaić ;)
Miejmy nadzieje, że te ciągłe prace na serwerach przyniosą wreście skutki i gracze poznają Tibie bez lagów
Od pewnego czasu jak gram w tibie to zawsze sa lagi nie da sie grac...wicie moze jak mozge sie ich pozbyc...;/...!!?? Pozro :P
jakie dziadostwo teraz! po jakims czasie wyskakuje ze czas logowania sie skończyl
To jest wogóle nie na temat. Przecież tibia bez lagów to trochę nierealne. :( Ale mam nadzieję że w końcu się uda ;)
voolygar
15-03-2005, 19:29
.
Miejmy nadzieje, że te ciągłe prace na serwerach przyniosą wreście skutki i gracze poznają Tibie bez lagów :)
nadzieja- matka głupich
mnie zawsze po tych pracach zamiast lagi przechodzic to sie nasilaja i niemoge grac . tylko podziekowac cipkom
Tymczasowy
15-03-2005, 20:04
Nie wierze ze kiedys doczekam "Tibii bez lagów" :(
Bylo by to zbyt piękne, te prace to raczej nie prowadzą do usunięcia laagow z gry ale poprawienia blędow i serverow, zeby im nie padaly jak zwykle :p
Karphyon
15-03-2005, 21:17
Coraz wiecej problemów ma CipSoft.......ciekawe co bedzie dalej, bo jak narazie dobrze nie jest
P.S.
Jestem nowy(tak mi sie przynajmniej wydaje)-na innych forach jeszcze dłuuuuuuugo będą mnie pamiętać
Mag Piekiel
16-03-2005, 16:22
Prace na serwerach mnie wkurzyly bo wracam ze szkoly bo tylko w pon mam malo lekcji chce pograc a tu NICCCCCCCCCCCCCCCCCC!!!! Ale ok kij z tym bo teraz mi sie szybciej loguje!!!
Mam pytanie:
Kiedy powstał serwer ELERA???????????????????????? ;)
ja mam neostrade 655,2kb/sek. gram w tibe od wrzesnia i jeszcze nigdy nie mialem lagow. nieraz wieczorami ale doslownie na 10min.
@do narzekajacych
ey, ludzie nie narzekajcie tak na laagi, albo macie do dupy kompy albo do dupy internet. jesli macei lagi non-stop wniosek jest tylko jeden - tibia nie jest dla was :D
nadzieja- matka głupich
mnie zawsze po tych pracach zamiast lagi przechodzic to sie nasilaja i niemoge grac . tylko podziekowac cipkom
Może i matka glupich ale ja mam nadzieje ze w koncu cos sie poprawi (to tylko nadzieja B)
Elder Archer
17-03-2005, 16:42
Ja nie mam lagg i wolal bym poznać tibia bez IP ;(
@6 chłopków nade mną
Czemu refresh.ujecie ten temat? On z 14-tego jest :S
ragafewee
17-03-2005, 19:26
Niestety ja mam lagi ale z powodu mojego usługodawcy, a raczej zadne prace niepomogą pozbycia się lagow. :(
OMG!!! PO RAZ PIERWSZY OD PARU TYGODNI (nie licząc grania u kumpla na moim koncie) ZAGRAŁEM W TIBIE!!! TO JEST NIEWIARYGODNE!!!
EDIT:
Ale lagi jak były tak są.
EDIT2:
A w sumie jeszcze gorsze.
CipSoft "zepsół" Galane -.-
przed 14 marca , 0 lagów, teraz , tragedia _-_ nic tylko plakac
DarkOwca
19-03-2005, 14:08
Ja gram od 3 miesiecy i NIGDY lagów nie mialem. Niewiem z czym jest to zwiazane...
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.