PDA

Pokaż pełną wersje : Największy noob

zeus
15-02-2004, 12:19
Założyłem ten temat, byście dawali tu swoje propozycje na największego nooba.

Moja probozycja: Gościu zamiast wziąć look na parłach ciągle u sprzedawcy źle pisał ich nazwy. W końcu się zdenerwował i rzucił 4 białe perły i 1 czarną za lade :D

Dark-Xaero
15-02-2004, 12:45
dlamnie najwiekszy noob to taki ktory zamiast mowic sell w sklepie mowi buy :]..... np. ma loot za 5k przypuscmy 20 viking helmetow sprzedal wszystkie i potem kupuje za 3 razy drozej :]

Keb
15-02-2004, 13:09
Heh.
Najwieksze nooby widziałem na kafeji!!!!
Jakieś dzieciaki! po 10 lat.
HAHA Jest na pohu na 11 lvlu.
Ktoś zloorował dragona i drag zabił jakiegoś typa.
Ktoś przyszedł na poh i odciągnął dragona.
ten (noob) typ heh się bał wyjść po ciało bo mówił, że go dragon zabije. ( ja bym poszedł i oddał to caiło, zdech lakiś 45lvl afk) i pewnie dostałbym jakąś zapłate :) ale to w końcu był N00b bięc nie poszedł :D

Ashlon
15-02-2004, 13:59
Nie bede podawal nicka...gosciu zamiast uzyc HMM (use na runie)...wyrzucil go przed siebie (!!).Tzn rzucil runem w goscia przeciagajac go z plecaka, lolz :D

Druid
15-02-2004, 15:17
Jeden mój kolega chciał strzelać włóczniami z kuszy. :D

behi
15-02-2004, 16:29
Dla mnie najwieksze nooby to hakerzy i thiefy i pk.Jsli hodzi oo takiego nooba-newbie to taki kolo ktorego spotkalem na rooku to gral calymi dniami a ja wyszedl z rooka po 2 tygodniach.Gdy po 3 dniach mial 1 lvl to sie nim podniecal ciagle.I chcial byc knightem ale kupil na rooku luk.Nic nie umial po angliku i ciagle prosil mnie o to zebym mu sprzedal rzczy.Po 2 tygopdniach na mainie chcial za 13gp kupic bp of hmm(nie wiedzial co to wogole).Wszyskich polakow sie pytal czy moze byc w ich bandzie.Zabijal cudze potwory.Jak go goscie zabijali to nie chcial mi wezyc ze za potwora i mowil ze pk.Wogole skanczyl grac na amera na 5lvl i dotad sie smieje z gadek z nim...:D:D:D

marred
15-02-2004, 17:07
To moje trzy propozycje:

Na rooku: Gosciu mowi: buy studded boots

Na mianie jakis polak mowi do mnie (mialem wtedy moze z 10 lvl, o byl na 6 lvl) chodz, pojdziemy na smoki, jakies high-lvl beda je zabijac, a my bedziemy kradli loot (wysmialem goscia w zywe opzy). Patrze na tibia.com a tam: Killed on 8 lvl by dragon, Killed on 7 lvl by giant spider itp.

A to historia mojego kupmla. Expowal na ww i podchodzi do niego polak, gadaja sobie, moj kumpel mowi, ze zbiera kase na fs'a, a tamten gosciu odpowiada mu: A nie chcesz miec water sworda? Kumpel sie pyta: A jak go zdobyc? A gosciu: Bierzesz longsworda, wrzucasz do wody i wylawiasz wedka.
Zaczelismy sie z niego nabijac, i zawsze jak sie komus longsword w bhu trafi, to robimy watersworda, a ja wpadlem na pomysl, aby robic fireswordy wrzucajac longswordy do lawy :D

Matheous
15-02-2004, 17:33
Moja propozycja:JA, chce miec spikesworda z rooka pisze ze only humble may touch it a ja rycze ze wogole nie jestem dobry(TAKIE SKROMNE:)
Albo ide se na rooku i slysze I BUY LEATHER HELMET 150 GP... LOL totalny a ja kupuje w sklepie tego leather helma mowie mu chcesz a on 'WLASNIE POWIEDZIALES ZE CHCE CIE ZABIC NA MAINIE' i se idzie...

Hegemmon
15-02-2004, 18:12
heh...
mózj znajomy z rl zaczął grać w tibie na roku siedział 2 tygodnie intensywnej gry ( naprawdę:P) i wiecie co? dał jakiemuś pl 100gp żeby ten mu kupił rope a tamten przyszedł za 5 min i powiedział żeby dał więcej bo nie starcza to ten dał mu jeszcze ponad 56gp no i łatwo się domyśleć że tego kolesia potem juz nie zobaczył 8)

Lig@
15-02-2004, 18:59
IMHO to największe noobki to złodzieje (exp., loot i parcele) oraz pk (patrz podpis) a tak wogle to tera jush nie przejmuje się na pk, bo mjestem w 20 osobowej gildii na securze :d

marred
15-02-2004, 21:12
To jeszcze jedno.

Zabawa w wykrywacz n00bow (raczej na serwery non-pvp, bo na pvp mozna zarobic deada)

Co jest nam potrzebne: Swieze cialo pajaka (zwykly wazy 46 oz, trujacy 90 oz.), jakakolwiek butelka, i znajomosc czaru exana pox. Napelniamy butleke trucizna z pajaka i pijemy. Powtarzamy ten proceder az bedziemy mieli ok. 160-180 hp, wtedy przerywamy picie, zaczynamy biegac po depo, zwabiac ludzi, ktorzy beda sie laszczyli na nasze cialo po "smierci", biegamy, probujac odczepic sie od ludzi, symulujemy lagi, sciemniamy, ze mamy iles k w plecaku i gdy zostanie nam malutko zycia nagle bach, exana pox i radosc ze smutku na twarzy n00bow, ktorzy jz sie cieszyli z naszego deada (mnie nawet raz ktos uhnal :D).
Na serverach pvp latwo nas dobic, chyba ze biegamy po depo, ale wtedy bedzie ciezko wyjsc, aby zregenerowac hp.

Bambuko
15-02-2004, 21:27
Można tak zrobić na rooku, ludzie będą jeszcze bardziej biegać, a ty run ze sklepu będziesz mieć:D

egg
16-02-2004, 00:58
No dobra, to ja powiem że w DSa z FB :D
Nie wiedziałem później co gorsze:
- DS który nas ganiał wokół trumny czy może:
- mój kolega który chciał mnie za to zapier... (niczyć) :D

Raz udało mi się też SD w Ghosta :D

Były też takie akcje że jak pierwszy raz mnie bił PK na rotach to zamiast się uhnąć to na siebie SD :D

Me so lame, me soo n00b! :D
Can I be the biggest "b00n"? :P

eerion
16-02-2004, 04:23
Największym n00bem byłem ja- nabiłem 8 level- poszedłem na main, zachowywałem się ja na rooku (noob,thief, td. :P ) a gdy spadłem na 6 level wkurzyłem się, poszedłem do kopalnii (moj kumpel mi pokazał gdzie to jest :) ), pozbierałem szybko pełno katac i copperów i uciekłem. Wracam do dp, chowam mój. hmm łup, wychdoze z depo i plz kill me. Oni mnie mordowali, a gdy miałem już spaść bodajże z 3 na 2 level to wziąłem ubrałem pełno katan na siebie, 1 chain armor, soldier helmet (dostałem... za 38 gp, bo tyle mi zostało :P ) i poszedłęm zginąć. Jakież było moje zdziwienie gdy na rooku miałem tylko cluba i jabuszko...
A mogłem być tak bogaty.... :]

Spiegol
16-02-2004, 11:24
Najlepszy był kumpel mojego brata! Dopiero zaczynał grać w tibie i przeniusł się na maina! Wybrał druida no i dobił do 12 poziomu, a ja się go pytam jak tam mlvl! A on mówi mi, że mam mlvl 3 :D No to go wyśmiałem i powiedziałem, że druid to mlvl powinnien trenować! Mówie mu żeby robił runki! To nawet nie wiedzial co to jest :D Musiałem mu wszyściutko tłumaczyć! Jaki lol :))

WYPIERDASEK -> Knight -> lvl 24 -> Lunara (Atualnie nie gra!)
WESOLY POGROMCA -> Rookgard -> lvl 7 -> Lunara

sesaj
16-02-2004, 12:28
Dzisiaj pallek na 21lv pytal sie mnie co trzeba zrobic aby miec domek.
No to ja mu ladnie odpowiadam ze trzeba miec pacca.
A on sie mnie nagle pyta co to jest pacc. Normalnie mnie zatkalo :D

Kaczor
16-02-2004, 13:04
A dla mnie najwiekszymi "n00bami" sa osoby, ktore nie potrafia zrozumiec, ze naturalnym jest , iz osoby pocztakujace nei znaja sie na zasadach gry i poczatkowo czuja sie zagubione co prowadzi do wielu pomylek i nieporozumien.Ktos kto nie potrafi z szacunkiem traktowac slabszych,nieprzystosowanych albo po prostu poczatkujacych jest dla mnei lamerem neizaleznie od tego ze ma 100 level i skille po 90:>

Scorpion_23
16-02-2004, 14:21
Mój brat szedl z venore i kolesia cyc gonil to on w cycka ze spearów a ten koleś co uciekał zaczął je do wody wrzucać. Brat przestal rzucac bo nie mial czym a koles dead zlapal.

Browar
16-02-2004, 15:58
Eee tam, największy n00b to ja!! Powiedzcie kto wali do rotów z HMM?? Albo kto daje sie zabić hunterowi bo nie wie gdzie są?? Albo kto wrzuca pełny lootbag do dustbina?? Oczywiście JA!! A najlepsze jest to że zginąłem tylko 2 razy w ciągu całej gry!! Poza tym druidem na 11lvl z 8mlvl sie boje wejść do jaskiń... oprócz jaskiń rotów i ratów... ;) Myśle że nigdy w życiu nie odważe sie pójść na PoH... ;( I powiedzcie kto jest największym n00bem??

--------------------------------------------------
Poprosze Szanownego Admina o wpisanie "n00b do kwadratu" pod moim nickiem!!

marred
16-02-2004, 17:25
Heh, to mi sie jeszcze przypominaja, jak ludzie mnie na Calmerze chcieli... PKnac :D. Raz zarobilem z SDka, raz ktos sie pytal kto chce z explozji dostac, to sie zglosilem, innym razem ide sobie i gosciu we mnie z hmmow wali, to se przystanalem, zeby mu bylo latwiej trafic, jakiez bylo jego zdziwienie, gdy nic mi zycia nie ubywalo :D.

Owoc
16-02-2004, 17:28
Widziałem już kilku pallów używających mieczy - bez komentarza :O

Matheous
16-02-2004, 19:25
Ech a ja widzialem cos takiego-lowie sobie rybki, a tu obok jakis 2 kolezkow gada ze soba(widac ze sie znali od dluzszego czasu) jeden zaproponowal zeby trenowac no to zaatakowali sie...Jeden dostaje za 1-2...patrze na drugiego a tu leci 30-40-20 gosc sie go pyta 'z czego ty walisz??' gosc na to 'z FSa' to ja sie wlaczam do gadki 'powinienes walic z knifa czy czegos' a on 'a czemu???'... No comments

Palisanderos
16-02-2004, 19:43
no to ja poszedlem z moja postacia do kolegi zebu mu ja pokazac. Odpalamy tibie spox ide na roty a tu katana lezy a moj kumpel "Wow bierz ją to sprzedasz" :/ potem trole i to samo z ......!!!HAND AXE!!!
Albo ide se na cyce i stoi jakis gosciu biore look a tam 8 lvl. Spox ide po cyca a on za mna. Dalsza część opowiadania jest pod hasłem "Oddaj nOObowi jego rzeczy" he he :D

Sephiroth
16-02-2004, 19:50
Browar
Eee tam, największy n00b to ja!! Powiedzcie kto wali do rotów z HMM?? Albo kto daje sie zabić hunterowi bo nie wie gdzie są?? Albo kto wrzuca pełny lootbag do dustbina?? Oczywiście JA!! A najlepsze jest to że zginąłem tylko 2 razy w ciągu całej gry!! Poza tym druidem na 11lvl z 8mlvl sie boje wejść do jaskiń... oprócz jaskiń rotów i ratów... ;) Myśle że nigdy w życiu nie odważe sie pójść na PoH... ;( I powiedzcie kto jest największym n00bem??

--------------------------------------------------
Poprosze Szanownego Admina o wpisanie "n00b do kwadratu" pod moim nickiem!!

Zdajesz sobie sprawę z tego że niewiele wiesz o grze a to w mojej prywatnej terminologii daje Ci awans z n00ba na newbie... Najbardziej nie znosze jak jakiś n00b z najlepszą postacią na 20 czy 30 lvlu uważa się za znawcę Tibii...

A jak chodzi o "mądre" zachowania:
1: "no, kupiłem sobie torbe HMM ide odzyskać swoje rzeczy" zabił go kilka minut wcześniej mino-mag, zdązyłem go poinformować że HMM mu nic nie da
2: >hmmm zobaczę smoka<
utana vid
i wszedłem...
(ale to było już BARDZO dawno ;p)
3: -how much for demon shield?
-offer?
-I have much gold I can pay 2k

n/c

behi
16-02-2004, 20:01
Ja kiedys bylem tez noobem w 1 dzien swojej gry.Kupilem se rope,macke i studded armor i na ratach spotkalem polaka jakiegos honewifa i sie pytam pojdizemy gdzies razem a on:Spoko.Chcesz rope?
-Nie juz mam.Kupilem se.
-Ale jedna musisz mic do podcigania a druga do ropowania.
A ja biedny nie wiedzialem wtedy co to jest ropowanie i kupilem ja.Potem poszlismy na orki to mnie przyblokowal na solo ze spiderem i umarlem.I on odzyskal swoja rope i jeszcze kase mial za nia.Ehh.Stare zle czasu.
Albo jeszcze kiedys doloczylem do takiej grupy na rooku i koles sprzedawal life fluidy za 20gp.Kupilem.Nie zworcilem uwagi ze to jest zielone...:D:D:D.
Potem poszlismy na hunta i zjechaly mnie spidery i lyknelem se "life fluid"i oczywiscie deeed i kolo 400gp sie oblowil.

Dabek
16-02-2004, 20:12
To może ja się pochwale jak zaczynałem grać w Tibię:).
Zabrakło mi miejsca w worku...i miałem problem. Jakże ucieszyłem się, znalazłszy skrzynię (chest)!! Szybciutko zapakowałem ją do worka i wiecie ile miejsca na loot juz miałem??:D Co tam, że ta skrzynia ważyła wtedy więcej od tego całego lootu:).

