Pokaż pełną wersje : Kto powinien rządzić w Polsce?
Chce poznać wasze zdanie w tej sprawie. Wiem, że temat trudny, (co dla niektórych) ale w końcu trzeba zdecydować kto powinien nami rządzić. Osobiście oddaje głos na PO.
hmmm..... Ja sądze, że kto by nie rządził i tak będzie źle :) Tak to jest ;) A najlepiej będzie jak Lepper będzie rządził (joke!) :D
Chce poznać wasze zdanie w tej sprawie. Wiem, że temat trudny, (co dla niektórych) ale w końcu trzeba zdecydować kto powinien nami rządzić. Osobiście oddaje głos na PO.
Rzadzic powinien ten, kto bedzie mial najwieksze poparcie spoleczenstwa.
Samoobrona! Nie podoba im sie taki system :), nich stworzą swój
a wtedy nawet z tibii nic nie zostanie, nałorzą podatek 22%na wszystkie mmorpg(dobrze napisalem skrót?) i bedzie spox; liczba graczy polskich z pacc zmaleje i polacy beda miec mniejszy wpływ o przyszłości tibii(chodzi o sondy na tibia.com)
Dlatego chciałbym poznać wasze(również twoje) zdanie.
ja se moge glosować ale nikt nie jest wart (z tych partii) mojego cennego głosu :P
A i przytocze pewnego słynnego (napewno słyszeliście) niemca K.Marksa:
"Im więcej parti, tym więcej kłopotów"
K.Marks
A PO to s****iele nie rozumiem czemu ludzie tak i chwala...?
Dlatego chciałbym poznać wasze(również twoje) zdanie.
Hm...niestety, na polityce sie nie znam. Jedyne, o czym slyszalem, to samoobrona, ale glosujac na nia zostaniemy nacjonalistami, anty-unijnym panstwem + tylko chrzescijanstwo, wszystko inne jest zle! Glosuje na Unie Wolnosci (czyli UW).
she_devil
15-03-2005, 22:18
Wiecie moim zdaniem kazdy z nich by sprawował dobre rzady gdyby nie władza...
Dan the Automator
15-03-2005, 22:30
Zagłosowałem na PO, bowiem ich program jest najmniej radykalny ;-) Na drugim byłby PiS, trzecie(od biedy...) UW. Na pal wędrują LPR (w pierwszej kolejności!!!), SLD (won!) i Samoobrona (kurcze, ale znów obrady sejmu staną się nudne :<).
btw - ktoś będzie głosował na którąś z dwóch nowych partii? ;-) Tej "Demokratów" i tej od x.Rydzyka ;P?
Zagłosowałem na PO, bowiem ich program jest najmniej radykalny ;-) Na drugim byłby PiS, trzecie(od biedy...) UW. Na pal wędrują LPR (w pierwszej kolejności!!!), SLD (won!) i Samoobrona (kurcze, ale znów obrady sejmu staną się nudne :<).
btw - ktoś będzie głosował na którąś z dwóch nowych partii? ;-) Tej "Demokratów" i tej od x.Rydzyka ;P?
Chodzi ci o partie maryja? xD
$corcerer
15-03-2005, 23:16
POPiS :>
SLD powinno być zdelegalizowane, a ludzi z Samoobrony powinni rozstrzelać. Rydzyka na pal. LPR mógłby być, żeby nasza koalicja na laurach nie usiadła :>
poniewaz mam troszke wiecej lat niz wiekszosc ludzi na forum,wiec sie pomadrze... poniewaz jeszcze dosc dobrze pamietam jak SLD dochodzilo do wladzy wiec powiem Wam jedno,oni wtedy sie zupelnie nie roznili od obecnej PO a powiem wiecej wsrod szeregowych ludzi tej partii jest wielu bylych sldowcow. a jesli do wladzy dojdzie PO,no coz nie wiem czy pamietacie kto zakladal ta partie,ale chetnie przypomne:Olechowski [startowal takze na prezydenta],bardzo madry i stonowany czlowiek,nic na "hurrrrrrrrrrrra" tylko staral sie wszystko przemyslec,Plazynski,wtedy jeszcze marszalek[albo wice] sejmu,takze czlowiek bardzo madry i stonowany,charakterystyka podobna do Olechowkiego,Tusk,ktorego zawsze uwazalem za oszoloma ale mialem nadzieje ze tamci dwaj go przytemperuja. a teraz?? no coz ani Olechowkiego ani Plazynskiego juz w PO nie ma,zostal Tusk,dobral sobie oszoloma Rokite ktory poki co duzo gada a jeszcze nigdy nic nie zrobil[mial jakis udzial przy Okraglym Stole,ale chyba nie za duzy] ale ktory byl juz przynajmniej w 4 partiach. jezeli doliczymy do tego ze przyszly rzad PO bedzie tworzyla razem z PiS-em to juz mamy ogrom tej tragedii. nie wiem czy sie tym interesujecie ale PiS poki co wszystko chce miec w uchwalach itd,a polskie prawo jest juz i tak dostatecznie s*******one[przepraszam za slowa ale inaczej tego nie umiem opisac] i zagmatwane,a ja uwazam ze dzieki nim bedzie jeszcze gorzej.a poza tym bracia Kaczynscy nienawidza wszystkiego i wszystkich co mieli jakikolwiek zwazek z komuna,co takze nie jest zdrowe.ogolnie ja bardzo licze na jakas [ZDROWA!!!!]partie centrolewicowa lub centrowa. no ale pomarzyc kazdy se moze...
tak na marginesie z tu wymienionych partii to chyba najbardziej toleruje SDPL
Ostatnio zaskoczyły mnie startowania Religi na prezydenta, no w sumie, może on coś w tym kraju zmieni <omg>... co do partii: to chyba SLD.
