Pokaż pełną wersje : Czy to prawda ze HAKUJĄ POSATCIE
Osatnia kumpel mi pwoiedzial mi ze czesto hakuja postacie co jest powodem tracenia swojego wypsoazenia broni, micze,tarcza. Czy to prawda ????!!!!!!!!!!!!!!!
Pani Czarodziejka
14-02-2004, 17:28
Oczywisice ze tak. Jest to przykre ale niestety zdazaja sie takie wpadki. Musisz dobrze chronic swoj komputer by nie zostac schakowanym. ( nie chodzi o zamykanie go w sejfie ;p chociaz i to moglo by pomoc )
Echhh niestety ro prawda... i ostatnio staje się to coraż modniejsze. Coraz wiecej ludzi uzywa porgramów "hackujących".. i na niektórych stroanch widziałem takowe. Nawet amatorą już sie to mozę udać ;(
Mi raz shackowali postać niestety (nie miałem firewalla jeszcze).
Było dużo tematów o hackowaniu mogłeś użyć Szukaj a w dziale inne to takich tematów sporo. Nie mam pojecia po kiego zrobiłeś to w dziale potwory.
Re up : byłaś pierwsza :P
Ja bym raczej powiedział ze postacie są nie hakowane ale kradzione lub krakowane. Ponieważ hakerzy nie kradną postaci ani nie niszczą nic dla zabawy.
Dr. Omader
14-02-2004, 17:38
Tak to prawda że hackują postacie. Nie radze ci używać żadnych Tibi GG, macr itp. w nich często ukryte są progsy do łapania twojego hasła. Radze ci zainstalować jakiegoś firewalla np. Zone Alarm, oraz jakiegos AntyVira.
Przeczytaj także sobie tutorial: Jak nie dać się shackować. (http://www.tibia.pl/tutorial.php?tut=202)
@mandi
Jak zakladasz temat to patrz w jakim dziale.
Moim zdaniem, ludzie są zbyt przeczuleni na punkcie hackowania postaci. Grałem sobie druidkiem, wszystko ładnie pięknie, zgromadziłem niezły sprzęt i trochę kasy,(przyznam się) używałem Tibigg i MC, i jakoś mi postaci nie shakowali, dopiero gdy zaczołem się martwić tym że mnie shakują, zabezpieczałem się przed trojanami itd. i dopiero wtedy mi postać shakowali. A firewall niewiele daje widać to szczegulnie po moim poście w temacie "Wirusy, ach te wirusy" mimo że mam firewall to i tak miałem sporo trojanów.
EDIT:
Rany ludzie, na tibi włamanie się na konto jest nazywane hakowaniem. Zresztą jak zapomnicie hasła albo was shakują to gdy będziecie prubowali wszystko naprawić to przy odzyskiwani będziecie musieli zaznaczyć, że twoje konto zostało shakowane.
Przeczytajcie "definicje" Hackingu:
Haking to czyn polegajacy na penetrowaniu systemow komputerowych,gromadzenie wiedzy o systemach o tym w jaki sposob dzialaja.
Haking jest nielegalny poniewaz niszczymy zabezpieczenia danych. To wkurza ludzi i dlatego jestesmy potepieni przez spoleczosc, dla ktorej jestesmy krimina- listami. Dlatego fakt, ze jestesmy hakerami musimy trzymac w sekrecie. Nie mozemy rozmawiac o naszych odkryciach z nikim poza naszej organizacji, ze strachu aby nie byc ukaranym. Jestesmy karani z chec uczenia sie. Dlaczego rzad poswieca duzo czasu i srodkow na aresztowanie hakerow podczas gdy wielu groznych ludzi jest na wolosci. Mordercy, gwalciciele, terrorysci, porywacze, wlamywacze, ktorzy powinni byc ukarani za to co zrobili, ale nie hakerzy. Nie probujemy nikomu grozic. Nie chcemy uszkodzic komputerow. Przyznaje sie, ze sa ludzi, ktorzy nazywaja siebie hakerami, a ktorzy zastanawiaja sie jak zniszczyc komputer. Ale to przestepcami nie hakerzy. Nie obchodzi mnie co mowi rzad, nie jestesmi przestepcami. Nie probujemy zmienac lub niszczyc systemow. Jest to wielkie nieporozumnienie. Moze, ktoregos dnia ludzie zrozumieja ze wszystko czego chcemy to zdobyanie wiedzy.
