Pokaż pełną wersje : Knight uboga profesja??
chciałem się spytać czy ttesz tak sądzicie
ostatnio ogladalem duzo filmow hihg level knighto i onie expuia glownie z explosion -_-
czy tesz uwazacie ze na wyzszych levelach knoightowe zycie robi sie nieco nudne?
1) Nie nie uwazam tak.
2) Zanim zaczniesz pisac nie patrzac na klawiature , pisz zerkajac czy klikasz odpowiednie litery w odpowiedniej kolejnosci ;)
W sumie fajnie się gra knightem :) Choć gra sorcem jest o wiele ciekawsza :)
]v[ichal
16-03-2005, 13:17
Knight śmierdzi...trening,exp i nudne lootbagi...żałuje wyboru rycerza szczerze mowiac
gra knightem nie jest taka zla..... a lotbagi to musi robic kazda profesja ;]
Mi sie najbardziej podoba knight gralem wszystkimi profesjami i wygral knight :)
Gram dopiero od miesiąca w Tibie - wybrałem knighta, no bo chyba najłatwiejszy dla początkujących. Na razie nie wydaje się nudny - zobaczymy co dalej :P W końcu to dopiero (prawie) 13 level...
v[ichal']Knight śmierdzi...trening,exp i nudne lootbagi...żałuje wyboru rycerza szczerze mowiac
Jak sie ma takie skille i m lvl ,na 45 lvlu to sie nie dziwie...
Karphyon
16-03-2005, 14:33
Ja gram knightem i nawet fajnie przynajmniej nie wtedy gdzy ktos cie czarkami nawala a inny strzela. W sumie to jak sie ma dobre skille to ze wszystkim se poradzisz i wtedy sie nudno robi
czy tesz uwazacie ze na wyzszych levelach knoightowe zycie robi sie nieco nudne?
Wręcz przeciwnie! Na większym levelu możesz: expić na/solować/blokować lepsze potwory np. na około 80lvlu bloczysz Demona, a na 100 już solujesz, między lvl 60-100 ze skillami po 90/90 Dwarfy Guardy i Mintwalin pod Thais to raj dla Knighta - szybki exp. Nie zgadzam się w Twoją opinią na temat najta.
lol knight solujacy demony na 100lv? na 200 moze zsolowac najwyzej dla zabawy, ale poniesie przy tym bardzo duze straty, zeby solowac z zyskiem to niewiem.... moze 400lv?
ja zaczynalem gre w tibie po tym...jak moj kolega mial 4 lvl chyba...no to mamy wychodzic na maina...mowie...nie chce sie stresowac...robie knighta...pogralem troche...hmmm...mowie...przydalby sie pall...no to zrobilem...zaliczylem kika deathow...nericy dostalem...mowie robie sorca...ale...i tak wrocilem do palla...jednak na dystans...i fajnie pozatym sprzatac knightom z pod nosa potworki :D...ale nie uwazam zeby knight byl zly...poprostu...trenisz...i nie jest tak stresujacy jak np. pall...oj biada jak mam lagi przy cycach :P
Lord Finez
16-03-2005, 16:28
Ja palllem i drutem nie cierpie sorcerer juz lepiej ale knightem wrecz uwielbiam polecam go
Nick:Finez Knight
Server:Valoria
Level:16 ;(
Skills:57/55 rosną :(
best hit:135 na soldzie
best monster solo:dwarg guard
Neth Reth
16-03-2005, 16:51
Wlaśnie na odwrót knight jest najbogatszy!!!!Pozniej Palladyn 3 jest Druid a ostatni sorc
Nie prawda, Knight nie jest nudna postacią, tylko pewnie wpadłeś rutyne. Ale każda postacią tzreba dużo expić, to normalne kolej rzeczy, trzeba czerpać przyjemność z gry i tyle.
Możliwe że knight to uboga postać bo nią gram... ale dlaczego takie podsumowanie bo hight lvle noszą explosion ?? przecież paladyni też walą z SD na hight lvl i nikt nie mówi że jes ubogi sorc jest bardzo nudny tak jak i druid wg. mnie ;) bo stoisz i robisz runy w godzine na 5 minut (dopiero wyższe levele jest fajnie ale i tak sorc i druid są niczym bez pacca)
wybrałem knighta i dobrze mi się nim gra jest może trudny ale fajny co chcesz to robisz a nie czekasz aż przyjdzie jakiś bloker :evul:
Elvan Darkito
16-03-2005, 18:08
wbrew pozorom sorcem sie fajnie gra -.-
a pozatym "co to by było gdyby sorca nie było?" :p (i sorc ubogi nie jest -.-)
Haha w co moze byc ubogi knight? to ze ma mało czarów? i ze sie kiepsko nim wali? pff!!! sorcem dobrze sie gra po...mm...40lv? a knightem robisz ten 20lv
jak chcesz to skille 70/65 i wymiatasz...ja podchodze do sorca z gsem on wemnie wali z sd i moze mi zrobic qpe bo jak taki 30lv i 40mlv i co wali we mnie po 150 ok...ja w niego wale biore fallow i moge sobie cos zjesc..a sorc ucieka niedosc ze musi go trafic to jeszcze ma tak malo cap ze malo run uniesie...po była 1 rzecz. druga to z potworami ok my knightci robimy lootbagi a wy magowie stoicie przy rzece dzien i noc i robicie nuuuddnne runy kiedy my juz nabijemy z 2lv na guardach -.- a wy zarobicie jakies no np. 8k na 2bp sd...a u knighta kasa,trening (bo jak walisz w potwory to sie treni shield i sword i blablabla) + level. takie jest moje myslenie...najgorsze knightem jest to ze musisz trenic i rosna wolnko skille ale jak to juz zrobisz......to masakra knightem wymiatasz ;p;p
---------------------------------
Profesja: Knight :crusader:
eq: Gigand sword,crown armor, k legs, warrior helmet.
World: Amera
Pacc: Juz niedlugo kupie
Level: 29 my no nub plix ;p
Best monster solo:drag ;p
Best monster with team: nie poszedlem jeszcze na nic wielkiego -.-
sorc z poczatku skazany jest na roty, minimum do 30lv. Knight w tym czasie expi se na soldkach/guardach jak dobre skille i eqp.
Knight ma zle z poczatku, bo potrzebuje nabic dobre skille. Ale te ubiecie dobrych skilli to z 20h, mozna to przez 3 dni zrobic, a podczas trenowania mozna robic lekcje, uczyc sie, jesc, ogladac tv czy co tam jeszcze chcemy, byle tylko moc od czasu do czasu spojrzec na monitor.
Co do pvp - sorc ma szanse pokonac knighta, knight sorca nie. Zakladajac ze obydwie profesje maja pacc - knight moze nie zdozyc sie uhnac, lub moga skonczyc mu sie runy co oznacza smierc. Gdy sorc uzna wyzszosc przeciwnika zuca poprostu utani gran hur i knight nie jest mu juz nic wstanie zrobic.
Mam nadzieję, że jednak nie będę żałował pierwszej postaci KNIGHTA :D Na razie jest fajnie, zobaczymymy co dalej... A zrobiłem jak piszesz - wziąłem knighta, bo uznałem, że trzeba nauczyć się grać, a w RPG knight to zwykle "najprostsza" postać.
Nie mogę powiedzieć, że rycerz jest nudny, gdyż dawno już bym nim nie grał..
Jednak, mając na karku 60lvl i 47lvl rycerza, nie wybrałbym go. Na wyższym lvlu(90+) robi jakieś 30k-50k exp/h kiedy podobny palek moze zrobic 60k, a sorc nawet 100k/exp (jeśli umie..).
Oczywiście nie mówię o jakiś 20lvl knightach.. bo gadka o lvlu, który robi się w cztery dni wydaje mi się nieco śmieszna ;).
Wracając do tematu: Fakt..nieustanny brak uh`ów (i złota na nie) jest męczący.
mateusz_15
16-03-2005, 19:57
Ktora profesja najlepsza czy jest to knight ?! moim zdaniem sam ocen:
Pall robi sobie lvl na rotach + hmm / trenuje
Knight trenuje / expi
Mag/druid runki > exp > runki > exp
tylko ze magiem te runki ida w chwile wiec wlasciwie caly czas runki xD
To oczywiste ze druid jest najbardziej dochodowa postacia czego niektorzy poprzednicy nie wiedza. Powiem tak sam mam knighta na 45 lvl kilka razy myslalem sobie a zrobie maga i bede wymiatal ale wtedy wiedzialem co robic ogladam highscores i wszedzie najwyzszi lvl to KNIGHCI !! albo wlaczam film Anilihiator gdzie jest mag pall i 2 knightow patrze mag + pall majacy malllloooo zycia padaja od razu a knightci spox jada demony i dokanczaja quest :) Oo
Wiec jedynym mankamentem knighta sa skille ale wychodzisz z main trenisz jak najwiecej robisz 80/80 i juz tylko bijesz exp nie martwiac sie o nic! Polecam ci knighta, poniewaz ma on duzo zalet i gra nim jest najprzyjemniejsza (moim zdaniem) No i w sumie co gdybye nie bylo knightow ?! inne profesje nie mogly by istniec tak samo w odwrotna strone ;p Gralem kazda profesja i powiem tak <<<KNIGHT RULEZ>>> :cup:
Karphyon
16-03-2005, 20:01
W sumie to wyobrazmy sobie tibie bez knightów, co by to było. Myślę, że knight jest taki bo kiedys też tak bylo( przynajmniej w grach RPG), że to wojownik bądź knight blokują, zdobywają loota-są podstawą takich gier
Bulboglowy
16-03-2005, 20:31
Jak to czytam to aż śmiać mi się chce...
Knight jest najbogatszą postacią, bo zawsze zgarnia więcej lootu na huncie w teamie (na nowym serwerze to przeważnie Knight ma pierwszy MPA). Jeżeli ma wystarczający (na dany typ potwora) sprzęt to kase wydaje tylko na runy UH i kilka Explo - zawsze mu się zwróci, nawet jak kupuje na Antice UH po 3k.
Padło stwierdzenie, że na ok. 100 levelu Knight expi najwolniej... Stek bzdur i tyle. Warlocki 90k/h plx plx (z Explo). Żeby tyle mieć to Sorc/Pall strzela z o wiele droższych SD. Pall z boltów ma 60k max (Behemoty).
Fakt, faktem, że Knight gorzej wychodzi z expieniem na niskich skillach, bo musi zadowolić się sumą od 10k/h, aż do 20k/h przy skillach 70/70. Na skillach 80/80 te wartości wzrastają ponad dwukrotnie.
Ktoś jeszcze pisał, że Knightem sie nudno gra... Moim zdaniem jest inaczej, ponieważ Knight może opłacalnie expić prawie wszędzie w przeciwieństwie do Sorca któremu raczej nie zwróci się za runy (np. na Cyclopach,Elf City). Co do Elf City - tam expią praktycznie tylko Knightci.
Knight na larvach ma 15k/h bez straty żadnego gp - czy inna profesja może pochwalić się podobnym osiągnięciem ? (Tak, wiem... pall z meele, ale czy o to chodzi ?)
Życie najta jest nudna 35-40 lvl bo niema na co pohuncic za wyjatkiem hero itp na 50+ robi sie naprawde ciekawie bo mozesz wejsc do kazdej nieznanej jaskini i na 98% wyjdziesz z tamtad zywy. Pozatym gra wysoko levelowym knightem jest o wiele trudniejsza od gry palkiem. Przykład: hunt na dragi pal sobie luruje pojedynczo i biega sobie z nim zadowolony a knnight musi uwazac zeby nie wyciagnac 3 dragow albo zeby goniac uciekajacego nie wpasc na 5 innych naprzyklad
KrzysiuMalutki
19-03-2005, 13:34
Pewnie, że nie!
High lvlowi knighci wymiatajo na dragach itp. expie sie bez explo
Knight jest niezly :) sam mam knighta i lubie nim grac
Drake@ok
19-03-2005, 20:43
Według mnie to knight zarabia kase najszybciej ja kiedyś zebrałem 1k w godzine na samych potworach zero loota :evul:
Pfff.... Wszystko zalezy od gustow... Innym knight nudzi sie od 10lv a innym wcale. Dla mnie sprawia przyjemnosc, kiedy knightem, ze skillami slabymi (41/41) Bije valkyrie po 30/40 +. Poza tym trening wcale nie jest taki nudny jesli umiemy sie zajac sami soba.
Ja mialem kiedys cos takiego ze mialem na poczotku palka 27lv...gralo mi sie nim kiepsko juz po 20lv nie moglem nim grac...poniewaz patrzylem na knightow jak wszystko rozwalaja i wchodzą w ciasne miejsca bez zadnego problemu..a pallem sie boje chodzic z moim kolegą na guardy bo moga sie przezucic i na 2 strzaly mnie wziasc -.- nawet glupi rat moze cie zabic -.- az doszlo do momentu kiedy padlem i palkowi powiedzialem stop! sprzedalem ja zrobilem nowa postac i teraz mam 29knighta c armor k legi (kolega juz mi kołuje bohy,warrior helmet i gs) sluchajcie wymiatam dla palkow wale po 100 czasami...a pallem to tragedia nie grajcie pallem w zyciu! Paladyn jest we wszystkim dobry ale w niczym bardzodobry...albo sluchajcie taki druid zalozmy 30lv 50mlv i co tez jest kupą bo ja na 30lv mam 515hp i co zanim sie wymeczy z sdkow i jeszcze zeby trafic to ojezuu..a ja sobie biore fallow i dupa czekam na wyniki...według mnie knight jest najlepszy bo: Ma duzo cap,wali dosc dobre hity, pall ma sd warte 4kbp a knight expl 3k i tak wali praktycznie tak samo -.-, nie musi sie ***ac z boltami czy runami, wystarczają mu uhy, dla najta wystraczą dobre skille dobre eq i lv wystarczy a gra jest bardziej fascynująca..a i jeszcze jedno knight zbiera loota jak jest na np. demon huncie...knight rox
a ja zaczalem gre w tibie odwrotnie. najpierw zalozylem postac maga (gram nim do tej pory i mi sie nie znudzil) magiem nauczylem sie grac i inne rzeczy choc teraz zrobil sie troszke nudnawy to robie se przerwe i gram knightem w ten sposob nie nudze sie w tibi jak jedna profesja mi sie nudzi to gram druga jednak gdybym mial wybrac profesje to bedzie to w takiej kolejnosci:
1 Mag
2 Knight
3 Palladyn
4 Druid
uwazam ze druid jest najnudniejsza postacia bo wlasciwie tylko uhy mu w glowie. mag se robi sd i lazi na trudne stworki a ten to ma nudziarsko choc kasy duzo trzepie. druid jest nudny zreszta prawie kazdy ma uhmakera i gra nim tylko na potrzeby robienia run. pozostale trzy profesje sa fajne. mag, knight, palladyn zawsze mnie ciekawily, druida nawet nie mam zamiary tworzyc bo jest to ktos taki jak mag tylko troszke slabszy i takie mam zdanie
cya! :)
@up up
Eee? Pall taki słaby? Ja grałem pallem, na wysokich skillach zadaje mocne hity spearami z bliska, z daleka wali strzałami/boltami, używa (chyba) wszystkich czarów... A sd to chyba (pewny nie jestem) więcej zadaje od explo, poza tym pall ma zawsze większy lvl. Poza tym knight by zarabiać kase musi zabijać potwory, a taki mag to może stać pod depo/koło rzeki, robić runy zarabiając kasę i nabijając mlevel. Poza tym knight by zabijać musi mieć eq. Takiego stonecuttera czy thunder hammera raczej nie kupi, musi zdobyć (chociarz mogę się mylić, luidzie różne rzeczy robią :)) a mag kupi w sklepie czyste runy, (i ewentualnie odpowiedni czar) i robi sobie SD ile chce :) Poza tym mag na paccu może walnąć ue i rozwalić jakieś mocniejsze potworki (dobije z SD) albo postrzaszyć nooby przed depo :)
wedlug mnie knight najbogatrzy. bo traci tylko na uhy ktorych i tak duzo kupuje a pall cala kase daje na runy i na belty lub strzaly, drut na runki i sorc tez na runki. knight tez jest dobry zeby sie nauczy grac, ale zeby grac "zawodowo" to trza umiec naprawde dobrze grac. najt jest najlepszy w ataku z broni lepszy od pallka bo palek ma laga i odrazu ded :/, sorc najlepszy w ataku z magii bo am ue i e wave :D ...
strzaly lub belty to pall sobie robi...a kasy na runy wydaje tyle samo a moze mniej...bo to rycek zawsze blokuje i sie musi UH-ać
Chomikvader
20-03-2005, 17:24
Knight jest zarabisty :D
Ale sie napocilem zeby to napisac :D
Kinght z pozoru nie jest taki nudny zalezy czy lubisz skillowac itd... bo wedlug mnie i tak sorcer jest najlepszy...
Sorcer Rox...
Grundos'clubbaser
20-03-2005, 17:56
o.O
Hnn, knight sUx i ja o tym wiem, i większość doświadczonych graczy (no chyba tym co dopiero rozpoczynają swoją zabawe to może jeszcze se pograją ;) ). Sorc wymiata ! I jest dużo więcej zalet grania sorciem niż knightem.
Po Pierwsze Primo , knight wpierw skilluje co zajmuje troche czasu.
Po Drugie Primo, knight musi mieć jakieś porządniejsze eq.
Po Trzecie Primo, knight nie ZAWSZE chodzi na hunty, i dla tego wcale nie będziecie mieli odrazu jakieś super eq z tych huntów. (Bo zanim qpicie pacc/80 lvl to już zmienicie profesje , mowa o Demonach :>).
Po Czwarte Primo, knight bez 4 mlvla jest niczym na nowych servach.
Po Piąte (ile to już było ^.-?) Primo , knight do optymalnego expienia potrzebuje Uhy , które żadko sprzedają , i inni chcą je mieć ( a u Pallka/Druta/Maga, wystarczy pare mfów , i goni ze spotanicznymi czarami).
Po Szóste(może dam se spokój?) Primo... Knight nie expi najszybciej, i trzeba grać nim inteswywnie (długi i nudny exp) , co u sorca/druta , jest bardziej ciekawe i urozmaicone. ( w loocie ,expie no i zabawie :D).
