zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Dlaczego nie lubię tibii.

Ma$ter MatiK
14-03-2005, 14:17
Tibia.Bez komentarza.Mag może nosić każdą zbroję. Paladyn "wali na odległość". Druid nic. Wojownik nic.

To nara.
EdiT:
bardzo przepraszam za ten bezsensowny temat...
Niestety nie ja go nie napisalem,zapomnialem sie wylogowac ze szkolnego kompa...

Ostry92
14-03-2005, 14:26
WTF?! Jakie jest przesłanie tego topicu? :S

Nie obchodzi nas to że dręczy Cię to, że mag może nosić każdą zbroję ...

Averus
14-03-2005, 14:32
Na dobrą sprawę, trzeba zdać sobie sprawę, że jak sie zastanowic to czemu człowiek który sie zajmuje czymś innym nie moze nosic danego ubrania. To tak jakby ktoś powiedział, że to bez sensu, że dresiarz może ubrac się w jeansy...
Pozatym jeżeli masz zamiar nosic sorciem np. draggon hammera to życzę Ci powodzenia, bo b. utrudnia to życie gdyż sorc ma mało capa. Więc jednak jakieś ograniczenia są, prawda?
A teraz idz spac bo twój mały móżdżek za duzo dzis juz myślał...

ripper
14-03-2005, 15:04
Nie zgadzam się z Tobą bo nawet jeżeli ten przykładowy mag może nosić wszystko to ma mało Cap'a. A poza tym jak Ci nie pasuje to nie graj. Takie trudne?

Ja w Tibii nie lubie tego że jest taka fajna (przez to gram w nią tyle że zawalam szkołe =/ uzależnienie? -.-)

Skiller28
14-03-2005, 16:40
Tibia jest grą w którą trzeba grać przez internet.Jest to nałóg z którego trudno jest wyjść.Jeżeli cię nudzi nie możesz sie męczyć.Skończ z tym razna zawsze.Gra niemoże wywierać na ciebie presji.To tylko gra..... :] Ja tak zrobiłem i jestem wolnym człowiekiem. :)

Thimburd
14-03-2005, 17:36
@Mag może nosić każdą zbroję.
Cap jest jednak ograniczeniem...

@Paladyn "wali na odległość".
Tego nie kapuje. No, wali na odległość... i?

@Druid nic.
Jak to nic? Druid to też fajny char.

@Wojownik nic.
Knight żeczywiście nudny...

...

Avager
14-03-2005, 18:00
no i ja dodam coś od siebie, nie lubie tibii i nawet w nią już nie gram (strata czasu...nie to co kiedyś):

-Tibia schodzi na polaczków
-0,1% tylko robi coś poza expingiem i trainem (czyli równie dobrze moge se iść pograć w pokemony... na to samo wychodzi)
-Dobili mnie tym że nie ma już tego buga z loot bagiem i dziurą ...
-Zaczeło mnie wkurzać że grafika od kilku lat taka sama a inne gry co rok mają 2x lepszą grafe
-Brak głosu (niby nic strasznego ale patrz wyżej, to samo tyczy się dźwięku)
-Każda broń jest identyczna (nawet w RL jest to nie możliwe... Każda jednak broń ma jakieś nie dociągnięcia.. załóżmy że chodzi o broń palną jednego typu (np. M16) jedna będzie się zacinała więcej a druga mniej... spowodowane to może być drobnymi nie dociągnięciami itp.), nie ma żadnych efektów magicznych i innych...
-Gra upodabnia się coraz bardziej do MU (pod względem grywalności oraz ludzi grających w obie gry)
-Keylogger co drugi krok
-Nazwy Profesji...
-1 Rasa
-4 Profesje (+4 ulepszenia danej .... ale biedne)
-NUDNE JAK MASŁO Z ROYAL KNIGHTEM !!!! (taki gostek z forum tibia.pl)

Transparent Ghost
14-03-2005, 18:13
Tibia to posklejane teskturki ;p Nie można o tym powiedzieć 2D. Wnerwiają PA (dziwne że w innych grach tego nie spotkałem ...). Przeciez istanieje wiele 100razy ciekawszych gier niż tibia ... Kal Online, Mu Online, Ragnarok, Rose Online, Ultima Online, Knight Online, RYL i wiele innych ... Teraz zdałem sobie z tego sprawe, że w Tibii nie robisz nic innego oprócz zdobywania expa, nuudda ... zaletą że małe wymagania ;p

M@NieK
14-03-2005, 18:16
Kazdy ma swoje zdanie o grach RPG.. nagrales sie w inna gre.. gdzie mag nie mogl nosic takiej a takiej zbroi i teraz sie plujesz do tibii... w pierwsze co zaczalm grac to tibia.. i jezeli w jakies innej gierce mi sie nie spodoba ze np. druid nie moze sie uleczac to nie wypowiadams ie na forum... poprostu nagrales sie, naczytales a teraz sie plujesz =(
ale coz... kazdy ma swoje zdanie i wlasnie poznalem twoje...