@Up
Ty chyba masz 5 lat. Jak nie mniej...
@Topic
PO albo PiS, trzecie byłoby PSL. Ale dobrze, że ja nie mam 18 lat bo nie za bardzo wiem co lepsze PiS czy PO. ;P
@up
Ostry92 chyba żartował nie widzisz tego "<omg>"??
@topic
SLD, członkowie tej partii, wnoszą chyba najwięcej do sejmu i ogółu, poza tym, jakoś mam do nich zaufanie.
she_devil
16-03-2005, 07:13
trzecie(od biedy...) UW
Unia Wolnosci? NIEEEEEEEE... tylko nie Smółko.
Baron Kaldrick
16-03-2005, 08:54
ANARCHIA! PRECZ Z RZĄDEM!
A jeśli już... To SLD.
Nightwalker
16-03-2005, 15:27
SLD? Nie to sux hardly. Nigdy w ogóle nie lubiłem lewaków, a tym bardzeij lewaków złodzieji(co nie oznaczy że prawicoców złodzieji lubie). Ponadto zamiast zrezygnować to ci sie ostro trzymają i wyżerają z koryta póki jeszcze mogą.
Jak już to bym głosuję na PiS. Jakoś lubie ich.
Bądzmy ludźmi i dajmy nakraść innym! Sld już wystarczająco dużo nakradła ;]
Liga Polskich Rodzin (LPR). Ale się odcinam od RM, Rydzyk miał dobry pomys, ale wykonanie jest złe. CHyba nie ma takeigo kraju w którym partia rządząca, po końcu kadencji, nie wchodzi (lub z wielkim trudem) do sejmu. Wszytkie partie ponieraż już rządziły po 89r. (PO-PiS jako AWS - bo z AWS jest duża część PO-PiSowców). Niestety, LPR raczej nie wygra zbliżających się wyborów. Ale jest szansa na wynik 15-20%. Zobaczymy za 4 lata, co zrobni na nami (Polską) PO-PiS.
Ja tam jestesm za SLD. Jakoś mam do nich zaufanie i ogolnie lubie ich. A co do PO, to według ,mnie to jest stare AWS, tylko ze zmieniona nazwa. A jak pamietamy partai ta rzadzila w latach 97-01 i jakos nikomu to sie nie podobalo..
Ghost Nieudany
16-03-2005, 16:09
Kto powinien rządzić w Polsce?
JA.
A tak poważnie, to PO... Najsensowniejszy i najmniej radykalny plan mają.
A zresztą, wszyscy to i tak zbóje i złodzieje. ;P
definicja parti :
partia(łac.)społeczna grupa, ugrupowanie, stowarzyszenie oraz greckie partezon(gre.)element demokracji
Chyba 99% z was tego nie wiedzialo nie ? :P
Imprezowy Chłoptaś
16-03-2005, 16:12
Jasne ze dobo powinien rzadzic polska, by wywalil noobow, i tyle 8o 8o 8o 8o A tak btw, to wedlug mnie roman giertych badz walesa.
@up
@topic
SLD, członkowie tej partii, wnoszą chyba najwięcej do sejmu i ogółu, poza tym, jakoś mam do nich zaufanie.
Dobrze, że to są tylko twoje poglądy : )
W Polsce powinienem rządzić ja. Powinna zostać wprowadzona monarchia, jak za starych dobrych czasów :P
Ale cóż... Demokracja w Polsce to porażka. Trzeba żeby prawa osoba wzięła rządy w swoje ręce
No ale poważniej: PiS wygląda na jedyną rozsądną partię.
Jasne ze dobo powinien rzadzic polska, by wywalil noobow, i tyle 8o 8o 8o 8o A tak btw, to wedlug mnie roman giertych badz walesa.
Ufam, że z tym Giertychem to żart...
Ja [w sondzie] zagłosowałem na PO. Moim zdaniem to najbardziej 'uczciwa' partia. SLD - nigdy ;[.
skasujcię tego posta obywatelu mod, plx plx plx plx plx plx !!!!11111razraz
@imprezowy chloptas
zapisz sie do młodziezy wszech polskiej , ot moze pomozesz giertychowi chociaz wedlug mnie nie byl by najlepszym...prezydentem.
@topic
Religa roxx 8o
Lolz...
Jak widzę niektóre posty tutaj to mi sie autentycznie żyć odechciewa...Giertych na prezydenta? ROTFL jak widzę tych dresiarzy w tej ich młodzieżówce zwanej młodzieżą wszechpolską to utwierdzam się w przekonaniu, że ta partia ma zapędy na bycie nacjonalistyczną hehe.
Druga sprawa to SLD. Jak widzę posty, w których mówią (na szczęscie to głównie dzieciarnia gówno o tym wiedząca) że do SLD mają zaufanie to się pochlastać można. Przecież większość ostatnich afer była właśnie z SLD w roli głównej, wystarczy wspomnieć tylko o tej hecy z (pożal się Boże) prezydentem wywodzącym się przecież z SLD.
IMHO w Polsce powinna żądzić PO (i wszystko wskazuje na to że tak będzie).