Po Siódme (zzzzzzzzzzZZz) primo, knight słabo daje se rade z pk (mówie np. o wojnach, jak ostatnio na julerze , 111 lvl knighta (boski BR , a niby knight wyżej 100 lvla z 30 bp uh to niezniszczalny jest? ^.-)wyglądało tak :
Setzer Gambler(184 lvl chyba x.x) rzucił sd <450>sd<450>sd<450>konczące ue<800> , i po knighcie . Już koniec ?:>
A zawasowany sorc może dużo zdziałać, szybko zrobić lvle, i tylko pozazdrościć. Dlatego knight jest "szczeblem" w tibi , do nauki. Potem bardziej optylemalne są druty/pallki/magi. A co do pałków , bogaty pall w weekend , może nabić 1.5 mln expa (w 2 doby, a co do "bogatego" , to gdzieś ponad 100 k na bolty + hmmy ).
A exp sorciem . Pograsz w weekend , raz pożadniej , i masz dużo expa, ale musisz mieć troszke więcej kasy (zawansowani gracze łatwo ją kombinują).
I
Niechce mi se więcej wymieniać , tylko jeszcze pare zalet :
-Bez knightów nie było by huntów porządniejszych
-Bez knightów nie było by zabawy
-Bez knightów itd. itp. ... (już niedałem rady pisać , po wczorajszych wypadach sorciem uff... :p)
Decyzja należy do ciebie.
taki druid zalozmy 30lv 50mlv i co tez jest kupą bo ja na 30lv mam 515hp i rox
500 hp powiadasz? tylko taki druid ma cie na dokladnie 3 sdki. i jak bedziesz na swoim follow to sie nie uhniesz na pewno;p i o tym ze knight zgarnia caly loot z hunta to mozesz opowiadac sobie;p
Siergiey
20-03-2005, 20:00
lol knight solujacy demony na 100lv? na 200 moze zsolowac najwyzej dla zabawy, ale poniesie przy tym bardzo duze straty, zeby solowac z zyskiem to niewiem.... moze 400lv?
lol co ty? slepy byles jak solowali? nie oplacilo im sie, fakt, ale solo zaliczone. i to nie mf/dol/exori/gora/mf itd tylko normalnie wrecz, ice rapier + explo
sorc z poczatku skazany jest na roty, minimum do 30lv. Knight w tym czasie expi se na soldkach/guardach jak dobre skille i eqp.
Knight ma zle z poczatku, bo potrzebuje nabic dobre skille. Ale te ubiecie dobrych skilli to z 20h, mozna to przez 3 dni zrobic, a podczas trenowania mozna robic lekcje, uczyc sie, jesc, ogladac tv czy co tam jeszcze chcemy, byle tylko moc od czasu do czasu spojrzec na monitor.
Co do pvp - sorc ma szanse pokonac knighta, knight sorca nie. Zakladajac ze obydwie profesje maja pacc - knight moze nie zdozyc sie uhnac, lub moga skonczyc mu sie runy co oznacza smierc. Gdy sorc uzna wyzszosc przeciwnika zuca poprostu utani gran hur i knight nie jest mu juz nic wstanie zrobic.
sorc exp minimum do 27, zeby byly monki i potem guardy/mintwalin.
co do pvp, skoncza sie runy (!) nie pomyslales ze moze byc odwrotnie? w koncu to knight nie sorc, mna wiecej capa -.-
i to z utani hur - mana kiedys sie konczy, nawet jakby mial mfy to musi sie minimalnie zatrzymac a wtedy knight albo dogoni i walnie z reki, albo hmm/explo ktore robia szkody, gdyz sorc ma malo hp, np 10 strzalow z hmm (srednio dmg 30) juz jest 300hp w tyl ;p
piszac "uzna wyzszosc przeciwnika" mialem miedzy innymi skonczenie sie run... myslalem ze idzie sie domyslec...
solowanie demona przez 100lv jest mozliwe.... ale bardzo trudne... a tu ktos pisal ze mozna expic na demonach( z tego co pamietam, nie chce mi sie przegladac). Co do skonczenia sie many - jak ktos nie jest nubkiem, to robi tak, zeby zostalu mu ~200 mana zawsze (np. utani gran hur + exura vita) i walczy tak zeby tamana mu zostala, wiec brak many raczej nie wchodzi w gre. Przy minimalnym zatrzymaniu soe do uzycia mf zeby zrobic utani gran hur - padnie tylko jeden hit, watpie zeby to przechylilo szale zwyciestwa na kozysc knighta...
co do expienia z monkami na guardach - wiekszy exp mamy na rotach, a na 30lv mozna juz expic z rnami na guardach, dlatego tak napisalem.
Knight Simon Dark lord
20-03-2005, 22:34
popieram dariusza też zrobiłem najpierw sorca i knighta i każdym gram ale wole maga bo jak ktos nie lubi siedzieć i skillowac jak ja to go wnerwiają texty w stylu " skilluj" "masz za słabe skille" dlatego wole maga nikt sie nie uczepi że mam za słabe skille dlatego wole maga moge np expic i skillowac in1 bo moge i expic i robic runy na sprzedasz i mieć kase 3 w jednym mlvl/exp/kasa/
Knight rox, na dobrym lewelu zasoluje wszystko, dobre skille, eq i zapas runek i knight miażdży wszystko.
Bulboglowy
20-03-2005, 23:07
Knight rox, na dobrym lewelu zasoluje wszystko, dobre skille, eq i zapas runek i knight miażdży wszystko.
Weź się człowieku zastanów w jakim temacie piszesz. Czy to jest topic "Dlaczego Knight rulez?" ? Nie! Więc jak chcesz odpowiedzieć to pisz na temat.
Knight nie jest ubogą profesją, bo na odpowiednich skillach zarabia na prawie każdych potworach. Cyclopolis - mała strata UH, zwrot najmniej 120% UH. Kopalnie z Guardami - duża strata UH, zwrot od 150% w zwyż. Jedynie nie zwraca się ze smoków(na starszych serwerach), DS'ach, FD itp.
Siergiey
21-03-2005, 16:27
piszac "uzna wyzszosc przeciwnika" mialem miedzy innymi skonczenie sie run... myslalem ze idzie sie domyslec...
solowanie demona przez 100lv jest mozliwe.... ale bardzo trudne... a tu ktos pisal ze mozna expic na demonach( z tego co pamietam, nie chce mi sie przegladac). Co do skonczenia sie many - jak ktos nie jest nubkiem, to robi tak, zeby zostalu mu ~200 mana zawsze (np. utani gran hur + exura vita) i walczy tak zeby tamana mu zostala, wiec brak many raczej nie wchodzi w gre. Przy minimalnym zatrzymaniu soe do uzycia mf zeby zrobic utani gran hur - padnie tylko jeden hit, watpie zeby to przechylilo szale zwyciestwa na kozysc knighta...
co do expienia z monkami na guardach - wiekszy exp mamy na rotach, a na 30lv mozna juz expic z rnami na guardach, dlatego tak napisalem.
1, wyzszosc przeciwnika - nie idzie sie domyslec ze nie skoncza sie runy knightowi
2, na guardach exp wiekszy i wiecej kasy, pozatym guardy sie przynajmniej raz strzela z hmma zeby zgarnac wiecej expa niz monki (i jesli bedziemy zbierac caly loot, kasa z hmm zwroci sie kilkakrotnie)
Cyclopolis - mała strata UH, zwrot najmniej 120% UH Cyclo - 120% UH? To chyba jak expisz na pierwszych 2-3 poziomiach i robisz lootbaga... A jezeli meczysz sie z lootbagiem, to nie bedziesz mial z tego expa
500 hp powiadasz? tylko taki druid ma cie na dokladnie 3 sdki. i jak bedziesz na swoim follow to sie nie uhniesz na pewno;p i o tym ze knight zgarnia caly loot z hunta to mozesz opowiadac sobie;p I niby druid trafi wszystkie 3 sd w biegnacego knighta? Knight raczej nie bierze calego loota z hunta ( chyba ze ma taka umowe sorcami/palkami ) ale zawsze bierze jego znaczna czesc. Bo on zazwyczaj z tego hunta expa ma malo, albo wcale, dlatego strate czasu musi sobie wyrownac wiekszym udzialem w loocie
Bulboglowy
21-03-2005, 19:26
@Cyclopolis: Tak, właśnie chodziło mi o robienie lootbagów. I właśnie Cyclopolis jest bardzo dobrym przykładem na to, że Knight nie jest biedną postacią, bo Sorcerowi/Druidowi (nie wiem jak Paladyn) się tam nie zwróci za koszty run.
Ja tam mam knighta i nie mam kumpli z kturumi mógłbym trenowac i na 13 lev mam skile 36/36 jedyny mój kumpel ma palka na 17 lev kiedyś walczył mieczem ale go zabili i go stracił jak ktoś chciałby trenić to pytać proszę na nr gg : 4347536 prawie zawsze niewidoczny
gram na Samerze
Bulboglowy
21-03-2005, 22:02
Ave! Ty to potrafisz posta puścić w odpowiednim miejscu...
Ja mam dużo przyjaciół, którzy oprócz tego, że pozwalają ze sobą trenować to jeszcze mi przynoszą expa, jedzenie, a czasem nawet gp... Oczywiście mówię o potworach, z którymi Knight może spokojnie trenować(nie to co pall). Jeden rotworm starcza mi na ok. 6 min, tobie powinno też tyle schodzić, a 10/h to chyba umiesz znaleźć, nie ?
A więc grając na Danubii miałem rycka skille po 70 5 mlvl i 40 lvl strasznie sie nim expilo ale zrobiłem palka na Pandorii dist 75 no i powiem ze nie gra sie zle ale mogloby byc lepiej knightem jak expilem w cyklo to nie balem sie ze padne przy kickach zawsze staralem sie miec full Hp na danubii czesto kicki a palkiem wszedlem w jaskienie z guardami co prawda zadowolony jestem bo hity leca po +100 i 3 bolty na guarda schodzi ale gra palkiem jest stresujaca lag i padasz tak wiec zawsze staram sie wylaczac muzyke jak gram itp ostatnio gdy ogladnąłem filmik ze ślepym w akcji 130 lvl knight jak prawie sam wykonal Demon helmet questa to zrozumiałem ze knight jest jak czołg i jesli ma uhy moze wszystko takze radze sie zastanowic jesli masz dobre skille i odpowiedni lvl to jestes cwaniaczkiem B)
Ave! Ty to potrafisz posta puścić w odpowiednim miejscu...
Ja mam dużo przyjaciół, którzy oprócz tego, że pozwalają ze sobą trenować to jeszcze mi przynoszą expa, jedzenie, a czasem nawet gp... Oczywiście mówię o potworach, z którymi Knight może spokojnie trenować(nie to co pall). Jeden rotworm starcza mi na ok. 6 min, tobie powinno też tyle schodzić, a 10/h to chyba umiesz znaleźć, nie ?
Nie każdy ma dużo kumpli i dużo czasu wiec gdybym z kumplem (go prawie nigdy nie ma gdy gram) :( trenował to góra 1,5 godziny tylko czasami gram dłużej niż 3 godziny wiec aby tak potrenować musiał bym stracić około tygodnia na trening
Bulboglowy
22-03-2005, 18:12
hehe, moi kumple to Roty, z którymi trenuje. Nie mów, że nie czaiłeś...
hehe, moi kumple to Roty, z którymi trenuje. Nie mów, że nie czaiłeś...
:D nie zczaiłem
knight to ciota:] zero magi, musisz miec duzo wolnego czasu zeby do czegos dojsc i jest strasznie drogi bo dobry sprzet dla knighta jest bardzo drogi. najlepsi na serverach to knighci ale oni sa caly czas online prawie. mialem knighta na 20, ale nie chcialo mi sie skilli robic i zdecydowanie wole grac magiem- ciekawszy:]
Szczelec Szypka Szczała
24-03-2005, 22:22
Knight Jest Za***isty, Na Demony Chodzisz Podpiepszasz Lota, Wszystko A Jak Zero Magii? Masz Explo, Gfb, Exori, I Najwazniejsze Masz Duzo Capa Mozesz Nawalic Na Siebie 30bp Sd I Zaden Sorc Cie Nie Rozwali Bo Sorc Nie Wiem Jak By Sie Staral 30 Bp Sd Nie Uniesie A Knight Przecierz 1 Uh Co 2 Sd.
To By Bylo Do Sorca I Druta
A Co Do Pala To Nawet Nie Powinienem Sie Odzywac.
Ja Swoim Sadziem Po 120 Caly Czas Prawie Z D-lancy.
Jak Sie Umie Grac To Nie Ma Zlej Profesji, Jak Sie Jest Noobem To Kazda Jest Zla
Alli Toxyczny
26-03-2005, 23:22
Witam
Powiem wam ze Knight Jest to chyba najlepsza profa na kazdym serwie
-hunty są robione tylko na sorcow i drutow(40lvl) do knighta z 780hp nikt nie podskoczy
-sorc,drut nigdzie sam nie pojdzie bez blokera bo na OF(orc fortes)2 zerki i Pan sorc/drut uhac sie nie nadąża albo many nie starczy no chyba ze SdSDSD:P
-Knight po 100 lvl ma tyle zycia 1300? ze Anihilatora robi bez problemu a sorc/drut hahahaha pada w 4 sec mana leci jak woda i zostaje marne 560hp?
wiec pada po 1 lepszym kombo demona
-Sytuacja: Jakis sorc na 30lvl pK'uje 11druida, i go zabił... druid loguje sie po dedzie w temple(swiątynia)i pisze do swojego prota(KNIHT!70lvl~) ej taki i taki srul mnie za***ał... knight lokalizuje smiecia i sorc(pk) broni się do tąd az nie konczą sie ofensywne runki a poki co to ja nie widzialem zeby sorc pokonał knighta wrrecz lol i sorc obrywa hity po 40,50 a dla sorca przy takiej ilosci hp to jest dosyc mocny uszczerbek na zdrowiu;p
-musisz miec tylko dobregho neta :s i jedziesz z tym knightem^^
Chciałem tylko donieść że ostatnio na mytherze dzieje się dużco ciekawych rzeczy. MAmy wojne! Oh jaka to będzie piękna wojna xD , dlatego apeluje żeby orócz tematów na temat wojen na innych światach pojawiła się też mythera!
Vashresamunuh
28-03-2005, 20:44
Moim zdaniem... Kazda postac jest na swoj sposob... Dobra.
Pall: Moze bic z dystansu, jednak brak tarczy uniemozliwia mu podchodzenie blizej do potworka bo bardzo szybko zobaczymy napis You are dead.
Sorcerer: Najbardziej uzdolniona (MOIM ZDANIEM, powtarzam, MOIM) profesja magiczna, moze tworzyc SD, rzucac EV, GEB, EB a takze UE. Jednak kompletna slabosc fizyczbna czyni go latwym celem dla ataku z "lapy"
Knight: Najsilniejsza fizycznie postac, moze blokowac potworki stanowiace zagrozenie dla innych graczy, jednak (cytat :P) jest uposledzony magicznie. Czary ktore ma nie przynosza mu pozytku (nie licze utevo lux i exury bo to ma kazda profesja), jednak slynne juz ExoRi moze siac postrach wsrod potworow i graczy.
Druid: Mozliwosc zarabiania duzej kasy na UH'ach, lecz pozniej gra nim jest bez sensu, gdyz sorc jest MOIM zdaniem duzo ciekawszy, druid nie ma kilku b. waznych czarow.
Podsumowujac moja wypowiedz: Moim zdaniem najlepszy jest Palladyn, gdyz 80-100 royal pall bije w miare rowno z boltow/power boltow so z SD. Ma exure vite, jak juz wspomnialem moze uzywac SD. Moim faworytem jest palladyn
-.- <-- tyle tytulem wstepu ..
Po pierwsze : knight JEST najbiedniejsza postacia, przynajmniej do 60-70 levelu.
Otoż :
- poczawszy od levelu 20 konieczny jest okresowy upgrade ekwipunku. Jesli nie jestes milosnikiem rotow, dwarfow i minosow na pewno bedziesz potrzebowal czegos silniejszego niz barb axe, spike itp. Na pewno nie skonczy sie na p-secie i dwarven shieldzie. Dla porownania - znajome palki expia praktycznie caly czas bez zbroi ( jak ich cos dopadnie i tak zgina .. ), sprzet warty duze pieniadze trzymaja w domkach dla szpanu, ostatecznie i tak w wiekszosci zdobywaja go na questach .
- kazdy pkt armoru jest wazny. Pamietam jak prowadzilem testy vs mass dwarf guard korzystajac z zestawow od k-seta do dsm+royal. KAZDA, nawet najdrobniejsza roznica 1-2 pkt to kilkanascie hp mniej straconych przy silniejszych hitach - guard jesli ma cie trafic to i tak to zrobi, mozesz najwyzej zadbac o to zeby nie bolalo. Dobra zbroja to koniecznosc.
- trenisz - nie huntujesz. Mozesz szpanowac skillami 80+ ale co z tego jesli kolo o 10 leveli nizszy ma sprzet nieporownywalnie lepszy od ciebie, depo zaladowane uhami i bp czystego hajsu na drobne wydatki. Moze ekspic znacznie wydajniej od ciebie, bo nie martwi sie o koszty ( hi Buli : p)
- racja , ze high level knight moze expic praktycznie najszybciej ( pomijamy sorca na behemotach - maszynkom typu Ingek podziekujemy). Jednak jesli chcesz zarabiac kase odwiedzasz inne spoty, a na tych praktycznie kazda profesja expi jednakowo, i do glosu dochodzi fakt, ze rycek nie robi run. Na moich ulubionych minoskach wyciagalem spokojnie na godzine gry 15-20k oz loota, pol bp uh i 2-4 k czystej kasy drutem na 57 levelu. Tracilem bp hmm, zero innych run. Pokazcie mi jaskinie w ktorej rycek na porownywalnym levelu zarobi tyle, nawet na mino wyciaga mniej po podliczeniu straconych uhow i tych uhow ktorych sam nie robi
-siedzenie i robienie run nad rzeczka ? ludzie czy wy macie pojecie o czym piszecie ? Jaki normalny sorc na 30 + nie zarabia spokojnie na huntach ?
Macie summony, lejecie roty, ciagniecie lootbagi. Za zarobiona kase kupu8jecie runy. Jesli ktos chcialby robic runy na wlasny uzytek musialby miec naprawde mocna psychike -.- Mimo wszystko jednak nadal wychodzi sie na tym taniej niz na kupowanych od innych c-setach, zamienianych nastepnie na dsmy itd ..
Po drugie :
knight >> paladin.
