Pokaż pełną wersje : TibiaCount - totalny kalkulator tibiański
JEST TO WERSJA BETA
Witam. Tym razem prezentuję program TibiaCount , który służy do obliczania takich rzeczy, jak:
Capacity
HP
manę
max obrażenia bronią
max skuteczność czaru
szybkość chodzenia ( + porównianie z dowolną kreaturą)
ilość expa potrz. do następnego poziomu
ilość spalonej many, potrz. do następnego mlvl
czas robienia bp run
minimalny czas trenowania aby awansować w dowolnym skillu
(sporo tego, nie?)
INFORMACJA: To nie jest mój pierwszy program zamieszczony na forum. Link do poprzedniego programu, TibiaSpeed:
http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=28491&highlight=porgram
więc chrzest bojowy jako programista tibiański mam już za sobą.
Zapraszam do pobierania i raportowania ewentualnych bugów...
SCREENSHOT:
http://maxrazel.neostrada.pl/tibiacount.JPG
Pobierz plik:
Link został naprawiony, działa we wszystkich przeglądarkach!
Pobierz TibiaCount (http://www.prv.pl/klikometr/index.php?i=1910)
(archiwum RAR, 172 KB, link prowadzi przez skrypt naliczający ilość kliknięć)
Niech moderatorzy wypowiedzą sie czy jest czysty bo nie wiem czy ściągać czy nie ;( .
TSmaster
19-03-2005, 10:04
Zapewniam nie ma keyloggera! program czysty jak łza! Kapitalny program, mozna wlasciwie sprawdzic wszystko! jeden wielki plus dla tego pana!
Heliwurab
19-03-2005, 10:16
ostatni program Razela, czyli tibiaspeed był bardzo dobry, ja nadal go używam, więc chyba ten program nie będzie keyloggerem, i bardzo się przyda..no to co? próbujemy nie? :P
Mozesz mi wyjasnic dlaczego pod linkiem pod rara mamy cos takiego: http://www.prv.pl/klikometr/index.php?i=1910 ???
Kiedy klika sie i daje "zapisz element docelowy" nie zapisuje sie zaden rar/zip ani exe. Nie wiem jak bylo z stamtym programem ale to smierdzi na kilometr.
Heliwurab
19-03-2005, 10:22
wszystko jasne? ten link do programu prowadzi przez ..blablabla :P dlatego taki link...jasne? jasne :] to OK :P
Progs => Czysty
Bardzo fajny Program ;)
gangrel666: napisane jak byk:
link prowadzi przez skrypt na www.prv.pl, tam jest darmowy komponent, tzw KLIKOMETR. Chcę wiedzieć, ile osób ściągnęło program :p
A dlatego prawym przyciskiem, bo klikometr nie jest tak zaawansowany jak się prv wydawało, i gdy klikniesz normalnie, czyli lewym, to wywala brak strony lycos.co.uk.
Przepraszam za utrudnienie.
@edit
Hmm sciagnolem i plik wydaje sie byc czysty. Musisz troche program poprawic.
1.Po co masz rozroznienie na bez promocji/z promocja? Knight jako elite szybciej nie treni a do mlv podajesz ilosc many wiec to jest bez sensu.
2.Knight zwykly moze sobie zaznaczyc czary utani hur i utani gran hur. Gran nie moze nikt poza sorciem i drutem uzywac.
3.Runy ktore tam dales to jak rozumiem wszytkie. Powinienes zrobic taki myk, zeby lista run ograniczala sie do mlv podanego przez uzytkownika wyzej.
4.Sorki ze sie plulem ale opera dziala inaczej na lycos, z ie poszlo wszytko normalnie :)
kierki11
19-03-2005, 10:38
Link mi chyba niedziala ;/
Jak jest dobry to moja wina, ale jak jest zly to go popraw.
Jezeli mozna to prosze o przeslanie mi go na maila
[email protected]
POZDRO
Sciagnolem przeskanowalem sprawdzilem. program czysty.
