Pokaż pełną wersje : Kolejne wyłączenie serwerów
22 marca, to jest we wtorek, około południa zostaną wyłączone wszystkie serwery gry oraz strona www.tibia.com (http://www.tibia.com).
Przerwa jest spowodowana zmianami sprzętowymi.
W najbliższym czasie można się spodziewać jeszcze jednej przerwy.
Ponadto CIPowie informują, że za kilka dni powstaną nowe światy.
Kurcze ;/ Chciałem jutro cały dzień na Tibię poświęcić, a tu fryty :(
@Raynold
Jakie kurcze? pieczone? ;p
Czy ktoś wie czemu CIPki te servy tak często ostatnio wyłączają?
BTW: NICE! Nowe światy! Non-pvp plx, bede grał xD
offtop:
Znowu, tibia.pl będzie obciążona, i będa tematy typu "wtf?!?111 oe tibia nidzaial" hehe:P
Jezeli ma niebyc mass kickow to moze i tibia byc wylaczona i caly dzien jutro :]
czemu nic o new update nie pisza .... :]
Revaga Night Sorc
21-03-2005, 14:28
Mogli by dać do światów dostęp dla wszystkich :) A nie pierw PACCów. Wtedy byłaby jazda :)
Dobra wiadomosc od dluzszego czasu z kumplami na nowy swiat czekamy.
Sprzet zmieniaja.Pewnie wkoncu zrezygnowali z tego windowsa 3.11 bo lagi byly (jk) xD
No nareszcie a juz myslalem ze sie nie doczekam :D
Tylko teraz normalny serw ( ger, pvp) plx, i mozemy zaczac jazde...
P.S.@gangrel666 moze sie jakos zapoznamy. W kupie sila. :D
P.S.@gangrel666 moze sie jakos zapoznamy. W kupie sila. :D Ze mna tez troche ludzi idzie. :)
K*** sorki za dwa posty ale mi sie jakos 2x kliknelo. Sry :(
Zapraszam na nowe światy wszystkich z Prudnika i okolic :P juz troszke nas tam bedzie, oraz z calego woj. opolskiego. Oraz wszystkich którzy lubią dużo kupować :P hehhe chyba wiecie o co mi chodzi...
Wreszcie! :cup: Na nowe serwery czekałem od dawna :) już zwątpiłem że Cipy zrobią nowe. A pacc sie marnował ;(
yea! nareszcie te nowe swiaty beda. a mi sie pacc marnowal ale beda xD to co polacy, opanowaujemy serwer !?!?! 8o 8o 8o
jakby co to bede sorckiem :D
Revaga Night Sorc
21-03-2005, 15:02
Hmmm moge sie do was dołączyć ?? :) Moge być Druidem i opanujemy Venore ( najładniejsze hawiry) A tych BR noobów wysiekamy w pień X( Tyle trzeba się umówić abyśmy wszystcy poszli na jeden serwera :)
Tak sobie myślę że za dużo ostatnio tych przerw w dzialaniu światów :evul: ale w końcu to się musi skonczyć bo to by było zbyt straszne że by mogło byc prawdziwe. Lagów kiedyś to wogóle nie miałem a teraz... Pozostawię to bez komentarzy. ;)
Evil Maul
21-03-2005, 15:13
Jezeli ma niebyc mass kickow to moze i tibia byc wylaczona i caly dzien jutro :]
czemu nic o new update nie pisza .... :]
Nowy update nadejdzie !!! i to juz nie dlugo !!! wystarczy luknac na tibianews
Pisze juz o nowej krainie dzungli !!! Ale to ma byc dopiero we wakacje wiem tylko ze CIPsoft powiedzialo ze Update swiateczny byl poczaktiem nowej tibi Update 2005 we wakacje ma byc rewolucja w grze !!! . Zastanawiam sie dlaczego tibia.pl nie przetlumaczyla tego co bylo na tibianews??? :baby: :baby: :baby: :baby: :baby: :baby: :baby: :baby: :baby: :baby: :baby: :baby: :baby:
Revaga Night Sorc
21-03-2005, 15:18
Ciekawe co przyniesie rewolucja :) Może nowy rodzaj ciastek B) A tak na serio, rewolucja świąteczna miała być przedsmakiem, wporwadzono wtedy questy (przynajmniej niektóre) może to oznaczać ich kolejną falę. Albo szykują coś dla Pacców :( Tylko, że ja go nie mam.
Nareszcie nowy świat :D pvp-enf plzzz. Już widzę mojego palusia :)
Mag Piekiel
21-03-2005, 15:38
:evul: :evul: :evul: ;( ;( ;( ;( ;( Jak mam ****a akurat wolne to mi ciule wylacza serwery!! ludzi opanujcie sie!!!! X( X( X( X( X( X( :evul: :evul: :evul: :evul: :evul: X( X( X( X( X( X( X( X(
Jeremiasz Pachwina
21-03-2005, 15:40
Wreszcie nowe serwery myślałem że sie już nie doczekam :p
Jak co to jeszcze napisze moja xywe i na jakim serwerze i jaaaazda :]
@Offtopic:
Można by jakąś zajefajną gildie na nowym serwie postawić co wy na to?? B)
Dwimenor
21-03-2005, 15:45
O 12.....hehe mam rekolekcje, więc napewno będe Online. Zrobie pięknego SSa jak wszystkich puffuje z pod dp.
A co do nowych światów....mi to rybka, nie chce mi śię zaczynać wszystkoego od początku. Zresztą znająć życie(i polaków) powtórzy się historia z Pandorii.
Siergiey
21-03-2005, 16:09
Nareszcie nowy świat :D pvp-enf plzzz. Już widzę mojego palusia :)
;D myslisz podobnie do mnie ;]
']yea! nareszcie te nowe swiaty beda. a mi sie pacc marnowal ale beda xD to co polacy, opanowaujemy serwer !?!?! 8o 8o 8o
jakby co to bede sorckiem :D
opanujecie... polowa z was nawet 30 lvla nie przekroczy xP
Marihuanka
21-03-2005, 16:29
No co ty. 30 lvl nie ?? hehe 30 lvl to ja mam zamiar w pierwszym tygodniu wyciagnac :D .
Idzie ktos z Galany albo Arcani na nowy server ( o odpowiedz prosze osoby posiadajace 50+lvl :P ) ??????
Qkobra-Rubera
21-03-2005, 16:29
o co im chodzi i tak to nic niezmieni a ze swiatami hmm oni mysla ze zmnijszy sie liczba ludzi na innych ,tak zmieni sie o okolo 50 osub bo wszyscy prawie używają tibiamc i grają tam na nowym a na starym trenuje skille albo mlv na tibia mc wiec nic im to nieda
A dokładnie wiedzą o tym :/
El diablo
21-03-2005, 16:50
Widac ze Cipy pracuja na serwerach np. w venoere w jednym miejscu pojawilo sie wyjście na taką skałke z 2 wilkami , nigdy wczesniej jej nie bylo byłem bardzo zdziwiony skąd ona jest. Pewnie i jest wiele innych nowych rzeczy ale ja tylko o tym wiem :) :evul:
Yeah new server plxor jak najszybciej :P. Ludzie z Pandorii nie moga juz sie doczekac zeby isc na nowy serwerek ;). Mam nadzieje ze damy rade swe. Bedzie Big Gildia ludzi z Pandorii :P mam nadzieje ze all sie przylaczycie do niej.
Mam nadzieje ze wylaczenie serwerow cos da i juz nie bedzie kickow plxor ;)
Pozdro dla all z pandorii i solery
Don Kurczak
21-03-2005, 16:52
nareszcie nowe servery wejda!!!!!! juz sie nie moglem doczekac 8o 8o 8o
jak cos to ide na niemiecki to mozemy sie zgadac hehe :p
Paul of celesta
21-03-2005, 16:57
Jak bedzie nowy serw chetnie sie przylacze (ger, obojetne PvP). Dajcie znac na gg:2122410 . Opanujemy serwer :D
Dezerter De'War
21-03-2005, 17:00
Ehhh...
jak po 10h nadal bedzecei na roku to polowiesie grac odechce...na pytherze w kazdym razie tak bylo
@topic
wylaczaja wyłaczaja juz tak do dawna a jak na razie to nie widze wiekszych zmian...
Dwimenor
21-03-2005, 17:09
Widac ze Cipy pracuja na serwerach np. w venoere w jednym miejscu pojawilo sie wyjście na taką skałke z 2 wilkami , nigdy wczesniej jej nie bylo byłem bardzo zdziwiony skąd ona jest. Pewnie i jest wiele innych nowych rzeczy ale ja tylko o tym wiem :) :evul:
Chodzi co o tą skałke, na którą trzeba wejść po przyniesionych parcelach. O tą gdzie wokół jest pełno bugów??-Ona była tam zawsze.
@OPANUJEMY SERVER!!!!!!
Jasne, tak samo jak Pandorie.
Nie myślcie, że jestem przeciwko wam i życze wam źle, ale jestem sceptyczny w stosunku do takich planów.
Swoją drogą, ciekawe jakie będą nazwy nowych serverów. Starsze to miały jakieś fajne, klimatyczne nazwy, ale nowe.....mam wrażenie, że Cipom skończyły sie pomysły.
wkoncu cos wiadomo o nowych serwerach..... mam nadzieje ze jeszcze w srode bedzie, przed przerwa swiateczna..... jak niemieckiego pvp nie zrobia to sie potne chyba >.<
sir Tifejo
21-03-2005, 17:14
Ano, bedzie jak zawsze na nowych swiatach, przechodzenie rook'a w dzien to norma, mimo ze na starszych servach w 5-6h to nie jest problem :/
Ale i tak bede gral, nad profesja sie jeszcze zastanowie, ale pewnie Sorc/Druid :)
Widzialem ze ktos pisal: "powtorzy sie sytuacja z Pandorii", otoz watpie, ja nie bede wstepowal do zadnej gidli przed zrobieniem ~30lv, a poza tym wiekszosc Swe i Br juz maja zajete "swoje" sarvery, a jaki jest sens robienia nowego chara za kazdym powstaniem swiata?...
BTW. Ciekawe jakie beda nazwy.
Aha, jak bedzie Non-Pvp to nie gram :)
Pozdrawiam
T.