Dan the Automator
16-03-2005, 21:45
@imprezowy chloptas
zapisz sie do młodziezy wszech polskiej , ot moze pomozesz giertychowi chociaz wedlug mnie nie byl by najlepszym...prezydentem.
Nie, ale fuhrerem byłby świetnym <_<
oko saurona
16-03-2005, 22:01
jedyne czego bym chcial dla polski to zeby zadzili8 nia ludfzie uczciwi, ktorym zalezy na naszym wspolnym dobru. a nie zeby sie nachapac przy korycie, nakrasc ile sie da, naskladac obietnic, a reszte miec w dupie. tak tak, mowie tu o sld. swego czasu w kampani wyborczej obiecywali przesuniecie wyborow z jesieni na wiosne. i co? GOWNO. teraz gdy widzxa ze ich kleska jest nieunikniona chca jak najdluzej zostac przy wladzy aby jeszcz tych kilka diet odebrac... i jeszcze glupie ustawy ze posel w wiezieniu dostaje polowe wynagrodzenia. wielki ROTFL. niby jak on swoja funkcje spelnia? bo jest ***anym poslem to mu wszystko wolno? powinni go od razu skreslic z listy -.-
swoja droga ciekawe ze takie zeczy dzieja sie ty;lko w polsce. gdzie indziej pozbywaja sie czlonkow parti gdy padnier na nich choc cien podejzen, w obawie przed starta zaufania. a w polsce dzieki naszej wspanialej demoracji ludzie maja w dupie czu ta parta jest skorumpowna czy nie. glosuja na dana partie bo tak, bo tak glosuje mama/tata, bo wciskaja jakas kielbase przedwyborcza. gdybysmy nie glosowali na jakich aferzystow/przestepcow/debili to polska byla by o wiele lepszym panstwem do zycia. i juz nie mowie ze zamienila by sie w raj, ale na pewno bym sie nie obawial ile zdefrauduje polityk w kolejnej, nowo wyjawionej aferze, a ktora afera sie wlasnie przedawnia -.- (patrz fozz, w ktory zamieszane bylo oczywiscie sld)
to tyle moich dywagacji na ten temat
a moj glos oddaje na po, mam jakies zaufanie do tych ludzi, tusk to mojej matki przyjacilki kuzyn, tak wiec wierze mu
W Polsce do głosu dopuszcza się zbyt dużo debili. Przed urną powinien być krótki test inteligencji. Nie przechodzisz - nie głosujesz. Demokracja w tym kraju nie ma zastosowania. To, do czego narazie doprowadziła to tragedia. Z istenijących partii w ostateczności byłbym skłonny głosować na PO, ale chyba wolałbym nie głosować. Reszta to nic nie warta banda oszołomów. Miller - wydawał się poważnym człowiekiem, a tak naprawdę to ściął nas wszystkich w dupę. Do wszystkich partii prawicowych i chrześcijańskich mam wstręt. Nie mieszajmy religii z polityką. A rządzić nie powinna władza centralna, tylko lokalna władza wybierana przez społeczeństwo a z niej wybierani reprezentanci. Zbiór projektów ustaw byłby zatwierdzany w okręgach wyborczych, a ustawy budzące kontrowersje byłyby zatwierdzane przez referendum. Zgłaszaniem pozycji do poprawy zajmowałaby się komisja praw obywatelskich. Ehhh, marzenia....
Kto z Was lubi A.Leppera? 8o 8o
W polsce powinna być Anarchia.zagłosowałem na samoobronę bo jestem ciekawy jak Polska potem by wyglądała
Van Wojskowy II
17-03-2005, 15:22
/edit/
(ciach)
nie chce byc niemily ani nic takiego,ale ciesze sie za znaczna wiekszosc z Was nie ma prawa wyborczego...
@ oko saurona w fozz byli chyba zamieszani bracia Kaczynscy... czyli przyszli wspolrzadzacy z "cudowna" PO.czyjes informacje sa lekko lewe?
a tak poza tym moi mili zastanowcie sie za czyich rzadow dzial sie najgorszy syf? zapewniam Was ze nie za rzadow SLD tylko za AWS-u,a teraz popatrzcie sie kto jest w obecnej PO i PiSie i powiedzcie mi ze to nie jest AWS-reaktywacja. i jeszcze jedno najwazniejsze,jesli nawet nie bede zadowolony z tego ze PO bedzie rzadzic to mam nadzieje ze wprowadza w zycie jednomandatowe okregi wyborcze,juz za to bede im niezwykle wdzieczny,no coz ale doswiadczenie mnie uczy ze sie tak nie stanie.obym sie mylil
she_devil
17-03-2005, 16:09
@sche_devil
LOL wiesz co powiedziałaś?
Żeby rządzić trzeba być u władzy lol a to co ty powiedziałaś jest nie logiczne ale mniejsza z tym.
Chodzi o to, że władza przewraca w głowie chopie.
