zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Szybkie lowienie ryb

Palmir
18-03-2005, 12:27
Moze ten artykul nie jest pierwszym, a napewno nie ostatnim na ten temat ale pragne wytlumaczyc to co zostalo do tej pory niezrozumiane i moze dodac cos od siebie.

Metody

Jak kazdy wie w Tibii, podobnie jak w innych grach cRPG, swiat pozielony jest na tzw. "kratki" (pola), kazde pole ma swoja teksturke i w zaleznosci od swojego rodzaju roznie oddzialywuje z otoczeniem. Woda w Tibii jest wlasnie zbudowana z takich pol (rys. 1).

http://members.lycos.co.uk/szlachtapol/lowienie/lowienie.jpg
Rys. 1 Podzial wody na pola i przykladowy respawn ryb.

Na powyzszym screenie zaznaczylem przykladowy respawn ryb (You see the silvery movement of fish.- zaznaczone znaczkiem rybki). Jesli klikniemy np. na 3 pole od prawego gornego rogu ekranu (pole z rybka) to dokona sie losowanie w ktorym istotna role gra nasz skill fishingu. Jesli losowanie przebiegnie pomyslnie to ryba wedruje do naszego backpacku, jesli nie to nie ucieka lecz dalej zostaje w ty samym miejscu.

Sa rozne sposoby lowienia ryb, mniej lub bardziej skuteczne. Najczestrzym sposobem jest lowienie "na chybil-trafil" tzn. klikanie byle gdzie, jak najszybciej (rys. 2).

http://members.lycos.co.uk/szlachtapol/lowienie/lowienie2.jpg
Rys. 2 Lowienie "na chybil-trafil"

Pole szare- zarzucenie wedki.
Pole czerwone- zarzucenie wedki na pole z ryba i niepomyslne losowanie,
Pole zielone- zarzucenie wedki na pole z ryba i pomyslne losowanie.

Powyzsza metoda jest jednak bardziej przydatna do treningu reki niz prawdziwego lowienia :) Widac ze duzo pol zostaje ominietych i lowisko nie zostanie dokladnie wyczyszczone nawet po wielu rzutach.

Druga metoda, ktora przedstawie jest metoda, ktora nazwalem "ilosc i jakosc" :D (Rys. 3)

http://members.lycos.co.uk/szlachtapol/lowienie/lowienie3.jpg
Rys.3 Metoda "ilosc i jakosc"

Lowienie ta metoda z pozoru zabiera duzo czasu na zlowienie wystarczajacej ilosci ryb. Jest rednak calkiem na odwrot, bo wystarczy jedna seria rzutow (klikniecie na wszystkie pola wody) do zlowienia duzej ilosci ryb poniewaz w lowisku zostana tylko te ryby dla ktorych losowanie przebieglo niepomyslnie. Malo tego, nie powtarzaja sie kilkukrotne klikniecia na te same pola co umozliwia respawn ryb. Ta medota charakteryzuje sie bardzo duza iloscia zlowionych ryb w pierwszej serii rzutow i jej znaczym zmniejszaniem w kolejnych.

Macie wlasne metody? Czekam na komentarze!!!

Najlepsze lowiska

Cechami dobrego lowiska sa:

-mala ilosc wedkarzy (co umozliwia szybki respaw ryb),
-dostep do jak najwiekszego obszaru wody aby moc bez ruszania sie z miejsca moc kliknac na jak najwiecej pol.

Przy doborze lowiska jest tez wazne aby obszar wody znajdowal sie jak najblizej naszego okna z EQ abysmy mogli, trzymajac wedke w rece, niewielkimi ruchami myszy obejmowac duzy obszar.

Lowiska w Venore i okolicach

Zaczynam od Venore bo to miasto w ktorym aktualnie jestem, pozniej pokaze inne miejsca. Zaczynam od moim zdaniem najlepszych:

1. Półwysep:

http://members.lycos.co.uk/szlachtapol/lowienie/veno_polwysep.jpg

Plusy:
+duzy obszar wody,
+malo wedkarzy,

Minusy:
-chodzenie i afkowanie niebezpieczne, mozna zlurowac m.in draga, zerka, dsa i wiele innych ;(

2.Stocznia:

Stocznia znajduje sie w drodze do półwyspu dlatego mozemy tam zaczac lowienie i stopniowo przenosic sie na połwysep w miare wyczerpywania łowiska.

http://members.lycos.co.uk/szlachtapol/lowienie/veno_stocznia.jpg

Plusy i Minusy identyczne jak na połwyspie :)

3. Połódnie venore:

Raj dla wedkarzy, chociaz jesli chcemy zlowic duzo ryb to troche nalatamy sie do depo. Na screenie jest dokladna droga.

