zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Lista skill's

Alchemiko
14-09-2003, 20:54
Moze by tak na www umiescic zalecane skille co do jakis potworkow,
mozna by to wklepac w spisie potworkow.

Co wy na to ?

MatKus
14-09-2003, 21:08
Takie coś jest po prostu niewykonalne. To, czy mozesz iść na danego potwora zależy od wielu czynników, niektóre z nich to:
skille
poziom
profesja
lagi
doświadczenie
czy idziesz sam, czy z kimś
miejsce, w którym będziesz polował
taktyka polowania

i wiele innych.
Takiej tabelki po prost nie da się zrobić.

Alchemiko
14-09-2003, 21:11
Rozumiem w czym problem.
ale chodzi o sama orientacje, zeby ktos jak zobaczy, ze na RAT'a potrzebuje 30/30, to bedzie orientacyjnie wiedzial.
Chodzi jakby o okreslenie skila postaci atakowanej.
widzialem takowa tabele niedawno gdzies na www,
ale juz nie pamietam gdzie to bylo :-(

MatKus
14-09-2003, 21:30
OK, to wezmy tak zrobmy.
I piszemy : zeby blokowac BK trza miec min 65 shieldingu.
No to taki gostek 8 poziomowy, co wiele trenowal idzie blokowac BK i... padl po 1 strzale.
Napiszemy "trza 65 shieldingu i 35 poziom" No to taki gosc, co ma 75 shieldingu ale poziom 20 mowi se "eee, to nie mam szans, za niski poziom" a jego kumpel z identyczna postacia juz dawno blokuje i jakos zyje.
Osobiscie jestem przeciwny takiej tabelce i nie wiem, kto i jak by ja sporzadzil. Jesli zrobisz to pozadnie, OK, podeslij bosalowi, moze umiesci, ja sie tego niepodejme, bo IMHO byly by to zbyt przyblizone dane (a pisanie między 20 a 80 lub więcej chyba nie ma sensu)

PS : powtarzasz temat w 2 miejscach. Kasuje tamten, bo tu już się poodpowiadało.

n3m3s!s
14-09-2003, 21:34
A ja bym wprowadzil do opisow z potworami miejsca ich wystepowania.Np: cyce:poh. gora kolo thais itd..
chetnie bym sie podjac tego ale niestety nie znam duzego terenu mapy.nie wiem gdzie co i jak.

ps: jakies komentarze??

MatKus
14-09-2003, 21:37
Spoko, powoli będę robił mapki całej mapy takie, jak mapa PoH czy Rooku, to jednak wymaga czasu i chęci.
Po za tym nie chcę opisywać wszystkiego (szczególnie poziemi), żeby nie psuć przyjemności z zabawy (ehh, jak to fajnie zawsze jest, gdy zwiedzając mapę napotykasz z niespodziewanki coś ciekawego :P )

Alchemiko
14-09-2003, 21:45
Tak,
zwlaszcza, gdy wpadasz do jaskini gdzie zostajesz szybko otoczony przez 6 rotow, a 3 jeszcze podazaja z oddali.

Super uczucie :-)

MatKus
14-09-2003, 21:50
nieeee, super uczucie jest, gdy uciekasz niskopoziomowcem przed mino-archerem i wpadasz do dziory z kilkoma DSami na PoH, albo zwiedzajac pustynie wchodzisz do diory i ups, nie ma wyjscia tedy, albo gdy zwiedzasz mape edron, znalazles szczesliwie miejsce na kilof, znalazles trumne tam, podnosisz scroll i ups, 4 demony cie zaczynaja bic. To jest dopiero super uczucie. Rota zdazysz odsunac i wyjsc sporotem, nawet, jak masz 8 poziom, to jesli sie nie napalasz to i przed 20 rotami uciekniesz.