To co na pandori się stało to katastrofa była :P i nemuwcie mi że tego sie wygrać nie dało... ale też sie przenosze z pandori na nowy serw mysle że na nim my bedziemy rządzić B)
Pozdro dla wszystkich z Pandori :)
gandalf mag
21-03-2005, 17:23
:] JUPI!!!! Nareszcie powstana nowe servery!! JUPI!!!!!!! ZObaczycie jak bede wymniatal....tylko nie moge sie zdecydowac czy sorc czy druid....ale jest suuuuuuuper!!! B)
Don Kurczak
21-03-2005, 17:31
nareszcie sie wyniose z Galany bo tam same n00by grają
jak ktos idzie na niemiecki PvP to napiszcie do mnie na gg:2279184 to sie moze zgadamy i zrobimy gildie :p :p :p :p :p :p
New Server Plx :)
Dziekuje CIP'y bo na tej pandori niewyrabiałem...
PS.
NIENAWIDZE EVERDARKA!!!! :evul:
Pozdro dla wiary z Pandori
Ano, bedzie jak zawsze na nowych swiatach, przechodzenie rook'a w dzien to norma, mimo ze na starszych servach w 5-6h to nie jest problem :/
Ale i tak bede gral, nad profesja sie jeszcze zastanowie, ale pewnie Sorc/Druid :)
Widzialem ze ktos pisal: "powtorzy sie sytuacja z Pandorii", otoz watpie, ja nie bede wstepowal do zadnej gidli przed zrobieniem ~30lv, a poza tym wiekszosc Swe i Br juz maja zajete "swoje" sarvery, a jaki jest sens robienia nowego chara za kazdym powstaniem swiata?...
BTW. Ciekawe jakie beda nazwy.
Aha, jak bedzie Non-Pvp to nie gram :)
Pozdrawiam
T.
Niemoże się ta sytuacja powtóżyć jak na Pandori (Polacy robimy odrazu gildie i PA) jak szwedzi dla nas tak my szwedom :)))
Za kazdym razem gdy pojawia sie nowa informacja o serverach lub powstaja nowe widac texty typu "opanujemy server", "super wkoncu nowy server", "bedziemy tam krolami", "nie moge sie doczekac nowych serverow bo na XXX jest glupio" itd. I czy zamierzacie tak w nieskonczonosc? Np. taka Pandoria, niedawno powstalal i juz narzekacie ze nie da sie grac, myslicie ze na nowych swiatach bedzie lepiej? Pogracie z miesiac, ledwo z rooka wyjdziecie i bedziecie narzekac i czekac na nowy server bo "na tamtym sie nie da grac"... Dla mnie jest to glupota i napewno wielu ludzi osignelo by cos wiecej grajac na jednym serverze a nie zmieniajac go tylko gdy powstanie jakis nowy... I naprawde zal mi takich ludzi jak gandalf mag, tomek41, Paul of celesta czy Mitmex bo ci ludzie nadal nie wiedza ze gowno moga zrobic na nowych swiatach, a napewno nie beda panowac na swiecie... -.-
sir Tifejo
21-03-2005, 17:38
Taaa, zrobcie "se" gildie i badzcie PA, ale mnie w to nie mieszajcie, nie mam zamiaru dostawac za takich "odpowiedzialnych" Polakow, ta kwestia byla juz nie raz poruszana na tym Forum... [jak juz wspomnialem - ja do zadnej gildi nie wstepuje przed nabiciem 30 lv, a to troche czasu mi zajmie...]
No coz, pozostaje mi zyczyc Wam szczesliwego Power-abuseringu na nowym serverze...
EDIT: Mowiac [piszac]: "...ta kwestia..." chodzilo mi oczywiscie o to co poruszyl przedmowca. Tacy ludzie [zadnych nazwisk :)] jak oni, najglosniej krzycza "die to swe" etc. a potem jak przyjdzie co do czego to najszybciej uciekaja do PZ.
HeH a myslisz ze jak zrobisz 30lvl wejdziesz do gildi to mozesz nie miec hunta? :/ no comment (ile ci zamjmie robienie 30lvl?)
sir Tifejo
21-03-2005, 17:51
HeH a myslisz ze jak zrobisz 30lvl wejdziesz do gildi to mozesz nie miec hunta? :/ no comment (ile ci zamjmie robienie 30lvl?)
Czy mi sie wydaje czy Ty mnie obraziles?:P
Chodzilo mi o to ze w pierwszej kolejnosci zajmuje sie expieniem, zadna polityka.
(ile ci zamjmie robienie 30lvl?)
Zalezy czy expowiska beda zajete, ale bywalo ze ~1-2 miechy.
Vashresamunuh
21-03-2005, 18:01
Mowie wam, lepiej zostac na swoim starym serwerze (Arcania rulezzz B) ) niz przenosic sie na nowy i "Opanowac serwa :D ) Bedzie to samo co z Pandora
pokemonlol
21-03-2005, 18:16
Jeszcze przed powstaniem servera zrobić listę PACC'ów i FACC'ó wraz z ich osiągnięciami na poszczególnych serverach. Trzeba się przekonać kto jest noobem i głośno krzyczy, a kto prawdziwym graczem. Jak powstanie już serwet, wtedy trzeba stworzyć 3 gildie. Jedna - ludzie, którzy chcą ostrej walki, wojen, bitew, rozlewu krwii itp. Oraz drugą, w której by byli ludzie o wysokich levelach, umiejętnościach, którzy nie chcieli by bezpośredniej walki, lecz popierali by Polaków, gdyby byli zaatakowani bezpodstawnie przez inne gildie - "swe","br", czy jakie kolwiek inne. W trzeciej gildii mogli by być ludzie którzy nie grają za duzo, lecz chcą się przyczynić do dobra serveru.
Może mnie będziecie szykanować, lecz jeżeli chcecie wygrać "walkę o server" musicie się bić do końca. Może przypomnę, że na Aldorze rządzili Polacy, a wystarczyło kilka banów dal high-leveli i szwedzi zaatakowali. Więc ostrzegam was, nawet jeżeli wygramy, oni mogą zaatakować po miesiącu, 2, 3 a nawet po pół roku. Jeżeli zaś przegramy, to my możemy stworzyć ruch oporu. Nie namawiam do bezpodstawnych głupich bijatyk, bo ktoś jest ze szewecji, ale jeżeli oni pojadą polską gildię, to ja w depo siedzieć nie będę.
i jeszcze jedno : jak pisał Sapkowski " W kupie siła " < - to hasełko nawet jest w "Kiepskich":P
Więc którą gildie wybierzesz ty? 1,2 albo 3, A może sam a może wcale ?
Wielki MarIuSzzo
21-03-2005, 18:19
Ja bede gral na ger pvp (jesli stworza) i bym sie chetnie przylaczyl do gildii nr.1 :D .
ps. jestem FACC (niestety :/ )
Jestes taki madry to graj na pandorii.
Przyklad ostnio padl Charo 50 ms przez swe za co napisali mu no reason poprostu za lvl, swe zabija kazdego kto ma skulla, red skulla. Taka gra to nie jest za fajna. Zreszta zawsze na poczatku serwera sa starcia a potem juz jest ok! Chce sprobowac na nowym serwerze moze sie udac rzadzic serverem, a jesli nie pojde a wygraja polacy beda zalowac a na pandorie zawsze moge wrocic ;)
sir Tifejo
21-03-2005, 18:22
Ech, jak ja juz mowilem, nie bede w zadnej gildi, no ew. w 3.
Niestety Pacc juz mi sie skonczyl jakis czas temu, wiec se poczekam ~tydzien :/
A moich osiagow nie podam, po co Wam to, zobaczycie na nowym servie :evul:
ja do number 1 mam pacca,na*******ał bym jak *** "w kupie siła' xD :D jak chcecie to msg me razem mozemy wiecej oto mine gg :6152986 "w kupie siła"
Polacy opanowujemy serwa szukam ludzi do glidi to po 1 :P po 2 ja z kumplem chcemy byc jednymi z najlepszych po 3 szukamy jakiegos sorka zioma :P zgłaszać sie na GG !! nr 6270872
pokemonlol
21-03-2005, 18:34
Lista chętnych do dołączenia do gildii na nowym servie:
(proszę się wpisywać)
[swiat ger,normal pvp]
1.Wwentualny nejm ( albo kontakta )
2.Chęć do walki wybierz a,b,c
a) od początku
b) po jakimś czasie
c) pacyfista ( nie walcze )
3.PACC/FACC
4.Profesja
5.Preferowane miasto
6.Co robisz na początku
a) expie
b) skille
c) zarabiam kase
d) noobie
Jupi nowy serw ciesze sie :]
Juz robilem postacie na iridzie ale skoro beda nowe to z checia pujde tylko troche pozniej ... bo nie mam pacc nie zgadzam sie z tym ze pacce maja czas na poczatku :/ Jesli ktos ma zamiar robic palla na jednym z nowych serwow piszcie na gg 7200005 :] poskillujemy sobie troche :] a co do opanawania serwera to troche nie wierze ale jakies miasto opanowac mozemy 8o bede pierwszy ktory bedzie mial skille 70 dist :] :cup:
A co do listy to :
1. gg:7200005 :]
a) od początku
b) po jakimś czasie
Tutaj powiem tak : jeśli bedzie o co to walcze ale raczej bede sie wstrzymywal z walkami chyba ze to bedzie np obrazanie polakow lub polski
3.niestety FACC
4.Pall (szukam palla ktory bedzie chcial skillowac piszcie na gg :])
5.To zalezy do skillowania propanuje venore do expienia thais bo mozna do 30 lvla bic cycki a pozniej dla swietego spokoju ab :] ale to przy okolo 35-40 lvlu
6.na poczatku bede skillowal jak nabije skille 45/xx to zrobie okolo 13 lvl pozniej bede robiel 70/xx
Dziękuje za wywiad :]
Na obecnym serwerze mam 30 lvl w ostatnie 2 tygodnie nabilem 220 k expa :] ale zeby nabijac lvl potrzeba skilli :]
Przy skillach 70/70 i 25 lvlu moge dojsc do gilii nr 2 :]
pokemonlol
21-03-2005, 19:05
Jak ty bez pacca chcesz 70 dista jako pierwszy nabić - taki to będzie jak nawet na rooku cie nie bedzie
taaa widze, że tu piszą posty w większości osoby które mało grają w tibie, i dla nich ta gra polega na zabijaniu innych nacji. Powiem wam jedno, nie grajcie w tą grę, rozumeim że all jesteście POL-SWE, VEN-BR, ale taka prawda że tamte noobki nie moga wpłynąć na wasze dalsze życie.
