zaloguj się

Pokaż pełną wersje : programy wylapujace haslo

Hunter of the Destiny
15-03-2005, 16:31
Heyka, wczoraj poznalem na tibi pewna osobe, ktora byla dla mnie bardzo mila, oraz dala mi kilka fajnych przedmiotow, dzisiaj natomiast poprosila mnie abym sciagnal plik
edited
Niestety nie pomyslalem o tym wczesniej, ale czy jest mozliwe, ze jest to jeden z programikow dzieki ktoremu moglbym stracic moje haslo do tibi:/, a jak tak to czy samo uruchomienie programu mogloby spowodowac cos co moze sie przyczynic do utracenia mojego konta? Prosze o szybka odpowiedz co to jest za plik:/ Jak go wlaczylem, wystwietlilo sie okienko z malym przyciskiem minimalize. Wtedy to se pomyslalem ze to mogloby czasami pozbawic mnie dostepu do mojego konta. Tak wiec co w takiej sytuacji mam teraz zrobic, czy ejsli jestem jeszcze zalogowany, to moge cos jeszcze zrobic? Czy moze poprostu niepotrzebnie sie boje tego programiku:/
Prosze o szybka odpowiedz

p.l
15-03-2005, 16:36
usunąć jak najszybciej
zmienić hasło
nie uruchamiać tibii, nie logować się.

Po tych czynnościach dorwać dobry program na trojany, keyloggery i inne śmiecia (było o tym na forum, wystarczy poszukać), najbezpieczniej reinstall systemu, bo plik 100% po to, żeby Cię okraść.

//down
tak i koniecznie zmienić hasło i się więcej na razie nie logować, dopóki będziesz miał pewność że nie masz już keyloggera

Hunter of the Destiny
15-03-2005, 16:37
ale jak juz jeste zalogowany?
wylogowac sie?
no i czy to jest wlasnie taki programik?
i skad mialbym go usunac. Odrazu gdy go zamknalem, nie kliknalem na ten przycisk minimalize zamknalem wszystkie podejrzane procesy w menadrzeze zadan. I powiedzialem tej osobie ze programik cos u mnie nie dziala:/

Hallabard
15-03-2005, 16:40
Bardzo możliwe iż jest to jeden z Trojanów. Są programy w których ustalasz kontakt z trojanem (np. mail), funkcje, opcje ukrycia w menagerze windows, folder zainstalowania pliku (autostart, windows), zmiana nazwy (np. moje zdjęcia) itp. I przy konfigurowaniu a następnie zatwierdzeniu konfiguracji tworzy się plik "server" z rozszerzeniem "***** o danej nazwie. Gdy "kolega" podaje Ci plik server i go otworzysz to tworzy się w danym katalogu trojan. Można mu podawać polecenia typu "#keylogger on" w wiadomym celu, " #del " komenda ta kasuje dany plik itp, itd. Te trojany wykrywa i usuwa Norton 2004 i Norton 2005, Kaspersky Antyvirus, i chyba Panda nowa

@Down

Mylisz się, bardzo prosto jest zrobić trojana. Trzeba mieć byle jakie pojęcie o programie Delphi 5.0. Wiele osób tworzy własne trojany i keyloggery. Najlepiej zrób reinstalkę systemu. Albo przeskanuj kompa programem Ad-aware. Z keyloggerem można grać w Tibię bez większego ryzyka hacknięcia. Wystarczy napisać w notatniku swoje pasy i nadać jakiś tytuł niezwiązany z tibią. Następnie na zasadzie kopiuj/wklej logować się do Tibii. Keylogger zapisywałby wtedy "CTRL+C, CTRL+V".

Hunter of the Destiny
15-03-2005, 16:42
mks vir tego nie wykryl i nie zidentyfikowal. No chociaz mam na dysku jednego trojana niewykrywalnego przez antyviry:P Wlasnej produkcji, ale wydaje mi sie, ze w innych krajach nie pisza wlasnych trojanikow na wlasna potrzebe. Tak wiec co mialbym teraz zrobic:/?