Avager
14-03-2005, 18:47
Tibia to posklejane teskturki ;p Nie można o tym powiedzieć 2D. Wnerwiają PA (dziwne że w innych grach tego nie spotkałem ...). Przeciez istanieje wiele 100razy ciekawszych gier niż tibia ... Kal Online, Mu Online, Ragnarok, Rose Online, Ultima Online, Knight Online, RYL i wiele innych ... Teraz zdałem sobie z tego sprawe, że w Tibii nie robisz nic innego oprócz zdobywania expa, nuudda ... zaletą że małe wymagania ;p

ALEŚ GRY WALNOŁ:D :D :D :D D:D D:

Rany... człowieku ?!

CZy ty sądzisz zę MU jest lepsze od Tibii ???? Tibia przy MU To chyba HL2 jak przy Doomie 2 !!! (chodzi mi o grywalność :) ).

Więc :

Mu - Zhackowane do szpiku kości Gówno
KAl online - Gra dla prawdziwych psycho (aż żygać się chce od tego klimatu... i takie wszystko sztywne :/ )
Knight Online - to samo co MU .

Transparent Ghost
15-03-2005, 07:06
ALEŚ GRY WALNOŁ:D :D :D :D D:D D:

Rany... człowieku ?!

CZy ty sądzisz zę MU jest lepsze od Tibii ???? Tibia przy MU To chyba HL2 jak przy Doomie 2 !!! (chodzi mi o grywalność :) ).

Więc :

Mu - Zhackowane do szpiku kości Gówno
KAl online - Gra dla prawdziwych psycho (aż żygać się chce od tego klimatu... i takie wszystko sztywne :/ )
Knight Online - to samo co MU .
Jeśli podobają ci się kratki w tibii to nie będe komentował. Być może masz kompa co wytrzymuje gre tylko w Tibie. Ja podałem i tak przykłady, mase gier znajdziesz na forum poświeconym grom MMORPG (http://mmorpg.pl/viewforum.php?f=10&sid=8b74df8d2acf3b753f449223f12b18cd). A co do grywalności jest dobra to czasu kiedy znudzi ci się expienie noc i dzień na guardach/cycach, oczywiscie do tego dorzucić PA, PK itp.

oko saurona
16-03-2005, 17:54
no wiec dla twoich wiadomosci tibia to nie tylko expienie. dla mnie np expienie przestalo sie juz az tak bardzo liczyc. a od mu wieje nuda. 0 komunikqacji z graczami, 0 npc. po prostu jedna wielka NUDA a jesli przeszkadza ci garfika to--------->moj awatar

Matheous
16-03-2005, 18:26
Geeze. A wiecie ze wg mnie temat nawet nie jest taki glupi? Gdyby tylko napisal cos wiecej, ale spoxik;)
Tibia i jej grafa maja specyficzny oldschoolowy klimat. Mi grafa i brak glosyu nie przeszkadza, bo oba maja swoja magie. Mi przeszkadza to, ze kazdy moze zalozyc sobie accounta. Kazdy. Od 3 latka, przez dresow, az do kolejnych wcielen Hitlerow, Stalinow i innych psycholi. UO jest swietnie zabezpieczone, i wg mnei cos takiego powinno byc w kazdym mmorpgu. Na UO prawie nie ma noobstwa, bo nooby po prostu nie przechodza 'egzaminu wstepnego'. I wszystkie te smiecie ida do Tibii, MU i innych takich ogolnodostepnych gierek. I co mamy? Sajgon, gowno, noobstwo i masakre.
Poza tym, np. w UO jest w cholere skilli nie-do-walki, a jedynie urozmaicajacych gre. Oswajanie zwierzat, kopanie, kowalstwo, etc. etc. A w Tibii? Lowienie ryb. I to nudne jak flaki z olejem. Juz w hb mozna bylo wylowic np. miecz albo diament, albo szczegolnie rzadka rybe. A w Tibii tylko klikasz na wode do znudzenia i jeszcze dluzej...
No i rzeczywiscie nie ma nic do roboty. Chcesz cos zorganizowac, to bys musial robic to sam, bo reszta bedzie cie wysmiewac bezlitosnie. No, moze po miesiacu poszukiwan znajdziesz jednego, dwoch chetnych, ale do tego czasu juz dawno rzucisz Tibie w cholere...

Storm Silverhand
22-03-2005, 18:28
Wszystko spoko ale ten paladyn na odległość to mnie też mega wpier.....

Fistash'ek
22-03-2005, 18:37
Siemka

Jak narazie to mi sie udaje wyjsc z tej gry... Juz kilka dni w nia nie gram i sa pozytywne ocenki w szkole :) A czego nie lubie w Tibii?? eee..... tego ze jest strasznie fajna... mozna wpasc w nalug wiec lepiej aby byla to gra limitowana :]

Destruktor
26-03-2005, 15:50
Tibia nie jest taka zla. Mozna sie nawet przyzwyczaic. Jedyna wada tej gry jaka zauwazyli moi koledzy to ta ze grafa wyglada jakby byla robiona w paincie.

Cor Tibiarz
28-03-2005, 19:30
hahaha
dobre!
buhaha!
LOL! ROTFL!