Sa tylko dwie drogi wyelminowania H/P. Jedna jest pozbycie sie komputerow i telefonow, a nastepnie zastopniena tego pedem do wiedzy, do poznawania w taki sposob w jaki poznajemy systemy komputerowe. ( Niewykluczone ze cos takiego moze sie zdarzyc). Kolenym sposobem jest spelnienie naszych zadan, zadan wolnego dostep do wszystkich informacji. Dopoki jedna z tych dwoch warunkow nie zostanie speniony wciaz bedzemy istniec i dzialac.
Musze stanąć w obronie hakerów.
Ja nie yestem hakerem ,ale rozróżniam hakera od Crakera itp. Haker nie niszczy tak jak powiedział Berials
tylko penetruje SYStEMY operacyjne by znaleźć dziure i powiadomić o tym administratora.A craker się włamuje,dziubie i potem niszczy.
Może to nie ma nic wspólnego z Tibią ,ale ma dużo wspólnego z np.Tibia GG(czemu GG?)
Oryginalnie dodany przez MicNeo
Przeczytajcie "definicje" Hackingu:
Ojej, a wiesz, że runa to litera, i jest pismo runiczne?
Więc jakim cudem w Tibii takie kamyczki ludzie nazywają runami?
A wiesz, że paladyni przeważnie walczyli mieczami, i byli niemal święci? A w tibii paladyn z mieczem to jakiś dziwoląg.
I tak by można mnożyć przykłady. Po prostu w tibii proces zdobywania dostępu do cudzej postaci wbrew jej woli nazywa się hackiem, co niewiele zwykle ma wspólnego z prawdziwym hackiem, ale cóż, taki świat.
No niestety u mnie zdaża się to coraz częściej! W ostatnim tygodniu shackowali dwuch moich kumpli i oczyścili ich konkretnie ze wszyskiego, nawet bp nie zostawili :( Całe szczęście mi się to jeszcze nie zdażyło i mam nadzieje, że się niezdaży...
WYPIERDASEK -> Knight -> lvl 23 -> Lunara
Oryginalnie dodany przez matkus
Ojej, a wiesz, że runa to litera, i jest pismo runiczne?
Więc jakim cudem w Tibii takie kamyczki ludzie nazywają runami?
A wiesz, że paladyni przeważnie walczyli mieczami, i byli niemal święci? A w tibii paladyn z mieczem to jakiś dziwoląg.
I tak by można mnożyć przykłady. Po prostu w tibii proces zdobywania dostępu do cudzej postaci wbrew jej woli nazywa się hackiem, co niewiele zwykle ma wspólnego z prawdziwym hackiem, ale cóż, taki świat.
1.Runy (ze staroskandynawskiego run - "tajemnica"), dawne pismo północnoeuropejskie, którym posługiwały się plemiona germańskie
2.Paladyni to "niemal święci"?Paladyni mószą być święci,walczą oni z nieumarłymi,demonami itp. Ale rozumiem ,że w Tibi nie bedzie takich elementów bo to by się nie dało raczej.
3.A tak jak mówie hack a crac to co innego :
haker (ang. hacker od hack ciosać; wchodzić nielegalnie do systemu komputerowego przy użyciu modemu)
crack (ang. cracking od crack tłuc; rozłupywać na kawałki)
Ale dobra pożućmy tą encyklopedie :D
Powrućmy do tematów miłych i niemiłych,ja tylko walcze z używaniem terminów bez ich rozumienia.Wiesz o co chodzi?Głównie przez media HAKER jest mylony z CRACKEREM ale to jush tak yest.
(Mam nadzieje ,że nie dostane bana :( )
ooo i znalazłem yeszcze coś o palladynie ale tak w rzeczywistości:
Paladyn
Paladyn, sławny rycerz (zwykle wędrowny), wojownik i obrońca księcia w średniowieczu. W poematach epickich nazywano tak rycerzy Karola...
paladyn
paladyn (ang., fr. paladin z wł. paladino z łc. palatinus pałacowy, cesarski od łc. Palatium Palatyn) hist. znakomity wierny rycerz...