IMHO dlaczego conf~ przegrała na Pandori ?
odp. Dużo dobrych graczy nie chciało sie przyłączyć, przyłączali się na 20-30 i poprostu nic nie robili tłuki swe na 10~ lev i blokowali miejsce do walki, nawet trapnąć nie potrafili porządnie....
1. Na new serwer nie będziemy walczyć z Swe, albo Pl (ja i kumple) ale z pa i pk.
2. Róbcie pa to będzie wy vr reszta serwera ze mną włącznie
3. Chcecie być w rodzinie z osobami których nie znacie? ufacie im? na Xancie jest dużo dedów np Primavero Turi'el zabił Suki Turi'el (jeśli błąd to sry nie gram tam już ponad 0.5 roku)
4. Chcecie hunta bo jednemu z was nie będzie się już chciało grac i zrobi pk ?
5. nigdy nie będziecie rządzić na serwerze bo imho jesteście małe newbe co nasłuchały się o wielkich wojnach rasowych i teraz myślą że będą najlepsi
omg na forum szukac ludzi do zalozenia gildi majacej opanowac serwer >.< wlasnie to byl najwiekszy blad yatteringa na pandori - bral on niemal kazdego kto chcial dolaczyc, ew. patrzal tylko na lv. Do takiej gildi nie bierze sie pierwszych lepszych osob z brzegu. W takiej gildi wymagana jest silna, zwarta, zaufana ekipa gotowa do poswiecen dla rezty czlonkow, a na forum takiej ekipy nie znajdziecie. Dlatego zakladanie tej gildi ma sredni sens >.<
edit
@up
popieram. Bedziecie pa, pk - bedziecie walczyc z nami.
nom prawda jesli nie bedzie takiego czegos ze facce tez moga serwer rozkrecac to bedzie do d*py :/ i raczej jako pierwszy nie nabije :]
taaa widze, że tu piszą posty w większości osoby które mało grają w tibie, i dla nich ta gra polega na zabijaniu innych nacji. Powiem wam jedno, nie grajcie w tą grę, rozumeim że all jesteście POL-SWE, VEN-BR, ale taka prawda że tamte noobki nie moga wpłynąć na wasze dalsze życie.
IMHO dlaczego conf~ przegrała na Pandori ?
odp. Dużo dobrych graczy nie chciało sie przyłączyć, przyłączali się na 20-30 i poprostu nic nie robili tłuki swe na 10~ lev i blokowali miejsce do walki, nawet trapnąć nie potrafili porządnie....
1. Na new serwer nie będziemy walczyć z Swe, albo Pl (ja i kumple) ale z pa i pk.
2. Róbcie pa to będzie wy vr reszta serwera ze mną włącznie
3. Chcecie być w rodzinie z osobami których nie znacie? ufacie im? na Xancie jest dużo dedów np Primavero Turi'el zabił Suki Turi'el (jeśli błąd to sry nie gram tam już ponad 0.5 roku)
4. Chcecie hunta bo jednemu z was nie będzie się już chciało grac i zrobi pk ?
5. nigdy nie będziecie rządzić na serwerze bo imho jesteście małe newbe co nasłuchały się o wielkich wojnach rasowych i teraz myślą że będą najlepsi
Popieram ... nie lubie takich ktorzy caly czas chca zabijac bo patrze troche z innej strony co by bylo gdyby mnie tak zabijano :/ raczej bym takiego czegos nie lubil ... Gilie popieram typu: lvl 30+ skille dla knajta 70/70 palla 75/xx mag idruid mlvl 40 to jest gilia a nie to co na iridzie teraz sie dzieje do gilidi sa przyjmowane wszystie osoby od lvla 15+ rozumiem ze narazie wyzszych lvli nie ma ale wg mnie nie ma sensu robic gildi skoro ona jest slaba ... moj kolega zrobil cos takiego przyjmowal lvl 20+ i dal miesiac na zrobienie 30 lvla ja w 2 tygodnie z 22 lvla robilem 30 i wg mnie to jest dobre trzeba szybko expic zebysmy nie byli popychai i terroryzowani przez ine high lvle kazdy kto nie zrobie tego 30 lvla bedzie wyrzuconynie ma ulg nawet dla druidow i magów na poczatku myslalem ze nie dam rady az tylu lvli nabic tak szybko ...a jednak udalo mi sie przed czasem ... teraz jestem zadowolny z decycji lidera ze tak zrobil ... i jestem za dalszym podwyzszaniem poprzeczki lecz niestety jesli poprzeczka bedzie 50 lvl to przejda ja raczej knajcie i palle dla magow wtedy proponuje 45 lvl i drutow tez
Peace and Love
21-03-2005, 19:33
w koncu beda nowe servy ^^ jusz skonczylem z starym servem mam nadzieje ze germany pvp - byloby super dzieki tibia.pl czekalem na te info jusz 2 tydzien ale warto wiedziec ze w przeciagu 1-2 tyg bedzie nowy serv ^^ a i paccek sie w koncu zwroci :)
edit: popieram co do nie zakladania gildi aby miec jak najwiecej czlonkow bo to sensu nie ma, ja wole znalesc sobie qumpli na servi lub starych dobrych ychadzacych z novy i harmoni :) (bo tam gralem) no i kiledzy z rl, nie mam zamiaru zakladac gldi wole znalesc jakas gilde swe/br/pol bo ci ktozy maja z nich paca to na serio fajni ludzie wystarczy byc milym a pod skorupa stereotypowego br lub swe znajdzie sie bardzo fajna osoba, jak cos to ja na 100% wbijam sie na jakis serv pvp (plx niemczech) i od poczotku szukam przyjaciol nie che ich poznac na forum czy cos lecz na sweicie i tam po ich zachowaniu dowiem sie czy warto sie z nimi przyjaznic,i nie mam zamiaru trzasc" swatem ja w tibi szukam zabicia czasu i drej zabawy ktora coraz wiekszej rzeszy ludzi przeslania eq i kasa w calej histori tibi znalazlem ( na harmoni !!!!) 5-7 osob ktorym moglbym wyzucic eq pod nogi i by nie wziely ( z tego 4 polacy 2 swe i 1 br) wieszcie mi wiekszosc z ludzi dalej mysli rasistowskimi pogladam ( kolega powiedzial ze kolega powiedzial ze 4 br na naiego loornely lub go zabily[lecz to sie zdaza wielu zginelo z mojej reki ja tesz wiele razy zginolem ale to nie jest powod zeby caly narod traktowac z dystansem) TRZEBA SIE NAUCZYC SZACUNKU ( to tesz do wszystkich thiefow zarowno br swe jak i pol [link]zobaczcie co sadza o ludziach obco krajowcy bodajze z angli (http://www.skyscapedesign.com/BB/Theater/Movies/Love.html) i przyjzyjcie sie kto zablokowal go na berzerku i niech nooby psujace opinie nazego kraju przestana tak robic bo jusz coraz czesciej mozna uslyszec ze polacy sa gorsi o tak besztanych przez nas brazylyjczykow
Jeremiasz Pachwina
21-03-2005, 19:50
Popieram wszystkich którzy chcą pk pa. Żadnych gidli PA. Ja na początku nie zakładam jednak żadnej gidli, ani do żadnej nie wstępuje. Dopiero kiedy znajde jakiś ZAUFANYCH przyjaciól (not noob plz) to wtedy pomyśłe o gildi. Na 100% robie sorka więc cya there!!!!! ;)
Nie zamierzam zabijać ani br, ani swe. No chyba że będzie jakaś wojna i BĘDE MUSIAŁ w niej uczestniczyć. Jeśli nie to jestem raczej neutral.
Najlepszy Ollie
21-03-2005, 20:24
No i my juz sie szykujemy z kumplami.
Ger pvp plska.
A co do wypowiedzi kolesia Tipsmana to pewnie ze opanoujemy.Ja robie palka od razu mam pacca wiel luzz i ze poskilujemy.zaraz napisze do ciebie na gg to pogadamy
NIe wiem czy sie smiac czy plakac...
Haselka typu "opanujemy serwer" czy tez "Wojna ze Szwedami", wg mnie wypowiadaja gracze ktorzy albo osiagneli lvl duzo wiekszego niz 20, albo ci ktorym wiek nie pozwala na racjonalne myslenie. Przyklad nawet takiej Galany (w poczatkowej fazie -2miechy serwa) pokazal jak to mozna opanowac serwer i zabic Szwedow. A zeszta nieweim czy Polacy to az taki naro rasistow czy co, ale w Tibii widac jak na dloni nienawisc do Szedow i ew. do Br. :P (a podobno slyniemy z tolerancyjnosci ). Dla tych ktorzy dawaja takie hasla proponuje serw z wymuszona walka, tam sie w spokoju bedziecie mogli wyzyc i nie bedziecie za bardzo niszczyc wizerunku porzadnych graczy z Polski.
Sam mam zamiar isc na tego serwa (ger,pvp) i mam nadizeje ze wojny nie bedzie a jak bedzie to ze bedzie ona pomiedzy gildiami a nie narodami jak to juz nieraz bywalo. Bo jezeli jakas gildia bedzie PK i PA to sam sie dolacze do wojny z nia nawet jezeli to bedzie gildia polska a mialbym walczyc ramie w ramie ze Szwedzkimi graczami, ktorzy niejednokrotnie sa lepszi od polakow ( nie sa to slowa do dobrych graczyz polski- nie mowie tu o hlvl bo i wsrod nich sa nOObki ale mowie o tych ktorzy cos umieja i chca sobie pograc).
Dobra sie chyba za bardfzo rozpisalem i nikmomu niebedzie sie chcialo tego czytac :D
P.S. Jak sa jakies bledy to sry, spieszylem sie troche i nie chce mi sie sprawdzac.
Pozdro.