Sir Cinek
14-09-2003, 21:52
Ja jestem przeciwny takiej tabelce ze skillami potrzebnymi zeby zabic potwora. To zalezy od tego co matkus powiedzial i tez czasami szczescie bo np. palkiem czasami cyklopa wale po 80 a czasami po 30

Alchemiko
14-09-2003, 21:58
Co do Mino-Archer'a to ostatnio spotkalem jednego na Foldzie ( a wlasciwie pod nia ;-) )
ale nie byl oaz tak strasznie, moze 20 - 40 hp mi ujal ;-)

Co do Tabelki, to ok, nie mam jak narazie wiecej argumentow na "ZA" :-)

ale jak znajde to www, to wam ja pokarze :-)

_Saijan_
15-09-2003, 07:35
Oryginalnie dodany przez matkus
Rota zdazysz odsunac i wyjsc sporotem, nawet, jak masz 8 poziom, to jesli sie nie napalasz to i przed 20 rotami uciekniesz.

Ehh... moderator a takie bledy robi :) Rota sie nie da odsunac (sam kiedys probowalem i padlem) :)

MatKus
15-09-2003, 09:06
A może. Na rotach dawno nie byłem, a jak byłem, to raczej biłem, nie posuwałem (bez skojazen)

U$3r
15-09-2003, 14:34
Nemezis, ma dobry pomyslk z tym wystepowaniem potowrkow, w razie czego moge pomoc w tworzeniu takowego zbioru.
U$3r

Alchemiko
15-09-2003, 14:50
Jakby ktos chcial wiedziec, to ja juz takie cos twoze :-)
w miare mozliwosci, miejsca gdzie bylem i zauwazylem respawn poszczegolnych potworkow, zaznaczam na mapce tibii (dodalem sobie "X" krzyzyk, i dopisuje jakie potworki w jakim miejscu.

Moze zeby nie bylo "burdelu" to mozna by zrobic jeden taki projekt.

Jezeli nikomu nie sprawi to problemu, to moge takie cos robic.

mam juz troche tego.

Wiec jakbyscie mieli j\iejsca respawnow, to mozecie mi je podsylac, najlepiej screen z mapki z malym opisem.

potem sie to gdzies na www zamiesci, moze na "Tibia.pl (http://tibia.pl) " :-)

Co wy na to ?

n3m3s!s
15-09-2003, 15:46
To by moglo powstac cos fajnego.Gdyby kazdy dal po 2 screeny z roznymi miejscami respa a Alchemiko zlozyl to do kupy i podsumowal to spox.
Alchemiko daj namiary: gg i mail

edit:
tylko ze narazie i tak chodze tylko na poh, ale cos sie wykombinuje

Hukeram
15-09-2003, 15:53
Hmm...a czy podziemia tez moga byc ??

U$3r
15-09-2003, 16:30
Ludzie, nie kce gderac, ale ci z tibia.gery juz maja mapke repsa, trzeba to szybko nadgonic, przeciez jestesmy lepsi nie?:D

Yogi
15-09-2003, 16:34
tutaj mapa respa tez jest
ale chodzi o wiele dokladniejsza mape

Alchemiko
15-09-2003, 16:39
Pfff...
taka mapka respa, co jest na gery, to wiesz...
Masz zaznaczone, ale i tak nic z tego nei wiesz, sam musisz to poszukac.

A My chcemy zrobic takie cos, co wyznacza BARDZO DOKLADNIE miejsce respa.

Podziemia tez moga byc, tylko musicie mi napisac nad jakim miejscem to jest, zebym toto znalazl :-)

Poza tym, MY of coz jestesmy lepsi :-)

n3m3s!s
15-09-2003, 19:32
Proponuje narazie dokladny resp terenu bez podziemi (ewentualnie wzniesienia) bo sie pogubimy.
Narazie mamy poludnie (mapka Matkusa).Nigdy nie bylem w MOLTS.Czy ktos zna tamte tereny??( ale mialo byc bez podziemi)

ps: Alchemik daj tego maila bo nie wiem gdzie co slac....:/

Alchemiko
15-09-2003, 19:35
mail:
[email protected]

Za co to upomnienie !!!
Tak jest, jak czlowiek chce byc dobry, i robi sie aktywny na foroom.
teraz sie nie dziwie, ze wiekszosc leje na caly ogol populacji forum, i tylko czyta posty.
a potem sie adminowie i moderatorzy dziwia, ze brak aktywnosci.