Dr. Omader
16-02-2004, 23:51
Ja znam kilka przypadków, najpierw podam swoje.
Jak zaczynałem to wybrałem secure żeby mnie PK nie dorwali, na rooku to byłem chyba 2tyg. potem na main to sobie palka wybrałem i w club leciałem 8) . Jak odchodziłem to miałem koło 34 cluba :P Na rooku jeszcez to nie wiedziałem jak worek otworzyć to dałem ctrl+r i się pytam gdzie jest moje złoto i jak otworzyć worek :P

Tych przypadków mojego n00bostwa to było wiele ale wynikały raczej z niewiedzy niż z braku inteligencji ;p

Co do innych ludzi to:
Kiedyś kolesia spotkałem miał ~20lvl i się pytał dlaczego jak trzyma wędka w ręce i bije ludzi to mu fishing nie rośnie ;p
A kumpel kiedyś grał na kafe i poszedł na skałe do smoka koło venore(miał 10lvl druid). I się mnie pyta czy zabije smoka, ja mu mówie pewnie jak będziesz miał farta i ci nie walnie komba za 300hp. A on OK i wskoczył na skałe i do smoka z 2handedem biegnie: smok mu chmurke, chmurke, koleś smokowi też po chmurce, i sru jak smok walnął z f-wave i poprawił łapą to kolesia zmiotło. I jeszcze miał pretensje że go nie ostrzegałem...

shae
18-02-2004, 13:19
Ja może zamiast mówić kto i za co poprostu wstawię obrazek. Brak mi słów... Coraz więcej ludzi bawi się w ten sposób.

http://www.shae.npi.pl/noob.jpg

Manowar
18-02-2004, 15:56
Ja w Thais widzialem jednego max nOObka, polak, chodzi po depo i "sprzedam worek tych run co trujom ogniem" niezły tekst :D

Manowar Do'Urden, jeszcze Valoria
"PKK, Thiefkilling... yeeaaaah:D"

Dark Raiderek
18-02-2004, 17:32
.eh to teraz może ja się pochwale o swoich początkach gry w Tibie :]
najpierw rook
mam mało zycia więc krzyczę po polsku "kupię coś co mnie uleczy" i taki spam gdzieś na ratach
na to jakiś miły koleś sprzedał mi za zaledwie 15 gp "life fluid" tak to nazywał no więc ja uradowany od razu wypiłem a jak skończyłem to chyba każdy wie :(
będąc już na mainie zostałem palkiem i chodziłem z...battle axem i pewnego razu wybrałem sie na ziwedzanie terenów za mostem dwarfów no i poszedłem sobie na lewo i zabił mnie jak wtedy myślalem wredny pk "hunter" więc ja pałając wolom zemsty wraz z kolegom poszedłem tam kolejny raz no i razem padliśmy . Następnie poszlismy znów i ogólnie ja zginołem 5 razy a on 3 :( .Skonczylismy przed depo krzycząc hunter is pk i dostaliśmy za to z jakiegoś czara:)

Manowar
18-02-2004, 17:45
Jeszcze mi sie jedno przypomniało hehehehehe, (rook) jakiś MEGANOOB podchidzi do Al Dee i mówi "buy golden helmet", kilka osób w około posłało słynne "lol", jako że po jego ksywie poznałem iż jest naszym rodakiem chciałem być miły i mu wytłumaczyć :czesc, nie kupisz teg, to praktycznie nie istnieje" on: "jak to nie" ja: "tak to nOObie" on: "nie prawda! widziaem na stronie nOObie!!" ja sie prawie popłakałem ze śmiechu :D

tzn nie ja tylko kumpel z reala mi to opowiadał ale nie chiałem pisać on1 i on2 ;)

Manowar Do'Urden, jeszcze Valoria
"PKK, Thiefkilling... yeeaaaah:D"

Kowalski
18-02-2004, 23:19
Ja na roku wszedlem do dzoiurki i zapomnialem liny :D
Ale to co sie stalo mnie zabilo pewien kolo zaoferowal mi 20 gp za ropniecie mnie , oczywiscie lol , pomyslalem jeden z tych co szuka frajerow , po kilku minutach kolo podchodzi i mowie ze mnie ropnie za darmo :)) Co sie okazalo kolo rzucil line na ziemie 8o Poprostu nie wiedzial jak podciagac ludzi lina , gdybym byl chamski to bym mu wzial line ale tak nie robie :))

behi
18-02-2004, 23:33
Heh,ja slyszalem od kogos na forum ze poszedl na hunta jak wszedl na main i go amazona zaczela nawalac a on spotkal kolesia i : HELP!!!PK!!!
:D:D:D

Janoo
19-02-2004, 00:01
Napewno pamietacie na rooku ten mostek po lewej stronie od starego miasta (dawniej był tuż obok) obecnie trzeba wejsc na gorke..... ja szukalem tego mostku 3 miesiace :P malo gralem na rooku ale na h czasem wchodzilem, nigdy nie wpadlem sam na pomysl zeby wejsc na gorke (kumpel mi o tym powiedzial)

a i 2 przypadek to taki ze chcialem robic runy hmm nie majac blanek :) ... doszedlem do wniosku ze mam za maly mlvl do tego czaru ale szybko sie zorientowalem ocb :)

a tak btw to kazdy z nas byl newbie a wiekszosc wykazala sie n00b-ostwem :)

Lewus
19-02-2004, 02:01
Mój qmpel ostatnio na rooku spotkał niezłego n00ba:
Mój qmpel był tak miły i nauczył go grać w fasthand (tak wyszło, że edukacja kosztowała całe posiadane złoto) no i potem ten typ biegał przez pół dnia po rynku i szukał typów żeby grać z nimi i nie byłoby to jeszcze nic takiego gdyby nie fakt, że typ cały czas rozpoczynał gre (mówiąc wszystkim że oni mają zaczynać), no i jego rywale żucali rzeczy i szybko zbierali (pech chciał że nie zarobił ani 1gp :] ). A potem odchodził od lady i szukał następnego klijęta (cała akcja miała na celu próbe zarobku nie ryzykując własnym przedmiotem). A bywało że z jedną osobą grał 10 razy i za każdym razem ona zaczynała. A i zapomniał bym dodać że typ miał dalej 2lv kiedy mój qmpel wychodzil z rooka. :D
Ja też na początku robiłem wesołe rzeczy jak np. Dostałem od takiego polaka studded shield i brass shield. Potem grałem sobie wesoło aż spotkałem innych polaków (no tamten był taki miły no to pewnie zawsze tak jest :D ) no i pochwaliłem się do typów że mam dwie "super" (jak to wcześniej określiłem) tarcze, a koleś na to "pokaż" no i jak nie trudno zgadnąć wywaliłem studded shield na ziemie i już go nie zobaczyłem. Biegałem za zlodziejem aż gdzieś mi zniknął (i tak się zakończył mój pierwszy kontakt ze złodziejami).
Albo jak pierwszy raz byłem w kopalniach krasnoludzkich (wtedy myślałem że jest tylko jedna :) ) spotkałem jakiegoś gostka (lv30 i pacc). I wyskoczył do mnie z tekstem "zabiłeś krasnoluda w mojej kopalni musisz odpowiedzieć za to śmiercią" no i chłop wraz z qmplem zlurowali solidera i zasypali trupami, workami i innymi śmieciami dziure żebym nie mógł się ropnać. No ale na czerwonym życiu zabiłem go więc jeden z nich poszedł po następnego dwarfa... ale pech chciał że przyszły dwa guardiany i wszyscy uciekli (a typ z 30lv najszybciej). :]

R.I.P.
19-02-2004, 02:02
Największy nOOb? Oczywiście JA! :) Chyba juz czytałem tutaj podobną historie ale cóz.. mam prawo tez sie pochawalić :)

Chodziłem z kolegą po planszy (miałem wtedy 9 lvl druida) i trafiliśmy na PK :D (przynajmniej tak myśleliśmy) Mówimy mu ze oddamy worek tylko niech nas nie zabija... Ale to nic nie pomogło... Jak sie potem okazało pan Hunter nie jest wcale PK tylko potworkiem na ktorego mozna zapolować :D

POZdrawiaM

Gremlin
19-02-2004, 04:44
Ja mialem tez kilka przypadkow w ktorych niewiedza innych byla smieszna dla mnie:

1. Nie tak dawno w kopalni kolo Kaz spotkalem grupke 8! Brazylijczykow na lvl 12-22, po upewnieniu sie ze ja nie jestem Br byli bardzo niegrzeczni i kazali sie wynosic z "ich spawnu" (tak tez zrobilem, przy 8 osobach nie bylo co tam robic), pozniej od miejsca gdzie sie schodzi na nizszy poziom (z 3 guardami pod spodem na przywitanie) do wyjscia z poziomu soldierow byla linia 7 cial (1 albo jakos uciekl albo gdzies cialo przepadlo). Po tym co znalazlem w cialach wygladalo na to ze w sumie mieli na cala grupe ~3 UH i kilka fire field - niestety gry prosili mnie zebym im zwrocil ich rzeczy z cial ktos calkowicie przypadkowo zlootowal ich ciala :)

2. Koles ktory ciagle probowal mi zablokowac paladyna przy cyklopie wydzierajac sie ze chce cyklopa solo zebym mu wylurowal ze spawnu, gdy sie w koncu jeden na niego przerzucil walka byla zacieta i wygladalo ze koles wygra (gracz zolte zycie, cyklop czerwone), gdy nagle dostal kilka mocniejszych ciosow i na ciemno czerwonym zamist uciec do gory po drabince o 2 pola obok koles zaczal spamowac exura - rezulatatu mozna sie domyslic.

3. W czasie dragon hunt wyskoczylismy na chwile na ryby, wracamy dragon podlurowany i lerza tam 2 ciala, w sumie nie ma zadnego specjalnego w cialach wiec postanowilismy oddac im graty, przy okazji nawiazala sie rozmowa jak to zgineli ale kolesie nie chcieli wracac po swoje graty bo mowia ze smok ma jakis blad bo cos tam ich za szybko zabil... w tym momecie sprawdzilem community page - Knight lvl 11 i druid lvl 9 :0

4. 2 klesi zastawilo w ancient temple dokladnie dojscie do spawnu 3 orkow, na jakie kolwiek pruby dostania sie tam odpowiadali ze oni robia hunta na tym spawnie.

Marcin the knight
19-02-2004, 08:41
oh ja tyle nobuw poznalem ze (cenzura) ale najwiekszy to na 9lv polak zabilem jego kumpla 23lv royal paladyn ktury niewiedzac zde mam przy sobie 2bp uh i 3bpsd zatakowal mnie i oczywiscie przegal a on odbig i zatakowal mnie z luku oczywiscie poszlo tylko 1 sd

a potem bylem scigany prze 11 osub a najwyszy lv to 9 :P ale nooby

p.l
20-02-2004, 22:34
największy noob jakiego spotkałem to był knight na 28 lvl który zabił mi mojego zaparcelowanego archera ... i stwierdził że skąd miał wiedzieć że to mój summon. Myślał że to normalny archer ... tylko uwięziony parcelami (tylko ciekawe dlaczego nie strzelał!)

Monoron
20-02-2004, 23:07
Ja kiedyś koło światyni w Carlin w carlin, widziałem nOOba do kwadratu.
Wywalił z niewiadomych powodów szynkę na ziemię, a przechodzący obok 58 lvl`owiec ją sobie wziął.
No ton nOOb (9lvl pally) zaatakował rycerza high lvl krzycząc "THIEF"
Tamten stał i coś prubował do niego gadać żeby dał sobie spokuj (nie musiał sie śpieszyć) a ten dalej.
W końcu walnął z hmm i high lvl sie wkurzył.
1sd+1nOOb="you are dead"

miuriel
21-02-2004, 01:16
ja jestem z qumplaem na dragach i mowie "choc se SS-a zrobimy" a on na to "a co to jest ss??" i mnie tak zatkalo ze prawie deadazaliczylem

Nemoz
23-02-2004, 19:29
Ja na Palkiem 8lvl i 2mlvl ze skillami 34/28, <CIACH> dwóch PKów jeden 8lvl knight a drugi 7lvl Palk, ale byłem zdziwiony jak za minute byli z kumplami po 30lvl i mnie lali....

Nie będe juz się błaźnił i opowiadał jak podszedłem do Wild Watiora i próbowałem mu ham dać bo miał żółty pasek a ja myslałem ze to zwykły gracz i chciałem miły byc... Oczywiście mnie zabił

UPS! miłem nie opowiadać...

Panuj nad jezykiem

Kuba
24-02-2004, 13:05
Najwiekszy NooB jakiego widzialem w ;) racal z lowow z czerwonym paskiem zycia + ciagna za soba backpack w ktorym bylo 500gp 100 strzal 10 spearow i clerical mace!!Noob jak ich malo!! :D :D :D :P
Kuba
Druid
Lunara
Thais
Level xx
Level magiczny xx

Elyas
24-02-2004, 20:02
ja spotkalem nOOba ze powiedzialem mu ze bylem schakowany a on do mnie kupie od ciebie bp ja muwie ze nie mam pustego a pozniej do niego mowie sprzedam ci bp za 20k a ten ok :D myslalem ze da mi 20k ale jak sie okazal nie umial trade dac i dal mi 100 platynek (doslownie sto platynek) to oproznilem szybko i dalem mu a ten ucieka przede mna a ja mowie jeszzce 10k a ten s**j mi to ja mu powiedzialem s**j mi murzynku bambo. :D :] :tongue:

Klusek86
25-02-2004, 20:26
dla mnie najwiekszy nOOb to Inhotep <- gosc z mijej klasy :| trenowalem z innym gosciem z klasy (3,5 godziny) i jak mialem krytyka to ten debil zaczol mnie nawalac z hmm i latwo sie domyslic :| przez to kolega ma zabojstwo :| :rolleyes:

Keleborn
25-02-2004, 20:58
dla mnie najwiekszy nOOb to Inhotep <- gosc z mijej klasy :| trenowalem z innym gosciem z klasy (3,5 godziny) i jak mialem krytyka to ten debil zaczol mnie nawalac z hmm i latwo sie domyslic :| przez to kolega ma zabojstwo :|

Masz racje Klusek86 byłem tego światkiem i Inhotep to naprawde skur***** X( .Trzeba być naprawde hamski żeby zabić kumpla z klasy :|

A jeśli chodzi o nobów jakich widziałem to:
-palek z 15 levelem ze skillami: 12 distance fighting i 25 sword fighting.I do tego chciał se kupić FS :D
-no i ja grając jeszcze na rookgaardzie znalazłem w ciele zabitego playera wędke. Podszedlem do wody i zamiast dać use to... przeciągnołem i wrzuciłem ją do wody:)

maszlesz
26-02-2004, 06:41
Już to pisałam w jednym poście, ale jeszcze raz napisze.