Poolecam go wszystkim, jest naprawde za***isty !!!!!!!!!!!!! wyliczylo mi ze muesze jescze trenowac 40 min zeby miec w swordzie 71, trenowalem 47 min i awansowalem !!!!! naprawde program jest bardzo przydsatny, polecam !
8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o
Master of Shadows
19-03-2005, 10:55
Fajny programik :) ,ale ulepsz go troche bo knight nie może robic runek!!!
A w twoim programie tak!!
[]Artimos[]
19-03-2005, 11:02
NIe no fajne jak narazie nic podejrzanego nie znalazłem a przeszukałem go Kasperskim :) a to jest dobry program więc chyba jest czysty :p
Spokojnie, prace nad wersją 1.1 już są w toku. Poczekam jednak na więcej wskazówek. A póki co - nie sprawdzajcie, ile wasz K będzie robił bp run, skoro nie może ich robić wogóle :D
gangrel666 - rozróżnienie na promocje/nie-promocje potrzebne jest w momencie, gdy liczysz czas robienia bp run, a to, że jest to ten sam ComboBox co w przypadku ataku czarem, to tylko kwestia zmniejszenia objętości programu. Nie gniewam się :D
Skanowałem Kasperskym i nic nie znalazł... więc raczej jest czysty ;) A program całkiem niezły... o.o żeby zrobić 21 sworda moim masterem musze trenować "tylko" prawie 10 godzin :S
edit: brakuje czaru Great Energy Beam...
cos zle policzyles... wdg. twojego programu sorc awansuje szybciej w axe/club/sword niz druid.... a naprawde jest na odwrot.
pozatym, czym kierowales sie przy liczeniu szybkosci?
jedynym wiarygodnym zrodlem jest chyba
http://www.tibianews.net/article.asp?Id=291
a tam pisze, ze boh przyspieszaja o 40 pkt, czyli 20lv. wdg. twojego kalkulatora boh przyspieszaja o pewien procent.
edit
kolejny blad - sila czarow nie moze byc < 100%, nawet jak jest 8lv 1mlv to udezamy z sila 100% Pozatym podawane sa maksymalne obrazenia, a powinny byc chyba podawane srednie dmg.
TSmaster
19-03-2005, 11:29
Razel będzie miał sporo pracy :)
Niom - nie zgadza się ani boh ani druid vs sorc...
8o
Zaraz zabieram się za poprawianie kodu...
$corcerer
19-03-2005, 11:37
W jakim języku to pisałeś jeśli można wiedzieć?
No.
Wszystkie błędy raportowane przez Scream'a naprawione.
$corcerer: Wszysko w Deplhi'aku.
Do wszystkich: Pamiętajcie, że na razie to jest wersja BETA, więc jest pełna usterek i bugów. Proszę o wyrozumiałość. :D
wciaz jest blad z liczeniem sily czarow. nie moze ona wynosic mniej niz 100%, czyli gdy mamy 8lv, 1mlv mimo ze powinno byc 8*2 + 1*3 = 19%, to jednak i tak bedzie 100%. nie moze byc mniej niz 100%. pozatym pokazywane sa tylko maksymalne obrazenia, a powinny bc chyba pokazywane srednie.
wydaje mi sie tez, ze uzyles zlej formuly na liczenie szybkosci.
normalna predkosc to:
New chars: unmodified speed = 220 + [2 * (level-1)]
czyli od danego poziomu trzeba odjac 1 poziom, co razem daje 2 pkt mniej, chyba tego nie uwzgledniles.
pozatym sila niektorych czarow wychodzi troche inaczej niz przy uzyciu kalkulatora na tibia.pl, a przypuszczam ze oni maja lepsze informacje od ciebie.
Nic nie trzeba odejmować....
Przecież w Tibii nie ma poziomu 0, a pierwszy awans w szybkości dostajemy dopiero z 1lvl na 2lvl stąd to (lvl-1)
lvl speed
1 = 220 + 2*(1-1) = 220
2 = 220 + 2*(2-1) = 222
3 = 220 + 2*(3-1) = 224
...