Pierwsza miejscowka:

http://members.lycos.co.uk/szlachtapol/lowienie/veno_polodnie.jpg

Druga:

http://members.lycos.co.uk/szlachtapol/lowienie/veno_polodnie2.jpg

Trzecia:

http://members.lycos.co.uk/szlachtapol/lowienie/veno_polodnie3.jpg

Plusy:
+Duzo miejsc do lowienia, mozemy praktycznie chodzic w kolko i zarzucac wedke ;)

Minusy:
-mamy daleko do depo,
-nie mozna chodzic bez EQ (Luruja Beary, Rotwormy)

4. Zachodni zaułek ;)

Niby nikogo tam nie ma ale lowisko jakos nie poraza duza iloscia ryb :/

http://members.lycos.co.uk/szlachtapol/lowienie/veno_zachod.jpg

Plusy:
+blisko depo,

Minusy:
-z niewiadomych powodow mala ilosc ryb :/
-mozna zlurowac to samo co na polwysep (ja np padlem od zerka)
5. Statek:

Kiedys moje ulubione miejsce, teraz kiedy odkrylem wszystkie inne juz tam prawie nie chodze. Zwykle duzo ludzi, chyba ze lubimy zowic z rana (8-9 rano :) )

http://members.lycos.co.uk/szlachtapol/lowienie/veno_statek.jpg

Plusy:
+w pelni bezpieczne miejsce,
+dostep do duzego obszaru wody (dziob statku)

Minusy:
-duzo ludzi, chyab ze o 8-9 rano ;)

Miejscowki w Kazo

Korzystajac z dzisiejszej wizyty w kazo zrobilem SSa miejscowki do lowienia o ktorej powiedzial mi moj kumpel.

http://members.lycos.co.uk/szlachtapol/lowienie/kazo_jezioro.jpg

Plusy
+cisza, spokoj, tylko ty i rybki ;)
+okragle jeziorko, dostep z kazdej strony, mozna chodzic dookola i lowic

Minusy
-daleko od depo,
-skomplikowane dojscie,
-stosunkowo malo ryb, jednak jest to najlepsza miejscowka w poblizu kazo.

CND...

ostry12
18-03-2005, 12:34
Wchodząć, myślałem że kolejny raz ktoś prosi o link do Macro, a tu O.o!

Może być, chociaż komu by się chciało łowić drugą metodą, na chybił trafił mam zawsze odpowiednią ilość ryb. Zastanawiam się czemu to nie jest w "propozycjach na poradniki". Czekam na tą część z dobrymi łowiskami...

Palmir
18-03-2005, 12:36
Wchodząć, myślałem że kolejny raz ktoś prosi o link do Macro, a tu O.o!

Może być, chociaż komu by się chciało łowić drugą metodą, na chybił trafił mam zawsze odpowiednią ilość ryb.

Np. Mi sie chce, 100 rybek w 10 minut to zle?

Zastanawiam się czemu to nie jest w "propozycjach na poradniki".

Heh, nie wiedzialem ze takie cos jest :)

Louner
18-03-2005, 12:49
Niezłe :) Lepiej dać to do działu 'poradniki' :)

Palmir
18-03-2005, 13:20
Niezłe :) Lepiej dać to do działu 'poradniki' :)

A przeniesiesz mi? :D

PANIE MODERATEORZE, PROSZE PRZENIESC BO SIE POMYLILEM CO DO DZIALU :(

djkuter
18-03-2005, 14:20
fajne, myślałem że post typu: "chce szypko łofić rypy, wienc dajcie mi link do makro plxxx !!!!!11", poradnik super, ja używam chybił trafił.