Macie racje to yest hamskie ale z drugiej strony,czy yest Fair używanie cheatów?
A wiecie co różni Hakera od Crackera????
Różni ich pare rzeczy, a według mnie najważniejsza z nich to szacunek!!
Ponieważ Haker ma szacunek do komputerów,technologi,nauki a Cracker ma szacunek tylko i wyłącznie do siebie. Crackera nie obchodzi co niszczy go obchodzi to co powiedzą o nim w Hakerskim Podziemu inni Crakerzy. A Hakera to nie obchodzi co o nim myślą ponieważ Hakerów interesuję wiedza a nie popularność. A wiecie za co wsadzili do więzienia 17 letniego Hakera z USA?? Za to że włamał się do NASA i im powiedział o tym i powiedział im jak powinni zabezpieczyć system aby uniknąć tego typu rzeczy a oni z nim do FBI......
Mniejsza o to. Jednym słowem nie używajcie TIBI GG :).
Oryginalnie dodany przez Berials
A wiecie co różni Hakera od Crackera????
Różni ich pare rzeczy, a według mnie najważniejsza z nich to szacunek!!
Ponieważ Haker ma szacunek do komputerów,technologi,nauki a Cracker ma szacunek tylko i wyłącznie do siebie. Crackera nie obchodzi co niszczy go obchodzi to co powiedzą o nim w Hakerskim Podziemu inni Crakerzy. A Hakera to nie obchodzi co o nim myślą ponieważ Hakerów interesuję wiedza a nie popularność. A wiecie za co wsadzili do więzienia 17 letniego Hakera z USA?? Za to że włamał się do NASA i im powiedział o tym i powiedział im jak powinni zabezpieczyć system aby uniknąć tego typu rzeczy a oni z nim do FBI......
Mniejsza o to. Jednym słowem nie używajcie TIBI GG :).
Nic dodac nic ująć!"...Za to że włamał się do NASA i im powiedział o tym i powiedział im jak powinni zabezpieczyć system aby uniknąć tego typu rzeczy a oni z nim do FBI......"No właśnie...pomyśleć ,że takie coś można zrobić...ja bym powiedził jeszcze ,ze Cracer działa dla pieniędzy a Hacker tylko dla wiedzy.
Jestem z rubery
14-02-2004, 19:46
:P :)) ciesze sie ze mi nie hakneli chara.
moze kiedys zhakuje jakiegos high leva :D
lukasbank
14-02-2004, 19:49
Niestety ale powstała polska grupa hakująca:
"Polish Group Hack"
Shackowali mojego kolegę.
Własnie dla pieniędzy. Kradną numery kart kredytowych i cieszą się.
Oryginalnie dodany przez Berials
Własnie dla pieniędzy. Kradną numery kart kredytowych i cieszą się.
Kto?hakerzy czy krakerzy?Jeśli mówisz o hakerach to sie mylisz.
A ja bym nie był czy nie powstała żadna grupa hackerska...napewno ktoś sie tym jush bawi i własnie łamie twoje hasło :D
Oryginalnie dodany przez Tonick
smutne ;(
hakerzy sux :(
Powiem tyle!
....::::===nO kOmEnt==::::....
Z numerami kart kredytowych chodziło mi oczywicie o Crakerów. A o moje hasło do konta się nie martw :).
Wąptie żeby się ktokolwiek interesował jakimś palkiem na 15lvl :).
15.02.2004 11:55:04 CET Killed at Level 26 by fire
15.02.2004 11:49:24 CET Killed at Level 27 by a rat
hacked craked jak kto woli ... ale to bardzo boli ;(
nie bede uzywal wiecej tibilogin :) (nacisnolmem enter i poszedl pass i log na main czata) :D
Co do key logerow w czitach to macie racje jest jednak na to sposob :) zrobcie TXT z nr konta i passem i poprostu wklejajcie do tibi nie wpisujcie...