Ja chyba najbardziej zasłużyłam na miano n00ba, jak pierwszy raz spotkałam amazonkę. Idę sobie, podchodzi do mnie Amazon i mówi "Gimme your money" czy jakoś tak. A ja do niej "I do not have". Ona mi strzała. A ja do niej "Why?, "Do not kill me". Ona mi znów strzała. A ja: "ok, I will give u my money" i wyrzuciłam 156 gp - tyle miałam. Ale i tak mnie zabiła :)

czarownik iwanow
19-07-2004, 23:20
hehe ja widzialem goscia na rooku (8 lvl) co kupil katane za 600 i jeszcze tego co mu sprzedal wysmial i krzyczal ze katana chodzi po 800 i on stracil. chyba nie musze opisywac reakcji tlumu?:)

Spider
19-07-2004, 23:36
Byłem sobie na foldzie .
Loota zbieralem,
Gdy nagle wielkiego n00ba spotkałem.
Ganiał sie ze mną przez cała wyspe,
Aż spostrzegliśmy skrzynkę pocztową, paczke
Wysłałem drogą pocztową.
N00bik się wkońcu zdenerwołał i do mnie nagle
Zaczą spammowac, mowił żem n00b,
W końcu splajtował i się wylogował.

Taka moja mała twórczość.

P.S.: Nie wiedziałem, że to umiem ;D.

Shater
21-07-2004, 13:16
Oryginalnie dodany przez Monoron
Ja kiedyś koło światyni w Carlin w carlin, widziałem nOOba do kwadratu.
Wywalił z niewiadomych powodów szynkę na ziemię, a przechodzący obok 58 lvl`owiec ją sobie wziął.
No ton nOOb (9lvl pally) zaatakował rycerza high lvl krzycząc "THIEF"
Tamten stał i coś prubował do niego gadać żeby dał sobie spokuj (nie musiał sie śpieszyć) a ten dalej.
W końcu walnął z hmm i high lvl sie wkurzył.
1sd+1nOOb="you are dead"

To musiał być niezły knight jak z sd walił 8o

A moja historia:
1. JAk grałem pierwszy raz to kumpel mi powiedział że można sprzedawać zdechłe szczóry w sklepie no to ja myślałem że cała gra na tym polaga i nie wiedziałem że z potwora można coś wyciągnąć lol więc troche trwało zanim sie dorobiłem kasy, ale potem poszedłem za miasto zabiłem pare troli, zapakowałem zdechłego do plecaka i w sklepie mówie sell troll, a sprzedawca nic, to ja jeszcze raz i tak ciągle a wiara sie śmieje, myślałem że może troli nie sprzedaje więc próbowałem jeszcze z orkami i wolfami zanim sie kapnołem że można ciała otwierać, a zanim sie o tym dowiedziałem to nie mogłem zrozumieć po co ludzie po zabiciu trola całą grupą żucają ciałami lol

2. Jak wyszedłem na maina to gonił mnie elf a ja myślałem że pk i zwiewałem pod depo a ludzie myśleli że jestem lurerem

globi
21-07-2004, 13:24
Dla mnie najwiekszymi n00bami sa thiefy itp. Trenuje sobie skille a tu przy... taki i zaczyna lac ja mu ze trenuje a ten dalej. Do niedawna mysalem ze na Harmonii to tylko tzw br tak robia :P ale dzisiaj sie przekonalem ze nawet polacy X( . Pozdro dla tych ktorzy sa porzadnymi graczami

Tomek89
21-07-2004, 20:53
ja mam 2 historie:
1. Kilka miechów temu pisze do mnie ziom o xsywie isakson i mówi że go pk zabił, no to ja sie pytam o jego level, profesje itp, on mowi ze to jakis paladyn i ze ma xsywe Hunter. ja zaczalem sie smiac z niego a jak spojrzalem pol godziny pozniej na stronke isaksona to mial z 5 razy napisane killed by hunter bo probowal zwloki wyciagnac i jak stracil caly sprzet to juz tam nie szedl :D

2. podchodzi ziomalina do gościa i pisze ze "you are thief" a on odpowiada "no, i'm knight" ;)

Kajulec
21-07-2004, 20:56
Oj ludzie... mówię wam... ale dzisiaj zn00bilem :(
Przyszedl do mnie kumpel, ktory gra w tibie od dzisiaj... ja mialem 10lvl. 7m.lvl. Dzisiaj rano zostalem zabity (nieslusznie) i odrabialem wszystko do nowa. Wszystko czyli np. 10 HMM, kasa no i ogolnie moj bacpack.
No wiec on przyszedl do mnie i zalogowalismy sie. Bylem w Verone kolo Trolls Cave. Moja mama kazala mi isc do babci (Pietro wyzej) po 10 jajek... idac mowie mu : "Nic nie klikaj... nie ruszaj. Zaraz wracam!"
Ja wracam i malo nie zemdlalem... on siedzi juz w jaskini i leje go jakis gosc... i mowi mi "Ktos Cie atakuje!!" Ja zaczalem przeklinac patrze, a kolo mojego nicka biala czacha !!! Dre sie na niego, ze zaatakowal kogos, a ten mnie teraz zabije. Pospiesznie mowie, ze to byl missclick, ze niechcacy, zeby przestal... ale mnie gosc zabil. Stracilem po raz nastepny 10 HMMow, line, wedke i wszystko... kase... :( Ja nie wiem co zrobic... znowu odrabiac nie mam jak :( Nie mam kasy, wedki, run.. niczego nie mam :( W depo nic wartosciowego :( Jestem totalnym n00bem, ze pozwolilem koledze "Jeszcze wiekszemu n00bowi" tykac gre :(

motorek
21-07-2004, 21:45
to nic raz na Azurze na trade napisal ziom
ze za 10 rybek zamieni sie za (fanfary) dragon hamera ;)

Super Elite Knight Funekib
21-07-2004, 22:08
Ja miałem najlepszą jazdę. Na securze.

Kiedyś sobie ide po moscie goblinów patrzę koleś 10 knight biegnie Na wild warriora.

Wild Warrior do niego wyszedł a koleś
,,Hi" do niego ja myśle jakiś walnięty. Za chwilę Wild Warrior biegnie I ,,Gimme your money" hitnął kolesia za 20hp Koleś oczywiście wyrzucił z 70 gp i stanął w miejscu. Gdy zginął biegał po Carlin ,że Pk Go zabił na SEcurze :P To Musiał Być Big Big

@re Down
Na Mnie Też PlXXXX (ahahaha)

Łolek
21-07-2004, 22:22
to ja mam takiego kumpla którego wprowadzalem na minaz rooku mo i chciałem mu pokazć gdzie morze chodzić i najakie potworki więc zaprowadzilem go na elfy te w Ab Dendrial no ale tam sa takie krzaki które tzreba wycinać machetą to poszedłem pod krzaka i mówie głośno: "mniam mniam ciam ciam" i popkręciłem sie troche i uciolem krzaki a on sie mnie pyta jak to zrobiles jak no powiedz ja tne inne krzaki pokoleji i powtarzam formułke a on znowu sie pyta jak jak no powiedz no to powiedziałem mu żeby podzszedł pod krzaka i powiedział "mniam mniam ciam ciam" i sie zakrecil to ten zaczyna podchodzic pod krzaki i sie wyzierac: "mniam mniam ciam ciam" i sie krenicic a ja w brech :D a ten nie kapi o co chodzi ;( i dalej a ja w brech :D az wkoncu mu powiedfzialem to byl taki zdziwiony

Chomikvader
21-07-2004, 22:41
Ja za najwiekszego nooba uwazam siebie... mam 20 lvl, koles na 10 lvlu biegnie (ucieka) od rotow (chyba +/- 10 go gonilo, koles panikuje, widzi ze ja sorc wiec uh me plz... no i uhnelem go... SDkiem :) Przez swoje noobostwo zmarnowalem sdka jak hmm by wystarczyl :)
(BTW, wczesniej ten koles latal za mna ciagle i lootowal roty, ale dalem sobie siana :))

Franzi
22-07-2004, 12:57
Mam kumpla (30+lvl knight ,skile 60,60+, imienia nie podam) który namiętnie chodzi na dragony.I tak pewnego pieknego dnia poszedł na draga koło kazz.Wszystko fajnie dragon już czerwony był i kumpel wtedy zamiast uhnąć siebie to uhnął draga (I TO DWA RAZY) no i miał pózniej free podróż do temple.Znam jeszcze ziomka co uhował ghoule ale to już inna historia. 8o

UH ALL DRAGONS!

TiS
23-07-2004, 03:11
Troche sie gra :) wiec historyjki tez sie zna :)

1.
Poznałem jakiegos kolesia na rook jak wychodziłem z niego koledze, chwalil sie ze ma w venore postac knighta i robi sobie maga. Ku mojemu zdziwieniu podczas gry, i robieniu questów zaliczyl z 5 dedów :]

2.
Sorc na 56 lvl płaci 32lvl knightowi 6K tygodnioro za ochrone

3.
37 lvl knight chcial trenowac z moim knightem, po spytaniu sie o skill usłyszalem odpowiec 57/39, co sie okazalo ?? gosc biegal z hmm i two handet sword...
(rrening sie nie udal... mój knight ma 73/71 na 27lvl)

4.
N()()b chcial kupic uh na rook

5.sorc na 10 lvl chcial zabic mojago uh makera (22lvl 36mlvl) po 10 minitach walki jak patrzylem sie oco chodzi z nacelowanym SD zapytam sie mnie jak sie uzywa hmm bo chce mnie zabic :]

TheNatoorat
23-07-2004, 10:31
@Re up: A jednak wyjątki są. Jak wcześniej pisałem sprawdź na tibia.com nick Exile Bloodsoul.
YO HO HO PUZZLE PIRATEN! :))

@Re topic: Przypomniala mi sie historyjka pewna:
Idę na 11 lvl zwiedzać... orc land. Byłem wtedy palladynem i mialem 100 strzal. Trafilem na... War Wolfa, które mnie zabił! Podczas walki IHnąłem go zamiast walnąć z HMM. To były czasy...

Peter the Sheepy
23-07-2004, 11:16
heheeheeheh uśmiałem się niesamowicie!!!hahahahaha
Ale ja też mam jedną historyjkę.Jestem noobem!!!!!
Kiedy wlazłem na maina swoją pierwszą postacią, Dualsaberkiem(female, knight, 8lvl) i wszedłem do depo, zauważyłem gościa, który miał knight legsy pod sobą, bo miał zablokowane depo śmieciami.Zabrałem mu te knight legsy,ale je oddałem :P Serca nie miałem, koleś mi się wypłakiwał :(

Zhin
23-07-2004, 11:53
Szukam wolnej kopalni - w koncu wchodze do jednej, patrze, jakis 37 knight. Pytam sie: Hunting? On na to: No, swe

voly
23-07-2004, 21:59
Ja ostatnio na rooku widzialem kolesia u obiego ktory kupowal jakis przedniot ,obi odpowiedzial ze 50gp , koles po paru chwilach ciszy napisal 33gp ze znakiem zapytania :D :D :D po czym odszedl bez slowa nie uzuskujac odpowiedzi :D

Stalmir
24-07-2004, 12:28
Najwiekszy noob to vanmon to tragedia co on zrobil. Gralismy mecz pilki ktory zoorganizowalem a on byl na lawie i mial na 2 polowe wejsc. Niechcialo mu sie czekac to podczas trwania meczu ukradl bramki(schowal do bagarzu) i poukradal rogi i oczywiscie wszedl na boisko i usilowal wrzucic pilke do wody. To jest skonczony noob tak mie wkurzyl ze rzucalem posciela po pokoju! X( chetnie bym go zabi (i wszyscy co grali) l ale na harmonii niemozna:( a ha i jeszcze przeszkadzal w rozpoczeciu meczu (kradl bramki) niemoge dalej opisywac bo tak sie wkurzylem ze -cenzura-

Barts
24-07-2004, 12:32
10:22 Atomic man: atm dl blocks ;p
10:23 Phobios: solo???
10:23 Atomic man: blocking
10:23 Phobios: ohh and i think ur in dl with cyco
10:24 Atomic man: i`m with him,.....
10:24 Phobios: then why u say u killing solo??
10:24 Atomic man: are u drink somethig? -_-

rozmowa Phobios 102 elite wtedy jeszcze czlonek najlepszej gildii na lunara ;p

PiXik
24-07-2004, 13:48
Moje nobostwo-z kolegą ja miałem 10lvl on chyba tez poszliśmy zabić krasnoludka na moście dobra zabiliśym idziemy troche w lewo i zabił nas hunter ja prawie uciekłem tylko zza ekranu mi przywalił kumpel się loguje i mówi że pisze reporta do gma za tego pk ja też tak zrobiłem po kilku dniach sie kapłem że to potwór
Wesoła grupka na harmoni nie wiem może 1 z nich to nie był nob pytam gdzie byli oni na dlu ich kapitan sorc zsummonował dsa i jakoś dali rade ale patrze na ekipe i chyba 4 kanjtów było po 30 lvlu nie wiem po co oni tam byli....
Gościu na harmoni straszył mnie że zabije go jego ojciec największy lurer i debil na świecie.
Gościu który dostał kopa z gildi za lamerstwo wszystkich po kolei wyklinał i poszedł do 2 gildi z tamtąd też dostał kika i ogłaszał się na trade 19lvl knight przyłączy się do gildi
aha i ktoś na forum pisał że fieldami się da zabić nc plx .

Milijon WhiteEagle
24-07-2004, 20:35
Największym Noobem jest koleś o imieniu
WYLFDEN. Gra na serwerze TITANIA. Oszukuje własnych rodaków (sam jest polakiem) i sprzedaje krew w butelkach twierdząc że to LifeFluidy. Potem zaczyna obrażać i wyzywać. Jest to największy Noob dlatego , że oszukuje WŁASNYCH RODAKÓW.

bartias
26-07-2004, 14:05
moze to i nie najwiekszy noob, ale za to W*****AJACY!!!!!

Na swiecie solera jest gostek NIMRODVI zabjalem sobie szkielety, a ten wszedl i patrzy: mysle sobie, czemu nie atakuje, a on zabarykadowal wyjscie, od liny, gdy w koncu zrobilo sie goraco i chcialem uciekac, to niemoglem. X(

s*****el mnie potem okradl, mialem niemal 8 lvl (wysoki ,nie:)) i 500 gp!!!!!! NIE WYTRZYMAM!!!!!!

damianek99
26-07-2004, 21:44
W bloku mam takiego kolesia który sie mnie pytał czy bubble nawala z magic plate armor.