Elevo
18-03-2005, 21:40
Podoba mi sie ten poradnik( choć troeche nic nie kumam pewnie dlatego że mam problemy z czytaniem ze zrozumieniem XD) A jua znam sposób na 100% złowienie ryby ale troche jest długi a oto on:
1.Włączamy skillbara i zjeżdzamy na sam duł gdzie jest skill fishingu
2.Idziemy na łowisko
3.I łowimy

A teraz powiem czemu ten skillbar.
Gdy raz zarzucimy wedke nie odsuwamy myszki i spogladamy na skillbar. Gdy procenty do skillu podniosą sie, to łowimy w tym samym miejscu( po to nie odsuwamy myszki) Gy tak se połowimy na jednej "krateczce" to w pewnym momencie rybka w backpacku XD

Ten sposób pewnie ktoś zna ale nikt nie pisał. :p

Kajulec
18-03-2005, 22:01
@Up:
To wedlug mnie bezsensowne, bo przy duzym skillu w fishingu, procenty nie leca co jedno zarzucenie wedki.

@Topic:
Podoba mi sie ten sposob, chociaz ja lowie na chybil-trafil i nie narzekam.. calkiem dobrze ;)

Rankor
18-03-2005, 22:10
Wszystko pieknie ladnie tylko niepotrzebnie dawales lowiska..... Wcale sie nie zdziwie kiedy w moim ulubionym miejscu do treningu zjawi sie troche wiecej osob niz jest zawsze... ;p

Palmir
19-03-2005, 08:49
Podoba mi sie ten poradnik( choć troeche nic nie kumam pewnie dlatego że mam problemy z czytaniem ze zrozumieniem XD) A jua znam sposób na 100% złowienie ryby ale troche jest długi a oto on:
2.Idziemy na łowisko
3.I łowimy

Gdy raz zarzucimy wedke nie odsuwamy myszki i spogladamy na skillbar. Gdy procenty do skillu podniosą sie, to łowimy w tym samym miejscu( po to nie odsuwamy myszki) Gy tak se połowimy na jednej "krateczce" to w pewnym momencie rybka w backpacku XD

Heh, no to wiadomo bo wynika to z mojego artykulu ze tak sie da lowic. Lowiac twoim sposobem mozna umzec z nudow :P Pozatym widze ze sie troche nie zrozumielismy, tan artykil nie mowi o treningu fishingu ale o samym lowieniu ryb.

Aha, wytlumaczenie dla ciebie :)

-Masz wode w ktorej respia sie rybki, JASNE?
-Nie na kazdej kratce jest rybka, KUMASZ?
-Jak klikniesz na kratke bez rybki to chocby twoj skill fishingu byl niewiadomo jak wielki to nic nie zlowisz, ZROZUMIANO?
-Jesli klikniesz na kratke z ryba to albo zlowisz rybe albo nie w zaleznosci od skillu fishingu, JUZ JASNIEJ?

Wszystko pieknie ladnie tylko niepotrzebnie dawales lowiska..... Wcale sie nie zdziwie kiedy w moim ulubionym miejscu do treningu zjawi sie troche wiecej osob niz jest zawsze... ;p

Wiesz, tu juz nie chodzi o ocene lowisk ale o samo dojscie :P Np. Lowisko w Kazo pokazal mi moj kumpel, sam nigdy bym tam nie doszedl.

Louner
19-03-2005, 14:06
A przeniesiesz mi? :D

PANIE MODERATEORZE, PROSZE PRZENIESC BO SIE POMYLILEM CO DO DZIALU :(

PW do moderatora? :) Moderator to też człowiek :)

NooNam3
19-03-2005, 17:24
A czy do tego jeziorka w Kazo da sie zlurowac jakies potworki?

slammer
19-03-2005, 18:38
Do jeziorka nad Kazo nie da się zlurować żadnych potworków. Niestety.

Co do łowienia rybek: ja łowie na chybił trafił, bo mi wtedy szybciej fishing rośnie xD (szybciej macham ręką). Przyznaję, jeśli się łowi pokolei łowi się więcej rybek w krótszym czasie.

Palmir
19-03-2005, 22:24
A czy do tego jeziorka w Kazo da sie zlurowac jakies potworki?

Potwierdzam, niemozliwe. Zeby tam dojsc trzeba se z 6 pieter do gory drapac i do tego po schodach.

Evul Tibian
19-03-2005, 22:35
Ja stosuje metode "chaotyczne klikanie na wode" :p i calkiem niezle wychodzi choc wszystko zalezy od skilla

Master of Shadows
19-03-2005, 23:30
Ja używam metode "chybił trafił" i jest dobrze.
Jest jescze drugie fajne jeziorko w kaz, niedaleko tego co pokazałeś, jest większe. :)

J. Hunter
22-03-2005, 10:50
Czy mnie sie wydaje, czy coś jest nie tak? Czy widać u was zdjęcia? U mnie nawet krzyżyków nie ma, puste pola. :baby:

Chopkers
22-03-2005, 17:57
@up: cycu :P noobek z ciebie bo ja chodziaz krzyzyki widze.....