No tak na kafejkach internetowych bardzo często "hackują" po prostu lookają się w password i gotowe :(... dlatego gram tylko na chacie :)
A u mnie w miesie yeszcze się nie spotkałem żeby w Cafe była Tibia...dawno nie byłem w cafe ,ale bez jaj....jak można grać w cafe?Ja wstaje przed 8 by sie zalogować i sobie pograć gdzieś do 12 bo potem mnie wypieprza,ale dziś był wyjątek!Grałem od 8-17...cały dzień a w między czasie zrobiłem 3 zadania z polaka :D o Tibi oczywiście pisałem :))
PS.hmmm może u nas w pracowni netowej zainstaluje Tibie?Bede sobie mlvl podnosil i rybki łowił(podobno teraz dziewczyny leceą na magów z dłuuugą wędka :)) )
Dziewczyny lecą na kase albo przedłużeeeenie tego co mamy (wiecie o co chodzi) :)
Noooo...dobrze ,ze mam wędke bo z kasą u mnie krucho...co to jest 749 gpków ,ale jak jej walne HMM albo jakiegoś umarlaka stworze lub zmienie sie w jakeś miłe stworzonko to kto wie :D
moze kiedys zhakuje jakiegos high leva Jeżeli będizesz hackował ludzi to szczerze ci życzę, żeby cie zhackowali X(
Mam pytanko: Czy jeżeli używa się MultiClienta to można dzięki temu programowi zhackowac/zkrakowac (zagmatwało mi się już) postać?
Mam pytanko: Czy jeżeli używa się MultiClienta to można dzięki temu programowi zhackowac/zkrakowac (zagmatwało mi się już) postać?
Jezeli ty/ktos uzywam mc to jest bardzo duza szansa na to ze zostaniesz zhackowany, po za tym uzywanie mc jest nie zgdne z regulamniem tibi i nie powinn sie uzywac tego typu programow. Uzywasz go jednynie na swoja odpowiedzialnosc a potem juz nikt ci nie pomoze wiec lepiej najpierw powaznie sie zastanowic przed uruchomnieniem takiego typu rzeczy.
Koniec wykladu :P
TIBIA MC zawiera pewnie keylogery.
Dr. Omader
16-02-2004, 14:45
Jeżeli już chcecie używać cheetów to musicie wiedzieć że nie tylko można kogoś okraść przez jakieś MC/TibiaGG itd. Podrzucenie trojana/kayloga to nie jest problem jak nie masz firewalla albo chociaż antyvira z auto-ochroną. On może byc wszędzie to może być nawet Tomes of Knowlege, UOSSU albo jakiś inny programik. To można wszedzie podrzucić i nawet nie skapniesz się jak nie jesteś doświadczony w kompach.
Dlatego ludzie nie pytajcie się czy TibiaGG czy tam MC ma keyloga/trojana lub coś tam innego, bo do każdego progsa można dodać jakieś śmieci.
Najlepiej nie używajcie jakiś progsów i będziecie mieli spokój. Chociaż i to pewność że was nie okradną nie da. Musielibyście schować kompa do szafy i odpiąć z sieci :P a i tak byłaby szansa że wam mole HDD zjedzą...
Całe szczęście ,że crakują postacie!! Bo Ja jusz widze co by się działo w naszej pięknej Tibi.... Koleś na 8 lvl miałby skille na jak na 90...oczywiście żartuje z tymi skilami bo info o naszej postaci jest na serverku TIBI.
RE.UP
Co?W Tomes of Knowlege?Żeby Keylogger zadziałał to musisz użyć...KLAWIATURY (by wpisać swój numer i hasło) ,a w którym momencie w Tomes of Knowlege używasz Klawiatury?No chyba ,że w Tomes of Knowlege jest keyloger a potem się nie wyłancza...a ja musze coś sprawdzić w moim kompie bo coś się wleeeeeeeecze... ?(
Matheous
16-02-2004, 19:29
Wąptie żeby się ktokolwiek interesował jakimś palkiem na 15lvl .