Proponuje filmik z Gugo w roli glownej z huntu na smoki w Ankh~. Widac tam sliczne hity jakie masowo oddaje palek na 140+ z 108 dista. Komentarz mojego kumpla ( drut lvl 56 ) : " co to za lamus ? " -.-
Jesli ja moglem polowac na smoki na 50 levelu knightem walac praktycznie caly czas hity powyzej 100, bez koniecznosci chowania sie za blokerem, latana w gore i w dol schodami, dobijania z hmm to przepraszam ale cos tu jest nie tak. Jesli to nie jest imbalans to ja jestem Nietzsche .. Albo zmienia sie zasady okreslania dmg broni dystansowych albo palki hlevl zostana zepchniete na margines. Ile jest palkow powyzej 150 lvl ? Czy sa jacys na swiatach mlodszych niz Antica, Amera i Secura ? Ile dla porownania jest knightow na podobnym levelu ?
- Anihilator vs drut 1:0 - tu sie zgadzam w zupelnosci. Drutem mozna sporo osiagnac ( zaryzykuje stwierdzenie ze gdyby Cachero gral drutem rowniez mialby dzis 200 ) ale akurat tutaj drut wysiada i oddala sie milczeniu. Za pomoca SD raczej tego nie wykona ( jest to bardzo trudne aczkolwiek technicznie mozliwe - zawsze mozna wlaczyc makro zmieniajace stoneskiny i siepac caly czas z runek #_# )
fin
Radek 666
28-03-2005, 22:26
Witam
Powiem wam ze Knight Jest to chyba najlepsza profa na kazdym serwie
-hunty są robione tylko na sorcow i drutow(40lvl) do knighta z 780hp nikt nie podskoczy
-sorc,drut nigdzie sam nie pojdzie bez blokera bo na OF(orc fortes)2 zerki i Pan sorc/drut uhac sie nie nadąża albo many nie starczy no chyba ze SdSDSD:P
-Knight po 100 lvl ma tyle zycia 1300? ze Anihilatora robi bez problemu a sorc/drut hahahaha pada w 4 sec mana leci jak woda i zostaje marne 560hp?
wiec pada po 1 lepszym kombo demona
-Sytuacja: Jakis sorc na 30lvl pK'uje 11druida, i go zabił... druid loguje sie po dedzie w temple(swiątynia)i pisze do swojego prota(KNIHT!70lvl~) ej taki i taki srul mnie za***ał... knight lokalizuje smiecia i sorc(pk) broni się do tąd az nie konczą sie ofensywne runki a poki co to ja nie widzialem zeby sorc pokonał knighta wrrecz lol i sorc obrywa hity po 40,50 a dla sorca przy takiej ilosci hp to jest dosyc mocny uszczerbek na zdrowiu;p
-musisz miec tylko dobregho neta :s i jedziesz z tym knightem^^
Ja się z tobą NIE zgodze! Taki pan knight na 100 lvlu idzie na zalozmy demony. Wpada i demonowi: ****, 80 **** 133, **** 66, **** nie trafil, **** przeszlo na zbroje. A wpada teraz taki 100 sorc i z SD demonowi po 700 jedzie... Knight bez sorca nic nie zdziala i odwrotnie tez.
Ta gra jest tak zrobiona ze najlepsze hunty sa wszystkimi 4 profesjami. Tzn. Ida na demony: Sorc strzela z SD, knight blokuje, Druid strzela z SD i wrazie potrzeby robi mass healing, exura sio itp. Pallek napiernicza z botlow i z SD.
Przyznam ci racje jezeli knightem wystrzelisz przynajmniej 1 SD, zabierzesz potworowi przynajmniej 500...
Mowisz ze na of sorc za przeproszeniem gowno potworom zrobi? Widocznie nie grales sorcem... Widzialem jak 43 sorc wymiata tam wszystko, wiekszosc z HMM! Chyba nie widziales prawdziwego sorca w akcjii. Mowisz ze anihilator sorcow nie jest mozliwy? Grubo sie mylisz. Widzialem nie jeden filmik z anihilatorem wykonanym TYLKO i WYLACZNIE przez sorcow. Jest taki czar co sie nazywa Ultimate Explosion (UE).
Podsumowujac:
-Sorc wcale nie jest najgorsza profesja
-Knight wcale nie jest najlepsza profesja
-W duelu Bubble(204 Elite) VS Cachero (200 Master) napewno by zwycierzyl cachero.
-Nie ma tak ze sorc nie moze huntowac sam. Tak jak palek - sorc moze huntowac sam. Palkowi potwory zabieraja jeszcze wiecej wiec sam widzisz...
-Ja magiem na 14 lvlu zabilem smoka solo, co w przypadku knight bylo by trudne. Ba, nawet niemozliwe bez jakichkolwiek lepszych skilli (np. 60/60) i lepszej broni (Przynajmniej f-sword, dragon hammer albo f-axe)
Bulboglowy
29-03-2005, 00:00
@Vil: A teraz weż porównaj expienie na Dwarf Guardach. Powiedzmy postacie 50 levelowe, Knight ma 80/80 i eq, oboje robią lootbag itp. Jeżeli mają dobry dzień to Sorcerer zarobi w sam raz na nowe runy, gdy Knight zarobi dwukrotnie więcej. Po godzinie nie widać różnicy, ale po 20 bp UH wykorzystanych na huncie, Knight oprócz całkowitego zwrotu ma jeszcze kase na nowego GS-a. Nie wspominając o Cyclopolis gdzie na lootbagu tylko Knightowi się zwróci za runy.
Shyym-ski
29-03-2005, 09:37
Knight Jest Za***isty, Na Demony Chodzisz Podpiepszasz Lota, Wszystko A Jak Zero Magii? Masz Explo, Gfb, Exori, I Najwazniejsze Masz Duzo Capa Mozesz Nawalic Na Siebie 30bp Sd I Zaden Sorc Cie Nie Rozwali Bo Sorc Nie Wiem Jak By Sie Staral 30 Bp Sd Nie Uniesie A Knight Przecierz 1 Uh Co 2 Sd.
Widziałeś knighta co używał SD? Może bubble ma coś koło 9 mlvl :P
Nie prawda, Knight nie jest nudna postacią, tylko pewnie wpadłeś rutyne. Ale każda postacią tzreba dużo expić, to normalne kolej rzeczy, trzeba czerpać przyjemność z gry i tyle.
obilo ci ??knight jest cool np co taki palek zrobi dragowi bez knighta?(gowno)
a knight nie dosc ze se zdobedzie exp to jeszcze zarobi moze i dragon shield a palek nie bedzie o tym nic wiedzial i co ty na to ??
<puchar><puchar><puchar>!!Knight Rox!!<puchar><puchar><puchar>
Wg. mnie knight jest wlasnie najciekawsza profesja. Poczatkowo moze najlatwiejsza do prowadzenia, ale na wyzszych lvl sie rozkreca. Palek tylko umie s*******ac :P a mag albo z summonkami albo tez hmm w dlon i ucieczka, martwia sie tylko tym aby ich potworki nie dogonily. Ryckiem trzeba odpowiednio manewrowac miedzy potworkami, tu z hmm dobic, tam z explo :D
Niedawno bylem z 3 ryckami w elf i orc fortress, szlismy przed siebie zostawiac tylko za soba ciala. Ale najpiekniejszy widok to okrazone przez dziesiatki potworkow rycki :)
Gralem wszystkimi profesjami i mysle, ze knight najbardziej oplaca sie dla samotnikow, mag do pkowania, a pal jest posredni dla ludzi o mocnych nerwach (lag)
Alli Toxyczny
29-03-2005, 20:11
obilo ci ??knight jest cool np co taki palek zrobi dragowi bez knighta?(gowno)
a knight nie dosc ze se zdobedzie exp to jeszcze zarobi moze i dragon shield a palek nie bedzie o tym nic wiedzial i co ty na to ??
to napisal pan Hoop /\
hmm ostatnio jakis typek zamiescil na forum..wyprawa po jakis item dla kumpla... i powiem ci ze draga solowal palkiem...haha i stracil 68 zgubionym gfb smoka...
i to nie prawda ze palek gowno zrobi bez knighta:P solując draga ...strcic 68 hp to tylko pall albo ktos z magicznych,,nigdy knight!.JEzeli ktos ma zastrzezenie ze knight soluje draga bez straty hp... to prosze na gg:1322411
@ Gremlin :
w mint faktycznie tyle loota nie wyciagnie z prostego powodu : spora ilosc archerow, guardow i magow. Na senji gdzie expie sa tylko 2 guardy i 2 archery - traci sie 0 uh, loota wyrabia na zlomie wypadajacym masowo ze zwyklych mino i _naprawde_ da sie wyciagnac te ~17 k oz ( przed swietami ostatni lootbag jaki zrobilem to 18750 oz w godzine i 20 minut - moze mialem szczescie ale to wykonalne ) co w przeliczeniu daje kolo 8 k czystego hajsu
@ Bulboglowy:
Zgadzam sie. Teraz wezmy postacie nastepujaco : rycek lev 25, skille po 70 oraz taki sprzet zeby nie mial problemow z zabiciem mino guarda. Drut albo sorc na takim levelu zeby mial mino maga na 2-3 hity z gfb max, oraz mogl ekonomicznie zabijac guardyz hmm. Sprzet dla druta - noble, warhammer i reszta wg uznania. Efekt - bi9jemy mino, klepiemy expo, loot jak marzenie i 0 kosztow run. Ryckiem zarabialem krocie na senji a expilem na smokach bo tempo znacznie szybsze niz guardy
mass hunt guardow w takich warunkach nierealny a senja daje nam te 15 k expa na godzine na podanych levelach
@ Gremlin :
w mint faktycznie tyle loota nie wyciagnie z prostego powodu : spora ilosc archerow, guardow i magow. Na senji gdzie expie sa tylko 2 guardy i 2 archery - traci sie 0 uh, loota wyrabia na zlomie wypadajacym masowo ze zwyklych mino i _naprawde_ da sie wyciagnac te ~17 k oz ( przed swietami ostatni lootbag jaki zrobilem to 18750 oz w godzine i 20 minut - moze mialem szczescie ale to wykonalne ) co w przeliczeniu daje kolo 8 k czystego hajsu
@ Bulboglowy:
Zgadzam sie. Teraz wezmy postacie nastepujaco : rycek lev 25, skille po 70 oraz taki sprzet zeby nie mial problemow z zabiciem mino guarda. Drut albo sorc na takim levelu zeby mial mino maga na 2-3 hity z gfb max, oraz mogl ekonomicznie zabijac guardyz hmm. Sprzet dla druta - noble, warhammer i reszta wg uznania. Efekt - bi9jemy mino, klepiemy expo, loot jak marzenie i 0 kosztow run. Ryckiem zarabialem krocie na senji a expilem na smokach bo tempo znacznie szybsze niz guardy
mass hunt guardow w takich warunkach nierealny a senja daje nam te 15 k expa na godzine na podanych levelach
OMG!! Po co pisales o senji :( teraz wszyscy sie tam zleca i nici z kasy. Tez tam zarabiam :P
?!Loopek?!
03-04-2005, 21:42
Mi Sie Wydaje ,ze knight to strasznie głupia profesja dlugi trening choc zaletą jest duza ilosc cap i hp . Moja ukochana profesja to palladyn ladny anwet train duzo hp duzo mana lekko nawet leci magic lvl mozna uzywac sd hity z boltow przy okolo 90 distance dochodza nawet do 250 knighta do hm...zalezy ale jak sie ma 90 sworda to napewno nie dojda do wyzej niz 200-250 palla jest the best i zawsze bede kochał ta profesja Palla ruleZ :D :D :D X( X( X( B) B) B) B) B) B) B) B) :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :baby: :baby: :baby: :baby: :baby: :baby: :p :p :p :p :p :p
lol :evul: 250 w knighta cie chyba pogieło... Jak stałem swoim knightem AFK to gościo mnie zabić niedał rady miałem 65/65 a on (palek) 87/77 i wchodziły we mnie hity po 40-50 z bełtów a jak byś dodał SDki a knight cię by dogonił to nie miał byś szans SDka użyć... wczoraj zmarł Jan Paweł II niechce mi się z nikogo nabijać i mam do tego prawo
Paladyn wali w demona... Koncza mu sie bolty... Dedzi... Mag bije demona sd'kami... Koncza sie sd'ki... Mag deddzi! Druid wali w demona ale pomylil mu sie uh z hmm i uhnal demona... Druid budzi sie w swiatyni.. Knight podchodzi bije doemona mlongiem i demon dedzi..Wiecie juz kto zwyciezyl?
hahahahaa haha xD
jak rycek do demona z mlngiem podejdzie to demon lezy co najwyzej ze smiechu. Widziales kiedys jak sie bije demona w melee ?
Przy takiej obronie, mozliwosci bloku i ilosci hp demona da sie zabic tylko runami/ boltami ( bolty ze wzgledu na inny sposob naliczania szansy na trafienie)
hity po 250 przy 90 dist to pobozne marzenia - kto nie wierzy niech poszuka na tibia.de filmiku z Gugo i smokami -zobaczycie jak to wyglada z 108 dista i dlaczego palek potrzebuje knighta ;p
kumpel lvl 57 87 sword skill - best hit - 242 z gs. Dla porownania - nigdyw zyciu nie widzialem hita z kuszy powyzej 160. Inna sprawa ze bolty daja wiekszy sredni damage
odnosnie pvp vs knight :
cachero wali z sd w potworki kolo 1000. W czlowieka 500 ( ? poprawcie mnie jesli sie myle ). Knight na 100levelu uha sie za 500+. Knight na 100 levelu ma ~2600 cap, po odliczeniu 500 oz ekwipunku zostaje 2100 oz na uhy czyli jakies 50 bp spokojnie wchodzi. Przyjmujac ze Cachero jest szybszy( przewaga 104 leveli ) i nie da sie dogonic bedzie miec znacznie mniej capa ( dostaje zdaje sie 10 na level) co nadal przy przewadze 104 lev nie daje mu wystarczajacej ilosci sd do zabicia knighta
odnosnie walki palek lvl 200 vs knight lev 100 sie nie wypowiadam. Wspomne tylko o pewnej zabawnej sytuacji kiedy knighta lev 47 bilo pól Ab (sredni level 35 ), knight na 87 lev, moj drut lv 57 z hmm i kumpel pall na 72. Walka trwala 18 minut. Trwalaby dluzej gdyby nie moje hmm :)
Palek suxx w pvp pomimo teoretycznych predyspozycji do walki ;p
edit:
@ down :
:) tym lepiej dla ryca jesli sorc dostaje 5 capa :P
<double post -- cos mi sie wali z przegladarka --;; >
bedzie miec znacznie mniej capa ( dostaje zdaje sie 10 na level)
Sorcerer i Druid dostają 5cap na level, reszta się zgadza :).
czlowiek strzala
05-04-2005, 18:05
sorc i druid dostaja 10 capa na lvl i nie wypowiadaj sie jak nie wiesz jaka jest prawda...
co do pojedynku Cachero (201 lvl) vs. 100 Knight to
1. nie kazdym sd trafi
2. majac tyle hp i tyle uh spokojnie dobiegnie do pz
3. Cachero gra na non-pvp wiec taki pojedynek jest niemozliwy
najwyzszym lvlem sorca na pvp jest chyba 185/187 Setzer Gambler (bodajze Julera)
Co do postow jeszcze wyzej to wiadomo, że paladin bedzie lepiej (czesciej trafial) z Bolcow niz Knight z gs/d-lance bo sa stworzeni do innych rzeczy
Rycek: expienie na slabszych potworach i szybkie ich ubijanie
Palek: expienie na lepszych potworach z bolcow
Ps. widzialem jak 120 ek i 95+ rp bija dl'e
knight walil z sca (94 axe) i hmm a paladin z bolcow + hmm i co ?
zgarniali mniej wiecej tyle samo expa z przewaga dla knighta
knightowi schodzilo okolo 1 uh na 2 dl
MichalPL
06-04-2005, 15:20
v[ichal']Knight śmierdzi...trening,exp i nudne lootbagi...żałuje wyboru rycerza szczerze mowiac
przy twoich skillach 66/63 czy cos na 45 lvlu to tez by mi sie gra knightem znudzila
czlowiek strzala
06-04-2005, 16:02
A ja widzialem dzisiaj jak 84 lvl Elder Druid bije DL z 101 lvl Elite Knightem, druid bijac z samych HMM dostaje 1100-1500 exp z DL (uwielbiam to ze ja jestem tym druidem).
porownanie hitow 84 elder druta z hmm i hitow 90 palka z bolcow + hmm jest bez sensu bo taki elder ma wiekszy sredni dmg i dlatego kosiles tyle expa... pozatym powiedzialem ze knight rowniez bil z hmm o czym ty nawet nie wspomniales (twoj bloker)
wiec zanim zaczniesz komentowac mojego posta to przeczytaj go uwaznie (jak trzeba to kilka razy bo widze ze kiepsko z czytaniem ze zrozumieniem) zeby zrozumiec o co w nim chodzi...
Jugo-ten_prawdziwy
06-04-2005, 16:13
Topic@
Ja gram najtem i nie jest on ubogi gdysz nie wali kasy na sd / hmm itd... jedynie co to uhy :>
Offtopic@ Jak sie wali guardy, guardy i guardy... to naprawde sie moze najcik znudzic..
Ja polecam Maga lub palla (z checiom bym mojemu 63 najtowi zmienilbym profesje)
Bulboglowy
06-04-2005, 21:57
Offtopic@ Jak sie wali guardy, guardy i guardy... to naprawde sie moze najcik znudzic..
Ja polecam Maga lub palla (z checiom bym mojemu 63 najtowi zmienilbym profesje)
Knight może efektywnie expić na największej liczbie potworów, potem jest Paladyn, a magom zostaje niewiele miejsc gdzie im sie zwróci za runy.
Vashresamunuh
07-04-2005, 05:59
@up Highlvlowemi sorcowi wszedzie sie zwraca za runy, chyba ze expi na szczurach... :P
Kinghty rzadza sa najlepsza profesja lub exekwo z socami gralem kazda postacia wygral knight ze swordami nie nudzi nim sie gra chyba ze przy treningu ale wtedy wchodzisz w ww.ogame.pl rejestrujesz sie i czas na lampienie sie bezczynie w ekran nie tracisz a skile cie lesa knight rulezzz
@ Vashresamunuh :
idz na necro, expo wysmienite, jak masz szczescie trafisz wciagu kilkunastu godzin 2-4 pary boh i zarobisz na runy z zyskiem. Jesli szczescia nie masz zabijesz tak jak moj kumpel - ~1200 necrosow i zlootujesz 1 skullstaffa ...
sympatyczne expo - dsy w tombachpod daramą - kolo necro. Ilosci niesamowite, loot zaden
jesli chcesz z runami expic na guardach albo ghulach to owszem, jeszcze natym zarobisz. Najlepsze expowiska to jednak spore straty w kasie. Ja od 40 levelu zmuszony bylem co pare godzin hunta spedzac pare godzin na rotach / mino bo po prostu bylem splukany ..