Allatar
27-07-2004, 19:53
-Najwiekszy n00b ktorego spotkałem to był koleś na rooku, postawił sobie stołek pośrodku ulicy i przez 10 minut chodził wokoło ;-) Gdy zabrałem mu zabawke, dziwił sie, że nie może mnie zaatakować ;-)

Finto
27-07-2004, 21:07
KURDE NAJWIEKSZEGO NoOba to ja widzilem kolo deppo
:D :D :D :D :D :D
Stal i zaczal wyzywac na walke 45,62levele do walki
:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
on mial 9level i chwalil sie ze ma skile po 68na59.No i wkoncu podszedl do niego 41 level i wzial znim party no

i pociagnal mu z sd i gosciu zginal heheheh :D
:D :D :blazen:

Almexian
27-07-2004, 21:16
Ja widze to tylko newbie, ale ich trzeba zrozumiec, a co do noobow to ich raczej czesto nie spotykam. Ale znam goscia, ktory jak zobaczyl tibie to sie spytal czy nie ma moze opcji single player bo nie ma neta, a by sobie pograł. Poprostu od tamtego momentu boje sie pokazywac innym Tibi :)

Villen
27-07-2004, 21:32
Ostatni n00bek jakiego ja spotkalem to byl elite na 42.Bylem w Venore i stalem pod dp(wrucilem z Deserta) i uzywalem sobie healing ring.To w koncu slysze oczekiwany napis:"I SELL BP OF SD MSG ME VENORE" no to szybko msg i juz mam bp sd.Wielce uhahany ide i podchodzi do mnei ww elite, wyskakuje do mnie z tekstem "plx" i taki spam ja mu na odpowiedz daje "?" w koncu sie wkurzylem i powiedzialem "what the fuck you want?".W koncu inna odpowiedz "sell me bp sd".No dobra to omine.W koncu pytam sie ile a ten mi wyjechal 8k,ja zdziwony mysle jaja sobie robi az zobaczylem napis trade daje sd i odiwo widnieje tam 8k.Dalem accept i co widze 8k w kieszeni ten polecial zajarany.Na prv sie spytalem po co mu to a ten mi wyjechal z tekstem ze na hunt to ja nic niech ma.Po jakims czasie sie mnie pyta na prv jak sie uzywa SD bo on nie moze.To ja mu wytlumaczylem to on mi wytlumaczyle ze ten char jest jego kumpla i mial mu kupic jakies runy leczicze tylko nie pamietal nazwy.Innym raze kumpel gral u siebie w szkole i expil na swampach kolo veno.Podszedl do niego jakis polak i wyskakuje do niego z tekstem:"dawaj kase i eq" a kumpel dal mu kase i tak do niego z tekstem:"Ejjj.. a moge zostawic sobie studded legs i studdet armor?" to on wziol to i poszedl(kumpel mial p-seta:P ).

Krodarr
27-07-2004, 21:32
ja sie spotkalem dwa razy z n00bami
pierwszy to na rook'u: ide sobie poexpic na bugach pod sklepem Al'Dee patrze a tam gosciu stoi sobie 1 lvl mowie mu zeby nie blokowal respa bo inni tez chca skorzystac z tej jaskini a on mi na to ze tu demon sie respawnuje i ze on go juz dzisiaj zabil i ze ma mpa golden legs golden helmet i stonecutter'a to ja mu mowie ze takich rzeczy nie mozna zdobyc na rooku a onb mowi ze zna miejsce ale nie moze powiedziec i wyszedlem z tej jaskini wracam po 1 godzinie patrze sie a on nadal tam stoi! to ja nacisnalem ctrl+r i napisalem raport ale mi nie odpisali ;( ale naszczescie na nastepny dzien go nie bylo i moglem dsobie spokojnie poexpic :))
a drugi przypadek to jak stoje sobie pod depo moim 13 lvl sorcem (mialem duuuze lagi ;( wiec na potworki wolalem nie isc) no i sobie stoje a tu mnie 2 baby (obie 8 lvl druid :P )pchaja jak najdalej od depo to ja podchodze i probuje do dpeo wejsc ale jedna baa tak chodzila ze nie moglem a nie chcialem ich zaatakowac zeby czaszki nie miec ale druga bab zaczela mnie z lmm'ow ( :D )nawalac mowie zeby przestala (nie chcialo mi sie marnowac hmm;ow) a ona dalej mnie nawala to ja ha wreszcie zaatakowalem z hmm'ow ale udalo sie jej uciec do kanalow a mnie sie nie hccialo biegac a jej koleznka jak zobaczyla ze tamta ma red hp to tez uciekla
tak wiec pk'owanie dwoch 8 lvl druidow im nie wyszlo

Platyna
27-07-2004, 23:09
11:48 ~~~~~~: czesc
11:48 ~~~~~~: chcialbym wymienic sie
11:49 Platynowa syrena: czym
11:49 ~~~~~~: mieczami
11:49 Platynowa syrena: lol

Moshe to nie noob, tylko newbie, ale pośmiać się można :D

Virmo
28-07-2004, 13:29
Tez mialem podobna historie na rook'u.jestem kompletnym newbi w tej grze gram gdzies od poczatku lipca i nic o niej nie czytalem.Poznalem kilku bardziej doswiadczonych kolegow w grze,ktorzy mi wszystko wyjasniali <thx Xario !!>,alez jakie bylo moje zdziwienie gdy sprzedalem dla lepka potion of slime myslac ze to jest mikstura udrawiajaca.Ten koles tez tak myslal.Ja zarobilem 30 gp a on poison'a po 15 dmg ! Mial juz yellow hp bo byl po starciu z minoskiem.Coz moge powiedziec chcialem pomoc :L

AzbesciaK
28-07-2004, 16:04
23:41 The Oracle: Niezniszczalny Paladyn, ARE YOU PREPARED TO FACE YOUR DESTINY?
23:41 You see Niezniszczalny Paladyn (Level 8). He has no vocation.
23:41 Niezniszczalny Paladyn: yes
23:41 The Oracle: IN WHICH TOWN DO YOU WANT TO LIVE: CARLIN, EDRON, THAIS, OR VENORE?
23:41 Niezniszczalny Paladyn: Venore
23:41 The Oracle: IN VENORE! AND WHAT PROFESSION HAVE YOU CHOSEN: KNIGHT, PALADIN, SORCERER, OR DRUID?
23:41 Niezniszczalny Paladyn: druid
23:41 The Oracle: A DRUID! ARE YOU SURE? THIS DECISION IS IRREVERSIBLE!
23:41 Niezniszczalny Paladyn: yes
23:41 The Oracle: SO BE IT!

8o 8o chcialo mi sie plakac ze smiechu ;( ;(

Melabux_1
06-08-2004, 22:14
Więc kkażdy był newbim każdy był n00bem ale ja opowiem "HISTORYJKE WUJKA MELA***A" :D

Ja miałem lvl 5 na Rooku patrze gostko lvl 8 idzie i mówi do mnie "Cze" a ja "Witaj nieznajomy ;P" aon "Mam gazete :D a ja ta a skąd ją wziołes ?" a on "Znalazłem w Waspi'e mozna nią zabijać waspy :D (Atk.100 Def 98) <lol> ;D no ja mowi to pokaż :D a on nie moge na Realu znajdz gazete biało - czarną :D (czyżby daltonista ? ;D) ja miałem ją i mowie i co z tego? on mówi opylą ja za 10000 GP LOL!!! a ja mówie ok bhehe nie miałem GP :D on ówi zabijaj na realu muchy i bedziesz mieć expa :D ;D ;D ;D ;D a ja mówie gheheh n00b może jak bym powiedział ej wyskocz z 11 pietra na rl to wrócisz do gildi :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Allatar
09-08-2004, 09:15
Może troche niezwiązane z tematem. The best noob na rl.
Przed lekcją informatyki, na przerwie, sprząta taka stara, szczerbata woźna. Nikt nie rozumie co ona mówi. Wszyscy się z niej po cichu ryją. Podchodzi do mnie i się pyta czy to moja paczka po chipsach, ja na to: Oczywiście, że to nie moje". Pytała się jeszcze kilku innych, aż nagle trafila na the best n00ba nie tylko w Tibi ale też na rl. Jak ją zaczą przedrzeźniać ;-) "ble ble blu bla kuwa....co ty ble mowisz...wyraźniej! a ble ble blu..." A ona: "blu tfu pru bo pu pu jedziemy ble ble do dyrekt tfu torki"....jako jedyny niezagrał.

megi_pl
09-08-2004, 12:24
Za swoich czasow w tibi kiedy juz powoli wychodzilam z rooka mialam wielki dylemat po niewaz moj brat ktory pokazal mi gre byl w Carlin a moi koledzy z rooka w Venore. A czemu mial to byc dylemat ?? Bo moj brat myslal i ta wiedze mi przekazal, że jezli wybiore Venore nigdy nie zobacze Carlin a pozatym jesl;i sie nie ma pacca to tylko te 2 miasta są dostępne. Dopiero kiedy dowiedzialm sie od kolegi kotry przeszedl na maina wczesniej ze nie ma go juz w Venore tylko siedzi w Kazo wytlumaczyl mi ze te wszystkie Miasta sa razem na jedym Świecie hehe, a drugi przypadek noobostwa kiedyś stałam obok huntera i zastanawialam sie czemu sie do mnie nie odzywa i mnie bije :P.

Thomasi
09-08-2004, 13:08
no to ja "przygode" z wędką miałem 2 razy:) z hunterem raz i cały dzien naburmuszony chodziłem ze mnie za nic zabił człowiek i nawet go chciałem do vipow dopisać zeby się zemścic:) a wczoraj naprzykład tybek chciał kupic odemnie morning stara za 1.7k:)

Wezu666
09-08-2004, 15:11
Największy noob jakiego znam , to mój własny kumpel , który już nie gra , bo Mu się nie podoba Tibia :-(.A więc :mój kumpel szedł sobei w carlin na ósmym levelu i patrzy ktoś się bije , ale nie ma czaszki i nie wiedzial że to party więc podszedł i powiedział do jednego z trenujących"pomogę Ci" i zaczął bić drugiego i oczywiście pojawiła mu się czaszka...Doznał śmierci szybko i po tym wszystkim poszedł tam znowu i pyta się"czemu mnie zabiłeś , przecież Ci pomogłem" hehehe...:D

Maniak Ziomek = )
09-08-2004, 15:23
Yo ? sluchajcie tego: Pewnego razu wracalem z kumplem okolo 60lvl. z Dragow, i szlismy na jakiegos, nie pamietam jakiego questa i spotkalismy goscia po drodze chyba 34lvl jakos tak, moj ziomek zanim idzie i mowi " Hi " a ten zaczal dziwnie zwalac I WYRZUCIL NAM KNIGHT ARMORA, BOHY, JAKIES NIE PAMIETAM JAKIE ALE ZAJEBISTE LEGI, DEMON SHIELDA, WPISAL UTANI GRAN HUR I ODRAZU ZNIKNAL JAK BURZA ! a potem jakis rzeznik do nas " Hunted " =/ stoimy przed depo jeszcze innym razem podbiega z niewiem 20 osob bez kitu jak na wojnie MYSLALEM ZE NIE wyrobie, patrzymy na lvl, a to 8/10 osob to 8lvl a reszta po 12... beka byla, a tak wogole mojemu kumplowi skoczyl shielding za co im bardzo podzienkował... i tak se stalismy z 30minut, walili czasami po 2, 3 =D The End.

Wilq
09-08-2004, 17:40
Dla mnie najwykszymi noob'ami sa przede wszystkim PK, oraz zlodzieje.
Czasem jedym sposobem na zlodzieja jest zabicie go ;)

Tasiorstrasz
09-08-2004, 19:31
Nieśmieszą mnie niektóre historie z Rooka bo sam tam byłem i wtedy mało wiedziałem na temat Tibii ale z maina są już lepsze :
--------: You advanced to magic level 13.
Tasiorstrasz: Gratz :)
--------: Mam coraz więcej many ....
Tasiorstrasz: A co zrobiłeś normalny level ?
--------: Nie magic level , przecież od magic levelu też się ma więcej many

Tasiorstrasz: :D

Newbe Magik ....

moliteusz
09-08-2004, 21:52
Dzisiaj kultularnie pomagając koledze w zdobyciu dwarvn shielda poszedłem z nim na soldki aby dac mu tarcze... Gdy tarcza wypadła kolega poszedł w kierunku wyjścia a ja zapuściłem się na niższe piętr w clu nabicia expa:D:D. Po chwili dostałem msg od kumpla iż goni go biała czacha na 10 lvl knajt (kolega miał 8lvl).. więc wyruszyłem z odsieczą ym palkiem 26 lvl:P... Po "ciężkiej walce" wygrałem(wow).... Gdy przeciwnik zalogował się znów na tibie zaczął zasypywać mnie wiadomościami o tym iż jego gildia mnie huntuje... Wielce przerażony tą myślą sprawdziłem cóż to za gildia....Nie bede podawał nazwy aby przypadkiem nie urazić naszych brazylijskich przyjaciół:) Ale po dokładnym obejrzeniu gildi (45osób) przyszłą mi myśl iż właśnie pouje na mnie połowa 9 lvl z serwera...Gdy spotkałem jedną z szukających mnie grup i zobaczyłem iż wszyscy atakują mine z hmm i maja białe czachy długo się nie zastaawiając...zabiliśmy ich z jedną exurą vitą:P a około 11 osób poległo w walce przeciwko mnie i ryckowi 31 lvl:P

Dark Glinu
09-08-2004, 22:20
Kolo zamiast zarombac mi loota za 3000gp to wepchał go do wody, co lepsze miał lvl o 5 mniejszy odemnie i nie uciekał. LOL.

Stu
09-08-2004, 22:49
Heh, ktoz z nas nie przeżył przygody z Hunterem:) Zaraz po śmierci wysłałem wiadomość do counsellora: "I was killed by player named Hunter. He killed me with a bow or something". Odpowiedzi nie dostałem... Pamiętam że w świątyni od razu rzuciłem exiva "Hunter", bo sie bałem że zabije mnie drugi raz - no i ucieszyłem sie że jest offline ("wymiękł koleś, pewnie sie boi że go ktoś zabije za czache").

Ale piszę, bo ostatnio przydarzyło mi się coś tak dziwnego że prawie zginąłem z konsternacji. Siedze w Mount Sternum i trenuje spearami na cycach (pall 30lev). Nagle jak burza mija mnie jakiś 9lev knight i rzuca do mnie "Czesc, uh mnie jak bede na redzie". Po czym rzuca sie na 3 (trzy) cyce, ginąc po dwóch sekundach. Tyle. Nie znam goscia, byc może mnie z kimś pomylił. Może udawał że mnie zna bo chciał wysępić uh'y. W każdym razie ja najpierw zdębiałem, potem dostałem takiego ataku śmiechu że przez minute biłem sie z dwoma cycami na pięści (zapomniałem podnosić speary). Potem przez cały dzień miałem totalną głupawke, a knight - pewnie pomyślał sobie że jestem wrednym egoistą:)

Pozdrawiam serdecznie.