Nie bylbym taki pewien-moj kolega jest palkiem, wlasnie osiagnal 11 lvl...joinuje sie na swojego chara patrzy a tu respawnuje sie w swiatyni i go kicknelo(czeesto mu sie to zdarza...)Patrzy na tibia.com-a tu zginal 'on lvl 11 by a fire'...LOL bo on sie logoutnal(zanim sie pojawil w swiatyni) w dp, a to NIE KONIEC!!! Patrzy na commenta... A tu cos w stylu 'I am a lame now but one day ill kill you all' czy cos takiego...I co na to powiecie?
Dr. Omader
16-02-2004, 20:16
Oryginalnie dodany przez MicNeo
RE.UP
Co?W Tomes of Knowlege?Żeby Keylogger zadziałał to musisz użyć...KLAWIATURY (by wpisać swój numer i hasło) ,a w którym momencie w Tomes of Knowlege używasz Klawiatury?No chyba ,że w Tomes of Knowlege jest keyloger a potem się nie wyłancza...a ja musze coś sprawdzić w moim kompie bo coś się wleeeeeeeecze... ?(
Chłopcze widze że nie wiesz co mówisz... ah... patrz:
Keylogger działa w ten sposób że wystarczy że raz sobie odpalisz taki prosty pliczek z nim, podałem przykład że plik uruchamiający ToK może mieć w sobie keyloga, bo jak już wspomniałem to on może być wszędzie. Keylogger po 1 uruchomieniu już działa, siedzi sobie zamaskowany w procesach i łapie wszystko co ma łapać., uruchamia się przy uruchamianiu kompa. Można go tak skonfigurować że będzie wychwytywał konkretne akcje. Potem co jakiś ustawiony czas wysyła plik z tym wszystkim na odpowiedniego maila.
Prosze czytaj ze zrozumieniem jak napisałem że ToK może mieć keyloga to właśnie chodziło mi o to żeby podać przykład że każdy plik może być zainfekowany.Większość keylogów charakteryzuje się tym że siedzą w procesach a nie włączają sie z tibią bo pod plik tibi***** to jest ciężej komuś keyloga podrzucić. No chyba że już potrafisz sam keyloga napisać co nie jest trudne i zrobić go tak żeby sie do tibia***** dodał.
I prosze nie pouczaj mnie w tych kwestjach, bo wiem troche na ten temat.
ja wam radze tylko jedno: przeczytajcie sobie co pisza o tym na tibia.com to bedziecie wiedzieli ze nigdy i nikomu sie nie podaje swojrego kodu ani nie gran na tibi gg bo taka tibia gg ktora pobrales moze miec keyloggera i dupa juz nie masz posatci albo masz z red skullem i puste depo to po co ci to przeciez mozesz sobie rozswietlic jaskinie torchem a ilosc expa potrzebna na lvl jwest podana na stronce tibia.pl chociazby wiec po co wam ta zjeb......ana tibia gg .Jak nie chcesz byc haknietym pamietaj o tym co zem tu napisal
paops
Oryginalnie dodany przez Dr. Omader
...
Chłopcze widze że nie wiesz co mówisz... ah... patrz:
...
No chyba że już potrafisz sam keyloga napisać co nie jest trudne i zrobić go tak żeby sie do tibia***** dodał.
...
I prosze nie pouczaj mnie w tych kwestjach, bo wiem troche na ten temat.
WIEM CO TO JEST KEYLOGER ,ale czytaj dalej....
hmmm....dobra ,ale wiesz ja widze co się dzieje w moim kompie (patrze na procesy itp) więc myśle ,ze wy tak samo robicie bo to dla mnie jest normalka...więc jak widze coś w stylu Tomes of Knowlege mi działa a ja to jusz wyłączyłem to coś tu nie gra...od razu włanczam programiki wyszukujące szpiegów wraz i wychwyceniem kto i co...i wtedy jak znajdzie to pyk szybciutko zmnieniam hasło u brata na kompie usuwam keylogera i po problemie.
Ja tesz się tym interesuje i wiem co nieco o tym,a pozatym trudno yest wychwicić takie coś (numer itp) bo to przesyła w hu* i troche wiadomości...a może nie :D ale spx powiedzmy ,ze mash racje...
