Pokaż pełną wersje : Zmienia czy nie zmienia celu?
Jak wszyscy wiedzą po update potworki zmieniają czasami cele przy atakowaniu. Jednak... nie wszystkie.
Z wlasnego doswiadczenia wiem ze:
Dragon, Black Knight, Leader, Berserker, Giant Spider na 100% zmieniaja czasami cele.
Snake, Elf, Rotworm na 100% nie zmieniaja celu. Trenowalem przez dlugi okres czasu na kazdym z nich z kumplem i ani razu nie zmienil celu.
Jakbyscie byli B]na 100% [/B] pewni ze ktoryś zmienia cel a ktory nie to można by to dopisac do opisu potworkow na naszej stronce.
Pisze o tym poniewaz wybieram sie na duza ilosc guardow i nie wiem czy jak bede szedl sam a za mna palek to czy bede mogl je brac na klate czy pobiegna tez za palkiem?
Pisze o tym poniewaz wybieram sie na duza ilosc guardow i nie wiem czy jak bede szedl sam a za mna palek to czy bede mogl je brac na klate czy pobiegna tez za palkiem?
Nie wiem czy chodzi o dwarfy guardy czy minotary guardy. Ale jeśli o dwarfy guardy to zmieniają cel.
DWarfy guardy na 100% zmieniajo cel ale soldiery na 100 nie :D
Nie chodzi tu o rodzaj potworków a o ilość odbieranego im expa przez jakiegoś gracza. Tak samo jak zwyczajni gracze jak idą na orki i nagle atakują berserker i warior to na 99% każdy będzie nawalał berserkera a nie wariora dlatego że warior moze ich nie drasnąć a berserkerk moze ich zabić. Tak samo jaki idziesz blokować silniejsze potworki to gdy mag wali z SD i więcej odbiera niż ty bronią to potwór może uznać że jesteś za cienki dla niego i jak rozwali tego maga to z tobą sobie poradzi nawet z palcem w ...
Re: DOWN XX
A tak trudno się domyśleć że nie wszystkie takie są, na 100 % rat nie zmienia celu (zamało HP), Snake też i tak samo słabsze potworki,(soldierki też należą do tych słabszych przynajmniej dopuki jest ich max. 4 bo więcej to zaszybko Hp spada[przynajmniej mi])
Oryginalnie dodany przez Majen
Nie chodzi tu o rodzaj potworków a o ilość odbieranego im expa przez jakiegoś gracza...
No nie calkiem. Na 100% przechodzilem sobie obok GSa ktory byl bity przez pala i ten GS rzucil sie na mnie chociarz ani razu nie hitnolem go a ten pal mial na dodatek nizszy level niz ja. Wiec nie piszcie co o tym sadzicie ale same konkrety. Ktory zmienia cel a ktory nie.
Na teraz:
Zmieniaja cele:
Dragon, Black Knight, Leader, Berserker, Giant Spider, Dwarf Guard
Nie zmieniaja cele:
rotworm, snake, elf, dwarf soldier.
GS cie pogonil bo uznal ze cie moze zabic a tamtego nie moze dogonic A co do Majena to niektórye stworki Nie zmieniajo celu nawet jak bloker ich nawet nie bije
Sephiroth
19-02-2004, 18:09
@ Majen
To nie jest aż tak proste. Niektóre potwory zmieniają cel kiedy są atakowane, niektóre od razu, niektóre się przerzucają na tego kto najmocniej wali... Po prostu bicie potwora i znajdowanie się blisko zwiększa szansę że zmieni on cel na kogoś.
na temat: na 100% DL zmienia cele, na 90% priestess też.
Jeśli chodzi o DL to chyba najczęściej zmienia on cel na kogoś kto mu zadał 100+ obrażeń bez magii, na jakimś huncie gdzie byłem z blokerem i paladynem ja strzelałem z HMM często za 100+ i tylko jeden zmienił cel na mnie, palek jak zaczynał strzelać z kuszy to 4 czy 5 DLi z rzedu na niego cel przestawiało (potem czekał aż bloker i DSy zablokują DLa i dopiero strzelać zaczynał)
Edit: byłbym zapomniał, warlock i demon też na 100% zmieniają cel.
Gold Raven
19-02-2004, 19:06
Na rooku na 100% zminiają cel:
orc spearman, minotaur, wasp, skeleton
i na 100% nie zminiają celu ataku:
rabbit, sheep, deer :D, rat, cave rat, snake, wolf, troll, orc, rotworm
elf arek zmienia cel i przez to zaliczylem dead 2 dni po updacie. byly 3 arki nagle sie wkurzyly i mnei zaczaly zawalac.
Hunter tez zmienia cele dzis od neigo zginalem :(
Bylem z sorciem (bloker) na outland camp i zdecydowalismy sie pojsc nizej byly 4 huntery naraz 2 zabilismy 3 byl na redzie nagle zmienil cel i zaczal kombosa zawalac X(.
Uwazajcie, ds tez zmienia
Nawet rot może zmienić cel, ale trzeba go do tego nakłonić :D
Jeśli ktoś ucieka przed rotem a ty wchodzisz między nich, przyblokowujesz rota i w niego bijesz to rot się na ciebie przerzuci (mimo że wciąż "widzi" tego kto uciekał)
Oryginalnie dodany przez Owoc
...Jeśli ktoś ucieka przed rotem a ty wchodzisz między nich, przyblokowujesz rota i w niego bijesz to rot się na ciebie przerzuci ...
No oczywiscie. Kazdy potworek zmieni cel jezeli sie go zablokuje i nie bedzie mial dojscia do swojego celu. Tutaj jednak nie chodzi o ten rodzaj zmiany celu tylko o to ktory przerzuci swoj atak bez blokowania go . Jak bedzie duza lista to dodamy to do opisu potworkow :)
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.