111 = 220 + 2*(111-1) = 440
czyli postać na 111 lvl jest 2krotnie szybsza od 1lvl
Dokładnie tak, jak to opisują na TibiaNews...
Robin Hood z szerwood
20-03-2005, 13:12
Proszę o wstrzymanie się ze sciąganiem tego progrmu! :evul:
Mój kolega jest programistą i od razu zabrał się za sprawdzanie tego podejrzanego softu.
Po pierwszym spojrzeniu program zajmuje dość dużo kilobajtów, a z tego co wiem jest to tylko kalkulator który oblicza jakieś dane? :o Mój kumpel inforamtyk powiedział, że taki program powinien zajmować max kilkanaście kilobajtów :o
W związku z tym co zajmuje te pozostałość tego pliku X( Mogę się tylko domyślać X( :evul: (keyloger? :evul: )
Może udostępnił byś źródła do niego, aby bardziej zaawansowani użytkownicy mogli go sprawdzić?!?!?! B)
Po sprawdzeniu go kilkoma programami jeden z anivirusów wykrył jakiś podejrzany skrypt!!!!! :evul:
Proszę jeszcze raz o wstrzymanie się z pobieraniem tego pliku!!!
Arthus Drag'Tail
20-03-2005, 13:33
@UP:
Taaaa.... Wydaje mi sie, ze ktos sie zalogowal na tym forum, zeby sobie jaja robic -.- Gdziekolwiek sie wpiszesz, to albo kogos bluzgasz, albo sie czepiasz innych. Jak nie masz konkretnych dowodow, to nie pisz, bo to bezsensu.
program powinien zajmować max kilkanaście kilobajtów
No, niby tak, tylko ze to nie jest normalny kalkulator (2+3=5), tylko liczy on rzeczy bardziej skomplikowane. Keylogger wcale nie musi duzo wazyc.
Robin Hood z szerwood
20-03-2005, 13:45
Arthus Drag'Tail jak nie wiesz o co chodzi to lepiej sie ni wypowiadaj!! X(
To dlaczego koleś nie udostępnił źródeł?!?!?! :evul:
Ten program już z daleka śmierdzi,
Niektórzy co się wypowiadają na forum, piszą że program jest czysty jak łza nie mają pojęcia o czym piszą !!:evul:
Koleś se porobił kilka kont na forum i teraz pisze takie brednie X(
$corcerer
20-03-2005, 14:19
@up
Bo jakby dał źródła, to:
Każdy ściągnąby je, podpisał sie jako twórca i rozprowadzał...
Ściągnąby, dorzucił keyloga i rozprowadzał?
Myślenie dziś w cenie...
Robin Hood z szerwood: ale z ciebie musi być genialny programista (z twojego kolegi pewnie też).
Jakbyś przeczytał ten temat cały, to byś się dowiedział, że program NIE JEST PISANY W C# tylko w Delphi.
Programy w delphi mają to do siebie, że trzeba do nich dołączyć paczuszki z komponentami, żeby z progsa mógł korzystać ktoś, kto nie ma Delphi...
I co to za sktypt??? Bo napisać że program "śmierdzi" to i ja potrafie...
BTW: userzy Firefox'a mogą mieć problemy z pobraniem pliku.
BTW2: pawelekthedruid: kliknąłeś prawym i "zapisz element docelowy jako..." ??
Bo nie ma takiego obowiazku.
Wild Staler
20-03-2005, 18:26
Bah...
bardzo chciałbym zobaczyć ten program no ale mam Mozilla firebird a
zaś internet explorer mi nie działa ...
Robilem PPM i na zapisz jako ale niedalo sie, a zaśgdy wcieplem link do przeglądarki to wyskoczył taki sobie "notatnik" z cyferkami :S
Co tu zrobić??