P.S.2 Zaraz pewnie dostane z***ke od paru ludzi... :confused:
Hegemmon
21-03-2005, 20:31
Aż się nie chce czytać tych śmiesznych gade. Nawe trochę mi żal tych, którzy lecą ciagle z serwera na serwer bo nie umieją grać i przenoszą się na nowy serwer bo na starym to są hunted albo co ^.-
A co do wyłączenia serwerów... może im się w końcu coś uda poprawić :P
offtop:
Znowu, tibia.pl będzie obciążona, i będa tematy typu "wtf?!?111 oe tibia nidzaial" hehe
<wyciaga Shotguna, demonstracyjnie przeladowuje>
Niech no tylko sprobuja.....
Z Panem Dellasem na nowym swiecie bedziemy stopniowo zabijac wszystkich polakow.
baba?
slimaczek
21-03-2005, 20:32
Nowy update nadejdzie !!! i to juz nie dlugo !!! wystarczy luknac na tibianews
Pisze juz o nowej krainie dzungli !!! Ale to ma byc dopiero we wakacje wiem tylko ze CIPsoft powiedzialo ze Update swiateczny byl poczaktiem nowej tibi Update 2005 we wakacje ma byc rewolucja w grze !!! . Zastanawiam sie dlaczego tibia.pl nie przetlumaczyla tego co bylo na tibianews??? :baby: :baby: :baby: :baby: :baby: :baby: :baby: :baby: :baby: :baby: :baby: :baby: :baby:
Tak? O KUR*WA! Ma powstać tibia 3d wiesz? za duzo sie matrixa naogladales
Tak pozatym tych serwerow to jest tak duzo ze aby znalesc swoj to musze przewijac cala strone. Kiedys to bylo widac odrazu :/
Najlepszy Ollie
21-03-2005, 20:38
Lista chętnych do dołączenia do gildii na nowym servie:
(proszę się wpisywać)
[swiat ger,normal pvp]
1.Wwentualny nejm ( albo kontakta )
a) od początku
b) po jakimś czasie
3.PACC/FACC
4.Profesja
5.Preferowane miasto
6.Co robisz na początku
a) expie
b) skille
c) zarabiam kase
d) noobie
No wiec pokemonku moj drogi ja za gildia chetny.
1.moj gg to 3104483 nad name jeszce sie zastanawiam
2.b
3.Pacc rox(Pacc powinny byc pierwsze pusczone :P tak bym chcial co jest chyba zrozumiale)
4.na 100% Pall
5.Ab rzadzi moze carlin kazz jeszce albo jakies misto dla paccow ale raczej ab dendriel
6 a i b
Jak ktos chce pogadac to niech wali na gg albo w grze jak wpadne na name to edytuje post
fil0nson
21-03-2005, 20:42
(...)Tutaj powiem tak : jeśli bedzie o co to walcze ale raczej bede sie wstrzymywal z walkami chyba ze to bedzie np obrazanie polakow lub polski...
hahahaha, mam nadzieje że to przez gapowatość
Aż się nie chce czytać tych śmiesznych gade. Nawe trochę mi żal tych, którzy lecą ciagle z serwera na serwer bo nie umieją grać i przenoszą się na nowy serwer bo na starym to są hunted albo co ^.-
A co do wyłączenia serwerów... może im się w końcu coś uda poprawić :P
<wyciaga Shotguna, demonstracyjnie przeladowuje>
Niech no tylko sprobuja.....
W tym momencie to mi ciebie jest zal>.<Czy jak ktos zmienia swiat to znaczy ze nie umie grac??Pomysl najpierw potem napisz:P
Po przegranej wojnie na pandori zaplacilem demoniousom 40k, co mi to dalo??Zakaz expienia i ponowny hunted za to ze bylem jako #1 z 80swordem.Szwedzi Power Abusuja tylko tych co im sa w stanie zagrozic...
Peace and Love
21-03-2005, 21:00
re up
zgadzam sie z hergamonem co do zmiany servow bo zmieniaja je niszczac sobie reputacje na kazdym po kolei tacy nigdy niczego nie osiagna co do ciebie, uczestniczyles w wojenie biles sie bylo ci fajnie teraz po przegranej zbierasz gorzki jej owoc i nie dziw sie hunteda w koncu przegrany po wojnie powinien na jakis czas skryc sie w cieni i nagle zaatakowac a nie chwalic sie (zaloze sie ze w comenice miales pierwszy 80 skill) ze maz najwyzszy sword, jak sobie zascieliles tak sie wyspisz
No widze że sporo ludzi czeka na ten nowy niemiecki PvP.
Czyżby nowa Arcania?
Ziomek 23
21-03-2005, 21:37
No wkońcu nowy świat.Ja proponuje wszystkim polakom zeby zakładac od razu dynastiem :) moja propozycja to np. Pan de'Master.Czekam na odpowiedzi w zwiazku z tym.
Boshe noobish plxor zrob se rodzine z forum wogole tych ludzi nie znasz i chcesz z nimi rodzinne no comment koles. Co do pandori to yatter zgadzam zrobil blad bral byle kogo do gildi i biegaly jakeis 10lvl i tylko nas blokowaly :/. Na nowym serwerze chce tylko byc w gildi z ludzmi ktorzy szybko robia lvl i sa dobrze zoorganozwnii co jest bradzo trudno w naszym panstwie ale da sie przykaldem takim jest Solera ;)
Ziomek 23
21-03-2005, 22:11
Nieznam to moze poznam.Zreszta to chyba polacy nie ??Polacy powinni sie trzymac sie razem.
swoja droga to niezla ziewe mialem czytajac wypociny co niektorych typu "opanujmy swiat plz k?" omg normalnie n/c jak wy co niektorzy chcecie opanowac swiat majac highest chara lv jakis 30~ ;p padl tez pomysl aby zrobic tzw "rodzine" tez nice lol a robcie sobie rodziny z random noobami co tylko gadac potrafia ;p. No i co do pandori to byla porazka poniewaz polacy (i inni zaufani przyklad - BR Shadow of caos walczyl kolo ramie w ramie z nami nie wiedzac prawie caly czas co gadamy i niestety padl przez noobow w venore ;s) zamiast zrobic gildie i trzymac sie razem to ze swe byli chociaz fakt faktem ze niektorzy np Dalanther pomagali jak mogli Nam jak sie dalo aby Demonius/Basic nic nam nie zrobil~ anyway zobaczymy jak bedzie ale jedno jest pewne szykuje sie ostry PG i miejmy nadzieje ze tym razem tak latwo nie oddamy skory.
mitmex
tutaj Cascada~ odezwj mi sie na gg - 3889451 bo cos sie swieci tam ci powiem
O rany ... co chwila te sery wylaczaja X( ... moze wreszcie odlaguja czy cos takiego :P I jeszcze te serv dodaja co chwile to chyba dobrze xD
pokemonlol
21-03-2005, 22:18
Mówicie, że nie ma po co bić szwedów - lol.
Mówicie, że stajemy się rasistami - lol.
Wg. mnie to właśnie Szwedzi atakują jako pierwsi. Zgoda, że nie atakują wszystkich Polaków na raz. Mają inną taktykę. My mówimy "***ać swe", nie wiadomo kogo, swe to rozległe pojęcie. Oni koszą pokolei najlepszych,którzy są na liście. W swordach,axe,club,dist,magic itp. i przede wszystkim dobrych Polskich graczy nie myślących o wojnach tylko spokojnie expiących. Pytam co było na Isarze. Vampaires nie chciało się bić, to była dobra pokojowa gildia. Pytam więc czemu DT robili trapy na Gottara, czemu go zabijali, przecież nic złego nie robił, był pomocnym graczem, pomagał nawet cholernym noobom. Więc czemu go jechali. Odpowiedź jest prosta - ze level. Przesto musiał przestać grać. Galana tak samo 4 gildie zaatakowały osamotnioną Polską IS. Naszczęście sytuacja się uspokoiła, choć niesprawiedliwie płacili nawet ci, którzy nie brali udziału w wojnie, za level płacili. Śmiejecie się z tych którzy chcą wojny na new serv, co im pozostało? Na swoich serverach są huntowani i zabijani bezpodstawnie. Ja popieram walkę w obronie. Historia pokazała, że na każdym nowym serverze[ger] jest wojna pol-swe. Ale mówie wam, nie polacy ją wywołali, nie te nooby z 10-15 levelami stojący przed depo całymi dniami. Nie hlvl polscy. To szwedzi zaczynają walczyć, my robimy odwety. Fakt faktem że przeważnie nie skutecznie. Nie ma sensu brać all do gildii, nie ma sensu robić gildii, ale jeżeli chcecie normalnie grać to musicie stanąć do walki i odpowiedzieć na atak wroga.
Długom pisał bom miał wene.
Nie tędy droga
P.S.: Pokój i Miłość - nie zaczynajmy wojny - tylko się brońmy
sir Tifejo
21-03-2005, 22:25
[link][URL=http://www.skyscapedesign.com/BB/Theater/Movies/Love.html
G_E_N_I_A_L_N_E!
Dawno nie widzialem takiego swietnie wykonanego filmiku, jeszcze ten podklad :D
Na temat:
Ja do zadnej pseudo-rodziny nie mam zamiaru wstepowac, w wannie sie zastanawilalem jaki moglbym miec name, ale nic konkretnego nie przyszlo mi do glowy, zawsze z tym mialem problem ;]
Pomozcie mi i wyslijcie PW z jakims fajnym nickiem [bez zadnych ...de'Mage!]
@ DOWN: Koles zartujesz sobie?Na tym forum nie znasz nikogo komu moglbys "zaufac" a Ty juz chcesz rodzine zakladac?ROTFL.
Wiesz, zazwyczaj te wszystkie "da'roos'e" itp sie znaja z rl, a Ty jak mniemam nie znasz nikogo, moze pare osob. Wiec to nie ma wiekszego sensu...I nie wyjezdazaj od razu z takim tekstem ostrym, czuje sie urazony.
Ziomek 23
21-03-2005, 22:37
Dobra koniec tematu Rodzina.Jak zwykle z Polakami nie da sie dogadac.
Jeremiasz Pachwina
21-03-2005, 22:42
Pokemonlol w pełni sie z tobą zgadzam. Moim zdaniem jeśli już będzie jakaś sytuacja "podbramkowa" to powinniśmy się zjednoczyć (nie wszyscy tylko najlepsi gracze) i zrobić szwedom to samo tzn. wybijać ich bez pretextu. Ale powtrzam JEŚLI TO ONI ZACZNĄ! Bo jeśli nie to będzie to tylko kolejna wojna narodowościowa bz wyraźnej przyczyny... Z tym, że to (niestety) zazwyczaj to my dostajemy... :(
Ps. A co do rodzin to no comment... Rodzine można zakładać jak sie kogos dobrze zna a nia tak bo na forum napisał że chce...