@ keszu :
ty nie grales czasem w sc ? :P
@ moj przyklad z knightem vs Cachero mial na celu pokazanie,ze na wyzszych levelach pvp wyglada zupelnie inaczej a teksty w stylu "rycek nie ma szans z sorcem bo sorc ma sd " nie maja najmniejszego sensu. Poza tym, mimo ze Cach~ jest na servie non-pvp to przeciez na tescie moze sobie postukac w ludzi ;P
:sword: knight moim zdaniem jest najlepszy
moze duzo dziwigac i bardzo dobrze skilluje axe, clubem, swordem i fist.
Duzo życia mu przychodzi co poziom i szybko sie regeneruje.
hm... knight jest dobry na malym lvlu ale sorc wymiata na wyższym... a poza tym sorc nie potrzebuje skilli
Samotny-smutny
18-04-2005, 21:38
Oj hehe jasne ze sorcerer lepszy ale knight zawsze Rox ponieważ jak nie raz np ide na hunt sorcem to latwo zginąć np mozna nie zdążyć sie uhnąć lub cos takiego a knightem legalnie ma wiecej hp i dlatego knight lepszy ja teraz zaczelem gre knightem narazie maly lev tylko co złe u knightów to train X( X(
ale tako ogółem sorcerer też fajny:)
DirtyMike
19-04-2005, 18:02
Ja zaczołem gfre i jestem knight, nie wydaje i się żeby gra nim była nudna.
Knight rządzi :p
Deythwen
02-05-2005, 00:43
tutaj chyba zasmuce wielu lvlujących knightów, ale na większości wypraw (ogląda sie te filmiki :D) knight nie zadaje żadnych obrażeń potworowi, a solo knightem demona jest czymś mało realnym, i napewno nie opłacalnym (za dużo UH, za mały loot)
Pozatym jeszcze pamiętać trzeba o treningu który jest o tyle niezbędny co maxymalnie nudzący (sam dałem rade tylko do 44/44 - duży respekt respekt dla tych którzy dociągneli do 80+/80+)
Bulboglowy
02-05-2005, 01:28
Knight i małe obrażenia ? Weź mnie nie rozśmieszaj. Takie bajki to możesz małym newbie na dobranoc mówić.
Widziałeś kiedyś draggy hunt w wykonaniu Knighta solo ? W jednej jaskini wyciąga 50k/h, a latając po całym Venore drag spawnie to nawet dwa razy tyle i chyba nie będziesz nikomu wmawiał, że przy takim expie hity nadal są małe.
Wiadomo, że DL'ów, Wl'ów, czy Demonów nie bije się z meele tylko z explo, ale to nie jest przecież nic niezwykłego, Paladyn też ich nie zabija z samych boltów (oczywiście mówimy o solo-style), a co dopiero wspominać o pozostałych profesjach.
tutaj chyba zasmuce wielu lvlujących knightów, ale na większości wypraw (ogląda sie te filmiki ) knight nie zadaje żadnych obrażeń potworowi, a solo knightem demona jest czymś mało realnym, i napewno nie opłacalnym (za dużo UH, za mały loot)
sam dałem rade tylko do 44/44
Sam już nie wiem, czy ty określenie n00b do ciebie pasuje. A może ty wogóle w Tibie nie grasz ?
BTW: Knight to najpopularniejsza profesja, więc (chyba) zasmuciłeś dużą część graczy... Jeszcze przestaną grać przez ciebie, coś ty narobił! ;P
Deythwen
03-05-2005, 23:07
Żeś mnie tym postem rozbawił :P Kilka spraw:
1.W jednej jaskini wyciąga 50k/h, a latając po całym Venore drag spawnie to nawet dwa razy tyle.
nie wiem czy mówiłeś tu o expie czy o kasie... ale i to i to jest wynikiem w najlepszym razie wymarzonym, jeśli chodzi o exp, to musiał byś zabijać DLa co 4 minuty żeby nabić 50kexp w godzine... Co jest niemożliwe :P Jeśli zaś o kase to o ile nie wypadnie ci DSM (co jest extremalnie żadkie) nabijasz na jednym smoczym lordzie w granicach 1k (optymista ze mnie - co nie? w końcu te towery i FS wcale nie wypadają tak często...) czyli potrzebujesz smoka co 1,2 minuty... liczyłem to mówiąc o 50k/h (czegoś) jeśli wziąć twoją drugą opcje... to musiał byś zabijać smoka co 2 minuty lub co 40 sekund :D POWODZENIA :D
2.W jednej jaskini wyciąga 50k/h, a latając po całym Venore drag spawnie to nawet dwa razy tyle i chyba nie będziesz nikomu wmawiał, że przy takim expie hity nadal są małe.
co ilość expa/kasy ma do hitów?! to bardziej miejscówka i ilość ludzi ma wpływ na exp, zato na hity skille + broń - jak nie to mnie popraw :P
3.Wiadomo, że DL'ów, Wl'ów, czy Demonów nie bije się z meele tylko z explo
wiem że nie z samego meele, ale jednak skoro rycerz musi walić magią to o czymś to świadczy, bo np. ten pall wspomaga sie runami, a rycek TYLKO nimi może demony ranić (chyba że ice rapierami - ale to wogóle sie nie opłaca)
4.Sam już nie wiem, czy ty określenie n00b do ciebie pasuje. A może ty wogóle w Tibie nie grasz ?
skille 44/44 mam na jednej z postaci... jak kiedyś dorośniesz, to dowiesz sie że wielu ludzi w tibia robi sobie kilka postaci B)
5.BTW: Knight to najpopularniejsza profesja, więc (chyba) zasmuciłeś dużą część graczy... Jeszcze przestaną grać przez ciebie, coś ty narobił! ;P
a nie przestaną grać... bo knight jest najlepszą postacią dla ludzi który do tibi podchodzą bez zajawki - tzn. planują grać miesiąc najwyżej, bo wtedy tylko knight zapewni im jaką taką zabawe. A musisz mi przyznać że tacy ludzie stanowią z 50% każdego servera.
[uff.... ale żem sie narobił, pliz przemyśl to co następnym razem napiszesz, nie chce mi sie znowu tyle siedzieć 8o ]
Bulboglowy
04-05-2005, 02:10
Let's begin with: ;P
Oczywiście na Dragach się traci kase, więc 50k/h gp jest (jak wpomniałeś) marzeniem.
Prawdziwe dane:
1. Paladyn na 40lvl/84dist - 40k/h w jednej jaskini, bez DLów
2. Paladyn na 95lvl/95+dist - 100k/h latając po całym spawnie (full of coz)
3. Podczas wyprawy z blokerem, Knight na skillach 85/85 zadawał, większe hity na Dragonach niż Paladyn z 84 distem.
WNIOSKI: Knight na 90/90 100lvl, będzie miał tyle expa co Paladyn (ad. 2).
No tak, co ma ilość expa do hitów...
Knight zabija pojedyńcze smoki z meele i robi to szybciej (na wysokich skillach) niż Paladyn, więc zdobywając ww exp/h jest totalną bzdurą (z twojej strony) stwierdzenie, że "knight nie zadaje żadnych obrażeń potworowi".
Jeżeli nie wierzysz mi to może comment najlepszego Knighta cię przekona:
Eternal Oblivion: 311 on dragon, 772 exori on dragon
http://www.tibia.pl/hunted/index.php?action=show&t=33240&p=331927
Nie wiem, czy dalej mam cię poprawiać, np. to, że Knight potrafi zranić Demona z broni innej niż Ice Rapier.
sam dałem rade tylko do 44/44
jak kiedyś dorośniesz, to dowiesz sie że wielu ludzi w tibia robi sobie kilka postaci
Zrobiłeś sobie kilka postaci ? WOW, i każdą dałeś rade do 44/44. GRATZ.
knight jest najlepszą postacią dla ludzi który do tibi podchodzą bez zajawki - tzn. planują grać miesiąc najwyżej, bo wtedy tylko knight zapewni im jaką taką zabawe
Chłopcze, trening bez żadnych chceatów/2nd ownerów trwa przez miesiąc conajmniej. A może ty mówisz o znajomych co kupili sobie wyskilowne postacie na Allegro i po miesiącu się znudzili ? W tym wypadku masz rację.
uff.... ale żem sie narobił, pliz przemyśl to co następnym razem napiszesz, nie chce mi sie znowu tyle siedzieć
A mi się chce siedzieć, bo mnie wkurzają ludzie tacy jak ty, co poskilowali do 44/44, znudzilo im się i teraz obrzucają Knighta błotem. Jak ty wogóle możesz taki kit wciskać ? "Knight nie zadaje obrażeń potworom" "solo knightem demona jest czymś mało realnym". Oglądasz tyle filmików, dlaczego nie widziałeś Demon Helmet Quest w wykonaniu Knighta solo ?
-=Melon=-
04-05-2005, 09:41
No i co z tego ze knightem trzeba trenic!! U sorca/druda jego sila jest wyrazona w mlvl, a bez mana sittingu nie bedziesz mial wysokiego mlvla. A z reszta odnawianie many tez do najciekawszych nienalezy :p Ja wybralem knighta, i jestem z tego bardzo zadowolony ;)
Do tematu:
Robisz Uh makera i jazda :D
Robisz Uh makera i jazda
jezeli nie uzywasz mc to robienie uhmakera sie nie oplaca bo zanim zrobisz bp uh to ponad 3 godz z w 3 godz moim knightem wyciagne z 8k kasy spokojnie to 8k to zysk liczac uh jakie poszly itp no a mc to raczej tylko przy trenowaniu bo lagi sa ja raz przy expieniu uzylem bo mi 10uh zostalo i bylem do tego zmuszony a tak to tylko przy trenieniu
mam 31lvl elite knight 65/60(skills cienkie malo trenie)zrobie 35lvl i poskiluje ostro
Deythwen
04-05-2005, 17:44
no dobra, to stary jedziemy wyprowadzanie z błędu od nowa :D a więc:
1.
Paladyn na 95lvl/95+dist - 100k/h latając po całym spawnie (full of coz)
no dobrze... podejdzmy do tego matematycznie... 100k/h = 50 smoków/h... czyli musiał by zabijać smoka w 80 sekund. I do tego solo. Nie mówiąc jeszcze o ewentualnych poprawach equipa, przejściach od smoka do smoka, zbieraniem lota, przerwach na siusiu :P Pozatym my mówimy o rycku, bo sorcem to jest możliwe :) (nie musze dodawać że 80s = 40 akcji w grze, czyli musiał by zadawać smokowi, licząc że zamiast jednego odrazu pojawiał by sie drugi i nie musiał by sie UHać, wszystkie hity po 47 - w sumie możliwe - ale jeszcze każdym trafić) rozumiesz już? nawet przy 50k/h jest to mało możliwe (nie chce mi sie tego rozpisywać, uwierz prosze na słowo)
2.
Knight zabija pojedyńcze smoki z meele i robi to szybciej (na wysokich skillach) niż Paladyn
LOL?!?!?!?! nie ma takiej szansy nawet najmniejszej :P możemy zestawiać w różny sposób, jeśli chodzi o straty UH, o ilość bez powrotu do domu, o straty kasy, ale w tempie nie ma szans przegonić palla z runami i boltami!
3.
jest totalną bzdurą (z twojej strony) stwierdzenie, że "knight nie zadaje żadnych obrażeń potworowi"
w solo jasne że zadaje, ale przeczytaj całe zdanie:
ale na większości wypraw (ogląda sie te filmiki ) knight nie zadaje żadnych obrażeń potworowi
mówie o wyprawach, i chodziło mi o smutnie nudną role i udział w expie rycka w huncie :(
4.
Zrobiłeś sobie kilka postaci ? WOW, i każdą dałeś rade do 44/44. GRATZ.
o ile nie zauważyłeś, to w paragrafie o skillach chwaliłem wytrawałych rycków, i sam mówiłem że przy 44/44 sie znudziłem... nie mówiłem że moje poglądy są brane z niego czy że jest wykładnikiem... dlatego dodałem o flimach :)
5.
Chłopcze, trening bez żadnych chceatów/2nd ownerów trwa przez miesiąc conajmniej
trening tak, ale ja mówiłem o ludziach bez zajawki, noobkach którzy nic nie robią, to znaczy latają sobie z mieczem(longsword) zabijając trolle ze skillami 25/25 które nabili w trakcie. A takiech jest dużo, i taki poza ryckiem nie mógłby już nikim tego zrobić. (bo właśnie pally i drut/sorc słabiej to robią)
6.
A może ty mówisz o znajomych co kupili sobie wyskilowne postacie na Allegro i po miesiącu się znudzili ? W tym wypadku masz rację.
dokładnie, właśnie o takich ludziach mówiłem, tyle że nie nazywaj ich znajomymi, bo z takimi ludźmi sie nie zadaje i o tych o kótrych mówiłem w 5.
7.
A mi się chce siedzieć, bo mnie wkurzają ludzie tacy jak ty, co poskilowali do 44/44, znudzilo im się i teraz obrzucają Knighta błotem. Jak ty wogóle możesz taki kit wciskać ? "Knight nie zadaje obrażeń potworom" "solo knightem demona jest czymś mało realnym". Oglądasz tyle filmików, dlaczego nie widziałeś Demon Helmet Quest w wykonaniu Knighta solo ?
wyskillowałem do 44/44 ale nie mówie nic o tej postaci tylko o rycku jako takim (mówiłem o filmach). co do niezadawania obrażeń to mówiłem już co i jak, zaś co do Demon Helmet Questa i Eternal Obliviona - dlatego powiedziałem MAŁO REALNYM jest to możliwe, ale rycków zdolnych do czegoś takiego można by zmieścić w niezadużym domku (jeśli rozumiesz moją aluzje :) ) pozatym nie obrzucam błotem, tylko mówie o minusach... jest też dużo plusów (np. przy dużej ilości UH praktycznie odporność na PK 8o )
podsumowując uważam że:
1. te 50k/h przez rycka na dragach można ustawić na półce koło "kota w butach"
2. 100k/h można ustawić koło "hobbita"
3. rycek serio zazwyczaj jednak blokuje na wyprawach i zadaje minimalne obrażenia potworowi zajmując się głównie tym żeby potwór sie nie przeżucił, i żeby sie na czas UHać
4. WIELKI RESPEKT dla ludzi którzy nabili skille 100+/100+ (bo z takimi to rycek serio może ładnie siekać w pvp, a przynajmniej jest mała szansa że z UH ktoś go zabije :P)
5. powinieneś skończyć ten temat, szkoda życia na rozpisywanie się o tym :P tym bardziej że długości naszych postów rosną za każdym razem :cup:
I z innej bajki, na koniec w akcjie pocieszenie i zmiany tego tematu napisze kilka obliczeń:
1. Czarodziej z SD zadaje 400dmg w pvp, zato rycek leczy UH w granicy 600hp czyli zestawiając to 3SD = 2UH(OKOŁO!), dodając że SD jest droższy i musi częściej być używany to takie ataki zwykle się nie opłacaja B) (brałem pod uwage rycka i sorca lvl 100)
2. Czarodziej z UE zadaje w dobrych chwilach 500+dmg, czyli siekając tym czarem traci 800 many z ok 2800 many (nie zaglądam do kalkulatora, mówie około) to znaczy że poza stratą many działa troche lepiej niż SD, zato rycek jeśli w ciągu 6s. potrzebnych do rzucenia wystarczającej ilości czarów UHnie się choć raz(co jest normalną rzeczą :D) to może spokojnie stawić czoła takiemu sorcowi. :evul:
[edit] 3. Knighci z założenia są najżadszymi celami dla PK z kilku powodów: nie ma run, dużo hp przez co może łatwo uciec, wysoki shield przez co trudno go ranić
[edit] postanowiłem zrobić test, i robie sobie rycka, zobaczymy :) po przejrzeniu tych wszystkich rzeczy które pisaliśmy sądze że itak grać sie nim może sympatycznie. choć serio doszedłem do wniusku że TRZEBA UMIEĆ GRAĆ RYCKIEM!!!!!!!!!!!!!!! :D
[edit2] >WAŻNE< nie chce wypisywać kolejnych postów więc prośba: daj link do tego filmu :p
Bulboglowy
04-05-2005, 18:22
Koleś, weź popatrz na tą rozmowę: mówię ci, że Knight na 60 lvl wyciąga tam 50k/h, a ty mi nie wierzysz, dlaczego ?
Mam trzy argumenty (prawdziwe):
- widziałem filmik na którym było właśnie 50k/h (dragony+dl, jedna jaskinia) robione przez Knighta na 60 lvl (Dragony meele, czasem HMM; DL explo)
- koledzy z gildii: hunt we dwóch: Knight (skill 85, tylko meele) zgarniał więcej expa niż Paladyn (skill 84, tylko bolty)
- Paladyn (90 lvl 95+ skill) już nie w jednej, ale na całym spawnie (full of coz) 100k/h
1. Knight przeważnie blokuje, ale wyjątkiem są właśnie smoki.
2. Mówisz, że Sorcererem to możliwe, bo zabicie draga to 40 akcji. Paladyn na 84 skillu zabija draga po 35-40 boltach. Pomyśl, gdy będzie 10 skilli wyżej.
3. Jak napisałeś "większość wypraw" to pomyślałem o samodzielnych huntach, bo jak Knight gdzieś idzie to jest to conajmniej 5h wyparawa. Źle zrozumiałem.
4. Żeby mieć na Dragon Lair 40k/h, bijesz Smoki pojedyńczo. Jeżeli mówimy o większej ilości to dodaj do swoich kalkulacji, że luruje się tak Dragony, żeby maksymalnie wykorzystać explo, czytaj: 2-3 jednocześnie.
5. Więc ci 1 miesięczni Knight'ci latają z longswordem... i mają z tego zajawkę... Może przerzucimy ich kwestie do działu: "Jak tracić czas w Tibii", albo "Jaki stuff dla n00ba". W tym wypadku masz rację, bo z longsworda nie ma dużych hitów ;P
6. W "małym domku" zmieściliby się wszyscy wykonawcy Demon Helmet Quest Solo. I bynajmniej to nie Knight'ci stanowiliby mniejszość.
PODSUMOWUJĄC:
- 50k/h na Venore Dragon Spawnie jest rzeczą normalnie spotykaną, choć trudną do wykonania w jednej jaskini (lvl tak, żeby nie bać się DL'a).
