Pokaż pełną wersje : Problem z grą Counter-Srike
Mam problem :)
A mianowicie jest mi za ciemno :) (mam z tym problem we wszystkich grach<bo mam ciemne kolory w monitorze> ale w większości grach można łatwo zmienić gamme, czy brightnes....). Widać to szczególnie na mapach z tunelami, zakamarkami itd. (cs_assault, de-dust2) Gdy ktoś wchodzi w jakiś ciemny róg, cien lub tunel to go nie widac 8o. Chyba, że gram w nocy to wtedy cos widze... Rozjaśnianie pulpitu nie pomaga... próbowałem także bawić sie z komendami (gamma, brightnes, v_dark) ale nic z tego... ktoś może pomóc???
a nie masz w monitorku opcji do rozjasniania obrazu??
she_devil
16-03-2005, 13:02
a nie masz w monitorku opcji do rozjasniania obrazu??
inteligencja przeciez napisal ze to nie pomaga...
graj z caly czas z fb :P Nie no, joke, na ciemny monitor raczej nic nie zaradzisz... chyba...
Fakolpet
16-03-2005, 13:31
wchodzisz w opscje zaawansowane i tam masz jasnosc proste?
Sproboj zmienic ustawienia wyswietlania 3d.
Wiesz ja jak mam nadmiar gotówki w csie to kupuje noktowizor na cimnych mapach. Szczegulnie na de_train :). Komenda na kupienie noktowizora, to jak się nie myle B-8-7 (cs 1.5)
Wiesz ja jak mam nadmiar gotówki w csie to kupuje noktowizor na cimnych mapach. Szczegulnie na de_train :). Komenda na kupienie noktowizora, to jak się nie myle B-8-7 (cs 1.5)
On się pyta jak może poprawić grafę, a ty mu każesz kupić noktowizor -.-
On się pyta jak może poprawić grafę, a ty mu każesz kupić noktowizor -.-
Panie mądry, a czy przez kupienie noktowizora nie pojaśni mu się gdy patrzy w ciemne zakamarki ?? :>
Panie super inteligentny on chce sobie poprawić GRAFIKE, żeby mieć jasność na stałe, a nie kupić noktowizor, i mieć dobrą GRAFIKĘ tylko jak go założy ...
Ale nie chodzi mi o to, że jest za ciemno tam, gfzie ma być ciemno, tylko o to, że wogóle jest za ciemno.... Patrzałem u kumpli oni mają normalnie, a ja odkąd pamiętam mam za ciemno :/ No nic, jakoś damy rade, najwyżej sie monitor wymieni :)
Ale nie chodzi mi o to, że jest za ciemno tam, gfzie ma być ciemno, tylko o to, że wogóle jest za ciemno.... Patrzałem u kumpli oni mają normalnie, a ja odkąd pamiętam mam za ciemno :/ No nic, jakoś damy rade, najwyżej sie monitor wymieni :)
Co?! Będziesz wymieniał monitor z powodu (głupiego) CS'a? LoL...
Powinna być opcja ustawiania kontrastów w options->graphic->advanced i tam Brightness (pisane z pamięci, więc nie wiem czy dokońca tak to idzie)
$corcerer
16-03-2005, 22:35
Jeżeli posiadasz karte graficzną nVidii to ściągnij najnowsze Drivery i poszukaj w opcjach ekranu>Zawaansowane.
jeśli ci chodzi o cs'a tylko to ciemne zakamarki to normalne że tak widać -.- np de_dust2 przy bazie ct'sów jest miejsce przy boxach ciemne (zakamarek) tam się kampią często.. a jak nie to niewiem .. może ci słońce świeci na monitor xD (j/k ? :P)
Niektore osoby ktore tu pisza, nie maja pojecia o tej grze i nawet przez co mozna ja uruchomic [Steam plx?]. A wiec wygogluj sobie program 'Gamma Adjuster' lub daj swojego maila to Ci w weekend wysle bo mam u babci na kompie.
@Acid
Ja juz z Ciebie nie moge, to juz nie jest smieszne tylko zalosne, glupiego CSa? o wypraszam to sobie! Gram w ta gre prawie trzy lata i wiem co mozna dzieki niej zyskac np. refleks.
CYa in Hell
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.