Nie ma już koalicji SLD-UP
LOL żeby nie było tej koalicji to by każde głosowanie kończyło się porażką SLD. Póki Sld i up głosują tak samo i się zgadzają to koalicja jest
Dobo kandydujesz na prezydęta? Moge prowadzić kampanie? :>
Najpierw naucz się pisać bo zdaje mi się, że prezydęt nie pisze się tak :P
$corcerer
17-03-2005, 17:38
@ oko saurona w fozz byli chyba zamieszani bracia Kaczynscy... czyli przyszli wspolrzadzacy z "cudowna" PO.czyjes informacje sa lekko lewe?
a tak poza tym moi mili zastanowcie sie za czyich rzadow dzial sie najgorszy syf? zapewniam Was ze nie za rzadow SLD tylko za AWS-u
A komisje śledcze śledzą oczywiście sprawy AWS-u. I to kierownictwo AWS było grupą trzymającą władzę. Jasne. Miller i Kwachu są czyści, to tylko ta ******* propaganda sprawia, że każda komisja śledcza chce się z nimi spotkać.
n/c
Ehhh.. Mogę się wypowiedzieć..w końcu w ostateczności pisze w tym roku maturę, prawo wyborcze mam, a moim wymażonym kierunkiem jest politologia..czekałem na topic związany z polityką i chętnie popostuje z kimś o odmiennym zdaniu...
W moim mniemaniu najlepszym rządem byłby rząd stworzony przez PO, dlatego też na nich będę głowował. Jest to centro prawicowa partia, która ma w swoim szeregu wielu prawych ludzi (z Donaldem Tuskiem i Janem Rokitą na czele).
Ktoś wcześniej napisał, iż najlepsze jest SLD... n/c nie widzisz co się dzieję w Polsce? Wszystkie afery....SLD.... a osobą której nie cierpie jest Oleksy...zakłamany komuch...nie potrafi przyznać się do współpracy z SB, odwołując sie od kolejnych wyroków sądu lustracyjnego...moim zdaniem powinien już dawno przyznać się do tego i odejsć w cień życia politycznego.
Ktoś napisal że Miller był dobrym premierem..do opisu Millera mam tlyko jedno słowo CYNIK! Wspaniały aktor i tyle...
W Polsce lewica jest tylko i wyłącznie zlepkiem starych ubeków sbeków i innych komunistów. Psuli Polskę przez szereg lat, zabijali Polaków (tak tak , zabijali... wysyłali na studentów wojsko , milicje ...)a teraz chcą jeszcze nakraść, wyssać Polskę do granić wytrzymałości, doprowadzić ją do ostateczności...
Nie mogę jeszcze przeboleć 2 hasel, mowionych przez prolewicowców:
"Balcerowicz musi odejść" i "Za komuny było lepiej"... to są najwieksze oszczerstwa II RP.
Czekam na jakieś sensowne odpowiedzi, chętnie podyskutuję.
Pozdro dal SHE-DEVIL ;) pamiętasz mnie jeszcze najdoroślejsza 12 latko jaką znam?
A komisje śledcze śledzą oczywiście sprawy AWS-u. I to kierownictwo AWS było grupą trzymającą władzę. Jasne. Miller i Kwachu są czyści, to tylko ta ******* propaganda sprawia, że każda komisja śledcza chce się z nimi spotkać.
n/c
czytaj wszystki posty... napisalem ze bardzo sie na nich zawiodlem kilka postow wczesniej.ale nie uwazam zeby tak bardzo spier*** ta Polske.taka jest prawda bo nie wiem czy wiesz ze to wlasnie ten skorumpowany rzad wprowadzil nas do UE i dzieki temu rzadowi sie otworzylismy na Europe.I jeszcze jedno,popatrz sobie kiedy padly najwieksze zaklady przemyslowe w Polsce [odp za AWS-u],a te ktore nie padly zostaly wprowadzone w niesamowite dlugi,bo nie bylo redukcji zatrudnienia[co jest niestety zlem koniecznym w procesie transformacji]. I jestem pewnien ze przez wlasnie ten caly "kochany" AWS padlo obecnie bardzo wiele zakladow,bo niestety z takimi dlugami nie da sie utrzymac za dlugo.I jeszcze jedno,nie wiem czy wiesz co przynosi najwieksze straty w Polskiej gospodarce[odp gornictwo].AWS nawet nie ruszyl tego problemu,a za czasow zlego SLD zostalo wypier*** cala masa gornikow[zlo konieczne jak juz pisalem] i dzieki nim wlasnie Polska ze 2 lata temu sprzedala pierwsza tone wegla z zyskiem[tak,zgadza sie,wczesniej doplacalismy do kazdej tony wegla ktora sprzedawalismy,absurd??]. I powiem I chce Ci powiedziec dlaczego AWS nic nie robil.AWS byl bardzo silnie zwiazany ze zwiazkami zawodowymi,ktore oczywiscie nie zgadzaly sie na zwolnienia.I dochodzilo do takich absurdow ze wychodzili zwiazkowcy na ulice z Marianem Krzaklewskim na czele,aby protestowac przeciwko rzadom AWS-u,a w tym rzadzie szefem i szara eminencja byl nie kto inny jak Marian Krzaklewski.
jeszcze raz powtorze,nie bronie SLD bo akurat znacznie bardziej podoba mi sie SDPl,bo tam sa ludzie ktorzy jak na Polska scene polityczna malo krzycza a troszke wiecej robia[co widac po ich sondazach,w Polsce jak nie krzyczysz to znaczy ze masz cos do ukrycia].to tyle
W Polsce lewica jest tylko i wyłącznie zlepkiem starych ubeków sbeków i innych komunistów. Psuli Polskę przez szereg lat, zabijali Polaków (tak tak , zabijali... wysyłali na studentów wojsko , milicje ...)a teraz chcą jeszcze nakraść, wyssać Polskę do granić wytrzymałości, doprowadzić ją do ostateczności...