- 100k/h w tym samym miejscu jest wykonalne także dla wszystkich profesji (ok 100lv required), chociaż dla Paladynów najłatwiej.
hell fire
07-05-2005, 23:33
Gdy knight ma słabe skille a sorcer mu wygrzmoci z jakiegoś sd-ka to knight szybko ucieka , gdy knight ma dobre skile i ze swojego pieknego miecze wygrzmoci dlo sorcera to sorcer nie ma jak uciekac :evul:
jak juz mowimy o wyciaganiu exp/h to nie zalezy to od profesjii tylko lv, spawnu i szybkosci czyszczenia respa... najtem na OF mozna wyciagnac do 110/120k /h z dl-ka/gs albo sca/sov palem "ledwo" 100 na podobnym lv :) <100~~> no i koszta sa mniejsze dla najta bo nic nie wydaje kasy na niszczenie tych pionkow typu warrior/zerker bo to i tak na 1hit idzie :)
btw gra najtem opiera sie prawie strikte na expieniu a bkolowanie to tylko po to by wylootowac cos na sell albo eq do expowania :) blokowanie jest jedynie niewielkim aspektem zycia przecietnego najcika :)
1.
no dobrze... podejdzmy do tego matematycznie... 100k/h = 50 smoków/h... czyli musiał by zabijać smoka w 80 sekund. I do tego solo. Nie mówiąc jeszcze o ewentualnych poprawach equipa, przejściach od smoka do smoka, zbieraniem lota, przerwach na siusiu :P Pozatym my mówimy o rycku, bo sorcem to jest możliwe :) (nie musze dodawać że 80s = 40 akcji w grze, czyli musiał by zadawać smokowi, licząc że zamiast jednego odrazu pojawiał by sie drugi i nie musiał by sie UHać, wszystkie hity po 47 - w sumie możliwe - ale jeszcze każdym trafić) rozumiesz już? nawet przy 50k/h jest to mało możliwe (nie chce mi sie tego rozpisywać, uwierz prosze na słowo)
z kolega na 67lv palek robil 60k, ja wyciagam 40 :)
2.
LOL?!?!?!?! nie ma takiej szansy nawet najmniejszej :P możemy zestawiać w różny sposób, jeśli chodzi o straty UH, o ilość bez powrotu do domu, o straty kasy, ale w tempie nie ma szans przegonić palla z runami i boltami!
jak blokowalem temu samemu koledze dragi to jak dwa wyskoczyly zjechalem f-axem draga bez hmm szybciej niz on z :) a skille mam 70 axe :)
Szybsze expienie (solo) palka niz najta na podobnych lvlach (wyzszych niz 50) nie mowie o demonach, wrl czy behe rowniez
50k/h rycka na 60-70 lvlu jest prawda, oczywiscie jest to waste ;>, palek wyciaga tyle samo.
palek na 70 lvlu wyciaga 40k/h na poh na gsach knight tyle samo na poh na cycach+slimy+dragi+orki
pal wyciaga 30-40k/h na guardach, najt dokladnie tyle samo z tym ze knight nie musi dziwgac 10 bp boltow;p
knight jest spoko... jest lepszy od palka bo palkowi dokopie ale gorszy od sorca (i to o wiele) bo ma nikłe szanse na zadanie mu większych obrażeń... jeśli sorc chce go nabić to sorc SDka w palka a palek SDka w sorca i tak na przemian plus hmmy u sorca a bolty u palka... a knight co zrobi takiemu sorcowi tylko pomacha z daleka...
EDIT: jak ktoś może to prosze żeby zapodał linka albo sam napisał ,, JAK PORADZIĆ SOBIE Z ATAKIEM SORCA " w roli obronnej knight ma sie rozumieć
@ down: zajefajny poradnik :D i dzieki niemu bede jednak gral knightem :evul: naprawde wielkie dzięki... PROSZE O UMIESZCZENIE PONIŻSZEGO PORADNIKA W DZIALE "WaSzE pOrAdNiKi"
Bulboglowy
12-05-2005, 19:43
@up EDIT: Już zapodaje:
Sorcerer jest super szybki i ma potężne czary, dzięki trenowanemu przez lata celowaniu trafia za każdym razem i ma super PvP.
Knight obrońca jest niedoświadczonym graczem, nawet nie umie się UH-ać biegając i ma słabe PvP. Jednakże jego level jest taki sam jak super-wymiot Sorcerera, bo kupił... *ekhm* dużo sam grał.
Sorcerer biega w kółko, atakowany Knight nawet nie może go trafić, bo stoi w miejscu żeby zdążyć się leczyć (przypadkiem znalazł spore zasoby run w plecaku, w końcu 150 zł *ohh* 150h ciężkiego grania!).
Walka wygląda tak: Sorcerer strzela z SD/GEB/UE, Knight w tym czasie tylko się UH-a. Po niedługiej chwili Sorcerer ucieka, bo mu się runy skończyły.
@Bucik: Podoba ci się mój poradnik ? Wszystko co robi Knight to stoi, chyba proste.
Proszę o nie umieszczanie mojego super-poradnika:" ,, JAK PORADZIĆ SOBIE Z ATAKIEM SORCA " w roli obronnej knight ma sie rozumieć" w dziale wasze poradniki. Oczywiście zawiera on prawdziwe informacje, ale jest mało przejrzyście napisany, no i temat taki płytki.
2. 100k/h można ustawić koło "hobbita"
OMG masz dowody ze czegos sie nie da zrobic????
JA osobiscie na dragach w venore robilem 60k/h wtedy 72 z 91/89 z sca
latalem tylko po jakims 3/4 spawna, razem z hmm, i expo spokojnie bym wyrobil do jakichs ~70k/h a sa jeszcze lepsze spawny od tego...
wiec jak sie nie zastanawiasz przed pisaniem postwo, nie wypowiadaj sie wogule, przestaniesz sie osmieszac.
2. Mówisz, że Sorcererem to możliwe, bo zabicie draga to 40 akcji. Paladyn na 84 skillu zabija draga po 35-40 boltach. Pomyśl, gdy będzie 10 skilli wyżej.
roft 'n roll 35-40 boltow w smoka????
przy takim skillu max 20 strzalow z kuszy w smoka
--------------
tez mam pala 53 lvl 94 dysta ale nie o nim mowa
Sir Saneris
12-05-2005, 23:52
Wiec tak.. knight ekspi z SCA przy dobrych skillach najszybciej.. nie wiem gdzie sobie to ustawisz ale z runami w godzine 120k/h (mowie o lvlu 100+).
Co do palka.. na skillu 84 fakt kolo 30-35 boltow idzie w draga.. gram palkiem.. mam 102 lvl / 92 dista (non pvp) i na draga zajdzie z 15-20.
Nie napisze nic o sorc vs knight bo nie gram na pvp.. lepiej sie na czyms nie znac niz gadac bzdury ;).
Bulboglowy
13-05-2005, 01:09
Wiec tak.. knight ekspi z SCA przy dobrych skillach najszybciej.. nie wiem gdzie sobie to ustawisz ale z runami w godzine 120k/h (mowie o lvlu 100+).
Każda profesja expi tyle z runami, a nawet więcej. Najszybciej to chyba na Warlockach idzie, więc SCA za wiele nie pomoże.
roft 'n roll 35-40 boltow w smoka????
Napisałem skrajną (górną) wartość, żeby nikt się nie pluł, że "on miał więcej". Trzeba było przewidzieć, że ktoś się będzie pluł: "a ja mam mniej".
BTW: co oznacza "roft 'n roll" ? rolling&roll ? Chyba pomyliłeś konstrukcję zdania, albo to jakiś mutant. Ostatecznie ktoś lubi się kręcić podwójnie. ROTFL !
nic, zupelnie nic
btw, nie wiem czy ty znasz znaczenie slowa max.....
nie ze obrazam czy inne pozdro
djan zathiyu
13-05-2005, 07:50
moim zdaniem wszystkie profesje som równe poniewasz wszystkie mają jakies wady i zalety WIĘC SIE NIE KLUćCIE . posiadam:
Profesja: knight, druida,palla ,sorca
lvl: 16,15,10,9
skile:knight-45\45, pall-50\40
Bulboglowy
13-05-2005, 12:15
Wiem, co oznacza słowo "max", ale wolę w mojej wypowiedzi używać moich danych, a w tym wypadku max jest 35-40. (rekord miałem 44, chyba smok miał autoleczenie)
A może jestem w całkowitym błędzie, już kilka razy zdarzyło mi się expić na "zielonej tarczy", czyli full def. Skleroza nie boli. Pozostawiam tą kwestię bez odpowiedzi.
ostatnio ogladalem duzo filmow hihg level knighto i onie expuia glownie z explosion -_-
#Off Topic:Nie chciałabym być wnerwiająca ale jak piszesz to najpierw poukładaj zdania w pamięci, skoro masz problemy z odszukaniem literki po omacku na klawiaturze to patrz na nią - to nic strasznego. Na końcu, proszę, sprawdzaj zawsze ortografię bo aż gryzie w oczy. Nie chcę Cię oczywiście urazić.
@Topic:Grałam knightem dosyć długo. Znudziło mi się na 42 lev. Poprostu cały czas chodziłam na Dwarfy Soldiery albo Guardy o ile nie skillowałam. Tym samym znajomi, Palladyni, Sorcowie i Druidzi spokojnie biegali po POH`u itd. Gra knightem jest w pewnym momencie nudna (coś jak kryzys wieku średniego). Ale nie zgadzam się z tym, że knight jest "łysy" w porównaniu z innymi profesjami. Szybciej awansuje w skillach, posiada więcej HP co czyni go bezpieczniejszym. Nie uważam że jest gorszy od innych profesji.
Deythwen
13-05-2005, 16:01
Profesja: knight, druida,palla ,sorca
lvl: 16,15,10,9
skile:knight-45\45, pall-50\40
O stary! Co za osiągi?! I serio myślisz że możesz robić za experta w tych sprawach? 8o Konflikty profesyjne zawsze były, są i będą. A plus jest taki że newbom łatwiej znaleźć sobie profesje.
[topic] do poprzedniej kłutni z Bulboglowym: jednak z tym expem to jest prawda... takie osiągi w EXP są możliwe - zwracam respect ;) zainspirowany tym tematem zrobiłem sobie rycka, dojechałem do w miare średnich skilli, i stwierdziłem że o ile ktoś ma czas trenować to rycek jest dobrą profesją. Jedyne co, to traci na wysokich lvl na mass huntach (choć dobrze uzbrojony może być groźny)
Bulboglowy
13-05-2005, 17:08
ostatnio ogladalem duzo filmow hihg level knighto i onie expuia glownie z explosion
Tak, wielu wysokopoziomowych Knightów expi z explo. Najwięcej używa się ich podczas huntów na Warlockach, a w drugiej kolejności na Dragon Lordach.
BTW: Słyszałem, że przy skillach 95/95 zwracają się koszty na DL'ach, czy ktoś mógłby to potwierdzić/zaprzeczyć ?
Danthorr
13-05-2005, 17:13
na skillach 95/95 (100+ lvl) dl'a soluje sie z 1/2 uh (z hmm+melee)
więc może się zwracać na dl'ach...
a nawet jesli nie to od czasu do czasu wypadnie jakis dsm/rh i masz na kolejne pare dni expienia na dl
nie pisze z własnego doświadczenia, bo nie miałem 100+ knighta
widzialem sporo filmików i dlatego napisalem to co napisalem.
95 z a ringiem/90 z SCA na 76 lvlu sie nie zwraca
do 10 uhow na dl'a
moze i by sie zwracalo, gdybys mial osobistego providera uhow ktory sprzeda ci kazda ilosc
Jerkov Thundersword
20-05-2005, 22:24
Poproszę o wydanie w polskiej wersji językowej.
Misieq Druid
22-05-2005, 18:20
Ogólnie:
Kazda profesja jest dobra o ile umie sie grac,zna sie dobre miejsca na exp itp.
Ale wedlug mnie sorc ROX:
knight-ma te skile, owszem wymiata ale nic sie nie dzieje, podchodzi i hit,hit,hit poprostu zmula.
palik-no wiecej sie dzieje od knighta xD
sorc-Gra jest urozmaicona gfb,hmm,explo,summony,ue,sd'ki,rozne czary spontaniczne.
SORC THE BEST a i jeszcze jedno: niestety sorc i druid bez pacc to bida na 2 nogach ;/
Alan Zych
22-05-2005, 18:59
No właśnie ... Każda profesja jest dobra jak się nią potrafi grać
hm porownajmy te 4 profesie ktore nam zaoferowal cipsoft
odzucamy 2 ktorymi sa pall i druid
druid bo jest to ubozsza wersia sorca (sorc bez ue e wave itd)
pall bo jego sila nie rosnie juz po przekroczeniu jakiejs granicy znaczy rosnie ale nie jest to potrzebne tak 130-140 pall
pozostaje sorc i knight i tu juz wszystko zalezy od podejscia
sorc nie moze sam expic na warlockach
knight moze ostatnio nawet była notka na tibia news jak 152 knight z novy nabil prawie 2 mln expa za dobe, pozatym knight ma cos takiego jak nowe bronie,
po dodaniu magic sworda w anihi i stonecutera knight zostal bardzo wzmocniony, a sorc? nie sadze zeby wzmocnili sd sorc byl zawsze uwazany za przegietą profesie i jest coraz bardziej osłabiany podczas gdy knight jest wzmacniany
np ehaust zostal wprowadzony zeby nie spamowali ue co oslabilo sorca, a co do eq stricle sorcowego zostaje tylko blue robe;]
Belfegoris
23-05-2005, 17:56
Oglądasz tyle filmików, dlaczego nie widziałeś Demon Helmet Quest w wykonaniu Knighta solo ?
LOL??????
jest od cholery takich filmikow....
ostatnio ogladalem demon helmet solo zrobiony przez Slepego(110+lvl-knight)
wiedz nie piernicz ze sie nie da ok?
teraz slepy ma 142lvl film robil jak byl na 110+ lvl
Ja grałem juz wszystkimi postaciami oprócz palka, z czego najwiecej sorkiem, jednak znudzony magią postanowiłem zabawić się knajtem. Koledzy mówili mi, że to nie jest aż taka bardzo łatwa postac, i że jak sie nie ma dobrych skili to sie nie ma po co grać :). Mi narazie gra knajtem się najbardziej podoba i uważam, że ci co mówią, że knajtem się gra do bani nie mają racji.
__________________________________________________ _______________
Knight :miecz:
Saphira :cup:
12lev
3mlev :mag:
skile 52/51 wciąż trenowane :D
Bulboglowy
23-05-2005, 21:36
LOL??????
jest od cholery takich filmikow....
ostatnio ogladalem demon helmet solo zrobiony przez Slepego(110+lvl-knight)
wiedz nie piernicz ze sie nie da ok?
teraz slepy ma 142lvl film robil jak byl na 110+ lvl
Czy może ktoś mi wytłumaczyć o co temu n00bowi chodzi ? Szczerze nie wiem czy się śmiać czy płakać.
Albo lepiej nie mi, tylko jemu wytłumaczcie o co chodzi, bo mnie dobija taka głupota.
Może gościu pracuje dla służb SB i chce mi założyć teczkę jak prezydentowi Wałęsie...
Sir Saneris
24-05-2005, 14:58
Ech.. mysle ze mimo wszystko faktycznie zalezy duzo od indywidualnych preferencji.. jezeli kolo potrafi/lubi grac knightem.. osiagnie high lvl.. tak samo jak ktos lubi pallym/drutem, itd. Kazda profesja ma i dobre i zle strony. Kazdy z wypowiadajacych sie wskazuje zalety swojego faworyta i uwypukla wady pozostalych profesji.. i do czego to prowadzi? Do tego zeby wskazac lepsza profesje? Bullshit.. nie ma lepszych i gorszych profesji.. jest jedynie 'odmienna taktyka gry'. Mam palka 102 lvl, knighta 30 lvl i druida 27 lvl.. nie twierdze absolutnie ze gra sie ktoryms lepiej.. do kazdego voca musze podejsc z inna taktyka.. wg mnie kazdym vociem idzie szybko ekspic.. palkiem z SDkami na WRL, sorkiem/druidem na demkach, knightkiem na dragonkach i DLach.. na 100% sa lepsze zestawienia z miejsc ekspowisk.. to zalezy od doswiadczenia, znajomosci huntowisk.. i wlasnych preferencji badz co badz. Fakt w druzynie knight ma najmniej ekspa.. ale traci tylko te uhy jednak i ma tego loota sporo.. cos za cos.. a jaka rada odnosnie topicu? Pograj kazda profesja do np 20 lvlu.. a pozniej zdecyduj sie na 1.. strata czasu? Niekoniecznie.. zawsze to jest 40k z desert questow dzieki 4 charom.. niezle na start ;). I graj, ktorym charem Ci sie bajbardziej podobalo. Ktos powie ze sorek na poczatku zrazi bo musi isc na roty.. a ja znow mowie bullshit.. od 18 lvla juz z HMM latalem po DSach na HG.. z 18 lvla na 27 lvl w 3 dni.. poza tym.. jezeli komus odpowiada latanie po rotkach, bezpieczny eksp i runy w miedzyczasie.. i tak tego sorka wybierze..
w koncu jakis madry post w tym temacie :>
davidos14
26-06-2005, 19:11
Ryczerz to dobra profesja dla tych co chca dlugo grac w tibie wiem coś o tym bo sam mam knighta :D ale nie jest najlepsza profesja dla mnie najlepsza profesja to Sorc i Druid :evul:
Knight jest najbiedniejszą profesją do uzyskania dobrych skilli i dobrego eq. Wydatki takiego 100lvl+ knighta to praktycznie jedynie UH i Explo ew. Ice Rapiery na solowanie jakiegoś mocniejszego potworka.
W sumie coś prawdy w tym jest. B) Knight jest dla początkujących a nie dla h-levelowców. Moze byc dla niektórych nudny bo nie ma zbyt duzo czarów, np. dla mnie stał sie nudny juz na 13lvl i teraz gram sorcem. Musze przyznać że gra sie nim o wiele ciekawiej choc jest bardziej skomplikowany. :] Bez problemu wybijam takie potworki jak Minotaur Guard czy Cyklop i to juz nawet na 11lvl. 8o
Dj Babcia
28-06-2005, 21:45
Nie sadze, ze knight to bieda, owszem, w pewnym momencie gry moze sie wydac nudna, lecz knight to jedna z lepszych profesji. na wysokim poziomie mozesz solowac coraz to lepsze potworki, nie wspominajac o bloczeniu....
kocur_bury
28-06-2005, 22:40
knajcik rządzi...
