Pokaż pełną wersje : Tibia na Komórkę
Kiedyś na tibia.com była reklama Tibi na komórkę. Ktoś w to grał? znacie jakieś linki itd. Piszcie wszystko co wiecie nawet jeśli nie jestescie pewni :P
Najbardziej istotne dla mnie informacje to :
- jest to single czy multi ?
- ile kosztuje ?
- czy można ta ściągnąć "używając" którejś z polskich sieci komórkowych
Opcja nie jest dostepna w Polsce.
Ad.ten tam wyżej
Jest dostępna.
Tu jest odnośnik http://www.tibiame.com/
Tibia ta jest dostępna tylko na komórki w rodzaju nokii n-gage. Niestety ma inną grafikę (a obecna grafika tibii nie jest specjalnie rozbudowana) , nikt w to praktycznie nie gra ( o 20.00 bylo 3 players online :) ) a co najgorsze aby w nią grać musisz zakładać nową postać i jest tylko jeden serwer. :(
Najbardziej istotne dla mnie informacje to :
- jest to single czy multi ?<multi
- ile kosztuje ?<nic chyba że z komórki ściągasz ale 5 zł nie przekracza
- czy można ta ściągnąć "używając" którejś z polskich sieci komórkowych<tak
ja dzisiaj rano próbowałem się połączyć z serwerem na tibii ME i mi wyskoczyło, że nie może się połączyć. trzeba się łączyć przez WAP czy internet (ja próbowałem przez wap i nie wiem jak teraz zmienić, żeby się łączyło przez internet).
ps. mam nokie n-gage :P
Ja powiem tylko tyle, że to sie nie opłaca, bo płaci się jak za internet(wap).
Teraz sobie pomyśleć - niewinna godzinka grania, a z 40 zł kasuje :P
Przetestowałem Tibie ME i powiem, że nie wyszła ona najlepiej. Różni się paroma rzeczami:
1. Zupełnie inne potworki
2. Zupełnie inne bronie
3. Inna grafika
4. Zupełnie inaczej sie gra
5. Dużo innych rzeczy
Jedyne co łączy Tibie ME ze zwykłą Tibią to podzielenie świata na kwadraty, nazwy itemków, obecność depo i te uderzenia co 2 sek. (choć nie do końca). Itemki w Tibii ME wypadają pod zabitego potwora, na panelu z doświadczeniem masz pokazaną ilość gp (nie trzyma się gp w plecaku), plecak ma 9 miejsc i nie widziałem niczego co może zwiększy tę liczbę, bronie mogą mieć obrażenia od lodu, ognia itp. a sklepy i depo są zupełnie inne.
Aha, godzina grania pożera AŻ 2 złote !! (Idea MIX 25)
ps. mam już 6 lvl :cup:
Telefony to wlazi Wejdzie na nokie 3510i? no bo ja niedlugo moze bede mial
ma ktoś link bo pobrania tego ??:p thx :Pkangur'rek
@Up
Nie nauczyli czytać w przedszkolu ?
@Topic
Gram od czasu do czasu, i dużo kasy zżera normalna gra więc lepiej grać przez bluetootha czy coś podobnego.
Gordo-Sambrath
24-07-2007, 16:20
Jedynie opyla się pobrać tibie na koma gdy ma się podczerwień!
A jeśli się nie ma to się nie opyla!
Jest jedno wyjście wejść na np. laduj.pl i za chyba jedynie 1 zł władować na koma tibie lub inne żeczy.
Ale też za 40 zł godzinka?Ludzie!
Vichelon
24-07-2007, 17:33
Ja sam nie wiem, ale to zależy od cennika operatora (zł/mb)
kwikwik12
25-01-2008, 15:05
Ale to głupie. Mam sony ericssona w200i fajna komórka internet ma www i oczywiście wap. Chciałem sobie pobrać tibię, wszedłem na wap.tibiame.com i dałem download to sie pokazały jakieś znaki dziwne :( Niewiem nie da sie czy co? Chyba musze się zadowolić gothic 3 :( Szkoda bo chętnie bym sobie pograł.
@kwikwik12
Jak byś czytał to działa to ona komórki Nseries(Jak to się pisze?) :)
Lechista
25-01-2008, 22:00
Na eriscsony też działa, a tak btw, ja gram przez wifi za darmo :D Ale słaba gra...
Działa praktycznie na każdym telefonie z Javą i GPRS. Rzeczywiście słaba gra, mało ludzi w to gra i w ogóle nie ciekawie się bije lvl, gdyby bylo to samo co Tibia na kompie, to bym chetnie popykal ;)
Zdecydowanie nie polecam "Tibi" na komórkę, grając w to coś, szybko odechce Ci się patrzeć nawet na Real Tibię. Chcesz odmiany- pograj na OTS-ach
kwikwik12
03-02-2008, 11:45
gram właśnie na otsach :P ale chętnie pograłbym sobie w tibię na komórce kiedy np. jade gdzieś albo u ciotki na imieninach:evul:;):p lub komp zajęty przez np siostrę;(
jak macie javę a tibiame wam nie chodzi to polecam Gothic 3.
Już tą tibięme mam wy dupie :evul: przepraszam za słowo co poniektórych :P
Lechista
03-02-2008, 12:29
@Up
Ale wiesz, ze do zżera strasznie kase??
SmOoTHas
04-02-2008, 11:27
[QUOTE=Gangrel;297880]Opcja nie jest dostepna w Polsce.[/QUOT
Racja, to nazywa sie Tibia ME (Micro edition) i różni sie niemal wszystkim od zwykłej tibii
kwikwik12
10-02-2008, 12:43
Ale jak chciałbym sobie wgrać z ładuj.pl to wcześniej tą tibięme musiałbym se na kompa wgrać. Niech mi ktoś napisze z jakiej stronki:wiking:
Marcin24
10-02-2008, 12:52
http://www.tibiame.com/home/?language=en&subtopic=download&gold=0
kwikwik12
23-04-2008, 18:12
Jaki byłem głupi: ściągałem (na mojego w200i) na wap.tibiame.com wersje na nokie s series jakos tak, zamiast przejechac troche w dół i tam była wersja java.
xd
www.4shared.com wpiszcie se w search tibiame, te w formacie jar sa na jave ^^ potem wystarczy kablem/blootem/irda wrzucic na fona
Lord_Piterek
23-02-2009, 13:10
zawsze mozecie sobie pograc w to na kompie :)
trzeba sciagnac jakis emulator
no i nie placi sie nic bo przeciez macie polaczenie z netem wiec
mozecie sobie przetestowac za free czy warto bulic kase z telefonu? ;)
@down
zeby se posty nabic i podlizac sie modkom
Vasudanin
23-02-2009, 13:38
zawsze mozecie sobie pograc w to na kompie :)
trzeba sciagnac jakis emulator
no i nie placi sie nic bo przeciez macie polaczenie z netem wiec
mozecie sobie przetestowac za free czy warto bulic kase z telefonu? ;)
Po kiego odswierzasz?
Ja dodam tylko, ze bez wersji gold nie oplaca sie grac. Miedzy innymi dlatego, ze po 10 czy tam 15 poziomie dostaje sie dwa razy mniej expa.
freshakafeli
03-06-2013, 23:24
tibiame? proszę was..
co prawda niski framerate ale daję radę 8)
https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/6846_4628795532312_174986537_n.jpg
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.