PDA

Pokaż pełną wersje : Duży błąd na www.tibia.com

Gesior
23-03-2005, 13:49
Nie wiem czy kiedyś to sie komuś innemu zdarzyło czy tylko mnie.
Jeśli nie tylko mnie to jest to duuży błąd na Tibia.com

No więc pewnego dnia..
Bałem się że mam Keyloggera w kompie (mojego brata hackneli). Postanowiłem więc zmienić hasła do moich kont. Pierwsze OK. Drugie OK. ... Piąte.. i nie jest OK - nie mam konta!

1. Loguje się na konto.
2. Klikam "Change Password"
3. Pokazuje się formularz
New Password: ****** (wpisuje)
... New Password: ****** (wpisuje to co na górze)
Old Password: ****** (wpisuje aktualne hasło)
4. Klikam "Change" czy coś takiego i mi pokazuje "... strona nie istnieje ..." (tak mi chodzi łącze że czasem mi stron nie wyświetla)
5. Klikam Wstecz (w przeglądarce), ładuje mi się strona z formularzem (pustym)
6. Uzupełniam formularz znowu. Klikam "Change" i wyskakuje strona Old Password - złe.
7. Szybko sprawdziłem e-mail do konta (nie pamiętałem jaki jest) i wylogowałem się żeby się zalogować znowu, ale nie pasowało hasło, ani nowe (te które chciałem ustawić, ale pokazało że strona nie istnieje), ani stare.

Mam e-mail, ale nie pamietam hasła, ani przypomnienia. (konto założyłem 1,5 roku temu) Jak ktoś może to niech "złamie" hasło do >> [email protected]<<

Nic bym nie pisał, bo to by mógł być przypadek, ale 2 tygodnie temu tak samo miałem z UH makerem (11 lvl 25 mlvl dopiero był), też go straciłem przez zawieszenie strony. Hasło zmieniałem około 20-21 godziny, więc przy maksymalnym obciążeniu serwera www.tibia.com. Może ktoś też popróbuje, ktoś kto ma PACC i może szybko odzyskiwać konto przez Rec-keya.

Podsumowując:
-na stronie www.tibia.com coś jest nie tak
-formularz wysyła jakieś wymyślone przez siebie dane, a nie podane przezemnie hasełko

Pisze to, bo ten char był moim pierwszym charem (tylko moim charem)... Grao-Junior (Created: 09.12.2003 16:21:04 CET).
Nie ma co mówić że ktoś go hacknął, bo nikt się nie logował od czasu mojego ostatniego logowania (Last login: 18.03.2005 08:04:11 CET - a grałem do SS).

Może ktoś coś wypróbuje i coś znajdzie.

Polinik
23-03-2005, 14:44
Nie rozumiem, po co zglaszasz to tutaj. Zglos autorom strony, nie nam.

ostry12
23-03-2005, 14:51
@up

Prawda, ale jeśli już napisał to spróbujmy mu pomóc...

@topic

Mi się wydaje że jak zrobiłeś podpunkt 4, to zmieniłeś już hasło, bo informacje mogły już ostać wysłane do serwera. Dlatego podpkt. 6 i 7 tak przebiegł. Spróbuj się zalogować na hasło które wpisałeś w podpunkcie 4.

Mam e-mail, ale nie pamietam hasła, ani przypomnienia.

O tym trzeba pamiętać wcześniej...

@Dadej12

Przepraszam, nie zauważylem "ani nowe". No wprawdzie może to być spowodowane tymi zamianami :>

Progmast
23-03-2005, 17:01
Mi się wydaje że jak zrobiłeś podpunkt 4, to zmieniłeś już hasło, bo informacje mogły już ostać wysłane do serwera. Dlatego podpkt. 6 i 7 tak przebiegł. Spróbuj się zalogować na hasło które wpisałeś w podpunkcie 4.

7. Szybko sprawdziłem e-mail do konta (nie pamiętałem jaki jest) i wylogowałem się żeby się zalogować znowu, ale nie pasowało hasło,ani nowe (te które chciałem ustawić, ale pokazało że strona nie istnieje), ani stare.

@Topic: Poprostu Cipy dzisiaj zmieniaja sprzet,wiec sie nie dziw ze ci ich strona szfankuje bo teraz to juz w ogole nie dziala.

Ing
23-03-2005, 17:31
7. Szybko sprawdziłem e-mail do konta (nie pamiętałem jaki jest) i wylogowałem się żeby się zalogować znowu, ale nie pasowało hasło, ani nowe (te które chciałem ustawić, ale pokazało że strona nie istnieje), ani stare.

Skoro serwer zmienił hasło, pakiety (wysłane przez Ciebie przy jego zmianie) musiały dojśc do serwera w całości, nienaruszone. Skoro przy drugiej zmianie hasła, stare byłu już odrzucane przez serwer, śmiem twierdzić, że zostało ono już zastąpione tym określonym przez Ciebie jako "nowe". Spróbuj zalogować się na nowe hasło raz jeszcze (jeśli maz dostęp - to na jakimś porządnym łączu, u kumpla, w kafejce... jeśli nie - zaloguj się z rana, około 08 AM). Opisałeś, że pokazało Ci, iż strona nie istnieje. Może po prostu przekroczyłeś limit czasu żądania, zanim otrzymałeś odpowiedź od serwera (na słabym łączu takie coś zdarza się często... wiem, bo połowę swojego życia spędziłęm na TePsowym modemie xD).

Mar Cin
24-03-2005, 13:48
Ja też tak miałem, kliknąłem przy logowaniu, że zgubiłem hasło i przysłali mi na e-maila nowe. (ale tobie to chyba nie pomoże)