Popraw to palmir plx :P

Wielki MarIuSzzo
22-03-2005, 18:28
2.Idziemy na łowisko
3.I łowimy

Ten sposob jest bardzo dobry przy lowieniu na niskim fishingu, bo pozniej, jak juz ktos powiedzial, skill rosnie co kilka zarzucen wedka. Ja osobiscie lowie na kazdej kratce, tak jak to opisal autor poradnika i calkiem niezle mi to idzie.

Niosek
24-03-2005, 06:23
Ja moim druidem używam chaotycznego klikania... i tak mniej czasu zejdzie na tyle samo ryb...

@Palmir, popraw tak aby były ssy, może spróbuj wgrać z innego serwera...

Offtopic: Jedni widzą krzyżyki, drudzy nie. Krzyżyki widzą ci co używają Internet Explorera, a puste pola użytkownicy Mozilli i Opery...

Ervus
25-03-2005, 09:04
Nie widzie zdjęć ;( , a bardzo bym chciał zobaczyc ten poradnik ze zdjęciami.
Co musze zrobić żeby zdjęcia były widoczne??

lagrandeziom
25-03-2005, 13:03
Kiedys lowilem na chybil - trafil .... Ale 2 metoda naprawde jest lepsza i wiecej rybek wpada ... mieszkam w kazordoon i lowie rybki w miescie (na gorze na takim jakby dachu kto widziale ten wie o co mi chodzi ) obchodze to jeziorko i naprawde wiele wiecej rybek wchdodzi jak zarzucicie po jedyn razie na kazda kratke ktora widzicie niz na chybil - tafil ...

Polecam 2 Metoda

soldiier
25-03-2005, 13:25
Nie widzie zdjęć ;( , a bardzo bym chciał zobaczyc ten poradnik ze zdjęciami.
Co musze zrobić żeby zdjęcia były widoczne??

Uruchom ponownie kompa powinno zadziałać.

@Topic
A niewspomniałeś jeszcze o jednym sposobie :D Tibiagg :P Ja nie uzywam ale to tez dobry sposob, oczywscie na chybil trafil. Ja ciskam gdzie popadnie i w 20 minut mam ze 100 rybek. Przydatny poradnik.

Ervus
25-03-2005, 13:54
Uruchom ponownie kompa powinno zadziałać.

@Topic
A niewspomniałeś jeszcze o jednym sposobie :D Tibiagg :P Ja nie uzywam ale to tez dobry sposob, oczywscie na chybil trafil. Ja ciskam gdzie popadnie i w 20 minut mam ze 100 rybek. Przydatny poradnik.

nie pomogło ;(

Hasharek
27-03-2005, 18:42
Moze to i fajne ale ja widze X( X ;( .

;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;(

Crowal
29-03-2005, 08:30
Wszystko fajnie, pięknie tylko dlaczego główne screeny mi się nie pokazują???
;( ;( ;(

Maverick
02-04-2005, 16:17
W innych poradnikach screeny sie pokazują bez problemu. Tylko w tym nie. A wiesz dla czego?? Bo screeny sa na Lycosie i "Sorry... but the website you are looking for is no longer available on Tripod", albo nie poprawnie wpisales nazwy zdjęć. Spróbuj screeny przeniesc gdzies indziej (na inny serwer i zmienic adres tutaj), albo sprawdzic czy w tym poradniku sciezki do zdjęć są prawidłowe.

[edit]
Jeśli Lycos skasował ci konto (bo tera płatny jest chyba) to niektórzy widzą nadal, bo mają w lokalnym tmp obrazki.

Palmir
03-04-2005, 17:51
W innych poradnikach screeny sie pokazują bez problemu. Tylko w tym nie. A wiesz dla czego?? Bo screeny sa na Lycosie i "Sorry... but the website you are looking for is no longer available on Tripod", albo nie poprawnie wpisales nazwy zdjęć. Spróbuj screeny przeniesc gdzies indziej (na inny serwer i zmienic adres tutaj), albo sprawdzic czy w tym poradniku sciezki do zdjęć są prawidłowe.

[edit]
Jeśli Lycos skasował ci konto (bo tera płatny jest chyba) to niektórzy widzą nadal, bo mają w lokalnym tmp obrazki.