A tak poza tym, panie Robin Hood z szerwood:
TibiaCount'a ściągnięto już dokładnie 163 razy (wiem, bo założyłem klikometr na forum), sprawdzali go pewnie wszyscy, A JESZCZE NIKT NIE ZARAPORTOWAŁ "PODEJRZANEGO SKRYPTU", więc to twoje "przypuszczenia" śmierdzą...
Zajmij się lepiej expieniem, a nie wywoływaniem kłótnie na temat, o którym nie masz pojęcia...
Nie pozdrawiam.
Ork Szaman
20-03-2005, 18:41
yyy nie sciągam tego programu :o W każdym zdaniu jest ziarenko prawdy ;)
Po tym incydencie radzę innym się też zastanowić B)
TSmaster
20-03-2005, 18:54
Arthus Drag'Tail jak nie wiesz o co chodzi to lepiej sie ni wypowiadaj!! X(
Ten program już z daleka śmierdzi,
Niektórzy co się wypowiadają na forum, piszą że program jest czysty jak łza nie mają pojęcia o czym piszą !!:evul:
Koleś se porobił kilka kont na forum i teraz pisze takie brednie X(
huahuahauahauahha ciekawe kto se konta porobil xD panie Robin Hood z szerwood vel ORK SZAMAN (konto zał. przed chwileczka) nie za bardzo kminie o co ci chodzi? po co zniechecasz ludzi do tego programu jak dobrze wiesz ze nie jest zarazony KEYLOGEREM! Pomysl człowieku co piszesz, lol
Ork Szaman
20-03-2005, 19:10
Drogi kolego TSmaster ja tylko wyraziłem swoją opinię o tym programie, i to jest tylko i wyłącznie moje zdanie. Ale widząc po twoim wieku (13 lat) chyba jeszcze masz zacofany rozum żeby to zrozumieć :]
Zarejestrowałem się jak zauważyłeś wcześniej niedawno, ale jestem dość starym bywalcem forum :D więc jak ci coś nie pasuje to zbierz zabawki z piaskownicy i wyjdź :evul:
To jest straszne co tu się dzieje, gorzej niż gdybym był w Carlin :( Skoro sądzisz że program jest zawirusowany nie ściągaj dzięki za informacje(oczywiście fałszywe) i zamknij się bo nie pasujesz do tego forum.
Co do wielkości program który nic nie robi w Delphi(czysty formularz z przyciskiem zamknij)powinien zajmować coś 500kb, jakbyś miał problem z jakimiś formułami pisz. :]
$corcerer
20-03-2005, 22:15
Macie jakieś konkretne dowody, że tam jest keylogger? nie? to koniec dyskusji.
dobra, wersja 1.1 powinna być już dzisiaj dostępna...
Pozro 4 all
Nic z tego, dzisiaj nie wyrobie się z 1.1
Razel no ja jakos kurna sciagnac niemoge...
niewiemc zemu ale wyskakuje strona i kij...
help pls
kierki11
25-03-2005, 13:13
Jezeli KTOS by mogl to prosze o wyslanie mi tego programu na maila.
Widze ze to niezly program a mi sie niechce zciagnac :( Jakis blad wyskakuje :(
[email protected]
Z gory wielkie dzienki!
POZDRO
UWAGA!
Naprawiłem link na 1 poście tematu, teraz zadziała już wszystkiem.
(Można już klikać normalnie, a nie "zapisz element docelowy jako...")
To jest RapidShare, więc nie obsługuje akceleratorów pobierania.
a wygląda to tak:
Pobierz TibiaCount (http://www.prv.pl/klikometr/index.php?i=1910)
.
Właśnie ściągnełem i musze powiedzieć że jestem pod wrażeniem. Bardzo dobry program. Oprócz kilku małych błędów jest niezawodny :)
No właśnie, błędy...
Słuchajcie, to jest wersja beta, a ostateczna wersja programu powstanie dopiero, gdy dowiem się o wszystkich bugach i naprawie je.