Cascada 1771709 to moje gg pisalem ale masz chyba opcje zeby nie pokaywalo wiadomosci od nieznajomych wiec dodaj mnie lub odznacz ta opcje ;P
Widze ze elita pandorii sie wynosi.. Jesli macie jakis stuff zbedny, po tym jak sie wyniesiecie to mozecie przeslac mi parcelka(thais), albo osobiscie przekazac ^^
Yours Carissa Evanger.
P.S
Good luck in future, nie wiem jak z moim przejsciem na new serv bo nie mam jak narazie klopotow na pandorii..
P.S2 Cascada, pamietasz kto ci na poczatku serva uhy sellowal? :> (moj uhmaker Johny~)
Nightmare Knight
21-03-2005, 23:49
nie wiem czy smiać sie czy płakać po przeczytaniu wszystkich odpowiedzi w tym poscie ( z kilkoma małymi wyjatkami) ..............
Co do nowego serwa .. przeniesie sie tam sporo grupa ludzi z aurery (gracze dobrzy i doswiadczeni poświecajacy tibi stanowczo za duzo czasu..)
Przenoszę .. a raczej wracam do gry równierz i ja .. ale coraz bardziej utwierdzam sie w przekonaniu , że z 3/4 polskich graczy zadawac sie nie będe
bo w wieszkosci sa idio...i
co do swe i br są u nich wyjatki (nooby takie jak i u nas , oraz skur...ałe beje) ale ogołem wiekszosc ludzi jest naprawde spoko i mozna z nimi spokojnie dogadać (pozdrowienia dla zohola szweda ktory zna polski )
takie małe podsumowania
nie sądze aby chodz 2 z najbardziej wygadanych forumowiczów miał szanse byc w ekipie rządzacej serwerem
nie wiem czy smiać sie czy płakać po przeczytaniu wszystkich odpowiedzi w tym poscie ( z kilkoma małymi wyjatkami) ..............
Co do nowego serwa .. przeniesie sie tam sporo grupa ludzi z aurery (gracze dobrzy i doswiadczeni poświecajacy tibi stanowczo za duzo czasu..)
Przenoszę .. a raczej wracam do gry równierz i ja .. ale coraz bardziej utwierdzam sie w przekonaniu , że z 3/4 polskich graczy zadawac sie nie będe
bo w wieszkosci sa idio...i
co do swe i br są u nich wyjatki (nooby takie jak i u nas , oraz skur...ałe beje) ale ogołem wiekszosc ludzi jest naprawde spoko i mozna z nimi spokojnie dogadać (pozdrowienia dla zohola szweda ktory zna polski )
takie małe podsumowania
nie sądze aby chodz 2 z najbardziej wygadanych forumowiczów miał szanse byc w ekipie rządzacej serwerem
Wiem ze swe sa tez spoko, ale akurat na pandori taki swe nie bylo i ja szybko to juz wiedzialem lecz hlvl polacy mnei nie sluchali potem sie przekonali na wlasnej skorze mysle ze jestem w stanie byc w czolwoce nowego serwera, bo jestem uzalezniony od tibi i gram od rana do wieczora co przeklada sie na moja nauke :(.
Na pandorii zaczelem grac 3.02 (8dni po powstaniu serwera) +7 dni bana za pacca :/ wiec strata do najlepszych na serwerze 15dniowa jest bardzo duza.
Coz nie bede pisal bo pewno sie smiejecie teraz. Zobaczymy na nowy serwerze ;)
Thon ja wiem, ze gdyby nie twoj bann to bys szedl ramie w ramie z yurothem, dalantherem czy yatteringiem.. Miejmy nadzieje ze na nowym servie sytuacja z pandorii sie nie powtorzy.. Jezeli servy powstana jutro z rana, to ja moge miec szybko 8 lvl bo postanowilem zrobic tam chara tak zeby byl :D
Jak juz pisalem GL, i nie zapomnijcie o biednej Carissie i o spadkach wysylanych najlepiej do thais ;)
Sytuacja sie powtorzy, chyba ze powstanie gildia skaldajaca sie z dobrych graczy, myslacych powaznie i jesli doszlo by do starcia ze swe nie moglo by byc tak ze biegaja 10-20lvl i podniecaja sie ze sa na wojnie i ku** rbia tylko przekadzaja polaka ktorzy przekadzaja mysle ze na pandori byl blad yattera, biorac all do gildi kto tylko napisal cos bledy sie zdarzyly przegralismy wojna na pandori i mysle ze wynieslismy doswiadczenie z tego serwera i sie nie powtorzy na nowym serwerze.
Tego wam życze, wyniesienia doświadczenia z poprzedniego serwera. Ja tak robie i co serwer coraz lepiej gram i unikam błędów (raczej się staram).
P.S. Jak Everdark miał 18 lev to były zaawansowane plany rooknięcia go :D
Żeby stworzyć gildię z dobrych graczy trzeba po dwóch dniach wziąść polaków którzy osiągnęli 15lvl i przedpole jest gotowe, potem należy wyłapać dobrych graczy, którzy wolniej expią i najważniejsza gildia zrobiona. Potem należy stworzyć gildię dla reszty polaków żeby się jakoś trzymali. Najgorzej u Polaków z organizacją więc jeśli to im się uda reszta pójdzie gładko.
Peace and Love
22-03-2005, 06:45
robiac takie "napakowane" gildie polakami dajecie pretekst swe aby i oni takie zrobili i zaczelyby sie rozruchy rozumiem polaskie gildy ale nie po 20 osob + , bo w tym zobacza zagrozenie, pomyslie gdyby nagle powstla w 2 dzien gildia 15lvl+ i z 25ludu tez byscie zrobili taka i chielybyscie tatej wkopac, nie nalezy tibi odbierac jako drugiego zycia tylka dobra zabawe i to w coraz wiekszej ilosci servov sie zatracilo, pomyslcie jak wiele wojen zostalo wywolanych ??? zawsze byl jakis 1 krok ktory ktos przestopil czy zabicie jakiegos czlowieka czy nagly atak po widocznym zbieraniu silpmyslcie czy nie lepiej jakos sie dogadac z swe bo oni potrafia byc naprawde spoko
Ziomek 23
22-03-2005, 09:02
Wszystko ok.Tylko moze ktoś powiedziec ile czasu osoby bez pacców muszą czekać aby wejść na nowy serw ??
Czarny Paladyn
22-03-2005, 10:00
CIPki ostatnio przesadzają :D Styka mi servów! Ja chcę upgrade!
Turtle Sikornik
22-03-2005, 11:21
Jeśli będziecie je wyłączać nieskasujcie przypadkiem albo specjalnie Azurii tak żeby coś nie chodziło bo zatłukę a jeśli będą te nowe światy to poco one wogóle są? takie same tylko player'ami się różni
Ech, dzisiaj jestem chory, co ja będe robić przez cały dzień jak tibię wyłączyli?
>>Anonim<<
22-03-2005, 12:06
Ile to bedzie trwać?
Czy przywrucą servery bo 30min temu stracilem fire sword i dragon hammer?
By było spoX
Ja Cie Bracie xD Turtle kretynie ^^
drizztpl
22-03-2005, 12:07
Przez ile Tibia nie będzie działać?
Dwimenor
22-03-2005, 12:14
Jak podaje CipSoft, Tibi nie będzie działać przez 4h(A wiemy, czym się to skończy)
A teraz, jak obiecałem, 2 zdjęcia. Niezbyt wyszło, bo tym razem dobyło się bez Typowego MassPuff
W trakcie
http://members.lycos.co.uk/piotrsocho/server%20is%20going%20down0022.jpg
I po
http://members.lycos.co.uk/piotrsocho/server%20is%20going%20down0023.jpg
I jeszcze coś. Ale byście wszyscy wy co snujecie plany o podboju nowego servera i PA mieli Zonaka, jakby nowe światy były NonPvP
:D
Tyla Tikai
22-03-2005, 12:15
Mam pytanko : nie wie ktoś kiedy Tibia bedzie działać ??? ;( :)
Transparent Ghost
22-03-2005, 12:15
Aktualnie na Tibii panuje chora sytuacja. Gracz, który przychodzi ze szkoły o 17 i chce odpocząc przy tibii musi czekać w kolejce 1,5godziny, by wejśc na chwile i załapać kick/dead przez froozen itp. Taka sytuacja wkońcu może obudzi graczy, że nie warto tracić na to nerwów i lepiej pujśc zagrać w inne gry albo pouczyć się :P Więc niech CIP'SOFT się wezmie do roboty i zrobi parenaście serverów by rozładować tłum, a napewno liczba graczy wzrośnie. Zdaje sobie sprawe, że potrzebują kompów noo ale bez jaj, oni grosze nie zarabiają na paccach. Nie będe mówił, że robią update raz na rook :P bo to już jest żałosne.
se dzisiaj gram robie hmm a tu cos tam lease log out i beka co sie do ***a pana dzieje logout wale wchdoze na tibia.pl a tu prace na serverach :D beka
Nie będe mówił, że robią update raz na rook :P bo to już jest żałosne.
Tak dla twojej wiadomosci, updaty sa 2 razy do roku ;)
(wakacyjny,swiateczny)
Transparent Ghost
22-03-2005, 12:22
Tak dla twojej wiadomosci, updaty sa 2 razy do roku ;)
(wakacyjny,swiateczny)
Noo ale to i tak ich wielki sukces co nie ... ?? Normalnie co 6 miechów strzelać updaty to tylko profesionaliści umią :P
Ja nie mogę , jaka to jest złośliwość losu ...
Czytam codziennie nowinki na tibia.pl , wczoraj nie zajrzałem na stronkę i co ???
Siadam sobie wygodnie w fotelu , wchodzę porunkować moim drutem ...
a tu po 15 min. --- serwery zostaną wyłączone ... grrrrrrrrrrr
Ale i tak mam dobry humor :)))
Wbiłem wczoraj moim ryckiem 50 level !!! :)))
lagrandeziom
22-03-2005, 12:39
Super mialem sobie pograc dzis a tu kiszka ! Napewno nie beda trwaly te prace 4 godziny i tak kolo 17 sie zkoncza jak dobrze pojdzie tak samo jak save'y trwaja nie raz po dobre 30 minut .....