Dawno mnie nie bylo :( Rzeczywiscie mam skasowane konto, ale lycos nie jest platny :P

Black Dr@gon
04-04-2005, 07:19
W tym miejscu: http://photobucket.com/albums/y18/xkretx/?action=view&current=niebezpiecznemiejsce.jpg
palmir napisal ze jest bezpiecznie, tylko bugi. A ja tam prawie zaliczylbym smierc bo ktos zrulowal tam zerka!
Popraw swoj poradnik bo inaczej ktos moze ucierpiec.

Ojczul
04-04-2005, 07:32
//cut// tutaj jest ciekawy program, na allegro to hit, a tu jest za darmo :P. Oprocz aotomatycznego lowienia ma kulka innych przydatnych funkcji :-)

Czy to aby nie jest keylogger?

245301
04-04-2005, 12:20
xxxxxxxxxxxxxxxx

PacMan
05-04-2005, 23:28
Dużo się napracowałeś a i tak duuuuuużo ludzi siedzi na makro :/

Ervus
09-04-2005, 18:03
Dawno mnie nie bylo :( Rzeczywiscie mam skasowane konto, ale lycos nie jest platny :P

A nie mógłbyś zdjęć przenieść na inny serwer??
Bardzo chciałbym zobaczyć te zdjęcia

Drabina
14-04-2005, 23:11
Rozumiem że tymi czerwonymi krzyżykami zaznaczyłeś miejsca łowienia...Ale kompletnie nie wiem gdzie :baby:

Kirkos
15-04-2005, 21:33
Mój sposób:

"Seria zarzutów"

Wybieracie sobie jeziorko nie duże gdzie nie ma wędkarzy. Bierzecie wędke i po różnych stronach jeziorka wykonujecie ok. 10 zarzutów. I po 10 sekundach to samo.

Może innym sie nie spodoba ale ja w 5 minut złowiłem 45 rybek na skillach w łowieniu 34 !! ;)

KIRKOS (HARMONIA/CARLIN)

Kieru
19-04-2005, 09:03
Uwazam ze dobrym miejscem na łowienie ryb jest Greenshone. Sa tam 3 "cypelki" :P. Tam w godzine mozna nabic ok 200 ryb. :D

Pausek
30-04-2005, 16:27
:confused: B) Wszysto by było dobrze tylko jakby te zdjęcia sie chciały wlączyc :confused: :confused:

Palmir
09-05-2005, 19:04
Fotki wreszcie dzialaja, panowie z lycosu sie uwzieli i co chwila kasuja mi konta :(

Mixciop
20-05-2005, 15:02
Wiem, że to mało i może zostac uznane za nabicie, ale znam dwa miejsca w Ab:

1. Na wschód od depo. Najlepiej łowi się metodą klikania nie na chybił trafił.
plusy:
- dużo miejsca
minusy:
- mnóstwo innych wędkarzy
2. Jeziorko w kanałach obok urzędu poczty:
plusy:
- mało wędkarzy,
- szczurki przy okazji
minusy:
- mała przestrzeń (najlepsze jako dodatek do innych łowisk)

Knight Lukasz
01-06-2005, 20:50
Sul gz poradniku :cup:
i thx za pokazanie mi fajnych miejsc :p

wladi sorcer
04-06-2005, 14:19
Muszę przyznać, że się napracowałeś. Te zdjęcia i opisy. Nie sądziłem, żę
o łowieniu ryb można tak wiele napisać. :]
Gratulacje :cup:

Gzaruś
06-06-2005, 20:42
Hmm.... proponuję, żebyś dodał troche nowych miejsc :p , bo wszystkie (prawie) są koło venore.

DEEP
16-07-2005, 11:41
ja propnuje isc na lowisko gdzie dawno nikt nie lowil (jakies 30 minut) i po kolei rzucac wedke w kratke az zlowimy rybke potem nastepna kratke az do ryby i tak caly teren. lowimy po 1 rybie z kazdej kratki w 5 minut kumpel przy skillu 45 lowil jakies 260 ryb na fibuli :cup:

Jest to wyprobowana i sprawdzona metoda po 1 takim odlowieniu nalezy zmienic miejsce bo wiecej ryb tam juz nie ma !!!