*zobaczcie kto jest w top w expie
*zobaczcie jakie zadaje hity knajt na 100+ lev z dobrymi skilami (palek takich nie zadaje :D )
*zobaczcie jak trudno go ubić (praktycznie trzeba go lać dopuki ma uhy)
minus to fakt że postać trochę uboga :) (chodzi o czary), ale i tak wymiata (prostak ale bije mocno :D )
Jesli knight ma skile (powiedzmy) 85/85 to szybko znajdzie ekipe na hunta.... Jest to praktycznie bezproblemowe :) Knight z czasie laga ma wieksze szanse na przezycie, skile "nie musza byc nudne jak potrafisz sam sie soba zajac" a wtedy to juz z gorki. Expisz na dragach lub OF czasem lecisz na hunta i jest spoko " zycie leci jak w Madrycie" Ja jak mialem 40 lvl elitka to skiedzialem na scarabach bo expa duzo lootu tez sporo. Po kilku s coinsach i kamieniach typu emerald amethyst itd jest calkiem przyzwoicie :D
Ewentualnie jeszcze (ujdzie) palek (jak dla mnie.) Nabije se 55-60lvl zalozy bohy i expi na POHu na gsach. Po ubiciu kilku (moze) zwroci sie za bolty a exp jest masakryczny. Moj kolega nabija w weekend 3lvle na pohu... Ma teraz 57 lvl royala.
Oglolnie.... KNIGHT ROX!!!!!!!!!!!!!!!!! :cup: :cup: :wiking: :axeman: :kat: :cup: :cup:
Nick:Luck Azrius
Server:Morgana
Profesja:Knight :wiking:
Skile: 60\50 ;( Jak myslicie dobre?
lvl:16
Best solo: Cyclop
Best team:Fire Devil
Nie wiem jak stawia sie wysunki! ;( ;(
Ranaji Jimaka
30-06-2005, 19:28
JAk dla mnie ulubioną profesją jest Knight, ale i tak kase zarabiam Druidem.
khan jagi
02-07-2005, 00:23
Name:Jagi Paladyn B)
Profesja:Paladyn :lucznik:
lvl:14 :(
skills:52/42{rosna}
Mlvl:6{rosnie} :mag:
server:azura
{Poszukuje pala z podobny mi skilami i lvlem na traina}
Moim znadniem knight sie szybko nudzi bo wprzeciwienstwie do innych profesji nie ma tak wielu czaruw itp...
Powiedzcie mi cos o moich skilach i czy warto isc expic na skillach 60/50 i gdzie i czy opyla sie za 1k zeby mi kolega zsumonowal monka """help me plzzz""""
Wg. mnie high lvlowy knight z dobrym eq jest najbogatszy.
Jedyne wydatki to uhy no i ew. explo i hmm.
Gra knightem jest także dobra ze względu na to iż gra sie nim bardzo prosto, łatwo i przyjemnie ( w przeciwieństwie do sorca/druida - którzy to nerwowo klikają to na runy,to na potwora, modląc sie żeby zadac jak najwiekszy dmg, bo gdy owy potworek podejdzie bliżej, może być źle. Nie inaczej ma się sprawa z pallem - który cały czas musi trzymać dystans i bez bohów na 50+, z solowaniem czegoś większego może się pożegnać. Podczas gdy knight spokojnie nawet otoczony przez grupke potworów, wybija sobie spokojnie jeden po drugim[oczywiście blokowanie bywa stresujące...Ale to wyjątek ;) ]).
PS. Ups...Chyba troszku z tematu zjechałem :) Sorki :baby:
ja uwazam ze knight ma bogaty lootbag..
1).pierwszy jako bloker ma dostep do lota
2).bez treningu nie bedzie dobrego lota
3).wszystko ma swoje wady i zalety...
Ja gram knightem juz jakis czas i powoli zaczyna mi sie nudzic.
Niemówie ze to uboga profesja ale porownujac do pozostalych knight ma jedynie duzo zycia i capu :p ....magia na poziomie podstawowym :p .
Nawet dobre skile duzo mu niedaja bo tak czy inaczej kiedys knight musi sie uhac podczas expienia.Na chwile obecna gra nim juz mnie nie kreci.
Moze i fajnie sie nim gra ale np. na 100 levelu bo wtedy rycerz ma jakies pole do popisu i jego zycie jest urozmaicone o np.blokowanie mocnych potworków.
Dlatego z checia zrobilbym sobie sorca ale nieche mi sie zaczynac od nowa :p .
Opowiem wam o każdej profesji :
Palladyn - potwory zadają mu największe obrażenia, musi kupywać bełty/strzały i niektóre runy, sam może robić hmm, przy dobrych skillach łatwo soluje dl'a, ma dużo many i życia
Druid - ludzie zakładają go głównie w celach nabijania kasy, nie ma w nim nic szczególnego potrafi robic ihy i uhy,
Sorcer - ma bardzo dużo czarów ofensywnych, łatwo zabija potwory, nadaje tempo walce, jak druid ma mało życia i cap,
Knight - Ma bardzo dużo życia, żeby byćmocnym musi mieć duże skille, ma bardzo małe wydatki, ponieważ na niskich lvl'ach musi kupywać tylko uhy,
Oczywiście jest wiele ciekawych cech ale nie chce mi się wszystkich opisywać, uważam że każda profesja jest bardzo dobra i nie da się jednoznacznie określić, która najgorsza, a ktora najlepsza.
Sir Patologia
05-07-2005, 15:49
Osobiście lubie gre knight'em. Była to moja 1 profesja, obecnie ponownie wróciłem do tego typu postaci. Najwięcej moich charów to właśnie knight'ci. Miałem od dawna chara Gias Xardy stała tak na 8 lvl'ku. Wczoraj się nią zajełem dziś ma już 15 lvl. Czuje, ze bedzie to bardzo szczęśliwy char. Knight ma tą wade, że musi podejść do monster'a, ale czy to musi być wada. Ja nawet lubie to, iż staje twarzą w twarz z danym przeciwnikiem, a nie jak tchórz uciekam. Knight to moja ulubiona profesja. ( Moi knight'ci : Sir Patologia 41 lvl, Xirov 30 lvl (mam go dalej), Gias Xardy 15 lvl (obecny char), Bialy Diabel 13 lvl)
Darki Jovski
05-07-2005, 16:26
Knight nie jest ubogi gram nim dwa latai caly czas mi sie podoba.
-Knight jest gównem bez skilli i uhów.
-Ta moze i jest wtedy gównem ale ze skilami i uhami jest zabujczy.Pozatym czym byl by sorcer bez run ? Lub pallek bez boltów i strzal ?
Gra jest tak zaprojektowana , zeby jedna profesja potrzebowala drugiej. To jest tak zwane wyrownanie sił.A kim chcesz grac i jaka role pelnic w tibijskim swiecie to zalezy tylko od gustu czlowieka a o upodobaniach sie nie rozmawia ( tz. w sposób Hip hop to gówno !!!! a ktos inny Techno to gówno !!!! )
Uboga profesja ? Nigdy!:P Skille to chwila a mlvl. do 40 lvl.u wystarczy ci 4 mlvl. ;] Ja to robie tak, jest kumpel to trenuje, nie ma kumpla robie uhy na uh markerze ;]
btw.
21:54 You advanced in shielding. ;]
Dragon Astah
05-07-2005, 22:21
Moje zdanie jest takie: Paladin RLZ! Prawie nie uzywa uhow, chyba ze soluje cos. Moze robic hmm, bolt, arrows. Skille mozna zrobic. Pall nie musi kupowac b. dobrego eq, a bolty to nie problem - robic loot bagi, or UHmaker 2 bp of uh 1k dozucic i masz bp bolts na hunty XD
Pomimo ze dla mnie pall jest the best gram knightem, poprostu znudzil mi sie pallek!
Lol, piszac ta notke skilluje moim ryckiem :/
Opowiem wam o każdej profesji :
Palladyn - potwory zadają mu największe obrażenia, musi kupywać bełty/strzały i niektóre runy, sam może robić hmm, przy dobrych skillach łatwo soluje dl'a, ma dużo many i życia
Druid - ludzie zakładają go głównie w celach nabijania kasy, nie ma w nim nic szczególnego potrafi robic ihy i uhy,
Sorcer - ma bardzo dużo czarów ofensywnych, łatwo zabija potwory, nadaje tempo walce, jak druid ma mało życia i cap,
Knight - Ma bardzo dużo życia, żeby byćmocnym musi mieć duże skille, ma bardzo małe wydatki, ponieważ na niskich lvl'ach musi kupywać tylko uhy,
Oczywiście jest wiele ciekawych cech ale nie chce mi się wszystkich opisywać, uważam że każda profesja jest bardzo dobra i nie da się jednoznacznie określić, która najgorsza, a ktora najlepsza.
radze wypowiadac sie na teematy o ktorych masz pojecia.
nie widzialem jeszcze zeby ktos z beltow biegal na dle solo -.-.
" ma bardzo dużo czarów ofensywnych" jednak UE i Sd to kolosalna ilosc czarow ofensywnych sorca idruta.
[edit:]
sorry zapomnialem odpowiezdiec na temat.
knight jest bardzo bogata postacia, lecz trzeba za to placic mozolnym treningiem. robimy lvl 15 na dwarfach i pozneij juz soldki lootbag mozna robic mino mozna loot robic.
pozniej 30 lvl przy dobrych skillach mykaash guardki a 50+lvl to juz zaleznie od skilli draggy/necro/scaraby .
radze wypowiadac sie na teematy o ktorych masz pojecia.
nie widzialem jeszcze zeby ktos z beltow biegal na dle solo -.-.
A niby czemu nie? Choć chyba knightem łatwiej. Chociaż w sumie to zależy od miejsca i umiejętnośći.
Prawdę mówiąc, przy umiejętnym graniu każda profesja może być bogata i dobrze expic, trzeba tylko umieć nią grać.
A niby czemu nie? Choć chyba knightem łatwiej. Chociaż w sumie to zależy od miejsca i umiejętnośći.
Prawdę mówiąc, przy umiejętnym graniu każda profesja może być bogata i dobrze expic, trzeba tylko umieć nią grać.
Ty jak sie nie znasz to tez nie pisz.....
Zeby Sorc i druid Ue mogli...
oMg...wiekszosc tych postów...jest ponizej zdrowego rozsadku.KAZDA!!KAZDA postac jest dobra to zalezy od gracza...Knight nie ma UE ani innych czarów...bo po co?! nadrabia HP i skillami...sorc musi sie jakos bronic...bo w niego nawet z eq wszystko wchodzi jak w masło...po to UE zeby jakos sie wybronic...Strong HAst zeby uciec...(widzial kto sorca blokujacego zera ; p?)Nie dosc ze jest to jedna z łatwiejszych postaci do poprowadzenia i w sumie "tania"?! szykbko lvl'uje i expi to jeszcze nia nia nazekacie...
@Czubi
Sorc moze UE i co ?? na co sie ono przydaje ? zeby wyjsc z opałów, nie widzialam jeszcze sorca który by kupował manasy i expil urzywajac UE...wy macie jakas manie na tym punkcie...(Btw zgazam sie z MatKus'em)
Evil Maul
06-07-2005, 09:45
ja gram knightem juz rok mam 70 lv :P i powiem ze poczatki sa za***iscie trudne duzo razy padalem poniewaz nie mialem 4 mlv a ih nie uzywalem . Ale powiem wam ze expienie knightem na poczatku jest nawet ciekawe ale pozniej moze sie nudzic lecz od 50 lv knight staje sie zajbiscie potezny 8o
Praktycznie knight na wysokim lv moze chodzic prawie na wszystko ale traci duzo uh
Diamentowe Ostrze
13-07-2005, 00:56
jestes ubogi w muzg-.-
Diamentowe Ostrze
13-07-2005, 00:58
@Czubi
Sorc moze UE i co ?? na co sie ono przydaje ? zeby wyjsc z opałów, nie widzialam jeszcze sorca który by kupował manasy i expil urzywajac UE...wy macie jakas manie na tym punkcie...(Btw zgazam sie z MatKus'em)
pewnie chodzilo mu o ot serv:] lol
Karamba Rozi z Elysii
19-07-2005, 15:17
Ja gram knightem wielu moich znajomych tez gra ta profesja. Nie mowie ze jest najlepsza ale mi akurat pasuje najlepiej.
Mozna przeprowadzic ankiete która profesja jest najlepsza.
Ja gram knightem wielu moich znajomych tez gra ta profesja. Nie mowie ze jest najlepsza ale mi akurat pasuje najlepiej.
Mozna przeprowadzic ankiete która profesja jest najlepsza.
i akzdy zaglosnuje na swoja
jestes ubogi w muzg-.-
przyganial kociol garnkowi lol xD muzg hahaha
a co do tematu to wg mnie knight sie nudzi po pewnym czasie bo ciagle musisz robic nim to samo... masz jeden rodzaj ataku... no plus runy (hmm, gfb, explo), i to wszystko, na wyzszych lv tylko blokujesz potworki, czasem dla rozrywki wezmiesz solo przy nie malych nakladach uh'ow (zalezy co blokujesz)
expi sie glowni na guardach, przy mocniejszych skillach, bo to najbardziej oplacalne
...dla mnie nuda... ^^
Karamba Rozi z Elysii
19-07-2005, 19:06
i akzdy zaglosnuje na swoja
I wyjdzie jakas wiekszosc. W demokracji wiekszosc zazwyczaj wie lepiej. Tylko nie porównujcie do Polskiej polityki blagam bo to jest kleska na calej lini.
Vercenti
20-07-2005, 10:56
Według mnie gra knightem jest fajna...jeżeli ma sie jeszcz 2 inne postacie*Sorca*i *Druida*na jednym serverze.A taktyka jest taka Sorc robi najlepsze runy w całej grze ,a Druid *UH-y* i dzieki temu nie będze łatwo jakiemuś potworowi na serverze NON PVP pokonać rycerza.Knight szybko i dobrze nabija lvl i szybko pokonuje potwory gdyż jego skille bardzo szybko rosnął. juz na 12lvl ma sie club fighting na 30lvlu :D
Knight blokuje i przez to ze jest blisko potworka to po śmierci raczej szybciej zabierze loot
MATI9630
20-07-2005, 15:35
Knighty są fajne. Nie uzależniony od niczego z wyjątkiem życia, of course;](druid i mag- mana, pal - strzały).
Jak na to patrząc z innej strony, każda profesja jest uboga;P.
Ehhh sam zmienilem z druida na knighta bo druid to tylko uhy, skille w ciagu tygodnia o 1 urosnal. A knight.. skillowac mozna, 4 mlvl wyciagnac i co najwazniejsze ( dla mnie ) mozna byc blockerem i pomagac ziomom w robieniu lvli:PP A knight z wysokim lvl nie jest ubogi jak se pojdzie na dragony, beholdery, demony itd. to loot z nich moze starczyc na wieele fajnych zabawek:)
Moim zdaniem knight jest troche nudny ale na high lvl wcale tak nie jest można nieźle zarobic, kupic najlepsze eq no i oczywiscie blokowac najlepsze potwory.Knight z wysokimi skillami jest bardzo mocny co pomaga we wszystkim ;) .
Xan Arcanist
20-07-2005, 21:48
Życie knighta składa się z trzech etapów:
1. Exp do 20 poziomu i skille do ok. 45
2. Skille do ok. >70
3.Exp do końca.
Ja w chwili obecnej jestem na etapie nr. 2 i on mi się bardzo podoba :)
Ja na początku załozylem sobie sorca nabiłem 18 lvl i mi sie znudził totalnie załozylem nowa postac i zrobiłem ja na knighta tylko kasy mało wiec biedny ekwipunek ale od czego ma sie sorca przez mniej wiecej miesiąc (ale raczej mniej) robiłem rózne runki i sprzedawałem i juz mialem kase na lepszy ekwipunek i zawsze tak robie jak mi jest kasa potrzebna
Jesli komus zal jest kilkunastu dni na trening to niech nawet nie probuje grac knightem bez treningu ani rusz
Knighty są fajne. Nie uzależniony od niczego z wyjątkiem życia, of course;](druid i mag- mana, pal - strzały).
knight jest uzalezniony od jednej bardzo waznej dla niego rzeczy... mianowicie UH'ow. knight bez uha ani rusz... dla tego bardzo wazna jest dla niego mana, musi zrobic conajmniej 4 mlv zeby uzywac tych run... jesli chce pozniej miec czar 'berserker' to musi zdobyc 5 mlv... a zeby uderzac z explo 6... a wierz mi ze pozniej to sie bardzo przyda bo to po pierwsze pomaga w expie a po drugie urozmaica ta monotonna profesje -.- co do blokowania to bylem kilka razy na behe,demonach i dl'ach z palkiem na 100 lv, i szlo mu tak samo dobrze, jak nie lepiej, co knightowi (mial exure vite a to duzo daje :])
Dreamersik
21-07-2005, 19:22
Buhhehehehehe ale zes mnie tym rozsmieszyl buahhahahahahaahah -.-
Bysiu [pozdro] na ~120 lvl solowal demony -.-
Ja na początku załozylem sobie sorca nabiłem 18 lvl i mi sie znudził totalnie załozylem nowa postac i zrobiłem ja na knighta tylko kasy mało wiec biedny ekwipunek ale od czego ma sie sorca przez mniej wiecej miesiąc (ale raczej mniej) robiłem rózne runki i sprzedawałem i juz mialem kase na lepszy ekwipunek i zawsze tak robie jak mi jest kasa potrzebna
Jesli komus zal jest kilkunastu dni na trening to niech nawet nie probuje grac knightem bez treningu ani rusz Kolega ma 98 lvl, nie trenowal nigdy. Naprawde bez treningu ani rusz? Ma skille 80+
Trening tak naprawde knightowi nie jest tak bardzo potrzebny, skille szybko robia sie na samym expie, a lvl daje naprawde duzo wiecej
@gimli
To prawda, ale musisz przyznać , że z wyższymi skillami szybciej expić. No i u Polaków ważna rzecz. Muszą się pochwalić, oprócz lvl. skillami.