ZA to dobrze ze beda nowe swiaty ludzie odejda na inne i beda mniejsze kolejki mniej lagow i w ogole
;( ciekawe kiedy włączą ten serwer?
własnie chciałem dziś na raty a tu lipa?
KIEDY WŁĄCZĄ SERWER ???????? ;( X(
sir Tifejo
22-03-2005, 13:02
Z Wami jest na prawde zle skoro nie mozecie wytrzymac jednygo dnia bez Tibii!
Spojrzcie za okno jaka ladna pogoda, ja zaarz chyba ide na dworek.
Kiedy zostana wlaczone servery?
Juz ktos to pisal, na tibia.com jest napisane ze za 4h, ale znajac CIP-Soft bedzie za 5-6.
Echh...Jest tak jak ktos mowil, Tibia nie dziala wszyscy na Forum siedza =/
Otworzenie jakiegos topicu zajmuje minute...
Kurcze ;/ Chciałem jutro cały dzień na Tibię poświęcić, a tu fryty :(
szkoda że serwer zamkneli. mam nadzieje ze to nie potrwa wiecej niz napisali (okolo 4h.! ;( ) a wlasnie dzisiaj mnie brzuch rozbolał i nie poszedłem o do szkoły... ;)
P.S.@gangrel666 moze sie jakos zapoznamy. W kupie sila. :D
Nie dawno miales serva niemieckiego (Iridia) to czemu nie grales :p a teraz sie domagasz serva OMG !!
sir Tifejo
22-03-2005, 14:25
Padło pytanie "Kiedy wszystkie servery zostana wlączone?" ja chcę ponownie zadać to pytanie!
Czy wie ktoś:
Kiedy servery zostana włączone!?
"Ponadto CIPowie informują, że za kilka dni powstaną nowe światy."
Trzeba nauczyc sie czytac?
Jesli CIP-Soft znalby dokladna date wlaczenia serverow to by ja podal, nie?...
Miejmy nadzieje ze te "zmiany sprzetowe" mina jak najszybciej, i jak najszybciej CIP'y zajma sie tworzeniem nowych serverow. A i tak bedzie trzeba poczekac pare dni az sie Pacc'e naciesza :/
Mam nadzieje ze ta 5 min. przerwa w dzialaniu Forum polepszy dzialanie, bo jak tyyyyyle ludzi siedzi to masakra jest =/
Jeremiasz Pachwina
22-03-2005, 15:36
Ja pier...e skończcie płakać że serwery wyłączyli i walić texty w stylu "kiedy serwery włączą ;( "!!!!! Jak cip-y napisły ża na 4h to znaczy że przed 16 na pewno sie nie doczekacie (a raczej duuuuużo później). Co do nowego serwera to zaczynam się poważnie zastanawiać czy (jeśli otworzą) nie pójść na non-pvp albo na amerykański serwer... Bo na niemieckim to bedzie tragedia...
Poloz pistolet na stol
i uprzedzenia wyrzuc w kat
na calym swiecie sa faszysci
ktorzy nie nawidza innych rak
nie nie nie
nie wszystkich mozesz zabic
to nie mozliwe uwierz mi
nie nie nie
za duzo mozesz stracic bo takie krotkie sa nasze dni
(...)
wiec pomysl o tym co cie boli
o wszystkich wojnach ktore znasz
to najtrudniejsze zawsze jest
powiedziec nie gdy mowia tak
nie nie nie
badz POZYTYWNYM WOJOWNIKIEM
kiedy na ringu zostajesz sam
tak tak tak
za duzo dzieic nie ma juz
swoich tatusiow i swoich mam
A mi ta przerwa aż tak nie przeszkadza, mogłem sobie dzięki niej ściągnąć długo poszukiwany kawałek: Protect The Innocent - Talk to Me, wersja z filmu Haxnoto goes Warlocks. A teraz zassysają mi się Setlers 5 Dziecitwo Królów. :P (z 1,4GB zassało mi dzięki przerwie 1GB z dwóch płyt :P). Jedyny minus to to, że nie mogę robić runek na hunta i będę musiał zarwać nockę ale co mi to Life is life. cYa
Cyberlolek
22-03-2005, 16:17
Qrde!!!!!! Nie wytrzymam! Minęło już 4h i 20 min a servy nie działają! Wiem, wiem, że to sie pżedłuży (jak zawsze), ale ja nie zniose! Czemu cipsoft nie napisze "za 6 h" i wtedy mogą się szczycić tym, że potrafią skończyć przed czasem. A tak to zawsze piszą mniej i się spóźniają...... ;( ;( ;( ;( ;( ;( S-Z-Y-B-C-I-E-J-!-!-!
Vashresamunuh
22-03-2005, 16:20
Jezeli ktos by odchodzil z Arcani, to moglby mi wyslac swoje itemy? Bardzo prosze bo po ostatnim deadzie stracilem Dwarven Axe i Guardian Shield :( Nick taki jak nazwa uzytkownika :)
Cyberlolek
22-03-2005, 16:23
Jeeeeeest Jesssst!!!!!!!!!!! Serwy On-line!!!!!!!!! Klawiatury W Ruch!!!!!!! :d :d :d :d :d :d :d :d
Dwimenor
22-03-2005, 16:24
Qrde!!!!!! Nie wytrzymam! Minęło już 4h i 20 min a servy nie działają! Wiem, wiem, że to sie pżedłuży (jak zawsze), ale ja nie zniose! Czemu cipsoft nie napisze "za 6 h" i wtedy mogą się szczycić tym, że potrafią skończyć przed czasem. A tak to zawsze piszą mniej i się spóźniają...... ;( ;( ;( ;( ;( ;( S-Z-Y-B-C-I-E-J-!-!-!
Człowieku to tylko 20 minut, wrzuć na luz. Pozatym Tibija już działa(przynajmnie Harmonia i Aldora, bo światy sprawdziłem)
Btw, jakby napisali, ze 6h to servery byłyby wyłaczone przez 6.5h;)
frie elnoska
22-03-2005, 16:24
Kiedy Te Serwery WlaczĄ Uzaleznilem Sie Do Tibi :d
harmonia troche laguje ale to pewnie pzrez to ze wszyscy wala tam drzwiami i oknami
tibia dziala ale tibia.com nie :||
Don Kurczak
22-03-2005, 16:39
ale kicha:( inne serv dzialaja a galana nie dziala;/;/;/;/;/;/;/;/;/;/
PS: jak ktos sie bedzie przenosic na new serv(ger. PvP) i na innym serv mial duzy lvl to MSG do mnie na gg:2279184 to moze jakas gildie bysmy zrobili :p :p :p :p :p :p
sir Tifejo
22-03-2005, 16:41
Tibia.com tez juz dziala.
Ale nadal nie ma zadnego newsa o dacie powstania nowych swiatow :/
Wie ktos przez ile tylko Pacce moge sie logowac?:)
Juz dzialaja wszystkie servery - do ogolnej informacji.
Ogolnie CIP-Soft mnie zaszkoczyl, mieli tylko 30 minutowy poslizg :)
Mogliby od razu zalozyc nowy swiaty, mniej czekania by bylo;)
Jeremiasz Pachwina
22-03-2005, 16:44
Serwery pewnie jutro bedą.
@Up.
Facci na nowe serwery mogą sie logować zazwyczaj po ok. tygodniu (Jeśłi o to ci chodziło) :p
jak nie ma daty?
Of course, new game worlds will be started in the next days too.
nei wiem czy to tylko u mnei ale moze i u innych na harmoni nei da się grać!!! moja postać rusza się z prędkością 1 kwadrata/na 30 sekund
Nie wiem jak to się stało ale Cipsoft po prostu wprowadzi nowe serwery w idealnym momencie, od czwartku do wtorku wolne :]
Thx za informację kiedy powstaną nowe serwery, bo już się martwiłem.
Peace and Love
22-03-2005, 16:53
na harmoni 0 lagow ide troche scarab coinow zdobyc ale i tak to jusz nic na harmoni dla mnie nie znaczy baba harmonio
Jeremiasz Pachwina
22-03-2005, 17:23
cze fajne i kul niewiem jak sie pisze na forum
No to teraz już chyba wiesz ;)
Widzę, że Tibia już działa. Po 5-cio godzinnej grze w BloodRayne dla zabicia czasu ledwo mam siły, by tą cholerną Tibie włączyć, ale czego człowiek nie robi dla swojej ulubionej gry :)
Gumis_Grrr
22-03-2005, 18:13
Jestem nowym graczem. Dzisiaj dopiero jezeli wlacza strone zrobie sobie postać!!! I jak możecie mi pomóc na jakim serwie najlepiej grac?? gdzie jest duzo Polaków??? I kiedy bedzie to wogóle czynne??
Szukam ludzi, którzy mają zamiar grać na którymś z serwerów, które niedługo zaczną istnieć. Od razu mówię, że idę na server pvp i najlepiej zlokalizowany w niemczech. Jeśli ktoś jest zainteresowany podbojem nowego świata, pisać na PW do mnie i tam ustalimy szczegóły :)
Kurcze :( A ja tak baaaaaaaardzo chcialem zrobic pare gfb. Musieli akurat dzisiaj ;(
Husute
Solera
20lvl ;(
27mlvl ;(
ostatnio za***any 5razy ;( ;( ;(
Hmm, nie wiecie czy przypadkiem nie zrobili "cofki" servera tj. powrót do stanu wcześniejszego?? Bo kupiłem bright sworda w baardzo atrakcyjnej cenie i nie wiem czy go nie straciłem, a sam nie moge sprawdzić bo na antice bez pacc po 16 się nie logniesz bez odstania ~200 ludzi :(
pokemonlol
22-03-2005, 20:00
------- HEH ------
Czy nie warto by było, aby jakiś poważany gracz założył na oficjalnym taki temat: "Traktat Pokoju". Miałby on na celu zjednoczenia wszystkich graczy z wszelakich narodów. Wyda wam się to może głupie,ale wg. mnie powinni wpisać się do niego wszyscy gracze powyżej jakiegoś określonego levela. Traktat taki miałby na celu zapobieganiu wojen. "W kupie siła". Już po pierwszych dniach można by zauważyć kto chce się bić, a kto pozostać w ładzie i pokoju. Jeżeli Szwedzi, Polacy lub obojętnie inna nacja, albo pojedyńczy gracze nie chcięli się dołączyć do tego pokojowego traktatu, to gracze powinni zjednoczyć się przeciwko nim. tzw. Czarna Lista.