Maniak Ziomek = )
09-08-2004, 23:13
Ale znam goscia, ktory jak zobaczyl tibie to sie spytal czy nie ma moze opcji single player bo nie ma neta, a by sobie pograł.

ZAL MI GOSCIA WIESH ? HEH BEZ KITU

Sty!a
10-08-2004, 00:24
Dzisiaj kultularnie pomagając koledze w zdobyciu dwarvn shielda poszedłem z nim na soldki aby dac mu tarcze... Gdy tarcza wypadła kolega poszedł w kierunku wyjścia a ja zapuściłem się na niższe piętr w clu nabicia expa:D:D. Po chwili dostałem msg od kumpla iż goni go biała czacha na 10 lvl knajt (kolega miał 8lvl).. więc wyruszyłem z odsieczą ym palkiem 26 lvl:P... Po "ciężkiej walce" wygrałem(wow).... Gdy przeciwnik zalogował się znów na tibie zaczął zasypywać mnie wiadomościami o tym iż jego gildia mnie huntuje... Wielce przerażony tą myślą sprawdziłem cóż to za gildia....Nie bede podawał nazwy aby przypadkiem nie urazić naszych brazylijskich przyjaciół:) Ale po dokładnym obejrzeniu gildi (45osób) przyszłą mi myśl iż właśnie pouje na mnie połowa 9 lvl z serwera...Gdy spotkałem jedną z szukających mnie grup i zobaczyłem iż wszyscy atakują mine z hmm i maja białe czachy długo się nie zastaawiając...zabiliśmy ich z jedną exurą vitą:P a około 11 osób poległo w walce przeciwko mnie i ryckowi 31 lvl:P
hehehe fajna historyjka
ja dzisiaj sie nabralem na klonowanie a wiec tak koles mowi kladz dwie rzeczy jedna na drugiej ja dwa dwarven shiekdy polozylem i mowi mi napisz clone trzymajac ctrl i ja to zrobilem i logout szybko sie zalogowalem a qmpel odddal mi shieldy...mysle ze to nawet niezly pomysl na zdobycie czegos cennego:)

SuperBomber
10-08-2004, 00:57
Jak na rook'u siedziałem(moja pierwsza postać) jeszcze to gdy biłem jednego orka to jakiś n00b przyzał i ja mówie "mine" ,a ten odparł "f**k u" no i się nastawiłem , że pewnie loot weźnie. Zagnałem szybko orka w wąską uliczke i zastawiłem sobą wejście :) i jak zabiłem orka to nagle n00b zaczął wymieniać mi nicki i lvl , którzy mnie zabiją na mainie :) I postanowiłem sprawdzić na tibia.com podanych delikwętów. Jak się okazało n00b podał jakieś nicki z głowy :) Takich n00bów nienawidze niedość , że zabierają expa to i jeszcze kłamią ;)

Ghost Nieudany
10-08-2004, 12:35
Kolejny n00b na MOIM koncie...

Idę sobie spokojnie do depo w Kaz, przepychając lootbaga. Nagle, jakiś gostek do mnie podchodzi (level 6...) i mówi "show me ur loot". Odpowiadam "No!". To ten się wpycha i zabiera mi lootbaga. Mówię "Gimme that!", on "Kiss my ass f***r!" i zaczyna uciekać. Nie spieszyłem się zbytnio, facet lazł woolno, więc tylko rąbłem mu z łuku. Hit za 50. Facet od razu się zatrzymuje, wywala lootbaga i krzyczy "PLZ, I DONT WANNA DIE!!" i znowu ucieka.

Nie wiem co tacy ludzie mają z prób okradania ludzi, którzy mają wyższy level... Oberwą, mogą z rozpędu zginąć...

The_FaLLen
10-08-2004, 19:46
Znam duzo nobów oto niekture przypadki :

Jakiś gościu polak w carlin podchodzi BR i pyta sie "BR?" ten odpowiada yes jak sie puzniej okazalo byslal ze temu gosciowi chodzilo o blank rune.

####
Buy plate lags
####
Jakiś noob co sprzedałem mu łuk po paru minutach chcial zwrotu pieniedzy bo ten nie strzelal jak sie ikazalo nie mial strzal.Puzniej ten sam noob chcial zebym oddal mu pieniadze bo ukradli mu luk(ctrl+l).
####
Sell bp of lmm[1k]
####
Buy dragon hammer[200gp]
####
Buy Silver mace
####

Ghost Nieudany
10-08-2004, 20:44
Kolejny debil...

Idę sobie na dwarfy soldiery, a tu jakiś druid na 7 lvl mnie wyzwał na duela... Zignorowałem go, to ten mnie zaatakował, a potem się jakiś przechodzący PK nim zajął... Co ci ludzie z tego mają?

SuperBomber
10-08-2004, 23:22
No to ja na Nova ... wracam z huntu ,a tu podchodzi n00b do mnie i na trade mi daje łopate , a ja tak dla jaj daje 300 gp (loot z gp) a on:
"Yes,yes i sell shovel for 300 gp" :p
No to ja wziąłem reject , a ten (n00b miał 8 lvl i druid :) ) do mnie "I kill you".
Ja uradowany, zobaczymy jak się moje skille sprawdzają :p I wali we mnie zabierając po 2,3 i nagle się skapnął , że mnie nie killnie :) To ja mówie: "Run or die" , a ten parszywie stanął i myślał pewnie , że go nie zaatakuje . No to ja full attack dowaliłem mu do żółtego paska ... To n00b przeprosił i powiedział , że już nie będzie :p I uciekł ... i ciekawe po co mi była ta łopapa :p
Pozdro...

Wezu666
11-08-2004, 00:44
Heh...Następny przypadek.Trenuje sobie skille z kolegą w kanałach Thais i przyczołgaliśmy sobie 2 raty żeby nam shielding trenowały.Tak sobie trenowaliśmy aż podchodzi jakiś palladyn na 6 lv i widzi te rayty , stoi i tak się czai na nie , aż w końcu napisał " mine" :D:D:D...Zabił raty i oczywiście zaliczył deda.Ale to nie wszystko...za chwile przychodzi i mówi do nas "noob`s" ...:D I jak takich nie zabijać

I`m knight 16 lvl (i rośnie) skills 46 41 (i rosną) - Titania !!!!!!!!!!!!

Substics
11-08-2004, 08:32
Największym n00bem byłem ja- nabiłem 8 level- poszedłem na main, zachowywałem się ja na rooku (noob,thief, td. :P ) a gdy spadłem na 6 level wkurzyłem się, poszedłem do kopalnii (moj kumpel mi pokazał gdzie to jest :) ), pozbierałem szybko pełno katac i copperów i uciekłem. Wracam do dp, chowam mój. hmm łup, wychdoze z depo i plz kill me. Oni mnie mordowali, a gdy miałem już spaść bodajże z 3 na 2 level to wziąłem ubrałem pełno katan na siebie, 1 chain armor, soldier helmet (dostałem... za 38 gp, bo tyle mi zostało :P ) i poszedłęm zginąć. Jakież było moje zdziwienie gdy na rooku miałem tylko cluba i jabuszko...

Dziwne mi sie to wydaje, bo jak ma się spaść na Rooka z Maina, to sie spada, z 6lvl na 5lvl, i po powturnym zalogowaniu mamy 1lvl, i jabluszko!!!

wazz
11-08-2004, 09:10
kiedy gralem rookowa postacia (mialem stroj dla pacc) to jakis koles do mnie podchodzi i pyta sie czy mam pacca, odpowiedzialem ze mam a on: "przeslij mi", pozniej gdy spotkalem go drugi raz chcial mi dac za pacca 38 gp :P myslal ze premium to jakis plik :D

Ghost Nieudany
11-08-2004, 09:30
kiedy gralem rookowa postacia (mialem stroj dla pacc) to jakis koles do mnie podchodzi i pyta sie czy mam pacca, odpowiedzialem ze mam a on: "przeslij mi", pozniej gdy spotkalem go drugi raz chcial mi dac za pacca 38 gp :P myslal ze premium to jakis plik :D

Mogłeś mu powiedzieć, że premium account to taka karta, i przesłać potem na mainie parcelem... Ty byś podpisał na kartoniku jakiś cholernie oficjalny tekst po angielsku, a potem gość by się jarał "Mam pacca!" i próbował zmienić outfit :)

Nesipeh
11-08-2004, 10:43
Wszystkie te przyklady noobostwa fakt sa dobijajace, smieszne, czasem beznadziejne i zazwyczaj wkurzajace :) Ale mnie najbardziej wkurza inny rodzaj noobostwa :P Ostatnio na nowych serwach jest sporo wojen, wiadomo walka o to kto bedzie gora, jeszcze calkiem niedawno Titania, a dopiero sie skonczylo na Elysji (na obu swiatach gralem), ale do czego zmiezam - najbardziej wkurzaja mnie ludzie ktorzy gdy dochodzi do jakies sprzeczki, dra japy zeby walczyc, zeby "udupic szwedow", robia afere na cale Ab'dendriel, przezywaja jak mrowka okres i mowia ze beda walczyc jak lwy, a reszta Polakow to lajzy bo niechca walczyc. A jak przychodzi ktorys z przeciwnikow (np. Baban czy Vateriel na titani) to pierwszy do depo zpierdziela i nie wyjdzie dopuki sie nie zmyja, a najgorsze jest jeszcze to ze taki jegomosc ma lvl 10-20. W takich sytuacjach poprostu mnie krew zalewa i mam ochote przywalic z sd takiemu ziomkowi :P

szkieletor
11-08-2004, 12:12
Moja propozycja to jeszcze jak bylem w rooku jesen gosc chodzil za mna chyba z 15 min i nawet mi potworkow nie zabijal :)

Ghost Nieudany
11-08-2004, 12:21
W takich sytuacjach poprostu mnie krew zalewa i mam ochote przywalic z sd takiemu ziomkowi :P

Nie krępuj się, n00bering jest przecież karalny :)

Ja najbardziej nie lubię n00bków, którzy się porywają na o wiele za silne potwory, i potem jak debile uciekają do miasta... Do tego potem są skargi, że "zostałem zabity bez powodu". Oooch, czemu nie ma czaru "Detect n00b"? :]

Re up: Pewnie nie wiedział jak, albo się bał, że tu są PK :P

drakon x
11-08-2004, 17:47
Mnie wkurzają ludzie jak np niose loot baga i podchodzi domnie taki 13 lev i mi rusza loot baga.Albo raz koles chchai lkupic odemnie bright sworda za 300gp i jak mu powiedzialem ze nie to mnie zLOLował

espectro
11-08-2004, 18:04
normalnie nooby dobijaja wszystkich ostatnio buja sie kolo przez miasto zamieniony w smoka i taki noob widzi to i mowi " kill dragon kill drago in him are good items" i zaczyna go atakowac a kolo mial jakis 40 lv a ten noob 8 hehe i zaczol go atakowac i zginol---> "noob"<--- koles go jednym czarem zalatwil ;)

nawigator
11-08-2004, 18:19
Hmm mam pare przypadków n00bostwa ... lookajcie ;) milego czytania

21:49 Slipknot-iowa: br?
21:49 Necrozzy: no
21:50 Slipknot-iowa: offer?
21:50 Slipknot-iowa: offer?
21:50 Necrozzy: offer on what?
21:50 Slipknot-iowa: ?
21:51 Slipknot-iowa: 4k
21:51 Necrozzy: u want to but fs?
21:51 Necrozzy: buy #
21:51 Slipknot-iowa: ?
21:51 Necrozzy: omg
21:51 Slipknot-iowa: you buy
21:51 Necrozzy: lol
21:51 Necrozzy: SELLING FIRE SWORD , KNIGHT ARMOR , KNIGHT AXE , DRAGON HAMMER AND WAR HAMMER MSG ME
21:51 Slipknot-iowa: lol
21:51 Slipknot-iowa: bye
21:51 Necrozzy: -.-"
21:51 Necrozzy: Bye
21:52 Slipknot-iowa: pliz
21:52 Necrozzy: F u n00b
21:52 Slipknot-iowa: f u ?wath is fu?
21:52 Necrozzy: ....

Channel saved at Thu Aug 05 06:15:07 2004
05:42 Expermiox: you hunted
05:42 Necrozzy: problmes?
05:42 Expermiox: you and your friend
05:42 Necrozzy: ok
05:42 Necrozzy: i am waiting
05:42 Expermiox: yes problem
05:42 Expermiox: jkajkaja
05:42 Expermiox: ok cagaste hijo de la gran puta
05:42 Expermiox: te pasay a caca porke tay en 44242
05:42 Expermiox: vay a cagar =
05:42 Expermiox: jkakjakkjaja
05:43 Expermiox: you and your friend
05:43 Expermiox: hunted
05:43 Necrozzy: br? bR? xD
05:43 Expermiox: pech
05:43 Expermiox: fgacker your mather
05:43 Necrozzy: ye hunt me .. for what ?did i killed you ?
05:44 Necrozzy: COME AND TRY MOTHRR FUCKER BRASUC
05:44 Expermiox: tomorrow hunted
05:44 Necrozzy: ye ye ye .. why not today fucker ?
05:44 Expermiox: fucker you
05:44 Necrozzy: br? br? plx ?
05:45 Expermiox: i dont make nathig
05:45 Expermiox: and you kill me
05:45 Expermiox: why
05:45 Necrozzy: qe?
05:45 Expermiox: yo no te ise nada
05:45 Necrozzy: brasuca ?
05:45 Expermiox: chupalo vo y tu amigo cagaron
05:45 Expermiox: culiao
05:46 Necrozzy: son of a puta
05:46 Necrozzy: Xd
05:46 Necrozzy: uhaahuauhahua
05:46 Necrozzy: barking dog
05:46 Necrozzy: auhauahauahahuahua
05:46 Necrozzy: lol
05:46 Necrozzy: ffs
05:46 Necrozzy: br stinks
05:46 Necrozzy: brudny rumunu
05:47 Necrozzy: heh .. ffs come i will give you e plate for your death
05:47 Necrozzy: so you come /
05:49 Necrozzy: aa fffs ... br dont know what to say ? fuggin nóób ... better learn english and then start to play something ... start play game called ... I am brudny rumun br
05:49 Necrozzy: bye n00b
05:52 Necrozzy: ffs
06:09 Expermiox: you dead
06:09 Necrozzy: ok
06:09 Necrozzy: come and kill me
06:09 Expermiox: no
06:09 Necrozzy: i am waiting
06:09 Expermiox: today no
06:09 Necrozzy: for your friends
06:09 Expermiox: but wait kill me
06:10 Expermiox: ?
06:10 Necrozzy: me not gut inglisz
06:10 Necrozzy: ffs wuuta n00b
06:11 Expermiox: and you expert
06:11 Expermiox: jajajajja
06:11 Expermiox: you noob
06:11 Necrozzy: ye i am n00b .. so wy i have so big level and you have so low loevel ?
06:11 Necrozzy: level*
06:12 Expermiox: kill the yours same lvl
06:12 Necrozzy: pooor n00b cant undearsteand ? ye i know its to hard to study english ... but i think that you have little brain like peanut
06:12 Necrozzy: ffs
06:13 Necrozzy: how old are you little noobish ?
06:13 Expermiox: and you study spanish i dont undestand enithing
06:13 Expermiox: noob facker
06:14 Necrozzy: k fuck you i am going to sleep ... bye bye BR n00b
06:14 Expermiox: jajajajaj stupid
06:14 Necrozzy: jak Cie swedza jaja to sie podrap
06:14 Expermiox: kill tomorrow stupid gucker
06:15 Necrozzy: kk bye buahaah
06:15 Expermiox: kill tomorrow stupid gucker