Nie mogę jeszcze przeboleć 2 hasel, mowionych przez prolewicowców:
"Balcerowicz musi odejść" i "Za komuny było lepiej"... to są najwieksze oszczerstwa II RP.
po kolei. 2 fakty:jaka lewica BYLA[ta co atakowala studentow] i jaka jest [jestem studentem i jakos nikt z policjantow mi za to poki co w morde nie dal]. nie myl tych dwoch pojec,bo teraz mozemy stwierdzic ze Giertych to Hitler a Rokita to to Margarete Tatcher [obydwoje maja kobiece imona :p ],tylko ze Rokicie brakuje jaj w stosunku do tej pani,ale mniejsza o to.
a z tego co mi sie wydaje to przede wszystkim prawicowcy wykrzykuja te hasla o ktorych mowisz[no i jeszcze robole].no nie jestem prawie pewien bo przeciez ulubione haslo prawicowcow[nie twierdze ze wszystkich,ale tej mniej inteligentnej czesc] jest "Balcerowicz-Zyd"
Lolz...
Jak widzę niektóre posty tutaj to mi sie autentycznie żyć odechciewa...Giertych na prezydenta? ROTFL jak widzę tych dresiarzy w tej ich młodzieżówce zwanej młodzieżą wszechpolską to utwierdzam się w przekonaniu, że ta partia ma zapędy na bycie nacjonalistyczną hehe.
Druga sprawa to SLD. Jak widzę posty, w których mówią (na szczęscie to głównie dzieciarnia gówno o tym wiedząca) że do SLD mają zaufanie to się pochlastać można. Przecież większość ostatnich afer była właśnie z SLD w roli głównej, wystarczy wspomnieć tylko o tej hecy z (pożal się Boże) prezydentem wywodzącym się przecież z SLD.
IMHO w Polsce powinna żądzić PO (i wszystko wskazuje na to że tak będzie).
Gadziu...
nie mył Młodzieży Wszechpolskiej i Ligi Polskich Rodzin. To są dwie oddzielne rzeczy. To, że niektórzy (podkreślam niektórzy) robią karierę polityczną w szeregasz LPR,to jużzależy tylko od nich. MW ma własne władze, statut, sąd koleżeńsaki. Polażmi to w Młodych Demokratach i innych "młodzieżówkach" prtii. Władze i MW i LPR ztanowczo odcinają się od siebie. MW powstało w 1922r. (choć za czasów PRl nie działala, reaktywowana 1989r.) , zaś LPR w 2001r., mała różnica czasu...
@ ketsok
radzę idź na politologię. Mój brat to studiuje. Dzięki temu przedmiotowi można wytłumaczyć różne reczy dziejące się w państwach. Tylko zależy gdzie idziesz (uniwerek).
taka jest prawda bo nie wiem czy wiesz ze to wlasnie ten skorumpowany rzad wprowadzil nas do UE i dzieki temu rzadowi sie otworzylismy na Europe.
No tak..SLd bardzo sprawnie (ironia) kontynuowała rozmowy dotyczące wstąpienia do Unii rozpoczęte przez Buzka (buuu..zonk 1:0 dla mnie)
I jeszcze jedno,popatrz sobie kiedy padly najwieksze zaklady przemyslowe w Polsce (odp za AWS-u)
no tak.. bo wszystkie nierentowne zakłady które przedAWueSowska władza PRLu trzymała tylko po to, zeby aby wysyłać kase do Rosji zostały rozwiązane, padły śmiercią Czystego Kapitalistycznego rynku...(buuu..zonk 2:0 dla mnie)
a te ktore nie padly zostaly wprowadzone w niesamowite dlugi,
Długi to akurat narobił Gierek (komuch...)do tego momentu, każdy Polak płaci od każdego swojego zarobionego grosza 20% aby spłacać długi, których narobił Gierek...Wałęsa, (jak wiesz powiązany z AWS) umożył 40% długów (dzieki rozmową z innymi rządami) - (buuuuu...zonk.. 3:0 dla mnie)
bo nie bylo redukcji zatrudnienia[co jest niestety zlem koniecznym w procesie transformacji].
Po przejęciu władzy przez AWS zaczęto powoli redukować zatrudnienie..wiesz cos tałoby się gdyby na raz zwolniono 2-4 miliony pracowników??gratuluje...no..pewnie trza było to zrobic..bravo dla pana (4:0 dla mnie)I jestem pewnien ze przez wlasnie ten caly "kochany" AWS padlo obecnie bardzo wiele zakladow,bo niestety z takimi dlugami nie da sie utrzymac za dlugo.
Taaaa...twoim tokiem myślenia AWS zniszczył polskie zakłady bo polski nrynek otworzył się na tzw gospodarke wolnorynkową.....zakłady padły, bo nie były przystosowane do szukania same sobie rynku zbytu (no bo po co miałyby szukac, kiedy za PRL był jeden jedyny rynek zbytu, który brał wszystko jak leci - Rosja) - (czyżby 5:0??)I jeszcze jedno,nie wiem czy wiesz co przynosi najwieksze straty w Polskiej gospodarce[odp gornictwo].AWS nawet nie ruszyl tego problemu,
No może dlatego, iż AWS zajęty był reformą rolnictwa, szkolnictwa, służby zdrowia?? (tą ostatnią oczywiscie z***.ało SLD, bo keidy kasy chorych zaczynały stawac na nogi to SLD dorwał sie do władzy i roz.pierd.olił je, tworzac fundusz zdrowia który kuleje...)--(next punkt dla mnie?)a za czasow zlego SLD zostalo wypier*** cala masa gornikow[zlo konieczne jak juz pisalem] i dzieki nim wlasnie Polska ze 2 lata temu sprzedala pierwsza tone wegla z zyskiem[tak,zgadza sie,wczesniej doplacalismy do kazdej tony wegla ktora sprzedawalismy,absurd??].
