Pokaż pełną wersje : Ban...
OMG dzis dostalem bana na tydzien za : napisanie na trade : Poszukuje ludzi do guildi Gm uznal ze za to powinienem miec bana ... no ok zgadzam sie bo to nie po angielsku ale codzienie ktos pisze cos po polsku i sa gorsi zbrodniarze niz ja -.- -.- -.- mój qmpel dostal bana na tydzien za acc sharing -,-
Czy da sie jakos skrócic czas bana ? X(
Mlvl 51
Nie wiem czy da się skrucuć ale 7 dni to nie jest tak dużo :P
Dezerter De'War
16-03-2005, 16:40
Ty nie mozesz tego zrobic, ale mozesz zlozyc skarge do gma ze dano ci bana nieslusznie. Ale musialbys miec niezbite dowody na to, a chyba ich nie masz..
Sa gorsi, ale widocznie nikt ich nie zauwazyl...
Hegemmon
16-03-2005, 16:57
ostatnio coś się na to uczulili.
Wczoraj rozmawiałem sobie z kolegą i jeden tekst niechcący na trade powiedziałem zaliczyłem kicka a jak się zalogowałem to kumpel powiedział, że wyglądało jakbym bana dostał (jakaś zielona chmurka). Prawdopodobnie wzieli się za trade channel.
Ewentualnie możesz sięteraz zgłosić do gm-a i powiedzieć mu, że uważasz karę za trochę zawyżoną. Może struchleje ale raczej w to wątpie. IMHO tydzień to przesada. 1 dzień- rozumiem, ale tydzień? Przesada, choć sam nie lubie jak ktostakie oferty (w dodatku nie po angielsku) wali na trade.
Ehh rozumiem wiem ze jestem winny ale .. Ci co robia acc shar i masowo zabijaja tez czasami na tydzien dostana a tak poza to u nas na danubi to codzeinnie ktos pisze na trade cos po polsku ale co tam ja musze dostac bana -,- gm sux szkoda ze sie tego nieda skrócic nawet niewiem jak napisac do gm'a bo cale konto zbanowali a wiec :( X(
Mlvl : 51
Hegemmon
16-03-2005, 17:04
na kogoś musiało paść a to że na ciebie, cóż.... pech.
Ja tam przezyje 7 dni bez tibi to wkoncu nie koniec swiata ale martwi mnie to ze gmy przejmuja sie takimi *******kami tzn moze to nie*******i ale wtym samym czasie qmple siedzieli na makro i trenili skille no.. ale co tam lepiej isc na latwizne i zbanowac tego co siedzi na trade niz tego co na makro...
ile razy ja krzyczałem na trade channel śmieszne teksty po polsku i jakoś nic mi nie jest.
a dzis mialem wbic 35lvl :[[[ gmy to chyba jakies lenie -.- niech banuja tych pkrów albo acc sharing i tych co na makro siedza -.- ja napisalem po polsku bo na dan00bi jak sama nazwa wskazuje 3/4 polakow to nooby i pisalem wczoraj caly dzien po angileksu to nikt sie niezglosil dzis zaczolem po polsku odrazu 4 osoby ale potem Wielce Szanujacy sie Game MaJster dal o sobie znac
@Everad
Miałeś szczeście i pecha zarazem ;)
Szczęście w tym sensie, że ilekroć ja chcę złożyć raport za złamanie zasad nigdy GM'a nie ma na serwerze :( ...a ty go miałeś ;) zazdroszcze :)
Pecha...bo na ciebie padło! W regulaminie (poprawka była nawet) masz napisane, że jezykiem obowiązującym w Tibii jest j. angielski.
Oni wszystkiego nie są wstanie wyłapać, a ty miałeś to nieszczęście, że tój tekst zauważyli akurat. Albo cię ktoś wkręcił :P
Od bana da się odwoływać...ale co im powiesz? Że to był angielski z powtarzającymi się spacjami w dialekcie aborygeńskim?
Mniej niz 7 dni o ile sie orientuję nie funkcjonuje więc dostałeś pierwszego a zarazem najkrótszego bana.
Musisz po prostu uważać co piszesz...
Taranther
16-03-2005, 17:49
GMów jest za mało ,więc nie łapią dużych ilosci macro userów... a ty wpadłeś bo akurat jeden był on-line tam gdzie grash.(pech... przynajmniej nie bedziesh jush pisal po polsku na trade channel - jeżeli ban dał ci nauczke... a po to on jest xD)
Warmendes
16-03-2005, 17:55
Ja tesh kiedyś coś pisałem po polsku na TRADE i akurawt był GM. ALe nie dostałem bana lecz tylko upomnienie uff.
Ehh ja juz niemam sil do niech :( no ale co tam lepiej sie kawy napic i sie nietrudzic tylko lookac na trade chanel -,-
Nie wiem, czy wiesz ale od kilku miesięcy rozmawianie na kanałach takich jak trade czy game-chat w języku innym niż angielski jest karane banem hehhe
A co do banowania pkerów, to dosyć drażliwa kwestia. Moim zdaniem mass pking nie powinien byc karany bananem, w końcu zabijanie innych graczy to nic innego jak element RPG urozmaicający grę. Nie powinno zabijać się klimatu gry tylko dlatego, że potencjalni klienci nażekają na pekerów.
Gdy online jest jakiś GM lub counsellor to obserwuje trade channel. Na trade channel nie można mówić innym językiem niż angielskim.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.