Tak ale skillowanie knightem zajmie tyle samo czasu co expienie wiec wyjdzie na to samo
:P
Zycie knighta jest takie troche nudne ale proste przezucilem sie na knighta ale i tak mie to meczy na 20 levu jak wale guardowi za 2 za 10 ... ale musialem sie meczyc jak z palkiem speary speary straly bolty runki czary ! no zycie knighta jest poprostu latwiejsze czasem nudne ale i nawet fajne bo nie potrzebuje tyle uhow zeby sie uleczac mam duuzo cap i moge wszystko sobie wziosc duzo hp poprostu jest fajny
ale sorc na 40 levcu i 60 mlvl by pokonal z latwoscia 35knighta
krutka versja walki: knight podchodzi atakuje na follow sorc full def stoi wali z sd
koniec dsekow uhna sie UE (z paccem) koniec jak ma cos jeszcze to z hmmow i czegos innego :P
Thristen
21-07-2005, 23:51
[up] A swistak siedzi bo sreberka byly kradzione ;>
nawet 25 sorc z dobrym mlvl i sd'kami poradzi se luzem z 35 knightem, wystarczy umiejetnie trafiac z sd :)
ale niepiszemy tu kto jaka profesja lepsza do pk'owania :D tylko czy Knight to uboga profesja,
Z tym sie niezgodze knightowi do 50lvlu moze jest trudno z uhami/ringami/dobrym eq, ale gdy juz zalapie dobre eq,skile i cash na uhy, chodzi na hunty dostaje wiekszosc lotu za blokowanie wtedy jego depo rosnie w gotówke ;)
Levus znany jako mag
22-07-2005, 20:10
....boring. :D A tak na serio mam knighta pograłem nim troche i zrobiłem sobie sorca. Uważam że drud i sorc na wyższygo levelach sa dużo bardziej interesujący niż knight.
ale sorc na 40 levcu i 60 mlvl by pokonal z latwoscia 35knighta
krutka versja walki: knight podchodzi atakuje na follow sorc full def stoi wali z sd
koniec dsekow uhna sie UE (z paccem) koniec jak ma cos jeszcze to z hmmow i czegos innego :P
hahahahaha <0wned>
a knight na 90 lev z latwoscia tego sorca zmiecie ..
takie porownania nie maja sensu ( za duze roznice w lev ), poza tym knight na tym lev bedzie sie uhal mocniej niz sorc bil z sd, ue sorc pusci najwyzej raz wiec raczej tej walki nie wygra jesli bedzie miec tyle sd co ryc uh
ludzie zrozumcie ze pokonanie postaci na 30+ levelu z 4 mlvl nie zalezy od tego jaki masz mlvl/ lvl / skille tylko ile run macie oboje i czy potraficie sie nimi poslugiwac - sila sd rosnie wolniej niz zdolnosci uhania wiec solo jest ciezko zabic kogokolwiek ( chyba ze afkera )
Lord Of Knight's
23-07-2005, 18:19
LóL?! Kto Ci powiedział ze Knight jest ubogi...To ze wali przeważnie z explo ponieważ to są jego najlepsze runy ofensywne...Wbicie samego 6 m levelu na to aby mozna bylo poslugiwać się tymi pięknymi runami nie jest takie proste i wymaga wielu godzin poświęconych na spalaniu many.Knight także expi "Lajtowo" tzn : Idze sobie np.na Cyclopolis i sobie leje spokonie Cyce i inne potwory znajdujące się tam.W tym samym czasie mozna sobie pogadac na Gadulcu (przynajmniej ja nieraz jak expie to przy biciu potworków gadam).Ma duzo capa co pozwala mu na zgromadzenie duzego loota dlatego również duzo zarabia poprzez loot znajdujący się w jego plecaku jak i na lootbagach :evul:
nawet 25 sorc z dobrym mlvl i sd'kami poradzi se luzem z 35 knightem, wystarczy umiejetnie trafiac z sd :)
HAHAHAHA, fajnie, ten knight to chyba bez uhów chodzi.
Tak się składa że knight się więcej uha niż sorc wali.
Ale jeśli ktoś nigdy nie grał na PvP postacią 30 lvl + to sie nie ma co dziwić.
knight w nie jest biedny , a gra nim jest (według mnie) bardziej interesująca niż sorkiem . W moim przypadku chodze sobie na cyce (i nie tylko , bo by sie to nudne stało) zarobie przy tym cos troche ponad 1 k (cienko ale co więcej do szczęścia potrzeba) i tak się kasa gromadzi .
zarobie przy tym cos troche ponad 1 k (cienko ale co więcej do szczęścia potrzeba) i tak się kasa gromadzi .
minimalista ;p
matkow21
29-07-2005, 17:03
Uważamam że nie ma sensu pisanie a co by było gdyby miał......Ja gram knightem na 31 lvlelu i od początku profesja mi się podoba bo knight może i wydaje się nudny bo na początku trudno jest zabijaĆ potwory dobre ale potem samemu rozpie... jakiego chcesz tylko kwestia lvlela skilli a szczególnie doświadczenia gracza bo co by zrobił sorc gdyby sam poszedł na dużo beholderów odrazu praktycznie by padł jeżeli masz kumpli o róznych profesjach w miare doświadczonych współpracuj z nimi wtedy bendzie wam łatwiej np. knight blokuje sorc wali z sd pall z boltów a druid wali z innych runek i może pomagaĆ knightowi się uhaĆ osoby ,które sądzą że jakaś z profesji jest nudna nie mają racji i są małymi newbe ;( bo karzda profesja ma swoje zalety i wady i o tym trzeba pamiętaĆ!!!
przepraszam za ortografię!
Yoshu Thor
30-07-2005, 20:21
Nudno jest wtedy kiedy stoisz trzy dni pod depo marudzac "o matko ale nudno, knight jest taki beznadziejny" Jak ci sie nudzi to rusz dupsko na hunt! Nie ma nic lepszego niz loot :D
A trening to podstawowy aspekt gier RPG. Jesli chces zzaczac mocno to kup postac i padnij na soldkach -.-
Raziel-Master
02-08-2005, 07:42
Khight uboga profesja ?? A czego jest ich najwiecej w tibi ?? (Chyba ze sie myle) 8o
Van_Waterflew
02-08-2005, 20:13
ja grałem jusz wszystkimi profesjami i moim faworytem jest pall, poniewarz:
jak chcem walczyć na dystans to biore kusze/łuk troche boltów/strzał i wale z dystansu a jak chcem walić w zwarciu to biore troche spearów i wale wzarciu i trace na silniejszych potworkach trace mniej uhuw nisz knight poniewasz mam vity hehe
Tak, ale gdy walczysz w zwarciu ktos moze ci podpierdzielić speary,a wtedy jzu niebedzie tak wesoło ;-). Poza tym, ta twoja vita duzo ci nie da... Bo lepiej tą mane wykorzystac na utani hur i ostro spierdzielic ni potem marnować pluć sobie w brode ze zmarnowales 5 bp uhów uciekając przed pk ;p
jak chcem walić w zwarciu to biore troche spearów i wale wzarciu
No tak oczywiście... trolle jak najbardziej...
niewidomy
05-08-2005, 00:58
zycie knighta jest olsniewajace jak zeby dentysty gralem wszystkimi profesjami ale knight on mi sie spodobal
1.duzo hp i szyba regeneracja hp
2.duzo cap
i nie tylko z tych zgledow mi sie on podoba choc mam 27lvl i moja przygoda pdopiero sie zaczyna
Slaphider
06-08-2005, 23:22
Knight jest strasznie nudny na no pvp bo niema z kim powalczyć a na pvp jest całkiem niezle.
Knight jest strasznie nudny na no pvp bo niema z kim powalczyć a na pvp jest całkiem niezle.
To weź sie lepiej nie odzywaj. Mówiąc jak ty:
Połówka szkodzi zrowiu ale jest taka dobra w smaku...
Knight to po drudidzie (przed update teraz nei wiem jak bedzie) najbogatsza profesja :)
Elius Zuan
07-08-2005, 18:12
"czy tesz uwazacie ze na wyzszych levelach knoightowe zycie robi sie nieco nudne?"
Tak! Jak i również zgadzam się z twierdzeniem: "Knight uboga profesja"
W tibie zacząłem grać ok. ~2/2,5 roku ... i uwierzycie czy nie... gra knightem jest nudna, nieurozmaicona, "mozolna" ... nie chce tu powiedzieć, że jest źle, ale zabawa innymi profesjami daje znacznie więcej frajdy! Kiedy robicie swoją 1 postać w Tibii wybierzcie knighta, nauczcie się grać i szybko przenoście się na inną profesje... bo później jest czego żałować!
Nie zgadzam się z tobą. Gdy zacząłem grać w Tibie stworzyłem palla. Później był druid, sorcerer, aż w końcu knight. Knightem mi najlepiej. Podoba mi się jego prostota.
P.S. Nie chciało mi się zmieniać podpisu, dlatego mam z pallem
U widze ze niezLy sór sie tutaj zrobil miedzy profesjami.
Według mnie knightci nie są ubogimi postaciami.
Zaraz po wyjsciu z rooka skillowanie moze troche nudzic i odpychać od gry knightem ale wytrwali napewno sie nie zlamią . Mocny knight powinien tez posiadac swoje źródło pieniędzy w tym wypadku Druida Uhmakera .
Wysoko levelowy knight z uhmakerem to bardzo silna postac poniewaz zawsze ma ze soba przynajmniej bp uhów lub hmm czy też gfb.
Podsumowujac knight jest dobra postacia dla osób które lubia skilowac i maja silne nerwy.
@up:
-z uhmakerow korzystaja ludzie, ktorzy nie potrafia zarabiac pieniedzy w normalny sposob albo hlevele robiacy runy 5-6 drutami. W innych przypadkach, zakladajac ze grasz uczciwie ( bez mc ) uhmaker sie nie oplaca
-bp uhow nosi sie dla bezpieczenstwa nawet od 15 lev ( zalezy kiedy wpada 4mlvl ), hlevele nosza zwykle kilkanascie/kilkadziesiat bp uh
-mocny knight zarabia krocie na prawie kazdym hunting spocie z ktorego korzysta ( guardy, mint itp ), musi sporo wydac na eq ale zarabia najszybciej ze wszystkich
-silne nerwy przydaja sie raczej palkom / sorcom ;p
@up:
-z uhmakerow korzystaja ludzie, ktorzy nie potrafia zarabiac pieniedzy w normalny sposob
Ktos tutaj jest zazdrosny o dobry ekwipunek MĄDRZEJSZYCH graczy. Wszystko jest OK i LEGALNIE jesli grasz jedną naraz, więc masz 8 lv knight, wylogowujesz sie, wchodzisz na uhmakera, po 5 godzinach przesyłasz na knighta fire sworda medusa shield c seta i w helmeta :) (Ups chyba ja tak zrobiłem xD), a afk nie byłem, gadałem se z kolegami, biłem se roty (dodatkowa kasa :)), gadałem z kolegą siedzącym obok, jadłem obiad itd, i potem miałem spokój na miesiąc z kasą xD
ludzie poradzcie mi bo juz sam nie wiem co robic mam palka na furoerze i jest ciezko po update dopiero 35 dystansu na 10 lvl !! przed update to ja mailem na 9 lvl skile 40/35;/ radzcie mi co ja mam zrobic czy robic knighta ?? chetnie tez pogadam na gg 3327252:) pozdrawiam :)
bombelek
13-08-2005, 00:38
Kurde! Kazdy gra tym kim lubi... Ja gram Knightem bo lubie w grach rpg podejsc i przyladowac komus z bliska. Magie srednio lubie, same podstawowe rzeczy! I wydaje mi sie ze grajac Rycerzem trzeba byc chyba najbardziej cierpliwym zeby cos osiagnac.
Ja ani troche nie zaluje ze wybralem knighta ;) Wczesniej preferowalem pallkow :D Ale teeraz patrzac na mnie kazdy powie ze kni(8)ght rOx :D no i jeszcze updateeee ;D
Osobiście wolę Sorców lepszy ubaw, ale knightem nienajgorzej się gra. :)
Knight jesli ma dobre skile moze solowac dobre potwory,a jesli blokuje to bierze loot.Loot bagi moga byc ciekawe gdy grasz na pvp bo niekiedy jakis noobek podejdzie i mozna go zabic:D :) B)
Macieq17
15-08-2005, 00:11
Osbiscie twierdze że knight jest dobry na wysokim lvl Czyli od 40+ Ponieważ ma mase zycia,a jeżeli stoi za blokera i ma dobre skille i Drutek,albo Sorc Go Uhnie...to Gra zaczyna sie od początku,sam gram knightem i to nie prawda że jest Ubogi moim zdaniem jeśli ośiągnie ten lvl o którym tutaj wspomnialem to jest nie do przebicia przy skillach 75/75 (wystarczą).choć nie Pk-je to musze przyznać ze nie raz dupkom skopałem tylek przy skilach 60/60..Hity po 30/40 :]Wystarczą
Macieq17
15-08-2005, 00:17
Osbiscie twierdze że knight jest dobry na wysokim lvl Czyli od 40+ Ponieważ ma mase zycia,a jeżeli stoi za blokera i ma dobre skille i Drutek,albo Sorc Go Uhnie...to Gra zaczyna sie od początku,sam gram knightem i to nie prawda że jest Ubogi moim zdaniem jeśli ośiągnie ten lvl o którym tutaj wspomnialem to jest nie do przebicia przy skillach 75/75 (wystarczą).choć nie Pk-je to musze przyznać ze nie raz dupkom skopałem tylek przy skilach 60/60..Hity po 30/40 :]Wystarczą aha i jeszcze coś Każdy noobke który nie umie grac knightem zawsze wybiera,albo sorca albo Palla,ponieważ tam nie trzeba sie męczyć wystarczy grać a samo wszystko przyjdzie :/
lukasz772
16-08-2005, 19:27
Knight wcale nie jest ubogi :) Ja gram knightem teraz na furorze i zbieram hatchety i inny złom i czasem w 10 minut zarabiam 200 GP, a w godzinke zbierałem hatchety i juz uzbierałem koło 5k... (mam level 11) a moi koledzy sorce i druty nie mogą nawet zejść do kopalń bo jak jest pare dwarfów to mają kłopoty!! Pozatym grałem druidem i od 15 levelu expiłem na dwarfach i rotwormach az do 30... myślałem że zrobie qpe.... :/ monotonia... Mimo że trening nie jest zbyt ekscytujacy to zawsze sie pogada z ziomami albo ogladnie TV :)
Knight jest OK. Gdyby się fajnie nei grało to np: Bubble by nie psycholiła aż 200 levelu.
Knight jest swietny sorc jest swietny .Knight kiedy go dobrze wyszkolisz (im nizszy lev tym lepiej) jest najlepsza profesja . Z dobrymi skillami szybko idziesz sobie na dwarf guardy dwarfy soldiery i robisz loot bagi. Knight ma o tyle latwiej ze nie musi kupowac runkow(no oprocz uhow oczywiscie ) ani zadnej amonicji (sorc hmm itp / pall belty) Wedlug mnie jednak najlepsi high levele to sorcowie.
Wędrowiec
16-08-2005, 21:12
Moim zdaniem im wyższy lvl ma rycerz, tym ciekawsze jest jego życie. Dzieje się tak, ponieważ knight może stopniowo blokować coraz silniejsze stwory, dające coraz lepszy loot więc zawsze ma motywację do expienia. A to, że przy expieniu używają runy Explo to... no cóż po prostu rycerz nie jest zbyt uzdolniony magicznie. Gra knightem po prostu jest mniej skomplikowana. Zamiast wypowiadania zaklęć i celowania runami, rycerz zwyczajnie walczy wręcz - to jest jego najlepsza strona. Dla tych, którym się nie podoba taka prostota rozrywki, zostały stworzone inne profesje, których walka jest bardziej złożona.
lukasz772
17-08-2005, 13:00
na pvp to chyba najlepszy sorc :) na non pvp knight i palek praktycznie bezużyteczny jak sie nie wie jak trenić :P w sumie Knight ma lepiej troszke ale paladyn to lipa bo spearami za bardzo sie bije potwory :/ no jescze slimy zostaja ale z niskim shieldingiem zle jest :/
debil123
20-10-2005, 23:16
Moim skromnym zdaniem to zależy od gustu. Np. jeden lubi ciachać mieczem a drugi patrzeć na błyski. Ja wolę knighta, mój kumpel który nie gra, ale jakby grał to by wybrał sorca lub pałę... to, że go nudzi ta postać to tylko gusto. A może dlatego, że nie zna mocy tej postaci tak uważa?
:crusader:
Dr.Byczek
25-10-2005, 18:27
Knight to wcale nie jest nudna profesja ;)
Drut jest o wiele bardziej nudniejszy a o pallu juz nie powiem
przynajmniej masz duzo kasy B)
Kabanosek
25-10-2005, 22:47
Gram knightem na nowym servie i mam 61 lev jak narazie robie okolo 30k\h tracac tylko kilka uh's dla mnie expienie knightem to tylko sama przyjemnosc i jak narazie nie wyobrazam sobie gre innymi profesjami
Sam śmierdzisz.
Shad Xalan
26-10-2005, 11:18
na 30 levelu knightem ubrany w zbroje miałem ok. 330 capa, przeliczcie jak chcecie ile moge mac, swordów wziąść i sprzedać?? i tak pare razy i mam 3k
9. Jesli chcesz co 9 mace latac do depo stracisz kilkanascie razy wiecej czasu niz bedziesz expic...
na 30 levelu knightem ubrany w zbroje miałem ok. 330 capa, przeliczcie jak chcecie ile moge mac, swordów wziąść i sprzedać?? i tak pare razy i mam 3k
Robiąc lootbag mógłbyś mieć z 9k w tym samym czasie ;)
jasne ze gra knightem nie jest nudna... moze poczatkowo tak, ale jak juz masz wyzszy lvl to nudzic sie raczej nie mozna :)
Ludzie No Co wy Knight Nudny ??
heh... Sam Gram Knightem jakeis 3 miechy :| Wczesniej Gralem Palladynem ale wszedl Upadate wiec sami wiecie a nie bede chodzil na high lvl z malymi skilami wiec sie przezucilem na knighta i nawet Jestem zadowolony z tego :]
Skille :60/58 ( Chce 70/70 do 30 levelu. )
Magic Level :4 ( 60% do 5 :D )
1.Raz pożądnie wyskilujesz i za jakies 15-20 lvli jeszcze raz to zrobisz
2.Zrobisz Druda co będzie ci robil uhy
3. bendziesz se hodził z grupom
Przyznaje fajnie sie gra knightem
Wogule powinien mieć czar Exura gran
:sword::sword::sword::sword::sword::sword::sword:
Jeśli gracie knightami to walcie ze sworda jest najlepszy dla rycerzy :crusader:
:miecz: VS. :Ork:
up up roftl
topic fortl and roll
najwiecej sie tu wypowiada osob co kinghta widzialo chyba na pocztowce tylko xFF
Sir Saneris
14-11-2005, 12:23
up up up ROTFL!
wogoleknajt ma miec UE to dopiero bedziesz wymiatal... albo zrobic 15 mlvl i kup se SDki.. albo najlepiej po co uhmaker? Samemu robic knajtem uhy.. to jest cos! n/c ^^.. uwielbiam czasem to forum :)..