15:21 Necrozzy: u sell hmms? ;d
15:22 Valaquenta: yes
15:22 Necrozzy: price on bp?
15:22 Necrozzy: how much u take
15:23 Necrozzy: br? XD
15:23 Valaquenta: yes

To rozmowy kolegi z n00bami .. hmm poprostu no comment xD

Grzes Przewodniczek
11-08-2004, 18:39
cytacik (bo nie bede cytowal calego postu)
... but i think that you have little brain like peanut

dobre 8]

a teraz moja histo***ka z n00bem

ide sobie moim starym charem na hunt (mialem 12 lvl knight) podchodzi do mnie druidka patrze lvl 38 ladnie se mysle zaczyna mnie atakowac
1... nic....1....2.... i tak stalem chyba z 6 minut dostalem za 5 mysle sobie o ty s...... i zaczalem ja atakowac i 38 lvl druid vs 12 lvl knight zero magii ;]
mozecie sie domyslic kto wygral nie miala sprzetuy i dostawala odemnie po 45 ;] wystarczy ze wzielaby 2 sdki bo mialem ladny sprzet moze by jej wypadl c shield ;];];];] a mnie wypadl tylko war hammer :'( no ale takie jest zycie

dlaczego kiedy napisalem histo***ka to ocenzurowalo??!?!!? przeciez nie przeklalem!!!

lesiru
11-08-2004, 18:54
Ja raz widzilem takiego noob'a co chcial 117058gp albo co chcial walic nie zywymi potworkami

Wezu666
15-08-2004, 02:09
Niedawno widziałem gościa , który pisał na trade "I buy 800 gp"...Sami oceńcie

roland
15-08-2004, 08:26
Kolejny n00b na MOIM koncie...

Idę sobie spokojnie do depo w Kaz, przepychając lootbaga. Nagle, jakiś gostek do mnie podchodzi (level 6...) i mówi "show me ur loot". Odpowiadam "No!". To ten się wpycha i zabiera mi lootbaga. Mówię "Gimme that!", on "Kiss my ass f***r!" i zaczyna uciekać. Nie spieszyłem się zbytnio, facet lazł woolno, więc tylko rąbłem mu z łuku. Hit za 50. Facet od razu się zatrzymuje, wywala lootbaga i krzyczy "PLZ, I DONT WANNA DIE!!" i znowu ucieka.

Nie wiem co tacy ludzie mają z prób okradania ludzi, którzy mają wyższy level... Oberwą, mogą z rozpędu zginąć...
wiesz moga i na szczescie albo raczej nieszczescie gina:
zaczelem se gre na valoria (mam tam 60 lvl) i gram gram gram na drugi dzien mam 14 lvl i cos takiego na dwaarfen bridge bija dwarf soldiera nagle podchodza 29 i 30 cos lewel i zaczynaja bic mojego dwarfa na koniec ja przesuwam dwarfa( bo to byl moj dwarfa walil mnie)i zabierma wszytsko z jego ciala a bylo to dwarfen shield grzybki i hatchet(jej nie zabralem) i nagle ten 30 cos lewel wali mnie z sd od czerwonego zycia(sic!) dobra ja daje exit szybko logout loguje sie na 60 lvla i ide do gosci oni se tam bija dwarf guardy ja wchodze (jestem palkiem) i pytam sie dlaczeo sa looterami a oni ze nie sa to pisze ze to mnie walneli oni tam sorry sorry nie chcaielmismy i tka dalej no to ja jednego hmmow i beltow a drugi zdazyl zwiac mam tylko pytanie po co oni to robili?? chcieli pokazac swoja wyzszosc??

kargarf
15-08-2004, 12:09
Jeden kolo powiedzil ze kupi odemnie bp uh.Ale przez parcel i kase przesle potem bo akurat expi.Spytalem sie go czy ma pacca a on ze nie.Ja mysle czy tu mu nie wyslać, mze to nie jest oszust i sie pytam na czym expi a on mowi ze na necro.A ja Lol i cya. :)

Sokochłap
15-08-2004, 12:19
Ide sobie z expienia do Thais z południa(narazie jestem słaby więc tylko tam).Mijam się z kolesiem i on nagle ni z tego ni z owego do mnie "n00b" .Ja zdziwiony,pytam się "Why?" A on odpowiada że moje ubranie o tym mówi(postać czarownika,białe włosy/broda,czerwony brzuch :p i czarny dół.)
No comment's

Stern
15-08-2004, 12:48
Jak byłem na dwarf guardach koło Imperatora i spotkałem bandę n00b'ów (oczywiście polacy).
Wpadli tam we czterech: 1 pall na 44 lvl'u i trzech między 11 a 15 lvl'em (1 pall i 2 magów). Zanim coś zdążyłem powiedzieć dostałem z SD, 2x z HMM i 2x z kuszy (miałem wtedy 21 lvl). Ponieważ zablokowali przejście do schodów więc zacząłem uciekać przejściem na drogę do Dwarf Bridge. Gdy dobiegłem do mostu gonił mnie już tylko pall, reszta została w tyle. To mnie uratowało bo już brakowało mi uh'ów, a on musiał wrócić bo jego kumple z białymi czachami dostawali od kogoś. ;)
Potem sprawdziłem na stronie i cała trójka zaliczyła dead'a. A dwóch z nich miało napisane, że nienawidzą PK.

Innym razem na poh'u knight na 93 lvl'u siedział w jaskini i uhował dl'a. Potem taka ekipa się zebrała, że ledwo dobiegł do swiątyni i nie wychodził stamtąd przez ponad godzinę.

roland
16-08-2004, 08:17
dzisj z rana se ide, bo chce zrobic questa na senji ,a mieszkam w venore. tak wiec dochodze do carlin ale nie mam forsy na statek. no to se ide na trolle i bije je tam mam nadzieje, ze cos zarobie. nagle przychodzi n00b i robic cos takiego:
-zamiast bic jkaies trolle (bylo ich tam ze 20 ), bije te ktore ja akurat bije(!)
-zabiera mi ciala chociaz wszystkie trolle wala mnie(!)
-na koniec jak powyzywalem go od n00bow powiedzial(mowilem po angielsku)
i dont understand maybe next time(!)
-po czym po chwili wlazl w ognisko i sie zabil!!!!!osciu byl misczem!!!

Taliboy
16-08-2004, 09:14
Jezu świeża akcja. ide se ide a tu patre polak sie krenci kolo wizy z szkieletami niedaleko thais na valorii... pytam sie czy nie wie jak sie dostac na tom wieze (niebylo wejscia)on muwi że nie po chwili prubije mnie blokować ja go odsunołem sytuacja sie powturzyla i paatrze a tu kolo 16 lev knight kturego i muwi dawaj zbroje a ja na to ze nie jest patriota itp. i spierniczam (prawie mi nic nie zabieral)do miasta zgubil mnie w polowie drogi i muwi ze zna ziomuw z 200 lev na valorii 8o :miecz: 8o 8o :miecz: ludzie max level Buuble(czy jakoś tak)antica 189 a ja muwie ze dupa wracam do thais a z tamtont do karlin i muwie ze mu przesle tom zbroje (byla free zbroja i longi w depo) i mu nie przeslalem

Stern
16-08-2004, 10:45
Fajne rzeczy ludzie znajdują i chcą sprzedać:
Infernus Waleczny: sell dobul ex,
a wczoraj ktoś chciał sprzedać spaik sworda.
Do tego na kanale trade, co chwilę ktoś, kto korzysta z TibiaLogin, ujawnia swój numer i hasło.

Ja tam nie wiem co tu pisze ale się domyślam ;)
10:23 Daraz: AE PESSOALBRAZUKA<<<<<http://geocities.yahoo.com.br/hackers_tibia/>>>>>ENTREM E VOCES VERAM ACHANCE QUE VOCESTEM DE SUBIR NO TIBIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

A tu rozmowa moja (***) i pewnego gostka (Selio):

10:54 Selio: hi
10:54 Selio: hu are u
10:54 ***: u dont remember me?
10:55 Selio: no
10:55 Selio: hu are u
10:55 Selio: ??
10:55 ***: 09:50 Selio: | Ż | | /Ż | / \ / /Ż\ | | |Ż |_| \_ | \ | \_/|_| . ,,l,,(^_-),,l,,
10:55 Selio: ok?
10:56 ***: u stole my dark helmet and wrote me this
10:56 Selio: no
10:56 Selio: i take not it was my friend
10:56 Selio: garamob
10:56 Selio: are u swe?
10:56 ***: no
10:56 Selio: ok
10:57 Selio: he var on my char
10:57 Selio: i am swe i dont understund english

roland
17-08-2004, 18:21
oto moaj rozmowa z n00bem:
18:14 Bohna: carlin??
18:14 Manicamaniac: yes
18:14 Bohna: 950 gp
18:14 Bohna: for bp
18:14 Manicamaniac: 3 floor of dp
18:14 Bohna: i see
18:14 Bohna: trade
18:14 Bohna: u 950 gp
18:14 Bohna: or 1k
18:15 Bohna: and me bp of hmm
18:15 Manicamaniac: put the bp in the table
18:15 Manicamaniac: my trade is damaged
18:15 Bohna: lol
18:15 Bohna: no trade
18:15 Bohna: n00b
18:15 Bohna: thief
18:15 Manicamaniac: i wan to "look"
18:15 Bohna: n00b
18:15 Manicamaniac: ???
18:15 Bohna: so look in trade
18:15 Manicamaniac: it is the truth
18:15 Bohna: stupid n00b
18:15 Manicamaniac: MY TRADE IS DAMAGED!!!!!!!!!!
18:15 Manicamaniac: why nobody believe???
18:15 Bohna: lier
18:15 Manicamaniac: it is true
18:16 Manicamaniac: plz
18:16 Bohna: look at this
18:16 Bohna: and dont take it(tu polozylem na drugim stole 10 gp od razu zniknely)
18:16 Manicamaniac: &not;&not;
18:16 Bohna: lol
18:16 Bohna: hief
18:16 Manicamaniac: put the bp in your table
18:16 Manicamaniac: not in the middle one
18:17 Bohna: why u make that??(tu polozyl na moim bp hmmow sterte labelow i myslal ze bede tak szybko przekaldal ze poloze bp na ziemi eh)
18:17 Manicamaniac: wait
18:17 Manicamaniac: look
18:17 Manicamaniac: i will teach you
18:17 Manicamaniac: cause you believe
18:17 Bohna: lol
18:17 Bohna: u wnat ot htief my bp
18:17 Manicamaniac: no
18:18 Manicamaniac: give the labels
18:18 Manicamaniac: i will teach you
18:18 Bohna: what u will teach me??
18:18 Manicamaniac: then you can rob any item
18:18 Bohna: u thing i will clikc so fast that i will put bp
18:18 Bohna: n00b
18:18 Bohna: ok
18:19 Bohna: but give me all labes
18:19 Manicamaniac: i need them to teach first
18:19 Manicamaniac: put you bp in the table
18:19 Manicamaniac: but
18:19 Manicamaniac: dont take the labbels away
18:19 Manicamaniac: go
18:20 Manicamaniac: ok
18:20 Manicamaniac: wait
18:20 Manicamaniac: this man in your left is a thief
18:20 Bohna: so??
18:20 Manicamaniac: how much it weights?
18:20 Bohna: 42
18:20 Bohna: and??
18:20 Manicamaniac: i cant do without a rune inside
18:20 Manicamaniac: cause bp is the unique iten
18:21 Manicamaniac: that nobody can rob
18:21 Manicamaniac: if it is empty
18:21 Bohna: what>??
18:21 Bohna: its with hmms
18:21 Bohna: see??
18:21 Manicamaniac: if it is not i will lost gps(gosicu mowi ze bp jest bez runek i moiw ze mam odejsc i on obejrzy zenada...)
a potem jak to pisalem nagle moj bp z runkami zniknal i... gosicu mi go dal!!! nie wiem jak to zrobiel ale ja stalem w depo przy skrzynce i... sam nie wiem ale mi zniknal bp a on dostal...

Dummy
17-08-2004, 20:18
największy n00b jakiego znam to mój kolega z reala, on ma okoł 25 lvlu a ja 14lvl:

idzie i widze ze ciagnie loot baga:
on: cze
ja: siema co masz w bagu
on: dotchnij a za***ie
ja: za***, a jak cie w szkole dorwe to cie matka nie pozna

i kulturalnie zabrałem mu loot baga
nie wspominajac o tym ze gdyby chcial to by mnie w realu rozlozyl

Dark Vilej
17-08-2004, 20:45
Dla mnie najwieksze n00by, to co pisza takie bzdury (nawet nie umieja napisac,):
-i sell prenium acont (20k)
-i sell dsm (150K)/no trade (chciala zeby jej polozyc kase na depo)
-i sell boh only parcel

Te dwa ostatnie mnie najbardziej wkur... denerwuja.

Nova - ab'dendriel - Vilejuw - sorcerer - 24 lvl - 40 mlvl - 61 fishing
Nova - ab'dendriel - Dark Vilej - druid - 11 lvl - 25 mlvl - 47 fishing

Sorcers of titania
17-08-2004, 21:17
Dzisiaj idę sobie przez most Goblinów zbierzam ku Carlin no i schodze z mostu a tu patrze łepek (nicka nie podaje) 10lvl palladyn i ja ide dalej patrze zlurowane cyklopy no i zabiłem sobie je po czym się pytam hej ( to był polak ) czemu lurujesz cyklopy a on odparł "ale z Ciebie n00b czekam aż przejdzei tędy jakiś łepek na 8 albo niżej i zabiore jego loot ! ;-) \\ TO JEST PRAWDZIWY N00B !!