Kolo dobry ten temat normalnie z krzesla spadlem czytajac to :D buhahahaha
Czesciej zostawiaj uzytkownika w szkole bedzie ubaw buhahahahha :D
Najlepsze jest to ze druid nic. wojownik nic :D:D:D:D:D:D:D:D:D

To nara :D 8o :D 8o

Aureliunkunfun (DruiD)
01-04-2005, 14:12
no i poraz kolejny nasz wspanialy pan Ghost ma racje !!!!! :cup: z tych gier gralem tylko w MU ale normalnie gra byla konkretna i jeszcze bym dodal do tego spisu RuneScape :D :D :D :D :D :D

Dr.Unknown
01-04-2005, 16:56
Zgodze się. To co twórcy Tibii zrobili z paladynem jest poprostu śmieszne.
@Down
Jestem geniuszem! 8o

Avager
01-04-2005, 17:23
No to jeszcze raz się wypowiem:

up:

Ta.... Palladin...heh

Topic:
Coraz gożej w mych bidnych oczkach gierka wygląda, cóż to za piekność odciąga mnie od tego badziewia ? Oż... to światło dochodzące z drugiego końca pokoju...cóż to jest? Cóż to może być ?! ... To jest... tak... to jest ŚWIAT REALNY !!!!

Krótko mówiąc, tibia nie ma przyszłości (idzie ciągle po jednej belce... na końcu której jest puste pudełko oczekujące na upadek Tibii i wpadniecie do pudełka, następnie zamknięcie się i odejście na pułke zapomnienia...).

EDIT:

Jeśli zrozumiesz treść zawartą wyżej... bedziesz geniuszem !

Eileen
11-04-2005, 18:15
wiecie co? Ja dopiero zrozumiałam dlaczego lubie tibię po obejżeniu tego... (http://www.skyscapedesign.com/BB/Theater/Movies/Love.html) Co prawda trzeba to kilka razy obejrzeć żeby załapać przesłanie (tak jak teksty Avangera :-P ), ale zrozumiałam :)

TiTuS
13-04-2005, 21:17
a ja zadam inne pytanie.
Dalczego tu piszesz skoro nie lubisz tibi :P ?

Utcher
14-04-2005, 18:03
siema. według mnie tibia nie bedzie miala fanow za jakis rok. nie robia nic w cip sofcie aby ulepszyc gre- tylko dodaja nowe serwy. porownajcie sobie tibie do WoWa. tibia- gra z grafika z pegazusa, brak dzwieku, skile... marnie to zrobili, i jeszcze jedno- dlaczego paladyn strzela??? w kazdej innej grze paladyn to wojownik. i jeden przyklad- kiedy powiedzialem kumplowi o tej grze i kiedy wlaczyl tibie.. buchnal smiechem jak mozna grac w gre z grafika z pegazusa. a tak na podsumowanie to gralem w tibie tylko dlatego ze mozna bylo sobie pograc z innymi playerami, nie tylko bic sie- jak na grach single.

Kalwin
15-04-2005, 21:46
a ja zadam inne pytanie.
Dalczego tu piszesz skoro nie lubisz tibi :P ?

A no dlatego, bo chce się podzielić zapewne swoimi wrażeniami z gry. Ty myślisz, że na to forum wchodzą tylko ludzie, którzy lubią tibie? Ja osobiście jej nie lubie, zwłaszcza jak mi kolega o tym nawijał w szkole jakich on to ma kolegów w grze, że sami silni, że chodzi na potworki, wszyscy billi gościa ze skullem itp.

Gry typu Tibia, MU czy inne gry tego pokroju to poprostu H&S no chyba, że ktoś jest ambitniejszy i umie w takim tłumie odgrywać postać. Zwłaszcza jak gościu podchodzi i pyta "lvl?". Co do grafiki w tibi to jest ona żałosna, a zwłaszcza jej perspektywa (okropny rzut).

@UP:
a tak na podsumowanie to gralem w tibie tylko dlatego ze mozna bylo sobie pograc z innymi playerami, nie tylko bic sie- jak na grach single.

A co się robi w tibi? Równie dobrze można pograć w Splinter cella multi, lub inne gry sieciowe chociażby CS.

Dym
17-04-2005, 12:54
Gram w Tibie od niedawna i przyznam że gierka nic tak naprawdę nie wnosi do gatunku RPG. Bo to nie jest RPG tylko H&S bo naprawdę rzadko spotyka się kogoś kto tu odgrywa postać (w sumie jak się zastanowić to tylko jeden mój kumpel - Ave Polanus Piotrus ;) ).Dobrze że mam kilku znajomych z którymi mogę sobie pochodzić i naprawdę zrobić z tego niby RPG (chociaż ciężko to wychodzi z mnóstwem noobów, pk itd., którzy nic tylko przeszkadzają :( ).

