PDA

Pokaż pełną wersje : Ban...

Everad
16-03-2005, 16:30
OMG dzis dostalem bana na tydzien za : napisanie na trade : Poszukuje ludzi do guildi Gm uznal ze za to powinienem miec bana ... no ok zgadzam sie bo to nie po angielsku ale codzienie ktos pisze cos po polsku i sa gorsi zbrodniarze niz ja -.- -.- -.- mój qmpel dostal bana na tydzien za acc sharing -,-
Czy da sie jakos skrócic czas bana ? X(

Mlvl 51

Devx
16-03-2005, 16:33
Nie wiem czy da się skrucuć ale 7 dni to nie jest tak dużo :P

Dezerter De'War
16-03-2005, 16:40
Ty nie mozesz tego zrobic, ale mozesz zlozyc skarge do gma ze dano ci bana nieslusznie. Ale musialbys miec niezbite dowody na to, a chyba ich nie masz..
Sa gorsi, ale widocznie nikt ich nie zauwazyl...

Hegemmon
16-03-2005, 16:57
ostatnio coś się na to uczulili.
Wczoraj rozmawiałem sobie z kolegą i jeden tekst niechcący na trade powiedziałem zaliczyłem kicka a jak się zalogowałem to kumpel powiedział, że wyglądało jakbym bana dostał (jakaś zielona chmurka). Prawdopodobnie wzieli się za trade channel.
Ewentualnie możesz sięteraz zgłosić do gm-a i powiedzieć mu, że uważasz karę za trochę zawyżoną. Może struchleje ale raczej w to wątpie. IMHO tydzień to przesada. 1 dzień- rozumiem, ale tydzień? Przesada, choć sam nie lubie jak ktostakie oferty (w dodatku nie po angielsku) wali na trade.

Everad
16-03-2005, 17:01
Ehh rozumiem wiem ze jestem winny ale .. Ci co robia acc shar i masowo zabijaja tez czasami na tydzien dostana a tak poza to u nas na danubi to codzeinnie ktos pisze na trade cos po polsku ale co tam ja musze dostac bana -,- gm sux szkoda ze sie tego nieda skrócic nawet niewiem jak napisac do gm'a bo cale konto zbanowali a wiec :( X(

Mlvl : 51

Hegemmon
16-03-2005, 17:04
na kogoś musiało paść a to że na ciebie, cóż.... pech.

Everad
16-03-2005, 17:12
Ja tam przezyje 7 dni bez tibi to wkoncu nie koniec swiata ale martwi mnie to ze gmy przejmuja sie takimi *******kami tzn moze to nie*******i ale wtym samym czasie qmple siedzieli na makro i trenili skille no.. ale co tam lepiej isc na latwizne i zbanowac tego co siedzi na trade niz tego co na makro...

Skenone
16-03-2005, 17:13
ile razy ja krzyczałem na trade channel śmieszne teksty po polsku i jakoś nic mi nie jest.

Everad
16-03-2005, 17:22
a dzis mialem wbic 35lvl :[[[ gmy to chyba jakies lenie -.- niech banuja tych pkrów albo acc sharing i tych co na makro siedza -.- ja napisalem po polsku bo na dan00bi jak sama nazwa wskazuje 3/4 polakow to nooby i pisalem wczoraj caly dzien po angileksu to nikt sie niezglosil dzis zaczolem po polsku odrazu 4 osoby ale potem Wielce Szanujacy sie Game MaJster dal o sobie znac

Norrin
16-03-2005, 17:46
@Everad
Miałeś szczeście i pecha zarazem ;)
Szczęście w tym sensie, że ilekroć ja chcę złożyć raport za złamanie zasad nigdy GM'a nie ma na serwerze :( ...a ty go miałeś ;) zazdroszcze :)
Pecha...bo na ciebie padło! W regulaminie (poprawka była nawet) masz napisane, że jezykiem obowiązującym w Tibii jest j. angielski.
Oni wszystkiego nie są wstanie wyłapać, a ty miałeś to nieszczęście, że tój tekst zauważyli akurat. Albo cię ktoś wkręcił :P
Od bana da się odwoływać...ale co im powiesz? Że to był angielski z powtarzającymi się spacjami w dialekcie aborygeńskim?
Mniej niz 7 dni o ile sie orientuję nie funkcjonuje więc dostałeś pierwszego a zarazem najkrótszego bana.
Musisz po prostu uważać co piszesz...

Taranther
16-03-2005, 17:49
GMów jest za mało ,więc nie łapią dużych ilosci macro userów... a ty wpadłeś bo akurat jeden był on-line tam gdzie grash.(pech... przynajmniej nie bedziesh jush pisal po polsku na trade channel - jeżeli ban dał ci nauczke... a po to on jest xD)

Warmendes
16-03-2005, 17:55
Ja tesh kiedyś coś pisałem po polsku na TRADE i akurawt był GM. ALe nie dostałem bana lecz tylko upomnienie uff.

Everad
16-03-2005, 18:14
Ehh ja juz niemam sil do niech :( no ale co tam lepiej sie kawy napic i sie nietrudzic tylko lookac na trade chanel -,-

Gadziu
16-03-2005, 23:05
Nie wiem, czy wiesz ale od kilku miesięcy rozmawianie na kanałach takich jak trade czy game-chat w języku innym niż angielski jest karane banem hehhe
A co do banowania pkerów, to dosyć drażliwa kwestia. Moim zdaniem mass pking nie powinien byc karany bananem, w końcu zabijanie innych graczy to nic innego jak element RPG urozmaicający grę. Nie powinno zabijać się klimatu gry tylko dlatego, że potencjalni klienci nażekają na pekerów.

Belefiz
17-03-2005, 12:15
Gdy online jest jakiś GM lub counsellor to obserwuje trade channel. Na trade channel nie można mówić innym językiem niż angielskim.