@topi: knajt jest naprawde extra postacia.. najwieksza zaleta.. na huntach ma peirwszy dostep do loota :>. Poza tym exori rox.. exeta res rox :)
Ciara lae
22-11-2005, 08:02
:p JA osobiście sądze że granie knightem jest bardzo fajne i na brak kasy nie można nażekać B)
Dominikk
22-11-2005, 08:14
Knight jest spoko na level 20+ jak masz dobre skile to blokujesz dragi albo solujesz :P zbierasz lot i jest fajnie ja gram Knightem i sie nie nudze :) ale narazie mam brak kasy :P na mlodym swiecie gram i sworda wzialem :/ FS kosztuje 15k ale musze zbierac :P KNIGHT rox :)
juz widze jak solujesz draga na 20 lev.
Ricky Norek
22-11-2005, 12:25
Duidem i Sorcem najszybciej rośnie kasa z run. Palek może solować duże potwory na malych levelach. W sumie knight jest troche ubogi lecz gra knightem jest ciekawa oprócz treningu.
No to tak.Zróbmy przykład mamy 3 profesje:
a)Sorc/Druid
b)Pall
c)Knight
Załóżmy, że te postacie mają 50 lev i idą na drag hunta(masowego)
Przyjmijmy ze bp uh kosztuje 3k,hmm 2k, sd 5k a bp of bolts(kupowane w sklepie)4k
Knight:6-7bp uh czyli jakies 21k
Sorc:1-2 bp uh,2 bp hmm i bp sd czyli jakieś 20k
Pall:bolty,bp uh,1 bp hmm,1bp sd(na wszelki wypadek) czyli jakies 16k
Pomimo to knight is the best :evul:
- po co sd na dragi
- po co na 50 lev na dragi knightem
- po co sorcem uhy na dragi
?
NooB from LW
24-12-2005, 14:28
Ile by musieli huncic zeby na 50lvl poszlo 7bp uh dla knighta
to pewnie by przytargal loota wartego ze 100k
NIe ma lepszej profesji od Knighta pomniewaz wje..esz sie gdzie zechcesz i nie tylko wali sie z explo jak bedziesz mial dobry lvl knightem to sie przekonasz:)
najci są świetni!
pal martwi sie o ammo
sorc o drut o soule
a knight po prostu expi!
TaJemniczy
26-04-2006, 02:43
Gram dopiero od miesiąca w Tibie - wybrałem knighta, no bo chyba najłatwiejszy dla początkujących. Na razie nie wydaje się nudny - zobaczymy co dalej :P W końcu to dopiero (prawie) 13 level...
nieczaje cię tu piszeż że maż 13 lvl a w podpisie 34 i w profilu-----nieudało ci się zaszpanować:evul:
ps.srry za błędy---klawiatura
napisz jeszcze ze twoja wersja pentium mobile nie obsluguje poprawnej ortografii =.=
Jesli chodzi o to czy knight jest uboga pofesja to odpowiadam
Knight jest uboga pofesja gdy zarabiasz kase na potworkach z ktorych wypada malo kasy i gdy ma slabe skille.
Knight moze sie znudzic ale od tego sa up aby opuznic nudzenie sie :P
Zawsze jak znudzi ci sie knight to mozesz sobie zrobic jakiegos 2 chara i zrobic sobie sorcka pala lub druta
Pozdro all
Ivanomen
26-04-2006, 11:56
Lubię knighta i grałem nim sporo, ale w pvp nie masz szans. Każda profesja go rozwali. Powiedzmy knight 60lvl i 6mlvl kontra 60 sorc z 55mlvl. Po pierwsze sorc strzela z sd kratke przed knightem i zawsze wtrafi. Jeżeli mu sie nie chce, to też wali z explo i MA mocniejsze hity z explo niz knight. A knight ma slabe explo, nie dogoni sorca, bo utani gran hur... i w ogóle. Po za tym, jak knight wezmie follow, to sorc pusci fire bombe albo energy bombe i ma przewage już, pozniej tylko kilka sd i UE i po knighcie. To jest moje zdanie.
Lubię knighta i grałem nim sporo, ale w pvp nie masz szans.
Nie masz szans zginac.
Każda profesja go rozwali.
-.-V
Powiedzmy knight 60lvl i 6mlvl kontra 60 sorc z 55mlvl. Po pierwsze sorc strzela z sd kratke przed knightem i zawsze wtrafi.
zapraszam na dowolnego dobrego otsa pvp, jesli trafisz we mnie, majac nawet 20 leveli przewagi, chociaz 1/3 sd dostajesz za free c-seta na aurei.
Nie wspominajac o tym ze taki knight uha sie znacznie mocniej niz dostaje z sd.
sorc pusci fire bombe albo energy bombe i ma przewage już, pozniej tylko kilka sd i UE i po knighcie.
sd - uh - sd - uh - sd - uh - ue - uh i jaki wynik walki ?
Jerkov Thundersword
26-04-2006, 13:20
sd - uh - sd - uh - sd - uh - ue - uh i jaki wynik walki ?
Oj nie, nie, nie... SD + SD + SD - UH SD (exhaust) -Explo, UH -UE -UH Explo, Sorc koniec many, nie zdąrzy się manasować, knight explo, timering, dogania sorca i sorc hit UH hit UH hit UH hit UH hit UH hit+explo UH, hit+ exori, baba sorc :>
Kto twierdzi, ze knight ma najsłabsze pvp nie widział chyba Oena, Lutore albo Pskonejotta (czy jak mu tam), a o Eternalu już nie wspomnę.
Lubię knighta i grałem nim sporo, ale w pvp nie masz szans. Każda profesja go rozwali. Powiedzmy knight 60lvl i 6mlvl kontra 60 sorc z 55mlvl. Po pierwsze sorc strzela z sd kratke przed knightem i zawsze wtrafi. Jeżeli mu sie nie chce, to też wali z explo i MA mocniejsze hity z explo niz knight. A knight ma slabe explo, nie dogoni sorca, bo utani gran hur... i w ogóle. Po za tym, jak knight wezmie follow, to sorc pusci fire bombe albo energy bombe i ma przewage już, pozniej tylko kilka sd i UE i po knighcie. To jest moje zdanie.
A zauważ taką prawidłowość... Knight to nie stwór, może biegać w lewo, prawo, na ukos, do tyłu do przodu, więc kratkę przed nim jak trafisz, to albo cud, albo walczysz z newbem. Knight na 6 mlvl może używać explosion, więc osłabia sorca tak samo jak sorc niego biorąc pod uwagę hity i hp. Knight dogoni sorca. Zauważ też, mana i sd się kończą, a knight używa 1 uh na 2-3 sd, a sorc 1 uh na każdy hit knighta, który go dogoni. Żaden knight walcząc pvp nie bierze follow, używa klawiatury do poruszania się. A pomyśl jeszce ile ue może 60 sorc walnąć? 1 ( ile wogóle może lol)? I to damage poniżej 400, sorc 1600 many w plecy a knight 1 uh, sorc musi uzywać manasów (o ile je ma xd) a nie może robić tego precyzyjnie uciekając przed knightem, knight go dogania, sorc musi się uhać, kończą się uh, i po zabawie. A co do utani gran hur... wiesz co to jest timering + utani hur + boh? Poza tym nie każdy ma pacc.
Może i grałeś knightem dużo, ale widać nie wystarczająco, aby poznać podstawy jego walki pvp.
Nagrałeś się na OTSach, gdzie exhaust jets dużo mniejszy niż w rl tibii, i wydaję ci sie, że knighta da się położyć na spam UE... Tak naprawdę knighta nie połozysz solo, no chyba że masz przewagę lvl i w zapasach run i amunicji, ale to i tak zajmie dużo czasu.
Nie kapuję trochę początku twojej wypowiedzi... Zgadzam się, że knighta nie da się zabić, ale nie pisz, że ma dobre pvp, bo jego pvp sprowadza się do powolnego zużycia na niego wszystkich run przeciwnika.
chodzi raczej o stereotyp dotyczacy mozliwosci pvp, bo sam skill zalezy od gracza.
pvp knighta nie polega na zabijaniu wszystkich w polu widzenia, zadania sa inne ale i tak wymagaja troche treningu by je dobrze wykonywac ( a nie tylko 'nie dac sie zabic')
Pani Kaczorka
29-04-2006, 11:28
Żal mnie sie was robi więc dodam coś od siebie ^^
Mam 53 ek 82/81 , 6 mlev , beznadziejne eQ
Knight mi sie nienudzi ponieważ zarabianie nim to tylko kwestia czasu!
np. ide na hydry biore sorca i druida
kupuje 40bp mana fluidow dla druida on mnie uha (exura sio plx)
I niezchodzi mi żaden uh! po huncie 4h zarabiam 120k na czysto ! xD
a gdy niema ekipy na hunt ide na scaraby ide na kilka godzin .. złóżywam 1 uha a zarabiam 3k (przykład)
A gdy mi sie niechce grać knightem to wbijam na druida nabić soula ^^
KNIGHT ROOX Xd
Viniolli
04-05-2006, 01:54
Moj kumpel postawil kiedys otsa epvp z normalnym exh i gra sie zaczela ;] ja wzialem knajta on sorca a inni ludzie reszte profesji :P ja biegalem tylkoz gsem i bilemwszystkich przy tym uhalem sie caly czas a jak byla okazja to explosion :P z 100 lvl do 160 dojechalem i mi kochana mamusia kazala schodzic z komputerka. najlatwiej sie bije paladynow bo oni maja kusze wiec na gsa nie zaradza :P sorce tez sie slabo trzymaja. Ogolnie zeby zgladzis dobrze uhajacego sie knajta to trzeba albo kombo sd pozadne albo dobry trap i brac na przetrzymanie :) inaczej ni cholery trudno jest takie cos do piachu poslac :]
Najlepsze w najcie jest to, ze gdy goni najta palek chociaz nie wiadmo jaki mialby lvle i ile by mial SD, to jest tak slaby w strosunku do najta, ze mozna biegac na 1bp uhow przez kilkanascie minut.
Ogolnie rzecz biorac to uciekanie najtem jest dziecinnie latwe, zabicie pojedynczego palka czy sorca tez. Knight gdyby dostal nowe czary bylby zbyt mocny.
Ogolnie rzecz biorac to uciekanie najtem jest dziecinnie latwe, zabicie pojedynczego palka czy sorca tez.
haha. <10 znakow>
Najlepsze w najcie jest to, ze gdy goni najta palek chociaz nie wiadmo jaki mialby lvle i ile by mial SD, to jest tak slaby w strosunku do najta, ze mozna biegac na 1bp uhow przez kilkanascie minut.
Ogolnie rzecz biorac to uciekanie najtem jest dziecinnie latwe, zabicie pojedynczego palka czy sorca tez. Knight gdyby dostal nowe czary bylby zbyt mocny.
1 bp uh na kiklanascie min? lol?
oki czyli 20 najt narabie 200 pala ?:>
Zemsta no bez przesady, ale np. zabicie 50rycka przez 100palka byłoby trudne. Nie mówię, że rycek zabiłby z łatwością tego pala...
1 bp uh na kiklanascie min? lol?
oki czyli 20 najt narabie 200 pala ?:>
nie ubije ale przezyje dużo dłużej niż 20 lvl palek vs 200 lvl knight bo ten palek hit albo 2 i ded
Zemsta no bez przesady, ale np. zabicie 50rycka przez 100palka byłoby trudne. Nie mówię, że rycek zabiłby z łatwością tego pala...
knight nawet by nie dogonil tego palla
knight nawet by nie dogonil tego palla
Knight jest raczej lipna profesja musi podejsc zeby udezyc i jego sila leczenia ...(No comment) ale to tez zalezy jak kto lubi grac np.niekturzy wola walic z dystansu inni z magii itp, Wiec uwazam ze knight jest dobra profesja dla tych co lubia grac w takim stylu
Pozdro All
Knight jest raczej lipna profesja (...) i jego sila leczenia ...(No comment)
Leczy sie 1,5-2x mocniej niz przeciwnik jest w stanie go ranic ( zakladajac podobny level ). Czego chciec wiecej ?
Gracz Tibijski
09-05-2006, 17:48
Knight to mówiąc szczerze takie bydle. :P
Magie ma słabą ale co z tego?
Ja 26 Ek Ubilem 24 sorca + 26 Msa . <Test serwer>
Rycek ma dużo życia i cienżko go ubić.
Na 20 + ze skilami 60/60 + i bronią 40 atk + potrafi dać w kość ;)
befavaza
09-05-2006, 18:07
Knight to mówiąc szczerze takie bydle. :P
Magie ma słabą ale co z tego?
Ja 26 Ek Ubilem 24 sorca + 26 Msa . <Test serwer>
Rycek ma dużo życia i cienżko go ubić.
Na 20 + ze skilami 60/60 + i bronią 40 atk + potrafi dać w kość ;)
Na starym servie zwykły c set +demonka i ciężko go trafić :]
DAROZAMOSC
27-05-2006, 05:42
W sumie Kazdego trudno jest ubic kazdy ma uhy i jest mała szansa ze ktos zabije kogos za dwoma ciosami http://images.tibia.pl/forum/images/smilies/smile.gif
jednak na huncie to knightowi najłatwiej jest sie uhnac i przeżychttp://images.tibia.pl/forum/images/smilies/puchar.gif
:cup: WCALE NIE UWAŻAM ŻE KNIGHT JEST UBOGĄ PROFESĄ .Siła naszego bochatera to jego statystyki i czas jaki mu poświęcamyhttp://images.tibia.pl/forum/images/smilies/biggrin.gif
:D Masz dobre skile -jestes dobry .Masz dobry mlvl -jestes dobry to kwestia cierpliwości .Szanuje knightow ze względu na ich cierpliwość przy skilowaniu http://images.tibia.pl/forum/images/smilies/eek.gif
8o Sam jestem knightem początkowo żalowałem ale teraz nie zamieniam sie http://images.tibia.pl/forum/images/smilies/evil.gif
:evul:<<<36>>> elite knighte -kyra 4ever!
DAROZAMOSC
27-05-2006, 05:43
sory za te niepotrzebne linki
Ja gram w tibie od wakacji .Potym upadate pogralem sobietroche sorkiem i odkryłem ze nikt nie odwruci tego zajebistego sorka z tamtych dobrych lat.Zrobiłem se knighta i odkryłem ze się zarąbiscie graw poruwnaniu od dzisiejszego sorka:p
Xenturion
27-05-2006, 21:49
Knight jest Super, jak się potrafi wytyczyć sobie cele to jest on najciekawszą z profesjii.
Obecnie gram Sorkiem, ale mam 49 Knighta niestety ded sprawil, że straciłem troche Eq no i postanowiłem grać sorkiem :)
Ja tam sobie knightem pogrywam :) . Wcześniej sorcem grałem , nawet przyjemnie było. Ale pewnego dnia expiłem na PoHu i mi GS wypada . Ucieczkamasakryczna 2 bp uhów poszło i ded.
Właśnie dlatego teraz nie gram sorcem bo ma mało hp i mało capa więc loot z expowiska tylko w lootbagach raczej bierze.
nie zebym sie czepail ale jak chcesz rycem zbierac tyle loota co ci sie zmiesci do plecaka ( totalnie bez lootbagow ) to po kilku levelach zbankrutujesz ..
95% grubej kasy jaka sie zarabia pochodzi z bagow ..
@up
ja zbierałem to co mi sie zmieściło i jakoś nie narzekalem na brak kasy:o
Pushupek
28-05-2006, 19:57
Wedlug mnie knight nienarzeka na brak kaski ma duzo capa wiec moze duzo unies loota a co do tego ze gra staje sie nudna na wysokim lvl grajac knightem to bzdura wtedy to jest wlasnie swietnie robisz se 100+ i idziez na anihilatora wtedy to dopiero masz wrazenia =]
W/M wszystkie profesie sie nudza powinni jakas nowa dodac ;p
ja zbierałem to co mi sie zmieściło i jakoś nie narzekalem na brak kasy:o
Wszystko zalezy od tego na co i jak szybko chcesz zarobic.
Przy lootbagach norma bylo dla mnie zarabianie ( na czysto ) 6+ k na godzine expienia, z samej kasy albo z rzadkich itemow nigdy nie bedziesz tyle zarabiac ( nawet jesli raz czy dwa razy wypadnie ci cos powazniejszego, to na dluzsza mete to zaden zarobek ).
fakt lootbag to podstawa i nie tylko dla knighta :P. Więcej capa przydaje się wtedy gdy chcemy iść na dłuższy hunt. Knight z całą pewnością nie jest ubogi. Z całą pewnością jest tak samo nudny jak wszystkie inne profesje w Tibi (wiadomo ciągle tylko exp, exp, exp następny lvl i tak w koło dlatego należy sobie robić odpoczynki, przerywniki np: wyprawa na demona solo lub coś takiego w końcu grę trzeba traktować jak przyjemność a nie jak przymus).
niektórzy sądzą że knight jest nudny bo monotonia cały czas to samo hehe a druid/sorc i pall to co ?? tak samo to od nas zależy jak się bawimy grając w tibię a nie od profesji. Wiadomo najpierw trzeba trochę skila wbić ale pallek ma tak samo. Sorc i drut nie muszą ale niestety ta ilość hp i ceny run mogą dobić. Więc każdy wybierze coś dla siebie. Knight jest jak czołg na wyższym lvlu z dobrymi skilami eq i kilkoma bp uh jest po prostu maszynką do zabijania a ubić go można tylko w grupie lub trapie.
Knight nie jest ubogą profesją i potrafi robić lootbagi jak każda prof więc kasy ma mniej-więcej tyle samo. Ma nawet lepiej bo najszybciej rozwala te potwory na jakich robi lootbagi.
A co do tematu o pvp to sorc nie ma szansy zarąbać knighta o takim samym lvl boby zbankrutował na sdkach, a poza tym nie ma tyle miejsca na runy i skończą mu się szybciej sdki niż knightowi uhy.
Diamonic
30-05-2006, 22:44
Wszystko zalezy od tego na co i jak szybko chcesz zarobic.
Przy lootbagach norma bylo dla mnie zarabianie ( na czysto ) 6+ k na godzine expienia, z samej kasy albo z rzadkich itemow nigdy nie bedziesz tyle zarabiac ( nawet jesli raz czy dwa razy wypadnie ci cos powazniejszego, to na dluzsza mete to zaden zarobek ).
6k oz czy kasy? : p Ja siedziałem na senji około 4h miałem 18k oz. lootu z czego wyszło 12k~ w kasie, no... z samego baga z 10k~ a reszta to gp. : P
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.