Grafa i muza- przyznaje i jednego i drugiego brak, ale nawet w prawdziwych RPGach grasz w wyobraźni, tu masz tego szczątki (zaledwie), no a muze można se samemu jakąś załączyć :/

Ech... macie kurcze racje... ta gra to tylko substytut czasu dobrze spędzonego :( Innymi słowy, chyba też to niedługo rzucam w cholerę (ale jeszcze nie teraz :P

Luźny Ziom
27-04-2005, 22:23
Ja Pier... Tibia jest zaje... niepodoba ci się?? niegraj a nie walisz z mordą jak sie ma 8 lvl i huntuje Trole to sie niedziwie że jest nudna i że cie biją pk jak ich wk... rozwiązanie proste niepodoba ci się... niegraj X(

YAYUUU
28-04-2005, 05:44
Zgadzam się z opiniami typu "Tibia jest do dupy"
Wiecie czemu?
Ludzie mówią, że 1 zdanie bywa najlepsze. Szkoda, że zrozumiałem to tak późno. Kiedyś kumpel na informatyce zaczął grać w tą grę. Od razu mu powiedziałem, że denna grafika i wogóle, no ale jakoś tak wyszło, że sam zacząłem grać. Jak już zacząłem, to ta gra była za***iste i wogóle. Grałem tak dość długo, i pewnie bym nadal nie zrozumiał jak bardzo się myliłem grając w to. Zdarzyło się jednak coś, za co mogę podziękować pewnej osobie. Kiedy sobie trenowałem z kumplem z sieci, zerwer zaczął coś odwalać i nas wywaliło. Udalo się przywrócić połączenie za jakieś 15 minut - oczywiście za 15 minut nas już tam nie było a całe eq, które było w plecakach przepadło. Oczywiście koleś, który nas spekował dostał za to nagrodę i za to byłem mu bardzo wdzięczny. Rozdałem resztę itemków i KONIEC!! Uwolniłem się. Później zacząłem grać w DarkEden - znacznie lepsza gra (była) od Tibii. Grafika, czary i wogóle. Gra po prostu świetna. Grałem sporo w DE, nabiłem już 104 poziom i co się stało, że nie gram? SpeedHacki = KONIEC. Teraz gram w KAL Online, ale nie za dużo. Gra jest bardzo fajna i trzeba się nieźle napracować, żeby nabić jakiś lepszy poziom. W KAL'a nie gram już tyle co grałem w Tibie czy w DE bo ogólnie te gry już mnie nudzą i wolę sobie coś popisać w Delphi albo cokolwiek innego (chodźby posiedzieć na forum). A tak, żeby nie odbiegać od tematu: w Tibii nie podoba mi się wiele rzeczy.
Po 1: Paladyn strzelający - to racja paladyn powinien być wojownikiem, tak jak w pozostałych grach. Jeśli chcieli dać kogoś strzelającego to mogli dać Archer albo coś w tym stylu.
Po 2: Grafika - widziałem gry z lepszą grafiką na Pegasusie.
Po 3: Brak dźwięku.
Po 4: Każdy kto gra próbuje cię zhackować, jakby był jakimś maniakiem, który nic tylko by twoje itemki chciał.
Po 5: Uzależnia.
Po 6: Co do zbroi to się nie zgadzam, ale prawdą jest to, że powinny być jakieś itemki które są lepsze dla danej profesji (nie chodzi mi o wagę tylko o magiczne właściwości) np. Dla maga - laski - dodają obrażenia od magii.
Po 7: Gra jest powolna jak flaki z olejem. Co to ma być, że z potworów nie wypadają ampułki, life fluidy i mana fluidy są drogie jak cholera. W każdej normalnej grze zawsze nosisz przy sobie pasek ampułek i używasz ich bardzo często, a złoto z potworów wystarcza na pokrycie kosztów leczenia się.
Po 8: Jeśli by się odnieść do punktu 7 mana ładuje się tak powoli, że z czarów spontanicznych nie da się huntować potworów, a przecież to czary spontaniczne powinny być główną mocą magów czy druidów.
Po 8: Mało czarów do wzmaciania siebie - tylko haste i u magów z pacc ulepszanie broni. Czemu niema czaru, który zwiększa ci na przykład o 10 shielding na 10 minut itp.
Po 9: Jak już wcześniej napisałem, gra głównie opiera się na czarach runicznych. Co za tym idzie w grze jest bardzo małe zróżnicowanie profesji - każdy może używać każdego czaru ( nie wliczając knighta i SD chociaż teoretycznie jest to możliwe).
Po 10: Poruszanie się na skos jest jakieś dziwne.
Po 11: Gra niema przyszłości, ale dopuki istnieje przyczyni się do wzbogacenia się jej twórców. Dużo osób płaci, żeby w to grać dla jakiegoś elite czy tam ładniejszego stroju.
Po 12: Ogólna nuda płynące z tej gry, której z pewnością nie zauważają zapaleni gracze. Da sie to zaobserwować wtedy, jeśli się już raz z tą grą skończyło na długi czas, widziało się przez ten czas wiele innych gier próbuje się wracać do Tibii. Wtego gra od razu odraża i wogóle.

Jeśli czyta to ktoś, kto w Tibię jeszcze nie grał, to lepiej niech tak zostanie zanim zacznie grać.