Przez was się zacząłem bać, że mnie zhackują!
Dr. Omader
17-02-2004, 00:06
Oryginalnie dodany przez Maciek
Przez was się zacząłem bać, że mnie zhackują!
To się ciesz bo będziesz bardziej na siebie uważał, będziesz może ostrożniejszy teraz co do progsów z neta itp.
Drobne sprostowania:
wiesz ja wiem co się dzieje w moim kompie (patrze na procesy itp)
No to powiem ci tyle że bardzo mało wiesz o kompie jeżeli tylko procesy sprawdzasz, skołój sobie jakiś dobry program do monitorowania ruchy w sieci itp. to wtedy będziesz wiedział co się dzieje na twoim kompie.Ale i tak jesteś tyle lepszy od innych że to sprawdzasz.
jak widze coś w stylu Tomes of Knowlege mi działa a ja to jusz wyłączyłem to coś tu nie gra...
No dobra ale tylko idiota dałby maskowanie keyloga pod nazwą ToK... zwykle to jest jakaś dziwna nazwa z cyferkami, albo duplikat nazwy już chodzącego procesu windowsa. Bo normalny user nawet jak już looknie do procesów i jak zobaczy taką dziwna nazwe to nie skapnie się że to jest złe tylko pomyśli że to coś z windy.
Ale jeśli nikomu nie podajecie swojego hasła, nie uzywacie programów typu tibia gg to jest abrdzo małe prawdopodobieństwo ze zostaniecie zhakowani...
POzdRaWiAM
Matheous
17-02-2004, 13:43
Ktos tu kiedys napisal o Polish Hacking Group-przeciez oni nie laza po Tibii i nie wyludzaja acc numberow no nie? Po prostu jak to fachowo napisali na tibia.pl oni 'hackuja metoda 'brute'' czy jakas inna...Na przyklad wybieraja na chybil trafil konfiguracje 6 cyfr(jedna z miliona;) i proboja zlamac haslo(metoda 'brute'?;]).
A jeszcze calkiem duza liczba osob chce miec wiecej logow na minute(2 many players online...) to ma takie samo haslo jak acc-czyli wystarczy znalezc Twoj acc number i od razu maja Twoje haslo...Zaloze sie ze twoj acc nr to pierwszy pass jaki wyprobuja:)
Najpierw odp do Dr.
ja napisałem (patrze na procesy itp ) więc wiadomo kilka rzeczy...niektóre procesy (niektóre....prawie 50%) są ukryte,więc dobrze mieć jakis program co ujawnia takie procesy i je sprawdza gdzie , jak i do czego sie odnosza...i jeszcze dobry FW<np.Zone Alarm),antyvir(tu nie mam zdania ja mam Nortona) ,i coś anty trojanki (np.Cleaner),anty dialer itp(np Ad-Adware),no i tak jak mówiłem trzeba wiedziec co i jak w naszym kompie,a co do tej nazwy to prote ,zę nie bedzie pisać koło np JESTEM PROCKIEM Z WINDY WIĘC MNIE NIE USUWAJ ....SYSTEM.... no właśnie,chyba ze da sie zrobic zeby pisąło ze to procek z systemu ale powiem tak,JA SIE NIENTERESUJE KEYLOGERAMI,mam jednego na swoim kompie bo chce wiedzieć czy mój kochany braciszek coś nie robi z moim kompem,ale to inny typ keyloga bo ten nigdzie tegonie wysyła tylko zapisuje w pliku txt.
Oryginalnie dodany przez Matheous
Ktos tu kiedys napisal o Polish Hacking Group-przeciez oni nie laza po Tibii i nie wyludzaja acc numberow no nie? Po prostu jak to fachowo napisali na tibia.pl oni 'hackuja metoda 'brute'' czy jakas inna...Na przyklad wybieraja na chybil trafil konfiguracje 6 cyfr(jedna z miliona;) i proboja zlamac haslo(metoda 'brute'?;]).