X(

Od Yogiego:
aktywnosc nie jest zla cecha
ale z niczym nie mozna przesadzac
a jak kilka razy musze kasowac ten sam post [bo ciagle go piszesz] to jest przesada
wiec nie pisz niepotrzebnych postow to nie bedzie kolejnych upomnien [to dotyczy wszystkich]

Szumek
17-09-2003, 12:20
Moze to i dobry pomysl ale najlepiej jak kazdy sam dochodzi i sie uczy na wlasnych bledach jak i gdzie chodzic na potwory.
To wyjdzie labo i nie kazdemu na zdrowie.

Mirthal
18-09-2003, 12:46
Hmmmmm nie wiem ,nie wiem czy ta mapka to dobry pomysl :/ Wiecie jaka radoche mialem gdy z kumplem "odkrylem" jaskinie niedziwedzi? I co z tego ze padlem tam? I co z tego ze na r00ku padalem co chwile? Bylo zajebiscie bo odkrywalem... Bo znajdowalem coraz to nowsze sekrety. Teraz inspiruje mnie mainland mam dobrze ,smiem powiedziec ze bardzo dobrze odkryte okolice veno (bagna glownie na wschod i polnoc ,poludnie tez w miare) wiecie jakie to uczucie gdy za 3 okrazeniem znajdujesz nowe przejscie? Wiesz? Wchodzisz na gore a tu beholder ,zwiedzasz dalej wiedzma itd. Ostatnio troche pozwiedzalem okolice thais ,moj podstawoy sprzet to:

- Uzbrojenie
- BP UHow
- Zarcie
- Wedka
- Lina
- Lopata
- Kilof
- 6 parceli

"Odkrylem" jedna dziure odkopywana kilofem ,nie nie zdradze gdzie ,nie powiem tez co tam wystepuje. Moze sa tam DL i smoki a moze raty ,przekonajcie sie. Wczoraj zorganizowalem mala wyprawe na szczyt wiezy w elvenbane bylem ciekawy co jest na szczycie. Poszedlem ja rycerz 28 lvl zabilem smoka ,a potem poszedlem na 2 DSy i arkaniste co prawda pomogl mi "przechodzien" ale weszle na szczyt ,wyprawa sie nie zwrocila ale juz wiem ze... Okolice AB tez ostro penetrowalem czy ktos wie gdzie sa 2 cyce i DS? A czy zwiedziles cale podziemia? A ja tak. Ludzie to jest swiat RPG tu chodzi o odkrywanie o odkrywanie terenu ,metod na potwory , o jakies duperele. O to chodzi w tym swiecie! Zwiedzajac podziemia gory cyklopow znalazlem maly cmentarz na jednym grobie byl napis ktory jest chyba dobrym podsumowaniem "Here lies the RPG-party of this game ,we will miss you!"...

Yogi
18-09-2003, 13:08
ja tez wole sam zwiedzac i dlatego w ten projekt sie nie mieszam
niestety nie wszyscy sa tacy i wola isc na latwizne i to wlasnie dla nich

ps.
wiem gdzie niedaleko ab sa 2 cyce i ds [chodzilem tam expowac jak mialem 10lvl :P ]

Bombelius
12-10-2003, 17:05
jestem za mapka respa i mam pare sugestii:
-niech kilku ludzi sie zmuwi i podzieli praca(jeden taki rejo, drugi taki itd)
-okreslcie kogos do kogo mozna podsylac swoje odkrycia(znaczy sie ludzie przysylaja co gdzie widzieli a jeden to sklei do kupy)
-zeby bylo bez "burdelu" to niech bedzie jakis podzial kto co ma przysylac(np: knighci taki teren, druidzi taki itd)
-oczywiscie najpierw ground, puzniej pietra wyzsze a na koncu jaskinie

+ tego ze duzo ludzi bedzie nadsylalo swoje spostrzezenia jest to ze mozna zrobic dokladniejsza mapke(tam gdzie wiekszosc mówila ze cos jest bedzie bardziej prawdopodobne ze to prawda:) )
osobiscie jestem w stanie podeslac pare mapek z MOLTS, desert dungeon... ale opracowaniem calej mapy sie niemoge zajac z powodu nadmiaru nauki na studiach :)

Gremlin
13-10-2003, 08:58
Linka do strony z orientacyjnymi skillami i poziomem potrzebym do zabicia wybranych potworow

>>Click me<< (http://fidur.inoweb.pl/poradnik.html)