Descartes
28-04-2005, 08:19
@Up: Przy chodzeniu na skos postac zatrzymuje się na chwilę, ponieważ w ten sposób pokonuje większy odcinek drogi, niż podczas chodzenia prosto - dlatego musi się na chwilkę zatrzymac, aby tą różnicę wyrównac.

Wy tutaj o paladynach a ja... ja nie mogę im wybaczyc tego, co zrobili ze smokiem! Przeciez smoki zwykle są jednymi z najsilniejszych kreatur, a tutaj można takiego ubic na byle 11 poziomie! No i wszechobecne nuby. To wszysto przez tą rysunkową grafikę - wchodzi se 9 latek, widzi Tibię - i myśli, że to gra dla takich jak on! (Bo przecież ma kolorowe obrazki!) I tak spartolili grę, która mogłabyc naprawdę dobra.

YAYUUU
28-04-2005, 11:59
@UP Zgadzam się w pełni, ale jeśli chodzi o chodzenie na skos to chodziło mi o coś innego. Postać się zatrzymuje na chwilę, ale po co? Nie mogła by po prostu iść wolniej ale bez zatrzymywania? I czemu jeśli idzie na skos patrzy się na w prawo/lewo/górę/dół zamiast na skos w kierunku w którym idzie? Pomyślcie o tym sami, przecież mogli by dorysować te pare outfitów tak żeby i na skos były. Dzięki temu chodzenie na skos stało by się w 100% normalne tak jak po prostych. W Diablo 2 kiedy idziemy na skos postać się nie zatrzymuje, w Darkeden też się nei zatrzymuje, tak samo jak w MU albo w HellBreath. Właśnie o to mi chodziło.

Cor Tibiarz
28-04-2005, 12:58
Wroclaw 28.04.05
Drodzy forumowicze!

Ja sie zgadzam z tymi dwoma panami na gorze. Szczegolnie z tym ze jak ktos gra 1 raz to go ta gra wciaga a jak gra w inne gry i wraca do tibii widzi ta grafike... Ja rzucilem tibie dla wielu powodow, tez dla tych ktore wymienili oni.
Wczesniej gralem w gothica tera mam gothica II i noc kruka i to jest o wiele lepsze od tibii mimo ze takie krotkie. Tibia zaczela mi sie nudzic na 31 lvlu. Zrozumialem ze ta gra nie ma sensu. Jaki sens ma ciągłe wbijanie leveli?!
A jeszcze te lagi. W ogole paladyn powinien miec luk w jednej rece w drugiej strzaly a w pasku torcha, bo gdzie on mam torcha miec? Jesli idzie na hunta z arrowsami to musi je ciagle robic a jak idzie z boltami to wiadomo ze huntuje na czyms silniejszym i musi miec mane na uhy. Tak wiec to jest zrabane.
Ja tyle sie wypowiem na temat tej gry. Gdy nabije sie juz sporo leveli(nie 31, ja po prostu nabilem tyle i juz mi sie znudzila) To ta gra zaczyna sie nudzic.

Cor Tibiarz

Shanhaevel
28-04-2005, 13:13
No to jeszcze raz się wypowiem:

up:

Ta.... Palladin...heh

Topic:
Coraz gożej w mych bidnych oczkach gierka wygląda, cóż to za piekność odciąga mnie od tego badziewia ? Oż... to światło dochodzące z drugiego końca pokoju...cóż to jest? Cóż to może być ?! ... To jest... tak... to jest ŚWIAT REALNY !!!!

Krótko mówiąc, tibia nie ma przyszłości (idzie ciągle po jednej belce... na końcu której jest puste pudełko oczekujące na upadek Tibii i wpadniecie do pudełka, następnie zamknięcie się i odejście na pułke zapomnienia...).

EDIT:

Jeśli zrozumiesz treść zawartą wyżej... bedziesz geniuszem !

Daruj sobie (hehe). :P

Tibia: Gra stworzona na silniku podobnym do tego z Ultimy VIII bodaj, grywalność wysoka, ale się nudzi. Niektóre pomysły dosłownie SPIEPRZONO. To nie wpływa korzystnie na grę. Dziękuję.

M@NieK
28-04-2005, 13:50
mnie to ryba :)

L-fan
28-04-2005, 16:16
@ wszyscy ludzie ktorzy maja cos do Tibii:

Slyszeliscie kiedykolwiek o czyms takim jak roznica gustow? Jednemu podoba sie Tibia, innemu MU i inne gry. Poprostu kazdy gra w to, co lubi. Ktos madry kiedys na tym forum powiedzial "nie rzucajcie tej gry jak nalog" i to bylo cos. Jesli konczycie z Tibia, bo ktostam was zabil/straciliscie eq/hakneli was, to poprostu macie slaba psychike i ta gra nie jest dla was. Jesli rzucacie ja, bo nie podoba wam sie grafika czy cos innego, to wasza sprawa, nie krytykujcie autorow Tibii ze cos spieprzyli itp, bo sa ta naprawde utalentowani programisci i to ze nie zmieniaja grafiki dowodzi tego, ze grafika jest taka, jaka miala byc w ich zamierzeniu. Juz dawno, kiedy pokazalem Tibie kilkunastu osobom, zauwazylem, ze kilka z nich po kilku dniach przestalo grac, a reszta grala i widac bylo, ze nie przymuszaja sie do tego, ze sprawia im to czysta przyjemnosc. Byli to nieliczni ludzie, ktorzy poczuli wspanialy klimat tej gry. Klimat, ktory tworzy m.in. swietnie dopasowana grafika i brak glosu. Jesli nie czujecie tego, to poprostu ta gra nie jest dla was. Pozostawcie ja tym, ktorzy to czuja i sa swiadomi jakie ta gra daje mozliwosci. Pozostawcie ja ludziom, ktorzy umieja szukac, umieja sobie radzic. A ci ludzie pozostawia wam gry, w ktore wy gracie, poniewaz Tibia stworzona zostala dla pewnej grupy ludzi, wiadomo przeciez ze zadna gra nie spodoba sie wszystkim - proste. Rozpisalem sie troche, wiec bede konczyl. Poprostu jesli nie podoba wam sie Tibia - grajcie w cos innego a nie krytykujcie, bo ci ktorzy graja w Tibie mogliby bez trudu znalezc wady w waszych ulubionych grach. Mam nadzieje ze to do kogos trafi, przemyslcie to wszyscy. Pzdr.

YAYUUU
28-04-2005, 16:48
Oczywiście, że trafiło. Masz zupełną rację co do swojego zdania i nadal je utrzymuj, ale nie zabraniaj nam krytykować, ponieważ to wolny kraj a forum jest od tego, żeby się wypowiadać. Szczeże powiedziawszy grę z taką grafiką jak ta nie jest trudniej napisać w Delphi niż mario, ale ty masz takie zdanie i ja to doceniam. Zapewne grasz w Tibię już od jakiegoś czasu, ale nie na tyle długo by ta gra przestała ci się podobać. Kiedyś jednak wspomnisz moje słowa i stwierdzisz, że Tibia jest cienka i wiele rzeczy jest w niej spieprzone. Narazie masz takie zdanie a nie inne, i nie zmuszę cię żebyś przestał w to grać poprzez napisanie wad Tibii. Pamiętaj jednak, że to jest forum. Tutaj prowadzi się dyskusje na jakiś temat. Temat brzmi Dlaczego nie lubię Tibii. Ja wymieniłem, dlaczego ja nie lubie, ktośwymienił dlaczego on nie lubi ty wymieniłes dlaczego ją lubisz i wszystko jest ok, poza tym:
[...] nie krytykujcie autorow Tibii ze cos spieprzyli itp, bo sa ta naprawde utalentowani programisci i to ze nie zmieniaja grafiki dowodzi tego, ze grafika jest taka, jaka miala byc w ich zamierzeniu.
i tym:
[...] grajcie w cos innego a nie krytykujcie, bo ci ktorzy graja w Tibie mogliby bez trudu znalezc wady w waszych ulubionych grach.
A co do wad, to jeśli ktoś znajdzie wady w KAL'u, w CS'ie czy w Diablo 2 (a napewno znajdzie bo niema gier bez wad) to ja bardzo chętnie posłucham i chętnie podzielę się moimi opiniami, jednak krytykować nie przestanę.

Avager
28-04-2005, 21:16
KAL (jesli to jest to co ja myśle) - Nędzny Chiński klimat (na żyganie się zbiera), Sztywne ruchy, potwory z płaską mordą (wszystko takie płaskie), łucznik tylko baba (niby fajnie ale ileż można patrzeć na sztywniaka ?). Byle jakie animacje .....

Dużo jest wad (widziałem ponad 50 zdań o wadach tej gry, ale sam grałem tylko 10 minut potem wylądowała w odchłani - kosz).

Nadal mi się chce żygać jak to wspominam (jesli to nei ta gra to przepraszam).

JA tam wole gry które trzymają klimat, Galdurs Gate 2 Plx .

CS -
1) Jesli chodzi o starą część (nie CS:S) to:
-Słaba grafika ^^ (jak na tamte czasy to nawet nawet, hail Half-Life 1 :D ).
-Troche nudnawe (w porównaniu z dzisiejszymi gierkami ^^)

2) Cs:s (dawno nie grałem, płytka half-life 2 cd4 sie spie@#% ;( ;( ;( ;( ;( )
-1 Outfit dla jednej strony (razem 2)
-Troche mało dodatków na mapce i mało oficjalnych mapek (brak mojej ulubionej z samolotem ^^)
-Na dłuższą mete szybciej sie nudzi niż CS 1.

Diablo-
-H&S ^^ . (aż zabardzo ^^ ).