A jeszcze calkiem duza liczba osob chce miec wiecej logow na minute(2 many players online...) to ma takie samo haslo jak acc-czyli wystarczy znalezc Twoj acc number i od razu maja Twoje haslo...Zaloze sie ze twoj acc nr to pierwszy pass jaki wyprobuja:)
To prawda takiej grupy CRACKERSKIEJ nie bedzie obchodzic tibia bo wola jusz zajeba** karty kredytowe a nie numery do tibi,chyba ze jakis kolo gra w tibie i ma mozliwości.A ta metoda nazywa się BRUTE FORCE (brutalną siła) i polega na tym ze pokolei próbuje każdy ciąg liczb(liter,znaów itp) i jak się zgadza to see ya i maja twój numer(lub hasło).
Brute Force owszem znaczy :Brutalną Siłą. Ale w "Hakerskim Podziemu" oznacza sposób łamania haseł metodą "pełnego przeglądu'' czyli tak ja napisał neo sprawdzania wszystkich możliwych kombinacji cyfr,liter oraz znaków specjalnych.
Mozna komus wierzyc komus nie...
ale...
UWAGA TYCZY SIE LUDZI NA ISARZE !!!
DUREKS NIE JEST PK
Mu serio postac hackneli!!!
Czkowron
20-02-2004, 21:43
Co do HACKINGU to rzeczywiście - to ludzie którychobchodzi jedynie widza.
A co do CRACKERÓW to są to takie ********** którzy włamują się i kradną co cenniejsze zasoby.
Dalej juz nie ma co omawiać , bo ktos inny już dał pare wykładów :)
Oryginalnie dodany przez czkowron
A co do CRACKERÓW to są to takie ********** którzy włamują się i kradną co cenniejsze zasoby.
A jak cos nie jest dla nich cenne, to kasują to aby zrobic na złosc uzytkownikowi kompa na który sie włamali.
Misiek-Wariat
23-02-2004, 19:42
Jasne.Mi pare razy chakowali.
Niestety tak zdażają się takie wypadki muj kolega dzisaj zosatl 5 raz zhakowany ja neiwiem co on wyrabia ?(
Pewnie rozdaje hasła na prawo i lewo, i wierzy kazdemu co powie ze daj mi numer i hasło, wyloguj sie na chwile i będziesz w mojej gildi.
Jak dla mnie to jak nie będziesz dawał nikomu hasła i numeru to nie zostaniesz zhackowany. Ja kieyś wszedłem na tibie patzre nic nie mam w depo se myśle hack.....ale potem mi się przypomniało że kumplowi z rl dałem passy do postaci ...naszcęście mi all oddał :D:D
Pan Zeneq
29-02-2004, 21:07
hehe no pewnie ze mozna zhakowac postac najczesciej hakuja przez tibie gg niewiem jak to sie robi ale kiedys tesh zostalem zhakowany dla tego teraz jush tibi gg nieuzywam!!
Moja postac zostala shackowana a koles ktory to zrobil siedzi teraz na mainie...
Mnie tesh właśnie zhackowali!!!
I jest ********!!! Nie mam nic!!! Wszystko mi zabrali!!! Bajer!!!
X(
mnie naszczęście jeszcze nie schakowali ale bede się strzegł. Wspułczuje wam (schakowanym).
Antyvir+firewall+adaware+wylaczenie opcji wysylania maili w Outlooku+kasowanie wszystkich maili z niepewnych zrodel=minimalne prawdpopodobienstwo hacka :]
Mnie ostatni Hackneli to cos okolo 600k stracilem ;/
Termbest_pol
03-03-2004, 18:55
Nietety ale tak mi schakowali 1 konto i nie chca oddac ;(
Nie odadzom ci majom wszystko za darmola i życia nie stracili, ale walcząc morzna podnieść skile i lv więc i oni stracili. :))
Sory za off...Ale temat jest z deka szokujacy...To prawda ze hakuja postacie?!- Ja odpowiem, tka prawda :P Jeli chcecie tego uniknac slchajcie wujka u43ra co mowi zeby haslo miec w stylu 1d3h6f8l0k wtedy tylko keylogger moze cos zdzialac.