Albo jak sprawdzic czy jest to nadal uruchomione, lub podajcie jakis port przez ktory sie to laczy, to sprawdze netstatem czy ejst to polaczone

Mikhalov
15-03-2005, 16:53
Mylisz się, bardzo prosto jest zrobić trojana. Trzeba mieć byle jakie pojęcie o programi Delphi 5.0. Wiele osób tworzy własne trojany i keyloggery. Najlepiej zrób reinstalkę systemu. Albo przeskanuj kompa programem Ad-aware. Z keyloggerem można grać w Tibię bez większego ryzyka hacknięcia. Wystarczy napisać w notatniku swoje pasy i nadać jakiś tytuł niezwiązany z tibią. Następnie na zasadzie kopiuj/wklej logować się do Tibii. Keylogger zapisywałby wtedy "CTRL+C, CTRL+V".

hehe dobre dzięki za podpowiedź.
Ja tez mam chyba keylogera X( usuwalem niby ale wole być przezorny.
Juz mi shackowali knajta na 15 (nawet sie na niego polasili)
A czy norton 2005 usuwa takie gówienka??

Hunter of the Destiny
15-03-2005, 16:54
Mylisz się, bardzo prosto jest zrobić trojana. Trzeba mieć byle jakie pojęcie o programi Delphi 5.0. Wiele osób tworzy własne trojany i keyloggery. Najlepiej zrób reinstalkę systemu. Albo przeskanuj kompa programem Ad-aware. Z keyloggerem można grać w Tibię bez większego ryzyka hacknięcia. Wystarczy napisać w notatniku swoje pasy i nadać jakiś tytuł niezwiązany z tibią. Następnie na zasadzie kopiuj/wklej logować się do Tibii. Keylogger zapisywałby wtedy "CTRL+C, CTRL+V".
Tak sie sklada ze znam sie troche na programowaniu i wiem, ze aby trojan dzialal musi sie dodac do rejestru lub autostartu. Natomiast z tego co mi wiadomo trojanem pear to pear(ja posiadam takowego(tego swojego:P)), nie mozna wejsc do innej sieci, oraz serwer musi byc caly czas wlaczony. Tak wiec, czy takowa osoba mogla by sie ze mna polaczyc jesli jeste w sieci lokalnej:/? Co mialbym teraz na szybcika zrobic. Nie wylogowujac sie z tibi zmienilem haslo jakby co. Czy moje haslo tymczasowo jest bezpieczne? Jesli tak, to wyloguje sie z tibi i gruntownie sprawdze dysk, czy cos sie u mnie nie zagniezdzilo:/

No ja mam sorcera na 9:P, a ta osoba dala mi za free battle hammera, obiecala dragon hammera, zabilismy razem, z jej qmplami kogos kto zabil jednego z moich qmpli, oraz razem chodzilismy zabijac potworki, dostalem nawet 100gp na zakup jednego czaru;).
Nie da sie jakos sprawdzic co to jest za plik(ten do ktorego podalem linka):/

Tak wiec poradzcie na szybcika co powinienem w pierwszej kolejnosci zrobic:/ Wylogowac sie z gry, czy moze zostac zalogowanym:/? itp itd

mateusz_15
15-03-2005, 17:26
niby mam bana za pkt na forum, no ale coz zrobilem nowe konto aby Ci pomoc xD no wiec tak wchodzisz na ten link dajesz zapisz jako: i zapisujesz go jako nazwijmy to plik "xxx" otwierasz go w podgladzie otworzy sie i bedziesz mial rozne komendy; mowisz ze znasz sie troche na programowaniu to chbya bedziesz je rozumial :) wyszukujesz wiersz gdzie bedzie napisane mniej wiecej cos takiego: "save to: i tutaj np. C:/document filles/piosenka*****" no i to jest wlasnie ten program (tu:keyloger) usuwasz ten plik i juz pozbyles sie swojego problemu, a jesli jeszcze sie boisz to przeinstaluj windows/linux czy co tam masz.

Luckq
15-03-2005, 17:36
A czytałeś TEN (http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=23946&page=1&pp=10) poradnik? Od siebie polecił bym jeszcze program o nazwie BitDefender.

PS: Wystarczy napisać w notatniku swoje pasy i nadać jakiś tytuł niezwiązany z tibią. Następnie na zasadzie kopiuj/wklej logować się do Tibii. Keylogger zapisywałby wtedy "CTRL+C, CTRL+V". Większość keyloggerów potrafi 'podglądać' schowek.