Czekam na wasze uwagi i propozycje!
Wiem na przykład, że powinienem zablokować możliwość obliczania czasu potrzebnego na zrobienie backpacka run przez knighta. No ale wiecie: to jest kalkulator, a nie część gry i jeśli tylko nie dzielę przez 0, to da się obliczyć... A mana knighta jednak się odnawia.
Więc (narazie): jeśli ktoś liczy czas robienia BP run przez knighta, to niech pamięta: to jest tylko czas orientacyjny, bo twój knight NIE POTRAFI ROBIĆ RUN. Ot co. :D
Romusiek
26-03-2005, 07:48
SUPER program, dzieki, tego szukalem
Romusiek
26-03-2005, 07:57
Znalazlem bug ;] , jak sie oblicza ile czasu zajmuje robienie run to cos ci za dlugo wychodzi... bp hmm sie robi godzine a ty napisales ze 1:20
jaką profesją zrobisz BP HMM w godzinę??
Dzieci w 2 klasie szp rozpisały by to tak (co nie oznacza, że jestem z 2 klasy szp :p ):
Pytanie:
Czas robienia BP of MHH przez MASTER SORCERER'a albo ELDER DRUID'a :
Dane:
mana: 70
ilość run: 20
czas odnawiania: 4 sekundy
Szukane: czas
Rozwiązanie:
Czas = (ilość run * mana) * czas odnawiania = (20*70)*4 = 1400*4 = 5600
Odpowiedź
5600 s = 93m 20s = 1h33m20s
Odp: Czas robienia BP HMM master sorcererem lub elder druidem wynosi:
1 godzina, 33 minuty i 20 sekund
Papa Mnemeno
01-04-2005, 19:08
Bardzo fajny program! Kiedy nowa wersja??
Od momentu opublikowania programu (marzec br) do dziś odnotowałem...
700 POBRAŃ
z forum tibia.pl oraz specjalnej strony (http://www.maxrazel.neostrada.pl/TibiaDownload.html) z programami.
:cup:
Mam nadzieję, że program podoba się wszystkim. Pozdrawiam. :p
Bardzo fajny programik :]. A myślałem że mnie opłaca się sprawdzać :).
fajny programik przyda mi sie :D
JA bym prosił, żeby ktoś zamieścił ten plik w zip. bo rarów nie moge rozpakowac :(
Z góry THX
Pozdro
Darth_Ziutek
04-07-2005, 08:40
Gdzieś czytałem w poscie że pobrano ten program 700 razy, no to ja może jestem 701 :D . Program nie ma Key-loggerów, sprawdzałem go Panda Platinum 2005 internet security z technologią TruPrevent i nic nie wykryło. A programik jest spox, jestem peen podziwu dla ciebie Razel.
hehe
799 pobrań, kto będzie 800-ny??
Aha, ludzie - czekam na propozycje!
Ten program powstał z Wami i z Wami powinien się rozwijać!
POZDRAWIAM!!
CzŁowieku Ten Program Jest Genialny!
Przydałoby sie ile czasu robi sie dany mlv ale to mozna latwo policzyc na kalkulatorze np: ilosc many * ile sekund sie odnawia 1 punkt many / 60
czyli na 2 mlv u sorca: 440*6/60=44 minut.
Rabanbar
10-07-2005, 00:40
Niech nikt tego nie zaciaga! Miesiac temu to zaciagnalem i mnie hakneli! Powtarzam! Niech nikt tego nie zaciaga!
@DOWN A nie prawda. Poprostu kiedy to zaciagnolem to mnie schakowalo tylko tyle mam do powiedzenie. I jeszcze jedno. Moje macro jest sprawdzone i wolne od keylogerów :D
LaresCotton
10-07-2005, 04:28
Niech nikt tego nie zaciaga! Miesiac temu to zaciagnalem i mnie hakneli! Powtarzam! Niech nikt tego nie zaciaga!