U$3r
dymusmugi
22-03-2004, 17:06
co do numerow kart - po co krasc skoro mozna je wybierac na chybil - trafil ? programiki typu [************] - wystarczy ze podajesz nazwe banku / dlugosc numeru karty i date waznosci [ :P ] i masz najbardziej prawdopodobne numery. nic dodac nic ujac..
a haslo na konto tibii.. hm.. uzywajcie kombinacji liter i cyfr wtedy teoretycznie nic wam nie grozi - prawdopodobienstwo zgadniecia hasla totalnie sie zmniejsza.. z tego co pamietam lamanie haselka 8 znakowego przy laczu 64kb/s zajmuje okolo... tysiaca godzin.. hm... zyc nie umierac... wiec - MYSLCIE przy zakladaniu haselek - i zeby nie bylo:
user - janek
pass - kenaj
lub - jas
;P takie przypadki tez sie zdarzaja ;P
Termbest_pol
23-03-2004, 08:03
Mi sie wlamal kiedys amator zabil mnie 3 razy na cycach po zanim to zauwazylem to juz on bil wszedl na stronke zmeinil haslo ale zapomnial o e-milu wykasowal mi postacie ale je sie da odkasowac a wiec szybko se nowe haslo wzilem ( na e-mila przeslali ) i git :) a kolesia do tej pory nie znalazlem :baby:
I NIC NIE ZAROMBALI :)
ancient kavu
24-03-2004, 22:37
Witam wszystkich forumowiczow!
Nie chce was martwic ale co do hakerow, cracerow to zadna ze stron nie ma racji.
Jesli chodzi o hakera to zgadzam sie z MicNeo.
Ale craker? Juz wam mowie. To oni łamią zabezpieczenia w programach komputerowych. To dzieki nim dostepne sa w internecie rozne crackii pathe do gier i programow.
A Ci co niszcza dane, czerpia korzysci materialne z takich akcji sa "krakerami".
Sa tez phreakerzy, ale oni akurat zajmuja sie telekomunikacja :)
I prosze nie mylic cracera z krakerem!!
Gumisie rulezz
27 ipreza hakerska w Wa-wie! Zapraszamy!
Na pw podam dokladny adres :)
tylko debile i n00by hakuja postacie :D
n00b
Oryginalnie dodany przez ancient kavu
Sa tez phreakerzy, ale oni akurat zajmuja sie telekomunikacja :)
Czyli dzwonieniem za darmo, darmowym łączeniem z netem itp...Ehh, przypomianają mi sie stare dobre czasy budek telefonicznych na karty analogowe teraz te chip-y wprowadzili idiotyczne i dzwonic nie mozna :).
Misiek-Wariat
28-03-2004, 07:09
Jasne ze hakujo!Ja jak mi jakos postac shakowlai zakladam se nowo.
Najlepsze zabezpieczenie aby nie shackowali postaci to.....niegrać w Tibie :]
A poważnie..
Używac TYLKO i JEDYNIE oprogramowania CIPów
Żadnych TibiaGG, Tibian Login, Tibia Proxy....
I uważajcie jak gracie w kafejkach internetowych - tam bardzo często-gesto są zainstalowane keyloggery X(
DLA WSZYSTKICH HACKERÓW - GRAJCIE SAMI LOLKI!!!!
jeżeli gra jest z byt trudna.....no cóż - nie grać!!
Real Finuko
29-03-2004, 13:56
Hakują i nic nie poradzimy:(
Oryginalnie dodany przez Real Finuko
Hakują i nic nie poradzimy:(
Mam pomysła - KILL ALL HACKER :]
Gdy używa się niedoswolonego programu , który zawieka keylogery np. Tibia Login to gdy dostanisz się do gry w oknie default wpisane są twoje hasła , więc jak tego używas to szybko zmieniaj hasła. Mi za to zhakowali postać i ogolili z wszystkiego.
głownym powodem hacków jest głupota ludzka...
wcale nie używanie tibiagg, mc itp. drugim powodem jest nadmierne zaufanie (hi winnie)... niestety trzeba pamietac "Trust no1"... wiec jak jesteś głupi (czyli nalezysz do 95% polaków grających w tibie) to cie hackna - no offence, taki juz jest ten naród ;p
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.