Wookash
18-08-2004, 00:10
Trenuje sobie dzisiaj na rotach, a tu mi nadle koles wyskakuje z pytaniem czy jestem spanish... a tak wygladala dalsza rozmowa:

23:47 Rasediw: u spanish??
23:47 Knight Glassu: nah sry
23:47 Rasediw: pero
23:47 Rasediw: ablas un poco
23:47 Knight Glassu: i dont speak spanish-.-'
23:48 Rasediw: yes
23:48 Rasediw: you lvl ?
23:48 Knight Glassu: do i know u?
23:48 Rasediw: u
23:48 Rasediw: level
23:48 Rasediw: żż
23:48 Knight Glassu: -.-
23:48 Knight Glassu: 21
23:48 Rasediw: wow
23:48 Knight Glassu: who are you
23:48 Rasediw: 18
23:48 Rasediw: &not;&not;
23:49 Rasediw: give em plz
23:49 Rasediw: give me plz
23:49 Rasediw: ?
23:49 Rasediw: alguna cosa
23:50 Rasediw: give
23:50 Rasediw: ?
23:50 Knight Glassu: give what?
23:50 Rasediw: club
23:51 Rasediw: 1 club
23:51 Rasediw: or sword
23:51 Knight Glassu: kk
23:51 Knight Glassu: come to me
23:52 Rasediw: clerical mace o morning star
23:52 Knight Glassu: omg
23:52 Rasediw: żż
23:52 Rasediw: o
23:52 Knight Glassu: i dont have any of these
23:52 Rasediw: cualquien cosa
23:53 Rasediw: q tienes para darme
23:53 Rasediw: żż
23:53 Knight Glassu: speak english plz
23:53 Rasediw: ok
23:53 Rasediw: ż
23:53 Rasediw: give algo
23:54 Rasediw: plz
23:54 Knight Glassu: arrrrgh
23:54 Knight Glassu: give what?!
23:54 Rasediw: whta
23:54 Rasediw: armor
23:54 Knight Glassu: i dont have anything!
23:54 Rasediw: lgs
23:54 Rasediw: legs
23:55 Rasediw: żż
23:55 Rasediw: legs
23:55 Rasediw: żż
23:55 Rasediw: ?
23:55 Knight Glassu: i dont have anything
23:55 Knight Glassu: sry
23:55 Rasediw: helmet
23:56 Knight Glassu: no
23:56 Rasediw: no what
23:56 Rasediw: shield
23:56 Knight Glassu: i dont have any items for you
23:56 Rasediw: ok
23:56 Rasediw: bye
23:56 Rasediw: :(
23:56 Knight Glassu: cya

normalnie n/c.... :D

Ajron 88
18-08-2004, 01:27
Największy noob ajkiego znam to ziom który dzsiaj o wczoraj o 21.17 włamał mi sie na konto i zaczął grać moją postacią.Teras jest ścigany przez moich ludzi.Jeśli ktoś z was gra na dolerze i jest w Venorze zabijcie druida iminiem Thereus.To moja skradziona postać.Ja gram od początku ale straty nie moge znieść. X(

roland
19-08-2004, 13:17
chce kupic runki w tym celu ide do sklepiku i mowie hi i gosicu mi odpowieada ze mam pecha bo kupuje kto inny czekam czekam robie adori gran i nagle slysze od gosci give me bp of hmm and i will go ... wylolowalem go i w kocnu zdenerwowalem sie i strzelilem go z sd za 60 zwial ze sie kurzylo

Bubble_pl
19-08-2004, 14:36

Gdy masz 5 lvl to przechodzisz na rook ;]

roland
19-08-2004, 16:49
Gdy masz 5 lvl to przechodzisz na rook ;]
juz mu to mowilem tylko ponoc "rzucalem sie na ludzi" i dostalem ostrzezenie i -2 do reputacji i jeszcze skasowali wszystkie moje psotu w tym temacie... eh a n00by nadal zywe...(ghost nadal nie mam nic do ciebie)

Fafude
19-08-2004, 20:43
dla mnie najwiekszym noobem jest moj kumpel ktory pisał do mnie na vip zebym przyniósł mu jedzenie jak ja byłem w ab a on w venore :)

EDIT by KLIMUSS:
Dla mnie najwienkszy noob to DAWIDEK ROZPRUWACZ :) ponieważ trenowalem z nim kiedys on mi ze spir walil 20 + hp a ja mu po 3 gdzies tak z CLUBA 7/7 jak walnelem mu hita 7 to sie obrazil ze za mocno go bije. od tamteg czasu sie nie odzywal :)

Master Kejzi
20-08-2004, 19:55
Powiedzcie mi ludzie kto tu jest noobem!!!
1.Jako noob na roku używałem wszyskich rodzaji broni ktura była lepsza :berserk: :miecz:
2.Zostałem palem ktury walczy mieczem :)
3.Na miainie nie wiedzialem co to dp więc kolo pokazał mi jakaś skrzynka i wkładałem tam kase co dostawałem od kumpli ok 2k puźniej ide włozyć jeszcze 200gp patrze a tu nic niema X(

Fajne początki :)

Ziencio
31-08-2004, 15:31
ja widziałem nOOba dwa lata temu przed systemem caszek... :D świeżo po wyjściu na maina poszedłem se zwiedzać Carlin. poszedłem se do teatru i jakiś gostek widział, że jestem tam, więc poszedł za mną, zamknął drzwi i .... zaczął mnie nawalać... ale prawie spadłem ze krzesła, bo gostek był 9 knight ( nicku nie pamiętam ) i nawalał mnie .... :D :D :D z włóczni ..... :tongue: oczywiście zabierał mi mało, ja zdążyłem zawołać gostków, aby go zabili. no i miał z 3 dedy.. :]

DarthPawel
01-09-2004, 01:51
Raz spotkalem goscia co chcial NPC Amber na rooku poderwac. Podchodzi i "Amber... Poland?". To byl newbie a nie noob raczej.

Gdy kompletnie zaczynalem (teraz też zaczynam) myslalem ze k to 100 gp i chcialem serpent sworda kupic :) .

sorden
01-09-2004, 01:59
Hmm... jak ja zaczynalem przygode z tibia to trafilem na pewien trik..
Wracam sobie w rocku z troli... wrecz uciekam, bo mialem chyba z 5 hp... a tu kolo do mnie ze mnie uleczy... powiedzial mi dokladnie co mam zrobic... okazalo sie nagle ze mnie zaatakowal i zabil... oczywiscie wzial moje fanty... moim zdaniem to niezly wal... myslalem wtedy ze w rocku nie da sie zabijac !
Co wy na to ?

p.l
01-09-2004, 07:05
Hmm... jak ja zaczynalem przygode z tibia to trafilem na pewien trik..
Wracam sobie w rocku z troli... wrecz uciekam, bo mialem chyba z 5 hp... a tu kolo do mnie ze mnie uleczy... powiedzial mi dokladnie co mam zrobic... okazalo sie nagle ze mnie zaatakowal i zabil... oczywiscie wzial moje fanty... moim zdaniem to niezly wal... myslalem wtedy ze w rocku nie da sie zabijac !
Co wy na to ?
moze zaprowadzil cie do sali treningowej?

p.l
01-09-2004, 07:37
"BUY K LEGS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!>>>>I TRAVEL<<<<", nic w tym dziwnego gdyby to gościu na trade dawał, a nie yelsował w mieście, travelować po mieście to ja też mogę :D

sorden
01-09-2004, 10:49
moze zaprowadzil cie do sali treningowej?

Otoz nie... !

Zapewapu
01-09-2004, 16:32
Hehe ja terz z poczatku bylem dobry,a konkretniej :
Pewnego dnia kupilem swojemu druidowi GFB i sczesliwy zrobilem jedna runke :) (calkowicie nie wiedzalem jak to dziala) ale angielsi nieco umiem i wiedzalem ze runa to wielka kula ognia Z innyh rpg wiedzalem ze dziala tylko na jednego potwora /gracza ale to jest tibia.... nie poczytalem"opisu dzialania czaru"
wiec postanowilem zrobic z kumplem test hit....polezlismy pod depo w carlin w godzinach sczytu... :baby: . Dalismy party a on wpakowal sie w sam srodek tlumu... :)
(myslalem ze runa zaszkodzi tylko jemu.... :confused: ) No to co use with i na kumpla.... a tu patrze ***UT pol ekranu wybuha ja mam skulla (na szczescie zadawalem takie dmg ze nikogo nie zabilem :tongue: )

sir Tifejo
03-09-2004, 08:24
mi koles napisal 'u nuy k-arm'?ale nie dawalem ogloszenia, a ze moj kumpel chcial to mu odpowiedzialem 'yes' a ze koles byl w veno ja w ab to zaproponowalem parcelem. koles (oczywiscie polak...) nie mial kasy na parcela, i mi sciemnial ze mial 47 lvl ale go rookuja i ma 7:) patrze na stronke... 'killed at lvl 7 by giant spider' byl jeszcze ds i dragon i takie tam potworki:)no, ok wyslalem mu kase na parcel(!!) i powiedzial za na 4,3,2,1 wrzucamy. za 1 razemi nie wrzucil nikt, za drugim tylko on. otwieram patrze: scale armor. no to ja w smiech ze jest noob itp. a on ze juz sprzedal k-arma za 2k:))))wiadomo polska, nie obrazajac 'pozadnych graczy'

XXX Player
03-09-2004, 09:18
Dziś gram sobie na rooku nowa postacia i słysze
11:48 Matasom: buycerlin snow
Bez komentarza prosze!!!

Wypas
03-09-2004, 19:37
mnie rozśmieszył koleś tekstem

buy 10 obsidian lance (niestety polak)
pytam się go po co ci ich az 10 że i mówie że jedna mu wystarczy a on na to że kupuje 10 bo niechce mu sie ich zbierać tak często a są silniejsze od speerów
albo babka która chciała od kolegi kupić bright sworda za 2,3k a on sprzedał jej katane :p

Glamri
03-09-2004, 19:51
Mój the best n00b to miał 15 lvl i był knightem. Gość sie pod dp drze, że cche kupić dark helmet. No to mówie mu, że mam. On sie pyta "how mutch", ja tradycyjnie odpowiadam "offer" i on na to "3k! PLZ!". No to ok! I sprzedałem mu dark helmeta po okazyjnej cenie 3k! :D

Punish
17-09-2004, 19:52
Dzisiaj kupilem obsidian lance za 200GP (a baba chciala mi sprzedac za 150 ale nie mialem drobnych) :D nie wiem ile kosztuje obsidian lance ale sadze ze przynajmniej kilka tysiecy

Tez dzisiaj jakis koles powiedzial "I kill u in main", ja zaciekawiony pytam sie go (po angielsku) "kogo zabijesz na mainie?", on mi odpowiada "cipfried" :D

Kiedys kiedy wracalem do Thais jakas baba mnie zaczepia i noobosko mówi "hi". Patrze a tam napis ze chce ze mna trade. No to wrzucilem jakiegos torcha aby zobaczyc co chce mi sprzedac. Byla to runa hmm. Mowie ze nie chce kupic. Ona powiedziala "ok" i rzucila mi pod nogi. I poszla
Kiedy juz troche odeszla zatrzymala sie na chwile. Nie wiem co ona chciala zrobic, moze mnie zaatakowac?

Pewien polak mówi "pójde albo do thais, albo do Kazordoon albo na MAIN" :D

JUrant
12-10-2004, 20:18
hmm najwiekszy n00b ja sam?
na 9 lvl druidem poszedlem do hellgate (oczywiscie nie wiedzialem co to wtedy jest)
chciałem sprzedać copper shilda za 100 gp
do 15 lvl nie wiedzialem do czego służy wędka

Ale to było dawno :D

joey
12-10-2004, 21:26
ha nowa historyjka
dzis moim rune makerek stoję sobie kulturalnie pod dp i do mnie podchodzi 8 pal
i mówi:
hi
ja: hi
on: afk?
ja: yes
on:(imie gościa) comme afk

albo w tym samym dniu:
stoje pod dp
i podchodzi 15lvl knight
i wypycha mnie coraz dalej dp i nagle mnie udzezyl (blok na zbroje)
nic mi nie zabrało 2 hit= 0 [...] 10 hit= 0 :| fajnie sobie myśle super knight który na 15lvlu nie może ciacnac blood hita drutowi ze Scale armor, Leather legs, legion helmet, dwarven shield 16/17 myśle sobie jakie on ma skile? i nagle dostalem takiego ataku śmiechu że dosłownie spadłem z krzesła (sam mam knighta na 15lvlu i taki druid to dla mnie śniadanie)

Fejonuv
19-12-2004, 13:29
moj kolega chcial kupic w sklepie morning stara i sprzedac k legsy ;]

!!!Szymon!!!
19-12-2004, 14:08
Ziomalka nazywa się: Sarlosan
W miejscu dzie sa dedy pisze:Killed at Level 12 by Sarlosan and fire.
Chyba się sama zabiła wlasnym ogniem. 8o

Gracz Tibii
23-12-2004, 18:18
Mi się przytrafiło spotkać 3 (jeśli ostatni się liczy) n00bów:

1. Pierwszym n00bem jest kolo na V (nie powiem jaki ma nick bo takie n00by chyba też mają uczucia). No to podchodzi do każdego i popolsku "sperdalaj" daje kilka gp i mówi "masz biedaku" albo udaje stosunek. Wkurzyłem się na niego bo się tak woził i do mnie też ale tylko w PZ. no to ja mu żeby wyszedł i pokazał jaki jest no to on chyba się wystraszył i zaczoł gadać coś w stylu "Fri Magic Plate Armor PLX" ja w taką brechte, a i tak go zabiłem (moje pierwsze zabójstwo bo na PK nie jestem urodzony).

2. Koleś na rooku prubuje nauczyć ludzi klonować no to ja do niego gadam że thief kłamca no to poszedł mi pokazać. Kazał położyć 10 gp bo mniej nie da się i wpisać z ctrlem clone kazałem mu zaprezentować dzieło. Położył 1 gp wklepał clone wcisnoł enter i dołożył 1 gp no to ja 10 gp klepie clone (bez ctrl) i dokładam 10 gp i mówie że się udało a on karze z ctrlem. N00b że hej i tak bym się nie nabrał.