Ojczul
28-04-2005, 23:07
takze gralem w kal online i uwazam ze jest denna klimat to koszmar potwory sa brzydkie i wogule nie ma grywalnosci

YAYUUU
28-04-2005, 23:31
Nie no Avager, postarałeś się (zauważ, że nigdy nie pomyliłem twojego nicku ^^)
KAL - Jeśli pograłeś 10 minut, to zapewne nie zabijałeś nic poza tymi kurduplowatymi demonami. Widziałeś zapewne po 1 ataku dla każdej profesji itp. Kal ma chiński klimat, jednak kto powiedział, że chiński klimat jest zły? Mi się ten klimat podoba. To prawda co powiedziałeś, że łucznik tylko baba i to prawda, że mogli by to zmienić, jednak raczej to ludziom nie przeszkadza. Ja gram magiem (też baba) i jestem happy. Jeśli chodzi o sztywność, nie uważam, że KAL jest sztywny. Zainstaluj sobie KNIGHT Online (tam dopiero jest sztywność). KAL moim zdaniem ma dobrze zrobione animacje.

CS - Świetna gra, grałem już w to od dawna i powiem tyle, że w tą grę można grać i grać i grać i nadal grać. Jeśli chodzi o grafikę to porównaj ją z datą powstania tej gry. Jak na tamte czasy grafika jest świetna.

D2 - Raczej grałem w to samemu, chwilkę tylko na BattleNecie. Gra podoba mi się, ponieważ jest w niej szybka akcja (całkowicie odmienna od Tibii). Po prostu lubię takie zadymki. Polecam ściągnąć moda Valhalla 4.5 (jeszcze szybsza akcja niż w zwykłym D2 LOD). Jeśli chcecie pograć na BattleNet to najlepszy będzie do tego Ancestral Recall. Jak widać, niektórzy lubią H&S.

Widzisz więc, na każdy argument można znaleźć kontrargumenty.

Ojczul
29-04-2005, 09:12
gralem w kal troche czasu mialem 18lvl ale nie spodobalo mi sie gralem luczniczka
a knight online jest spoko

L-fan
29-04-2005, 14:17
Szczeże powiedziawszy grę z taką grafiką jak ta nie jest trudniej napisać w Delphi niż mario, ale ty masz takie zdanie i ja to doceniam.

Nie powiedzialem, ze grafika Tibii jest trudna do zrobienia. Nie chodzi o grafike, chodzi o program. Napisanie kodu zrodlowego Tibii bylo z pewnoscia nieporownywalnie trudniejsze niz zrobienie tekstur, obrazkow i animacji. Zauwaz, ze nad Tibia na poczatku pracowalo 4 ludzi (teraz jest ich 16), podczas gdy nad grami typu Diablo pracuja dziesiatki, nieraz setki ludzi.

Zapewne grasz w Tibię już od jakiegoś czasu, ale nie na tyle długo by ta gra przestała ci się podobać. Kiedyś jednak wspomnisz moje słowa i stwierdzisz, że Tibia jest cienka i wiele rzeczy jest w niej spieprzone.

Nie no, to juz jest przegiecie... Nie masz zadnych podstaw do stwierdzenia ze nie gram w Tibie dostatecznie dlugo, zeby przestala mi sie podobac. Zapewniam cie, ze na granie w ta gre poswiecilem wystarczajaco duzo czasu, aby poczuc czym ona jest, co w niej jest takiego, aby mi sie spodobala, abym wiedzial, ze to jest gra dla mnie. To, co dla ciebie jest spieprzone byc moze dla innych jest wlasnie tym, co pociaga do tej gry. Wiec nie mow mi ze kiedys stwierdze ze Tibia jest cienka. Poznalem ja na tyle, aby stwierdzic, ze nie ma ona dla mnie wad. Powtorze jeszcze raz: kazdy lubi co innego. Tibia jest dla mnie gra wyjatkowa i wiem, ze nie przestane w nia grac. I nie mowcie mi bzdurnych tekstow typu "nigdy nie wiesz co sie stanie w przyszlosci", bo to zupelnie inna sprawa. Ale Yayyuuu, jak mi sie wydaje, wie o mojej przyszlosci wszystko, wie ze kiedys na pewno skoncze grac... Zal mi ciebie

Baron Kaldrick
29-04-2005, 14:25
Nie powiedzialem, ze grafika Tibii jest trudna do zrobienia. Nie chodzi o grafike, chodzi o program. Napisanie kodu zrodlowego Tibii bylo z pewnoscia nieporownywalnie trudniejsze niz zrobienie tekstur, obrazkow i animacji. Zauwaz, ze nad Tibia na poczatku pracowalo 4 ludzi (teraz jest ich dwudziestu kilku), podczas gdy nad grami typu Diablo pracuja dziesiatki, nieraz setki ludzi.

Tibia ma żałosny kod źródłowy. Mechanika - tak jak i grafiki - zerżnięta z Ultimy, prosty gui, brak optymalizacji. Nie wspominając o tym, że obsługa protokołów jest conajmniej śmiechu warta.

L-fan
29-04-2005, 15:09
Tibia ma żałosny kod źródłowy. Mechanika - tak jak i grafiki - zerżnięta z Ultimy, prosty gui, brak optymalizacji. Nie wspominając o tym, że obsługa protokołów jest conajmniej śmiechu warta.