ojj super..wiesz...bo jesli kopalnie miały długi stworzone przez PRL to trudno było zarabiać... (7:0) I powiem I chce Ci powiedziec dlaczego AWS nic nie robil.AWS byl bardzo silnie zwiazany ze zwiazkami zawodowymi,ktore oczywiscie nie zgadzaly sie na zwolnienia.
No wiesz...dziwne jest wiesz co?nie wiesz coz naczy AWS? akcja wyborcza solidarnośc..a czym jest solidarność? związkiem zawodowym,k ktory jako jedyny przeciwstawil sie komunie...dziwne by było gdyby AWS sie od nich odciął..nie sądzisz?
jeszcze raz powtorze,nie bronie SLD bo akurat znacznie bardziej podoba mi sie SDPl,
hmm..SDPL jesli bys nie wiedzial stworzyli członkowie SLD którzy jak szczóry uciekli z tonącego okretu SLD, aby nie zatonąć razem z nim i dorwać się jeszce do władzy i doic Polaków.(ehh juz straciłem rachubę)
a na koneic jeszcze to:
jaka lewica BYLA[ta co atakowala studentow] i jaka jest [jestem studentem i jakos nikt z policjantow mi za to poki co w morde nie dal]. nie myl tych dwoch pojec,
mój drogi..to była ta sama PRL...ta samiuśka....
@re UP UP - nie widziałem Twojego posta wcześniej..właśnie myśle o politologii, tylko jedyny minus - egzamin z historii...wybiore chyba jednak geografie..albo dziennikarstwo (choć tam tez need hista).. jak oceniasz moją wiedzę polityczną?:D
Jak widać Platforma Obywatelska ma największe poparcie wsród ludzi. Demokracja plx. Też na nią zagłosowałem
$corcerer
17-03-2005, 20:23
Dzięki Ketsok
Ze swojej strony dodam jeszcze, jak genialnie postąpiło SLD dokonując ponownej centralizacji służby zdrowia (NFZ). Były kasy chorych, były pewne perturbacje, było nieźle. Teraz mamy NFZ, a pan minister Zdrowia przyznał kiedyś w wywiadzie dla Panoramy, że przydałaby się decentralizacja tego. No to przepraszam bardzo, ale co oni wyrabiają?
BTW
SkroićLudziDoszczętnie - coś w tym jest :>
Dzięki Ketsok
Ze swojej strony dodam jeszcze, jak genialnie postąpiło SLD dokonując ponownej centralizacji służby zdrowia (NFZ). Były kasy chorych, były pewne perturbacje, było nieźle. Teraz mamy NFZ, a pan minister Zdrowia przyznał kiedyś w wywiadzie dla Panoramy, że przydałaby się decentralizacja tego. No to przepraszam bardzo, ale co oni wyrabiają?
NP $orc... chce tylko powiedzieć , iż to również uwzględniłem w swojej wypowiedzi No może dlatego, iż AWS zajęty był reformą rolnictwa, szkolnictwa, służby zdrowia?? (tą ostatnią oczywiscie zje.b.ało SLD, bo keidy kasy chorych zaczynały stawac na nogi to SLD dorwał sie do władzy i roz.pierd.olił je, tworzac fundusz zdrowia który kuleje...)--(next punkt dla mnie?)
nie wiem czy wiesz ze to wlasnie ten skorumpowany rzad wprowadzil nas do UE
Szkoda, że tylko wprowadził, bo nie powiem kto zaczynał negocjacje z UE
dzieki temu rzadowi sie otworzylismy na Europe.
Mówisz o wschodniej europie bo nie jaże??
I jeszcze jedno,nie wiem czy wiesz co przynosi najwieksze straty w Polskiej gospodarce[odp gornictwo].AWS nawet nie ruszyl tego problemu,a za czasow zlego SLD zostalo wypier*** cala masa gornikow.
No nie moge. Ile SLD wpompowała pieniędzy w te p****** górnictwo?? Człowieku oni je przecież oddłużali bez skutku przez kilka lat. A jak Hausner powiedział, że koniec z oddłużaniem, to oczywiście słowo ciałem się nie stało i oddłużono je po raz kolejny.
Ups sorry za double post :[
jaka lewica BYLA[ta co atakowala studentow] i jaka jest [jestem studentem i jakos nikt z policjantow mi za to poki co w morde nie dal]"
Nie dał ci w morde bo SLD po 1989 roku zaczeła bać się ludzi. teraz oleksy i spółka wiedzą, że jakby zaczeli policje nasyłać na opozycje to by długo nie wytrzymali. Ludzie po 89 roku mają pewność siebie i nie boją się zrobić II "rewoulcji"
Moim zdaniem największym błędem po zmianie ustrojowej było danie prawa do bycia posłem dla byłych sbków i innych komuchów. W Czechach byli komuniści dostali 15-letni zakaz możliwości startowania w wyborach. Tam pomogło. U nas napewno by też pomogło.