Jak ktoś będzie huntował kogoś to powinien napistać oficjalnego posta kogo i za co. itp nie będe się rozpisywał, bo te 4-latki wolno czytają, Każdy powinien się domyślić o co mi chodzi. Tak jak na Securze jest. Jak ktoś chce to niech się dopisze a jak nie to nie
See you in Tibia!
Mam zamiar zalozyc gildie "Peace on ..." Bedzie miedzynarodowa i powstanie w celu zwalczania PA, i trzymania pokoju na serwie. Nie wiem na ile to mozliwe, ale moze zmniejszy ilosc sytuacji w ktorych ludzie zmieniaja serwer z powodu zastraszania itp. itd. Wojna jest zawsze ostatecznoscia i niesie za soba wiele strat. Lepiej starac sie jej unikac niz prowokaowac. Jesli ktos bylby zainteresowany wstepem do gildii msg me in game.
Hail!
niemoge sie doczekac servów !! jakis w niemczech pvp! mam od tygodnia pacc to bede jechal i mma nadzieje ze bede PA na servie!!!! :D :D:D
No Nareszcie Skopiemy Dupe tym brazylijskim wypłochom i j-e-banym szwedom Wraz Z Kummplami z różnych światów robimy GILDIE Jak tylk odpala nowy świat Pvp oczywiście !!! Chętnych Do Przyłączenia sie proszę o kontakt Na GG 4996137 Czas Pokazać kto Tu rządzi !!!!!!!!!!
Kuknij na Temat Inne->Nowy Serwer.
Zakładamy gildię na nowym serwerze, przyłączcie się do nas
@down
Twoje lepiej widoczne ;)
Arthus Drag'Tail
23-03-2005, 10:07
W dziale Inne jest zalozony temat pod nazwa "Nowy server" (chyba :P). Niech wszyscy, ktorzy chca isc na nowy swiat wpisza sie tam. Tam takze zostana podane informacje co do swiata, na ktory wszyscy idziemy.
Nie damy sie innym nacjom :P i opanujemy jeden ze swiatow...
Up: Ups.... nie zauwazylem. :D
Don Kurczak
23-03-2005, 11:48
Ja sie z wami nie zgadzam z tymi gildiami wojennymi itd.
powinnismy zyc w zgodzie z innymi nacjami bo to nie ma sensu wchodzic na new serv i od razu rozpetac wojne...
Bo zobaczcie ktos zrobil dajmy na to 50lvl i jest najlepszym polakiem na serv a jakis noobek z 15lvl polak zaczyna sie zucac do swe. albo br ktory jest szanowany na serv i z tego wynika wojna w ktorej gina wylacznie polacy hlvl
wiec jak chcecie sie bic to sie bijcie ja wole zyc z innymi w zgodzie.
masz racje. nie rozumiem jednego. czemu robicie gildie na forum? zaczniemy grac to sie zobaczy jak co bedzie. jesli ktos chce walczyc to neich walczy za siebie a nie za polakow ja mam zamiar zrobic gildie miedzynarodowa lub do takowej dojsc poniewaz nie kazdy br czy swe jest kretynem a nie kazdy polak jest taki zaje*isty jak piszecie...
A kto mówi o wojnie????? Ja nie moge opanować serwer w naszym znaczeniu (dzięki @up up za poparcie tutaj) to nie wybić wszystkich innych co do jednego tylko stworzyć gildię, którą wszyscy będą szanowali, zapewnić stałe ceny i spokój nie pozwalając tylko ZA BARDZO PODSKAKIWAĆ innym(nie myślcie sobie że będziecie mogli zabijać kogo chcecie)
I co jest z tymi serwerami ????
@up
Gildia będzie tylko Polska ale uszanujemy inne gildie (byle z ludzmi o jakich mówisz)
@Rose~
Nie upodabniaj się do innych z Power Abuseringiem, był pierwszy ma prawo expić na przykład ale gdy sytuacja będzie odwrotna współczuję temu drugiemu.
Pogromca pk
23-03-2005, 15:17
No Nareszcie Skopiemy Dupe tym brazylijskim wypłochom i j-e-banym szwedom Wraz Z Kummplami z różnych światów robimy GILDIE Jak tylk odpala nowy świat Pvp oczywiście !!! Czas Pokazać kto Tu rządzi !!!!!!!!!!
Polaczki w bialo czerwonycj outfitach? :S "mi no spik inglish", "daj mi cos. nie? RZYD!11 marz hunda ot koleguf #@$@%"
Widzialem na forum tibia com opinie ze polacy sa gorsi od br.
Nie lubie generalizowac, ale jak patrze na to co sie dzieje to...
Szwedzi potrafia czasami zrobic z tibii choc troche gry rpg
corp por
23-03-2005, 16:04
kurde wy już chcecie gildie zakładać a wogle niewiadomo ile ten serw potrzyma :P a tak wogle niech przestana robic te glupie przerwy bo jak przychodze ze szkoly juz 2dzien to wejsc niemoge bo sie bawia i robia cos te cipy :] pozdro dla all spoko ziomali z TIBIE ;)
Juz myslalem ze te zamkniecie tibi to zwiastun nowych serwow ale sie przeliczylem -.- znowu jakies pie*do*one bledy! caly dzien dzisiaij czekam -.- wrrrrrrrrrrrrrrrrr :[[[[[
frie elnoska
23-03-2005, 16:30
I zas wylaczenie serwerow lepiej by bylo jakby cipowie czy jacys tam ich wogole nie ruszali byloby bezpieczniej ;)
A tak wogole to o co wam chodzi z tymi gildiami no wiecie nowy jestem :D
Gildia to taka rodzina, klan, druzyna tibijska ^^
Don Kurczak
23-03-2005, 16:37
Oby te problemy techniczne byly zwiazane z nadejsciem nowych serverow bo ja juz nie wyrabiam X( X( X( X( X(
mnie juz ciagnie grac na new servie a Cipowie sobie w kulki leca;/;/;/;/
Sor"ser"
23-03-2005, 16:39
OMG x( Gdybym widziała że teraz wyjadą tak z tymi serwerami to nie wybierałabym sie na hunta -.- Rozumiem, że mają kłopoty i próbują je naprawić, ale czy nie mogą tego robić w porze kiedy gra najmniej ludzi, a nie kiedy serwery są na full wypełnione graczami??!!
Fast plzzzzzz ;( ;( ;(
ja dzisiaj sie specjalnie zerwalem ze szkoly zerwalem zeby nie byc do tylu tych pare godzin a tu kurfa taki surprise ...
leszczyk
23-03-2005, 17:02
Juz niemoge z tymi przerwami ile mozna ! A kurat wole a tu jakies problemy .... B) chyba oni to specjalnie robia :baby: :baby: Cya all :cup:
De Naturat
23-03-2005, 21:23
zgadzam sie z (niektorymi) przedmowcami. nie ma po co rozpetywac jakiejs tam wojny w imie tak naprawde nie wiadomo czego... pozostanmy soba - co do mnie to uwazam , ze trzeba tepic bezlitosnie (hmmem i mieczem) PK i PA i do takiej gildii wlacze sie bez mrugniecia okiem. ogolnie tez nie wiem , czy Polacy tak koniecznie MUSZA rzadzic , bo efekty dzialalnosci PL mam caly czas w pamieci (bylem przez rodakow PKowany,okradany i zastraszany). a w temacie pierwszenstwa PACC na nowym serwerze.... ludzie , PACC po prostu za to PLACA!!! tak czy inaczej na nowy serwer chetnie sie przenosze - pozostaje miec nadzieje , ze lwia czesc kretynow , ktorych jedynym celem jest przeszkadzanie innym w grze pozostanie na swoich dotychczasowych serwerach.tym panom (paniom?) juz dziekujemy!!!
No to kiedy przypuszczanie wejdą te nowe servy - sobota? miejmy nadzieje ;]
chcialbym zebybylo usa, pvp :D:D bedzie super :)
pokemonlol
25-03-2005, 00:29
Niech te przerwy w działaniu Tibii będą nauczką dla was dzieciaki. Że nie należey poświęcać wszystkiego żeby sobie pograć. I także dowiecie się że istnieją ciekawsze zajęcia od siedzenia przed kompem. Spotkanie z kumplami, gra w piłke, zarywanie lasek, eh srry to was jeszcze niew dotyczy.etc(itp)
See you in Rl!
@up
Jakoś nie wyobrażam sobie kogoś o nicku pokemonlol, który by zarywał laski :D Pewnie masz jeszcze 10 lat i nadal oglądasz jakieś japońskie kreskówki, a jeśli nie to na pewno żadna dziewczyna ciebie nie zechce jeśli się dowie o twoim nicku :p
@Topic
Mogę się założyć, że sytuacja na nowym serwie będzie identyczna jak na Pandorii. No chyba że tylko sami Polacy będą na serwie. Chociaż znając 10-letnie noobki; pewnie będą się lali między sobą.... :D
Nowe konto starego zioma
25-03-2005, 10:17
Nie no pokemonlol zaryles bosko.
Wiesz tak sie sklada ze oprocz tibii mam co robic(Sk8boarding rulez!caly rok) w przeciwienstwie pewnie do ciebie ale jak chcesz to sie podniecaj swoim postem.
A jesli chodzi o frustracje to moim zdaniem jest uzasadniona przyjaciele ze stracych swiatow skonczyli grac myslac ze zaraz nowy swiat a tu lipa.
pokemonlol
25-03-2005, 23:02
skąd tyś się ziom urwał. mówisz o podniecaniu. buahaha.
Bo nie wiesz że ta zgraja noobów 7-14 lat tysiące dzieci nie ma co robić jak prądu zabraknie albo jak server wyłączą.
CHłopcze daj se na wstrzymanie
Rush to chyba ty masz 10 lat jak jeszcze czytać nie umiesz. Zobacz ze po lewej stronie ( wiesz która to ? ) jest napisane ile mam lat, no i zobacz kiedy dołączyłem do Forum?