3. To podobno zagraniczny chyba brazylijczyk. A zna nasz język tak świetnie przeklina że nie wiem X( i na dodatek nie obraża tylko graczy ale rzuca obelgi na nawet tych poza Tibią i do tego wie co to znaczy.

marek_cycuch
24-12-2004, 20:27
Pewnego dnia na roku ziom tak sie wkurzył że zaczął żucać we mnie kasą 8o

Tuhamiid
24-12-2004, 22:23
Najwiekszym noobem to byłem chyba ja sam.Kiedyś początki mojej gry to łowilem rybki i pytałem sie koompla czemu czały czas łowie takie ame rybki i czy jak kupie se akwarium to one mi sie pomnożą :baby:
Kiedyś też kupiłem sobie druidem GSa bo mia dużo ataku i nie wiedziełem ze on tkiciężki :baby:

Gratul
24-12-2004, 23:29
to ja mam takiego kumpla którego wprowadzalem na minaz rooku mo i chciałem mu pokazć gdzie morze chodzić i najakie potworki więc zaprowadzilem go na elfy te w Ab Dendrial no ale tam sa takie krzaki które tzreba wycinać machetą to poszedłem pod krzaka i mówie głośno: "mniam mniam ciam ciam" i popkręciłem sie troche i uciolem krzaki a on sie mnie pyta jak to zrobiles jak no powiedz ja tne inne krzaki pokoleji i powtarzam formułke a on znowu sie pyta jak jak no powiedz no to powiedziałem mu żeby podzszedł pod krzaka i powiedział "mniam mniam ciam ciam" i sie zakrecil to ten zaczyna podchodzic pod krzaki i sie wyzierac: "mniam mniam ciam ciam" i sie krenicic a ja w brech :D a ten nie kapi o co chodzi ;( i dalej a ja w brech :D az wkoncu mu powiedfzialem to byl taki zdziwiony

Nie wiem co bylo w tym noobowskiego skoro to był neewbie. Nie dziwie mu sie że tak zrobił jak nie wiedzał o co chodzi. No ale prawdziwy z Ciebie przyjaciel

Tomciu
25-12-2004, 12:50
Ja na rooku poznalem kolo no i idziemy an roty i on mi mowi :
-Co to jest to okrogle co pisze cooper shiedl J a mu an to pokaz
on mi dal i wziolem zarobilem shilda
albo koles sprzedawal bp of life fluid za 15 gp no to ja look na trade i pisze you see life fluid no to ja kupuje a noob z tekstem gdzie ''muj backpack'' :D :)

Sufixx
25-12-2004, 13:23
Jestem w Ab, łowie se rybki, a tu koles do mnie podchodzi (na 9 lvl, druid), mówi: "Train plzzzzzz!!!" A ja :"No, fuck you.". On odchodzi, ale za 5 min wraca, zaczyna lowic rybki i nagle uderza mnie z LMM, skull mu wyskakuje, a on "miss click!!!" (to juz po updacie :/ ) ja ide do depo, a debil za mna. Podchodzi do 89lvl i mowi: "Help!! Miss click!!!"... No i co sie stało z kolesiem można sie domyślic...

Scream
25-12-2004, 13:59
nudzi mi sie... pokomuntuje troche i porobie sobie wrogow ;]
@keb
najwyzej newbie, chociaz tez nie.
@nekromanta
newbie
@druid
newbie
@matheous
wtf?
@hegemmon
newbie
@lig@
pk to naprawde nie sa nooby -.-
@superman
mozna isc do cipfriend i hi heal
@egg
newbie
@spiegol
newbie
@sesaj
newbie
@kaczor
jak narazie jeden z niewielu madrych postow tutaj ;]
@browar
newbie
@matheous
newbie
@palisanderos
@sephiroth
newbie

to dopiero polowa 4 strony... niechce mi sie wiecej pisac jak newbie byli nazywani noobami. Ludzie prosze nauczcie sie ich rozruzniac!!! Przeczytajcie sobie poradnik "wiecie wogule co to jest noob?".

@tomciu
sam jestes noob

niechce mi sie wiecej czytac -.-

Avager
25-12-2004, 14:20
JA jestem Noob bo odpowiadam na takie noobowate tematy !

Tibrion
26-12-2004, 12:52
ja znam pewnego n00ba osobiście. nie robi durnych rzeczy takich jak jedzenie trawy czy innych no ale...
koles kupił już chyba z 3 postacie i każdą coś koło 20lvl, po jakimś miesiącu (a gra już chyba od wakacji albo i wcześniej) spdał na około 13lvl :] . teraz kupiłe następną - sorcek na 19 lvl i już zdążył 4 razy zjechać. i dziwił się że nie chce mu dać passów do swojej postaci (chciał nią expić). gość po prostu nie umie grać... eh...

aha i jeszcze drugi przykład. kumpel kiedyś powiedział jakiemuś n00bkowi że jak obieggnie drabine przy bramie w Carlin z 1000 razy chyba to dostanie ileśtam złota. no i koleś zaczął biegać. kumpel poszedł do Ab i po powrocie mało, że ten koleś biegał jeszcze to wraz z nim kilku innych n00bków a cała grupka n00bków stała i przypatrywała się :D

WoJaAnn
26-12-2004, 18:53
Ja ostatnio noobka widzialem... mam 11 lv pallkiem i bardizej trnie niz expie... no i akurat nikogo z kuympli nie bylo online wiec stanalem pod dp i sie pytam kto chce trenic... no i nikt nie chcial w koncu zdesperowany podchodze do palla na 8 lv i sie pytam czy chce trenic... On mowi ze bardzo, bo mial 2 dedy i musi skille odrobic :P no tro ok... pytam sie :"Idziesz do northport" on mowi ze ze mna nei treni bo go dedne... no to ja po chyba 3 minutach intensywnego przekonywanai go ze nei jestem pk wyciagnalem go na trening... Doszlismy na miejsce... okazalo sie ze nie ma spirow:) No to spiry dostal ode mnei 3 i sie pyta co dalej... ja mowie ze nie chce go zabic wiec poczekam az bedzie mial green hp bo nie chce za szybko go zmeczyc i pozwolilem mu sie bic... A sobie zlurowalem wilki 2 zeby mnie bily... on najpierw zabil wilki bo myslal ze sobie na hunt zostawiam :P Mimo moich intensywnych protestow... no i zaczalem go lac trenic sobie on zaczal plakac ze nie ma jeszcze green i nie moze trenic... No to przestalem. W miedzyczasie wypytalem go o skille... 33/23 :P jak nie mniejsze... i nagle on krzyczy ze mu wskoczyl dsit i on idzie na hunt :P poszedl huntowac spidery bo byl z slaby na cos innego... wczesniej zapytal czy jest jakies inne miast ow Tibii... lol :P <Ten lolek jeszcze mnei streaszyl kumplem... na 24 lv ... omg :P>

Poza tym... ide na roty po troche kasy bo najblizej i biore jednego zeby mi shielding skakal :P nagle jakis noob na 8 lv podchodzi i go zabija... ja sie pytam czy chce deda... to on mowi "Yeah, Try Me" no to ja go try :P Dednal nawet nie uciekal:P

Mialem 9 lv jeszcze i skille calkiem dobre :P poza tym 5 mlvl albo 6 nie pamitam juz :D Wychodze z carlin nagle widze ze mnei sledzi jakis knight na 16 lv... nagle ten knight ma skulla i zaczyna mnei atakowac... No to ja czekam az mi do reda zejdzie niby ze płacze i nagle uh i zaczynam w niego strzelac... On tylko powiedział "o... dobre" o zaczal spie****ac :P Niestety byl szybvszy

Raistlinek
08-01-2005, 20:24
Heh mnie dzis dwóch zaatakowało :D Na solerce hehe
najpeirw jakis Grim alb costam<czy jakoś tak> ja chodze z 3 spearami bez zadnego miecza itd i szukam trening-partnera. ide, ide (a mam 8lvl -_- tyle że skille w miare :p ) a on nagle mnie atakuje ;( to ja w nogi (on mial 12lvl..) bo mysle ze deada zlapie. patrze a tu mi 0 hp zabrał w 4 atakach...to go ze spearow :D on mi je wywalil gdzies X( to go...z pięśi 8o 8o 8o i zjechal do polowy :D loleq mi zwial bo byl szybszy eh... ale pozniej znalazlem jego cialo hyhy :D

2. Tym razem niestety polak...ide sobie w Venore patrze a on atakuje 2 ludkoof i ma skulla to sie pytam czy oni sa afk. on odp- nie nie trening. to sie pytam czy moge sie dolaczyc. on że nie. to sobie ide a on mnie zaczyna gonic hyhy i atakuje. mial 12 bodajze lvl tylko ze jak go zaczalem lac to mu zeszlo do zoltego a mi prawie wcale. to on zwial do kumpli i mowi ze mozemy sie lac. pytam sie
- jasne, 3 : 1 pewnie co?
-nie jeden na jeden
-ok dawaj
-dobra, czekaj zmienie na swoja postac 20lvl :cup: :cup: nie no lol :D

lord-patryk
08-01-2005, 21:58
znam takiego kolesie ktury sam siebie zabil wszedl w energy fild i zabil sie to dopiero jest noob

Golden Eye
09-01-2005, 09:35
A ja widziałem jak gość chciał sam sie z gfb zabic.Omg 8o
Albo jak goście PeKują na trollach przy Dwarfen Bridge a niskie lvle nie mają szans.Oni teq chcą żyć...

Raistlinek
09-01-2005, 11:36
lord-patryk (http://forum.tibia.pl/member.php?u=16161)- :( sory ale w tym co napisałeśnie widzę nic ciekawego :balwanek: może po prostu myślał że to jakiś portal? skoro go to zabiło to musiał mieć niski lvl. Zresztą to był newbie a nie klasyczny, fajny, oryginalny n00b 8o

Razzor
09-01-2005, 11:42
..... Niech pomyśle. Acha juz wiem największy nOOb jakiego widzialem to taki koleś 7 lat mial, a co za tym idzie brak znajomości języka. Teraz najlepsze próbował się ropnąć .... torchem, bo myślał że to harpun czy coś w tym stylu heheh :D :P :).
2) nOOb jakiego widziałem to koleś który wszedł do kafejki i włacza Tibie, następnie klika Enter Game i czeka. Czekał tak okolo 30 minut i wylatuje z textem " No kur**a co to za transwer taka gra wczytuje cie 30 minut" heheheh :D :D :D :D

3) No i moge tu wpisac siebie okolo 2 lata temu zaczołem grać, lecz miałem takie lagi, że niemogłem się ruszać. Oczywiście niewiedzialem wtedy co to są Lagi i tak w 1 dzien rzucilem Tibie :D nOObek.

*MaTi*
24-04-2005, 11:56
Wybaczcie że odnawiam temat, ale wczoraj mi się przydażyła ciekawa historia.
Mam druida na 9 lvl w thais (Astera). Więc lecę sobie do sklepu zakupić runki, bo nie dużo mi brakuje do 10 lvla. Wchodzę do sklepu patrzę stoi jakiś 22lvl sorc chyba. Obok niego plama po mana fluidzie, a pod nim leżą jeszcze flaszki z pełnymi lf'ami to ja je szybko do plecaka i zdążyłem sobie 5 przeciągnąć, a koleś chyba się nawet nie zorientował że mu brakuje bo nic do mnie nie pisał :P

Vekegi
24-04-2005, 14:14
Widziałem już kilku pallów używających mieczy - bez komentarza :O

wiesz ja uzywam k axa jako pal bo nie chce ganiac amazonek ze spearami bo zbierac mi sie potem nie chce a co do noob to np. mój kolega myslal ze jak sie nabije lvl to exp sie zeruje i znowu sie na chrzania, a tak ogolnie to nie lubie pk, thiefow i lurerow. Nie lubie takich co nie rozrozniaj noobow od newbie

Colier Scoredyne
24-04-2005, 17:46
Mój kolega wziął bp gfb i poszedl na fire devila -.-'' Inny kolega noobek mówi do mnie : "Idziemy na beholdery, ty zabijasz, ale loot mój" huehuehe, totalny naab :p

~Stary
24-04-2005, 18:58
Jakieś dzieciaki! po 10 lat.

Według ciebie dziecko mające 10lat odrazu musi być noobem?

Dimix
24-04-2005, 22:38
nie no najwiekszym noobem to jestem oczywiście ja! mam 10lv myśle sobie "hmm kupie sobie invisible i bp hmm i pojde na demona!" albo game chat (na harmonii) "can i kill any player here?-no you cant-so.... why they can atack me?-give nick.-Valkira(czy jakos tak)
-lol-what this mean?is this spell?-rotfl-what this mean?....
-albo "scorpy nie moga byc silne 10minut pozniej you are dead"
-ej! to gs sa silne dla 14lv sorca bez runow?
-"o ale fajnie!jakis npc hmm "hunter"? hi heal o *****
ale nie jestem sam! "daj mi haslo i acc to ci pacca zalatwie"
"ok dupa_jasia, a acc to 97805945"
hahaha! teraz cie zchakuje!- a ja cie zreportuje!-nie prosze! dam ci 10k i knight armor (dał)
zważywszy że to był char na calescie a znajac tamtch gm to i tak bym nic nie wskurał
ciąg dalszy być może nastąpi.....

sceptile
24-04-2005, 23:00
Największy n00b jakiego spotkałem? Hmmm, kilku takich było. Jakiś koleś, imienia nie pamiętam. "plx plx summon to me summon to me!!!!!!!!!!!!!!!!!"

Ravend Ganus

Najpierw mnie prosił abym dał mu zaatakować summona, ja powiedziałem że się nie da, ale on powiedział że się da, to ja mu powiedziałem że sobie przypomniałem i że musi naciśnąć ctrl + L to on to zrobił i go wylogowało xd ale nie było kolejki i natychmiast się zalogował, i nazwał mnie "n00bem"

Druid'ek Miyakishi
25-04-2005, 07:44
Znam nooba co muwi zeby strzelać z run trzeba je mieć w ręce i kliknąnć na potwora attack1 :D

Kiks
25-04-2005, 08:15
Jestem sobie na rooku moim nowym druidem, wchodze do sklepu a tu typek próbuje kupić bohy (w sklepie).

kmail5
15-03-2006, 19:07
hehekolega zaczyna grac w Tibie:] (dostaje 8 lvla) gra chwilke i pisze....
"-ty lal mnie jakis knight...
-taa? podaj nick?
-Wild Warior...a poxniej pomogla mu jakas baba co mnie z czrgos rzucala...ale nie pamietam nick....
-Valkyrie?
-no wlasnie! skad wiedziales? "

No niemoge z niego:];)

Ziem Magic
16-03-2006, 21:10
Mój typ nr 1 to koleś,którego spotkałem kolo ab fortress
Ide do fortecy...kurna zaponiałem runy destroy field a jakiś cieć znow rzucił ff'a na wejście.Stoje i czekam czekam czekam...zacząłem z nudów wrzucać ciała i śmieci do wody,a na to przychodzi n00b i wywiązała się krótka rozmowa
-n00b-hi
-ja-hi
-n00b-you have fishing rod?
-ja-no
-n00b-you cant cheat me!!!you NOOB
...no bo się kręgi robiły na wodzie jak wrzucałem te śmieci:D