Aha przypomniała mi się śmieszna historyjka, kiedy to przed wyborami do Parlamentu Europejskiego na mecz Jagiellonia-Ruch przyjechał Florek (ten od Big brothera) i chciał zrobić sobie reklame. W przerwie meczu biegał po murawie i rozrzucał na trybuny piłki. Na to młyn pięknym głośnym głosem:
SLD-KGB! chłopak szybko skończył i wyszedł ze stadionu :P
Imprezowy Chłoptaś
17-03-2005, 22:33
Nie wiadomo, ja jestem za walesa, dla mnie to wielki czlowiek, i zrobil tyle dla kraju a dzis go jajkami rzucaja.
przepraszam wszystkich,ale odpowiem dopiero jutro.z czescia odpowiedzi sie zgadzam,czesc to kompletne bzdury,mam nadzieje ze mnie zrozumiecie,jutro laboratorium z przyrzadow polprzewodnikowych...ech,do jutra
moglbym pisac od razu bo zajeloby mi to 20 min,ale chce to sobie spokojnie przemyslec
...no moze w sobote odpowiem bo jak nie wylece z laborek to prosto do domu nie wejde,ale odpowiem zeby nie bylo watpliwosci!!...
Elmer, $orcek..precz mi z forum:D:D ja chce sobie pogadac z Zefirkiem i reprezentować centroprawice...(to ofcourse joke, ale z tego co widze to np Elmer ma identyczne poglądy jak ja, bo powtarza jakby moje słowa, gratuluje znajmosci polityki i histori.)
Shanhaevel
18-03-2005, 12:58
Pytanie: Co byś zrobił gdybyś znalazł nabitego kałacha na wycieraczce drzwi Twojego mieszkania?
Wziąłbym go. Przyda się jak Samoobrona lub inna TAKA partia dojdzie do władzy... Przyjdą nocą, kolbami w drzwi załomocą- będzie jak znalazł. :)
Heh.
lol ulegasz wplywom wiekszasci spoleczesntwa
Topic: Kazdy ma swoje typy przez co ma swoje poglondy.
@EDIT:DLa mie najlepsza partia to PO i PIS
Oni chca wprowadzic podatek liniowy i to jest najlepsze;]
lol ulegasz wplywom wiekszasci spoleczesntwa
Topic: Kazdy ma swoje typy przez co ma swoje poglondy.
@EDIT:DLa mie najlepsza partia to PO i PIS
Oni chca wprowadzic podatek liniowy i to jest najlepsze;]
Nietylko PO-PiS, LPR też chce go wprowadzić (podatek liniowy)
PS. PiS rusza z ofensywą :)))) wyborczą. 8o 8o 8o 8o 8o
Wiadomo, że afery korupcyjne będą zawsze po tej stronie po, której stoi władza. Wniosek: Bądź politykiem tej parti, która rządzi (Będziesz najbogatszy).
oko saurona
18-03-2005, 20:26
up:
i wlasnie przez takich ludzi poska wyglada tak jak wyglada-.- dlatego politykami powinni byc ludzie bogaci, ktorzy nie musza juz nikogo okradac, dzialaja dla dobra kraju. zasem mysle ze jak kolejne rzady maja mnie okradac to juz lepiej zeby anarchia byla. albo to co ludwik XIV wprowadzil, tylko zapomnialem jak sie to nazywalo :P
Oddajmy cala wladze w rece ksiedza Rydzyka i jego radia!!!!!! Tylko on moze pomoc Polsce pokonac wszelkie trudnosci i przeciwienstwa :) nie a tak na serio to wywalic sejmy, prezydentow i inne takie zrobic postanie i wprowadzic anarchie do panstwa
Osoboście oddałem głos na UW, aczkolwiek nie uwzględniłeś sporej liczby parti politycznych (AWS, PD, ZChN, i partia o.Rydzyka...), a prawdopodobnie głosował bym na PD...
@oko saurona
A myślisz, że tacy politycy jak idą do sejmu to są biedni? Nie! Oni chcą tylko, więcej, więcej, więcej.
oko saurona
19-03-2005, 10:36
tak mysle zew jak ida do sejmu to sa biedni. ale te hvje zawsze tak na kradna ze pod koniec kadencji sa juz ustawieni, maja pol rodziny zatrudnione na intratnych stanowiskach, mimo ze czasem sie na te stanowiska zupelnie nie nadaja. a to jest chore. tak byc do hvja pana nie powinno.
Osoboście oddałem głos na UW, aczkolwiek nie uwzględniłeś sporej liczby parti politycznych (AWS, PD, ZChN, i partia o.Rydzyka...), a prawdopodobnie głosował bym na PD...
UW - PD to jedno i to samo ...... Nie cierpię takich Geremków i Frasyniuków, którzuy de facto wprowadzili nas do UE (AWS był tylko pomocą w ym celu). I znowu się dorwią do sejmu, ludzie w Polsce po prostu nie widzą żadnej alternatywy, zauważmytendencję "4-letnią". 89-93 - "prawica", 93-97 - "lewica, 97-01 - "prawica" - 01-05 - "lewica - 05-?? -prawdopodobnie "prawica".
$corcerer
19-03-2005, 11:29
Zauważcie, że jak SLD upadnie, to nie będziemy mieli już żadnej partii, która istnieje od wydarzeń z 89-90 Może to coś zmieni?
Zauważcie, że jak SLD upadnie, to nie będziemy mieli już żadnej partii, która istnieje od wydarzeń z 89-90 Może to coś zmieni?