A tak dla twojej wiadomości to właśnie moja dziewczyna mi taki nick wymyśliła noobku. Nie wiesz chyba jakie one są leszczu. CYA in RL mam nadzieję że zarwiesz jakąś 7 latke, bo pewnie to ci wystarczy
PS: Może laski polecą na to twoje zdjęcie. Choć szczeże mówie nie liczyłbym na to. I kto ty kreskówki ogląda. O ile się nie myle to takie leciały dawno temu na Cartoon Network. Oyoy nie zazdroszcze ci
Nowe konto starego zioma
26-03-2005, 22:15
[QUOTE=pokemonlol]skąd tyś się ziom urwał. mówisz o podniecaniu. buahaha.
Bo nie wiesz że ta zgraja noobów 7-14 lat tysiące dzieci nie ma co robić jak prądu zabraknie albo jak server wyłączą.
A no to loozik.Widzisz myślalem ze mowisz o wszystkich takze o mnie(bo tak to zabrzmialo)ale jak to nie bylo kierowane do mnie no to styka.A co do tego co powiedziales to troche racji jest.Jednak sasiad ma 12lat gra w tibie 24h ja wieczorkiem popykam 2 godziny i zrobie wiecej od niego liczy sie efektywnosc a nie ilosc grania.Co prawda jednak wkurza jak gra 3 mlodziakow 24h 3 ownerow i sie podniecaja laza i sie wożą to nie wporzadku wobec tych co graja w tibie dla relaksu.
wie ktoś może z jakiego powodu zostały dziś wylączone serwery ? bo kurcze przyszedlem do domu z ciezkiego ranka ganiania dziewczyn z woda i chcialem odpoczac sobie grajac w Tibie a tu lipa serwery wylaczone :( ;( :(
P.S. Pisze tutaj o tym, bo to tez byl temat o wylaczeniu serwerow , tylko tyle ze dwa dni temu :]
Stawi Sniper
29-03-2005, 00:18
OMG...
Ludzie, czytac nie umiecie!? Bo ze pisac to juz widze. News byl wyraznie napisany "nieoficjalnie wiadomo ze powodem byl bug", wiec po co pytania, dlaczgo, po co, itd?
Pozatym, buga nie zrobil gracz... wezcie, dzieci, do raczki jakis leksykon komputerowy, lub na internecie poszukajcie co to jest "bug" zanim zaczniecie pisac posta.
Wypowiedzi w stylu "ble ble ble, zrobili cofke i stracilem xx k expa". Heh, jak by nie cofka, to bys byl pare mil expa w plecy w porownaniu do tych co uzywali buga, i co lepiej? Juz pomijam to ze polowa takiego posta to epitety.
Kolejna sprawa: "CipSoft nie umie zrobic sprawnie dzialajacej gry". Ha! Co za problem.. DO ROBOTY CHLOPAKI, czekam na nowego RPG, ktory bedzie tak rozbudowany jak Tibia, mial ponad 40 serwerow gry (nie wliczam innych serwerow ktore sa wymagane do pracy calosci), i ciagle ponad 30,000 graczy online.
Jestescie zalosni...
patrikoz
29-03-2005, 03:54
OMG...
Ludzie, czytac nie umiecie!? Bo ze pisac to juz widze. News byl wyraznie napisany "nieoficjalnie wiadomo ze powodem byl bug", wiec po co pytania, dlaczgo, po co, itd?
Pozatym, buga nie zrobil gracz... wezcie, dzieci, do raczki jakis leksykon komputerowy, lub na internecie poszukajcie co to jest "bug" zanim zaczniecie pisac posta.
Wypowiedzi w stylu "ble ble ble, zrobili cofke i stracilem xx k expa". Heh, jak by nie cofka, to bys byl pare mil expa w plecy w porownaniu do tych co uzywali buga, i co lepiej? Juz pomijam to ze polowa takiego posta to epitety.
Kolejna sprawa: "CipSoft nie umie zrobic sprawnie dzialajacej gry". Ha! Co za problem.. DO ROBOTY CHLOPAKI, czekam na nowego RPG, ktory bedzie tak rozbudowany jak Tibia, mial ponad 40 serwerow gry (nie wliczam innych serwerow ktore sa wymagane do pracy calosci), i ciagle ponad 30,000 graczy online.
Jestescie zalosni...
Stary, pobiles wszystkich na glowe, gratz... :]
@ontopic - hmmmmmm... mi sie wydaje, ze skoro chodzi o buga co dawal 2 miliony expa, to moze jakis blad i bugi dawaly zamiast 18 expa, 2 miliony? ale trzeba godzine to moze maja 10000 HP?
@new world - hot, eh? :) na nowym worldzie bedzie cala polska elita galany, wiec lekko polacy opanuja serv. Ja jednak wole Iridie :]
Nie wiem jak to się stało ale Cipsoft po prostu wprowadzi nowe serwery w idealnym momencie, od czwartku do wtorku wolne :]
Thx za informację kiedy powstaną nowe serwery, bo już się martwiłem.
Fajnie, juz wtorek :( Tez chcialem pograc na nowych serwkach
Nowe konto starego zioma
29-03-2005, 08:56
@Up
Już wtorek a światów nie ma.Też mi zależało bo Pacc się marnuje więc pisałem nawet na forum tibia.com ale tam takie poważniejsze tematy odnośnie nowych światów były zaledwie 3.W jednym z nich pisał koleś z Galany 76 royal byl tez 106 elite masa ludzi w tym ja.Ale nic po za tym bo Cip Soft daruje sobie zaglądanie na forum.Więc światy mialy byc od czwartku do wtorku a ich nie ma wogóle(pytanie czy będą i jeśli tak do czy przed marcem ale tu Cip Soft nas znów"nie zawiódł"bo nie ma żadnego newsa z data czy coś takiego,w końcu napisanie newsa to długa i pracochłonna praca),na forum tibia.com jeden koles też zaangażowany w sprawę w niedzielę puścił sygnał od GM-a że na bank"dziś albo jutro",no i też się nie sprawdziło bo od niedzieli dziś mamy pojutrze,co więcej mija właśnie tydzień od newsa(może lepiej było napisac in few weeks :/ ).
@topic
Ja oczywiście jestem w stanie poczekac jednak najbardziej wkurza mnie niewiedza.Żadnych newsów ani na tibia.com ani na tibia.pl ani na żadnej innej stronie(co wynika z tego że jeśli same Cip-y nie wiedzą kiedy to jest to kto ma wiedziec).Jednak informacja w przybliżeniu by się przydała.
Tak szczerze mówiąc wczoraj kiedy wszystkie serwy były off myślałem że może trwa założenie nowych światów jednak się rozczarowałem.
Jeżeli ktoś cos wie na ten team niech napisze
@ontopic - hmmmmmm... mi sie wydaje, ze skoro chodzi o buga co dawal 2 miliony expa, to moze jakis blad i bugi dawaly zamiast 18 expa, 2 miliony? ale trzeba godzine to moze maja 10000 HP?
ROTFL. Bug to nie tylko potworek w Tibii, tak programiści określają błąd w programie. Być może (choć na pewno to był bardziej skomplikowany błąd) gdzieś się cipom napisał 100 zamiast 10 (a potem to się pomnożyło przez setki potworków) i tak wyszło. A może postawili gdzieś przez przypadek jakiś superszybki respawn jakichś potworków? A może dało się jakoś błyskawicznie ukatrupić demona czy warlocka i masowo je huntować? W każdym razie to nie wina cipów, każdy się może pomylić. Jeśli ktoś zawinił to najwyżej betatesterzy :)
> Hi.
>
> I must talk in this thing too.
> I bought Pacc 2 day after information about new
> worlds
> and exacly i wanna play innew world.I waiting 5
> days,
> and new worlds isnt online and isnt information about
> when it will start.
>
> I and many my friends many Polish players(you can
> chceck in official polsih website
> http://www.tibia.pl)waiting yo new worlds
> many people buy pacc for it(i too)and we really
> wanted play yet.
> :(
> Please give information about it.
> march or april we want to know and play of course
Boshe.... 8o 8o 8o Jak ja widze takie posty polaka na tibia.com to nie wiem czy mam sie smiac, czy plakac... to jest zalosne................
Ty chyba naprawde masz 10 lat co swiadczy twoj poziom angielskiego.... ja najchetniej bym sie schowal i nie przyznawal , ze ja tez jestem polakiem jak widze taki tekst.......
Stary wez sie poducz troche angielskiego i nie rob Nam wiecej siary na tibia.com bo nie wszyscy maja Twoj poziom angielskiego.......
Pozdrawiam i zycze suksesow w nauce ! :baby:
W tylko narzekać potraficie :(
Wielki + dla Stawi Sniper.
Nie wiem co ten CipSoft gra sobie w kulki, jak zamieszcza niusa, że będą nowe serwery w najbliższych dniach to powinien je zrobić, a nie tworzyć ankietę najlepszych stron o Tibii. Pacc leci, szkoła się zaczęła, aż szkoda gadać (już myślałem że jak Cipsoft wyłączył serwery to stworzy nowe a tu nic) :( :( :( :( :(
@down
Jestem z Galany ;)
pokemonlol
29-03-2005, 15:51
CIP'Soft popełnił błąd(oszustwo), wklejając tego newsa. Wielu ludzi założyło sobie PACCi z myślą o nowym serverze, a tu lipa. I myślę że o to chodziło Cip'om. Choć z drugiej strony może specjalnie włączą servery po świętach rano, gdziyż wtedy mniej graczy będzie zaczynało grę i będzie mniejszy tłok. Nie wiem o co dokładnie chodziło CIP'om wprowadzając tego newsa.
Jedyna dobra strona tego to to że gracze będą mięli więcej czasu na obmyślenie strategii "podboju servera" <lol>. :P
Napewno wiadomo że dużo Polaków z Galany, Aldory i przede wszystkim Pandorii wyraża chęć gry na nowym severze.
Xerantes
05-04-2005, 09:57
Ja wyrażam chęć zmiany serwa. Obecnie gram na Pandorii i jakoś mi tam idzie ale chcę zrobić sobie nową postać. Tylko PACCA nie mam ale mogę poczekać te 2 tygodnie (chociaż 15 lvl w plecy) ale jak mus to mus.
Name: Xerantes
Profesja: Sorcerer
Serwer: Pandoria
Level: 19 rośnie....
Mlevel: 25 rośnie....
Skile: nieważne
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.