HAHAHAHAHAAHAAH ROTFL!! "zaciaga" niemal spadlem z krzesla :D
Rabanbar uprzejmie dziekuje za poprawienie mi humoru :) What a newb O.o
Program bardzo fajny i wielu moze sie przydac. Gratz wspanialej pracy ;)
@Rabanbar
Ta a przy okazji sciagneles Tibia MC i jakiegos bota, a ten program po to zeby sobie czas robienia bp run obliczac, ale o tym nie wspomniales.
Skanowanie:
File: TibiaCount*****
Status:
OK
MD5 fbb6705b0a4e5041ce298c97b920ef3f
Packers detected:
-
Scanner results
AntiVir
Found nothing
ArcaVir
Found nothing
Avast
Found nothing
AVG Antivirus
Found nothing
BitDefender
Found nothing
ClamAV
Found nothing
Dr.Web
Found nothing
F-Prot Antivirus
Found nothing
Fortinet
Found nothing
Kaspersky Anti-Virus
Found nothing
NOD32
Found nothing
Norman Virus Control
Found nothing
UNA
Found nothing
VBA32
Found nothing
Czyste :)
Mam pytanie do tych co to uzywali ten program czy to naprawde dziala chodzi mi o to czy czas na dobicie jakiegos skilla jest taki sam jak w tym programie czy nie? :o
Program podaje MINIMALNY czas osiągnięcia danego skilla.
W praktyce zajmuje to więcej czasu, bo ponieważ że: w treningu robimy sobie przerwy, oraz: NIE WSZYSTKIE HITY SĄ NALICZANE. (A propo tego, które są, a które nie - poszukajcie na tym forum, widziałem tu już kiedyś taką dyskusję).
Kto będzie 1100 "ściągaczem" ?? :cup:
Jeśli można jeszcze coś zaproponować, to mógłbyś ograniczyć mlvl dla każdej profesji [knight-15,pall-50[?], sorc/druid-100] i możliwy osiągalny skill [chyba są jakieś ograniczenia?]
Michaluspospolitus
03-08-2005, 17:55
Ja daje Zapisz ..... I ściągam a w folderze otwieram i są jakieś znaki. Co robić!
Ja daje Zapisz ..... I ściągam a w folderze otwieram i są jakieś znaki. Co robić!
Mam ten sam problem. otwiera sie notatnik z zakodowanym tekstem... HELPPPPPPPPPPP :confused:
LINK POPRAWIONY
kłopoty przez serwer neostrada.pl
Vonsuu Warrior
18-04-2006, 09:45
Używam Opery i przy każdej próbie pobrania programy otwierała mi się strona
http://www.byethost15.com/showpic.php?pic=http://www.maxrazel.byethost15.com/download/TibiaCount*****
No, a głupi nie jestem więc domyśliłem się że prawdiłowy link do pliku to:
http://www.maxrazel.byethost15.com/download/TibiaCount*****
Fajny program.:]
hehe program pod stara wersje tibi i niemoglem spraawdzic jak bede najlepiej bil z dragonbone staffa ktory ma 35 ataku ale sprawdzialem ze skull staffa i mi pokazalo max. obrazenia 142 a moj max hit z dragonbone to 165 .. p;
Szkoda, że nie uwzględniłeś nowych broni. Aktualnie mam wyvern fang'a i nie mogę obliczyć max. obrażeń.
Kur.. w tym programie moze keylogera niema ale mi odrazu owntibia cos zaczelo wykrywac a sprawdzalem bo zaczela mi tibia lagowac odrazu powedzilem koledze zeby se passy zeminil bo gralem jego charem i sam to rowniez uczynilem .. ;/
Ancient900
16-09-2007, 22:32
archeolog-.-
http://img184.imageshack.us/img184/4746/bathtubsp2.jpg
kaPuChaa15
18-10-2007, 18:03
Ja mam propozycje aby dodac do programu nowe bronie i czary a takto to super progrsamik ;d
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.