SLD się uchowa, może zmieni nazwę (często to sięrobi w "wypalonych" partiach) moze nie. ALe tacy jak oni nie znikną w jeden dzień
Djkuter, UW jednak nadal jest najlepszą partią, to ona wprowadziłą nas do Uni... A unia jest dobra... Zresztą, lepiej żeby rządziłą unia, która może nie jest charyzmatyczna, ale jej członkowie są przynajmniej kompetentni i doświadczeni...
No ale co to da $orcu moj drogi, skoro te wszystkie hieny polityczne tlyko zmieniają partie, a same dalej pchają sie do żłoba
--> ketsok, mógłbyś zmienić avatar? Miałem go pierwszy..
Sorry za Off Topic, co do tematu, już się wypowiadałem wcześniej.
Krzesław
19-03-2005, 22:50
Ale nie wziąłeś pod uwagę nowych partii: ta centralna z Hausnerem i spolką oraz "odłam" Lpr ( Macierewicz, Olszewski ), może oni coś zdziałają (chociaz wątpię). A ponieważ nie mam prawa głosu to wezmę przykład z rodziców i zagłosuję na UW. Niektórzy uważają ze mam poglądy PiS- owe ale ja jestem za tym żeby stworzyć PARTIĘ TIBIA. PL/ FORUM DOŻYWOTNIE PACCE DLA FORUMOWICZÓW! DOŻYWOTNIE BANY DLA NOOBÓW I PK ( w grze) B) itp itd :p
Pogromca pk
19-03-2005, 22:53
Hm...niestety, na polityce sie nie znam. Jedyne, o czym slyszalem, to samoobrona, ale glosujac na nia zostaniemy nacjonalistami, anty-unijnym panstwem + tylko chrzescijanstwo, wszystko inne jest zle! Glosuje na Unie Wolnosci (czyli UW).
Chodzi ci raczej o lige polskich rodzin.
Nie daj Boze zeby doszli do wladzy, wielki (tylko wzrostem) giertych to idiota, mlodziez wszechpolska (to JEST to samo, tylko ze sie inaczej nazywa, a nad ludzikami w krawatach przewazaja dresy) przypomina hitlerjugend, maja wypaczone pojecie o historii, etc etc.
Samoobrona - do kabaretu, a nie do sejmu
SLD - jak jest kazdy widzi
Z tego calego cyrku najnormalniejsze wydaje sie PO, ale jak bedzie to sie okaze.
nie myl tych dwoch pojec,bo teraz mozemy stwierdzic ze Giertych to Hitler
Miedzy giertychem a hitlerem jest taka roznica, ze hitler ze swojego panstwa zrobil potege, a giertych polske by zrujnowal (moje zdanie).
--> ketsok, mógłbyś zmienić avatar? Miałem go pierwszy..
Sorry za Off Topic, co do tematu, już się wypowiadałem wcześniej.
weź sobie lepiej zobacz kto ma wczesniejszą datę dołączenia..ja ten avatar mam od początku, czyli prawie od pol roku wczesniej od ciebie..pozdro..i to TY zmien
Ale nie wziąłeś pod uwagę nowych partii: ta centralna z Hausnerem i spolką oraz "odłam" Lpr ( Macierewicz, Olszewski ), może oni coś zdziałają (chociaz wątpię). A ponieważ nie mam prawa głosu to wezmę przykład z rodziców i zagłosuję na UW. Niektórzy uważają ze mam poglądy PiS- owe ale ja jestem za tym żeby stworzyć PARTIĘ TIBIA. PL/ FORUM DOŻYWOTNIE PACCE DLA FORUMOWICZÓW! DOŻYWOTNIE BANY DLA NOOBÓW I PK ( w grze) B) itp itd :p
nie ma żadnego "odłamu" LPR. LPR jest jeden. To, że Olszewski, Macierewicz się dostaloi do sejmu, było łaską ze strony Ligi. To,. że poglądy LPR, RKN i są podobne, nie znaczy to, że należy je wsadzać do jednego worka.
Przypomniałami się pewna piosenka Pawła Kukiza. Nie bede cenzurował bo bez cenzury ładniej :)
'Virus sld'
Jak ja was ****y nienawidze
i jak ja wami ****y gardze
Jak ja się za was ****y wstydze,
gdy za granice czasem zajrze,
Jak ja się wami ****y brzydze,
Jak ja was ****y dobrze znam,
Jak ja się bardzo ludziom dziwie,
żeście wybrali taki chłam,
A wszystko czego się dotkniecie,
od razu obracacie w pył,
Szarańcza przy was to jest bajka,
bo caly kraj już zgnij,
opasłe mordy krzywe ryje,
kurestwo wszędzie tam gdzie wy,
Jak ja was ****y nienawdzidze,
Jak do was bym z kałacha bił,
A nawet jak wam plunąć w twarz,
to wy mówicie, że deszcz pada,
***ana wasza partia mać
co mi ojczyzne okrada,
nadejdzie kiedyś taki czas,
za wszystko ****y zapłacicie,
w helikoptery wsadzą was
I nigdy już tu nie wrócicie!
Wiem, że ryzykuje banem, ale trudno.
Zgadzam się z tą piosenką w 100%.
jakby ktoś chciał ściągnąć to proszę tutaj:
http://mp3.wp.pl/p/strefa/artysta/22083,utwor,84355.html
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.