Saviour of Sula
16-07-2005, 17:42
A ja robie tak (może ktoś wspomnial o tej motedzie) jak klikam na jakims polu to sprawdzam czy mi fishing o chociz 1% porósl jak tak to lowie dalej na tym polu az rybke zlowie i w ten sposob nie dosyc ze duzo rybek to szybko fishing skacze :)

Burakou
16-07-2005, 18:54
Na niższym skilu w fishingu jest to dobre, ponieważ jeden procent rośnie szybko, ale od 50 nie będzie się to sprawdzać bo za wolno 1% rośnie.

Fejkowiec
16-07-2005, 19:05
Szkdoa ze nie ma opisu Thais :(( ale tam to Statek, plaza, wschod od thais, trolle :p

Palmir
20-07-2005, 08:40
lowimy po 1 rybie z kazdej kratki

Niemozliwe, ryby nie respia sie w kazdej kratce. Co do lowienia przez klikanie pare razy na 1 kratke to potwierdzam, ze jest ona skuteczna i sam ja od niedawna stosuje (zalezy od nastroju, czasem mam zajawke na lowienie ;) )

5 minut kumpel przy skillu 45 lowil jakies 260 ryb na fibuli

Senja, Fibula- doskonale miejsca, ale jakos mnie tam nie ciagnie ;)

slimaczek
20-07-2005, 12:20
Dobrze zrobione, ale dodałbym 3 metodę stosowaną do odludnych miejsc gdzie nikt nie łowi i masz zapewnione że w całej wodzie wszędzie się zrespiły ryby. I łowisz tak jak w metodzie 2, z góry na dół albo z lewej do prawej (albo na odwrót), ale łowisz na każdej kratce tak długo aż złowisz rybę. W taki sposób przy np. 50 fishingu można złowić spokojnie 100 ryb w 5-10 minut

Don banan of honera
14-08-2005, 12:39
ee słuchajce jak zrobic te kratki??

Don banan of honera
14-08-2005, 22:50
napiszxcie

Conrado_161190
10-07-2006, 22:06
Zapomniales dodac o najlepszej metodzie lowienia ryb - boty, tibi GG i inne gówna;)

Jan Elfik
09-08-2006, 09:45
Przydatne też jest zrobienie hotkeya na wędke.

Spoko poradnik.

matiiii
09-08-2006, 10:42
nie mam mapek nie wyswietlaja mi sie :(

zoner1
14-10-2006, 17:10
No to tak jak u mnie ;( Ja chce mapki ;(

Uther92
14-10-2006, 17:18
Pierwsza:

http://members.lycos.co.uk/szlachtapol/lowienie/veno_polodnie.jpg

Druga:

http://members.lycos.co.uk/szlachtapol/lowienie/veno_polodnie2.jpg

Trzecia:

http://members.lycos.co.uk/szlachtapol/lowienie/veno_polodnie3.jpg

@edit
Myślałem, że pujdzie ale chyba obrazki zostały usunęte z servera :(

Celoz
14-10-2006, 18:28
@up: niezły refleks..

Machel
15-10-2006, 08:51
no spoko oradnik trochu mi pomogl thx:cup:

Grand17
06-07-2007, 14:06
Dzieki jestem druidem wienc wbijam troszek fishing lvl no i w tej chwili mi pomogles wielki + dla ciebie :)B):]

Esamo
04-01-2008, 22:06
Hej, dziennie łowie z 500 ryb, i poświęcam maks 20 minut...
Wbiłem 65 skill... :p

Ludzie, od czego są hotkeye?! 8o

Options->Hotkeys->(Wybierasz np. F12)->klikamy na "select object" (potem na fishing rod)->zaznaczamy "use with crossairs"!

Łowienie:

Musimy mieć gdziekolwiek na sobie lub w plecaku fishing rod i trochę worms-ów.

Idziemy do jakiegoś miejsca z wodą.
Klikamy wybrany hotkey, potem na wodę.

Efekt taki jak przy klikaniu na fishing rod, use i na wodę, ale dużo szybszy.

Mam nadzieję, że komuś pomogłem :]

<.<
04-01-2008, 22:12
Bardzo żeś kurwa pomógł, zwłaszcza, że temat ma dwa lata, a o łowieniu na hotkeyach jest osobny poradnik =='

Esamo
04-01-2008, 22:18
Fakt ;] Mój błąd

Kimo36
04-01-2008, 22:23
@>.>
I po co go najezdzasz? Miał dobre intencje, pozatym nie kazdy widzial ten poradnik.
Btw.
ty za to naprawde duzo pomogles, a i chcialbym dodac ze boski masz nick avatar, tak zwany "styl" i w ogule jakis zepsuty jestes.