Jak jestes taki kozak to skontaktuj sie z CIPsoftem, pokaz im co potrafisz, popraw kod zrodlowy i zobaczymy...

Nie bede juz zagladal do tego tematu, mam dosc osob ktore umieja tylko krytykowac. Zostawcie Tibie w spokoju, grajcie w gry ktore wam sie podobaja. Koniec.

zajac Gro Sho
29-04-2005, 17:25
ja jak juz wiele osob napisalo nie lubie w tibi ze mnie tak wciagnela co sie juz robi nalogiem a druga sprawa jest hakowanie co w tej grze jest tez duzym bezsensem zwlaszcza u hakerow ktorzy sami graja. chodz z drugiej strony gdy stracimy postac mozemy skonczyc z tibia co nam wyjdzie na dobre...

pc5
29-04-2005, 19:31
Witam wszystkich!

I ja przyłączę się do dyskusji. Gram w tibię od około 2 miesięcy i kończę grę. Żałuję troche czasu spędzonego nad grą, a jednocześnie ciesze się tym co urało mi się uratować z mojego cennego czasu. Chciałbym zauważyć parę rzeczy :
1. Duża ilość noobów (w dosłownym tego słowa znaczeniu), co wiąże się z pkt2.
2. Bardzo dużo dzieci gra w tą grę, dla mnie dziecko to ktoś do 15 roku życia.
3. Grafika, interfejs, sterowanie - porażka, midoność gry - słaba

i masa innych, za dużo tego jest by wypisywać, a zalty mogę policzyć na palcach... jednej ręki.

I NAJWAŻNIEJSZE... Ci którzy podniecają się tą grą i bronią jej do upadłego albo są ślepi albo zbyt młodzi wiekiem (lub rozumem) by przyznać że gra wypada cienko w porównaniu z innymi tytułami na rynku (nawet tymi free).

Co do CIPsoftu... zarabiają $, PO TO jest tak gra, jeśli ktoś tego nie widzi, stwierdzam z pełnym przekonaniem że jest ograniczony. 16 osobowy skład, a co ciekawego zrobili? Ile mineło od wydania gry? Czy kochani zwolennicy Tibi wiecie jak bardzo zepsuli tą grę? Można to było zrobić duzo lepiej, ale po co? Ludzie w to grają, $ lecą, więc nie śpieszmy się. Dla Was jest super. Ale czego oczy nie widzą tego sercu nie żal.

Oczywiście gra się może Tobie drogi czytelniku podobać i masz prawo krzyczeć na ulicy że tak piszę i inni piszą podobne rzeczy. Każdy ma prawo.

Jeżeli ktoś bluzga na kogoś że ten wyraża swoje negatywne zdanie o grze, znaczy to tylko o jego poziomie. Po co bronić gry do upadłego skoro widać na kilometr że jest słaba? Może ktoś tego nie chce zobaczyć? Nie musi. Kiedyś jednak Tibia się znudzi.

I jeszcze jedna sprawa. Skoro mamy taki czas że są pewne gry na topie to dlaczego mamy wybrać jedną z tych najgorszych? Dlaczego nie grać w WoWa, albo chociażby Diablo2? Dlaczego upierać się przy Tibi? Tak więc drodzy zwolennicy Tibi, grajcie sobie dalej, ale negatywnymi opiniami na temat gry chcę Was zachęcić do wyglądnięcia z tego małego ciasnego pokoiku zwanego Tibią na świat zwany gry-online, rozglądnijscie się dobrze zanim znowu tam wejdziecie. Do nikogo nie mam żalu, chcę tylko pomóc, bo czasami człowiek sam nie wie w jakim g**** siedzi i jeszcze się upiera że jest mu dobrze.

Pozdrawiam - KM 21 lat

Lord Sauron
29-04-2005, 19:37
Brawo Brawo :D . Jesteś super ja grałem 1 rok i po pewnym czasie zrozumiałem że Tibia jest tak za przeproszeniem zła w dosłownym znaczeni z tego sie bierze :
1Podkrążone oczy
2Bolące palce
3Nerwy (Dosłownie)
Nie chce obrażać tych co grają . To tylko moje zdanie na ten temat . :/

YAYUUU
29-04-2005, 22:28
Nie bede juz zagladal do tego tematu, mam dosc osob ktore umieja tylko krytykowac. Zostawcie Tibie w spokoju, grajcie w gry ktore wam sie podobaja. Koniec.
Co Ci się nie podoba w tym, że krytykujemy? Jak już napisałem wcześniej mamy prawo. Jeśli masz takie zdanie a nie inne to w porządku. Ja uważam, że Tibia jest cienka. Taką grę nie jest trudniej zrobić niż Mario. Zobacz co się dzieje z wykorzystaniem procesora po uruchomiu Tibii. Aż żal dupę ściska. Jeśli uważasz, że Tibia jest dobra to napisz dla czego tak uważasz, a nie zabraniasz mi pisać czemu ja uważam, że jest zła. Poza tym ja umiem coś więcej niż tylko krytykować, ale ten temat niczego więcej nie wymaga.